Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ: ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ. Συνολικά 65.675 πολίτες των Σκοπίων έχουν λάβει βουλγαρική υπηκοότητα τα τελευταία 10 χρόνια. «Τουρκοποίηση» της Αλβανίας - Τούρκοι παίρνουν αλβανική υπηκοότητα, ενώ οι Αλβανοί την αποποιούνται και παίρνουν την Ελληνική. Οι μόνοι που λείπουν από την περιοχή είναι οι Έλληνες. Αυτοί πηγαίνουν μόνο στα Καζίνα. Αλλά θα το πληρώσουμε ακριβά.

 tsipras-zaev

Αλήθεια, γιατί η Ελλάδα δεν δίνει ελληνικά διαβατήρια στους Έλληνες μειονοτικούς στα Σκόπια; Μήπως πρέπει να αρχίσουμε και εμείς να κοιτάμε τους ομογενείς μας που τους έχουμε εγκαταλείψει στην ψευδοσλαβομακεδονική προπαγάνδα;

 

 

 

 

 Συνολικά 65.675 πολίτες των  Σκοπίων  έχουν λάβει βουλγαρική υπηκοότητα τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν από την υπουργό Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας, Ντεσισλάβα Αχλάντοβα, που είπε συγκεκριμένα στη Βουλή της Βουλγαρίας τα εξής:

«Από την 1η Ιανουαρίου 2010 έως τις 22 Οκτωβρίου φέτος, υποβλήθηκαν 77.829 αιτήσεις από πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας για απόκτηση βουλγαρικής υπηκοότητας. Τα περισσότερα διαβατήρια σε κατοίκους της γειτονικής μας χώρας τα τελευταία 10 χρόνια, εκδόθηκαν μέσα στο 2010.Το 2010 εκδόθηκαν 11.724 ενώ το 2013, μόνο 2.171. Φέτος εκδόθηκαν μέχρι στιγμής 6.172 διαβατήρια» δήλωσε η Αχλάντοβα.

Οι περισσότεροι πολίτες των  Σκοπίων που αιτούνται βουλγαρική υπηκοότητα επικαλούνται «βουλγαρικές ρίζες» συμπλήρωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας.

Όπως σημειώνουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, το κίνητρο των περισσοτέρων από τους πολίτες των  Σκοπίων που αιτούνται να λάβουν βουλγαρική υπηκοότητα δεν είναι ότι αισθάνονται Βούλγαροι, αλλά ότι μόνον έτσι μπορούν να εργαστούν σε χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.

Όπως σχολιάζουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, η Βουλγαρία, από πλευράς της, παρέχει πολύ πρόθυμα και με συνοπτικές διαδικασίες τη βουλγαρική υπηκοότητα σε πολίτες των  Σκοπίων, γιατί έτσι εδραιώνει την άποψή της περί βουλγαρικής καταγωγής του σλαβικού πληθυσμού της γειτονικής της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Βουλγαρία έθεσε βέτο στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την ΕΕ, επικαλούμενη "ανακρίβειες στα σχολικά βιβλία" και θέτοντας θέμα ότι η λεγομένη από τα Σκοπιανούς "μακεδονική" γλώσσα είναι στην ουσία βουλγαρική διάλεκτος.

 

Σκόπια: Πρόστιμο σε όσους έχουν βουλγαρικά διαβατήρια.

Τα βουλγαρικά διαβατήρια εξακολουθούν να είναι κεντρικό θέμα στα μέσα ενημέρωσης του νοτιοσλαβικού κράτους.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο στους κατοίκους του κράτους των Σκοπίων που έχουν εκδώσει βουλγαρικά διαβατήρια, όπως σημειώνει η εφημερίδα των Σκοπίων  ‘Πλας 24’.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτοί που έχουν δηλώσει ως Βούλγαροι με προοπτική να φύγουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει ή να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία ή να πληρώσουν  2.000 τοπικού νομίσματος.

Το ίδιο θα ισχύει και με αυτοκίνητα που έχουν βουλγαρικές πινακίδες, οι κάτοχοι των οποίων πρέπει να προσφύγουν στην οικεία υπηρεσία να δηλώσουν το όχημα για  να διαπιστωθεί ό, τι δεν πρόκειται  για κλεμμένο όχημα.

Αυτό αποτελεί ένα  νέο μέτρο  της σκοπιανής κυβέρνησης για χαλιναγώγηση  της τάσης των πολιτών της χώρας, που ακολουθούν τη λύση της απόκτησης βουλγαρικού διαβατηρίου,  για μετανάστευση ως άτομο μέλους της ευρωπαϊκής ένωσης, και τελευταία το φαινόμενο έχει φθάσει σε εκρηκτικές διαστάσεις, σημειώνει το δημοσίευμα.

 

 

«Τουρκοποίηση» της Αλβανίας - Τούρκοι παίρνουν αλβανική υπηκοότητα, ενώ οι Αλβανοί την αποποιούνται   και παίρνουν  την Ελληνική.

 

Η εισβολή της Τουρκίας σε χώρες με μουσουλμανικό πληθυσμό στα Βαλκάνια δεν είναι μόνο πολιτιστικός. Είναι πλέον και πληθυσμιακός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αλβανία.

Στην Αλβανία παρατηρείται ευθεία αλλοίωση πληθυσμού με τους Αλβανούς να αποποιούνται την ιθαγένεια τους, ενώ αντίθετα πολλοί τούρκοι παίρνουν πλέον αλβανική υπηκοότητα.

Η ιδιότυπη αυτή εισβολή της Τουρκίας στην Αλβανία έχει ξεκινήσει εδώ και δύο δεκαετίες. Πολλά μουσουλμανικά τέμενη λειτουργούν χρηματοδοτούμενα από την Τουρκία, ενώ οι ιμάμηδες λειτουργούν ως προπαγανδιστές του τουρκικού καθεστώτος προσηλυτίζοντας νεαρούς αλβανούς κατά χιλιάδες.

Δεν μιλάμε μόνο για αλβανούς μουσουλμάνους, αλλά και άθεους, καθολικούς και σε μικρότερα μεγέθη, ορθόδοξους. Η Τουρκία διατηρεί πλέον στρατιωτική βάση στην Αλβανία, μεγάλες επενδύσεις μέσω χρηματοδοτήσεων ακόμα και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετατρέπει δηλαδή σταδιακά την Αλβανία σε ένα τουρκικό προτεκτοράτο με ασύμμετρες συνέπειες για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, χιλιάδες τούρκοι λαμβάνουν αλβανική υπηκοότητα, το τελευταίο μάλιστα διάστημα εμφανιζόμενοι ως πολιτικά διωκόμενοι από τον Ερντογάν. 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...