Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2020

ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΑΝΑΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». Έρευνα-εφιάλτης: Δύσκολη, αλλά ρεαλιστική η πιθανότητα να αποκτήσει η Τουρκία πυρηνικά όπλα! Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ. ΑΡΑΓΕ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΘΑ ΕΤΡΕΧΕ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΛΥΣΣΑ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ 4 ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ 30% ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΧΕΠΑ;

zougla.gr


Έρευνα-εφιάλτης: Δύσκολη, αλλά ρεαλιστική η πιθανότητα να αποκτήσει η Τουρκία πυρηνικά όπλα!

 

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Υπάρχει περίπτωση η Τουρκία να καταστεί στο μέλλον πυρηνική δύναμη; Η προοπτική αυτή, δεδομένης της έξαρσης της επιθετικότητας της γείτονας προς τη χώρα μας, φαντάζει εφιαλτική, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για ολόκληρη τη Μεσόγειο, μεταβάλλοντας άρδην τις όποιες ισορροπίες ισχύος.

Μπορεί να φαντάζει ως ένα μακρινό και ελάχιστα πιθανό ενδεχόμενο, όμως δύο ερευνητές -ένας διεθνολόγος και ένας οικονομολόγος- από το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων εκπόνησαν μια σχετική μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ήμερες, σύμφωνα με την οποία δυστυχώς αυτή η προοπτική βρίσκεται εκτός της σφαίρας της φαντασίας... Παρά τις «ρεαλιστικές δυσκολίες»...

 

Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη εδώ:

«Με δεδομένη την επιθετικότητα του εγκατεστημένου νεο-οθωμανικού τουρκικού καθεστώτος, αλλά και την ρητή πρόθεσή του να καταστήσει την Τουρκία ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή, πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά πιθανή μια προσπάθεια απόκτησης πυρηνικού οπλοστασίου με κάποιον τρόπο. Η διεθνής κοινότητα αλλά και οι χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος, πρέπει να αντιδράσουν στο ενδεχόμενο αυτό, βασιζόμενοι στο Διεθνές Δίκαιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μελέτη.

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι Νικόλαος Σαμπάτης και Θεμιστοκλής Ζανίδης ήταν καταρχάς αν επιθυμεί κάτι τέτοιο η Άγκυρα.


Η Τουρκία θέλει - αλλά μπορεί;

«Η εν λόγω επιδίωξη έχει διατυπωθεί από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του σε οπαδούς του κόμματός του, δήλωσε την επιθυμία του να κατορθώσει η χώρα στο μέλλον να εισέλθει στο κλειστό κλαμπ των κρατών τα οποία κατέχουν πυρηνικό οπλοστάσιο. Η συγκεκριμένη επιδίωξη δεν είναι τυχαία,  αλλά εντάσσεται στην στρατηγική επιδίωξη της Άγκυρας να γίνει η ηγέτιδα δύναμη του ισλαμικού κόσμου και περιφερειακός ηγεμόνας», σημειώνουν. 

 

ΤΟ  ΠΡΩΤΟ  ΒΗΜΑ  ΤΟ  ΔΙΝΕΙ  Ο  ΠΟΥΤΙΝΤο πρώτο βήμα για αυτόν τον σκοπό είναι η ανάπτυξη πυρηνικής τεχνολογίας για ειρηνικούς σκοπούς -δηλαδή για παραγωγή ενέργειας- όμως από αυτό το σημείο για να επέλθει το δεύτερο βήμα, η απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου, η απόσταση μπορεί να είναι μεγάλη, όχι όμως αδύνατο να διανυθεί...

Και η Τουρκία προτίθεται να κατασκευάσει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, στη Μερσίνη και στο Άκκουγιου.

 

Το «αδελφικό» Πακιστάν θα μπορούσε να βοηθήσει

Ωστόσο, «η ανάπτυξη πυρηνικού οπλοστασίου είναι μια μακρά, δαπανηρή κι επίπονη διαδικασία υψηλής τεχνολογίας που μόνο λίγα κράτη είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν», παρόλα αυτά, η Τουρκία έχει τουλάχιστον έναν ισχυρό σύμμαχο, ο οποίος θα μπορούσε να τη βοηθήσει: Το Πακιστάν, με το οποίο διατηρεί «αδελφικούς δεσμούς».

«Η Τουρκία βοήθησε το Πακιστάν στην ανάπτυξη του δικού του πυρηνικού προγράμματος πριν μερικά χρόνια, μιας και πολλά από τα στοιχεία που το Πακιστάν δεν μπορούσε να αποκτήσει ανοιχτά, στάλθηκαν σε αυτό μέσω Τουρκίας. Με αυτό το φόντο, δεν αποτελεί έκπληξη όταν οι υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα υπάρχει μια δυναμική επιστημονική ανταλλαγή μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρουν οι ερευνητές.

Πέραν της δυνατότητας ανάπτυξης πυρηνικής κεφαλής, για να κατασκευαστεί λειτουργική πυρηνική βόμβα θα πρέπει να υπάρχει και η αντίστοιχη πυραυλική τεχνολογία. Την οποία η Τουρκία τη διαθέτει: Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει κάνει σημαντικές προόδους αναφορικά με την πυραυλική τεχνολογία, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα για τον SOM-J cruise πύραυλο. Επίσης η Τουρκία προτίθεται να κατασκευάσει τους δικούς της φορείς παράδοσης με μέγιστη εμβέλεια τα 2,500 χλμ και ακριβείς δυνατότητες στόχευσης...


Το περιοδικό nationalinterest.org σε άρθρο του το 2015 θέτει κάποια στοιχεία και προβληματισμούς, ενώ αναφέρει πως κάποτε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχε ενημερώσει το 2010 τον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου ότι «η Τουρκία μπορεί να γίνει πυρηνική δύναμη όποτε το θελήσει». Αναφέρει, επίσης, ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες ερευνούσαν αυτό το ενδεχόμενο.

 

 

To zougla.gr είχε μια συζήτηση με τον έναν εκ των συγγραφέων της μελέτης, Θεμιστοκλή Ζ. Ζανίδη, ο οποίος μας ανέλυσε τα συμπεράσματά του, κρούοντας ταυτόχρονα και τον κώδωνα του κινδύνου...

Δείτε τη συνέντευξη:

 


 

 

Αρκούν οι Διεθνείς Συμβάσεις;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, πάντως, οι διεθνείς συμβάσεις για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων θα θέσουν ένα «στοπ» στις ενδεχόμενες βλέψεις της Τουρκίας, και «για τον λόγο αυτό θεωρούμε πως η διεθνής κοινότητα θα θέσει σοβαρά εμπόδια στην ανάπτυξη του μελλοντικού τουρκικού πυρηνικού προγράμματος, το οποίο καθίσταται πλέον ως ένα ρεαλιστικό ενδεχόμενο». Όμως, δεν παύουν να ανησυχούν για το ότι «η Τουρκία είναι μια αναθεωρητική δύναμη που ερμηνεύει κατά το δοκούν το Διεθνές Δίκαιο και τις Συνθήκες» και αναφέρονται στις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο αλλά και στις παράνομες διεκδικήσεις τους...

 

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/05/blog-post_20.html

 

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020

Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΕΛΕΤΑ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑ ΧΘΕΣ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΛΕΞΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ.

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/05/blog-post_88.html

 

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020

Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ; Ο ΓΡΑΦΩΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ. 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/11/blog-post_59.html

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΖΗΤΗΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. «ΤΡΕΙΣ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ»!

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


1 σχόλιο :

 1. ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ.

  Το 1980 τα διεθνή ΜΜΕ ανέφεραν ότι ένας αμερικανός φοιτητής, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία στο πανεπιστήμιό του, έκανε μία ατομική βόμβα και μάλιστα με πολύ φτηνότερα υλικά και με εξαιρετική ισχύ.

  Θυμάμαι, ήμουν και εγώ φοιτητής τότε και ψάχνοντας λίγο το θέμα πληροφορήθηκα ότι ο αμερικανός φοιτητής ήταν ελληνικής καταγωγής. Πολλές φορές στο πανεπιστήμιο και σε «έλληνες πολιτικούς» ανέφερα τότε το θέμα και ζήτησα η «ελληνική» κυβέρνηση να καλέσει αυτόν τον φοιτητή από την Αμερική, να τον εξοπλίσει κατάλληλα και να προχωρήσει η καταπληκτική αυτή ιστορία προς όφελος της πατρίδος.

  Δυστυχώς τίποτε δεν έγινε. Μετά από λίγο καιρό τα δημοσιεύματα για αυτόν τον φοιτητή σταμάτησαν και εξαφανίστηκε το θέμα από την επικαιρότητα. Ήταν προφανές ότι οι μυστικές υπηρεσίες των αμερικανών (ή του Ισραήλ) προσέλαβαν (και φίμωσαν) αυτόν τον άνθρωπο.

  Η Ελλάδα είχε χάσει άλλο ένα άξιο παιδί της.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...