Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2020

Η τουρκάλα ΤΑΟΥΑΚΟΥΛ ΚΑΡΜΑΝ, είναι κορυφαίος επόπτης στο Facebook και συνεργάτης του Ζούκερμπεργκ. Δήλωσε: «η τουρκική υπηκοότητα είναι περισσότερο πολύτιμη και από το βραβείο Νόμπελ».


Το  2012 η Ταουάκουλ Κάρμαν πήρε την τουρκική υπηκοότητα, με τον Τούρκο τότε υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου να της παραδίδει μάλιστα την τουρκική της ταυτότητα μπροστά στις κάμερες και εκείνη να τον ευχαριστεί υποστηρίζοντας ότι «η τουρκική υπηκοότητα είναι περισσότερο πολύτιμη και από το βραβείο Νόμπελ».
 
 
Image

Ταουάκουλ Κάρμαν: Μια «φίλη» της Τουρκίας σε θέση κορυφαίου «επόπτη» στο Facebook

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ  19.05.2020   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  "ΕΘΝΟΣ"


 Τελευταία Ενημέρωση  
19.05.2020 


Μόλις στις αρχές Μαρτίου εξαπέλυε επίθεση κατά της Ελλάδας για το προσφυγικό από την Κωνσταντινούπολη, επικρίνοντας την ελληνική κυβέρνηση επειδή έκλεισε τα σύνορα στον Έβρο. Σήμερα, η νομπελίστρια Ταουάκουλ Κάρμαν κατέχει θέση κορυφαίου επόπτη-λογοκριτή στο Facebook
 

Αρχές Μαρτίου του 2020, 8 Μαρτίου για την ακρίβεια, με την «πολιορκία» του Έβρου ακόμη να συνεχίζεται, η Ταουάκουλ Κάρμαν ανεβαίνει στο βήμα εκδήλωσης που διοργανώνει η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας (T.C. İletişim Başkanlığı) στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. «Αυτό που κάνουν (σ.σ. οι Έλληνες) αποτελεί μεγάλο έγκλημα ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα (…) Δεν πρέπει να κλείνουν τις πύλες των συνόρων για να σταματήσουν τους αιτούντες άσυλο. Εάν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα, πρέπει να σταματήσουν τον δικτάτορα, εν προκειμένω τον Μπασάρ αλ Άσαντ, που έκανε τους ανθρώπους πρόσφυγες (…) Η μόνη λύση είναι να σταματήσουν τον Άσαντ», θα διακήρυττε η τιμημένη με Νόμπελ Ειρήνης Κάρμαν, χωρίς βέβαια να παραλείψει παράλληλα - στον αντίποδα - να πλέξει και το εγκώμιο της Τουρκίας για την «υποδειγματική» προσφορά της προσφυγικό, μια προσφορά που «θα μνημονεύεται» όπως είπε χαρακτηριστικά. 
Όσοι παρακολουθούν παλαιόθεν την πορεία της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης ακτιβίστριας από τη Υεμένη δεν πέφτουν από τα σύννεφα. Η Ταουάκουλ Κάρμαν καλούσε, άλλωστε, την Τουρκία ήδη από το καλοκαίρι του 2012, μέσα από συνεντεύξεις και δημόσιες παρεμβάσεις της, να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία για να ανατρέψει τον Άσαντ. «Περιμένουμε από την Τουρκία να κάνει ακόμη περισσότερα», δήλωνε η ίδια τον Ιούλιο του 2012 μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αναγνωρίζοντας και καλωσορίζοντας παράλληλα τον «σημαντικό ρόλο» που είχε διαδραματίσει η Άγκυρα υπέρ των «επαναστάσεων» στη Συρία καθώς και στις υπόλοιπες χώρες της καλούμενης Αραβικής Άνοιξης.


Διόλου τυχαία, την ίδια χρονιά (2012) η Κάρμαν θα έπαιρνε και την τουρκική υπηκοότητα, με τον Τούρκο τότε υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου να της παραδίδει μάλιστα την τουρκική της ταυτότητα μπροστά στις κάμερες και εκείνη να τον ευχαριστεί υποστηρίζοντας ότι «η τουρκική υπηκοότητα είναι περισσότερο πολύτιμη και από το βραβείο Νόμπελ».
 
«Η Τουρκία παίρνει θέσει στο πλευρό των λαών, όχι των δικτατόρων», θα διεμήνυε η ίδια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2013, από το βήμα εκδήλωσης του Πανεπιστημίου Muş Alparslan στα βάθη της Ανατολίας, πλέκοντας το εγκώμιο μιας χώρας που αποτελεί πλέον επί της ουσίας το νέο σπίτι της. Το ίδρυμα Tawakkol Karman Foundation που ίδρυσε η Ταουάκουλ Κάρμαν έχει ως έδρα του την Κωνσταντινούπολη, όπως άλλωστε και το τηλεοπτικό κανάλι Belqees TV που η ίδια ίδρυσε το 2014 με λεφτά του Κατάρ…  


Θέση στo εποπτικό συμβούλιο του Facebook 

"τι να κατεβάσουμε, τι να αφήσουμε δημοσιευμένο, και γιατί".


Αρχής γενομένης από τις 6 Μαΐου του 2020 ωστόσο, η 41χρονη Ταουάκουλ Κάρμαν κατέχει και μια νέα εξέχουσα θέση ως ένα από τα πρώτα 20 μέλη του νέου εποπτικού οργάνου του Facebook (Oversight Board). Ο λόγος για ένα εποπτικό συμβούλιο, αποτελούμενο από φερόμενους ως ανεξάρτητους, αμερόληπτους και απροκατάληπτους ειδικούς, το οποίο θα καλείται να λειτουργεί περίπου σαν μεγάλος λογοκριτής αποφασίζοντας σε ειδικές περιπτώσεις για το τι θα μπορεί να δημοσιεύεται στα Facebook και Instagram και τι όχι. 
 
«Το Oversight Board δημιουργήθηκε για να βοηθήσει το Facebook να απαντήσει σε κάποιες από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις γύρω από την ελευθερία της έκφρασης online: τι να κατεβάσουμε, τι να αφήσουμε δημοσιευμένο, και γιατί», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ιστοσελίδα του το εν λόγω εποπτικού συμβουλίου.
Μεγάλο μέρος του αραβικού κόσμου βρίσκεται ωστόσο ήδη στα κεραμίδια  αμφισβητώντας ανοιχτά την αμεροληψία μελών όπως είναι συγκεκριμένα η Ταουάκουλ Κάρμαν, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που η 41χρονη είναι προς το παρόν και η μοναδική εκπρόσωπος του αραβικού κόσμου στο συγκεκριμένο εποπτικό συμβούλιο.
Η Ταουάκουλ Κάρμαν τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 2011, γράφοντας τότε ιστορία ως η πρώτη στα χρονικά γυναίκα από την Αραβία που τιμάται με το συγκεκριμένο βραβείο. Η 41χρονη από την Υεμένη ξεχωρίζει, ωστόσο, παλαιόθεν και για άλλους… περισσότερο αμφιλεγόμενους λόγους: ως πρώην (έως και το 2018) μέλος του κόμματος Al-Islah που αποτελούσε και το παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Υεμένη, ενός κόμματος στην κεφαλή του οποίου είχε βρεθεί μεταξύ άλλων και ο – «τρομοκράτης» σύμφωνα με τις ΗΠΑ και άλλοτε «συνεργάτης του Οσάμα μπιν Λάντεν» – Αμπντούλ Μαζίντ αλ-Ζιντάνι
 
Η Κάρμαν έχει, παράλληλα, εμφανιστεί και στο πλευρό άλλων «σκληροπυρηνικών» Αδελφών Μουσουλμάνων όπως για παράδειγμα του εγκατεστημένου στο Κατάρ «πνευματικού ηγέτη» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αντισημίτη Γιουσούφ αλ Καραντάουι...
 
Είδατε κανένα  Έλληνα  πολιτικό  να βγει  και  να  καταγείλει  την  λογοκρισία  στο  FACEBOOK  και  προσωπικά την  τουρκάλα  Κάρμαν;
Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΙ ΘΑ ΤΑΪΖΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ...
 
Αναφορικά με τη σίτιση των μεταναστών και προσφύγων, προβλέπεται η παροχή 3 γευμάτων ανά μέρα (πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο), με το πρόγραμμα διατροφής να λαμβάνει υπόψη τις διατροφικές συνήθειες των φιλοξενούμενων.
Το μενού θα αλλάζει κάθε 2 εβδομάδες και θα σχεδιάζεται από επαγγελματία διατροφολόγο και θα τροποποιείται τουλάχιστον κάθε τέσσερις μήνες, λαμβάνοντας υπόψη τις εποχές για κάποια συστατικά του.
Μάλιστα, καθορίζεται και η ημερήσια ανάλυση των προσλαμβανόμενων θερμίδων, η οποία θα προέρχεται κατά ποσοστό 55% από υδατάνθρακες, κατά 30% από λίπη κατά 15% από πρωτεΐνες. Οι συνολικές 2.500 ημερήσιες προσλαμβανόμενες θερμίδες κατανέμονται ως εξής: πρωινό ~ 750 Cal, μεσημεριανό ~ 950 Cal και δείπνο ~ 800 Cal.
Οσον αφορά στο κυρίως πιάτο, το εβδομαδιαίο μενού θα πρέπει να ακολουθεί τις παρακάτω οδηγίες: κόκκινο κρέας 1 με 2 φορές την εβδομάδα, όσπρια 2 με 3 φορές την εβδομάδα, κιμάς 1 με 2 φορές την εβδομάδα, λαδερά 2 με 3 φορές την εβδομάδα, κρέας πουλερικών 2 με 3 φορές την εβδομάδα, ομελέτα ή πίτσα 1 με 2 φορές την εβδομάδα, ψάρι 1 με 2 φορές την εβδομάδα, ζυμαρικά 1 με 2 φορές την εβδομάδα.
«Φρούτα και λαχανικά: τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως (εκ των οποίων τουλάχιστον 1 φρούτο). Ψωμί: αραβική πίτα, 2 μέτριες φέτες με το μεσημεριανό και 2 μέτριες φέτες με το δείπνο, ξεχωριστά τυλιγμένες.
Συνοδευτικό: μπορεί να είναι μία σαλάτα: φρέσκα ή βραστά λαχανικά. Πατάτες, σαλάτα ζυμαρικών και ρύζι δεν μπορούν να σερβιριστούν ως σαλάτα, αλλά ως γαρνιτούρα.
Τυρί ή γιαούρτι (το τυρί μπορεί να είναι φέτα ή λευκό τυρί και το γιαούρτι δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο γιαουρτιού). Γαρνιτούρα (όπου χρησιμοποιείται): ρύζι, πατάτες, ζυμαρικά, πλιγούρι, λαχανικά».
Δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να προσφέρεται ένα γλυκό επιδόρπιο (κέικ σοκολάτας, τσιζκέικ, σιροπιαστό κ.λπ.».
"Επιδόρπιο: καθόλου ζελατίνη στα επιδόρπια". 

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/884920_dom-xenodoheia-me-yperloyx-diamoni-gia-toys-allodapoys-tha
 
 
 Γερμανικό πολεμικό της Μέρκελ - Κάσνερ μετέφερε στη Λέσβο δεκάδες ισλαμιστές. 
Σιωπή του Κούλη.
 

Στις 4 Ιουνίου 32 αλλοδαποί, Αφρικανικής και Αφγανικής καταγωγής εμφανίστηκαν στην παραλία Παλιός του Μανταμάδου στην βορειοανατολική Λέσβο
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια (και δυστυχώς δεν θα είναι και η τελευταία) που παράνομοι μετανάστες αποβιβάζονται σε παραλία ελληνικών νησιών, αλλά αυτή η περίπτωση έχει μια ειδοποιό διαφορά:
Από ότι έγινε γνωστό αργότερα, τους αλλοδαπούς αποβίβασε στην παραλία πολεμικό σκάφος του γερμανικού Ναυτικού!
Πρόκειται για το πλοίο γενικής υποστήριξης EGV Berlin. Και όχι μόνο αυτό: Δημοσίευμα του Naval News έχει ως τίτλο: «Γερμανικό σκάφος του Ναυτικού διασώζει 32 μετανάστες σε φουσκωτό που απελάθηκαν από ελληνικό νησί».
Πέραν του καθαρά βλακώδους τίτλου στο δημοσίευμα, καθώς οι απελάσεις δεν γίνονται έτσι, τα ερωτήματα που εγείρονται είναι κρίσιμης σημασίας για το ρόλο που παίζουν οι Γερμανοί.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γερμανικού Ναυτικού το πλοίο αφού έγινε "γνώστης" (από ποιους έγινε γνώστης) μιας κατάστασης κινδύνου στην οριογραμμή Ελλάδας και Τουρκίας έσπευσε στο σημείο για να βρει ένα φουσκωτό σε κατάσταση «κινδύνου».
Τότε άνθρωποι έπεσαν στην θάλασσα (σ.σ. βάσει πάγιας διαδικασίας) και το γερμανικό σκάφος έσπευσε να τους σώσει και τους αποβίβασε σε ακτή της Λέσβου.
Στη συνέχεια συνέχισε την περιπολία του στο Αιγαίο…
Τι είχε γίνει στην πραγματικότητα:
Επρόκειτο για μια λαστιχένια λέμβο η οποία ειχε ξεκινήσει υπό την προστασία των Τούρκων να περάσει σε ελληνικό νησί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην θαλάσσια οριογραμμή το σκάφος μπλοκαρίστηκε από τις ελληνικές δυνάμεις, όπως είναι και το φυσιολογικό, αφού το φουσκωτό επιχείρησε να μπει παράνομα στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα.
Μετά από κάποιες ώρες και αφού το φουσκωτό δεν αποχωρούσε κάποιοι εκ των επιβαινόντων στη λαστιχένια βάρκα έπεσαν στο νερό, για να εκβιάσουν την έναρξη -δήθεν- επιχείρηση διάσωσης.
Πρόκειται για μια πάγια τακτική που ακολουθούν όλοι οι παράνομοι μετανάστες σε ανάλογες περιπτώσεις.
Επειδή κανείς δεν παρενέβαινε είτε από την Ελλάδα είτε από την Τουρκία, οι… ανθρωπιστές Γερμανοί του πληρώματος του EGV Berlin, έσπευσαν να “διασώσουν” τους μετανάστες που σκοπίμως είχαν πέσει στη θάλασσα!
Από εκεί και πέρα και με τελική κατάληξη τη μεταφορά των παρανόμων μεταναστών σε ακτή της Λέσβου, χωρίς να ενημερωθούν οι ελληνικές αρχές παρά μόνον κατόπιν εορτής.
Το γιατί τους μετέφεραν στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία είναι ακόμη ένα θέμα.
Από τη στιγμή που η Ελληνική Ακτοφυλακή αγωνίζεται να αποτρέψει τις παράνομες εισόδους στα νησιά, έρχεται το γερμανικό Ναυτικό, (ειδοποιημένο άραγε από ποιους, είναι το ερώτημα, μήπως από τους Τούρκους;), και τους μεταφέρει στην Ελλάδα!
Αυτός είναι ο ρόλος του;
Και ο χάρτης στην ιστοσελίδα του γερμανικού Ναυτικού όπου κάποιος αδυνατεί να διακρίνει σε ποιον ανήκουν τα ελληνικά νησιά αφού έχουν την ίδια απόχρωση και με την Ελλάδα και την Τουρκία.
 
Ο  ΤΣΙΠΑΣ  ΚΑΙ  Ο  ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ  ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ  ΜΕ ΘΕΡΜΗ  ΤΑ  ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ  ΠΟΛΕΜΙΚΑ  ΠΛΟΙΑ  ΤΟΥ  "ΤΕΤΑΡΤΟΥ"  ΡΑΊΧ  ΤΗΣ  ΚΑΣΝΕΡ,  ΠΟΥ  ΦΕΡΝΟΥΝ   ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ  ΣΤΑ  ΝΗΣΙΑ  ΜΑΣ.  
 
Η  ΚΑΣΝΕΡ ΠΛΗΡΩΝΕΙ  ΟΛΟΥΣ  ΑΔΡΑ. 
 
ΖΗΝΩΝ   ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...