Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ". ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: «Η ΜΟΙΡΑ ΟΡΜΑΕΙ ΚΑΤΑΦΑΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΣΤΡΕΠΤΟ. ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ, ΑΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Οι  «Αυτόχθονες  Έλληνες»  χαίρονται  όταν  οι  Έλληνες  στρατιωτικοί  παρεμβαίνουν  νόμιμα  στην  πολιτική  ζωή,  όπως  έχουν  κάθε  δικαίωμα  και  υποχρέωση,  σαν  ένστολοι  πολίτες  αυτής  της  χώρας.  Φαίνεται  ότι  ξεπέρασαν   την  τραυματική  εμπειρία  και  το  σοκ  από  την  ατυχή  παρέμβαση  του  στρατού  στην  πολιτική,  η  οποία  κατέληξε  σε   εθνική  καταστροφή.  Πρέπει  οι  Έλληνες  στρατιωτικοί  να  αρχίσουν  να  αναλαμβάνουν  τις  ευθύνες  τους  για  την  πορεία  της  χώρας.  Δεν  είναι  ούτε  άχρηστοι,  ούτε  αγράμματοι. Τόσο  ανίκανοι  είναι  οι  Έλληνες  στρατιωτικοί  σε  σχέση  π.χ.  με  τους  Εβραίους  στρατιωτικούς  και  δεν μπορούν  να   αναλάβουν  το  μερίδιο  της ευθύνης  τους;   Οι  Έλληνες  στρατιωτικοί  είναι  γνήσια  παιδιά  του  Ελληνικού  λαού.  Είναι  σάρκα  από  την σάρκα  του  και  αίμα  από  το  αίμα  του.  Η  Ελλάδα  είναι  το  μοναδικό  κράτος  του  κόσμου,  που  το  κυβερνά  μία  οργανωμένη  συμμορία  μαφιόζικων  οικογενειών,  με  πλήρη  και  εμφανή  στοιχεία  οικογενειοκρατικής  Μαφίας.  Δεν  θα  απαλλαγούμε  επιτέλους  από  τον  σφιχτό  εναγκαλισμό  αυτού  του  μαφιόζικου  τέρατος,  που  χρεοκόπησε  πολλές  φορές  την  χώρα  και  σήμερα  την  καβαλάει,  την απομυζεί  και  την  βιάζει;  Όλα  τα  άλλα  θέματα  στην  Ελλάδα  είναι  δευτερεύοντα  θέματα. Η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ   ΤΑΞΗ  λειτουργεί  έχοντας  σαν  πρότυπο  την  Μαφία.  ΜΟΝΑΔΙΚΟ  ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ  ΣΕ   ΟΛΟ  ΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ.  Στο  εσωτερικό  κανένα  ΜΜΕ  δεν  αναφέρεται  σ’ αυτό  το   φαινόμενο.  Την  σιωπή  του  φόβου  την  επέβαλε  η  πολιτική  Μαφία.  Μόνο  στο  εξωτερικό  γράφεται  γι αυτό  το  περίεργο  ελληνικό  δημιούργημα  της  πολιτικής  οικογενειοκρατικής  μαφίας.

Συνεχώς  λέγεται  να  μοιάσουμε  το  Ισραήλ.  Στο  Ισραήλ  όμως  οι  πολιτικοί  δεν  είναι  γόνοι  μαφιόζικων  οικογενειών.  Σχεδόν  όλοι  οι  πρωθυπουργοί  του  Ισραήλ  ήταν  πρώην μάχιμοι  στρατιωτικοί  που   απέδειξαν  στις  πολεμικές  και  στις  πολιτικές  μάχες  την  αξία  τους.  Δεν  είναι  ισόβιοι  πολιτικοί.  Δεν  αρμέγουν  συνεχώς  το  κράτος.  Αν  αποχωρήσουν  από  την  πολιτική  γνωρίζουν  και  άλλες  δουλειές  να  κάνουν… 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Στρατηγός Μ. Κωσταράκος: Χρειαζόμαστε πολύ ισχυρές ένοπλες δυνάμεις – Με τους Τούρκους είμαστε ακόμα στην αρχή!
 

 

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε σημαδεύτηκε με δύο πολύ σημαντικά γεγονότα: Οι κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ ανέδειξαν την ανάγκη ενίσχυσης της εθνικής άμυνας σαν ένα από τα δύο κυρίαρχα θέματα της χώρας, και οι Τούρκοι απέσυραν το ερευνητικό σκάφος Oruç Reis από την περιοχή νοτίως του Καστελλόριζου στην Αττάλεια. Ήταν από μέρους της Τουρκίας μια ξεκάθαρη κίνηση τακτικισμού για να αποφύγει τις ενδεχόμενες κυρώσεις της ΕΕ, καταφεύγοντας στη συνηθισμένη ανατολίτικη πονηριά του «εμπόρου στο παζάρι της Καισάρειας» που συχνά χαρακτηρίζει την τουρκική εξωτερική πολιτική (κατά τον πρώην ΥΠΕΞ Νταβούτογλου). Ο τρόπος ενέργειας που έχει επιλέξει η Ελλάδα είναι ξεκάθαρος: έντονη, δυναμική και αποτελεσματική διπλωματική δραστηριότητα συνδυασμένη με υψηλή αποτρεπτική ισχύ.

Δυστυχώς όμως, δεν βρισκόμαστε στο τέλος της περιπέτειας αλλά στα πρώτα βήματα της. Είναι ξεκάθαρο για όσους μελετούν την Τουρκία ότι ο νέο οθωμανικός μαξιμαλισμός του Ερντογάν έχει γίνει αποδεκτός και έχει αφομοιωθεί από την πλειονότητα του τουρκικού λαού. Είναι πλέον οι περισσότεροι στην Τουρκία πεπεισμένοι ότι οι Έλληνες «άρπαξαν» τα νησιά του Αιγαίου, κλέβουν τον δικό τους θαλάσσιο πλούτο και στρέφουν την Ευρώπη και τη Δύση εναντίον τους. Αν ο Ερντογάν “χαθεί” αύριο για οποιονδήποτε λόγο δεν θα αλλάξει τίποτα στις τουρκικές απαιτήσεις. Η τουρκική αντιπολίτευση υπερακοντίζει και η τουρκική κοινή γνώμη αφομοιώνει και οικειοποιείται όλο και περισσότερο το νέο οθωμανικό όραμα των ισλαμιστών, χωρίς υποχρεωτικά το ισλαμικό του υπόβαθρο. Συνεπώς, η αντιπαράθεση με την Τουρκία δεν θα σταματήσει για τα επόμενα χρόνια και οι σχέσεις μας δεν θα ομαλοποιηθούν ουσιαστικά ποτέ, ακόμα και αν περάσουν σε ένα πιο πολιτισμένο και ήπιο επίπεδο, γιατί ο τουρκικός λαός θεωρεί πλέον ότι τον αδικούμε και τον «κλέβουμε». Το τζίνι των τουρκικών διεκδικήσεων βγήκε πλέον από το μπουκάλι και δεν πρόκειται να γυρίσει εύκολα πίσω. Και όπως δυστυχώς συμβαίνει με όλους τους μεγαλοϊδεατισμούς, δεν σταματούν και δεν εξαφανίζονται με διπλωματία ή ωριμότητα ή εξέλιξη αλλά μόνο σαν αποτέλεσμα μιας καταστροφής.

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με μια τέτοια κατάσταση πρέπει να ισχυροποιήσει την αποτρεπτική της ικανότητα γρήγορα και αποτελεσματικά σε μεγάλο χρονικό βάθος, με βάρος στις αεροναυτικές της δυνατότητες και στα πιο ευέλικτα τμήματα του Στρατού, που στην Ελλάδα αποκαλούμε «Ειδικές Δυνάμεις» όπως τα αερομεταφερόμενα τμήματα πεζικού, τους πεζοναύτες και τους αλεξιπτωτιστές. Πρέπει επίσης να ενισχυθεί η αμυντική ικανότητα των νησιών και οι αμφίβιοι καταδρομείς. Η Ελλάδα είναι μια κυρίως ναυτική δύναμη που χρειάζεται ένα πανίσχυρο στόλο με δυνατότητα «ανοικτής θαλάσσης» σωστά κατανεμημένο που θα κυριαρχεί στο Αιγαίο και στο Ιόνιο πέλαγος αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο και το Λιβυκό πέλαγος.

Ο στόλος αυτός πρέπει να υποστηρίζεται και να προστατεύεται από μια πανίσχυρη πολεμική αεροπορία και να προβάλλει ισχύ ή να ενισχύει τα νησιά με τις κατάλληλες ευκίνητες και ευέλικτες στρατιωτικές δυνάμεις που εκτέθηκαν παραπάνω. Όλες οι θεσμοθετημένες προβλέψεις της οργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αναθεωρηθούν άμεσα προς τα πάνω. Χρειαζόμαστε περισσότερα πολεμικά πλοία και περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη. Το επιχειρησιακό έργο όπως και η περιοχή ενδιαφέροντος της Ελλάδος έχει ουσιαστικά διπλασιαστεί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, γι’ αυτό και ένας αριθμός 20 φρεγατών και 12 υποβρυχίων συνδυαζόμενος με 200 μαχητικά αεροσκάφη θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ξεκάθαρο εξοπλιστικό στόχο για την επόμενη δεκαετία.

Δυστυχώς η ασφάλεια και η άμυνα δεν υπάρχουν σε οικονομική συσκευασία. Ένα Ταμείο Εθνικής Άμυνας με εθελοντικές οικονομικές εισφορές από τους πολίτες ενδεχομένως θα βοηθούσε σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάθε συζήτηση επίσης για «απόσυρση» ή «αντικατάσταση» οπλικών συστημάτων, φρεγατών, υποβρυχίων ή αεροσκαφών πρέπει να αποκλεισθεί. Τα χρειαζόμαστε όλα. Και νέα και λιγότερο νέα. Υπάρχουν αποστολές για όλα τα επίπεδα τεχνολογίας. Όταν αντιμετωπίζεις μια δύναμη από τρεις μέχρι οκτώ φορές μεγαλύτερη κατά τομέα, δεν έχεις περιθώρια για επιλογές. Είναι γνωστές η μαχητική αξία και η ικανότητα των Ελλήνων στρατιωτικών αλλά αυτό πρέπει να μη μας παρασύρει σε ριψοκίνδυνες εκτιμήσεις. Στην πραγματικότητα «η ποσότητα εμπεριέχει ποιότητα αφεαυτής» και όποιος το αγνοεί αυτό απλά εθελοτυφλεί και θα το πληρώσει.

Επιπλέον η εκτιμώμενη μεγάλη διάρκεια των αποτρεπτικών απαιτήσεων απαιτεί την άμεση «ανάσταση» ή επανενεργοποίηση και επέκταση της αμυντικής μας βιομηχανίας. Αυτό είναι αναγκαίο όχι μόνο για την ασφάλεια εφοδιασμού αλλά και για να εξασφαλίσει η χώρα σοβαρά αναπτυξιακά και οικονομικά οφέλη καθώς και θέσεις εργασίας από αυτή την αναβάθμιση της αποτροπής. Όλα τα «εθνικά σχέδια» πλοίων, τεθωρακισμένων, τυφεκίων, υλικών προστασίας, ηλεκτρονικών ή συστημάτων παρατήρησης πρέπει να μελετηθούν και να υλοποιηθούν κατά προτεραιότητα προς όφελος της άμυνας αλλά και της εθνικής οικονομίας. Η κάλυψη από την εγχώρια βιομηχανία των εθνικών αμυντικών αναγκών στο 30% τουλάχιστον, μέσα στην επόμενη δεκαετία, είναι πιθανόν ένας φιλόδοξος αλλά επιτεύξιμος στόχος.

Όσο για το ανθρώπινο δυναμικό, θα πρέπει άμεσα να αλλάξουμε νοοτροπία. Υπάρχουν λύσεις για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού πέρα από τις ασφαλώς απαραίτητες προσλήψεις επαγγελματιών. Όταν όλοι οι ικανοί (Ι1 και Ι2) νέοι μας τοποθετηθούν σε μάχιμες φρουρές στους παραμεθόριους σχηματισμούς χωρίς εξαιρέσεις, όπως κάναμε για περιορισμένα χρονικά διαστήματα στο παρελθόν, τότε σίγουρα θα αυξήσουμε την επάνδρωση και τη μαχητική ικανότητα των μονάδων μας στο επιθυμητό επίπεδο. Όπως λένε οι Αμερικανοί στρατιωτικοί «την αποστολή των πεντακοσίων στρατιωτών απαιτούνται πεντακόσιοι στρατιώτες για να την εκτελέσουν». Ο στόχος της επάνδρωσης στο 80-100% από του καιρού της ειρήνης είναι επιτεύξιμος.

Με όλα αυτά δεν θα γίνουμε Ισραήλ. Στην πραγματικότητα δεν θα γίνουμε ποτέ Ισραήλ εκτός και αν αποφασίσουμε να τετραπλασιάσουμε την στρατιωτική θητεία, να στρατεύσουμε τις κόρες μας για δύο χρόνια και να εξαπλασιάσουμε τις αμυντικές μας δαπάνες. Απαιτείται όμως να γίνουμε το συντομότερο δυνατό μια ισχυρή και αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη με ανθεκτικότητα και διάρκεια σε βάθος χρόνου που θα κυριαρχεί στη γωνιά αυτή της Μεσογείου και θα εξασφαλίζει την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία από οποιοδήποτε κακόβουλο γείτονα που θα αισθάνεται να ασφυκτιά στα σύνορα του και θα νιώθει τόσο ισχυρός ώστε να προσπαθεί να κυριαρχήσει στη περιοχή του καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και έννομης τάξης.

«Για μια Ελλάδα υπερήφανη και ισχυρή»

Στρατηγός Μιχαήλ Δημητρίου Κωσταράκος
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
π. Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ

“We deserve a stronger Europe”

General (ret) Mikhail Kostarakos
Former Chief HNDGS
Former Chairman EUMC

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

22 σχόλια :

 1. Τ.Πάιατ: «Τα ελικόπτερα Romeo θα δώσουν τεράστιες δυνατότητες ναυτικής παρακολούθησης στην Ελλάδα».
  Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, που παρευρέθη στο συνέδριο του Economist, υποστήριξε ότι ενισχύονται οι «ήδη ισχυρές» ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ενώ αναφέρθηκε και στα ελικόπτερα Romeo.
  Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος εστίασε στην ανάγκη περαιτέρω σύσφιξης «των ήδη ισχυρών ελληνοαμερικανικών σχέσεων».
  Υπογράμμισε ότι η αναθεωρημένη συμφωνία ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην Άμυνα και την ασφάλεια κινείται ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση ενώ ανέφερε ότι «ενισχύεται ο ρόλος που μπορούν να παίξουν οι ΗΠΑ μέσω της στρατιωτικής τους παρουσίας».
  Ο κ. Πάιατ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι επισκέπτεται συχνά τη στρατιωτική βάση της Σούδας ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προμήθεια των τεσσάρων ελικοπτέρων Romeo από τη χώρα μας, που όπως είπε, «θα δώσει τεράστιες δυνατότητες ναυτικής παρακολούθησης στην Ελλάδα».
  Διαπίστωσε, δε, ότι πρόθεση τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου είναι η ενίσχυση των ναυτικών δυνατοτήτων της Ελλάδας με την ναυπήγηση τορπυλακάτων και την ενδεχόμενη απόκτηση νέων φρεγατών ενώ αναφέρθηκε και στην πρόοδο της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στα ναυπηγεία Ελευσίνας, τα οποία χαρακτήρισε «κρίσιμο περιουσιακό στοιχείο» της χώρα μας.
  Για τη στάση της Τουρκίας, ο Τζ. Πάιατ τόνισε ότι συνεργάζεται στενά με τον ομόλογό του στην Άγκυρα, πρέσβη Σάντερφιλντ, ενώ, συμπλήρωσε ότι «οι αμερικανικές ανησυχίες για την εξερευνητική δραστηριότητα της Τουρκίας σε ελληνικά και κυπριακά ύδατα εκφράστηκαν και από τον Μάικ Πομπέο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο».
  «Στόχος του ΝΑΤΟ», είπε ο Τζ. Πάιατ, «είναι η συνεργασία όλων των εταίρων» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «απαιτείται διπλωματία ώστε να δούμε όλα τα περιφερειακά ζητήματα».
  Χαρακτήρισε την Ελλάδα «σημαντικό εταίρο σε στρατιωτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο επενδύσεων και συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας». Ως παράδειγμα, ο Τζ. Πάιατ ανέφερε ότι «πλήθος αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας επενδύουν, ήδη, στην Ελλάδα χτίζοντας υποδομές και αναπτύσσοντας δραστηριότητες».
  Αναφορικά με τις σχέσεις της Ελλάδας με τους βόρειους γείτονές της, ο Τζ. Πάιατ τόνισε ότι «βρίσκονται στο καλύτερο σημείο ιστορικά» γεγονός που συμβάλει στην ευρύτερη σταθερότητα στα Βαλκάνια.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Rafale και ΠΑ: Ο μεγάλος αριθμός διθέσιων αεροσκαφών δείχνει ότι θα χρησιμοποιηθούν σε αποστολές βαθιάς κρούσης.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα θέμα που δεν είχε γίνει γνωστό αναφορικά με την προμήθεια των γαλλικών μαχητικών Rafale από την ΠΑ, φαίνεται πως διευκρινίζεται.
  Αυτό είναι η αναλογία μονοθέσιων και διθέσιων αεροσκαφών και εάν φυσικά θα υπήρχαν διθέσια αεροσκάφη γενικώς.
  Τελικά η ΠΑ φαίνεται πως έχει ζητήσει μεγάλο αριθμό διθέσιων αεροσκαφών, δηλαδή 4 διθέσια και 14 μονοθεσία, που κρίνεται μεγάλος σε ότι αφορά τον υπόλοιπο αριθμό. Αλλά έχει την εξήγησή του: Τα Rafale προορίζονται βασικά για αποστολές κρούσης μεγάλης ακτίνας, δηλαδή στο εσωτερικό της Τουρκίας, ή στην Κύπρο ένας ρόλος ο οποίος είναι «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα» του γαλλικού μαχητικού.
  Και κρίνεται προτιμότερη η ύπαρξη δύο χειριστών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του φόρτου εργασίας, παρά τον υψηλό αυτοματισμό του αεροσκάφους.
  Όσο για το πού θα εδρεύουν τα Rafale, στην Τανάγρα που υπηρετούν από το 1975 παραδοσιακά τα γαλλικά μαχητικά, αλλά σε ρόλο αναχαίτισης ή στην Ανδραβίδα, κατακλληλότερο αεροδρόμιο για μαχητικά κρούσης, τώρα που θα αποσυρθούν τα F-4E P.I., μάλλον για λόγους οικονομίας προκρίνεται η πρώτη, λόγω ύπαρξης «γαλλικής» υποδομής.
  Να σημειώσουμε ότι «παραδοσιακά» τα διθέσια αεροσκάφη ήταν τέσσερα σε προμήθειες 40 μαχητικών περίπου, με κάθε Μοίρα να λαμβάνει από δύο, αλλά σε όλες τις πωλήσεις Rafale στο εξωτερικό, αυτό δεν έχει τηρηθεί.
  Τώρα στα 18 αεροσκάφη τα τέσσερα να είναι διθέσια κρίνεται ως «μεγάλος» και ίσως να παραπέμπει και σε μελλοντική αγορά περισσότερων Rafale.
  Την ίδια ώρα έγινε γνωστό πως η ΠΑ έχει ζητήσει αριθμό πυραύλων METEOR από την MBDA προκειμένου να εξοπλίσει τα Rafale.
  Τα βλήματα έχουν μέγιστη εμβέλεια μεγαλύτερη των 100 χλμ. και εμβέλεια στην οποία ο στόχος δεν μπορεί να διαφύγει τα 60 χλμ. και είναι το σημαντικότερο βλήμα BVR του δυτικού οπλοστασίου σήμερα
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ένα μεγάλο αρνητικό στοιχείο έχει η προμήθεια των μαχητικών Rafale F.3 από την Πολεμική Αεροπορία: Το αεροσκάφος έχει προμηθευθεί σε 36 μονάδες του ο υπ'αριθμ. 1 σύμμαχος της Τουρκίας, το Κατάρ! Με την τουρκική βάση στην χώρα να είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει εκτός Τουρκίας και την Άγκυρα να είναι ο εγγυητής της ύπαρξης του κρατιδίου στην περιοχή έναντι της Σαουδικής Αραβίας.
   Αν δεν είχε αναπτύξει μία Ταξιαρχία προ τριετίας η Αγκυρα αεροπορικών στο Κατάρ, ίσως αυτή την στιγμή να ήταν επαρχία της Σαουδικής Αραβίας.
   Με ότι συνεπάγεται η άριστη γνώση του αεροσκάφους από τους Τούρκους, που θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα συμβεί.
   Η Αεροπορία του Κατάρ υπενθυμίζουμε ότι το 2015 υπέγραψε συμβόλαιο αξίας $ 7,6 δισεκατομμυρίων για την προμήθεια 24 Rafale, ενώ τον Δεκέμβριο του 2017 ενεργοποίησε το δικαίωμα προαίρεσης για την προμήθεια 12 επιπλέον αεροσκαφών.
   Η επόμενη μεγάλη στιγμή της Αεροπορίας του Κατάρ είναι το 2021, όταν αναμένεται να παραλάβει τα πρώτα έξι (6) από τα 36 μαχητικά αεροσκάφη F-15QA, με τις παραδόσεις να ολοκληρώνονται το 2022 (το κόστος για τα 36 F-15QA ανέρχεται στα $ 6,2 δισεκατομμύρια).
   Βέβαια την ίδια περίπου περίοδο το Κατάρ αναμένεται να αρχίσει να παραλαμβάνει και τα 24 Eurofighter, τα οποία προμηθεύτηκε έναντι $ 7,6 δισεκατομμυρίων. Άρα και τα γερμανικά ή αυστριακά μεταχειρισμένα Eurofighter να είχε παραλάβει, το ίδιο πρόβλημα θα είχε η ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
   Μόνο τα ρωσικά μαχητικά έχουν «ξεφύγει» από το Κατάρ που προμηθεύτηκε και 36 F-15QA από τις ΗΠΑ.
   Συνολικά το Κατάρ αναμένεται, την επόμενη πενταετία, να εντάξει σε υπηρεσία 96 νέα μαχητικά αεροσκάφη, τριών διαφορετικών τύπων, για τα οποία θα δαπανήσει το ποσό των $ 25,2 δισεκατομμυρίων. Αυτή η μαζική αύξηση των αεροπορικών δυνατοτήτων του Κατάρ, αποφασίστηκε στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου οικονομικού και διπλωματικού μποϊκοτάζ της Σαουδικής Αραβίας και άλλων αραβικών κρατών, τα οποία κατηγορούν το Κατάρ ότι στηρίξει και υποστηρίζει τη τρομοκρατία και ότι συμμαχεί με το Ιράν.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. Rafale Vs F-35: Ποιο θα επικρατούσε; - Τι αναφέρει η μελέτη της Πολεμικής Αεροπορίας. Αποκαλυπτικό άρθρο στο defencenet.gr
  H Πολεμική Αεροπορία μελετούσε περισσότερο από 12 χρόνια το νέο της αεροσκάφος, το Rafale F.3, από την αρχική έκδοση F.1 μέχρι σήμερα.
  Σε εργασία της ΠΑ είχε καταγραφεί το συμπέρασμα ότι το ραντάρ του αεροσκάφους βλέπει στόχο με 1 m² RCS στα 70 ναυτικά μίλια (129,6 χιλιόμετρα), εκτίμηση η οποία φαίνεται να είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, ενώ το F-35 θα αποκαλύπτεται περίπου στα 20 ναυτικά μίλια (37 χιλιόμετρα) και θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να το καταρρίψει με βολή Meteor (ακτίνα δράσης 120 χλμ. ταχύτητα 4,5 Mach).
  Η τότε μελέτη ανέφερε απόσταση 14 ναυτικών μιλίων (25,9 χιλιομέτρων), αλλά είχα υπολογιστεί ως RCS του F-35 η τιμή 0,0015 m², που τελικά αποδεικνύεται είναι πολύ μικρότερη από το πραγματικό RCS του F-35 που είναι εντονότερο.
  Πλέον, η εκτίμηση είναι ότι το RCS του F-35, σε συχνότητες κοντά στα 10 GHz (X-Band), είναι ελαφρά μικρότερο από 0,01 m², βάσει ρωσικών και κινεζικών μελετών
  Το ραντάρ APG-81 του F-35 φυσικά δίνει το πλεονέκτημα στο αμερικανικό αεροσκάφος καθώς βλέπει στόχο με RCS 1 m² στα 82 ναυτικά μίλια (151,9 χιλιόμετρα) και με δεδομένο ότι το RCS του Rafale είναι περίπου 0,1 m² (νούμερο που έχει αναφερθεί από διάφορες ιστοσελίδες, σε σχέση με τον διαγωνισμό της Ινδίας), τότε προκύπτει ότι το F-35 θα δει το Rafale περίπου στα 46 ναυτικά μίλια (85,2 χιλιόμετρα).
  Σε μία αναμέτρηση F-35 και Rafale, το F-35 θεωρητικά έχει το πλεονέκτημα διότι θα δει το Rafale πολύ νωρίτερα. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού και το Rafale, υποβοηθούμενο από κάποιο επίγειο ή ιπτάμενο ραντάρ θα μπορούσε να εμπλέξει το F-35 με Meteor.
  To Rafale ξεχωρίζει: για το ικανότατο ραντάρ του, το κορυφαίο σύστημα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου και τον υπέρυθρο αισθητήρα. Να σημειωθεί ότι πρώτα το Rafale και μετά το Eurofighter είναι τα μόνα που έχουν κάνει βολή «Over the Shoulder», εμπλέκοντας στόχο που δεν έχουν δει με το δικό τους ραντάρ, χρησιμοποιώντας track που τους έχει υποδειχθεί μέσω συστήματος ζεύξης δεδομένων Link-16 από άλλο αεροπλάνο (όχι από ραντάρ εδάφους, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό είναι ανέφικτο).
  Η γενικότερη εντύπωση που επικρατεί είναι ότι είναι δυνατή η εξαπόλυση πυραύλου ΑΙΜ-120, για παράδειγμα, από F-16 εναντίον στόχου που έχει διαβιβαστεί από Link-16, ενώ αυτό δεν έχει γίνει ποτέ χωρίς τη χρήση του ραντάρ του ιδίου του μαχητικού.
  Με άλλα λόγια, το Link-16 απλά υποδεικνύει τον στόχο και μετά πρέπει οπωσδήποτε να τον δει το αεροσκάφος με το δικό του ραντάρ, κάτι που δεν είναι εύκολο, ιδιαίτερα αν το αεροσκάφος ενσωματώνει τεχνολογία stealth, για να κάνεις βολή με τον ΑΙΜ-120 AMRAAM.
  Αν και όπως προείπαμε Rafale και Eurofighter έχουν εκτελέσει τέτοιες βολές.
  Eίναι τα μόνα που έχουν κάνει βολή «Over the Shoulder», εμπλέκοντας στόχο που δεν έχουν δει με το δικό τους ραντάρ, χρησιμοποιώντας track που τους έχει υποδειχθεί μέσω συστήματος ζεύξης δεδομένων Link-16 από άλλο αεροπλάνο (όχι από ραντάρ εδάφους, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό είναι ανέφικτο).
  Η γενικότερη εντύπωση που επικρατεί είναι ότι είναι δυνατή η εξαπόλυση πυραύλου ΑΙΜ-120, για παράδειγμα, από F-16 εναντίον στόχου που έχει διαβιβαστεί από Link-16, ενώ αυτό δεν έχει γίνει ποτέ χωρίς τη χρήση του ραντάρ του ιδίου του μαχητικού.
  Σε κάθε περίπτωση η απόκτηση των βλημάτων αέρος-αέρος Meteor, είναι «εκ των ουκ άνευ» για τα ελληνικά Rafale. Εκτός και αν κάνουμε πάλι τα ίδια εγκληματικά λάθη όπως με τα υποβρύχια Type 214 που δεν προμηθευτήκαμε τορπίλες βαρέως τύπου, τα άρματα μάχης Leo2HEL που επίσης πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια για να προμηθευτούμε τα στοιχειώδη βλήματα (και τώρα ελάχιστα είναι)...
  Το βλήμα Meteor μετατρέπει σε πραγματικό εξαιρετικό μαχητικό σε αποστολές αέρος-αέρος το Rafale. Διαφορετικά παραμένει ένα μαχητικό κρούσης με δευτερεύουσες ικανότητες αέρος-αέρος.
  Όπως το Eurofighter χωρίς όπλα αέρος-εδάφους και ραντάρ AESA παραμένει ένα μαχητικό αερομαχίας με δευτερεύουσες ικανότητες αποστολών αέρος-εδάφους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΑΣ: Προμήθεια πυρομαχικών αρμάτων μάχης των 105 χιλιοστών από την Αίγυπτο
  Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ (ΕΑΣ) ανακοινώνουν την επίτευξη συμφωνίας με το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου, μετά από διεθνή διαγωνισμό, για την προμήθεια πυρομαχικών 105mm, αρχικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.
  Η συνεργασία των ΕΑΣ με το Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου έχει εξέχουσα σημασία αναλογιζόμενοι τόσο την επιχειρηματική επιτυχία της ελληνικής βιομηχανίας ανάμεσα σε ισχυρούς διεθνείς ανταγωνιστές όσο και την βαρύτητα που έχει η περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεων με την Αίγυπτο αλλά και με άλλες χώρες τις Μεσογείου.
  Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, «η επιτυχία των ΕΑΣ αναδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το δυναμικό και τις προοπτικές που κρύβει η ελληνική αμυντική βιομηχανία αναφορικά τόσο με τη συμβολή της στην εθνική οικονομία όσο και με τις ευρύτερες γεωπολιτικές προκλήσεις».
  Την ίδια στιγμή τα ΕΑΣ ενεργοποιούν συμβάσεις που δεν είχαν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια, όπως αυτή με το Υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας προϋπολογισμού 2,07 εκατ. ευρώ για την προμήθεια πυρομαχικών 12,7 x 99mm.
  Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ένας κύκλος στρατηγικών επαφών με ξένες πρεσβείες και επιμελητήρια, ώστε να αναδειχθεί το δυναμικό που κρύβει η 145 ετών ελληνική βιομηχανία, με στόχο νέες στρατηγικές συνεργασίες που θα απελευθερώσουν και εμπλουτίσουν το ταλέντο και την εμπειρία των εργαζομένων των ΕΑΣ ενισχύοντας έτσι την διεκδίκηση νέων συμβολαίων.
  Η εταιρεία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα Α.Ε. (ΕΑΣ) είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που για περισσότερα από 145 χρόνια σχεδιάζει, κατασκευάζει και εμπορεύεται οπλικά και πυραυλικά συστήματα και πυρομαχικά, τύπου ΝΑΤΟ. Η ΕΑΣ είναι κρατική εταιρεία και ιδρύθηκε το 2014 μετά τη συγχώνευση της ΠΥΡΚΑΛ και της ΕΒΟ.

  https://defencereview.gr/eas-promitheia-pyromachikon-ton-105-gia-ti/
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η παρέμβαση του στρατού στην πολιτική ήταν ατυχής μόνον για έναν λόγο. Δεν φρόντισε να εξαφανίσει άπαξ δια παντός τις πολιτικές οικογένειες που μας διέλυσαν. Εαν ο Μητσοτάκης, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου και οι λοιποί, είχαν εκτελεστεί δι΄εσχατην προδοσία, και είχαν εξοριστεί τα παιδιά τους. Θα είχαν λυθεί πολλά προβλήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η 21η Απριλίου ήταν βασικά αντεθνική και ευνόησε την Αριστερά.
   Το πραξικόπημα δεν δημιούργησε δίκαιο. Ο Βασιλιάς, ως φορέας της Συνταγματικής νομιμότητας αναγνωρίζοντας το πραξικόπημα και διορίζοντας τον Κόλλια ως πρωθυπουργό δημιούργησε μια νόμιμη κυβέρνηση που δεν ήταν «επαναστατική» αλλά «βασιλική».
   «Επαναστατική», έγινε μετά το πραξικόπημα το Βασιλιά, αλλά τότε ήταν ΝΑΤΟ-Επαναστατική. Το Καθεστώς Παπαδόπουλου-Μακαρέζου, δεν ήταν αντικομουνιστικό αλλά απλά φιλοαμερικανικό, και δεν έκανε συστηματικό ιδεολογικό αγώνα ενάντια στους Μαρξιστάς αλλά αντίθετα παρέδωσε τα Πανεπιστήμια στην Αριστερά.
   Αποτέλεσμα του πραξικοπήματος του Απριλίου του 1967, ήταν το φωτοστέφανο του «Αντιστασιακού» που ήταν «συγχωροχάρτι» για τους Κόκκινους Κατσαπλιάδες. Η 21η Απριλίου ήταν αντεθνική. Έβλαψε μακροπρόθεσμα της Εθνικές πολιτικές δυνάμεις και ενίσχυσε την αριστερά. Και κράτησε πάρα πολύ, χωρίς να παράγει καινούργιο πολιτικό προσωπικό. Μόνο καινούργια διαπλοκή έφερε .
   Πιστεύω ότι μετά το χάρισμα των αγροτικών χρεών έπρεπε να γίνουν εκλογές. Σπυρίδων Χατζάρας
   Οι πολιτικοί κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όχι εκ των προθέσεων, ούτε εκ των μέσων. Στην πολιτική δεν χωρά το : «αν έκανε εκείνο, θα γινόταν αλλιώς». Σημασία έχει το αποτέλεσμα, το τι έπραξε κάποιος, τι άφησε πίσω του.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΕΒΡΑΙΟΣ.
   Στο ραδιόφωνο τού ΣΚΑΪ ο Μίμης Ανδρουλάκης, στην εκπομπή «Μια τού Νότη, δυο τού Χιώτη») σε μια συζήτηση για το νέο του βιβλίο: "Ἀγάπη Μέδουσας". Το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη για το κίνημα του Ναυτικού το 1973.
   Ἀνδρουλάκης γιά Ἰωαννίδη -Ἀλαζράκη, στήν ἐκπομπή :
   «...Ἐκεῖ, στήν κλινική «Κυανοῦς Σταυρός», ὅπου ὡς φοιτητής ἔβγαλα τίς ἀμυγδαλές μου, γνώρισα τόν Ζάκ Ἀλαζράκη, ἕναν ἑβραῖο-ἕλληνα γιατρό, κλινικάρχη. Ἡ γυναῖκα πού μοῦ ἔκανε τήν ἀναισθησία ἧταν ἡ ἀδελφή τοῦ Ἰωαννίδη,Δέσποινα Ἰωαννίδη.
   Εἶναι λοιπόν,ὁ Ἀλαζράκης, ὁ γαμβρός τοῦ Ἰωαννίδη, τοῦ «ἀόρατου δικτάτορα».
   Ὁ Ζάκ Ἀλαζράκης ἀπέμπλεξε τόν Ἰωαννίδη, γιατί σ᾿αὐτόν πῆγε στήν ἀρχή ὁ βιομήχανος γιά νά τοῦ κλείσῃ τό ραντεβοῦ μέ τόν Ἰωαννίδη καί ὁ Ἀλαζράκης ἤθελε νά τόν ξεφορτωθῇ, νά μήν μπλέξῃ σ᾿αὐτή τήν ἱστορία ὁ Ἰωαννίδης...
   Κανείς δέν ξέρει πώς ὁ Ἰωαννίδης ἦταν ἀπό τούς Ῥωμανιῶτες ἑβραίους τῶν Ἰωαννίνων, ἑλληνόφωνος ἑβραῖος, πού ἔρχονται, ἱστορικῶς,ἀπό τήν ρωμαϊκή κυριαρχία.
   Δέν εἶναι ὅπως τούς Σεφαραδῖτες ἑβραίους τῆς Θεσσαλονίκης πού τούς κάλεσε ὁ Βαγιαζήτ, τό 1492.
   Αὐτοί εἶναι πολύ παλαιοί...
   Πῶς μεταμορφώθηκε σ᾿αὐτό πού ἦταν ὁ Ἰωαννίδης; Γιά νά δεῖτε πώς λειτουργοῦν τά συμπλέγματα καί οἱ περιστάσεις.
   Κατ᾿ἀρχήν ἡ ἑβραϊκή καταγωγή του, τοῦ εἶχε δημιουργήσῃ ἕνα σύμπλεγμα, διότι ὁ παπποῦς του, ὁ πατέρας του εἶχαν ἀπαρνηθῇ τήν καταγωγή τους...Ὅποιος ἀπαρνιέται τήν ταυτότητά του μετά θέλει νά κάνῃ τόν πιό φανατικό στήν νέα του ταυτότητα...Ἡ ἀδελφή του παντρεύεται ἑβραῖο,ἕναν ἐπιφανῆ ἄνθρωπο. Δέν ἦταν κανένας πράκτορας ὁ Ἀλαζράκης,ἦταν ἕνας ἀξιόλογος ἄνθρωπος...Αὐτό ὁ Ἰωαννίδης, ὅπως καί τήν καταγωγή του, τό βλέπει ὡς σκελετό στήν ντουλάπα του, διότι οἱ ἄλλοι (Λαδᾶς καί λοιποί) θά τοῦ ἔλεγαν: εἶσαι ἑβραῖος,εἶσαι μοσάντ ἤ κάτι τέτοιο...Αὐτά τοῦ δημιούργησαν συμπλέγματα...».
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Για την 21η Απριλίου. Από τον Σπ. Χατζάρα.
   Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται!

   Απότοκος, της Επταετίας, ήταν η νομιμοποίηση της εγκληματικής οργάνωσης , και η ιδεολογική και πολιτική επικράτηση της Αριστεράς.
   Το στρατιωτικό καθεστώς και η Προδοσία της Κύπρου, αποτέλεσαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα καθάρματα της Κόκκινης Φυλής.
   Η συντριπτική αποτυχία του στρατιωτικού Κινήματος του 1967 ήταν ότι δεν δημιούργησε νέες υγιείς πολιτικές δυνάμεις και δεν εκκαθάρισε τον Καρκίνο της Στοάς, και έτσι επέτρεψε την επάνοδο του διεφθαρμένου παλαιοκομματισμού.
   Το πρωί της 22ας Απριλίου 1967, θα έπρεπε, αγήματα του Στρατού να κατάσχουν τα Αρχεία των Στοών και να οδηγηθούν στον Ιππόδρομο οι «δάσκαλοι» των Αθηναϊκών Στοών.
   Αλλά, ο σύντροφος Ιωαννίδης, ήταν αδελφός της Στοάς Πυθαγόρας. Μαζί με τον Αραπάκη.
   Οι Μασονοπατριώτες, οι Μασόνοεθνικιστές της φράξιας Μακρυγιάννη-Πολυζωίδη, οι εφιαλτοπατριώτες, και οι ρουφιανοπατριώτες, δεν κάνουν ένα σύνολο, με τους αληθινούς πατριώτες.
   Αυτοί και εμείς δεν έχουμε την ίδια Πατρίδα.

   Η «βδέλλα» και «δουλόφρονας», σεβάσμιος της Στοάς Ησίοδος, η κολόνα των ανάλγητων και αργυρώνητων προδοτών, ο Ιωάννης Διάκος, στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο, αναμείχθηκε ξανά στις πολιτικές εξελίξεις. Υπήρξε στενός σύμβουλος του Αλέξανδρου Παπάγου και διατηρούσε ισχυρά ερείσματα εντός του Ελληνικού Συναγερμού.

   Όλα τα καθάρματα της Στοάς, του 1974, ήταν της ιδίας Συνομοταξίας. Προδότες.

   Αρχηγός Ένοπλων Δυνάμεων, Αρχηγός Στρατού, Αρχηγός Ναυτικού, Αρχηγός Αεροπορίας, Ταξίαρχος, Διοικητής Στρατιάς.
   Ο Ταξίαρχος και ο Αντιναύαρχος ήταν αδελφοί στην ιδία Στοά. Πυθαγόρας.

   ΥΓ. Ο Ρουφιανογιάννης πάντως, ήταν στο Ρόπαλο του Ηρακλέους, παρότι αγράμματος.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 6. Αξιότιμε κύριε,
  Μία από τις σπουδαιότερες ιστορικές λέξεις:
  Βασιλιάς Φίλιππος ο Β' της Μακεδονίας: Αν κερδίσω αυτόν τον πόλεμο, θα είστε σκλάβοι για πάντα.
  Σπαρτιάτες: Αν...
  Κάθε πολιτική κρίνεται πάντοτε εκ του αποτελέσματος. Όχι από τις προθέσεις, ούτε από τα μέσα. Δεν ωφελεί να χρησιμοποιούμε στην πολιτική την ιστορική λέξη Αν… παρά μόνο για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη.
  Η παρέμβαση του στρατού στην πολιτική το 1967 έγινε για να ανατρέψει το φαύλο πολιτικό σύστημα της εποχής. Το αποτέλεσμα: το 1974 με ικεσίες και παρακάλια, έντρομοι και φοβισμένοι, οι ηγέτες του στρατού, επανέφεραν την χειρότερη διεφθαρμένη πολιτική οικογενειοκρατία, η οποία μάλιστα ένοιωσε ότι δικαιώθηκε. Το εγκληματικό κόμμα ΚΚΕ το 1967 πολεμούσε για ένα στόχο: να νομιμοποιηθεί. Η διεφθαρμένη πολιτική οικογενειοκρατία το είχε απαγορεύσει το 1947 για τα φριχτά εγκλήματα που διέπραξε εναντίον του Ελληνικού λαού. Το 1974 το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε δικαιωμένο, χωρίς ούτε μία συγγνώμη για τα 500.000 αθώα σφαγμένα θύματά του και κατέλαβε όλη την κοινωνική και «πνευματική» εξουσία στην Ελλάδα, πλην της πολιτικής. Αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα από την παρέμβαση του στρατού στα πολιτικά πράγματα το 1967.
  Μία Επανάσταση πρέπει να είναι αυτό που λέει ο όρος: Επανάσταση. Όπως γράφτηκε, οι στρατιωτικοί της 21ης Απριλίου έπρεπε να δικαστούν, όχι γιατί έκαναν επανάσταση, αλλά γιατί δεν έκαναν επανάσταση. Έχασαν μία μοναδική ευκαιρία για να απαλλάξουν τον Ελληνικό λαό μόνιμα από την Μαφία. Δεν μπορούμε να κάνουμε ομελέτα, χωρίς να σπάσουμε αυγά.
  Εκείνο που έπασχε από τους στρατιωτικούς της 21ης Απριλίου ήταν το πνεύμα. Προσέλαβαν για ιδεολογικούς διαφωτιστές τρεις πρώην κομμουνιστές, τον Παπακωνσταντίνου, τον Κωνσταντόπουλο και τον Γεωργαλά. Τον Πλεύρη τον φυλάκισαν. Αθώοι και αφελείς οι στρατιωτικοί μιλούσαν καθημερινά για «πραγματική δημοκρατία» ενώ εφάρμοζαν στρατιωτική δικτατορία. Ο Γεωργαλάς διακήρυξε: «η Επανάσταση της 21ης Απριλίου έχει μόνο μία ιδεολογία, ότι δεν έχει καμία ιδεολογία». Με κάτι τέτοια ρητά μπορεί να βαδίσει μπροστά μία επανάσταση;

  ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στους κύκλους των «λεγόμενων «αντιστασιακών», οι οποίοι μπεκρόπιναν σε πολυτελή καπηλειά των Παρισίων και του Λονδίνου και έκαναν «αντίσταση» ροκανίζοντας τα λεφτά του Ρότσιλντ, κυκλοφορούσε η άποψη ότι δεν χρειάζεται αντίσταση. «Έλληνες είναι, θα πέσουν μόνοι τους». Και πράγματι έπεσαν μόνοι τους με δυνατό γδούπο.
   Ο τομέας που διέπρεψαν ήταν η οικονομία. Δεν πήραν δάνεια και με αυτοχρηματοδότηση πέτυχαν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ε, και; Κάνουμε μία επανάσταση για να βελτιώσουμε με τις λόγχες την οικονομία;
   Εκεί που έπρεπε, για ευνόητους λόγους, να πετύχουν, στα Εθνικά Θέματα, τα έκαναν μαντάρα. Βόρειος Ήπειρος, Μακεδονία, Ίμβρος, Τένεδος, Πόλη, χωρικά ύδατα, ΑΟΖ, Υφαλοκρηπίδα και τέλος η τραγική Κύπρος.
   Όταν κάποιοι γερμανοί συμβούλεψαν τον εξυπνότερο και σοφότερο στρατάρχη Χίντενμπουργκ να κάνει δικτατορία απάντησε: «με τις λόγχες μπορείς να κάνεις πολλά. Ένα δεν μπορείς να κάνεις. Να κάθεσαι για πολύ πάνω τους».
   Ο φιλόσοφος της ιστορίας Όσβαλντ Σπέκγκλερ έγραψε: «κάθε επανάσταση αδυνατίζει την διεθνή θέση μιας χώρας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για επιτυχημένη επανάσταση παρά μόνο όταν αναγνωριστεί σαν μόνιμη και σταθερή κατάσταση στο εξωτερικό επίπεδο».
   Ο στρατός ξεκάθαρα δεν πρέπει να επεμβαίνει στην πολιτική. Οι ικανοί στρατιωτικοί όμως μπορούν και πρέπει να γίνονται πολιτικοί.
   Ο στρατός ασφαλώς δεν πρέπει να κάνει πραξικοπήματα. Η πολιτική κονίστρα είναι διεφθαρμένη. Ο στρατός όμως πρέπει να απολαμβάνει τέτοιο κύρος στην κοινωνία, ώστε και μόνο η απειλή παρεμβάσεώς του στα πολιτικά πράγματα να λειτουργεί σαν τροχοπέδη, καταλυτικά και αποτρεπτικά στους διεφθαρμένους προδότες.
   Και μόνο η σκέψη στα κεφάλια των μαφιόζων ότι μερικά πράγματα δεν θα αρέσουν στον στρατό, θα πρέπει να τους φοβίζει, να τους συμμαζεύει και να τους παραλύει.
   Και ένα τελευταίο Οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι ή θα έπρεπε να είναι, υπερήφανοι. Εκπροσωπούν το αιώνιο ιδεώδες της Σπάρτης. Όταν αποτυγχάνουν, αυτοκτονούν. Δεν ζητούν μυξοκλαίγοντας επιείκεια από διεφθαρμένους μαφιόζους, οι οποίοι τους φέρονται σαν δαρμένα σκυλιά.

   ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

   Διαγραφή
 7. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΚΣΤΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ; ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ; ΕΔΩ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΘΕΤΑΙ ΑΜΕΡΙΜΝΗ;

  Τσαβούσογλου: «Αν επιτεθούμε στα ελληνικά νησιά δεν θα τα σώσει τίποτα.
  Νέες πολεμικές απειλές από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του πως εάν η Τουρκία επιτεθεί στα ελληνικά νησιά δεν θα τα σώσουν οι ελληνικές δυνάμεις που είναι εγκατεστημένες σε αυτά.
  «Ως δικαιολογία για την στρατικοποίηση των νησιών λένε πως υπάρχει απειλή από την Τουρκία. Ενώ δεν έχει γίνει καμία επίθεση στα νησιά αυτά. Επίσης αν θα γίνει μια στρατιωτική επέμβαση από την Τουρκία εκείνα τα όπλα (σ.σ. εννοεί τα ελληνικά) δεν θα έχουν κανένα όφελος!»
  Μεταξύ άλλων καθόρισε και την ατζέντα συζήτησης με την ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή προκαθορισμένος διάλογος που θα αφορά μονάχα, ελληνική περιουσία, ελληνικά εδάφη και αναθεώρηση συνόρων ενώ απαίτησε να απορρίψουμε τον χάρτη της Σεβίλλης με βάση τον οποίο προσδιορίζονται οι δυνητικές ΑΟΖ των χωρών της Μεσογείου όπως καθορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας του 1982.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΑΚΟ. Με κατασκοπευτικά και μαχητικά οι Τούρκοι και σήμερα πραγματοποίησαν δεκάδες παραβιάσεις του ΕΕΧ.
   Οι προκλήσεις των Τούρκων πάνω από το Αιγαίο συνεχίστηκαν για άλλη μια μέρα, σήμερα Πέμπτη, με μαχητικά και κατασκοπευτικά αεροσκάφη να προχωρούν σε πλήθος παραβάσεων και παραβιάσεων.
   Συνολικά έξι αεροσκάφη πέταξαν πάνω από το Βορειοανατολικό, το Κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, με τα τρια εξ αυτών να είναι F-16 και τα άλλα τρία κατασκοπευτικά CN-235.
   Οι παραβιάσεις που καταγράφηκαν, ήταν 30 (όλες από τα CN-235), ενώ σημειώθηκαν και επτά παραβάσεις.
   Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
   Ζ.Π.


   Διαγραφή
  2. Βουλγαρία σε ΕΕ: «Ποια Μακεδονία τα Σκόπια; - Είναι εφεύρεση του Τίτο». ΕΔΩ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ.
   Δύο προϋποθέσεις και τοποθετήσεις για τη ''μακεδονική'' ταυτότητα και τη γλώσσα περιέχονται στο λεγόμενο επεξηγηματικό μνημόνιο που έστειλε η κυβέρνηση της Σόφιας στα κράτη μέλη της ΕΕ, αποσπάσματα της οποίας παρουσιάζει το “Ράδιο Σλόμποντνα Ευρώπα”. Σε αυτό, η Βουλγαρία ζητά υποστήριξη από τα κράτη μέλη για τη θέση της σχετικά με την πρόοδο των Σκοπίων στην Ένωση.
   ''Η διμερής συμφωνία μεταξύ των Σκοπίων και της Σόφιας και οι σχέσεις καλής γειτονίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος του διαπραγματευτικού πλαισίου για την προσχώρηση των Σκοπίων στην ΕΕ και θα πρέπει να αποτελεί μέρος του κεφαλαίου 35.
   Αυτό αποτελεί μέρος του «επεξηγηματικού μνημονίου για τις σχέσεις μεταξύ της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και των Σκοπίων στο πλαίσιο της Διεύρυνση της ΕΕ και της Διαδικασίας Σταθεροποίησης και Σύνδεσης» που υπέβαλε η Σόφια στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζητεί την υποστήριξή τους.''

   Το ‘Ράδιο Σλόμποντνα Ευρώπα» /Radio Free Europe, έχει πρόσβαση στο έγγραφο έξι σελίδων, το οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων:
   ''Η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας και, ιδίως, η καλή πιστή εφαρμογή των διμερών συμφωνιών με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του διαπραγματευτικού πλαισίου για την προσχώρηση των Σκοπίων στην ΕΕ και πρέπει να παρακολουθείται στο κεφάλαιο 35. Οι αξιολογήσεις κατά πόσον έχουν εκπληρωθεί αποτελεσματικά αυτές οι διεθνείς υποχρεώσεις πρέπει να γίνονται από τα κράτη μέλη'', αναφέρει το μνημόνιο.
   Το κεφάλαιο 35, το οποίο αναφέρεται στο βουλγαρικό έγγραφο, περιλαμβάνει διαφορετικά θέματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, τα οποία δεν καλύπτονται σε κανένα άλλο κεφάλαιο και συνήθως ανοίγουν στο τέλος της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, αναφέρει το echedoros.
   'Το ''μακεδονικό'' έθνος είναι έργο του Βελιγραδίου''
   Το μνημόνιο αναφέρει επίσης ότι ο σχηματισμός του μακεδονικού έθνους είναι ένα έργο του Βελιγραδίου μεταξύ των δύο παγκόσμιων πολέμων για την υπονόμευση της βουλγαρικής ταυτότητας και τη δημιουργία ενός νέου «νότιου Σέρβου» που ήταν ανεπιτυχές, αλλά στη συνέχεια, γράφει το βουλγαρικό έγγραφο, ο κομμουνιστής ηγέτης Τζόσιπ Μπρος Τίτο μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, ανάγκασε μια άλλη νέα ταυτότητα, αυτή τη φορά τη μακεδονική.
   ''Η ''μακεδονική'' γλώσσα ή εθνοτική ομάδα δεν υπήρχε μέχρι τις 02.08.1944. Η δημιουργία τους αποτελεί μέρος της πλήρους κατασκευής μιας ξεχωριστής μη βουλγαρικής ταυτότητας, στόχος της οποίας ήταν η αποκοπή των σχέσεων μεταξύ του πληθυσμού της τότε ''Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας'' και της Βουλγαρίας.
   Η βουλγαρική προφορική γλώσσα έχει έξι περιφερειακούς γραπτούς κανόνες (νόρμες, κωδικοποιήσεις), τρεις εκ των οποίων βασίζονται σε διαλέκτους και τρεις στη βουλγαρική προφορική γλώσσα.
   Η δημιουργία της ''μακεδονικής γλώσσας'' το 1944 στην πρώην Γιουγκοσλαβία ήταν μια πράξη δευτερεύουσας κωδικοποίησης με βάση τη βουλγαρική φιλολογική γλώσσα, εμπλουτισμένη περαιτέρω με μορφές μέχρι τη μητρική ομιλούμενη γλώσσα, προσομοιώνοντας έτσι μια φυσική διαδικασία βασισμένη σε διαλέκτους.
   Στο ιστορικό υπόβαθρο, το μνημόνιο αναφέρει ότι η πολιτική της Κομιντέρν αντικατοπτρίστηκε εν συντομία στο ολοκληρωτικό κομμουνιστικό καθεστώς στη Βουλγαρία υπό τον Στάλιν και ότι αυτό οδήγησε σε μαζική καταστολή και δίωξη Βουλγάρων και στις δύο παραμεθόριες περιοχές, στη Βουλγαρία και ''Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας''.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 8. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤHΡΙΑ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
  7 Σεπτεμβρίου 1961: Οι στρατιωτικοί της Άγκυρας εκτελούν τον Αντνάν Μεντερές, ο οποίος ως πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέχθηκε το πογκρόμ εναντίον της ελληνικής παροικίας στην Κωνσταντινούπολης.
  Στις 17 Σεπτεμβρίου του 1961, ένας στρατιώτης κλώτσησε με βία το σκαμνί που στηριζόταν ο Αντνάν Μεντερές. Λίγα λεπτά αργότερα ο πρώην πρωθυπουργός πέθανε από ασφυξία.
  Καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού.
  Πριν από την απόφαση του δικαστηρίου είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει.
  Απέτυχε.
  Τον Μάιο του 1960, ομάδα αξιωματικών υπό τις οδηγίες του Τζελάλ Γκιουρσέλ, κατάφερε να ανατρέψει τη νόμιμη, αλλά τυραννική κυβέρνηση του Μεντερές.
  Ο Μεντερές και πολλά στελέχη της κυβέρνησης του συνελήφθησαν.
  Στη δίκη του, που διήρκεσε αρκετούς μήνες, ο Μεντερές κατηγορήθηκε για διαφθορά, αντιλαϊκή πολιτική και για την άγρια επίθεση εναντίον των Ελλήνων.
  Παρόλο που θεωρήθηκε ο αυτουργός των Σεπτεμβριανών της Κωνσταντινούπολης, καταδικάστηκε σε θάνατο, όχι επειδή «διατάραξε τις σχέσεις με τη σύμμαχο χώρα», αλλά επειδή επανειλημμένα καταπάτησε το Σύνταγμα της χώρας του.

  Ο Αντνάν Μεντερές, ιδρυτής του Δημοκρατικού Κόμματος στην Τουρκία
  Γεννημένος στις Τράλλεις της Τουρκίας το 1899, γόνος ευκατάστατης οικογένειας, σπούδασε νομική στην Άγκυρα.
  Εξελέγη βουλευτής στην περιοχή του Αϊδινίου.
  Ανήκε στο κόμμα του Κεμάλ Ατατούρκ, που ήταν και το μοναδικό εκείνη την εποχή.
  Το 1945, 15 χρόνια μετά, διεγράφη, καθώς διαφωνούσε ριζικά με την πολιτική που ακολουθούσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, το κόμμα δηλαδή που ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ.
  Ένα χρόνο μετά, μαζί με τον Τζελάλ Μπαγιάρ κι άλλα στελέχη που διαφωνούσαν, ίδρυσαν το Δημοκρατικό Κόμμα και πρακτικά για πρώτη φορά δημιουργήθηκε αντιπολίτευση και δικομματικό πολιτικό σύστημα.
  Το κόμμα του Μεντερές κέρδισε τις εκλογές για τρεις συνεχόμενες αναμετρήσεις το 1950, το 1954 και το 1957.
  Στις 27 Μαΐου του 1960, ο στρατηγός Τζεμάλ Γκιουρσέλ, επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, ανέτρεψε την κυβέρνηση Μεντερές.
  Τα περισσότερα στελέχη του κόμματος συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν σε θάνατο.
  Πρώτος ο Μεντερές.
  Κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν για διαφθορά, κατάχρηση δημόσιου χρήματος και καταπάτηση του τουρκικού Συντάγματος.
  Οι επόμενες εκλογές έγιναν το 1965, πέντε χρόνια μετά την ανατροπή του Μεντερές και τέσσερα μετά τον απαγχονισμό του. Δίπλα του κρεμάστηκαν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ζορλού και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πολατκάν.
  Ο Αντνάν Μεντερές όταν υπηρετούσε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο συμμετείχε στην σφαγή 31 Ελλήνων προσκόπων στο Αϊδίνι.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. "Αυτή τη στιγμή στα πιλοτήρια της AEGEAN, της WIZZ και πολλών άλλων εταιρειών στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Αμερική και μάλιστα σε θέση συγκυβερνήτη, βρίσκονται όχι απλά πρώην Ιπτάμενοι μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ, αλλά διατελέσαντες Διοικητές Πολεμικών Μοιρών, Αξιωματικοί Επιχειρήσεων και Διοικητές Σμήνους, μέχρι και Διοικητές και Υποδιοικητές Πτερύγων μάχης και Αξιωματικοί με θητεία στο εξωτερικό, σε νατοϊκές θέσεις ή στο TLP (Tactical Leadership Programme). Είναι χαρακτηριστικό πως το 2018-2019 ο ρυθμός παραιτήσεων έλαβε μορφή χιονοστιβάδας αφού ως κεραυνοί (όχι εν αιθρία), γίνονταν γνωστές οι παραιτήσεις εν ενεργεία Διοικητών Πολεμικών Μοιρών, Αξιωματικών Επιχειρήσεων έως και εν ενεργεία Διοικητών και Υποδιοικητών Πτερύγων Μάχης. Η αρμόδια Διεύθυνση του Β’ Κλάδου του ΓΕΑ, δεν προλάβαινε να καλύψει τα κενά, με συμπληρωματικές μεταθέσεις Αξιωματικών που σε κάποιες περιπτώσεις είχαν αρχικά κοπεί από την επιλογή για τις αντίστοιχες θέσεις. Πέρα από τις παραιτήσεις Ιπταμένων που υπηρετούσαν σε θέσεις Ευθύνης, το κύμα φυγής περιέλαβε πολλούς νέους αξιωματικούς, Υποσμηναγούς, Σμηναγούς και νεαρούς Επισμηναγούς, οι οποίοι παραιτήθηκαν χωρίς να κατοχυρώσουν καν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Το προφανές ερώτημα λοιπόν είναι πρώτον, ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν όλους αυτούς τους Ιπταμένους σε παραίτηση και δεύτερο τι μέτρα έλαβε η ΠΑ ως Οργανισμός για να το αποτρέψει".

  Επισμηναγός (Ι) ε.α. Στέφανος Καραβίδας
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μια άσχετη σχέση: λαός και κυβέρνηση.
  Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κυβέρνηση που να αντανακλά τη φωνή, το συμφέρον, τις προσδοκίες του λαού.
  Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα, με τις κυβερνήσεις της, να κάθεται και – συγγνώμη για την έκφραση, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. μη φοβόμαστε τις λέξεις! – να την καβαλάνε συνέχεια!
  Η κυβέρνηση «βλέπει» τον λαό σαν τον πρώτο εχθρό απ’ τον οποίο θα πρέπει να φυλαχτεί!
  Ελληνιστής Κρεσέντσιο Σαντζίλιο
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. Στην δημοσκόπηση του OPEN στην ερώτηση «εάν η Τουρκία πραγματοποιήσει γεώτρηση στην Ελληνική ΑΟΖ ή προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, θεωρείτε ότι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με διπλωματικά ή στρατιωτικά μέσα;».
  Το 49% απάντησε «με διπλωματικά μέσα», το 37% «με στρατιωτικά μέσα» και το 14% απάντησε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».
  Δηλαδή οι «έλληνες» ρωτήθηκαν εάν οι τούρκοι επιτεθούν με στρατεύματα στην Ελλάδα και σκοτώσουν Έλληνες – αρχίσουν δηλαδή πόλεμο – αυτό θα πει «θερμό επεισόδιο», η απάντηση του 49% του ελληνικού λαού είναι να αντιμετωπίσουμε τον πόλεμο που μας επιβάλλεται «με διπλωματικά μέσα».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ.

  Στην ελληνική προμήθεια των Rafale η τουρκική πρώτη απάντηση ήταν η εμφάνιση των UAV Aksungur (οπλισμένο) που κατασκευάζει η ΤΑΙ το οποίο πέταξε όπως ανακοίνωσε η τουρκική βιομηχανία σε πτήση 28 ωρών στα 20.000 πόδια με οπλισμό αποτελούμενο από 12 πυραύλους MAM-L.
  Την ίδια ημέρα και στον απόηχο των δηλώσεων Τσαβούσογλου για τα ελληνικά νησιά ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησε δοκιμές και το δεύτερο αμφίβιο τεθωρακισμένο εγχώριας ανάπτυξης με σκοπό να βρεθεί σε υπηρεσία εντός του 2021. Δύο προμήθειες στις οποίες πρέπει να δοθεί προσοχή στους σχεδιασμούς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.
  28 ώρες στον αέρα με 750 κιλά οπλικό φορτίο
  Το κατασκευής ΤΑΙ Aksungur συνεχίζει τις δοκιμές λίγο πριν την μαζική παραγωγή. Βασισμένο στο ΑΝΚΑ (ή ΑΝΚΑ-2) μετά την δοκιμή πτήσης των 49 ωρών εκτέλεσε αποστολή πετώντας απί 28 ώρες στα 20.000 πόδια με 750 κιλά φορτίο στις πτέρυγρες μεταφέροντας 12 πυραύλους MAM-L(καθοδήγησης λέιζερ) κατασκευής της ROKETSAN.
  Οι πύραυλοι βρίσκονταν σε διπλούς εκτοξευτές επί των πτερύγων.
  Το 2021 ξεκινούν οι παραδόσεις των ZAHΑ για το ANADOLU
  Τις δοκιμές του δευτέρου πρωτοτύπου του τουρκικού αμφίβιου τεθωρακισμένου ZAHA ξεκίνησε η FNSS στην περιοχή Γκιόλμπακσι της Άγκυρας.
  Με ικανότητα ταχύτητας 70χλμ στην ξηρά και 7 κόμβων στην θάλασσα και βάρος 30 τόνων το όχημα μπορεί να μεταφέρει 21 πεζοναύτες εκτός του τριμελούς πληρώματος.
  Η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει το 2021 και θα ολοκληρωθεί το 2022 και θα εκτελούν αμφίβιες αποστολές από το ελικοπτεροφόρο ANADOLU.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Μετά από τον πόλεμο που θα γίνει προς το τέλος του εκεί όταν βράζει το σίδερο θέλει δουλειά, εγώ ένα γυμνάσιο έχω τελειώσει μπορεί να είναι και βλακας αλλά εκεί είναι το κουμπί,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είσαι βλακας δεν μπορείς να έχεις γνώμη εδώ υπάρχουν μορφωμένοι καθηγητές που διδάσκουν σε στρατιωτικές σχολές τη δουλειά και βγάζουν σαινια έχουν και αστέρια

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...