Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020

Η ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ. Ελληνική ΑΟΖ: Ποιες περιοχές χάνει οριστικά η Ελλάδα μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Αίγυπτο. «Κόπηκε» όση επήρεια χρειαζόταν για να μείνει η Ελλάδα εκτός της λεκάνης του Ηροδότου, που περιέχει τα πετρέλαια. ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ;

ΤΙ  ΤΑ  ΘΕΛΕΙ  ΑΛΛΩΣΤΕ  Η  ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ  ΤΑ  ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΦΥΣΙΚΟ  ΑΕΡΙΟ; 

ΟΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΜΑΣ  ΠΑΝΤΑ  ΜΑΣ  ΛΕΝΕ:  «ΦΤΩΧΗ,  ΠΛΗΝ  ΤΙΜΙΑ  Η  ΕΛΛΑΣ.  ΠΛΟΥΣΙΟΣ  ΝΑ  ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΟ  Ο  ΑΦΕΝΤΗΣ,  Ο  ΡΟΤΣΙΛΝΤ».

Ελληνική ΑΟΖ: Ποιες περιοχές χάνει οριστικά η Ελλάδα μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Αίγυπτο.  ΑΠΟ  ΤΟ  PRONEWS.
Στον χάρτη φαίνεται η απώλεια της ΑΟΖ λόγω μειωμένης επήρειας της Κρήτης που συμφωνήθηκε με την Αίγυπτο.
Με το ανοικτό κόκκινο φαίνεται όλη η ελληνική ΑΟΖ που κανονικά θα έπρεπε να είχε ανακηρύξει  η Ελλάδα. 
Ανάμεσα στις δύο κάθετες γραμμές είναι η ΑΟΖ που συμφωνήθηκε με την Αίγυπτο.
Η οριζόντια γραμμή είναι το όριο ανάμεσα στις δύο ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου.
Δυτικά όμως (αριστερά στον χάρτη) όλη αυτή η περιοχή νότια της Κρήτης με το ροζ χρώμα που ανήκει στην Ελλάδα ως νόμιμη χάραξη ΑΟΖ χάνεται εξαιτίας της μειωμένης επήρειας της Κρήτης.

Το ίδιο συμβαίνει και ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού. 

Όλη αυτή μεγάλη περιοχή χάνεται επίσης για την Ελλάδα.

Συμφωνία AOZ Ελλάδας-Αιγύπτου: «Κόπηκε» όση επήρεια χρειαζόταν για να μείνει η Ελλάδα εκτός της λεκάνης του Ηροδότου,  που  περιέχει  τα  πετρέλαια.

ΤΙ  ΤΑ  ΘΕΛΕΙ  ΑΛΛΩΣΤΕ  Η  ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ  ΤΑ  ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΦΥΣΙΚΟ  ΑΕΡΙΟ; 

 

ΟΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΜΑΣ  ΠΑΝΤΑ  ΜΑΣ  ΛΕΝΕ:  «ΦΤΩΧΗ,  ΠΛΗΝ  ΤΙΜΙΑ  Η  ΕΛΛΑΣ.  ΠΛΟΥΣΙΟΣ  ΝΑ  ΕΙΝΑΙ  ΜΟΝΟ  Ο  ΑΦΕΝΤΗΣ,  Ο  ΡΟΤΣΙΛΝΤ».

 

Όπως αποκαλύπτει με χάρτες το pronews.gr μετά τη χθεσινή συμφωνία με την Αίγυπτο, η Ελλάδα μένει σχεδόν ολοκληρωτικά εκτός της «λεκάνης του Ηροδότου», όπου υπολογίζονται ότι υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων. 

Αν και πράγματι η επήρεια που «κόπηκε» από Κρήτη, (μισή) Ρόδο ήταν μικρότερη από αυτή που αναμένονταν αρχικά, ήταν αρκετή για να μειώσει σε ελάχιστο βαθμό τα δικαιώματα της χώρας μας σε υδρογονάθρακες αξίας, εκατοντάδων δισεκατομμυρίων έως και τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με εκτιμήσεις ξένων εταιρειών και πανεπιστημιακών. 

Η ακριβής αξία των υπολογιζόμενων κοιτασμάτων στη «λεκάνη του Ηροδότου» όπως αυτές υπολογίστηκαν με σεισμικές έρευνες τη δεκαετία του '70 δεν έχουν αποκαλυφθεί στους Έλληνες πολίτες καθώς θεωρούνται κρατικό μυστικό.
Να μείνει η Ελλάδα εντελώς εκτός της «λεκάνης του Ηροδότου», ήταν και ο αρχικός στόχος της Αιγύπτου στις διαπραγματεύσεις, όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr

Γι' αυτό ακριβώς και η επήρεια που πρότεινε αρχικά το Κάιρο στην Αθήνα ήταν 60-40 αντί για τη μέση γραμμή (50-50), παρ' όλα αυτά με το 55-45 που φαίνεται να συμφωνήθηκε ίσως μένουν κάποια «ψίχουλα» για τη χώρα μας, ανάλογα το πόσο βόρεια θα φτάνει το κοίτασμα.


Βέβαια τα δικαιώματα της Ελλάδας στη λεκάνη αναμένεται να μειωθούν κι' άλλο αφού όλοι αντιλαμβάνονται πως με μειωμένη επήρεια σε Κρήτη, να δοθεί πλήρη επήρεια σε σύμπλεγμα Μεγίστης, υπόλοιπη Ρόδο, Κάρπαθο κτλπ, τα νησιά δηλαδή από τα οποία εκπορεύεται η πρόσβαση της χώρας μας στο κοίτασμα, τη στιγμή μάλιστα που μεσολαβεί και η διαπραγμάτευση με την Τουρκία, είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο σενάριο.Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.«Κουρεμένη» ΑΟΖ της Κρήτης, την μισή Ρόδο μέχρι εκεί που την τέμνει εγκάρσια ο 28ος Μεσημβρινός και παράλειψη Καρπάθου και συμπλέγματος Μεγίστης από τη νυν συμφωνία, αποτελεί το περιεχόμενο της συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με τον Αίγυπτιο ομόλογό του, προκειμένου, να συμφωνήσει η Αίγυπτος στην οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Ελλάδα.
Ετσι ικανοποιείται η αρχική απαίτηση του Καΐρου που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ΑΟΖ στο σύμπλεγμα της Μεγίστης και ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού στην Ρόδο, όπως είχε πρώτο αποκαλύψει το pronews.gr

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς για την Κρήτη, προβλέπει απώλεια δικαιώματος ΑΟΖ 10% από αυτή που συνιστά σήμερα η μεγαλόνησος! Δηλαδή προτείνουμε 45% δικαίωμα στην μέση γραμμή των δύο χωρών με την Αίγυπτο να παίρνει το 55%!

Σε ότι αφορά την Ρόδο, η νυν συμφωνία καθορίζει ΑΟΖ μόνο για το τμήμα του νησιού που βρίσκεται δυτικά του 28ου Μεσημβρινού!

Δηλαδή η μισή Ρόδος, η δυτική, θα έχει ΑΟΖ (τουλάχιστον σε ότι αφορά την Αίγυπτο) και η ανατολική, όχι!

Πρόκειται για εξαιρετικά αρνητική εθνική συμφωνία τεμαχισμού της ΑΟΖ, στον «βωμό» της προσπάθειας να «σπάσει» το τουρκολιβυκό σύμφωνο καθώς με αυτό η Αγκυρα έχει δικαιώματα πλέον και δυτικά του 28ου Μεσημβρινού.

Με τη νυν συμφωνία η Ελλάδα παίρνει την «σύμφωνη γνώμη» της Αιγύπτου ότι μέχρι τον 27:59' Μεσημβρινό, στην μέση της Ρόδου είναι ελληνική ΑΟΖ.

Η Ελλάδα παραδέχεται όμως ουσιαστικά ότι δεν συνιστά ΑΟΖ η περιοχή της ανατολικής Ρόδου!

Ουσιαστικά η Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση, «σβήνει» δια παντός το σύμπλεγμα της Μεγίστης ως χερσαία περιοχή που συνιστά ΑΟΖ, καθώς συμφωνεί να μην περιλάβει την οριοθέτησή της, ενώ μειώνει κατά 10% ακόμα και την ΑΟΖ της Κρήτης και κατά 50% την ΑΟΖ της Ρόδου.

Πρόκειται για μία συμφωνία που αν τελικά υλοποιηθεί θα αποτελεί εκχώρηση εθνικών δικαιωμάτων όπως ποτέ δεν συνέβη μέχρι σήμερα στην ελληνική ιστορία μετά το 1830.


Να σημειώσουμε πάντως και την θέση των «ρεαλιστών», όπως αυτή μεταδίδεται από πηγές του ΥΠΕΞ: «Προέχει η διάσπαση του τουρκολιβυκού συμφώνου. Και δεν παραδίδουμε τα δικαιώματά μας στο Καστελόριζο, την Κάρπαθο ή την Ρόδο. Απλά δεν τα ασκούμε τώρα.»...ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

8 σχόλια :

 1. Μπακογιάννη: Εξαιρετική συμφωνία - Δεν πειράζει που χάθηκε λίγη ΑΟΖ ελληνικών νησιών.
  Την συμφωνία που υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αιγύπτου σχολίασε σε ραδιοφωνική εκπομπή η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.
  «Το συμπέρασμα είναι ότι κάναμε μια εξαιρετική συμφωνία με βάση το διεθνές δίκαιο. Είναι η συνέχεια μετά από τη συμφωνία με την Ιταλία», είπε η αδελφή του πρωθυπουργού.
  Στο πλαίσιο αυτό, «με το τουρκολιβυκό σύμφωνο έρχεται η μεγαλύτερη αραβική χώρα και έρχεται μια χώρα της ΕΕ, όπως η Ελλάδα και κάνουμε μια συμφωνία, η οποία βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και άρα είναι μια συμφωνία σταθερή που δεν μπορεί με κανένα τρόπο να αμφισβητηθεί» επισήμανε η κ. Μπακογιάννη, εξηγώντας πως αυτό είναι το «το κεκτημένο της χθεσινής συμφωνίας».
  Ταυτόχρονα, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα πάντοτε έλεγε ότι τα νησιά μας έχουν υφαλοκρηπίδα, άρα ΑΟΖ, άρα έχουν επήρεια και αυτό αναγνωρίστηκε και στις δύο συμφωνίες και της Ιταλίας και της Αιγύπτου» σχολίασε η πρώην υπουργός, εκτιμώντας πως «η Τουρκία βρίσκεται παντελώς απομονωμένη για αυτό και η σπασμωδική αυτή αντίδραση».
  Ερωτηθείσα για το πλαίσιο της συμφωνίας, «το διεθνές δίκαιο προβλέπει καταρχήν ότι οι δύο χώρες πρέπει να έχουν απέναντι ακτές» υπενθύμισε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε πως «η Τουρκία χθες ακόμη μίλησε ότι η συμφωνία αυτή παραβιάζει τα νερά της Λιβύης. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτά τα νερά μετά τη χθεσινή συμφωνία που είναι πολύ πιο αξιόπιστη, χαρακτηρίζονται νερά δικά μας. Άρα, σε περίπτωση που υπάρχει μια αμφισβήτηση, οποιαδήποτε Χάγη θα έχει να κάνει με μια συμφωνία που δεν στέκει πουθενά και με μια συμφωνία χωρών με βάση το διεθνές δίκαιο».
  «Αυτή τη συμφωνία, από την ώρα που θα επικυρωθεί και πρέπει να επικυρωθεί και από τα δύο κοινοβούλια, θα πάει στον ΟΗΕ και ο ΟΗΕ παίρνει υπόψη του αυτή τη συμφωνία» γνωστοποίησε ακόμη η πρώην υπουργός.
  Ως προς το τελικό κείμενο της συμφωνίας, η «τμηματική συμφωνία δεν περιέχει τις υφαλοκρηπίδες πέραν του 28ου Μεσημβρινού, αλλά αυτό είναι βέβαιο ότι θα εξεταστεί σε δεύτερη φάση. Δεύτερον, κάθε χώρα με βάση τη συμφωνία κρατάει τα δικαιώματα της απάνω σε αυτά τα οποία πιστεύει και το τρίτο είναι ότι η μη ύπαρξη της συμφωνίας, αν χάναμε αυτήν την ευκαιρία αυτής της συμφωνίας αυτή τη στιγμή δεν θα είχαμε ακυρώσει το τουρκολιβυκό σύμφωνο» παρατήρησε η κ. Μπακογιάννη.
  «Είναι κάποια μείωση της επήρειας της Κρήτης, την οποία πήραμε παραπάνω σε ακτές» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.
  «Αν θα είναι απόλυτη ή μειωμένη μια επήρεια εξαρτάται από το σύνολο της συμφωνίας. Το πολύ σημαντικό μιας συμφωνίας δεν είναι το 1% ή 2% του ποσοστού το οποίο παίρνουμε. Το πολύ σημαντικό είναι ότι αναγνωρίζεται ότι τα νησιά μας έχουν υφαλοκρηπίδα. Το βασικό τουρκικό επιχείρημα ότι υφαλοκρηπίδα έχουν μόνο οι ακτές και όχι τα νησιά» ακυρώνεται, σύμφωνα με την πρώην υπουργό Εξωτερικών.
  Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, «αυτό που ξέρω είναι ότι αν ο κ. Κοτζιάς είχε το θάρρος να υπογράψει αυτή τη συμφωνία, δεν θα είχαν προλάβει οι Τούρκοι να υπογράψουν το τουρκολιβυκο σύμφωνο. Αυτή είναι η αλήθεια».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πόσες χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα ελληνικής ΑΟΖ δώσαμε στην Αίγυπτο. Άρης Δημητρακόπουλος
   Το pronews.gr αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα έδωσε στην Αίγυπτο περίπου 4.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα ελληνικής ΑΟΖ, βάση της συμφωνίας που υπεγράφη χθες στο Κάιρο.
   Χρησιμοποιώντας τις συντεταγμένες της συμφωνίας Αθήνας-Καΐρου που έδωσε το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ στο Reuters, καθώς το ελληνικό ΥΠΕΞ κατά την προσφιλή συνήθεια των ελληνικών υπηρεσιών δεν έχει δώσει συντεταγμένες, τις συγκρίναμε με τις συντεταγμένες των θαλασσίων οικοπέδων νοτίως της Κρήτης που ανακήρυξε μονομερώς το ελληνικό υπουργείο Ενέργειας το 2014, ακολουθώντας την αρχή της μέσης γραμμής.
   Οι συντεταγμένες του ΥΠΕΝ είναι οι μοναδικές επίσημες συντεταγμένες της ελληνικής ΑΟΖ με βάση την αρχή της μέσης γραμμής, εκτός από αυτές του Ιονίου με την Ιταλία.
   Όπως θα δούμε το «οικόπεδο 20» νότια της Κρήτης «έπιανε» και αιγυπτιακή ΑΟΖ και ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν προχώρησε στην αδειοδότησή του.
   Τα νότια όρια του οικοπέδου 20 συναντούν την αιγυπτιακή ΑΟΖ, περίπου 24 χιλιόμετρα πιο κάτω από αυτό που συμφωνήθηκε χθες, δηλαδή η συμφωνία του Καΐρου πήγε τα όρια της ελληνικής ΑΟΖ, 24 χιλιόμετρα πιο πίσω.
   Συνολικά το μήκος της οριοθετημένης περιοχής (η γραμμή που φαίνεται στους χάρτες) με την Αίγυπτο είναι 192 χιλιόμετρα.
   Άρα, 192 x 24 = 4.608, δηλαδή η Ελλάδα έδωσε στην Αίγυπτο, κατά προσέγγιση, μία έκταση εμβαδού 4.600 τετραγωνικών χιλιομέτρων από την ΑΟΖ της.
   Αυτό φυσικά σε περίπτωση που δεν έχει γίνει μεγαλύτερη «έκπτωση» στα υπόλοιπα νησιά (Ρόδο, Κάσο Κάρπαθο), καθώς τα - 24 χιλιόμετρα αφορούν την ΑΟΖ που εκπορεύεται από την Κρήτη.
   Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της έκτασης που παραχώρησε η Ελλάδα αφορά την λεκάνη του Ηροδότου, η οποία φαίνεται να έχει τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Πάνω από 100 εφημερίδες εκδίδονται στήν Ελλάδα. Καμία δέν αποκαλύπτει τά σκάνδαλα του σάπιου ελληνικού πολιτικού κατεστημένου. ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

   Ο Καθηγητής αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ποιητής και συγγραφέας, πολιτικός στοχαστής Χρίστος Γούδης, έγραψε ένα κείμενο για τη διάβρωση της ελλαδικής κοινωνίας, με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας κατά του Στέφανου Χίου.
   «ΖΥΓΟΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΣ ΕΧΩΣΙ»
   Η διάβρωση της ελλαδικής κοινωνίας, κάτι που συνεχίζεται με εκθετικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια, δεν μας είναι αρεστή, κάνουμε ότι δεν τη βλέπουμε, το σύνδρομο της στρουθοκαμήλου έχει καταντήσει σήμα κατατεθέν της χώρας μας, με χαρακτηριστικό και τυπικό παράδειγμα την προσπάθεια των κατεστημένων τηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης να εξαφανίσουν, κατά την καθημερινή παρουσίαση των εφημερίδων στα κανάλια τους, το ΜΑΚΕΛΕΙΟ, ένα κατ’ εξοχήν αποκαλυπτικό έντυπο της εκτεταμένης και πολλαπλά διαπλεκόμενης διαφθοράς που μαστίζει την κοινωνία μας, και να απαξιώσουν έτσι στον εσμό των τηλεθεατών τους την ύπαρξή του, στον χώρο του Τύπου.
   Παρά τις προσπάθειές τους όμως, το λαϊκό ένστικτο έχει αγκαλιάσει την εν λόγω εφημερίδα, τρίβοντας πολλές φορές τα μάτια του με τα όσα κατά τρόπο άμεσο και προκλητικό καταγγέλλει. Το «μα είναι δυνατόν όλα αυτά να είναι αλήθεια;» έρχεται πολλές φορές στο νου μας, όταν διαβάζουμε τα σημεία και τέρατα που αποκαλύπτει. Κανείς μας δεν επιθυμεί να πέφτει θύμα συκοφαντιών και ψευδών ειδήσεων, όμως σε περίπτωση που έτσι ήταν τα πράγματα, θα περίμενε κανείς σε ένα ευνομούμενο κράτος να υπάρχουν αυστηρές διατάξεις περί Τύπου και δυνατότητα άμεσης αυτεπάγγελτης παρέμβασης της Δικαιοσύνης για προάσπιση της αλήθειας. Υποθέτω ότι τέτοια νομοθεσία υπάρχει, και το ότι μέχρι τώρα το ΜΑΚΕΛΕΙΟ δεν έχει υποστεί καμία άμεση δίωξη με άμεσες επιπτώσεις στην απρόσκοπτη κυκλοφορία του, δημιουργεί την αίσθηση στην κοινή γνώμη ότι πίσω από τους ενδεχομένως υπερβολικούς και ουρανομήκεις καπνούς των πηχυαίων τίτλων του να σιγοκαίει η φωτιά της πικρής αλήθειας μιας μείζονος κοινωνικής και εθνικής εκφυλιστικής σήψης και παρακμής.
   Η σημερινή (27/7/2020) απόπειρα δολοφονίας του εμβληματικού δημοσιογράφου της, Στέφανου Χίου, έρχεται να ενισχύσει την αντίληψη ότι πράγματι «κάτι είναι (πολύ) σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας». Ότι για να αποκρυβεί η αλήθεια των αποκαλύψεων ο μόνος τρόπος είναι οι σφαίρες των δολοφόνων ενάντια στην βιολογική ύπαρξη όσων ακόμη τολμούν να την αποκαλύπτουν. Όσων ακόμη τολμούν να θέλουν να είναι και να εκφράζονται ελεύθερα. Αυτών των ολίγων που για το σθένος και το απαράμιλλο θάρρος τους προκαλούν τον θαυμασμό και τον σεβασμό μας. Όλοι οι άλλοι, οι παρακεντέδες, οι παρατρεχάμενοι, και οι παρασιτούντες τσανακογλύφτες της κάθε εξουσίας, χθόνιας ή υποχθόνιας, όλοι «όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».
   Χρίστος Γούδης
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Εκχώρηση εθνικού υπέδαφους η συμφωνία Μητσοτάκη.
   Γράφει η Λέττα Καλαμαρά
   Εθνική επιτυχία χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας την τμηματική συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου με την μειωμένη επήρεια της Μεγαλονήσου Κρήτης ανατρέποντας το Διεθνές Δίκαιο και την εκφρασμένη από πλήθος επισήμων συμπεριλαμβανομένου και του απερχόμενου πρέσβη των ΗΠΑ κ.Πάϊατ ότι τα νησιά έχουν τα ίδια δικαιώματα στην ΑΟΖ. Το ίδιο και ελληνόφωνα κανάλια ενημέρωσης τουρκικής ιδιοκτησίας.
   Αν η μειωμένη επήρεια της Κρήτης των 8.336 τ.χ. αποτελεί εθνική επιτυχία και όχι ατιμωτικό δεδικασμένο για το εγγύς μέλλον και την περιοχή των Δωδεκανήσων και της Ανατ.Μεσογείου θα φανεί είτε στη συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας είτε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που ξαφνικά και συμπτωματικά θυμήθηκε να αναφέρει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός εχθές, 6 Αυγούστου 2020.
   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εξελέγη για να διαλευκάνει με εντολή του λαού την εθνική ντροπή της παραχώρησης της μίας και μοναδικής Μακεδονίας, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει τη χώρα σε μία ύφεση χωρίς προηγούμενο, να ενταφιάσει κάθε οικονομική και κοινωνική προοπτική της για τα επόμενα χρόνια, να οδηγήσει τη χώρα σε νέο Μνημόνιο οσονούπω, να χάσει τη στήριξη του λαού και το χειρότερο όλων να αφήσει ανέπαφη την ανθελληνική τουρκολάγνα νομενκλατούρα που εργάζεται πυρετωδώς για το ατομικό και οικογενειακό συμφέρον της ενάντια στο εθνικό συμφέρον.
   Την πύρρειο νίκη-αποτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων σε Έβρο και Καστελόριζο ο Κυριάκος Μητσοτάκης την υπέσκαψε με τη χθεσινή συμφωνία όπου πλέον το ζητούμενο είναι ποια θα είναι η επήρεια της μικρότερης σε έκταση Ρόδου των 1406 τ.χ. και του ελάχιστου σε έκταση Καστελόριζου των 9 τ.χ. στην ελληνική ΑΟΖ. Πόσο υπέδαφος θα παραχωρήσουμε σε άλλα Κράτη για να παραμείνει στην εξουσία ο αποτυχημένος Κυριάκος Μητσοτάκης που διαλύει χώρα και ΑΕΠ. Πόσο θα ικανοποιήσουμε τις τουρκικές διεκδικήσεις ακόμα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί πιστά την αποτυχημένη συνταγή του προκατόχου του Αλέξη Τσίπρα όταν παρέδωσε τη Μακεδονία πιστεύοντας ο αδαής ότι θα παραμείνει ή θα ξανάρθει στην εξουσία και μιλούσε και εκείνος για εθνική επιτυχία ενάντια στη μακραίωνη πεποίθηση του λαού και του έθνους.
   Το πολιτικό μέλλον του Κ.Μητσοτάκη είναι θολό πλέον και τα τεχνάσματα τύπου Τσίπρα, όπως η εμπλοκή στο εθνικό έγκλημα των βουλευτών και κομμάτων μέσω της ψηφοφορίας στη Βουλή και η τρομοκρατία του COVID-19 δεν θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το ίδιο και οι δημοσκοπήσεις για ενίσχυση του επικοινωνιακού προφίλ του. Ας πάει μία βόλτα στον Πόρο να δει τις συνέπειες της εθνικής πολιτικής του σήμερα.
   Δυστυχώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων, κατώτερος των προσδοκιών και επέλεξε να κυβερνήσει χωρίς το λαό από την επόμενη ημέρα της εκλογής του. Η μέντορά του ζητά τώρα την πίστη του και αυτός απλόχερα τη δίνει εις βάρος του υπεδάφους της Ελλάδας που κάποτε τίμησαν αξιωματικοί εν ζωή αλλά και άλλοι με το αίμα τους.
   Η Ελλάδα αναζητεί έναν πολιτικό με τόλμη που θα εμπνεύσει και θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους Έλληνες, θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδό τους και θα υπερασπισθεί την κοινή λογική και το εθνικό ιδεώδες ακόμα, αγωνιζόμενος και πολεμώντας για αυτά, χωρίς Εφιάλτες.
   Το μόνο δεδομένο είναι ότι δεν θα αργήσει να φανεί όσο και αν το ξενόδουλο τουρκολάγνο και ελληνόφωνο λόμπι πατάει στο σβέρκο την Ελλάδα και το λαό της λούζοντας τον με διαφθορά.
   Μερικά ερωτήματα, ποιος σας έδωσε το δικαίωμα, κύριε Μητσοτάκη, να εκχωρείται υπέδαφος της Ελλάδας σε άλλο Κράτος; Ποιος σας έδωσε τη δημοκρατική εντολή να παρακολουθείται άφωνος την απόπειρα δολοφονίας ενός δημοσιογράφου χωρίς κανένα σχόλιο και αντίδραση, χωρίς κανέναν ένοχο; Ποιος σας είπε ότι μπορείτε να κρύβεστε πολιτικά πίσω από Επιτροπές και να καταστρέφεται τη ζωή των Ελλήνων;
   Είναι προφανές ότι δεν αντιλαμβάνεστε τα σημεία των καιρών και τον τελικό νικητή. Το μεταπολιτευτικό σχέδιο διάλυσης της Ελλάδας και μετατροπής της σε αποικία χωρίς ταυτότητα έχει αποτύχει και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι. Για ένα βρώμικο συρτάρι που ανοιγοκλείνει…
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Ο ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Η περιουσία του ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια.
  Ο ιδρυτής του Facebook, Mαρκ Ζούκερμπεργκ «αξίζει» πάνω από 100 δισ. δολάρια λόγω του Instagram Reels.
  Την Τετάρτη, το Facebook ανακοίνωσε την αμερικανική διάθεση του Instagram Reels, του ανταγωνιστή του TikTok και οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν πάνω από από 6% την αμέσως επόμενη ημέρα.
  Ο Ζούκερμπεργκ που κατέχει το 13% του Facebook είδε τον προσωπικό του πλούτο να αυξάνεται ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 100 δισ. δολ.
  Πλέον, συμμετέχει με τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος και τον Μπιλ Γκέιτς της Microsoft στο αποκλειστικό κλαμπ των «Centibillionaires». Οι ηγέτες της παγκόσμιας τεχνολογίας βρίσκονται στο προσκήνιο καθώς το μέγεθος και η δύναμη των εταιρειών τους και η προσωπική τους περιουσία συνεχίζουν να αυξάνονται με αμείωτο ρυθμό.
  Το Facebook, η Amazon, η Apple και η Google συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που ευνοήθηκαν από τα παγκόσμια lockdown λόγω του κορωνοϊού καθώς περισσότεροι άνθρωποι ψωνίζουν, παρακολουθούν ψυχαγωγικά προγράμματα και κοινωνικοποιούνται μέσω του διαδικτύου.
  Ο Ζούκερμπεργκ έχει κερδίσει περίπου 22 δισ. δολάρια φέτος, ενώ ο Μπέζος είδε πάνω από 75 δισ. δολάρια στον προσωπικό του λογαριασμό, σύμφωνα με το Bloomberg. Η εκτόξευση αυτή στα οικονομικά του Ζούκερμπεργκ δεν θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη χρονικά στιγμή.
  Οι λεγόμενοι τιτάνες της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του Mr. Facebook τον τελευταίο καιρό έχουν υποβληθεί σε εντατικούς ελέγχους από Αμερικανούς και Ευρωπαίους νομοθέτες για άσκηση εξουσίας και επιρροής εκτός ελέγχου.
  Οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ, η Apple, το Amazon, το Alphabet, το Facebook και η Microsoft, έχουν σήμερα εκτιμήσεις αγοράς ισοδύναμες με περίπου το 30% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος των ΗΠΑ (ΑΕΠ).
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ισχυρή πτώση παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής και οι ελληνικές εξαγωγές το πρώτο εξάμηνο του 2020.
  Μεγάλο πλήγμα δέχθηκε η ελληνική οικονομία το πρώτο εξάμηνο του 2020, καθώς μείωση 4,4% παρουσίασε ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό, ενώ το ίδιο συνέβη σε ποσοστό 12% στις ελληνικές εξαγωγές.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κατά τη σύγκριση των δεικτών του Ιουνίου 2020 με τους αντίστοιχους δείκτες του Ιουνίου 2019, η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στην εξόρυξη άνθρακα και λιγνίτη, άντληση αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου και στις υποστηρικτικές δραστηριότητες εξόρυξης, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση στην παραγωγή βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων.
  Η μείωση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 4,9% τον μήνα Ιούνιο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2019, προήλθε από τη μείωση κατά 17,6% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων, κατά 1,0% του Δείκτη Μεταποίησης, κατά 18,2% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος και κατά 0,2% του Δείκτη Παροχής Νερού. Η μείωση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών μέσου Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2020 κατά 4,4%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2019, προήλθε από τη μείωση κατά 6,2% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων, κατά 3,0% του Δείκτη Μεταποίησης και κατά 10,3% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος.
  Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η συνολική αξία των εξαγωγών - αποστολών κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2020 ανήλθε στο ποσό των 14,80 δισ. ευρώ, έναντι 16,84 δισ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2019, παρουσιάζοντας μείωση 12,1%.
  Η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2020 ανήλθε στο ποσό των 23,61 δισ. ευρώ, έναντι 27,90 δισ. ευρώ κατά το ίδιο διάστημα του έτους 2019, παρουσιάζοντας κάμψη 15,4%.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου με τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Του Νικηφόρου Βαρονέτου
  Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε (Πέμπτη 6-8-20) σε μερική οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Αίγυπτο. Η οριοθέτηση καλύπτει μια θαλάσσια ζώνη δυτικά του 28ου Μεσημβρινού, δηλαδή, νοτίως της Ρόδου μέχρι νοτίως του νομού Λασιθίου της Κρήτης έως το σημείο όπου υπάρχει επαφή της ΑΟΖ των δύο χωρών (βλέπε χάρτη). Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής πληροφόρηση αν η οριοθέτηση έγινε με βάση τη μέση γραμμή ή έγινε με κάποια μειωμένη επήρεια των ελληνικών νησιών.
  Μ’ αυτήν την επιλογή η θαλάσσια περιοχή ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού, από τις βορειοανατολικές ακτές της Ρόδου, περί το Καστελόριζο και μέχρι την ΑΟΖ της Κύπρου παραμένει μη οριοθετημένη, με Ελλάδα και Τουρκία να διεκδικούν κυριαρχικά δικαιώματα επί της υφαλοκρηπίδας.
  Η μερική οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αίγυπτο έχει ένα θετικό και ένα αρνητικό στοιχείο. Αποτελεί έναν συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής για τη χώρα μας, μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από αυταπάτες και ολιγωρίες πολλών ετών.
  Το θετικό στοιχείο είναι ότι με την οριοθέτηση αυτή «ακυρώνεται» το τουρκολιβυκό μνημόνιο που προβλέπει κοινά θαλάσσια σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν την επήρεια της Κρήτης, της Κάσου, της Καρπάθου και της Ρόδου. Χαρακτηριστικό είναι ότι το συμφωνημένο θαλάσσιο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης βρίσκεται πλέον εντός της ελληνικής ΑΟΖ, νότια της Κρήτης.
  Το αρνητικό στοιχείο είναι ότι η θαλάσσια περιοχή από τη Ρόδο μέχρι την ΑΟΖ της Κύπρου παραμένει διεκδικούμενη από την επεκτατική Τουρκία. Μένει να εκτιμηθεί αν αυτό έγινε για να δώσει «δυνατότητα διαφυγής» στην Τουρκία για να μην αντιδράσει βίαια ως απόλυτα εγκλωβισμένη. Βέβαια η Ελλάδα θα μπορεί να εξακολουθήσει να επικαλείται τα δικαιώματά της επί της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου ή της Ρόδου.
  Τα πράγματα έγιναν πολύ σύνθετα και άκρως επικίνδυνα. Οι ίδιες θαλάσσιες ζώνες διεκδικούνται και από Ελλάδα και από Τουρκία, οι οποίες μπορούν να επικαλούνται διεθνείς συμφωνίες με άλλες χώρες (Αίγυπτο – Λιβύη).
  Η πρώτη αντίδραση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ήταν σφοδρή : «Για την Τουρκία η συμφωνία είναι ανύπαρκτη. Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Η δήθεν περιοχή ευθύνης βρίσκεται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας που έχει δηλωθεί στον ΟΗΕ. Η Τουρκία στη συγκεκριμένη περιοχή δε θα επιτρέψει καμιά δραστηριότητα. Θα το αποδείξουμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι». Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές που επρόκειτο να αρχίσουν στα τέλη Αυγούστου.
  Η αντιπαράθεση είναι αναπόφευκτη. Οι φρεγάτες, τα υποβρύχια και τα F-16 πολύ σύντομα θα βρεθούν στην Ανατολική Μεσόγεια νότια των Δωδεκανήσων και της Κρήτης. Η ισχύς θα καθορίσει την ερμηνεία του Διεθνούς Δικαίου, όπως γίνεται πάντοτε στην ιστορική διαδρομή.
  Η ελληνική κυβέρνηση για να ενισχύσει, πολιτικά-νομικά, τη θέση της πρέπει άμεσα να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία, με πλήρη επήρεια του Καστελόριζου, τώρα, όχι αργότερα. Το φοβικό σύνδρομο, ότι θα προκαλέσουμε την αντίδραση της Τουρκίας, δεν μπορεί πλέον ούτε καν να δικαιολογηθεί. Η Τουρκία θεωρεί ότι ήδη την έχουμε προκαλέσει ασκώντας τα κυριαρχικά δικαιώματά μας.
  Η Άγκυρα θα αμφισβητήσει με ερευνητικά πλοία, γεωτρύπανα και φρεγάτες την ελληνική ΑΟΖ, όπως κάνει, χρόνια τώρα, με την κυπριακή. Είναι όμως πολύ προτιμότερο να καταγγέλλουμε τις τουρκικές παραβιάσεις οριοθετημένων, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, θαλασσίων ζωνών παρά οι τελευταίες να θεωρούνται διαφιλονικούμενες από τη Διεθνή Κοινότητα.
  Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι μεγάλοι παίκτες, η «μεσολαβούσα» Γερμανία, η Γαλλία, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ρωσία.
  Οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για την Ελλάδα και την Κύπρο.
  Η ώρα της αλήθειας και το τέλος των ψευδαισθήσεων.
  Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρέσβης Ελ. Καραγιάννης: Στρατηγική ήττα για την Ελλάδα η Συμφωνία με την Αίγυπτο για τις ΑΟΖ.
   Του πρέσβη ε.τ. Ελευθερίου Καραγιάννη
   Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής.
   Ο ‘Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρόκειται για μία συμφωνία καθ’ όλα νόμιμη, που ικανοποιεί απόλυτα και τις δύο χώρες. «Μία συμφωνία που δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και επαναφέρει τη νομιμότητα στην περιοχή. Νομιμότητα που επιχειρήθηκε να διασαλευθεί από το παράνομο και ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο».
   Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του περιέγραψε, μεταξύ άλλων, την ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας ως «ιστορική ημέρα» την δε συμφωνία, “δίκαιη” η οποία είναι προς όφελος των δύο χωρών και λαών. Εξέφρασε την ελπίδα ότι όλες οι χώρες θα μιμηθούν αυτήν την συμφωνία για τον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων με τις γειτονικές χώρες στο πλαίσιο του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και του θαλάσσιου δικαίου, και ότι όλες οι χώρες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αιγύπτου και της Ελλάδας τονίζοντας ότι η σημερινή συμφωνία επιβεβαιώνει πανηγυρικά την πάγια θέση της χώρας μας ότι τα νησιά έχουν κυριαρχικά δικαιώματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ και κατοχυρώνει το δικαίωμα και την επήρεια των νησιών μας.
   Ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ,μεταξύ άλλων, ότι «Υπογράψαμε συμφωνία με την Ελλάδα για τον καθορισμό της ΑΟΖ σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Η σχέση μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και για την αντιμετώπιση ανεύθυνων πολιτικών για την υποστήριξη της τρομοκρατίας, εκτός από την παρέκκλιση από τα θεμέλια του Διεθνούς Δικαίου» προσθέτοντας ότι η συμφωνία «επιτρέπει τόσο στην Αίγυπτο όσο και στην Ελλάδα να προχωρήσουν μεγιστοποιώντας το όφελος των διαθέσιμων πόρων στην ΑΟΖ για καθεμία από αυτές» και τονίζοντας χαρακτηριστικά:
   «Η συμφωνία ανοίγει νέους ορίζοντες για περαιτέρω περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία».
   Από τον χάρτη και τις επίσημες δηλώσεις των δύο πλευρών προκύπτει ότι ο στόχος της συμφωνίας δεν ήταν αυτή καθ ‘ εαυτή η οριοθέτηση της Υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ των δύο χωρών, αλλά η ακύρωση του γνωστού Τουρκολιβυκού συμφώνου οριοθέτησης. Για τον λόγο αυτό το όριο του 28ο μεσημβρινού αποτέλεσε το σημείο που οδήγησε σε συμφωνία την διαπραγμάτευση που όμως είναι ημιτελής και εξαιρετικά ετεροβαρής για την Ελληνική πλευρά διότι παρά τις δηλώσεις των Ελλήνων επισήμων δεχθήκαμε μερική οριοθέτηση και σαφώς μειωμένη επήρεια των νήσων μας ( Ρόδος, Κρήτη ,κλπ). Τουτέστιν η Ελληνική πλευρά , αποδέχθηκε την τουρκική επιχειρηματολογία και υπονόμευσε τις θέσεις μας όχι μόνο στην επικείμενη διαπραγμάτευση με την Τουρκία αλλά και στο ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Επίσης, αφήνει πεδίον διεκδίκησης εκ μέρους της Τουρκίας για οριοθέτηση με Αίγυπτο ανατολικά του 28ο μεσημβρινού, ενώ ενταφιάζει οριστικώς την οριοθέτηση μας με την Κύπρο. Έτι περαιτέρω, μπορεί να επετεύχθη, ως προβάλλεται, η ακύρωση του ούτως ή άλλως παράνομου και άκυρου Τουρκολιβυκού συμφώνου οριοθέτησης ΑΟΖ , υπό την προϋπόθεση όμως της τουρκικής αντίδρασης που ήδη εκδηλώθηκε , όμως υπονομεύσαμε και τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις οριοθέτησης με την Λιβύη διότι δεχθήκαμε ήδη μειωμένη επήρεια νήσων ,επιχείρημα που προέβαλε η Λιβυκή πλευρά κατά τις σχετικές διμερείς μας συνομιλίες.
   Το επιχείρημα ότι απομένει συμπλήρωση οριοθέτησης με την Αίγυπτο στο ανατολικό τμήμα η οποία θα αποκαταστήσει την σημερινή εικόνα της υποχωρητικότητας, ανήκει στην σφαίρα των ευσεβών πόθων και τολμηρής φαντασίας.
   Η συμφωνία αυτή αποτελεί στρατηγική ήττα για την χώρας μας και ρίξαμε στον κάλαθο των αχρήστων κυριαρχικά μας δικαιώματα
   *Ο πρέσβης ε.τ. Ελευθέριος Καραγιάννης είναι από τους πλέον διακεκριμένους Έλληνες διπλωμάτες και έχει διατελέσει ανώτατος διπλωματικός σύμβουλος πρωθυπουργών της Ελλάδος και Υπουργών Εθνικής Αμύνης. Είναι τακτικός επιστημονικός συνεργάτης του europost.gr
   Πηγή: europost.gr
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...