Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ: Ανάπτυξη 6,7% στο γ΄ τρίμηνο για την τουρκική οικονομία - Πρώτη σε ανάπτυξη παγκοσμίως!

 ΙΑΠΩΝΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ: «ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ, ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ. Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ, ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ. Η ΙΑΠΩΝΙΑ, ΕΠΙΣΗΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»

 

 ΙΑΠΩΝΑΣ  ΠΡΕΣΒΗΣ:  "Η  ΤΟΥΡΚΙΚΗ  ΝΕΟΛΑΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΣΚΛΗΡΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ  ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΗ".

"Στην περιοχή της Μανίσα (Μαγνησία Μ. Ασίας), η Μιτσουμπίσι έχει πολύ καλές και σύγχρονες εγκαταστάσεις και κάνει πολλές εξαγωγές. Η Τουρκία δεν είναι μόνο κατασκευαστική βάση αλλά έχει μεγάλη εσωτερική αγορά. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος που οι ιαπωνικές εταιρείες έρχονται εδώ. Επίσης, αυτό τον καιρό ενδιαφερόμαστε σε μεγάλο βαθμό να συνεργαστούμε με τους Τούρκους εταίρους μας στην Κεντρική Ασία και στην Αφρική.

Η Ιαπωνία χρειάζεται τη ζωτικότητα και την ενέργεια της Τουρκίας".

 ΤΟ 2023 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ 5Ης ΓΕΝΕΑΣ, ΤΟ TF-x
«Αντίστροφα» μετρούν οι Τούρκοι, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας για την πρώτη πτήση του μαχητικού TF-X το οποίο τοποθετούν από μόνοι τους στην 5η γενιά μαχητικών(!).
Όπως αναφέρει το TGRT η πρώτη πτήση του μαχητικού έχει «καθοριστεί» για τις 18 Μαρτίου του 2023 και η ανάπτυξή του εκτελείται από δεκάδες αμυντικές βιομηχανίες σε όλη τη χώρα

ΑΡΑΓΕ  ΤΙ  ΘΑ  ΕΛΕΓΕ  ΑΝ  ΕΙΧΕ  ΓΝΩΡΙΣΕΙ  ΤΗΝ  (ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ)  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΝΕΟΛΑΙΑ  ΤΟΥ  ΑΡΠΑ ΚΟΛΛΑ,  ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΨΙΑΣ,  ΤΗΣ  ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΙΛΑΣ   ΚΑΙ  ΑΝΑΡΧΙΛΑΣ,  ΤΗΣ  ΑΠΕΡΓΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΑΕΡΓΙΑΣ, ΤΟΥ  "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ",  ΤΟΥ  ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΖΑΚ,  ΤΟΥ  ΠΡΟΔΟΤΗ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΚΟΥΛΗ, ΤΩΝ  ΑΙΩΝΙΩΝ  40ΝΤΑΡΗΔΩΝ  ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΩΝ  "ΦΟΙΤΗΤΩΝ"  ΠΟΥ  ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΑΕΡΓΟΙ  ΚΑΙ  ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΙ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΤΑΪΖΕΙ  Η  ΓΙΑΓΙΑ;  

 

Μονάδα ηλεκτρικών αυτοκινήτων θέλει να φτιάξει στην Ελλάδα η γερμανική Next e.Go. Οι «Αυτόχθονες Έλληνες» βάζουν στοίχημα: η γερμανική βιομηχανία θα βρει - άγνωστα - εμπόδια και θα πάει τελικά στην Τουρκία ή στην Βουλγαρία, (μπορεί και στα Σκόπια ή στην Αλβανία). Δεν γνωρίζει η καημένη ότι στην Ελλάδα επικρατεί το όργιο των πρακτόρων των ξένων πρεσβειών, η διαφθορά και η ανύπαρκτη (κομμουνιστική) δικαιοσύνη.

 

Η γιγαντιαία πολεμική βιομηχανία που φτιάχνει ο Ερντογάν στην Τουρκία – Newsbeast

 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ. Τουρκικά ΜΜΕ: «Η αξιολύπητη Ελλάδα πουλά και τους προγόνους της και δανείζει αρχαιότητες στο εξωτερικό για 50 χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης»! 

 

 

Καλύτερα από τους ομολόγους της τα πήγε η τουρκική οικονομία στο γ΄ τρίμηνο, κυρίως χάρη σε ένα πρόγραμμα τόνωσης που θυσίασε τη λίρα και τη σταθερότητα των τιμών.

Το ΑΕΠ στο προηγούμενο τρίμηνο αυξήθηκε 6,7% έναντι του προηγουμένου έτους, αφού συρρικνώθηκε 9,9% στους τρεις προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν.

Ακολουθεί η Κίνα με ανάπτυξη 4,9% . Τα υπόλοιπα κράτη όπως και η Ευρωζώνη, παρουσίασαν το 3ο τρίμηνο ύφεση: η Ρωσία -3,6% και η Ευρωζώνη -4,4%.

 

Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 4,8%.

Σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, η οικονομία αναπτύχθηκε 15,6%.

Η οικονομία των 736 δισ. δολαρίων υπερέβη τις αντίστοιχες της G20, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας, χάρη εν μέρει σε έναν συνδυασμό μείωσης των επιτοκίων, δημοσιονομικών δαπανών και πιστωτικής ώθησης από την κυβέρνηση.

Της ανάπτυξης ηγήθηκε η κατανάλωση των νοικοκυριών, η οποία αυξήθηκε 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν 22% σε ετήσια βάση, αφού υποχώρησαν 36% στους τρεις προηγούμενους μήνες.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 16% μετά από μία πτώση 8%.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

4 σχόλια :

 1. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠτΔ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΗ ΛΕΞΗ «ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ»
  Χωρίς εθνικότητα οι επανορθώσεις για την κ Σακελλαροπούλου.Παρέλειψε και την φράση «νομικώς ενεργές απαιτήσεις»

  Η αρχηγός του Ελληνικού Κράτους δεν προσδιορίζει τις επανορθώσεις ως «γερμανικές», δεν τις θεωρεί «απαιτήσεις νομικά ενεργές» και «ελληνικές» αλλά «ενεργό αγώνα» αορίστως.
  Οι λέξεις έχουν πάντοτε την σημασία τους. Λίγο να τις αλλάξεις, λίγο να τις τροποποιήσεις, κάτι να ξεχάσεις -ηθελημένα ή αθέλητα- είναι δυνατόν να κάνεις μεγάλη ζημιά.
  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν είναι αφελής. Γνωρίζει άριστα τι αλλάζει στο περιεχόμενο μιας πάγιας εθνικής θέσης αν αντικαταστήσεις μια λέξη. Πολύ δε περισσότερο αν ξεχάσεις μια λέξη. Ακόμη δε περισσότερο αν τις αλλάξεις τον αριθμό και από πληθυντικό την υποβιβάσεις στον ενικό.
  Πεις για παράδειγμα «επανόρθωση» αντί «επανορθώσεις». Δεν χωρούν δικαιολογίες λοιπόν γι αυτό που διέπραξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με το μήνυμά της την Κυριακή για την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων. Η, ούτως ή άλλως, μικρή σε έκταση δήλωσή της για την μαύρη επέτειο είχε μια κατάληξη σοκ. Την περίεργη αναφορά της στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων.
  Πιο συγκεκριμένα η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε:
  «Η σφαγή των Καλαβρύτων, η μεγαλύτερη ναζιστική θηριωδία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε ελληνικό έδαφος, έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στην ιστορική και συλλογική συνείδηση του λαού μας. Ένα ειδεχθές και αποτρόπαιο γεγονός, που όχι μόνο προκαλεί βάναυσα και τραυματίζει ανεπανόρθωτα το ανθρώπινο αίσθημα, αλλά μας καλεί, κάθε χρόνο, τη μέρα της επιστροφής μας στον τόπο του μαρτυρίου, σε εγρήγορση για τη θωράκιση της δημοκρατίας μας, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, από τους εχθρούς της, τους επιγόνους του φασισμού και του ναζισμού. Στη μνήμη της αδικοχαμένης και ηρωικής γενιάς των Καλαβρυτινών παραμένει ενεργός ο δίκαιος αγώνας της επανόρθωσης».
  Ας προσέξουμε την κατάληξη της δήλωσης της: «Παραμένει ενεργός ο δίκαιος αγώνας της επανόρθωσης». Πίσω από κάθε λέξη υπάρχει και μια παγίδα που οδηγεί στην αρχή εγκατάλειψης της πάγιας εθνικής θέσης. Ιδού γιατί: Είναι λάθος η διατύπωση «παραμένει ενεργός ο αγώνας». Όλοι οι προκάτοχοι της κυρίας Σακελλαροπούλου, Στεφανόπουλος, Παπούλιας, Παυλόπουλος διακήρυσσαν ότι «οι απαιτήσεις της Ελλάδας κατά της Γερμανίας για το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες».
  Από τις «ενεργές απαιτήσεις» του χθες φθάσαμε στην νέα αόριστη Προεδρική διατύπωση περί «ενεργού αγώνα». Η κυρία Σακελλαροπούλου στην δήλωση της κάνει επίσης λόγο για «επανόρθωση». Όχι για «επανορθώσεις». Αλλάζει πλήρως η νομική έννοια.
  Και βεβαίως με την δήλωση της διαγράφει δύο ακόμη λέξεις που θα έκαναν τον Μανώλη Γλέζο να σηκωθεί από τον τάφο του. Διαγράφει τις λέξεις «κατοχικό δάνειο».
  Και το κορυφαίο όλων! Η… ασθενούς μνήμης κυρία Σακελλαροπούλου λησμονεί να αναφέρει την εθνικότητα των επανορθώσεων -επανορθώσεως κατ αυτήν- και την εθνικότητα των διεκδικήσεων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Σακελλαροπούλου δεν τολμά να χρησιμοποιήσει τον όρο «γερμανικές».

   (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ "ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ" ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΡΦΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΠΡΑΞΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΤΥΠΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ).

   ΚΤΟΤον διαγράφει. Ούτε βεβαίως αναφέρει τον όρο «απαιτήσεις ελληνικές».
   Αξιολογώντας με τις καλύτερες προθέσεις την δήλωση της, θα λέγαμε ότι είναι τραγικά ελλιπής. Μένουμε σε αυτό. Στη θέση του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα θα ανοίγαμε σαμπάνια στο άκουσμα αυτής της διατύπωσης. Ο αρχηγός του Ελληνικού Κράτους δεν προσδιορίζει τις επανορθώσεις ως «γερμανικές», δεν τις θεωρεί «απαιτήσεις νομικά ενεργές» και «ελληνικές» αλλά «ενεργό αγώνα» αορίστως. Και βεβαίως διαγράφει το κατοχικό δάνειο. Ασήμαντος λεπτομέρεια! Ούτε στα καλύτερα όνειρα του.
   Δυστυχώς η «εκτροπή» που επισημαίνουμε δεν είναι νέα. Καθ όλη την διάρκεια του πρώτου χρόνου της θητείας της η Πρόεδρος είναι πολλές φορές υπότροπη. Άλλοτε ξεχνά χώρες, άλλοτε έννοιες και σύμβολα σημαντικά για τον ελληνισμό, άλλοτε προβαίνει σε διατυπώσεις άκρως παρεξηγήσιμες.
   Την μία μεταβαίνει στην Θράκη την ημέρα που ο Ερντογάν μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τέμενος και μιλά χλιαρά για «εξ ανατολών γείτονα». Δεν τολμά να προφέρει την λέξη «Τουρκία». Την άλλη μεταβαίνει στο Αγαθονήσι και λέει στους κατοίκους του ότι «είστε μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα». Κείται μακράν δηλαδή. Ροζάκειος αντίληψη. Την επομένη αντικαθιστά σε μήνυμα της για την 25η Μαρτίου την λέξη «οθωμανικός ζυγός» με την λέξη «δεσποτισμός» ενώ παραλείπει την λέξη «Έθνος».
   Την μεθεπομένη πηγαίνει στην Κύπρο και χαρακτηρίζει το Κυπριακό απλώς «εθνικό θέμα της εξωτερικής μας πολιτικής» ενώ η πάγια θέση είναι πως αποτελεί «θέμα διεθνές και ευρωπαϊκό» (στο τέλος το κατάλαβε). Κάνει λόγο επίσης για «διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία» κάτι που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέρριψε σε Σύνοδο Κορυφής γιατί παραπέμπει σε «συνομοσπονδία».
   Να μην θυμηθούμε τέλος την αφαίρεση του Σταυρού και της Σημαίας από το γραφείο της, την παράλειψη αναφοράς στον Κωνσταντίνο Καραμανλή την ημέρα αποκατάστασης της Δημοκρατίας, την απόφαση της να μεταβεί στο Καστελλόριζο εσπευσμένα μόνον όταν έμαθε ότι προσκλήθηκε να μιλήσει σε ημερίδα των Δικηγορικών Συλλόγων ο προκάτοχος της.
   Και έπειτα από όλα αυτά απορεί το επιτελείο της κυρίας Προέδρου γιατί η δημοτικότητα της βρίσκεται στα τάρταρα και ο θεσμός βρίσκεται κάτω από το όριο του 50% των προτιμήσεων των Ελλήνων στις δημοσκοπήσεις επί των ημερών της. Υπάρχει αιτία: Ο απολογισμός της είναι κάκιστος.
   Δυστυχώς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας της δεν κατάφερε να προσεγγίσει το κοινό αίσθημα. Αναδιατυπώνοντας προς το χειρότερο μάλιστα εθνικές θέσεις δεκαετιών αποξενώθηκε με το καλημέρα από την πλειονότητα των Ελλήνων. Έχει όλο τον καιρό να βρεθεί στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Δεν είναι αργά.
   https://www.estianews.gr/protoselida/triti-15-12-2020/

   https://www.newsbreak.gr/politiki/153316/allagi-ethnikis-thesis-ptd-sakellaropoulou/
   Αναρτήθηκε από ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  2. Ζουράρις: Είπε «Αλλαχού Άκμπαρ» μέσα στην ελληνική Βουλή –Και από κάτω χειροκροτούσαν. “Απευθύνομαι στους Μουσουλμάνους αδερφούς μας”.
   https://youtu.be/5W2cu91J-eY
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
  3. Υιός κομμουνιστή μεγαλογιατρού της Θεσσαλονίκης με κρητικές καταβολές,ουρολόγος που διαφήμιζε ότι θεραπεύει την σεξουαλική διαστροφή.
   Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, αυτός και οι δύο αδελφοί του διέθεταν από μία ξένη νταντά, γερμανίδα, γαλλίδα.
   Τόσο προλετάριος…
   Το 1996 είχε πολιτευτεί με το ΚΚΕ Περισσού.
   Επολιτεύθη κι εξελέγη με το κόμμα του «ακροδεξιού» συνεργάτη κομμουνιστών Π.Καμμένου.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...