Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020

Θανάσης Μαυρίδης: Αντιγράφουμε το Ισραήλ! ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΑΥΡΙΔΗ. ΝΑΙ, ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΣΕ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΚΔΙΩΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΧΙΜΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ.ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ.

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ 25-35% ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ. ΕΦΟΣΟΝ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΜΕ ΤΟ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ, ΚΑΤ' ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ, ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΑ ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ.


 Θανάσης Μαυρίδης


Ο Ερντογάν πίστευε στην αρχή της κρίσης ότι η Ελλάδα είχε δύο επιλογές: Ή να τα χάσει όλα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ή να συντριβεί στο πεδίο της μάχης. Τώρα διαπιστώνει ότι ο ίδιος έχει δύο επιλογές: Ή να συζητήσει με βάση το διεθνές δίκαιο ή να περιμένει στο μέλλον μία «καλύτερη ευκαιρία». Η Ελλάδα δεν έχει κάτι να φοβηθεί. Αρκεί να παραμείνει πιστή στην επιλογή της να αντιγράψει το Ισραήλ!
Στράτευση στα 18; Ναι! Στράτευση και των γυναικών; Πιθανότατα! Προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις; Οπωσδήποτε! Αγορές αμυντικού υλικού; Χωρίς συζήτηση!

 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΑΦΗΣΑΝ ΑΟΠΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ». ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;
Για όποιον δεν το κατάλαβε η Ελλάδα πέρασε τους τελευταίους μήνες μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες στην ιστορία της. Ήρθε αντιμέτωπη με μία μεγάλη απειλή. Η Τουρκία του Ερντογάν σε συνεργασία με τους συμμάχους της είχαν στήσει μία μεγάλη παγίδα στην Ελλάδα. Περίμεναν ότι το 2020 θα ήταν για την Ελλάδα το έτος των μεγάλων συμβιβασμών. Το αντίθετο συνέβη!
Μιλάμε για μία νέα πραγματικότητα στον χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Τουρκία μεταλλάσσεται σε μία νέα Ισλαμική Δημοκρατία και μάλιστα στα σύνορα της Ευρώπης. Την ίδια ώρα η τουρκική ηγεσία κάνει μία αδιανόητη επιλογή για χώρα μέλος του ΝΑΤΟ: Αγοράζει ρωσικά όπλα και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της συμμαχίας.
Η Ελλάδα δεν έχει λόγο να μπει για άλλη μία φορά στο πετσί του ρόλου της εμπροσθοφυλακής της Δύσης, όπως είχε κάνει το 1919 με την απόβαση του ελληνικού στρατού στην Σμύρνη. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την ιδιαίτερη θέση μας στην ιστορία. Η Τουρκία δεν είναι ο «εχθρός», αλλά ο μεγάλος ασθενής. Η δική μας δουλειά είναι να ενδυναμώσουμε την δική μας θέση και όχι να «τιμωρήσουμε» τους «κακούς». Ο δικός μας δρόμος περνάει μέσα από την οικονομική ανάπτυξη και ταυτόχρονα μέσα από μία αναθεώρηση του αμυντικού μας δόγματος. Το παράδειγμα του Ισραήλ, μιας εξίσου μικρής χώρας της περιοχής, είναι εκείνο που μας ταιριάζει!
Το συμφέρον της Ελλάδας δεν είναι μία Ισλαμική Τουρκία. Είναι μία χώρα με δημοκρατικές αξίες που θα μπορεί να γίνει ένας αξιόπιστος εμπορικός εταίρος για τους γείτονές της. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν είναι η Ελλάδα που θα κληθεί να παίξει τον ρόλο του αναχώματος. Πολύ απλά, δεν μπορούμε. Αλλά και δεν θέλουμε. Θα υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας, θα φτάσουμε σε ένα σημείο ετοιμότητας που θα μας το επιτρέπει, αλλά δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος. Αν η Ευρώπη θέλει κάτι διαφορετικό, ας απευθυνθεί στην Γερμανία που έχει άριστες και διαχρονικές σχέσεις με οποιοδήποτε καθεστώς στην Άγκυρα.
Οι άλλοι τον δρόμο τους και εμείς τον δικό μας. Και δεν καταλαβαίνουμε τις … Ελληνίδες μάνες που θα κάνουν σελίδα στο facebook με θέμα «όχι στράτευση από τα 18». Κι είναι απολύτως γελοίες οι αιτιάσεις ότι όλα όσα συνέβησαν στο Αιγαίο ήταν μία συνωμοσία για να αγοράσουμε γαλλικά όπλα! Να ευχηθούμε η κρίση να τελειώσει εδώ. Διότι δεν έχει τελειώσει ακόμη! Τις ανοησίες, όπως και τότε με τον Έβρο, μπορούμε να τις αντέξουμε. Ένα πραγματικό λάθος στον χειρισμό ενός επικίνδυνου αντιπάλου, όπως είναι το καθεστώς Ερντογάν, μπορεί να είναι ολέθριο. Και τότε να μην έχει πράγματι νόημα η στράτευση στα 18 και γενικώς η στράτευση. Διότι τότε ίσως να μην υπάρχει χώρα για να υπερασπιστεί κάποιος.
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

6 σχόλια :

 1. Είπαμε να υμνολογούμε, για ιδιοτελείς σκοπούς τους ιουδαίους, αλλά να μην το παρακάνουμε. Ο ιστορικός Γκρέηβς, ο εγκυρότερος όλων, τοποθετεί τον Αβραάμ, τον γενάρχη των Εβραίων, στο δεύτερο μισό του 15ου π.Χ. αιώνα (δηλαδή περίπου στο 1450 με 1400 π.Χ. Και πρόκειται για μυθολογημένη ιστορία, δηλαδή ουσιαστικά παραμύθι.
  Όπως γράφουν οι ίδιοι οι σημερινοί ιουδαίοι έγκυροι ιστορικοί δεν έχουμε κανένα αδιαμφισβήτητο υπαρκτό στοιχείο υλικού πολιτισμού που να παραπέμπει σε ιουδαίους πριν από τον 7ο αιώνα π.Χ.
  Και από εκεί και μετά πάλι, πολύ ισχνά είναι τα υλικά ευρήματα ακόμη και για την εποχή του Χριστού. Μετά δε από αυτήν την εποχή και για 2000 χρόνια εξέλειπε τελείως η παρουσία των Ιουδαίων στην Παλαιστίνη. Σκάβουν οι σημερινοί αρχαιολόγοι του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και βρίσκουν...αρχαιοελληνικές πόλεις.
  Οι Έλληνες των κλασσικών χρόνων γνώριζαν όλους τους λαούς του κόσμου αλλά αγνοούσαν τελείως τους Εβραίους. Ο μεγάλος ταξιδευτής της Ανατολής Ηρόδοτος δεν γνωριζει τέτοιο λαό.
  Όλες οι ιστορίες της Βίβλου για τον Μωυσή του 1200 π.Χ., τον Δαυίδ του 900 π.Χ, τον Σολομώντα κλπ είναι μόνο ιστορίες, αφηγήματα αναπόδεικτα.
  Απεναντίας έχουμε ευρήματα υλικού πολιτισμού στην Παλαιστίνη για τους Ελληνοφιλισταίους από το 1100 π.Χ. με ωραία Ελληνόμορφα αγγεία, Μυκηναϊκή γραφή, κτίρια, δρόμους, κλπ.
  Ουσιαστικά το έθνος των Ιουδαίων έγινε καταλύτης ιστορικών εξελίξεων με την δημιουργία του Χριστιανισμού και του Ισλάμ. Με την δημιουργία των δύο αυτών θυγατρικών θρησκευτικών κινημάτων (και αργότερα του κομμουνισμού), οι ιουδαίοι είχαν την ευκαιρία να αναδειχθούν στο ιστορικό προσκήνιο και να προσεγγίσουν μέσα απ' αυτές τις δικές τους θρησκείες τα ισχυρά κέντρα αποφάσεων και ιστορικών εξελίξεων. Αυτές οι τρεις δικές τους θρησκείες που ενστερνίστηκαν οι λαοί υπήρξαν οι βάσεις για να αναπτυχθεί στους νέους χρόνους το κίνημα του Σιωνισμού. Αυτές ουσιαστικά, και το αναγνωρίζει ο Νετανιάχου σήμερα, έδωσαν στο έθνος αυτό απίστευτες ευκαιρίες διεθνοποίησης της Εβραϊκής ιστορίας και θεολογίας, κάνοντας παγκοσμίως γνωστό, ένα ασήμαντο, μέχρι τους πρώτους μετά Χριστόν αιώνες, θρησκευτικά και πολιτικά έθνος.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ ΜΑΥΡΙΔΗ. ΑΛΛΗΛΛΟΥΪΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ. Δοξάστε Έλληνες τον Ιεχωβά. Άλλωστε είσαστε παιδιά του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ. Στις κηδείες σας και στα μνημόσυνα που κάνετε παρακαλείτε συνεχώς τον Ιεχωβά να σας βάλει "εν κόλποις Αβραάμ". ΣΑΒΑΩΘ: Η πολεμική μορφή του Ιεχωβά. Αλληλούϊα Σαβαώθ. Δοξάστε Έλληνες την πολεμική μορφή του Ιεχωβά. Υμνήστε την Νέα Σιών. Όταν με το καλό πεθάνετε θα πάτε στην "Ουράνια Ιερουσαλήμ". Εμάς τους υπόλοιπους θα μας βάλει ο Ιεχωβά στην Κόλαση να μας καίει αιώνια γιατί παραμένουμε Έλληνες. Όσοι όμως Έλληνες έγιναν "πνευματικοί ισραηλίτες" είναι πανευτυχείς γιατί ο Ιεχωβά αφάνισε τον Ελληνισμό και την Ελλάδα.
   "Ο μεν γαρ Ελληνισμός πανταχού της γης εκταθείς και τας απάντων ανθρώπων ψυχάς κατασχών ούτως ύστερον μετά την τοσαύτην ισχύν και την επίδοσιν υπό της του Χριστού κατελύθη δυνάμεως" Ιωάννης Χρυσόστομος (Βρωμόστομος), "Κατά Ελλήνων", 15.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 2. Η πολιτική σκέψη στα ακροδεξιά γκρουπούσκουλα στην σημερινή Ελλάδα εξαντλείται στον εξορκισμό του κορωνοϊού, στον (λυσσαλέο) πόλεμο ενάντια στο καταραμένο εμβόλιο και στις "παρενέργειές" του και στο αν μεταδίδεται ο ιός με την "θεία κοινωνία".
  ΠΟΥ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 14η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ.
  Στις 13 Οκτωβρίου 1998 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος 2645/1998, με τον οποίον καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σπύρος Χατζάρας: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1.586 Τούρκοι πράκτορες στην Ελλάδα».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. O Toύρκος υποναύαρχος ε.α. Jihad Yayci κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής αποκάλυψε, ότι νότια της Κρήτης βρίσκονται τα πλουσιότερα ενεργειακά κοιτάσματα του πλανήτη!
  Jihad Yayci: «Τα κοιτάσματα αερίου νότια της Κρήτης (εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας) μας αρκούν για 572 χρόνια»!
  O Toύρκος υποναύαρχος ε.α. Jihad Yayci αποκάλυψε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Άγκυρας στην περιοχή νότια της Κρήτης και εντός του διαδρόμου που ενώνει την Τουρκία με την Λιβύη ,όπως καθορίστηκε από το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο με το οποίο αρπάζουν ελληνική υφαλοκρηπίδα, υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της Τουρκίας για 572 χρόνια!
  Το μέγεθος είναι εξωπραγματικό και καταδεικνύει γιατί η Τουρκία θέλει πάση θυσία να μπορέσει να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
  Τα κοιτάσματα αυτά στην Άγκυρα γνωρίζουν πως αν τα εκμεταλλευθεί η Ελλάδα, το γεωπολιτικό της μέγεθος θα αυξηθεί γεωμετρικά μέσα σε λίγα χρόνια και αντίθετα θα μικρύνει το μέγεθος της Τουρκίας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...