Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΕΡΤΟΜΗ». Η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης της περιτομής των αγοριών.

 

 Η περιτομή του Χριστού - Αφιέρωμα - Σαν Σήμερα .gr

 Θα διώκεται ποινικά η περιτομή παιδιών για θρησκευτικούς λόγους στη Γερμανία. 

Η γερμανική δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το να υποβάλλεται ένα παιδί σε περιτομή για θρησκευτικούς λόγους αποτελεί σωματική βλάβη η οποία θα πρέπει να τιμωρείται ποινικά, σε μια απόφαση που αναμένεται να αποτελέσει δικαστικό προηγούμενο και να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Δικαστήριο της Κολωνίας αποφάσισε ότι «το σώμα ενός παιδιού μεταβάλλεται με ανεπανόρθωτο τρόπο από την περιτομή. Αυτή η μεταβολή είναι αντίθετη με το συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει αργότερα μόνο του τη θρησκευτική του ταυτότητα», επισημαίνεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

 

Τα δικαιώματα των γονέων όσον αφορά την εκπαίδευση και την θρησκευτική ελευθερία δεν θίγονται αν περιμένουν έως ότου το παιδί είναι σε θέση να αποφασίσει ότι επιθυμεί να υποβληθεί σε περιτομή «ως εμφανές σημάδι ότι ανήκει στο Ισλάμ», προσθέτει το δικαστήριο.

H απόφαση αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις στη Γερμανία, όπου πολλές χιλιάδες νεαρά αγόρια, Mουσουλμάνοι και Eβραίοι, υποβάλλονται σε περιτομή κάθε χρόνο έπειτα από αίτημα των γονιών τους.

Παράλληλα, η απόφαση «είναι εξαιρετικά σημαντική για τους γιατρούς διότι έχουν για πρώτη φορά μια νομική βάση στην οποία μπορούν να στηριχθούν», επισημαίνει ένας νομικός, ο Χολμ Πούτζκε στους Financial Times Deutschland.

Το δικαστήριο της Κολονίας ασχολήθηκε με την υπόθεση ενός γενικού γιατρού της Κολονίας, ο οποίος υπέβαλε σε περιτομή ένα αγόρι 4 ετών έπειτα από αίτημα των μουσουλμάνων γονέων του. Λίγες ώρες αργότερα το παιδί αναγκάστηκε να διακομιστεί στα επείγοντα εξαιτίας αιμορραγίας. Η εισαγγελία της Κολονίας είχε ασκήσει δίωξη εναντίον του γιατρού.

Ο γιατρός αυτός αθωώθηκε σε πρώτο, αλλά και σε δεύτερο βαθμό, καθώς το δικαστήριο επεσήμανε ότι την εποχή του γεγονότος ο κατηγορούμενος δεν θα μπορούσε να καθορίσει αν δρα παρανόμως. «Το λάθος (του γιατρού) ήταν αναπόφευκτο», καθώς μέχρι τότε υπήρχαν διαφορετικές δικαστικές αποφάσεις για παρόμοιες υποθέσεις, αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου της Κολονίας.

ΕΝΑ ΜΕ  ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ  ΕΒΡΑΙΟΙ  ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ  ΧΩΡΩΝ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ  ΜΕΤΑ  ΤΟ  1990  ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ..

Μετά το Ολοκαύτωμα κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, η εβραϊκή κοινότητα Γερμανίας μεγάλωσε με πολύ αργό ρυθμό έως ότου να πέσει το Τείχος στο Βερολίνο, το φθινόπωρο του '89.

Ακολούθως όμως, κατέφθασαν περίπου 220 χιλιάδες εβραϊκές οικογένεις από την περιοχή της ΕΣΣΔ, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί ήταν θρησκευόμενοι, σημειώνει το Γερμανικό πρακτορείο.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...