Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020

Κ.Γρίβας: «Οι ελίτ της Ελλάδος εκτός πραγματικότητας ή εξυπηρετούν συνειδητά ξένα συμφέροντα. Η Ελλάδα μπήκε πλέον στην εποχή του γεωπολιτικού θανάτου». ΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ; Τι κάνει η δικαστική εξουσία; Ή μήπως ανήκει κι αυτή στην ελίτ;

 

ΟΙ  «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ»  ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ:  ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ  15  ΛΕΠΤΑ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΑΚΟΥΣΕΤΕ  ΤΟΝ  ΓΡΙΒΑ.

 

Στην εκπομπή του Αντώνη Κοκορίκου, στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά μίλησε ο καθηγητής Γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γρίβας, αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις και τις έρευνες του τουρκικού σκάφους Όρουτς Ρέις.

Ο Κ.Γρίβας χαρακτήρισε ως καρικατούρα εθνικής  στρατηγικής την εξωτερική πολιτική ενώ πρόσθεσε με νόημα: «Οι ελίτ είτε βρίσκονται εκτός πραγματικότητας είτε  εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα».

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ6 σχόλια :

 1. Πώς και γιατί η αδίστακτη και ύπουλη Μεγάλη Βρετανία τορπιλίζει το Κυπριακό και στηρίζει ξεδιάντροπα την Τουρκία. newsbreak.gr
  Ιδού ποιος κρύβεται πίσω από την τουρκική εισβολή στην Αμμόχωστο, τα Βαρώσια αλλά και τις τουρκικές προκλήσεις.
  Η Τουρκία, και με την εισβολή στην Αμμόχωστο, δείχνει ότι δεν θέλει τη λύση του Κυπριακού. Διότι ξέρει ότι επειδή η Κύπρος είναι κράτος-μέλος της ΕΕ η λύση αυτή θα είναι σε βάρος της, αφού δεν μπορεί να διατηρεί σε κυπριακό έδαφος στρατεύματα κατοχής ούτε να είναι εγγυήτρια δύναμη.
  Εδώ αποκαλύπτουμε τη μεγάλη αλήθεια ότι πίσω από την Τουρκία κρύβεται η Μεγάλη Βρετανία -ο Θεός να την κάνει «Μεγάλη», ελάχιστη είναι πια- που εξωθεί την Τουρκία στο να τορπιλίζει τη λύση του Κυπριακού. Και ας μην ξεχνάμε την πάγια άθλια στάση της Μεγάλης Βρετανίας απέναντι στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, εκείνη δημιούργησε το Κυπριακό στηρίζοντας τους τουρκοκύπριους και εκείνη ήταν πίσω από την Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία των Ελλήνων, υπό το πρόσχημα ότι έχασε τις εκλογές ο Ελευθέριος Βενιζέλος.
  Ας έλθουμε όμως στο σήμερα: Γιατί η Μεγάλη Βρετανία, η οποία καταρρέει κυριολεκτικά και έχει χάσει όλο το διεθνές της κύρος, στηρίζει τους Τούρκους να τορπιλίζουν κάθε λύση για το Κυπριακό; Η αλήθεια είναι απλή, όπως εξηγούμε στη συνέχεια.
  Από τότε που ο Προκόπης Παυλόπουλος, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ήδη από την πρώτη επίσκεψή του στην Κύπρο στις 30 Μαρτίου του 2015, σε πλήρη συνεννόηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη έβαλαν το Κυπριακό σε αμιγώς ευρωπαϊκή βάση, έγινε σαφές και τούτο: Η Κύπρος, ως κράτος-μέλος της ΕΕ, έχει πλήρη κυριαρχία. Άρα λύση του Κυπριακού δεν νοείται, με βάση την ίδια την Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στρατεύματα κατοχής και εγγυήσεις τρίτων.
  Αυτό το κατέστησε σαφές προς την Τουρκία όχι μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος αλλά πρωτίστως η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το είπε «στα μούτρα» της τουρκικής ηγεσίας στη Γενεύη ο τότε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φράνς Τίμερμανς. Γι’ αυτό τότε η Τουρκία «τα μάζεψε» και τορπιλίζει έκτοτε κάθε λύση του Κυπριακού. Εδώ όμως αρχίζει και ο άθλιος ρόλος της Μεγάλης Βρετανίας.
  Γιατί καθένας γνωρίζει ότι μετά το Brexit η Μεγάλη Βρετανία είναι «τρίτο κράτος» για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη. Άρα αν λυθεί το Κυπριακό, σύμφωνατο ευρωπαϊκό δίκαιο, η Μεγάλη Βρετανία ούτε εγγυήτρια δύναμη μπορεί να είναι πλέον ούτε να διατηρεί τις βάσεις της στη Κύπρο. «Παίρνει πόδι» πάραυτα. Αλλά πώς να εγκαταλείψει η «πτωχεύσασα αυτοκρατορία» τις αποικιακές της βλέψεις στην Κύπρο;
  Δεν τολμά λοιπόν να δείξει ότι τορπιλίζει το Κυπριακό και βάζει μπροστά την Τουρκία. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πια ότι πίσω από την Τουρκία και την εισβολή στην Αμμόχωστο, κατά παράβαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κρύβεται η Μεγάλη Βρετανία. Εδώ φαίνεται ο ύπουλος ρόλος της. Και να θυμόμαστε ότι όσο η Μεγάλη Βρετανία «βουλιάζει» στο τέλμα της ασημαντότητας, τόσο χειρότερη και πιο ύπουλη θα γίνεται. Μια απάντηση της ταιριάζει: Τι Τουρκία τι Αγγλία!!
  Τι κατάντημα για τη «Γηραιά Αλβιόνα», να είναι υπηρέτρια του Ερντογάν για να κρατήσει ό,τι μπορεί από την «παράγκα» των αποικιών της που «μπάζει νερά» από παντού!!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι: «Σύντομα η Ισταμπούλ θα ξαναγίνει Κωνσταντινούπολη». «Ρωσία και Τουρκία βαδίζουν προς μια νέα μάχη του Κουλίκοβο».
  Έξω από τα «δόντια» τα είπε ο Ρώσος πολιτικός Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας (LDPR) και αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας.
  Ο Ζιρινόφσκι μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη δήλωσε πως Ρωσία και Τουρκία οδεύουν προς μια νέα σύγκρουση, την οποία ονόμασε ως «η δεύτερη μάχη του Κουλίκοβο», λέγοντας ταυτόχρονα πως η Ισταμπούλ θα ξαναγίνει σύντομα Κωνσταντινούπολη.
  Η Μάχη του Κουλίκοβο πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους Τάταρο-Μογγόλους (τη Χρυσή Ορδή) και στους Ρώσους. Η μάχη έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 1380 στην πεδιάδα του Κουλίκοβο, κοντά στον ποταμό Ντον και είχε ως αποτέλεσμα την νίκη των Ρώσων. Στον τόπο της μάχης έχει ανεγερθεί εκκλησία-μνημείο, χτισμένη από τον Αλεξέι Σχούτζεβ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 21% ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. (ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ: ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 30%.)
  ΕΣΤΙΑ 12/10/2020 Μανώλης Κοττάκης ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Θα είναι η αποχή (στο μέλλον) το νέο άκρο;
  Στις 15 Σεπτεμβρίου 2020, πολύ πριν από την έκδοση της απόφασης της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή και σίγουρα πριν από τη δημοσίευση της δημοσκόπησης της εταιρίας Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών» -από την οποία προέκυψε ότι το 21% των Ελλήνων θέλει μία σοβαρή Χρυσή Αυγή-, είχαμε δημοσιεύσει ένα σημείωμα σε αυτήν τη στήλη.
   Από τον Μανώλη Κοττάκη
  Ο τίτλος του ήταν «Κρυμμένες σχολάζουσες δυνάμεις». Σε αυτό αναλύαμε εξαντλητικά το λεγόμενο «πατριωτικό – αντισυστημικό υπόγειο ρεύμα» το οποίο αποτελείται από «λαϊκές μάζες εγκλωβισμένες και διάσπαρτες στις βάσεις όλων των κομμάτων, δυσφορούσες από την κοινή πορεία Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ προς τον συμβιβασμό με την Τουρκία». Λαϊκό ρεύμα που, όπως γράφαμε, «εάν υπήρχε ένας Παπάγος να το εκφράσει θα είχε αναδυθεί και θα εκινείτο στο 20%. Αλλά ευτυχώς για το πολιτικό σύστημα, δεν υπάρχει».
  Έναν ακριβώς μήνα μετά, στη χειρότερη στιγμή για να ισχυριστεί κανείς κάτι τέτοιο, την επαύριον της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, μέσα σε κλίμα γενικής κατακραυγής για τα άκρα και τις ακρότητες, οι Ελληνες διακομματικώς απάντησαν σε ποσοστό 21% ότι μια σοβαρή Χρυσή Αυγή χωρίς έκνομες πράξεις θα ήταν κόμμα χρήσιμο για την κοινωνία. Οι 4 στους 10 που έδωσαν αυτή την απάντηση δήλωσαν, μάλιστα, δεξιοί ψηφοφόροι (το 1/4 της Ν.Δ.). Οι υπόλοιποι 6 πού ακριβώς ανήκουν δεν κατάφερα να το εντοπίσω στην ενδιαφέρουσα έρευνα. Το εύρημα δεν αναλύθηκε ως προς αυτό. Ούτε ως προς το μορφωτικό επίπεδο των ερωτηθέντων. Ίσως γιατί το αποτέλεσμά του θα προκαλούσε αμηχανία σε όλο το σύστημα. Εάν, για παράδειγμα, μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝ.ΑΛ. ή ακόμη και του ΚΚΕ, καθώς θέματα όπως το Μεταναστευτικό και τα ελληνοτουρκικά τέμνουν πλέον οριζόντια το εκλογικό σώμα, ο διάλογος θα έπρεπε να εκταθεί πέρα από τη δεξιά πολυκατοικία. Αβολο.
  Από την περασμένη Παρασκευή που δημοσιεύτηκε, λοιπόν, το συγκεκριμένο εύρημα-σοκ για το πολιτικό μας σύστημα παρατηρώ τις αντιδράσεις. Διακρίνω μια άρνηση αποδοχής της πραγματικότητας. Πώς είναι δυνατόν έπειτα από επτά χρόνια κατακραυγής, αποκλεισμού των άκρων από κάθε βήμα δημόσιου λόγου, πώς ύστερα από επτά χρόνια κοινωνικού στιγματισμού υπάρχει αυτό; Πρόβλημα. Κατ’ ουσίαν η μέτρηση βρήκε τα ποσοστά αυτού του χώρου που είχε απλώσει τα πλοκάμια του πέρα από την Ακροδεξιά εκεί που τα άφησε το 2013: Στα ποσοστά που τον κατέγραφαν οι μυστικές μετρήσεις μια μέρα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στο 20%. Και όπως έχω υποστηρίξει δεκάδες φορές, από τότε το μείζον ζήτημα για το πολιτικό μας σύστημα, όσο και αν συμπιέζει το καπάκι (το καζάνι βράζει αυτά τα χρόνια σταθερά από κάτω), είναι η λανθασμένη μέθοδος που προσεγγίζει τις ανησυχίες του 20% των Ελλήνων, οι οποίοι προφανώς και δεν είναι φασίστες ή ναζιστές. Είμαστε έμπειρος λαός για να είμαστε κάτι τέτοιο, δεν θα γίνουμε ποτέ.
  Με το να αποκλείεις από τον δημόσιο διάλογο και σήμερα που μιλάμε συγκεκριμένες απόψεις για την Ευρώπη, για το Μεταναστευτικό, για τα εθνικά θέματα, για τη δημόσια τάξη, για τις ΜΚΟ, για τα δικαιώματα, για τις μειονότητες, για την Ορθοδοξία δεν σημαίνει ότι οι απόψεις αυτές εξαφανίζονται και εξαερώνονται. Υπάρχουν. Και αν κρίνω από τις αντιδράσεις του πολιτικού μας συστήματος σε διάφορα μέτωπα, αυτές τις μέρες θα συνεχίσουν να υπάρχουν και πολύ φοβάμαι ότι θα ενταθούν. Διότι ο πραγματικός μεγάλος ασθενής είναι το πολιτικό μας σύστημα, το οποίο, ωσάν να μην πέρασε αυτή η δεκαετία, συμπεριφέρεται κατά τη γνωστή παροιμία: Τώρα που βρήκαμε Χρυσή Αυγή να θάψουμε πέντε έξι.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ: ¨ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΜΕ 100 ΜΠΑΥΡΑΚΤΑΡ ΚΑΙ 245 F16.
  Tουρκία: Πρώτα θα σας επιτεθούν 100 Bayraktar και μετά 245 F-16.
  Toυρκία: Πλέον μετά τις επιτυχίες των τουρκικών drone οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει το κύμα των 100 Bayraktar που θα πλήξουν αρχικά την Ελλάδα.
  Σύμφωνα με τους τουρκικές πηγές, μετά τα Bayraktar, τα οποία θα πλήξουν και τους ελληνικούς S-300 (σ.σ. όπως έκαναν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ), η Τουρκία θα σηκώσει το σύνολο των 245 μαχητικών F-16 που διαθέτει.
  Η Ελλάδα, όπως σημειώνουν οι Τούρκοι, δεν μπορεί να σηκώσει ταυτόχρονα πάνω από 85 μαχητικά αεροσκάφη, λόγω μεγαλύτερης απόστασης που πρέπει να διανύσουν τα ελληνικά μαχητικά.
  Οι Τούρκοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία και στα τέσσερα ιπτάμενα τάνκερ που διαθέτουν, τα οποία και θα τους επιτρέψουν να έχουν περισσότερη ώρα τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τους στον αέρα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Toυρκία: Ανίκητα τα ελληνικά Leopard 2 A6 HEL αν περάσουν τον Έβρο – Πάνε Πόλη.
   Toυρκία: Με δέος αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι ειδικοί τα ελληνικά άρματα Leopard 2 A6 HEL – Κατά πολλούς πρόκειται για τα καλύτερα άρματα μάχης του κόσμου.
   Σύμφωνα με το τουρκικό savunmasanayist.com η ραχοκοκαλιά της ελληνικής δύναμης τεθωρακισμένων αποτελείται από 170 Leopard 2A6 HEL, τα οποία παραγγέλθηκαν το 2003 και κατασκευάστηκαν με άδεια στην Ελλάδα μεταξύ 2006 και 2009.
   Επιπλέον, οι Τούρκοι αναφέρονται στα 183 Leopard 2A4, τα 501 Leopard 1A5, τα 312 M60A3, τα 357 M60A1 και τα 400 M48A5 MOLF που επίσης εξυπηρετούν τις ελληνικές δυνάμεις εδάφους.
   Οι Τούρκοι ειδικοί ενώ διαπιστώνουν ότι σε επίπεδο τεθωρακισμένων, σε γενικές γραμμές, Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, την διαφορά κάνουν μεταξύ των δύο στρατών, όπως υποστηρίζουν, τα Leopard 2A6 HELL.
   Σύμφωνα με τους Τούρκους τα ελληνικά Leopard 2A6 HEL είναι ανώτερα από τα γερμανικά 2A6s λόγω της υψηλής παθητικής τους προστασίας.
   Όλα τα μοντέλα διαθέτουν ψηφιακά συστήματα ελέγχου πυρός με αποστασιόμετρα λέιζερ, ένα πλήρως σταθεροποιημένο κύριο όπλο, πολυβόλα και προηγμένες λειτουργίες νυχτερινής όρασης και σκοπεύσεως (στα πρώτα μοντέλα γινόταν χρήση συστημάτων LLLTV, αργότερα έγινε εισαγωγή συστημάτων θερμικής απεικόνισης). Το Leopard 2 καθώς κινείται έχει την δυνατότητα να βαλει εναντίον άλλων κινούμενων στόχων χωρίς να επηρεάζεται από την μορφολογία του εδάφους.
   Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως αν ξεφύγει από τις τουρκικές γραμμές (σ.σ. αναφέρονται στην ικανότητά του να διασπά τις εχθρικές γραμμές) το Leopard 2A6 HELL δεν θα μπορεί να σταματηθεί στην Ανατολική Θράκη (σ.σ. καρφί Πόλη).
   Τα Leopard 2 έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Βοσνίας, στο Κοσσυφοπέδιο και στο Αφγανιστάν. Συγκεκριμένα στο Αφγανιστάν, τα Leopard ήρθαν πολλές φορές αντιμέτωπα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, χωρίς όμως σημαντικές φθορές ή απώλειες. Μετά από επίθεση των Ταλιμπάν σε καναδικό Leopard 2A6M, ένας Καναδός αξιωματικός, δήλωσε ότι «εάν η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε άλλο όχημα, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα υπήρχαν επιζώντες».
   Ιδιαίτερη αναφόρά γίνεται επίσης στα προγράμματα αναβάθμισης των ελληνικών και κυπριακών τεθωρακισμένων που «τρέχουν».
   https://youtu.be/Xk3E4pMNtOg
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 5. Υποναύαρχος Φενέκος για Ορούτς Ρέις – Ή θα το βουλιάξουμε ή θα το βουλώσουμε.
  Ο υποναύαρχος, Στέλιος Φενέκος μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.
  Σύμφωνα με τον κ. Φενέκο, δεν τον ξάφνιασε η νέα κλιμάκωση, αντιθέτως ήταν κάτι που περίμενε και ο ίδιος, αλλά και το στρατιωτικό επιτελείο όπως είπε. Σημείωσε ότι αυτή τη φορά, το κρίσιμο ζήτημα είναι μέχρι πού θα φτάσει τις έρευνες το Oruc Reis και αν τελικά θα παραβιάσει τα 6-12 ναυτικά μίλια του Καστελόριζου, όπου είναι η κόκκινη γραμμή για την Αθήνα.
  Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει η Αθήνα, να κηρύξει τα 12 μίλια πριν γίνει παράβαση. Ενώ, όπως είπε, αν συνεχιστεί η «πολεμική» ρητορική, για το αν θα βουλιάξει ο ελληνικός στρατός το Oruc Reis, θα πρέπει είτε να το κάνει, είτε να σταματήσει αυτή η ρητορική. Τόνισε όμως, ότι αυτή η περίπτωση είναι casus belli για την Άγκυρα.
  Σύμφωνα με τον κ. Φενέκο, ο Τούρκος πρόεδρος, θέλει να συμμετάσχει στην πολυμερή συζήτηση καθώς θέλει να έχει λόγο η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Μιλώντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη χλιαρή στάση που ενδεχομένως κρατάει για το θέμα αυτό, σημείωσε ότι αυτή ακριβώς η αντιμετώπιση της Ευρώπης, τροφοδοτεί την Άγκυρα να συνεχίσει τις παραβατικότητες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...