Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα κατέλαβε τα Αντικύθηρα - Η Τουρκία πρέπει να επέμβει». Ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ ΚΟΥΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΝΕΜΕΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ.

 ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ. Τουρκικά ΜΜΕ: «Η αξιολύπητη Ελλάδα πουλά και τους προγόνους της και δανείζει αρχαιότητες στο εξωτερικό για 50 χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης»!

 

 Εικόνα

Τουρκικά ΜΜΕ φιλοξενούν κι αναπαράγουν τις δηλώσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας Γιουμίτ Γιαλίμ, ο οποίος για άλλη μία φορά έβαλε στο στόχαστρο τα Αντικύθηρα -Kucuk Cuca όπως το αποκαλούν οι Τούρκοι- υποστηρίζοντας πως είναι τουρκικά.
Ο Γιαλίμ μάλιστα έχει εκδώσει και λίστα με 18 ελληνικά νησιά που υποστηρίζει πως «κατέλαβε παράνομα η Ελλάδα από την Τουρκία»
«Και πάλι η Ελλάδα εισέβαλε στο νησί Αντικύθηρα χωρίς ν’ αντιμετωπίσει εμπόδια. 

 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. Οι Τούρκοι δημοσιοποίησαν στο google maps την «γαλάζια πατρίδα» της φαντασίας τους. Έχουν μέσα τα μισά νησιά μας. Ο ΑΝΕΜΕΛΟΣ ΚΟΥΛΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

 

Σημαίες της Ελλάδας και της Ε.Ε. κυματίζουν στην είσοδο του λιμανιού του νησιού, που βρίσκεται υπό τουρκική κυριαρχία από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τα Αντικύθηρα είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερα από το Καστελόριζο ή την Πρίγκηπο στον Βόσπορο» γράφει η εφημερίδα Σοζκού.
Ο Γιαλίμ, υποστηρίζει πως το νησί αξιοποιείται τουριστικά από την Ελλάδα, μ’ ανέγερση ξενοδοχείου και δρομολόγια πλοίων που μεταφέρουν τουρίστες, καλώντας την Άγκυρα να… «παύσει» από τα καθήκοντά τον Έλληνα δήμαρχο, τοποθετώντας Τούρκο… διαχειριστή.
«Ο δήμαρχος του νησιού Αντικύθηρα είναι Έλληνας πολίτης. Σύμφωνα με τη νομοθεσία για τις τοπικές διοικήσεις, ο δήμαρχος πρέπει να είναι Τούρκος πολίτης. Ωστόσο, το Υπουργείο Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας δεν έχει απολύσει μέχρι τώρα τον Έλληνα πολίτη Δήμαρχο Χαρκαλάκη και δεν έχει διορίσει διαχειριστή» λέει προκλητικά.
Συνεχίζοντας ο επίσης απόστρατος αξιωματικός και γεωπολιτικός – στρατιωτικός αναλυτής, υποστηρίζει πως με την «κατοχή» των Αντικυθήρων η Ελλάδα ελέγχει το θαλάσσιο πέρασμα των Κυθήρων που ενώνει το Αιγαίο Πέλαγος -Θάλασσα των Νήσων» όπως το αποκαλεί- προς τη Μεσόγειο.
«Επί του παρόντος, 19 τουρκικά νησιά και 2 τουρκικοί βράχοι βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή. Η «Θάλασσα των Νήσων» έχει μετατραπεί σε ελληνική λίμνη. Η Τουρκία φυλακίστηκε στις ακτές της Μικράς Ασίας» δηλώνει συγκεκριμένα ο Γιαλίμ.


Το δημοσίευμα της Σοζκού, αναπαράγεται από μεγάλο μέρος των τουρκικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ.


Σύμφωνα με το αφήγημα του πρώην γενικού γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, εκτός από τα Αντικύθηρα, τα 3/4 της Κρήτης, καθώς και 14 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Κρητικό και Νότιο Κρητικό Πέλαγος είναι… τουρκικό έδαφος, που καταπατάει η Ελλάδα


Ποιος είναι ο Γιαλίμ
Αν και θεωρείται «κεμαλικός» ο Γιαλίμ κατάφερε -χαϊδεύοντας και τ’ αυτιά των ακραίων εθνικιστών- να επιβάλλει κάποιες από τις μαξιμαλιστικές του θέσεις στην ατζέντα της πολιτικής ζωής της χώρας.
Μέσα από βιβλία, άρθρα, διαλέξεις, συνεντεύξεις στα ΜΜΕ κ.α. ο Γιαλίμ, έχει καταφέρει να επιβάλλει μια σειρά από ακραίες θέσεις, ως επίσημο δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Δεν είναι τυχαίο πως ο ίδιος αρθρογραφεί τακτικά στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου στρατηγικών μελετών «Τουρκία -21ος αιώνας», το οποίο θεωρείται ως επίσημο think tank της τουρκικής κυβέρνησης καθώς χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών.
Ο Γιαλίμ ήταν αυτός που πρώτος έθεσε δημόσια στην Τουρκία, θέμα υποτιθέμενης παράνομης κατοχής από τη χώρα μας νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος. Θεωρία που αρχικά υιοθετήθηκε, για πολιτικούς λόγους, από το αντιπολιτευόμενο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και στη συνέχεια από την τουρκική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ταγίπ Ερτογάν, στο πλαίσιο των νέο-οθωμανικών τους επιδιώξεων.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...