Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΛΩΡΟΣ: "ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ". ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ: «Κάνουν πολύ θόρυβο τα πλοία γύρω του και δεν μπορεί να κάνει έρευνες». Το τουρκικό ΥΠΕΞ έδωσε στην δημοσιότητα τον χάρτη ερευνών του Oruc Reis στο Καστελόριζο! Το Oruc Reis ήδη έχει ποντίσει καλώδια και πραγματοποιεί έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων. «Ακόμα και η σημαία μας τους τρομάζει» λένε οι τούρκοι.
Το τουρκικό Ναυτικό έχει αναπτύξει από 17 πλοία (φρεγάτες, κορβέτες και πυραυλάκατοι) και υποβρύχια μεταξύ Ρόδου και Στρογγύλης, στα οποία εάν προσθέσουμε και τις 7 φρεγάτες που συνοδεύουν το Oruc Reis, τότε συμπληρώνεται μια δύναμη περί των 24 πλοίων.

Ούτε επτά ελληνικά πολεμικά πλοία δεν βρίσκονται στην περιοχή.
ΣΠΥΡΟΣ  ΧΑΤΖΑΡΑΣ:   "Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Ο  Κούλης  έχει συμβόλαιο να κλείσει τα ελληνοτουρκικά όπως ο Τσίπρας έκλεισε το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, το ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ και τον ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΓΩΓΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ".
Η ελληνική στρατιωτική κινητοποίηση στην εισβολή και «διακόρευση» της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το ερευνητικό Oruc Reis και του τουρκικού στολίσκου φρεγατών, ΤΠΚ και υποβρυχίων, δεν φαίνεται να είναι ανάλογη με αυτή της 21ης του περασμένου Ιουλίου. 

Το Oruc Reis, που ήδη έχει μπει 22 μίλια εντός της υφαλοκρηπίδας, συνοδεύεται από επτά τουρκικές φρεγάτες και δύο βοηθητικά πλοία. Όλα έχουν αναπτυχθεί σε κοντινή απόσταση σε απόσταση περί των 30 μιλίων γύρω του, δημιουργώντας έναν προστατευτικό κλοιό.

Πληροφορίες από το ελληνικό ΓΕΝ μιλάνε για δύο τουρκικά υποβρύχια κοντά στο Orus Reis και δύο άλλα κοντά στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και συμπλέγματος Μεγίστης.
Το τουρκικό Ναυτικό έχει αναπτύξει από 17 πλοία (φρεγάτες, κορβέτες και πυραυλάκατοι) και υποβρύχια μεταξύ Ρόδου και Στρογγύλης, στα οποία εάν προσθέσουμε και τις 7 φρεγάτες που συνοδεύουν το Oruc Reis, τότε συμπληρώνεται μια δύναμη περί των 24 πλοίων.

Ούτε επτά ελληνικά πολεμικά πλοία δεν βρίσκονται στην περιοχή.

Το βράδυ της Δευτέρας το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανέβασε στο Twitter προπαγανδιστικές φωτογραφίες με το Oruc Reis να πλέει συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία. Και λέμε προπαγανδιστικές γιατί απλά ήθελαν να δείξουν την δύναμη που το προστατεύει καθώς στην πραγματικότητα και αν βρίσκονταν σε αυτή την διάταξη απλά όχι δεν θα μπορούσε να απλώσει τα καλώδια ερευνών αλλά ούτε να λάβει ηχητικά σήματα.


Όπως αναφέρει το tweet, «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο της αποφασιστικότητάς τους να προστατεύσουν τα δικαιώματα, και τα συμφέροντά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας». 

Καμία διάθεση ένοπλης απάντησης

Περιέργως η ελληνική πλευρά δεν δείχνει καμία διάθεση ένοπλης απάντησης στις έρευνες του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, οχυρωμένη πίσω από τον -έωλο- ισχυρισμό ότι «Κάνουν πολύ θόρυβο τα πλοία γύρω του και δεν μπορεί να κάνει έρευνες»!

Φυσικά ο ηχοβολισμός που κάνει το Oruc Reis -και κάθε ερευνητικό της κατηγορίας- δεν έχει καμία σχέση, ούτε εμπλέκεται με τον... θόρυβο που κάνουν οι προπέλες των πλοίων.

Αν ήταν έτσι, θα έβαζαν cd με "heavy metal" μουσική στη διαπασών τα ελληνικά πλοία και θα είχε λυθεί το ζήτημα...

Το Oruc Reis ερευνά την γεωλογική σύσταση κάτω από τον βυθό με σεισμογραφική διαδικασία. Αν ήταν να μπερδεύονται με ήχους πλοίων σε απόσταση μερικών μιλίων δεν θα λειτουργούσε κανένα ερευνητικό πλοίο με ηχοβολιστικά.

Όμως αυτή θα είναι η διέξοδος της ελληνικής πλευρά στην παρούσα φάση, καθώς δεν φαίνεται διατεθειμένη η Αθήνα να κλιμακώσει και ούτε να υλοποιήσει τις «προειδοποιήσεις» προς την Άγκυρα, παρά την εμφάνιση με... στολή παραλλαγής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κ.Φλώρου στο Μαξίμου.

Γενικά η εικόνα είναι ότι το τουρκικό ερευνητικό «οχυρωμένο» από τα τουρκικά πολεμικά και κυρίως την αποφασιστικότητα της Άγκυρας θα κάνει αυτό που επιθυμεί η τουρκική πλευρά και η Αθήνα δεν θα προχωρήσει σε τίποτα περισσότερο από τις «εκπομπές μηνυμάτων» μέχρι την αποχώρηση του τουρκικού πλοίου. 

Αφού έτσι ή αλλιώς «δεν κάνει έρευνες».
Το επόμενο ραντεβού θα είναι μάλλον με κάποιο τουρκικό γεωτρύπανο, όπου και πάλι θα διατρανωθεί «η αποφασιστικότητα υπεράσπισης της ελληνικής κυριαρχίας» μέχρι να γίνει η τρύπα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα...

Γεράσιμος Χουντάλας  PRONEWS

 Το τουρκικό ΥΠΕΞ έδωσε στην δημοσιότητα τον χάρτη ερευνών του Oruc Reis στο Καστελόριζο!

Σε πρώτη φάση η Τουρκία προχωράει σε αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων εκεί που της φαίνεται πως είναι πιο εύκολο να το κάνει, δηλαδή στην περιοχή του Καστελόριζου.

Το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας έδωσε στη δημοσιότητα έναν χάρτη, στον οποίο απεικονίζεται η δραστηριότητα της υπεράκτιας έρευνας του σεισμικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, το οποίο σύμφωνα με το Τουρκικό ΥΠΕΞ πλέει «εντός της υφαλοκρηπίδας της χώρας και στα σύνορα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στην Ανατολική Μεσόγειο»!

Η Άγκυρα «αποφεύγει» τον 28ο μεσημβρινό, για έναν πολύ βασικό λόγο: Η Άιγυπτος έχει έννομα συμφέροντα μετά την απόκτηση και του υπόλοιπου «Ζορ» μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Ελλάδα και θα χρησιμοποιηθεί το αιγυπτιακό Ναυτικό για να τα προστατέψει.
Αυτό η Άγκυρα θέλει να το αποφύγει. Δεν θέλει να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τις ναυτικές δυνάμεις Ελλάδας-Αιγύπτου γιατί ξέρει ότι το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό.

Έτσι λοιπόν επιχειρεί στην περιοχή του Καστελόριζου γιατί την «νομιμοποίησε» η ίδια η Αθήνα για να το κάνει με την τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ την οποία υπέγραψε με το Κάιρο.

Το Καστελόριζο έμεινε απ΄'εξω. Ούτε η Αίγυπτος και φυσικά ούτε ο νόμιμος ιδιοκτήτης, η Ελλάδα, ήθελαν να «εξοργιστεί» η Τουρκία.

Η Άγκυρα μέσω του χάρτη προαναγγέλλει έρευνες του Oruc Reis στην περιοχή που οριοθετήθηκε πρόσφατα στη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, δίπλα την Κάρπαθο.

"Το Oruc Reis ξεκίνησε τη δραστηριότητα της υπεράκτιας έρευνας στην τουρκική υφαλοκρηπίδα που δηλώθηκε στον ΟΗΕ. Στην Ελλάδα έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση για αυτή τη δραστηριότητα", δήλωσε ο Cagatay Erciyes, ανώτερος αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Erciyes, με ανάρτησή του στο Twitter, τονίζει πως ότι η Ελλάδα δημιουργεί προβλήματα λόγω ενός ελληνικού νησιού 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων (3,86 τετραγωνικών μιλίων) με το όνομα Καστελόριζο που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα (1,24 μίλια) μακριά από την ηπειρωτική τουρκική χώρα και 580 χιλιόμετρα (360 μίλια) από το Ελληνική ηπειρωτική χώρα.

"Η Ελλάδα διεκδικεί 40.000 km2 θαλάσσιας περιοχής δικαιοδοσίας λόγω αυτού του μικρού νησιού και επιχειρεί να σταματήσει το Oruc Reis και να μπλοκάρει την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτός ο μαξιμαλιστικός ισχυρισμός δεν είναι συμβατός με το διεθνές δίκαιο. Είναι αντίθετο με την αρχή της ισότητας. 

Ωστόσο, η Ελλάδα ζητά από την ΕΕ και τις ΗΠΑ να υποστηρίξουν αυτόν τον ισχυρισμό και να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία να σταματήσει τις νόμιμες υπεράκτιες δραστηριότητές της. Αυτό δεν είναι αποδεκτό και λογικό", ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ο Erciyes πρόσθεσε ακόμη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ πρέπει να ζητήσουν από την Ελλάδα να σταματήσει τους άδικους και παράλογους ισχυρισμούς της. "Η Ελλάδα και όχι η Τουρκία είναι εκείνη που δημιουργεί εντάσεις στην περιοχή λόγω τέτοιων μαξιμαλιστικών ισχυρισμών", δήλωσε ο Erciyes.

 Θεόφραστος Ανδρεόπουλος  PRONEWS
Πολεμικές ιαχές από Τούρκους χωρικούς στα σύνορα με την Ελλάδα - «Ακόμα και η σημαία μας τους τρομάζει».

Απάντηση σε όλους όσους υποστηρίζουν ότι οι προκλήσεις της Άγκυρας «ανήκουν» μόνο στην πολιτική ηγεσία, έδωσαν μερικοί χωρικοί που μαζεύτηκαν στα σύνορα και σήκωναν μια μεγάλη τουρκική σημαία. 
Χωρικοί από το Κεμάλκιοϊ, που είναι ένα από τα συνοριακά χωριά της Ανδριανούπολης κοντά στην Ελλάδα, μπροστά στην μύτη της Ελλάδας, έστησαν μια μεγάλη τουρκική σημαία, ενώ έκαναν δηλώσεις-χαστούκι προς την Ελλάδα. Κόσμος του χωριού κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στον λόφο «του αετού» και δήλωσαν πως: «Για χάρη της πατρίδας και του έθνους, είμαστε έτοιμοι με χαρά να δώσουμε την ζωή μας».
Χωρικοί του συνοριακού χωριού Κεμάλκιοϊ, σύμφωνα με τα tourkikanea, πιστεύοντας πως με το να κάνουν να κυματίσει η ένδοξη τουρκική σημαία θα δώσουν την πιο καλή απάντηση στις παράλογες δηλώσεις της Ελλάδας, έζησαν την χαρά να στήσουν μια μεγάλη τουρκική σημαία στον λόφο «του αετού», που διακρίνεται εύκολα από την Ελλάδα.

«ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ».
Ο Ιζζέτ Κουζουτζού-κοινοτάρχης του χωριού, δήλωσε: «Όλοι ξέρουν την δύναμη του Τούρκου. Κανείς να μην ξεχνά πως το χρώμα της ένδοξης σημαίας μας, είναι από το αίμα των μαρτύρων, εδώ η περιοχή πάρθηκε με το αίμα των μαρτύρων μας και μόνο αν γίνουμε μάρτυρες εμείς θα δοθεί.  Κανείς να μην το υποστηρίξει αυτό. Όλοι ξέρουν την δύναμη του Τούρκου.»

«ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».
Ο Τσετίν Οζγκιούν που είναι ένας από τους συμβούλους της κοινότητας, ανέφερε πως και μόνο οι εγγεγραμμένοι κυνηγοί της Αδριανούπολης, αρκούν για την Ελλάδα και πρόσθεσε πως «Ακόμη και ο εδώ ένδοξος κυματισμός της σημαίας μας, τρομάζει την Ελλάδα».


«ΜΕ ΧΑΡΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ».
Ο Ερντάν Ασλάν-επίσης σύμβουλος της κοινότητας του χωριού, ανέφερε πως αισθάνονται τιμή και χαρά που έστησαν την τουρκική σημαία και πρόσθεσε πως «Η Ελλάδα ας φωνάζει όσο θέλει, για την πατρίδα και το έθνος, είμαστε έτοιμοι με χαρά να δώσουμε τις ζωές μας».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


18 σχόλια :

 1. Με ταχύτητα διενέργειας ερευνών πλέει το Oruc Reis - Απλωμένα καλώδια ηχοβολισμού και μόλις 3,5 μίλια την ώρα. Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
  Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis συνεχίζει να βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και πλέει με ταχύτητα 3,5 ναυτικών μιλίων την ώρα.
  Η συγκεκριμένη ταχύτητα πλεύσης είναι κατάλληλη για διενέργεια ερευνών.
  Σημειώνεται ότι η πιο πρόσφατη γνωστή θέση του ήταν 91 ναυτικά μίλια νότια του Καστελόριζου και 22 ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας όπως είχε γίνει γνωστό από χθες το βράδυ.
  Τα καλώδια του παραμένουν ποντισμένα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα αφήγημα ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ενοχλείται από τον θόρυβο των τουρκικών πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν!
  Η Άγκυρα έχει στείλει περισσότερα από 17 πλοία (φρεγάτες, κορβέτες και τορπιλάκατοι) και υποβρύχια μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, στα οποία μαζί με τις 7 φρεγάτες που συνοδεύουν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος, συμπληρώνεται μια δύναμη περί των 24 πλοίων.
  Η Αθήνα όπως όλα δείχνουν, δεν προτίθεται να κάνει κάτι συνταρακτικό. Η ελληνική στρατιωτική κινητοποίηση στην εισβολή και «διακόρευση» της ελληνικής υφαλοκρηπίδας από το ερευνητικό Oruc Reis και του τουρκικού στολίσκου φρεγατών, ΤΠΚ και υποβρυχίων, δε φαίνεται να είναι ανάλογη με αυτή της 21ης του περασμένου Ιουλίου.
  Το τουρκικό σκάφος πλέει κατά μήκος της βορειοδυτικής γραμμής της εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX η οποία έντεχνα «σέβεται» την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου αποφεύγοντας να θίξει (τουλάχιστον τώρα) την ανακηρυχθείσα ΑΟΖ παρά μόνο το κομμάτι της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που έχει μείνει έξω από αυτήν.
  Η Άγκυρα δε θέλει να ενεργοποιήσει το αιγυπτιακό Ναυτικό καθώς τώρα το Κάιρο έχει έννομο συμφέρον ειδικά από τη στιγμή που αποκτάει και το υπόλοιπο κομμάτι του υπεκοιτάσματος «Ζορ».
  Άλλωστε ο λόγος που ήθελε να επεκταθεί και στην... Κρήτη ήταν καθαρά διαπραγματευτικός. Η περιοχή του Καστελόριζου είναι ο πραγματικός στόχος από την αρχή.
  Η ελληνική πλευρά δεν δείχνει καμία διάθεση ένοπλης απάντησης στις έρευνες του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, οχυρωμένη πίσω από τον -έωλο- ισχυρισμό ότι «Κάνουν πολύ θόρυβο τα πλοία γύρω του και δεν μπορεί να κάνει έρευνες»!
  Φυσικά ο ηχοβολισμός που κάνει το Oruc Reis -και κάθε ερευνητικό της κατηγορίας- δεν έχει καμία σχέση, ούτε εμπλέκεται με τον... θόρυβο που κάνουν οι προπέλες των πλοίων.
  Αν ήταν έτσι, θα έβαζαν cd με "heavy metal" μουσική στη διαπασών τα ελληνικά πλοία και θα είχε λυθεί το ζήτημα...
  Το Oruc Reis ερευνά την γεωλογική σύσταση κάτω από τον βυθό με σεισμογραφική διαδικασία. Αν ήταν να μπερδεύονται με ήχους πλοίων σε απόσταση μερικών μιλίων δεν θα λειτουργούσε κανένα ερευνητικό πλοίο με ηχοβολιστικά.
  Σημειώνεται ότι ο πομπός του Ορούτς Ρέις, είχε κλείσει αργά χθες το βράδυ, στις 23:57 ώρα Ελλάδος και γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα έδωσε ξανά στίγμα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα έχουν χαμένα – Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ζητά ο Δένδιας.
  Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε νωρίτερα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Αφορμή στάθηκαν οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική προκλητικότητα
  Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Μέχρι να διεξαχθεί θα έχει φτάσει στον Πειραιά ο Ερντογάν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανοικτή επιστολή του βουλευτού Αντώνη Μυλωνάκη στον Α/ΓΕΕΘΑ
  Αρχηγέ Κ.Φλώρο,
  Δεν σου μιλώ σαν βουλευτής.
  Δεν σου μιλώ σαν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικών, ούτε σαν μέλος της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της βουλής των Ελλήνων.
  Σε καλώ σαν Αρχηγό των ενόπλων Δυνάμεων να εφαρμόσεις ότι διδάχθηκες στη ΣΣΕ που σε είχα μαθητή, αλλά και σε ότι ορκίστηκες την ημέρα που παρέλαβες το ιερό ξίφος του Έλληνα Αξιωματικού.
  Στρατηγέ το καθήκον σε προστάζει. Η πατρίδα σε χρειάζεται και η ιστορία θα γράψει για σένα και τις ένοπλες δυνάμεις που υπό την ευθύνη σου θα γράψουν σελίδες δόξας ή μαύρες σελίδες υποταγής.
  Ο εχθρός εισέβαλε σε εθνικό έδαφος και απειλεί ευθέως τη πατρίδα μας.
  Βγάλε τη μάσκα, παράτα τα παραμύθια του κορωνοιού και ανέλαβε ενημερώνοντας τη πολιτική ηγεσία και τον πρωθυπουργό ΜΟΝΟ στο ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ τι πρέπει να κάνουν ΑΜΕΣΑ οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας χωρίς περιστροφές ,δειλία και υστεροβουλία.
  Εσύ είσαι ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας.
  Εσένα θα υμνούν ή θα σε λοιδορούν αύριο τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
  Εσύ είσαι αυτή τη στιγμή το στήριγμα ενός ολόκληρου λαού.
  Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ.
  ΔΟΞΑΣΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΟΥ ΤΟ 1940.
  Η Ελληνική Λύση της οποίας είμαι βουλευτής και ο πρόεδρός της Κυριάκος Βελόπουλος είναι δίπλα σε όποια απόφασή σου για το καλό της Πατρίδας και τη δόξα των Ελλήνων. Ο Τούρκος πρέπει να πάρει ένα καλό μάθημα και να καταλάβει ότι ο τράχηλος του Ελληνα ζυγό δεν υπομένει.
  Με εκτίμηση
  Αντώνης Μυλωνάκης
  Σχης ε.α - βουλευτής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΓΡΙΒΑΣ «Υπάρχει τουρκικός δάκτυλος μέσα στο ελληνικό σύστημα εξουσίας».
  Ο καθηγητής γεωπολιτικής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων κ. Κωνσταντίνος Γρίβας μιλώντας για τη πέμπτη φάλαγγα της Τουρκίας εντός της ελληνικής πολιτικής ελίτ.
  https://youtu.be/fPUXWBSwgNE
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ο ΣΚΑΙ έβαζε ντοκυμανταίρ για το πόσο αρμονικά ζούσαμε με τους Οθωμανούς και που προβάλλονται τα νεοθωμανικά σήριαλ του Ερντογάν. Και περιμένεις από αυτήν την ελίτ, τι; Να αντισταθεί; Μα αυτοί προετοιμάζουν το έδαφος για τη βιλαετοποίηση!
   Ο Σάββας Καλεντερίδης είχε γράψει πριν μερικά χρόνια ένα άρθρο με τίτλο "ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ" και έγραφε κάποια στοιχεία για τις επισκέψεις "ελλήνων" βουλευτών στην Τουρκική πρεσβεία.
   Καταστράφηκε η οικονομία μας λόγω του ηλίθιου τεραστίου εξωτερικού δανεισμού της χώρας μας (που συσσωρεύθηκε, από το 1981 και μετά, από τους "λατρεμένους" πολιτικούς μας διά τις "φιλολαϊκές" ψηφοθηρικές παροχές που μας έκαναν), αποδεκατίσαμε τον πληθυσμό μας με τις 300 χιλιάδες περίπου εκτρώσεις τον χρόνο (ελληνόπουλα που εντελώς ηλίθια αντικαθιστούμε με μουσουλμάνους πρόσφυγες), και σχεδόν εγκαταλείψαμε την αμυντική μας βιομηχανία και τα εξοπλιστικά μας προγράμματα.
   Οι νέες μοντέρνες τουρκικές κορβέτες ADA έχουν εκτόπισμα 2400 τόννων, ενώ οι "νέες" πυραυλάκατοι μας τύπου Ρουσέν έχουν εκτόπισμα μόνο 670 τόννων. Η νεώτερή μας φρεγάτα είναι 22 ετών. Οι Τούρκοι έχουν κατασκευάσει 180 drones εξοπλισμένους με πυραύλους, ετοιμάζουν μίνι αεροπλανοφόρο, κτίζουν 3 πυρηνικά εργοστάσια, έχουν παραγωγή 10 δισ, $ σε όπλα, κ.λ.π.. Εμείς; Σχεδόν τίποτα.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 5. Επιχειρούσε να αποβιβάσει μετανάστες ανοιχτά της Ρόδου η τουρκική θαλαμηγός που ενεπλάκη σε επεισόδιο με το ελληνικό λιμενικό.
  Επεισόδιο με μετανάστες σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας στα ανοιχτά της Ρόδου.
  Όπως αναφέρει η “Καθημερινή” πηγές από το Λιμενικό αναφέρουν ότι υπήρξαν τρία περιστατικά αποτροπής μίας θαλαμηγού και δύο σκαφών με μετανάστες που είχαν αποπλεύσει από την Τουρκία και προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη Ρόδο.
  Τουρκικά ΜΜΕ που επικαλούνται πηγές της τουρκικής ακτοφυλακής αναφέρουν ότι το σκάφος βυθίστηκε και ότι διασώθηκαν τρεις μετανάστες, ο ένας εκ των οποίων έχει τραυματιστεί σοβαρά.
  ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
  Καταδίωξη ύποπτου σκάφους από σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη ν.Ρόδο
  Μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διάρκεια περιπολίας του, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον δυτικών ακτών ν. Ρόδου, θαλαμηγό σκάφος λευκού χρώματος να κινείται ύποπτα πλησίον των ακτών χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας.
  Μετά από συνεχή χρήση ηχητικών/φωτιστικών σημάτων από το πλήρωμα του σκάφους προς τη θαλαμηγό προκειμένου αυτή να σταματήσει προς έλεγχο, ο Κυβερνήτης της δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς και επιχειρώντας να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
  Ακολούθησαν βολές σε ασφαλείς τομείς, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, προκειμένου το ανωτέρω σκάφος να ακινητοποιηθεί προς έλεγχο. Μετά από καταδίωξη, η θαλαμηγός κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες είχαν καταφθάσει στην περιοχή.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος: Συναντήθηκε με τον Κ.Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.
  O αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, βρέθηκε την Τρίτη (11/08) στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την κατάσταση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, εντός του ανατολικού τμήματος της οποίας παραμένει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis.
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον ΥΠΕΞ να ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το θέμα θεωρείται λήξαν - Κυβέρνηση διά του βουλευτή Δ.Καιρίδη: «Δεν υπήρξε καμία παραβίαση από Oruc Reis». Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
  H κυβέρνηση, όπως πρώτο έγραψε χθες το pronews.gr, δεν προτίθεται να αντιδράσει στη νέα τουρκική επιθετική ενέργεια και παρουσίασε σήμερα την επίσημη θέση της για την εισβολή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Οruc Reis» δια του κυβερνητικού βουλευτή Δημήτρη Καιρίδη ο οποίος δήλωσε ότι «Εάν ποντίσει καλώδια και κάνει έρευνες, τότε και μόνο τότε, έχουμε παραβίαση της υφαλοκρηπίδας. Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα δεν έχουν καλώδια».
  Φυσικά από την πλευρά του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν υπήρξε καμία αντίδραση και μάλλον αναβάλλεται το «κάψιμο» του «Oruc Reis» όπως είχε προαναγγείλει ο Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος.
  Ολόκληρη η δήλωση του βουλευτού της ΝΔ και καθηγητού Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Δημήτρη Καιρίδη ο οποίος εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δεν υπήρχε παραβίαση κυριαρχικού δικαιώματος, καθώς δεν υπήρξαν έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
  «Το Oruc Reis κινείται σε διεθνή ύδατα. Η υφαλοκρηπίδα είναι ο βυθός. Το ύδωρ πάνω από το βυθό είναι διεθνές και ο καθένας μπορεί να κινείται χωρίς άδεια κανενός. Αυτό λέει το διεθνές δίκαιο. Εάν ποντίσει καλώδια και κάνει έρευνες, τότε και μόνο τότε, έχουμε παραβίαση της υφαλοκρηπίδας. Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα δεν έχουν καλώδια» (σ.σ. εννοεί της τουρκικές προπαγανδιστικές φωτό με το Orus Reis να πλέει προς την περιοχή των ερευνών! Γιατί δεν ρωτά και το ΓΕΕΘΑ που έχει δορυφορικές φωτό και εικόνα από τα ελληνικά πλοία από απόσταση 5 μιλίων για το αν έχει ή όχι απλώσει καλώδια;).
  Βέβαια, αν ισχύει αυτό που λέει ο βουλευτής της ΝΔ, του οποίου τις δηλώσεις, φυσικά μπορεί να αξιοποιήσει η Άγκυρα, δημιουργείται και ζήτημα σοβαρής παραβίασης από την Ελλάδα των διεθνών κανόνων ναυσιπλοΐας, αφού ζητείται επίμονα από ένα σκάφος που δεν έχει παραβιάσει κανέναν κανόνα και κανένα νόμο να αποχωρήσει, όπως ζητούν, βάσει των κυβερνητικών ανακοινώσεων ανά 15' από το Orus Reis
  Ο κ. Καιρίδης τόνισε ότι «ο Ερντογάν είναι λαϊκιστής. Κάνει και ένα επικοινωνιακό σόου. Πληγώθηκε στον Έβρο. Πληγώθηκε στην προηγούμενη αναδίπλωση. Πληγώθηκε από το ελληνοαιγυπτιακό και από την ευρύτερη απομόνωση στην οποία βρίσκεται».
  Εξήγησε, μάλιστα, πως «έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση διότι και οι υπόλοιπες χώρες, το Ισραήλ, όλες οι όμορες χώρες που παίζουν ρόλο δεν πήραν το μέρος του και κυρίως η Αίγυπτος που παίζει πρωτεύοντα ρόλο στις εξελίξεις, συντάχθηκε με την ελληνική θέση».
  «Θα έχουμε εξελίξεις, όχι μόνο στη Λιβύη, αλλά και στο Λίβανο. Ο Ερντογάν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κρίση στον αραβικό κόσμο», είπε ο καθηγητής.
  «Χρειάζεται αποφασιστικότητα και ψυχραιμία. Μην πέσουμε στην παγίδα του Ερντογάν.»
  «Ο Ερντογάν “στη γωνία” και εμείς με τα πανίσχυρα επιχειρήματά μας να κερδίσουμε διεθνώς τις συμμαχίες και τα ερείσματα που θέλουμε», είπε ο κ. Καιρίδης.
  Ζ.Π.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Φιλοτουρκικό δημοσίευμα της Washington Post: «Η συνθήκη των Σερβών εδώ και 100 χρόνια στοιχειώνει τη Μεσόγειο».
  Η έγκριτη αμερικανική εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε σε φιλο-τουρκικό πνεύμα γύρω από την τρέχουσα κρίση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, με τον συντάκτη Ισχάαν Θαρούρ να αναφέρει ότι η Οθωμανική αυτοκρατορία εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στην Μέση Ανατολή.
  «Μια συνθήκη 100 ετών στοιχειώνει τη Μεσόγειο», εξηγώντας αμέσως ότι «η Συνθήκη των Σεβρών, η οποία υπογράφηκε στις 10 Αυγούστου του 1920, επέβαλε στους ηττημένους Οθωμανούς όρους οι οποίοι, κατά γενική ομολογία, θεωρούνται πιο ακόμη πιο τιμωρητικοί από τα μέτρα που επιβλήθηκαν στη Γερμανία με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών. Η αυτοκρατορία [σσ: εννοείται η Οθωμανική] εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί από τα δικαιώματά της σε εδάφη της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής».
  «Η Βρετανία και η Γαλλία όρισαν τις δικές τους ξεχωριστές ζώνες αποικιοκρατικής επιρροής από τις αραβικές ερήμους ως τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ η Ελλάδα και η Ιταλία διασφάλισαν τα δικά τους κεκτημένα σε περιοχές όπου σήμερα είναι η δυτική και νότια Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης υπό τον έλεγχό τους σε μυριάδες νησιά του Αιγαίου Πελάγους».
  Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι η Τουρκία αδικήθηκε κατάφωρα από τη Συνθήκη των Σεβρών, ο Ισχάαν Θαρούρ γράφει ότι «οι Αρμένιοι και οι Κούρδοι απέκτησαν δικό τους χώρο, ενώ στους Οθωμανούς δόθηκε ένα εξευτελιστικά μικρό κρατίδιο, κάπου στα βάθη της Ανατολίας». Συνεχίζοντας την ανάλυσή του, ο Θαρούρ αναλύει το πώς η Συνθήκη των Σεβρών κίνησε τα γρανάζια της ιστορίας, δίνοντας το κίνητρο στους Νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ να σύρουν τη Δύση σε νέες διαπραγματεύσεις, επιτυγχάνοντας πιο ευνοϊκούς όρους, με τη Συνθήκη της Λωζάνης, το 1923, η οποία και προσδιόρισε τα σύγχρονα σύνορα της Τουρκίας. «Παρόλα αυτά» γράφει ο Ισχάαν Θαρούρ, «η ανάμνηση των προσπαθειών της αποικιοκρατικής Δύσης να αφαιρέσει από την Τουρκία την εθνική της κυριαρχία -όπως και ο ένοπλος αγώνας που χρειάστηκε για να ματαιωθούν αυτά τα σχέδια- εξακολουθεί να σκιάζει την πολιτική φαντασία στην Τουρκία».
  Στη δημόσια ζωή της Τουρκίας παρατηρείται το «Σύνδρομο των Σεβρών», επηρεάζοντας γνώμες, στάσεις και πολιτικές, συντηρώντας το πνεύμα του αλυτρωτισμού. «Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει την τάση να αναμοχλεύει τα ιστορικά σύμβολα, προς το τέλος του 2019 άρχισε να συναντάται με τον ηγέτη της λιβυκής κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ. Οι συναντήσεις αυτές γίνονταν στο πάλαι ποτέ παλάτι του σουλτάνου, στην Κωνσταντινούπολη».
  “Χάρη σε αυτή την συνεργασία στον στρατιωτικό και ενεργειακό τομέα, ανατρέψαμε τη Συνθήκη των Σεβρών” είπε ο Ερντογάν, χαιρετίζοντας τη θέληση της χώρας του να επιβάλει, για άλλη μία φορά, τη δύναμή της σε όλη τη Μεσόγειο».
  Αφού αναφερθεί συνοπτικά στις εξελίξεις των τελευταίων μηνών, με τον μεγαλοϊδεατισμό των Τούρκων για τη «Γαλάζια Πατρίδα», παραλείποντας όμως εντελώς την προκλητικότητα της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας, την ανήθικη χρήση των προσφύγων σαν πολιορκητικό κριό στη συνοριακή γραμμή του Έβρου κ.ο.κ., ο Θαρούρ κλείνει την ανάλυσή του ως εξής:
  «Ο Γιοχανάν Μπενχαΐμ, ένας Τούρκος διανοούμενος ο οποίος ζει στο Παρίσι, είπε πρόσφατα στην εφημερίδα Le Monde ότι η εκδικητική μανία του Ερντογάν για τη Συνθήκη των Σεβρών αντανακλά αυτό που βλέπουμε σε άλλες χώρες, όπως πχ το Ισραήλ που θέλει να καταλάβει τη Δυτική Όχθη, τη Ρωσία με την Κριμαία κ.λπ. Αμφισβητείται η παγκόσμια τάξη. Στην Τουρκία απλώς μεταφράζεται ένα παγκόσμιο φαινόμενο αμφισβήτησης των θεσφάτων».
  «Απαντώντας στον Μπενχαΐμ, ένας σκληροπυρηνικός Τούρκος σχολιαστής, ο Ιμπραήμ Καραγκούλ, προέβαλε την άποψη ότι τα ΜΜΕ στη Δύση δεν πέφτουν έξω όταν επισημαίνουν τη βαρύτητα της Συνθήκης των Σεβρών στην νέα, διεκδικητική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. 'Κλείνει μια παρένθεση που έμενε ανοιχτή εδώ και έναν αιώνα' έγραψε χαρακτηριστικά ο Καραγκούλ. 'Και ανοίγει τις θύρες για τους νέους αιώνες που έρχονται'».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Γιατί ο Μητσοτάκης δεν μιλάει με τους Προέδρους Τραμπ και Πούτιν και ο Δένδιας με τους ΥΠΕΞ Πομπέο και Λαβρόφ;
  Ενώ ο Ερντογάν οργιάζει σε βάρος της Ελλάδος, τόσο σε στρατιωτικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, η Ελλάδα περιορίζεται σε αμήχανες πρωτοβουλίες, με τις οποίες ζητεί την παρέμβαση των Γερμανών και των υπολοίπων Ευρωπαίων, οι οποίοι, όμως, εμφανίζονται από δυσκίνητοι έως και απρόθυμοι!
  Για παράδειγμα, ο Ύπατος Αρμοστής της Ε.Ε για την Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα Ζοζέπ Μπορέλ, ενώ έχει πάρει εξουσιοδότηση από την Ευρωπαϊκή ηγεσία να απειλήσει την Τουρκία με συγκεκριμένες κυρώσεις, αν δεν αποκλιμακώσει την ένταση σε βάρος της Ελλάδος, απέχει από τη δημοσιότητα και περιορίζεται σε δηλώσεις συμπαράστασης μέσω του εκπροσώπου του.
  Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι γιατί οι κ. κ. Μητσοτάκης και Δένδιας, πέραν της κας Μέρκελ, δεν ζητούν να μιλήσουν απευθείας με τους Προέδρους Τραμπ, Πούτιν και Μακρόν και ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ με τους ομολόγους του Πομπέο, Λαβρόφ και Λε Ντριάν!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο γνωστός Ελληνοεβραίος δημοσιογράφος Ζαν Κοέν κατέθεσε μια αιρετική άλλα ενδιαφέρουσα πρόταση στο Facebook για αναχαίτιση του «Ορούτς Ρέις»: «Πριν λίγο με πήρε τηλέφωνο η αδελφούλα μου από το Ισραήλ, όπου διαμένει, να με ρωτήσει πόσο άσχημα είναι τα πράγματα με την Τουρκία.
  »Αφού της εξήγησα εξέφρασε την ίδια απορία που έχω και εγώ.
  »Είπε η Λίλη: “Το ναυτικό της Ελλάδας είναι από τα καλύτερα, οι ΟΥΚ, από ότι ακούμε δω στο Ισραήλ, είναι σε υψηλότατο επίπεδο γιατί δεν κάνουν κάτι να το καταλάβουν και να το ρυμουλκήσουν στον Πειραιά:”
  »Της εξήγησα πως η Ελλάδα έχει τεράστιο ψυχολογικό πρόβλημα με πολέμους.
  »Και τότε μου έριξε μία ιδέα που με κούφανε (δεν είναι η πρώτη φορά).
  »Λέει η Λίλη: “Η Ελλάδα ως νησιωτική χώρα κατά κάποιον τρόπο, έχει χιλιάδες βάρκες, ψαράδικα, ταχύπλοα, ιστιοπλοϊκά κλπ κλπ.
  »”Αφού η κυβέρνηση φοβάται την εμπλοκή να μαζευτούν όλα τα ιδιωτικά πλεούμενα της περιοχής να πάνε εκεί και να περικυκλώσουν το ερευνητικό, αναγκάζοντας έτσι την Τουρκία να οπισθοχωρήσει ή την Ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια του ερευνητικού να το ρυμουλκήσει είτε σε ελληνικό λιμάνι ή έξω από τα χωρικά της ύδατα”.
  »Τι της λες τώρα. Άδικο έχει; Τόσο λιπόψυχοι είμαστε. Για την Ιστορία η Λίλη είναι δικηγόρος και έχει μάστερ σε αεροπορικό και διαστημικό δίκαιο, που σημαίνει μάλλον κάτι ξέρει από διεθνές δίκιο».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. «Στηρίζω την Ελλάδα» λέει ο γιος του Νετανιάχου.
   Ξεκάθαρη θέση για τα ελληνοτουρκικά πήρε ο γιος του Μπέντζαμιν Νετανιάχουν, Γιάιρ με ανάρτησή του στο Twitter.
   Συγκεκριμένα, ο γιος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, έγραψε: «Στηρίζω την Ελλάδα!».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 11. Ανακλήθηκαν όλες οι άδειες στο τουρκικό Ναυτικό και όλα τα πλοία του τουρκικού στόλου από το Γκιολτζούκ (Προποντίδα) αναμένεται να πάνε στη Μεσόγειο κάτι που δείχνει πως οι Τούρκοι ετοιμάζουν μείζονα κλιμάκωση.
  Την ίδια στιγμή η Άγκυρα δημοσιεύει προπαγανδιστικά βίντεο με τουρκικά F-16 να κάνουν διελεύσεις πάνω από το Oruc Reis και να τα χαιρετούν από το πλήρωμα.
  Πρόκειται για πλήρη πολεμική κινητοποίηση της Τουρκίας καθώς η Άγκυρα διαβλέπει τον δισταγμό έως και την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην αντιδράσει δυναμικά.
  Η Άγκυρα επιχειρεί να κάμψει τα όποια «ίχνη» αντίστασης που έχουν απομείνει στην ελληνική πολιτική βούληση παρουσιάζοντας εικόνα χώρας έτοιμης να πάει σε πόλεμο.
  Δεν είναι, το ελληνικό πολιτικό σύστημα την κάνει να φαίνεται. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις άμεσα στην Αθήνα, δεν θα «ξεφουσκώσει» η ελληνοτουρκική κρίση όπως θέλουν να πιστεύουν.
  Μέχρι αυτή την στιγμή το Oruc Reis το προστατεύουν μια φρεγάτα και τέσσερις κορβέτες.
  Σημειώνεται ότι η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι θα έχει ολοκληρώσει τις έρευνες στον βυθό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μέχρι τις 23 Αυγούστου οπότε και θα έχει ποντίσει καλώδια σε μήκος 1.750 χλμ!
  Με ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, προανήγγειλε ότι το Oruc Reis θα ποντίσει στη Μεσόγειο καλώδια για σεισμικές έρευνες και ότι αυτή τη στιγμή το ερευνητικό σκάφος «σκανάρει» βήμα προς βήμα το βυθό (της ελληνικής υφαλοκρηπίδας την οποία ο Ντονμέζ αποκαλεί Μεσόγειο).
  Μέχρι τις 23 Αυγούστου θα έχει ποντίσει καλώδια για σεισμικές έρευνες σε μήκος 1.750 χιλιομέτρων όπως αναφέρει το Sputnik.
  Αυτό εξηγεί και την πολύ χαμηλή ταχύτητα πλεύσης του τουρκικού ερευνητικού πλοίου η οποία δεν ξεπερνάει τα 3,7 ναυτικά μίλια την ώρα.
  Το τουρκικό σκάφος «χαρτογραφεί» τον βυθό της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και πραγματοποιεί έρευνες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κ.Μητσοτάκης σε Γ.Βαρουφάκη για Oruc Reis: «Είναι στο άκρο της υφαλοκρηπίδας μας ακόμα και αν η Χάγη την δεχόταν 100%»!
   Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Γιάνης Βαρουφάκης, με τον πρωθυπουργό να τον ενημερώνει πως το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis δεν έχει και δεν φαίνεται να σκοπεύει να προβεί σε έρευνες.
   Απαντώντας σε ερώτημα του γραμματέα του ΜέΡΑ25, ο πρωθυπουργός είπε ότι το Oruc Reis βρίσκεται σε περιοχή εκτός της ΑΟΖ που συμφωνήθηκε πρόσφατα με την Αίγυπτο και στο απώτατο όριο της υφαλοκρηπίδας που θα κατοχύρωνε το Δικαστήριο της Χάγης στην Ελλάδα ακόμα κι αν αποδεχόταν εκατό τοις εκατό τα ελληνικά επιχειρήματα.
   Από αυτήν την άποψη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε αισιόδοξος ότι η ένταση των ημερών βαίνει προς εκτόνωση και δείχνει το δρόμο προς διαπραγματεύσεις. Με τη σειρά του, ο Γιάνης Βαρουφάκης του εξέφρασε την εκτίμηση του ΜέΡΑ25 ότι στόχος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι να σύρει την Αθήνα σε διμερή διαπραγμάτευση με επιδιαιτητές Ουάσινγκτον - Βερολίνο και ατζέντα Μέρκελ - Ερντογάν. Για το ΜέΡΑ25 μια τέτοια διμερής διαπραγμάτευση θα αποδειχθεί επιβλαβής τόσο για τον ελληνικό όσο και για τον τουρκικό λαό.
   Αντί για διμερή διάλογο ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επανέλαβε στον πρωθυπουργό την έκκληση η Ελλάδα να συγκαλέσει διεθνή διάσκεψη όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. «Η πολυμερής διαπραγμάτευση που προτείνει το ΜέΡΑ25», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, «είναι το μόνο αντίδοτο στη διμερή διαπραγμάτευση από την οποία οι λαοί της περιοχής δεν θα ωφεληθούν».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 12. Αρμένιος ιστορικός: «Η συνθήκη των Σεβρών είναι σε ισχύ και πρέπει να εφαρμοστεί».
  Η Συνθήκη των Σεβρών υπεγράφη στις 28 Ιουλίου/10 Αυγούστου 1920 στην πόλη Σεβρ (Sèvres) της Γαλλίας, φέρνοντας την ειρήνη ανάμεσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τις Συμμαχικές και σχετιζόμενες Δυνάμεις μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκ μέρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε αποδεκτή από τον σουλτάνο Μεχμέτ ΣΤ΄ ο οποίος προσπαθούσε να σώσει τον θρόνο του, αλλά απορρίφθηκε από το ανεξάρτητο κίνημα των Νεότουρκων. Το κίνημα υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ χρησιμοποίησε αυτή τη διένεξη για να αυτοανακηρυχθεί κυβέρνηση και να καταργήσει το χαλιφάτο.
  Σύμφωνα με ειρηνευτική συνθήκη των Σεβρών, η επικράτεια της Δημοκρατίας της Αρμενίας επρόκειτο να ήταν 160.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ανέφερε σε συνέντευξη στο Armenpress ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Αρμενίας Ασότ Μελκονιάν ο οποίος σημείωσε, ότι ακόμη και μετά από 100 χρόνια η σύμβαση παραμένει σε ισχύ και πρέπει να εφαρμοστεί.
  Διαβάστε το θέμα στο el.armradio.am
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. DW: «Η Τουρκία προκαλεί κρίση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για να ξεπεράσει την ταπείνωση της Συνθήκης των Σεβρών».
   Με την κρίση που έχει προκαλέσει η Άγκυρα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ασχολείται η γερμανική DW σημειώνοντας πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν και οι Τούρκοι δεν έχουν ξεπεράσει το τραύμα της Συνθήκης των Σεβρών με την οποία θεωρούν πως οι Δυτικοί επιχείρησαν να διαμελίσουν την Τουρκία.
   Δεν είναι τυχαίο ότι η Άγκυρα επέλεξε την 10η Αυγούστου για να στείλει το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα καθώς τότε ήταν η επέτειος της υπογραφής της Συνθήκης των Σεβρών.
   Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραμένει για τρίτη ημέρα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
   Η Συνθήκη των Σεβρών αποτελεί εφιάλτη για τον Ρ.Τ.Ερντογάν διότι ουσιαστικά σήμανε το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την οποία ο Τούρκος πρόεδρος ονειρεύεται ότι θα επανασυστήσει.
   Αν και μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και με την Συνθήκη της Λωζάνης η Άγκυρα κράτησε τον μικρασιατικό «κορμό» έχασε όμως ολοκληρωτικά όλες τις πρώην οθωμανικές επαρχίες. Την εν ισχύ Συνθήκη ο Ρ.Τ.Ερντογάν θέλει να την αλλάξει εν τοις πράγμασι, αμφισβητώντας τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.
   Υπό τον τίτλο «Η Τουρκία πρέπει να ξεπεράσει επιτέλους τον φόβο της» η Neue Zürcher Zeitung φιλοξενεί μια μακροσκελή ανάλυση για το «εθνικό τραύμα διάσπασης της χώρας» που προκάλεσε η Συνθήκη των Σεβρών.
   «Για τον Ερντογάν η Συνθήκη των Σεβρών δεν συνιστά απλώς προειδοποίηση αλλά ταπείνωση που πρέπει να ξεπεραστεί. Ενώ για μεγάλο διάστημα μετά την ίδρυση του τουρκικού κράτους το 1923, η τουρκική εξωτερική πολιτική αποσκοπούσε στην προστασία της ενότητας της χώρας, σήμερα ο Ερντογάν αμφισβητεί τα συμφωνηθέντα στη Συνθήκη της Λωζάνης σύνορα.
   Επανειλημμένως θέτει εν αμφιβόλω το στάτους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου και της Μοσούλης του βορείου Ιράκ προκαλώντας την οργή των γειτόνων του. Σε αντίθεση με τον Ατατούρκ, για τον ίδιο η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν λειτουργεί ως παράδειγμα προς αποφυγή […] αλλά ως πρότυπο το οποίο […] προσπαθεί να ακολουθήσει. Εδώ και χρόνια ο Ερντογάν επιχειρεί να βάλει και πάλι ένα θετικό πρόσημο στην ανάμνηση της χαμένης αυτοκρατορίας.
   […] Αντί να επιδιώκει την αναβίωση περασμένων μεγαλείων για να ξεπεράσει την ταπείνωση των Σεβρών ο Ερντογάν θα έπρεπε όμως να θυμηθεί το σύνθημα του Ατατούρκ: Yurtta sulh, cihanda sulh (ειρήνη στην πατρίδα, ειρήνη στον κόσμο). Πρωτίστως όμως ο Ερντογάν και οι λοιποί εθνικιστές θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κανένας ηγέτης στη Δύση δεν επιδιώκει πλέον το διαμελισμό της Τουρκίας. 100 χρόνια μετά τη Συνθήκη των Σεβρών ήρθε η ώρα να ξεπεραστεί αυτός ο παράλογος φόβος και να μπει η συνθήκη εκεί που πρέπει: στο αρχείο της ιστορίας».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 13. Οι πακιστανοί που ζουν στην Ελλάδα ανυπομονούν πότε θα πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδος υπέρ της Τουρκίας. ΑΔΗΜΟΝΟΥΝ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. Από άρθρο τοτ Λευτέρη Πανούση.
  Η Ε΄φάλαγγα του Ισλάμ αποκαλύπτεται! Τρελαθήκαμε τελείως που τους βαστάμε εδώ;
  Εδώ από κάτου λοιπόν αδερφέ μου Ελληνόπουλε, σου έχω κοτσαρει μερικά [ελάχιστα] τουίτς, από Πακιστανούς, που ζουν στην Ισλαμογρεκία!
  Τάσσονται όλοι τους υπερ του Τούρκου και ανυπομονούν πότε θα πολεμήσουν εναντιον μας!
  Και σαν αυτα που σας βανω εδω, ειναι εκατονταδες χιλιαδες!
  Εκατονταδες χιλιαδες ιστοσελιδων και προσωπικων σελιδων σε κοινωνικα δικτυα, που ξερνανε μισος κατα του Ελληνα και δηλωνουν ανοιχτα, ότι είναι έτοιμοι να μας κόψουν τον λαιμό!
  Εκατοντάδες χιλιάδες νέων και ρωμαλέων μουσουλμάνων, μερικών ήδη εμπειροπόλεμων, που δεν βλέπουν την ώρα, ποότε θα μπουν στ ασπιτια μας, για να αρχισουν τη σφαγή.
  Εκατοντάδες; χιλιάδες εξαγριοωμεννω μωαμεθανων, που βροντοφωναζουν υπερ του Τορυκου, ενω ειναι πιθανο σε λιγες ωρες να δουμε και τα πρωτα φερετρα Ελληνων νελκρων στις βεβηλωμενες εκκλησιες μας!~
  Και δεν ειναι μονον οι Πακιστανοι που σας βαζω εδω..
  Ειναι και οι Αλγερινοί και οι Μαροκινοί και οι Ουιγούροι και όλοι ανεξαιρέτως οι μουσουλμάνοι και προπαντος οι Αλβανοί, που δεν βλεπουν την ωρα και τη στιγμη να χυσουν αιμα ελληνικο, οπως το κανουν στα αδερφια μας, στη Βορειο Ηπειρο.
  Η Ε΄φαλαγγα του ισλαμ [σε συμμαχια με τους παλιους εχθρους του Ελληνισμου], αποκαλυπτεται. Τρελαθηκαμε τελειως πια, που τους κραταμε εδω και τους νταντευουμε κιολας;
  Μωρε καλα το ελεγε ο Μαρξ...
  Ειμαστε ικανοι να τους πουλησουμε το σκοινι που θα μας κρεμασουν!
  Αμετρητες δημοσιευσεις σαν αυτες, στο τουιτερ, στο φ/β [απο οπου ειμαστε κομμενοι οι Ελληνες πατριωτες] στο ινσταγκραμ, στα μπλογκς!
  Μεταφραση
  Afaq Ahmad Khan
  Η Ελλάδα μπαίνει σε μια κατάσταση τύπου πολέμου, με την Τουρκία. Είναι καιρός να μείνουμε με την Τουρκία. Η Τουρκία υποστήριζε πάντα το Πακιστάν για την αντιμετώπιση του ζητήματος του Κασμίρ. Μιλούσε πάντα για τα μουσουλμανικά έθνη. Τώρα είναι η σειρά μας να υποστηρίξουμε τη μουσουλμανική χώρα
  Muhammad Saqib Riaz
  Η θρησκεία μας ενώνει, αλλά και οι καρδιές μας συνδέονται μέσω της φιλίας. Είναι ένα "πλοίο του φίλου", ξέρει ξεκάθαρα πώς να πλέει σε κάθε καταιγίδα. Αυτός ο δεσμός δεν είναι ημερών, σχηματίστηκε από το 1947. Στεκόμαστε μαζί σας σε κάθε αγώνα, δεν μπορούμε να σας αφήσουμε μόνους σας σε μπελάδες.
  Zain Raza
  Ο Άγιος Προφήτης είπε "Οι πιστοί είναι μια ενιαία αδελφότητα". Να θυμάστε ότι το Πακιστάν είναι πάντα εκεί για να υποστηρίξει την ισλαμική αδελφότητα.
  Παγκόσμια ένωση νέων
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...