Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020

Ανακαλύφθηκαν έξι «τύποι» του κορωνοϊού - Οι πιο επικίνδυνοι.


 
Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε, διαπίστωσε πως δεν υπάρχει ένας μόνο τύπου του κορωνοϊού, αλλά... έξι. 
Η μελέτη που φέρνει στο «φως» το cbs βασίστηκε σε δεδομένα από εφαρμογή παρακολούθησης συμπτωμάτων.
Συγκεκριμένα, ερευνητές από το King’s College London  μελέτησαν δεδομένα από περίπου 1.600 ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ που καταγράφουν τακτικά τα συμπτώματά τους στην εφαρμογή COVID Symptom Tracker τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. 
 

Πέρα από τα βασικά συμπτώματα που εξετάζουν πάντα οι γιατροί σε κρούσματα του κορωνοϊού, η μελέτη τονίζει πως οι παρακάτω έξι διαφορετικοί «τύποι» του COVID-19 μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη σοβαρότητα και να συνοδεύονται από το δικό τους σύνολο συμπτωμάτων.
Ποιοι είναι οι έξι ομάδες συμπτωμάτων που αναφέρονται στη μελέτη:
1. Γρίπη χωρίς πυρετό:  Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, μυϊκοί πόνοι, βήχας, πονόλαιμος, πόνος στο στήθος, χωρίς πυρετό. Οι ασθενείς σε αυτό το επίπεδο έχουν πιθανότητα 1,5% να χρειαστούν αναπνευστική υποστήριξη όπως οξυγόνο ή αναπνευστήρα.
2. Γρίπη με πυρετό:  Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, βήχας, πονόλαιμος, βραχνάδα, πυρετός, απώλεια όρεξης. Οι ερευνητές λένε ότι περίπου το 4,4% των ασθενών σε αυτό το επίπεδο χρειάστηκε υποστήριξη αναπνοής.
3. Γαστρεντερικό:  Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, απώλεια όρεξης, διάρροια, πονόλαιμος, πόνος στο στήθος, χωρίς βήχα.  Περίπου 3,3% χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη.
4. Σοβαρό επίπεδο 1, κόπωση:  Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, βήχας, πυρετός, βραχνάδα, πόνος στο στήθος, κόπωση.  Οι ασθενείς σε αυτό το επίπεδο χρειάζονταν αναπνευστική υποστήριξη με ρυθμό 8,6%.
5. Σοβαρό επίπεδο δύο, σύγχυση:  Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, απώλεια όρεξης, βήχας, πυρετός, βραχνάδα, πονόλαιμος, πόνος στο στήθος, κόπωση, σύγχυση, μυϊκός πόνος. Σχεδόν 10% των ασθενών σε αυτό το επίπεδο χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη.
6. Σοβαρό επίπεδο τρία, κοιλιακό και αναπνευστικό:  Πονοκέφαλος, απώλεια μυρωδιάς, απώλεια όρεξης, βήχας, πυρετός, βραχνάδα, πονόλαιμος, πόνος στο στήθος, κόπωση, σύγχυση, μυϊκός πόνος, δύσπνοια, διάρροια, κοιλιακό άλγος. Πρόκειται για τον πιο σοβαρό τύπο.  Σχεδόν το 20% αυτών των ασθενών χρειάζονται αναπνευστική υποστήριξη.
Οι ερευνητές του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσαν επίσης ότι μόνο το 16% των ασθενών με COVID-19 τύπου 1 χρειάστηκε νοσηλεία, σε σύγκριση με σχεδόν τους μισούς ασθενείς με τύπο έξι.
Οι ειδικοί της έρευνας τονίζουν πως οι ασθενείς που έχουν τα συμπτώματα των τελευταίων τριών τύπων είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, συγκριτικά με τους ασθενείς των πρώτων τριών.
Πλεονεκτήματα και δυνατότητες
Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η ανακάλυψη, που μελετάται περαιτέρω, θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόβλεψη των τύπων φροντίδας των ασθενών με COVID-19 και να δώσουν στους γιατρούς τη δυνατότητα να προβλέψουν ποιοι ασθενείς θα εμπίπτουν σε κάθε κατηγορία.
Η παραπάνω ανακάλυψη θα μπορούσε ενδεχομένως να ανοίξει νέες οδούς για το πώς  οι γιατροί θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν καλύτερα μεμονωμένους ασθενείς με κορωνοϊός και κατ΄ επέκταση πώς να τους περιθάλψουν.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Η ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΗΣΥΧΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΤΩΡΑ 4,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΣΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΝΑΝΤΙ 329 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΜΟΛΙΣ ΦΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ. Εδώ, στις 26 Μαρτίου 2020, τα σαΐνια του υπουργείου Υγείας και ο ΕΟΦ, αγόρασαν τεράστια ποσότητα (5 τόνους) άχρηστης και βλαβερής χλωροκίνης από την Ινδία. 

 

 

Ο ΚΟΖΑΝΙΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΑΤΣΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΜΕ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ.

 

 

 

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ 

 

 

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ...ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Ερντογάν: "Φτιάξαμε δύο εμβόλια για τον κορωνοϊό - Το ένα δοκιμάστηκε με επιτυχία". ΟΧΙ, Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΕΒΑ... 

 

 

 

Ο Β.Πούτιν ανακοίνωσε την κατοχύρωση εμβολίου κατά του κορωνοϊού - Εμβολιάστηκε η κόρη του. 

 

 

 

Αμφιβολίες για την ποιότητα του ρωσικού εμβολίου εκφράζει το γερμανικό υπουργείο Υγείας. 

 

  OI ΕΛΛΗΝΕΣ TO 2050 ΘΑ EINAI 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΝΩ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΘΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΤΟ 2100 ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΕ 7,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΟ 2100 ΤΑ 4,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

 

 

 ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ. ΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ. Η ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΟΞΥΝΕΙΑ ΕΝΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΑΪΝΙΟΥ, ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ. 

 

 


4 σχόλια :

 1. Υπάρχει ένας γιατρός που μάλλον δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε, σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές, αφού τις περισσότερες φορές κάνει λάθος διάγνωση!
  Μην το αρνηθείτε, σίγουρα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας έχετε επισκεφθεί τον… Dr Google, στην προσπάθεια σας για αυτο-διάγνωση και ερμηνεία των συμπτωμάτων που έχετε. Αλλά ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο Edith Cowan υποστηρίζουν ότι τα online προγράμματα ερμηνείας της συμπτωματολογίας είναι σωστά μόνο στο ένα τρίτο του χρόνου.
  Σύμφωνα με σχετικό άρθρο που δημοσίευσαν στο Medical Journal of Australia, ανέλυσαν 26 προγράμματα συμπτωμάτων και βρήκαν ότι παρήγαγαν σωστή διάγνωση ως πρώτο αποτέλεσμα μόνο στο 36% του χρόνου και μεταξύ των τριών πρώτων αποτελεσμάτων στο 52% του χρόνου.
  Επίσης, διαπίστωσαν ότι οι συμβουλές που έδιναν για το πότε και που να αναζητήσει ο χρήστης ιατρική βοήθεια ήταν ακριβείς μόνο στο 49% του χρόνου.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι, βάσει διεθνών εκτιμήσεων οι αναζητήσεις στο Google για ζητήματα υγείας ανέρχονται σε περίπου 700.000 ανά λεπτό της ώρας.
  Σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια Michella Hill τα ευρήματα της μελέτης πρέπει να γίνουν τροφή για σκέψη.
  «Μπορεί να μπαίνει κανείς σε πειρασμό να χρησιμοποιήσει αυτά τα online εργαλεία για να δει τι σημαίνουν τα συμπτώματα που έχει, αλλά τις περισσότερες φορές αποδεικνύονται αναξιόπιστα ενώ στην χειρότερη των περιπτώσεων μπορεί να είναι και επικίνδυνα».
  Η ίδια λέει επίσης ότι τα apps ερμηνείας των συμπτωμάτων μπορεί να προσφέρουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας καθώς δεν ερμηνεύουν τη συνολική εικόνα του ασθενή αλλά μεμονωμένα συμπτώματα και δεν συνεκτιμούν το ιατρικό ιστορικό.
  «Για άτομα χωρίς ιατρικές γνώσεις, μπορεί να θεωρούν ότι οι συμβουλές είναι σωστές ή ότι η κατάστασή τους τελικά δεν είναι σοβαρή ενώ συμβαίνει το αντίθετο», σημειώνει η Michella Hill.
  Αντιθέτως η ίδια υποστηρίζει ότι τα apps για το πότε και ποιον ειδικό μπορεί να επισκεφθεί κάποιος ανάλογα με τα συμπτώματα που έχει, φαίνεται να παρέχουν πιο αξιόπιστα αποτελέσματα.
  «Παρατηρήσαμε ότι οι συμβουλές για το πότε να αναζητήσει κανείς ιατρική βοήθεια για επείγουσες καταστάσεις ήταν σωστές στο 60% του χρόνου, αλλά στις μη επείγουσες περιπτώσεις έπεφτε στο 30-40%», σημειώνει.
  Και καταλήγει λέγοντας ότι «τα online εργαλεία αξιολόγησης υγείας έχουν φυσικά θέση σε ένα μοντέρνο σύστημα υγείας. Αλλά δε μπορούν να αντικαταστήσουν τον γιατρό. Μπορούν όμως να δώσουν πληροφορίες όταν κάποιος έχει ήδη μια επίσημη ιατρική διάγνωση».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί σημείωσε η οικονομία της Βρετανίας μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου με το lockdown για τον κορωνοϊο να ωθεί τη χώρα επίσημα σε ύφεση με τη συρρίκνωση του ΑΕΠ της για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο .

  H οικονομία της Βρετανίας κατέγραψε πτώση-ρεκόρ της τάξης του 20,4% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους σε σύγκριση με το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου με τα νοικοκυριά να μειώνουν δραστικά τις δαπάνες καθώς έκλεισαν τα καταστήματα, ενώ μειωνόταν η βιομηχανική παραγωγή. Την ίδια περίοδο άλλες μεγάλες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία έχασαν περίπου το 10% της οικονομικής τους παραγωγής, ενώ η Ιταλία το 12%, η Γαλλία το 14% και η Ισπανία το 19%. Η βουτιά του β’ τριμήνου ακολουθεί την συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 2,2% το α’ τρίμηνο.

  Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας η οικονομία της εμφάνισε σημάδια ανάκαμψης τον Ιούνιο όταν χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα, άνοιξαν τα καταστήματα και τα εργοστάσια ανέβασαν τους ρυθμούς παραγωγής.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στα 8,119 δις ευρω εκτοξεύτηκε το πρωτογενές έλλειμμα μόνο για το πρώτο επτάμηνο!
   Η καταστροφή που έχει προκληθεί στην οικονομία της χώρας από την πολιτική της κυβέρνησης με το «πάγωμα» κάθε οικονομικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αποκτάει τεράστιες διαστάσεις καθώς στα 8,119 δις ευρω εκτοξεύτηκε το πρωτογενές έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού την περίοδο του Ιανουαρίου - Ιουλίου 2020, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχειά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
   Διακρίνεται μεγάλη υστέρηση στα έσοδα (λόγω των αναστολών πληρωμών) και σημαντική υπέρβαση δαπανών (λόγω της ανάγκης στήριξης των πληγέντων από τον κορωνοϊό). Το δε δημοσιονομικό έλλειμμα θα ξεπεράσει «χαλαρά» τα 12 δις ευρω (επίπεδα προ μνημονίου) και είναι πολύ πιθανό να είνα ακόμα μεγαλύτερο καθώς η υστέρηση στα τουριστικά έσοδα φτάνει αστρονομικά επίπεδα.
   Συγκεκριμένα, την περίοδο του Ιανουαρίου - Ιουλίου 2020 παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 11,651 δις ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 2,086 δις ευρώ. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 8,199 δις ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,166 δις ευρώ.
   Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 22,678 δις ευρώ, μειωμένα κατά 3,570 δις ευρώ ή 13,6% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020. Βέβαια το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει πως “σε σύγκριση με τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2020 που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας το οποίο κατατέθηκε στην Ε.Ε. στις 30 Απριλίου 2020 και οι οποίες περιέχουν τις επιπτώσεις των μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και λαμβανομένου υπόψη του ποσού των 185 εκατ. ευρώ, του οποίου η καταχώριση εκκρεμεί, ως ανωτέρω, τα έσοδα από φόρους είναι αυξημένα κατά περίπου 42 εκατ. ευρώ, παρά την χρονική παράταση που δόθηκε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, μέχρι τις 28 Αυγούστου”.
   Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2020 ανήλθαν στα 34,757 δις ευρώ και παρουσιάζονται αυξημένες κατά 4,599 δις ευρώ έναντι του στόχου (30,158 δις ευρώ).
   Οι κυριότερες αιτίες της εμφανιζόμενης απόκλισης είναι:
   α) η δαπάνη αποζημίωσης ειδικού σκοπού λόγω της πανδημίας του COVID-19 ύψους περίπου 1.118 εκατ. ευρώ (μισθωτών και επιστημόνων), η οποία πληρώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (κατηγορία μεταβιβάσεων),
   β) η δαπάνη ενίσχυσης επιχειρήσεων με την μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους περίπου 864 εκατ. ευρώ , η οποία πληρώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών (κατηγορία μεταβιβάσεων),
   γ) η δαπάνη έκτακτης επιχορήγησης προς τον ΕΦΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη υστέρησης εσόδων από τις μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές λόγω της πανδημίας, ύψους 262 και 263 εκατ. ευρώ αντίστοιχα,
   δ) οι αυξημένες εκροές του ΠΔΕ κατά 2.293 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω των δαπανών για την αποζημίωση ειδικού σκοπού επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων, για την επιδότηση τόκων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, για το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής επιχειρήσεων και για την σύσταση ταμείου εγγυοδοσίας επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας του COVID-19 και
   ε) οι αυξημένες πληρωμές για τόκους κατά 207 εκατ. ευρώ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Λιγότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αναπτύξει αντισώματα.
  Η επιδημιολόγος του ΠΟΥ Μαρία βαν Κέρκοβ σχολίασε ότι οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι λιγότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού φαίνεται να έχει αναπτύξει αντισώματα κατά του κορωνοϊού, εξηγώντας ότι οι ειδικοί ακόμη μαθαίνουν πόσο ισχυρή είναι η αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος των ανθρώπων στον SARS-CoV-2 και πόσο καιρό διαρκεί.
  Επιπλέον, η Βαν Κέρκοβ σχολίασε ότι, αν ο κορωνοϊός κυκλοφορεί στην κοινότητα, είναι πιθανό να εισέλθει και στα σχολεία. Παράλληλα, κάλεσε τους ανθρώπους να αποφεύγουν τον συνωστισμό, εφόσον αυτό είναι δυνατό, αν και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να κατηγορούμε αυτούς που «θέλουν να ζήσουν κανονικές ζωές».
  Οι νέοι δεν είναι ανίκητοι, πεθαίνουν από τον ιό
  Ωστόσο, η επιδημιολόγος του ΠΟΥ υπογράμμισε ότι οι νέοι δεν είναι ανίκητοι από την Covid-19: «Βλέπουμε νέους ανθρώπους να καταλήγουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Νέοι άνθρωποι πεθαίνουν από αυτόν τον ιό».
  Σε ό,τι αφορά την ανοσία αγέλης, ο Μάικλ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος Εκτάκτων Υγειονομικών Καταστάσεων του ΠΟΥ, σχολίασε ότι «δεν είναι η λύση που θα πρέπει να αναζητούμε για να σωθούμε» από την Covid-19, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία πως είμαστε πολύ μακριά» από το να επιτύχουμε ανοσία αγέλης.
  Περισσότεροι από 21.900.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό και 772.647 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...