Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020

Διάσπαρτη με οστά αγνοουμένων Ελλήνων η Αμμόχωστος. Κύπρος: Ο καταζητούμενος δολοφόνος του Τ. Ισαάκ έγινε «αναπληρωτής πρωθυπουργός» του «ψευδοκράτους». ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ. ΜΟΝΟ ΧΟΝΤΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ. ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

 Καταζητούμενος για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ εξελέγη "βουλευτής" στα  κατεχόμενα - Napa News

Κύπρος: Ο καταζητούμενος δολοφόνος του  Τ.  Ισαάκ  έγινε «αναπληρωτής πρωθυπουργός» του «ψευδοκράτους».


Ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, αλλά και από τις κυπριακές αρχές, για τη δολοφονία του Τάσου Ισάακ, Ερχάν Αρικλί, τοποθετήθηκε στη θέση του «αναπληρωτή πρωθυπουργού» του «ψευδοκράτους».
Ο άνθρωπος που για χρόνια ήταν στο «στόχαστρο» της Ιντερπόλ για την άνανδρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, όχι μόνο βρίσκεται στα Κατεχόμενα ελεύθερος, αλλά όπως φαίνεται απέκτησε και ιδιαίτερα αξιώματα στην «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους, δίπλα στον «πρωθυπουργό» Ερσάν Σανέρ.

 Όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Σανέρ ανακοίνωσε τη σύνθεση του νέου «υπουργικού» αμέσως μετά που το υπέβαλε στον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», όπως αναμενόταν, είναι ο πρόεδρος του Κόμματος Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί. Δύο «υπουργεία» καταλαμβάνει το Δημοκρατικό Κόμμα και επτά το Κόμμα Εθνικής Ενότητας.
Μετά από τρία περίπου χρόνια στο «υπουργείο εξωτερικών» επιστρέφει ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου που δεν είναι «βουλευτής» του ΚΕΕ καθώς δεν είχε εκλεγεί στις τελευταίες «βουλευτικές εκλογές» αρχές του 2018. Ο Κουτλού Εβρέν του ΚΕΕ τοποθετείται στο «υπουργείο εσωτερικών» από το «υπουργείο τουρισμού».
«Υπουργός δημοσιονομικών» ο μέχρι τώρα «υπουργός γεωργίας» Ντουρσούν Ογούζ του ΚΕΕ. Ο Ολγκούν Αμτζιάογλου του ΚΕΕ, μέχρι τώρα «υπουργός δημοσιονομικών», γίνεται «υπουργός εθνικής παιδείας και πολιτισμού».
Ποια τα «νέα πρόσωπα»
Ο Ναζίμ Τσαβούσογλου του ΚΕΕ, που είναι σήμερα ο «υπουργός παιδείας» στο νέο «υπουργικό» καταλαμβάνει το «υπουργείο γεωργίας και φυσικών πόρων», ενώ στη θέση του «υπουργού μεταφορών και δημοσίων έργων» τοποθετείται ο Ουνάλ Ουστέλ, που είχε απομακρυνθεί τον περασμένο Μάιο από το «υπουργείο τουρισμού» μετά το σκάνδαλο με την άφιξη τζετ από Τουρκία χωρίς να τηρηθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό και κατόπιν αιτήματος του Κόμματος του Λαού. Στη θέση του παραμένει ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί, που επίσης είναι «βουλευτής» του ΚΕΕ.
Ο πρόεδρος του ΔΚ, Φικρί Ατάογλου «υπουργοποιείται» στο «τουρισμού και περιβάλλοντος» ενώ το δεύτερο «υπουργείο» για το ΔΚ, το «εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων», καταλαμβάνει ο Κοράλ Τσιαγμάν.
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά την έγκριση του «υπουργικού συμβουλίου» από τον Τ/κ ηγέτη, η σύνθεση αποστέλλεται στη «βουλή» όπου θα αναγνωσθεί αύριο.
Το πρόγραμμα της νέας «κυβέρνησης» πρέπει να παρουσιασθεί στη «βουλή» και μετά θα γίνει η ψηφοφορία για την έγκριση του νέου «υπουργικού». Η όλη διαδικασία μέχρι την ψήφο εμπιστοσύνης, όπου χρειάζονται 26 ψήφους στη «βουλή», μπορεί να διαρκέσει μέχρι και μία εβδομάδα.
Σύμφωνα με το «σύνταγμα» του ψευδοκράτους, η ψήφος εμπιστοσύνης γίνεται φανερά και δύο ημέρες μετά την ανάγνωση του «κυβερνητικού προγράμματος».

   


Διάσπαρτη με οστά αγνοουμένων Ελλήνων η Αμμόχωστος

Διάσπαρτη με οστά αγνοουμένων Ελλήνων η Αμμόχωστος

Βάσος Βασιλείου   
Περίπου 100 άτομα πιστεύεται ότι βρίσκονται θαμμένα στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και τον Άγιο Μέμνονα, περιλαμβανομένων και πέντε παιδιών και υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν ή να εξαφανιστούν τα οστά τους αν υλοποιηθούν έργα ανάπτυξης, χωρίς να προηγηθούν εκσκαφές από την ΔΕΑ.

Παράλληλα, και σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν περίπου άλλοι 200 αγνοούμενοι στη Λάπηθο (περιοχή Σελέπριτι) καθώς και δεκάδες άλλοι σε διάφορες κατεχόμενες περιοχές, περιλαμβανομένων του Κορνόκηπου, του Κοντεμένου, της Αγκαστίνας, του Στρογγυλού και του Αγίου Ιλαρίωνα.

Στα πιο πάνω έγινε αναφορά κατά τη διάρκεια χθεσινής συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων και Αγνοουμένων, ενώπιον της οποίας βουλευτές έθεσαν θέμα να ταυτοποιηθούν και τα 2.500 κομματάκια οστών που αφορούν τους 70 Ασσιώτες αγνοουμένους. Η απαίτηση υπεβλήθη ύστερα από αναφορά ότι σε ένα κασελάκι που δόθηκε σε συγγενείς αγνοουμένου βρέθηκαν οστά που ανήκαν συνολικά σε τέσσερις διαφορετικούς αγνοούμενους.

Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη του Ελληνοκύπριου εκπροσώπου στη ΔΕΑ, Ηλία Παντελίδη, πως η πρακτική που ακολουθείτο ήταν να διενεργούνται εξετάσεις DNA μέχρι να εντοπιστούν οστά που αντιστοιχούσαν στον αριθμό των αγνοουμένων που αναζητούνταν. Για παράδειγμα, στην περίπτωση της Άσσιας όταν βρέθηκε αριθμός οστών που ανήκαν σε 70 διαφορετικά άτομα, τα υπόλοιπα οστά δεν ταυτοποιήθηκαν και προφανώς κάποια διαμοιράστηκαν σε διάφορα λείψανα, χωρίς να ανήκουν στα άτομα που βρίσκονταν στα κασελάκια. Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος υπέδειξε πως μιλάμε για ανθρώπους των οποίων η μνήμη πρέπει να γίνεται σεβαστή.

Ο προεδρικός Επίτροπος Φώτης Φωτίου ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής, ότι στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου βρίσκονται θαμμένα περίπου 60 άτομα, εκ των οποίων και πέντε παιδιά που ανήκουν σε δύο οικογένειες.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», οι περισσότεροι ήταν πολίτες οι οποίοι εκτελέστηκαν όταν επέστρεφαν στα σπίτια τους θεωρώντας πως το κακό είχε τελειώσει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Αμμόχωστο θάφτηκαν άλλοι περίπου 40 πεσόντες. Ο κ. Φωτίου ανέφερε επίσης, πως κάποιοι αγνοούμενοι έχουν ταφεί και από τα Ηνωμένα Έθνη την περίοδο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 1974.

Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι οι πληροφορίες ότι στην Αμμόχωστο εξαφανίστηκαν δεκάδες πολίτες που έχουν εκτελεστεί, είπε ο κ. Φωτίου, ο οποίος πρόσθεσε πως υπάρχουν ομαδικοί τάφοι τόσο στο κοιμητήριο της πόλης όσον και αλλού. 

Εξάλλου, για τους αγνοούμενους της Λαπήθου είπε πως από τους 200 που φαίνεται να υπάρχουν θαμμένοι, βρέθηκαν οστά που αντιστοιχούν μόνο σε 15 εθνοφρουρούς. Ανέφερε επίσης, πως από τους 800 Ελληνοκύπριους αγνοούμενους που εξακολουθούν να αναζητούνται, πολλοί φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχουν ξεθαφτεί και να μετακινηθεί σκόπιμα αλλού, οπόταν είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους, ειδικά με τη στάση του τουρκικού στρατού ο οποίος χαρακτήρισε πολλές περιοχές ως στρατιωτικές, οπόταν δεν επιτρέπει τη διενέργεια εκσκαφών.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των εκσκαφών ο προεδρικός Επίτροπος ανέφερε ότι το 2017 βρέθηκαν 39 λείψανα, το 2018 εντοπίστηκαν 11, το 2019 ξεθάφτηκαν 29 και φέτος (λόγω και της πανδημίας) βρέθηκαν δέκα, μεταξύ των οποίων, ωστόσο, είναι δυνατόν να υπάρχουν και πεσόντες. Δυστυχώς το ποσοστό επιτυχίας των εκσκαφών κυμαίνεται στο 15%, είπε.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Φωτίου, με την εκλογή Τατάρ δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο τόσο της εκπροσώπου τους στη ΔΕΑ όσο και της βοηθού της, κάτι το οποίο προκαλεί προβληματισμό, δεδομένου ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται πρέπει να είναι ομόφωνες. Παράλληλα, με την εκλογή Τατάρ έπαυσαν αρχαιολόγους και ερευνητές. 

Ο κ. Φωτίου ανέδειξε και μια άλλη πτυχή αναφέροντας πως ο πατέρας του κ. Τατάρ διετέλεσε επί 25 χρόνια εκπρόσωπος της τουρκοκυπριακής πλευράς για τους αγνοουμένους, και κατά τη θητεία του δεν σημειώθηκε αξιόλογη πρόοδος.

Ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος στη ΔΕΑ, Λεωνίδας Παντελίδης, ανέφερε πως υπάρχουν πέραν των 100 σημείων προς εκσκαφή. Είπε επίσης πως χάθηκαν 73 εργάσιμες μέρες λόγω της πανδημίας και των καιρικών συνθηκών και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τα φτωχά αποτελέσματα εκσκαφών.

Κομματάκια οστών με τη σέσουλα

Ο κοινοτάρχης Άσσιας Γεώργιος Ιωάννου ανέφερε ότι 35 οικογένειες αγνοουμένων (περίπου οι μισές) παρέλαβαν μικρά κομματάκια οστών που τους δόθηκαν από την ΔΕΑ για να θάψουν τους οικείους τους. Οι υπόλοιποι αρνούμαστε να παραλάβουμε μικρά κομματάκια οστών τα οποία μας έδιναν με τη σέσουλα, όπως χαρακτηριστικά είπε. Εξήγησε, πως στην περίπτωση «Φορή» ανάμεσα στα οστά που παραδόθηκαν περιλαμβάνονταν και κομματάκια οστών που ανήκαν σε άλλους τρεις αγνοούμενους. Υπάρχουν, είπε, άλλα 2.500 κομματάκια οστών που δεν ταυτοποιήθηκαν για να γνωρίζουμε κατά πόσον ανήκουν στους 68 Ασσιώτες που ταυτοποιήθηκαν ή στους άλλους δύο που δεν ταυτοποιήθηκαν ακόμη ή και σε άλλα άτομα.

Ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος στη ΔΕΑ ανέφερε, πως ύστερα από την υπόθεση Φορή, κάποια οστά αποσύρθηκαν. Δεν υπάρχει, πρόσθεσε, ανθρωπολογικός τρόπος εκτός από το DNA για να ταυτοποιηθούν. Είπε επίσης πως ουδέποτε στο παρελθόν ταυτοποιήθηκε και το τελευταίο κομματάκι. Απαιτείται, είπε, ανάλογο κονδύλι για να ταυτοποιηθούν όλα. Πρόσθεσε, πως στην περίπτωση της Λαπάτσα υπάρχουν εκατοντάδες κομμάτια οστών που δεν ταυτοποιήθηκαν.

Στην περίπτωση της Άσσιας, όταν έφτασαν στον αριθμό των 70 αγνοουμένων, σταμάτησαν τις εξετάσεις και τα υπόλοιπα οστά έμειναν αδρανή, είπε, για να προσθέσει πως με αυτό τον τρόπο δούλευαν. «Όμως η οικογένεια που παίρνει 15 κομματάκια και ξέρει ότι μπορεί να υπάρχουν άλλα 50 κομματάκια, τα θέλει, συμπλήρωσε.

Φιλελεύθερος

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...