Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

Από τον αρχαιολογικό χώρο ξεκίνησε η φωτιά στις Μυκήνες. ΚΑΤΑΚΑΗΚΕ ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ. Η ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΠΟΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ. Ο ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΜΠΑΚΑΤΟΓΛΟΥ ΑΦΟΥ «ΕΚΑΨΕ» ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. ΠΟΙΟ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ; Η ΚΝΩΣΣΟΣ; Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ; Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ;


Ούτε οι Μυκήνες απασχολούν τον Κούλη και τους πολιτικούς, ούτε ο Μπακάτογλου, - που τους αποκαλεί ανόητους (όπως τους αποκάλεσε και ο Ρότσιλντ) - και απειλεί να τους βομβαρδίσει με πυραύλους μέσα στο μπουρδέλο που συγκεντρώνονται.

ΚΑΙΓΕΤΑΙ  Η  ΖΩΝΤΑΝΗ  ΜΑΣ  ΙΣΤΟΡΙΑ  ΤΩΝ  4.000 ΕΤΩΝ  ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΚΟΥΛΗ  ΕΙΝΑΙ  ΣΕ  ΔΙΑΚΟΠΕΣ.  
Ιστορική καταστροφή στις Μυκήνες: Κάηκε μεγάλο μέρος των αρχαίων ανακτόρων - Σώθηκε μετά βίας το μουσείο!


ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΚΦΡΑΣΗ.
Μενδώνη για φωτιά στις Μυκήνες: «Η πυρκαγιά προκάλεσε τις μικρότερες δυνατές συνέπειες».
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ Η ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ «ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ»

Ο  ΚΟΥΛΗΣ ΕΚΑΨΕ ΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ. 


Μεγάλη καθυστέρηση στην επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών, η έδρα της πρώτου ελληνικού βασιλείου της ηπειρωτικής Ελλάδας που κυριάρχησε στον αρχαίο κόσμο της ελληνικής χερσονήσου και της Ανατολής Μεσογείου, υπέστη μεγάλη καταστροφή από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι, δεν κατασβέστηκε γιατί δεν επενέβησαν έγκαιρα τα πυροσβεστικά μέσα και ουδείς από την κυβέρνηση και την Πολιτική Προστασία δεν έχει αισθανθεί μέχρι στιγμής να απολογηθεί γι αυτή την ιστορική καταστροφή!Οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου προκαλούν πόνο σε όλους τους Έλληνες και σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού,, είναι:
- Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου
- Οι Βόρειες Αποθήκες
- Η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου
- Η άνω δυτική πλευρά της Ακρόπολης
- Η νοτιοδυτική συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών.
Από την πυρκαγιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια πλευρά της Ακρόπολης, καθώς και τα Κυκλώπεια Τείχη.
Καμία ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία και τον συνήθως λαλίστατο αρμόδιο υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά.Ούτε οι Μυκήνες απασχολούν τον Κούλη και τους πολιτικούς, ούτε ο Μπακάτογλου, που τους αποκαλεί ανόητους (όπως τους αποκάλεσε και ο Ρότσιλντ) και απειλεί να τους βομβαρδίσει με πυραύλους μέσα στο μπουρδέλο που συγκεντρώνονται.

H ελληνική κυβέρνηση δεν δείχνει να επηρεάζεται από τα όσα συμβαίνουν με την Τουρκία και συνεχίζει να ασχολείται και να δημιουργεί διαφημιστικά για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα η «πρεμούρα» της χώρας είναι να φορέσουν μάσκες οι πολίτες, να μείνουν μακριά από ευπαθείς ομάδες και να αποφύγουν το συνωστισμό, ζητά η κυβέρνηση από τους πολίτες.
«Μετά τις διακοπές, για τουλάχιστον μία βδομάδα, προσέχουμε διπλά! Είναι στο χέρι μας να σταματήσουμε τη διασπορά του κορονοϊού. Μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό, αναφέρεται σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό ενημέρωσης για το έργο και τη δραστηριότητα της κυβέρνησης», στο twitter.

 

Ανακοίνωση της υπουργού του Κούλη για Μυκήνες: Δεν έγιναν ζημιές αλλά δεν είμαστε και σίγουροι!

Άλλα αντ’ άλλων στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για την καταστροφή που έπληξε τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.
Ενώ επαίρεται ότι δεν έπαθαν ζημιές οι αρχαιότητες στη συνέχεια αναφέρει ότι δεν είμαστε και σίγουροι για αυτό καθώς πρέπει να δούμε από κοντά τις πληγείσες αρχαιότητες που δεν έχουν όμως… πληγεί!
Στη συνέχεια αναφέρει τις περιοχές του αρχαιολογικού χώρου που επλήγησαν χωρίς όμως να πάθουν ζημιές σύμφωνα με την λογική του!


Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου:
"Σήμερα το μεσημέρι, στην περιοχή των Μυκηνών, στις 13:30 περίπου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή ανατολικά του Θησαυρού του Ατρέα, εκτός του περιφραγμένου αρχαιολογικού χώρου σε χορτολιβαδική έκταση.
Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η πυρκαγιά επεκτάθηκε ταχύτατα, κατευθυνόμενη προς την χαράδρα του Χάβου και εισήλθε εντός του περιφραγμένου αρχαιολογικού χώρου.
Άμεσα και με την προτροπή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία ανέλαβε την ευθύνη της όλης επιχείρησης, εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος από επισκέπτες και στην συνέχεια για λόγους ασφαλείας και από το φυλακτικό προσωπικό.
Χάρη στην ριζική αποψίλωση του χώρου από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδος εντός και εκτός των τειχών της μυκηναϊκής ακρόπολης, η πυρκαγιά δεν προξένησε ζημιές στις αρχαιότητεςόσον αυτό είναι δυνατό να διαγνωσθεί από την μέχρι στιγμής δυνατότητα πρόσβασης στα πληγέντα τμήματα του αρχαιολογικού χώρου(σ.σ.!).
Οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου είναι:
Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών.
Όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και κατασβηστεί το μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή των όμορων λόφων Προφήτη Ηλία και Σάρας και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων θα προβεί σε ακριβή εκτίμηση των συνεπειών της σημερινής πυρκαγιάς.
Από την πυρκαγιά δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη.
Επισημαίνεται ότι βρίσκονται σε πλήρη και ασφαλή λειτουργία τα συστήματα ασφαλείας, ο ηλεκτροφωτισμός και η υδροδότηση σε όλη την έκσταση του αρχαιολογικού χώρου. Επίσης, υπάρχουν πλήρεις ύδατος δεξαμενές πυρόσβεσης με τον απαραίτητο εξοπλισμό".
Ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο Μυκηνών θα φυλάσσονται με μέριμνα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και με τη σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί περίπτωση αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς.
Από νωρίς βρίσκεται στις Μυκήνες ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού κ. Γ. Διδασκάλου. Ο Αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο Μυκηνών θα παραμείνουν προσωρινά κλειστοί για λόγους ασφαλείας.
Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη ευχαριστεί τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, με τον οποίον ήταν σε επαφή, για τον συντονισμό της όλης επιχείρησης, το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας.
 

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΚΦΡΑΣΗ.

Μενδώνη για φωτιά στις Μυκήνες: «Η πυρκαγιά προκάλεσε τις μικρότερες δυνατές συνέπειες».

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε την επαναλειτουργία αύριο, Τρίτη, του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου στις Μυκήνες.
«Η πυρκαγιά προκάλεσε τις μικρότερες δυνατές συνέπειες στον αρχαιολογικό χώρο καθώς λειτούργησε η  πρόληψη και η άμεση αντίδραση» είπε αρχικά η κυρία Μενδώνη λίγη ώρα μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στον αρχαιολογικό χώρο.
Επειδή είχε γίνει αποψίλωση δεν υπήρχαν χόρτα για να λειτουργήσουν ως καύσιμη ύλη και να ενισχύσουν τη φωτιά. Αυτό είχε ως συνέπεια να καεί ένα πούσι αλλά να μην δημιουργηθούν θερμικά φορτία που θα προκαλέσουν ζημία στα δομικά στοιχεία των μνημείων» εξήγησε η υπουργός Πολιτισμού.
Όπως είπε «η φωτιά δεν άγγιξε την Πύλη των Λεόντων, δεν έφτασε την είσοδο του Ατρέα, δεν επηρέασε τον ταφικό κύκλο. Τα μνημεία τα ίδια τα σημαντικά δεν έχουν τσουρουφλιστεί, δεν έχουν πάθει τίποτα. Υπάρχουν μόνο νησίδες με το καμένο χόρτο ύψους λιγότερο του 1 εκατοστού και έχουν μαυρίσει κάποιες πέτρες».
Σύμφωνα με την ίδια «η εφορία αρχαιοτήτων έχει ήδη ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού».
 «Δεν υπήρχε μέσα στον χώρο ύλη και χόρτα. Δεν επήλθε ζημία στις αρχαιότητες. Υπάρχει εσωτερικό σύστημα κατάσβεσης αλλά δεν χρειάστηκε να παρέμβει χάρη στην κινητοποίηση της πυροσβεστικής» κατέληξε η κυρία Μενδώνη.

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ Η ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ «ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ»

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ1 σχόλιο :

  1. Η γαλλική τηλεόραση διέκοψε το πρόγραμμα της για να μεταδώσει τη θλιβερή είδηση της πυρκαγιάς στις Μυκήνες, τα δικά μας κανάλια μεταδίδουν big brother. Τα μπουκωμένα με χρήμα από τον Κούλη τουρκοκάναλα έκρυψαν την καταστροφή στο αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Αποσιώπηση από τα ΜΜΕ για να μη πληγεί το προφίλ των μαφιόζικων οικογενειών που κυβερνούν.

    Το κράτος της μαφιόζικης οικογενειοκρατίας είναι ανίκανο να προστατεύσει τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς του χώρους. Η ζωντανή μας ιστορία γλύτωσε την καταστροφή για 4.000 χρόνια και έρχονται τα παιδιά των μαφιόζικων οικογενειών για να την ξεκάνουν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...