Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020

Ο Mr Ανέμελος. Πώς μπορείς να είσαι ανέμελος εν μέσω της μεγαλύτερης συμφοράς που περνάει η ανθρωπότητα και η χώρα της οποίας είσαι πρωθυπουργός; Όταν ο Μητσοτάκης έλεγε ότι η ανεμελιά είναι ανευθυνότητα.

Όταν ο Μητσοτάκης έλεγε ότι η ανεμελιά είναι ανευθυνότητα.

Έτσι κι αλλιώς όλοι οι δημοσιογράφοι σήμερα στην τηλεόραση είναι υπάλληλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Στο 99%. Βάλε και έναν να κάνει τον αντίθετο. Έτσι, για το ξεκάρφωμα.

  

 

Ο ΑΝΑΓΩΓΟΣ,Ο Mr Ανέμελος!  altsantiri.gr

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Κυριάκος έτοιμος για όλα!!

Αυτό δεν είναι κυβέρνηση. Είναι γραφείο τελετών «ο Κυριάκος». Γέμισε η Ελλάδα κάσες. Και μόλις περάσαμε τους 3.000 νεκρούς, ε πήγε και ο Κυριάκος να ξεσκάσει για λίγο στην Πάρνηθα.

Τι να κάνει δηλαδή ο άνθρωπος; Από την ώρα που ξεκίνησε η πρωθυπουργία του, αυτός τριγυρνάει μόνος του στη χώρα, εμάς μας έχει κλεισμένους μέσα κι όλη μέρα μιλάει με λοιμωξιολόγους λες και είναι διοικητής νοσοκομείου. Να μην πάει μια βόλτα;

 

Έβγαλε, λέει, τη μάσκα του. Ε, τι να κάνει; Από τότε που κυβερνάει βλέπουμε μόνο το μισό του πρόσωπο, με μια μάσκα είναι. Γιατί έγινε πρωθυπουργός; Για να βλέπουμε μόνο τη μισή του μούρη; Έχει σκάσει ο άνθρωπος.
Δεν κινδυνεύει αυτός. Όταν είναι γρουσούζης ένας άνθρωπος, κινδυνεύουν μόνο οι άλλοι.
Ναι. Γιατί τυχερό δεν τον λες. Ικανό τον λες, τυχερό δεν τον λες.
Έχει ανοίξει το κουτί με τις κατάρες και δεν ξέρουμε τι μας περιμένει!
Το κατάλαβε ότι αυτή η ποδηλατάδα στην Πάρνηθα, εν μέσω χιλιάδων νεκρών και χωρίς μάσκα ήταν προκλητική για τους ανθρώπους και βγήκε στον Αlpha και για να το διορθώσει και έκανε ακόμα μεγαλύτερη γκάφα. Αυτοχαρακτηρίστηκε Ανέμελος.

Ανέμελος. Πώς μπορείς να είσαι ανέμελος εν μέσω της μεγαλύτερης συμφοράς που περνάει η ανθρωπότητα και η χώρα της οποίας είσαι πρωθυπουργός;

Στη δεύτερη φάση της πανδημίας όσα λεφτά και να δώσει στους δημοσιογράφους δεν πρόκειται να αποδώσουν. Οι νεκροί  μιλούν καλύτερα. Πραγματικά κοντεύει να ξεράσει ο κάθε άνθρωπος με αυτό το ασύλληπτο και άνευ προηγουμένου γλείψιμο των δημοσιογράφων και δεν αντιλαμβάνεται ο Μητσοτάκης ότι όποιος δεν έχει αντίλογο αργά ή γρήγορα θα θυμίζει Τσαουσέσκου.
Πρέπει να οργανώσει την αντίδραση σε όσα κάνει ο ίδιος πριν την δει οργανωμένη απέναντι του. Απλά πράγματα.

Έτσι κι αλλιώς όλοι οι δημοσιογράφοι σήμερα στην τηλεόραση είναι υπάλληλοι της Νέας Δημοκρατίας.

Στο 99%. Βάλε και έναν να κάνει τον αντίθετο. Έτσι, για το ξεκάρφωμα.
Και όχι επειδή έχει αρχίσει η οργή να παίρνει χαρακτηριστικά ν’ αποφασίζεις ν’ ασχοληθείς με ένα σπίτι που νοικιάζει ο Τσίπρας. Δεν είναι η ώρα. Το μόνο καλό βέβαια είναι, ότι ξύπνησε τον Τσίπρα από τον λήθαργο στον οποίον τον έχει βυθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ξαναβρήκε τα αντανακλαστικά του, έστω και για ν’ απαντήσει για το νοικιασμένο σπίτι.
Και πέστε μου εσείς, σε μια εποχή οικονομικής κατάρρευσης που χάνουν οι Έλληνες τα σπίτια τους, να μιλάει ο πρωθυπουργός για το νοικιασμένο σπίτι του Τσίπρα και να μιλάει ο Τσίπρας για τα 32 ακίνητα του Κυριάκου.
Ο έλεγχος έχει ξεφύγει και η εικόνα καθημερινά παραπαίει. Όλοι μας νιώθουμε ότι έχουν γίνει τερατώδη λάθη και εκτιμήσεις. Δεν μπορεί η χώρα που τα κατάφερε άριστα στην πρώτη περίοδο της πανδημίας να έχει μπει σε καραντίνα που κατά πως φαίνεται θα μας πάει μέχρι το Μάρτιο.


Γιατί ο στόχος είναι να γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου. Γιατί έχει ραφτεί η Γιάννα Αγγελοπούλου για τον επίσημο εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Της Εθνικής Επανάστασης που για πρώτη φορά από συστάσεως ελληνικού κράτους ορίζεται ότι όλοι αυτοί του Έθνους Αγωνιστές θα εκπροσωπούνται από μια κυρία της μεγαλοαστικής τάξης, που ανάθεμα κι αν καλούσε ποτέ στο σαλόνι της, τον Κολοκοτρώνη και πολύ περισσότερο τον Καραϊσκάκη.
Εξάλλου, με τι μούτρα θα γιορτάσουμε το 1821, όταν σε λίγο μπαίνουμε στον καινούργιο χρόνο με μία Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως με μία Γερμανία, η οποία στηρίζει την Τουρκία σαν να είναι αυτή το ευρωπαϊκό κράτος και μας υποβιβάζει και μας γελοιοποιεί, σαν να είμαστε οι παρακαλετάκηδες  της ιστορίας; Να ζητάμε κυρώσεις και να παίρνουμε ακυρώσεις.
Δεν είμαστε λοιπόν σύνορα της Ευρώπης, διότι αν η Γερμανία ήταν στη θέση της Ελλάδας, ας μας πει η Μέρκελ αν θα έκανε ο Ερντογάν αυτές τις βόλτες στα σύνορα της.
Βόλτες που κατά τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον περιφερόμενο αναρριχητή της ακροδεξιάς, δεν μας νοιάζει και πολύ αν τις κάνει ο Ερντογάν, αφού μόνο πετρέλαια καίει τζάμπα το Oruc Reis κατά δήλωση του.
Μας εξευτελίζει διαρκώς ο Ερντογάν κι εμείς απειλούμε σαν κάτι άντρες, που δεν τους σηκώνεται πια, που υπόσχονται στην γυναίκα τους, ότι αύριο θα σε… κι αύριο θα σε … και γυρνάνε πλευρό και κοιμούνται ροχαλίζοντας.
Όχι 400 εργαζόμενους υποχρεωτικά δεν θα έχουν τα κανάλια. Καταργείται ο νόμος Παππά. Μόνο 280. Και τόσοι αρκούν για να κάνουν τη δουλειά του Κυριάκου και επιπλέον είναι και ένα καλό δώρο χριστουγεννιάτικο για τους καναλάρχες. Να ξεφορτωθούν κόσμο. Πάντα είχε μια αγάπη στις απολύσεις ο Κυριάκος.
Απολυμένοι, άνεργοι, νεκροί. Όλοι αυτοί μαζί δεν θα είναι ένα ευχάριστο υλικό μόλις λίγο χαλαρώσει η πανδημία.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» κατήγγειλε ότι είναι ανεξέλεγκτη η διασπορά του κορονοϊού στο προσωπικό με αποτέλεσμα να αναβληθούν όλα τα χειρουργεία. Το είδατε σε κάποιο κανάλι; Στο πρωτοσέλιδο κάποιας εφημερίδας μήπως; Αν το βλέπατε θα ήταν αναγκασμένοι και να το λύσουν. Σας δείχνουν μόνο αυτά τα οποία μπορούν να λύσουν. Τα άλλα τα έφαγε το μαύρο σκοτάδι.
Γιατί σήμερα δημοσιογραφία σημαίνει σκοταδισμός. Απόλυτος σκοταδισμός.
Εν τω μεταξύ τι είπε ο μεγάλος Κικίλιας για το εμβόλιο; Μιλάμε για το παιδί διάνοια. Για να πάει σκέψη στο μυαλό του πρέπει να αλλάξει τουλάχιστον 50 λεωφορεία.
Δεν έχει τακτική συγκοινωνία.
Εν τω μεταξύ διάβασα ότι στο δεύτερο lock down εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις στα sex shop στη Θεσσαλονίκη. Τόσες ώρες μόνοι τους οι άνθρωποι, τι να κάνουν; Ο κολλητός μου πήρε μία πλαστική κούκλα και της έχει δώσει το όνομα της γκόμενας του που δεν μπορεί να δει.
Γίνεται μεγάλο π…ντελιβερι.
Τόσο γκαντέμης που είναι, που πλημμύρισε μέχρι και η Ακρόπολη. Μούσκεψαν και οι αρχαίοι. Μούσκεψε και το πέπλο της Θεάς Αθηνάς, αλλά που να προβλέψουν και οι αρχαίοι να το κάνουν αδιάβροχο; Διότι θα τσιμέντωναν  την Ακρόπολη.
Και βγήκε αυτή η αργοκίνητη σαπιοκαράβω, η Μενδώνη, που παριστάνει την υπουργό Πολιτισμού και μας είπε ότι από το 2013 πλημμυρίζει η Ακρόπολη.
Αφού δεν κατηγόρησε τον Ικτίνο και τον Καλλικράτη για κακοτεχνίες πάλι καλά να λέμε.
«Η αστυνομία είναι λιγότερο βίαιη, τη χαίρεται ο κόσμος στις γειτονιές» είπε ο Χρυσοχοΐδης και ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο μου. Που τα βρίσκουν αυτά τα ωραία συγκινητικά; Ο άνθρωπος είναι ποιητής.
Κατά τα άλλα, ούτε Χριστούγεννα θα κάνουμε, ούτε Πρωτοχρονιά. Δεν έχουν βρει ακόμα πώς θα έρθει και πώς θα φύγει η άλλη οικογένεια. Αυτήν με την οποία ο Κυριάκος θα μας αφήσει να κάνουμε Χριστούγεννα.
Οικογένεια. Πάντα οικογένεια. Να κολλάει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Θα πολλαπλασιαστούν ακόμα περισσότερο τα κρούσματα. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι η αιτία της δεύτερης πανδημίας και ό,τι συνεχίζεται, είναι ότι όλες οι οικογένειες μένουν μαζί.
Δυστυχώς απαιτείται ηλικιακός διαχωρισμός. Και θα φτάσουμε σ’ αυτόν.
Επίσης να μην ξεχάσω ότι για όλα τα μέτρα αποφασίζει η κυβέρνηση. Και για όλους τους χώρους, εκτός από την εκκλησία που θα αποφασίσει μόνη της αν θα γίνει η θεία κοινωνία.
Εκτός νόμου.
Πλήρης παραλογισμός και πλήρης ισλαμοποίηση της ορθοδοξίας. Πεθαίνουν οι Μητροπολίτες ο ένας πίσω απ’ τον άλλον, χαμός από τα κρούσματα στο Άγιον όρος κι αφήνουν ακόμα την εκκλησία να αποφασίζει μόνη της.
Θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, αλλά δεν θα ανοίξουν τα νυχάδικα. Τι λογική έχει αυτό; Σάμπως ο κομμωτής σε χτενίζει απ’ τα 2 μέτρα; «Όχι» μου λέει μια φίλη μου, «αλλά κάποιος της κυβέρνησης, η γυναίκα του, έχει αλυσίδα από κομμωτήρια και δεν θέλει να τα κλείσει». «Δεν θέλω να το πιστέψω» της λέω. Παρότι είμαι ανάγωγος.
Και για ξεκάρφωμα άνοιξαν και τα βιβλιοπωλεία. Ότι είναι και άνθρωποι των γραμμάτων. Οι άριστοι.
Ο καιρός περνά, η κυβέρνηση χάνει τον έλεγχο και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακτά το χαμένο έδαφος. Η Φώφη σε λίγο καιρό δεν θα είναι στο τιμόνι του ΚΙΝΑΛ. Ετοιμάζονται για αλλαγές και εκεί. Ή θα το πάρει ο αδερφός του Παπανδρέου το περίπτερο ή θα το πάρει η κόρη του Παπανδρέου.
Αλλά η Φωφωκα θα την κλείσουν στο κομμωτήριο και θα τη χτενίζουν για την έξοδο. Θα παλέψει ο Κυριάκος για να κρατήσει τη θέση της η Φιλιππινέζα του γιατί αν το ΚΙΝΑΛ περάσει στα χέρια των Παπανδρέου, δεν θα είναι σίγουρη η συνεργασία με τον Μητσοτάκη.
Ο Λοβέρδος είναι παιδί του Σημίτη, είναι αγαπημένος του Βενιζέλου, είναι αγαπημένος του Κυριάκου. Μπορεί να είναι αυτός η επόμενη Φιλιππινέζα.
Εξάλλου «Ους η Novartis συνέζευξεν, Κυριάκος μη χωριζετω».

Όταν ο Μητσοτάκης έλεγε ότι η ανεμελιά είναι ανευθυνότητα.

«Η ανεμελιά δεν είναι ψευδο-αντίσταση, δεν είναι «μαγκιά» ή εξυπνάδα. Είναι απλά ανευθυνότητα»

Ως «μια στιγμή ανεμελιάς» χαρακτήρισε τη φωτογράφιση του – χωρίς κανένα μέτρο προστασίας – μαζί με άλλους ποδηλάτες, στην Πάρνηθα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία συνέντευξή του, στον Alpha, δηλώνοντας μάλιστα ότι «το θέμα διογκώθηκε».

Τι έλεγε όμως ο ίδιος γι’ αυτήν ακριβώς την ανεμελιά μερικούς μήνες πριν, στο πρώτο lockdown;

«Η ανεμελιά δεν είναι ψευδο-αντίσταση, δεν είναι «μαγκιά» ή εξυπνάδα. Είναι απλά ανευθυνότητα», είχε πει στις 17/3/2020 σε τηλεοπτικό του μήνυμα με αφορμή την πανδημία.

Άρα, η φωτογράφισή του στην Πάρνηθα δεν ήταν μια στιγμή ανεμελιάς, όπως ο ίδιος είπε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αλλά μια στιγμή ανευθυνότητας.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

15 σχόλια :

 1. Η Τουρκία παρέδωσε τυφέκια εφόδου και εξοπλισμό για τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις.
  Όπως προβλέπει η συμφωνία επιχορήγησης που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας, παραδόθηκαν στον αλβανικό στρατό νέας γενιάς τυφέκια εφόδου καθώς και στολές για το προσωπικό του Αλβανικού Ναυτικού, όπως αναφέρει η τουρκική «Αμυντική Βιομηχανία»/ «Savunma Sanayi».
  Το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωση του ότι τα τυφέκια για τις ομάδες πεζικού παρήχθησαν τοπικά και εθνικά και ότι πέρασαν με επιτυχία τις 42 δοκιμές του ΝΑΤΟ.
  Αναφέρθηκε, επίσης, ότι τα όπλα και οι στολές παραδόθηκαν σε Αλβανούς αξιωματούχους.
  Σύμφωνα με την πηγή, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι οι τραυματισμένοι αστυνομικοί από τις διαδηλώσεις στην Αλβανία, που έγιναν εξαιτίας του θανάτου ενός 25χρονου πολίτη από αστυνομικό, θα μεταφερθούν για θεραπεία στην Τουρκία. Για τον σκοπό αυτό ο Ράμα επικοινώνησε με τις τουρκικές αρχές στην Άγκυρα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Υπόθεση κατασκοπείας σε Ρόδο ή όταν η ΕΥΠ «όργωνε» την Τουρκία.
  Μια άκρως περίεργη υπόθεση, ερευνά Αστυνομία και ΕΥΠ, τους τελευταίους μήνες που οδήγησε στη σύλληψη δύο Ελλήνων Μουσουλμάνων από την Θράκη με τις βαριές κατηγορίες της κατασκοπείας για Ρόδο - Καστελόριζο αλλά δεν είναι η πρώτη που έχει διελευκάνει ή έχει φέρει εις πέρας η ΕΥΠ ή παλιά ΚΥΠ.
  Η ιστορία με τους τρεις Τούρκους που συνελήφθησαν πριν από έντεκα χρόνια για κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας ήταν απλά άλλο ένα επεισόδιο στον ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ της ΕΥΠ και της ΜΙΤ.
  Τότε μετά από παρακολούθηση της MIT(σ.σ. πρόκειται για την Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών) σε συνεργασία με την Ασφάλεια και το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που εδρεύει στη Σμύρνη, οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν και προφυλακίσθηκαν.
  Αυτή η υπόθεση είχε έντονη την οσμή της Τουρκικής προπαγάνδας όχι πάντως από την αρχή. Την πρώτη μέρα που δημοσιοποιήθηκε πέρασε στα ψιλά των τουρκικών εφημερίδων με μονόστηλα και μόνο μετά ααπό λίγα 24ωρα πήρε διάσταση, όταν η Hurriet, την ανέδειξε με εκτενές «ρεπορτάζ».
  Κάτι που δεν έκανε φυσικά σε άλλες περιπτώσεις όταν οι έλληνες πράκτορες της τότε ΚΥΠ αλώνιζαν στη Σμύρνη, μπαίνοντας μέσα σε στρατόπεδα, φυλακές ασφαλείας, ή στρατολογώντας Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι σήμερα είναι φυλακισμένοι.
  Ίσως οι «γείτονες» να μην θυμούνται, ότι για πέντε χρόνια ο στρατηγός εν αποστρατεία Βασίλης Γιαννόπουλος δρούσε ανενόχλητος και χωρίς να τον υποπτευθεί κανείς στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης.
  Από το 1987 μέχρι και το 1995, ο αντισυνταγματάρχης τότε Γιαννόπουλος κρέμασε την στολή του αξιωματικού στη ντουλάπα και ξεκίνησε τη δράση του ως επιχειρησιακός πράκτορας της ΚΥΠ.
  Όταν επιβαλλόταν έμπαινε νύχτα στην Τουρκία, κρυφά από τη θάλασσα ή τα σύνορα στη Θράκη, όταν οι συνηθισμένοι άνθρωποι κοιμόντουσαν και κάποιοι άλλοι ασυνήθιστοι έπιαναν δουλειά. Στα σαράντα του χρόνια εκείνη την εποχή ο Γιαννόπουλος είχε μαύρα μαλλιά, μουστάκι και την εμφάνιση Ανατολίτη, ενώ μιλούσε άπταιστα τα Τουρκικά.
  Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία είχε να κάνει με την στρατολόγηση ενός Τούρκου αξιωματικού, που υπηρετούσε σε νευραλγική θέση της 4ης Στρατιάς, που έδρευε στη Σμύρνη.
  Η επιχείρηση που τον έκανε θρύλο στην Υπηρεσία, ήταν όταν κατάφερε να εισβάλλει στο υπαίθριο στρατηγείο της «Στρατιάς του Αιγαίου» όπως ήταν γνωστή η 4η Στρατιά κατά την διάρκεια άσκησης στην οποία σκόπευαν να δοκιμάσουν την εφαρμογή πραγματικών επιθετικών σχεδίων απέναντι στην Ελλάδα. Κύριος στόχος τους σε μια πολεμική σύρραξη με την χώρα μας ήταν τα μεγάλα νησιά του Αιγαίου, όπως η Λέσβος και η Χίος.
  Ο Γιαννόπουλος που ήξερε τα πάντα για την άσκηση, διέσχισε τον κόλπο του Ντογάν και αποβιβάσθηκε αθόρυβα στην περιοχή του Ντογάνμπεη. Ντυμένος πιθανότατα σαν ρακοσυλλέκτης -μια άλλη εκδοχή τον θέλει με στολή Τούρκου στρατιώτη- μπήκε στο στρατόπεδο και έφτασε μέσα από σκηνές και υπαίθρια καταλύματα στο αντίπαλο στρατηγείο. Μπήκε μέσα, πήρε χάρτες, επιχειρησιακά σχέδια και απόρρητα έγγραφα ενώ φεύγοντας φωτογράφησε με ειδική μηχανή του Τούρκους στρατηγούς που κοιμόντουσαν.
  Έφυγε έτσι αθόρυβα όπως μπήκε, χωρίς να τον πάρει κανείς χαμπάρι και την επόμενη μέρα έστειλε μέσω της κατάλληλης οδού όλα τα στοιχεία στα κεντρικά της Κατεχάκη. Στη Σμύρνη έμελλε να γνωρίσει και έναν Τούρκο πρώην αλεξιπτωτιστή, που είχε λάβει μέρος στην εισβολή της Κύπρου. Η γνωριμία έγινε μέσω ενός δικτύου πληροφοριοδοτών που είχε στήσει ο Έλληνας αξιωματικός, το οποίο τον ενημέρωσε ότι ο άνθρωπος αυτός βασανιζόταν από τύψεις συνειδήσεως, αφού είχε εκτελέσει άοπλους αιχμαλώτους πολέμου. «Όταν τον προσέγγισα» μου είχε δηλώσει ο Γιαννόπουλος «ο άνθρωπος αυτός βρισκόταν στα όρια της τρέλας από τις ενοχές και μου ζήτησε να τον φέρω στην Ελλάδα για να δικαστεί».
  Έχοντας πέντε χρόνια συνεχούς δράσης στην Τουρκία, ο Έλληνας αξιωματικός κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε όταν ο Τούρκος αλεξιπτωτιστής εξαφανίστηκε εν μια νυκτί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ: «Το έκανα για την πατρίδα μου».
  Κούλη, τι θα πάθουμε με τους λαθρομετανάστες που γέμισες την Ελλάδα...
  Ενημέρωνε μέχρι και για την αλλαγή φρουράς ο ναυτικός - Υπάρχει ευρύτερο δίκτυο κατασκοπείας;
  Μια άκρως επικίνδυνη για την ασφάλεια της χώρας υπόθεση, ερευνά η Αστυνομία και η ΕΥΠ, τους τελευταίους μήνες, έρευνα που οδήγησε τελικά στη σύλληψη δύο Ελλήνων μουσουλμάνων από την Θράκη, όπως αναφέραμε ήδη. με τις βαριές κατηγορίες της κατασκοπείας.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ελληνικής καταγωγής γραμματέας στο τουρκικό προξενείο της Ρόδου, μουσουλμάνος από την Θράκη είχε στρατολογήσει έναν 35χρονο μάγειρα Έλληνα επίσης μουσουλμάνο από τη Θράκη, ο οποίος εργαζόταν σε πλοίο που εκτελεί ακτοπλοικά δρομολόγια μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και του είχε αναθέσει να φωτογραφίζει τη διάταξη των στρατιωτικών πλοίων, της φρουράς αλλά και όταν γίνονταν αλλαγές αλλά και των στρατοπέδων.
  Ο 35χρονος αρχικά αρνήθηκε τα πάντα, όμως στη συνέχεια «έσπασε» και αποκάλυψε τι είχε συμβεί και είπε ότι δεν το έκανε για τα χρήματα αλλά για να βοηθήσει την πατρίδα του (εννοώντας την Τουρκία).
  Η δράση των φερόμενων ως κατασκόπων ξεκίνησε από τον Αύγουστο και μετά όταν Έλληνες πράκτορες άρχισαν να τους παρακολουθούν.
  Το ερώτημα στην υπόθεση είναι πλέον τι ακριβώς πληροφορίες έχει δώσει ο 35χρονος στον γραμματέα του τουρκικού προξενείου και το κυριότερο αν υπήρχε δίκτυο που είχε στρατολογήσει και άλλα άτομα.
  Από τις έρευνες που έγιναν στις οικίες του γραμματέα και του 35χρονου βρεθήκαν και κατασχέθηκαν lap top και usb τα οποία έχουν σταλεί στα εργαστήρια για ανάλυση.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στέβια: Όλες οι παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει
  Αν και η στέβια, ως υποκατάστατο ζάχαρης, έχει γίνει πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια ορισμένοι αναρωτιούνται αν μπορεί να είναι η αιτία των πονοκεφάλων τους.
  Τι είναι η στέβια
  Το Stevia είναι ένα φυλλώδες πράσινο φυτό και το εκχύλισμά του έχει χρησιμοποιείται ευρέως στην Παραγουάη και τη Βραζιλία εδώ και αιώνες για να γλυκαίνουν το τσάι. Τις τελευταίες δεκαετίες κέρδισε και την Ιαπωνία, ενώ πιο πρόσφατα εξαπλώθηκε και στην Ευρώπη.
  Τα συγκεκριμένα μέρη του φυτού που δημιουργούν το γλυκαντικό αποτέλεσμα ονομάζονται γλυκοζίτες στεβιόλης (steviol glycosides). Ανά γραμμάριο, η στέβια είναι έως και 300 φορές πιο γλυκιά ουσία από τη ζάχαρη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2017 στο επιστημονικό περιοδικό Current Pharmaceutical Design. Μια πρέζα στέβια ισούται με περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Μάλιστα, σε μεγάλες σχετικά δόσεις, η στέβια μπορεί να έχει τελικά πικρή γεύση.
  Στην μορφή σκόνης που διατίθεται στο εμπόριο, είναι μια εύκολη εναλλακτική λύση μηδενικών θερμίδων για να γλυκάνετε τον πρωινό σας καφέ και πολλά άλλα ροφήματα και γλυκά. Αν και τα φύλλα stevia πρέπει να υποστούν επεξεργασία για να σχηματίσουν τη σκόνη, η στέβια θεωρείται πιο φυσικό προϊόν από άλλα μη θρεπτικά γλυκαντικά, όπως η ασπαρτάμη, η σακχαρίνη και η σουκραλόζη.
  Στέβια: Πονοκέφαλοι και άλλες παρενέργειες
  “Τα τεχνητά γλυκαντικά μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους, ιδιαίτερα παλαιότερα προϊόντα, όπως η ασπαρτάμη”, λέει η δρ. Adelene Jann, ειδική για τον πονοκέφαλο και κλινική καθηγητήτρια στο τμήμα νευρολογίας στο NYU Langone Health στη Νέα Υόρκη.
  Η ασπαρτάμη είναι εδώ και καιρό ένα επιστημονικά αμφιλεγόμενο πρόσθετο τροφίμων. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Journal of Pain τον Ιούνιο του 2009 διαπίστωσε ότι μεγάλες δόσεις ασπαρτάμης προκάλεσαν ή επιδείνωναν πονοκεφάλους σε άτομα επιρρεπή σε ημικρανίες.
  "Η στέβια είναι πιθανή αιτία για πονοκέφαλο και όσοι είναι επιρρεπείς σε ημικρανίες είναι σώφρον να την αποφύγουν, για να δουν αν μειωθούν αυτά τα συμπτώματά τους", λέει η δρ Jann. Αλλά εάν έχετε ήδη αποβάλει τα τεχνητά γλυκαντικά από τη διατροφή σας και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πονοκεφάλους, τότε η αιτία είναι κάτι άλλο.
  "Οι πονοκέφαλοι μπορεί να προκληθούν από διάφορες αιτίες και συχνά κάποια από αυτές είναι διακριτή για κάθε συγκεκριμένο ασθενή”, λέει η δρ. Jann και προσθέτει: "Άλλες αιτίες είναι το άγχος, η παράλειψη γευμάτων, οι αλλαγές στον ύπνο, η κατανάλωση αλκοόλ, η εμμηνόρροια και ορισμένα τρόφιμα, όπως αυτά που έχουν πολλά συντηρητικά".
  Η αναγνώριση των πιθανών αιτιών για τον πονοκέφαλό σας είναι απαραίτητη. Το να κρατάτε ένα “ημερολόγιο πονοκεφάλου” και να το συζητάτε με τον γιατρό σας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τη βασική αιτία των πονοκεφάλων σας και να σας δείξει τι πρέπει να αποφεύγετε.
  Εκτός από τους πονοκεφάλους, υπήρξαν μερικές περιπτώσεις ανθρώπων που είναι αλλεργικοί στη στέβια, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών Permaculture. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ήταν επίσης σοβαρά αλλεργικοί στις μαργαρίτες και τους κατιφέδες!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι νέες μπαταρίες που φορτίζονται έως το 80% σε 15 λεπτά.
  Η QuantumScape, μια εταιρεία πρωτοπόρος στην ανάπτυξη μπαταριών λιθίου-μετάλλων στερεάς κατάστασης επόμενης γενιάς για χρήση σε ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε ότι οι νέες μπαταρίες της μπορούν να φορτιστούν έως και το 80% της πλήρους ισχύος τους σε 15 λεπτά, σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα από την μπαταρίες που χρησίμευε το Tesla Model 3.
  Η QuantumScape, κατατάσσει τον Όμιλο Volkswagen ως τον μεγαλύτερο μέτοχό της.
  Τα δεδομένα απόδοσης, τα οποία δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί στο δρόμο, δείχνουν ότι οι μπαταρίες της QuantumScape θα μπορούσαν να προσφέρουν περίπου 50% περισσότερα χλμ. από το ίδιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την τρέχουσα τεχνολογία μπαταριών, αναφέρει το Bloomberg.
  Οι νέες μπαταρίες μπορούν επίσης να φορτιστούν έως 800 φορές με ελάχιστη απώλεια στην ικανότητα τους να διαχειριστούν την ηλεκτρική ενέργεια στη χρήση και στην αποθήκευση. Αυτός ο παράγοντας απασχολεί τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων γιατί όλες οι μπαταρίες αντιμετωπίζουν τους παράγοντες της αντοχής και της αξιοπιστίας.
  Αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποδείξει ότι μπορεί να κατασκευάσει μαζικά τη νέα της μπαταρία.
  Η QuantumScape που συγκέντρωσε περισσότερα από 700 εκατ. δολάρια, εδρεύει στην Καλιφόρνια είναι μία από τις πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις που προσπαθούν να αναπτύξουν μπαταρίες στερεάς κατάστασης, μια καινοτομία που υπόσχεται να επιταχύνει δραματικά την ανάπτυξη της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων(EV) παρέχοντας στους κατασκευαστές μια ασφαλέστερη, φθηνότερη εναλλακτική λύση έναντι των μπαταριών ιόντων λιθίου.
  Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης χρησιμοποιούν στερεά υλικά αντί για εύφλεκτα υγρά για να επιτρέψουν τη φόρτιση και την εκφόρτιση. Θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποθηκεύσουν περισσότερη ενέργεια από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου για να επεκτείνουν το εύρος οδήγησης, να μειώσουν το κόστος, να βελτιώσουν την ασφάλεια και να μειώσουν τους χρόνους επαναφόρτισης - θέτοντας τα ηλεκτρικά οχήματα στο ίδιο επίπεδο με βενζινοκίνητα οχήματα.
  Η Volkswagen έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της QuantumScape στα EV της μέσω κοινοπραξίας - εάν μπορούν να παραχθούν αρκετές μπαταρίες και σε ανταγωνιστικές τιμές.
  Η εταιρεία εκτιμά ότι θα κοστίσει 1,6 δισ δολάρια, η κατασκευή του πρώτου εργοστασίου για την καινούργια μπαταρίας της, μιας κοινής επιχείρησης 50-50 με την VW που υποτίθεται ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή κυψελών το 2024.
  Η QuantumScape ξεκίνησε πριν από μια δεκαετία από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και υποστηρίζεται από τον Μπιλ Γκέιτς και άλλους επενδυτές.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η Ινδία έτοιμη για υπογραφή αμυντικής συνεργασίας με την Κύπρο.
  Ινδία και Κύπρος αποφάσισαν να ενισχύσουν την συνεργασία τους σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των αμυντικών, πολιτικών, οικονομικών, προξενικών και πολιτιστικών δεσμών , ανέφερε το ινδικό υπουργείο εξωτερικών, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.
  Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι έχουμε τον πέμπτο γύρο διαβουλεύσεων μεταξύ Ινδίας και Κύπρου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου.
  Η ινδική πλευρά με επικεφαλής την Neeta Bhushan, γραμματέα για την Ευρώπη, και η κυπριακή με την διευθύντρια του υπουργείου εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμφωνήσαν για την στενή πλέον συνεργασία των δύο χωρών σε πολλούς τομείς.
  Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, οι δύο πλευρές εκτίμησαν τις παραδοσιακά θερμές σχέσεις και εξέτασαν τη συνεργασία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, οικονομικών, προξενικών, αμυντικών και πολιτιστικών τομέων.
  “Οι δύο πλευρές εξέτασαν την κατάσταση των συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την άμυνα και τη στρατιωτική συνεργασία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, και συμφώνησαν να εργαστούν για την πρόωρη οριστικοποίηση αυτών των συμφωνιών”, ανέφερε το ινδικό ΥΠΕΞ.
  Επίσης Ινδοί και Κύπριοι, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, την τουρκική κατοχή της Βόρειας Κύπρου και τις σχέσεις Ινδίας-ΕΕ, όπως και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συμφώνησαν να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία στον ΟΗΕ και σε άλλα φόρα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ: Πέτσας: «Δεν είναι αυτοσκοπός οι κυρώσεις». Δένδιας: «Η μη επιβολή κυρώσεων αποτελεί επιβράβευση της αλαλάζουσας Τουρκίας».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
  Οι τρείς συνοριοφύλακες και ο ένας αστυνομικός που κατηγορούνται για πράξεις βίας σε βάρων δύο αλλοδαπών παραπέμφθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.
  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ κατηγορούνται κατά συναυτουργία για παράβαση των άρθρων του Ποινικού Κώδικα:
  - 139Α για βασανιστήρια και άλλες προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια πράξεις
  - 309 για επικίνδυνες σωματικές βλάβες
  - 82Α για έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά
  Ένας από τους κατηγορουμένους αντιμετωπίζει και την κατηγορία της εξύβρισης με λόγο και έργο.
  Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης στην οποία παραπέμφθηκαν οι τέσσερις αργά χθες το βράδυ, απαγγέλθηκαν οι σε βάρος τους κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίσθηκε τακτική δικάσιμος.
  Το γεγονός δημοσιοποιήθηκε μέσω ερασιτεχνικής λήψης που κοινοποίησε το βράδυ της Παρασκευής η "Εφημερίδα των Συντακτών". Λίγο μετά, οι τέσσερις άνδρες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, ενώ στη Μυτιλήνη ήρθε για να εξετάσει με τη μορφή του επείγοντος κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.
  Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ, οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι οι δυο «αιτούντες άσυλο» είχαν κάνει χρήση αλκοόλ και επιτέθηκαν σε διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ δεν δέχθηκαν να τους ελέγξουν. Ανάλογα υποστήριξαν και πολίτες που προσήλθαν ως μάρτυρες υπεράσπισης. Σε βάρος πάντως των δυο αλλοδαπών, οι τέσσερις δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια αφού αμέσως μετά τη μεταφορά τους στον καταυλισμό αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καμία σε βάρος τους κατηγορία.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Τζέφρυ Παπανδρέου ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ αποθεώθηκε από τους βουλευτές του Κούλη. ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΤΟ ΠΗΡΕ ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΑΠΑΤΡΙΣ ΤΖΕΦΡΥ ΞΕΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΕΘΕΜΑΤΙΣΕΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΕΙΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ.
   Σίγουρα δεν το περίμενε ούτε ο ίδιος. Σίγουρα όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη βουλή και είδαν τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να χειροκροτούν τον Γιώργο Παπανδρέου έμειναν με τον στόμα ανοιχτό.
   Τι συνέβη και για ποιο λόγο ο πρώην πρωθυπουργός γνώρισε την αποθέωση από την κυβερνητική πλειοψηφία;
   Σπανίως ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάνει παρεμβάσεις στη Βουλή. Χθες όμως πήγε στο Κοινοβούλιο για ένα και μοναδικό σκοπό. Θέλησε να κάνει παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που αφορά τη λειτουργία των μουσείων.
   Ο πρώην πρωθυπουργός (οποίος είχε διατελέσει και υπουργός Πολιτισμού) υπερασπίστηκε τη ρύθμιση που προβλέπει μακροχρόνιο δανεισμό, έως και 50 έτη, μουσειακών συλλογών τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στις αποθήκες των ελληνικών μουσείων βρίσκονται χιλιάδες αντικείμενα μεγάλης πολιτιστικής αξίας.
   Όταν τελείωσε την παρέμβασή του τον περίμενε μία έκπληξη. Οι βουλευτές της ΝΔ άρχισαν να τον χειροκροτούν, κάτι που τον αιφνιδίασε ευχάριστα. Να σημειωθεί ότι κατά της επίμαχης ρύθμισης έχει τοποθετηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 9. Ο Κούλης άφησε ελεύθερους τους δύο προδότες κατασκόπους και αυτοί κρύφτηκαν στο τουρκικό προξενείο. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
  Σε «φιάσκο» καταλήγει η υπόθεση της κατασκοπείας στο Καστελόριζο ύστερα από την σύλληψη δύο μουσουλμάνων της Θράκης από τις Αρχές με την κατηγορία ότι φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις και πολεμικά σκάφη του ΠΝ.
  Αυτό γιατί και οι δύο συλληφθέντες, δηλαδή ο 35χρονος υπάλληλος του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο όσο και ο 54χρονος ναυτικός Ελληνας μουσουλμάνος, μάγειρας σε πλοίο εταιρείας που εκτελεί δρομολόγιο στην άγονη γραμμή Ρόδου – Καστελλορίζου, αφέθησαν ελεύθεροι πριν από λίγη ώρα, παρά το γεγονός ότι ο πρώτος παραδέχθηκε την κατασκοπεία, δηλώνοντας ότι «Δεν το έκανε για το χρήμα αλλά για την μάνα πατρίδα Τουρκία»!
  Αφού οδηγήθηκαν και οι δύο στον Εισαγγελέα και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι, σαν να πρόκειται για πλημμέλημα!
  Έτσι ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου αφέθηκε ελεύθερος και πήρε πενθήμερη προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ ελεύθερος αφέθηκε και ο μάγειρας που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος και θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.
  Και οι δύο τους, σύμφωνα με πληροφορίες κατέφυγαν στο τουρκικό προξενείο στην πόλη της Ρόδου, εκμεταλλευόμενοι το άσυλο!
  Να σημειώσουμε ότι στον Ελληνα μουσουλμάνο που κατέγραφε φωτογραφικά τις κινήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κι έστελνε τις φωτογραφίες όταν βρισκόταν εντός εμβελείας των τουρκικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, ανατολικά της Ρόδου, εν πορεία προς τα νησιά του συμπλέγματος της Μεγίστης.
  Και οι δύο τους κατηγορούνταν από τις ελληνικές Αρχές για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία και η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, με την περαίωση της, για να αξιολογηθούν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και να ασκηθούν διώξεις για τα περαιτέρω.
  Άγνωστο με ποιο αιτιολογικό οι μουσουλμάνοι αφέθησαν ελεύθεροι, κάτι που σημαίνει πως η υπόθεση οδηγείται σε φιάσκο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Η σφαγή των Καλαβρύτων [Του Γ. Σπυρόπουλου]
  ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

  Του Γιώργου Σπυρόπουλου,
  Περιφερειακού Συμβούλου Κρήτης, Έλληνες για την Πατρίδα
  Αφιερωμένο εις ένδειξη φόρου τιμής και μνήμης στον Γιώργη Βάγια, τον παππού μου, που δεν γνώρισα ποτέ και στην Αείμνηστη Γιαγιά μου Ευθυμία Βάγια, που πάλεψε χήρα, Γερμανούς και κομμουνιστοσυμμορίτες, με τρεις κόρες και έναν γιο που πέθανε βρέφος σε ηλικία τριών ετών!


  Για όλους εμάς που η μοίρα μάς έδωσε την ευχή και την κατάρα να καταγόμαστε όπως εγώ από τα Καλάβρυτα, των μύθων και της ιστορίας, του Ηρακλέους στα βουνά του Ερυμάνθου, των νερών της Στύγας, όπου η Θέτιδα βάφτισε τον Αχιλλέα στα Αθάνατα νερά της, και της Επαναστάσεως του 1821,η σημερινή μέρα που ο χρόνος σταμάτησε την 13η του Δεκέμβρη του 1943 , γράφοντας στην παγκόσμια ιστορία την μεγαλύτερη σφαγή αμάχων στην Ευρώπη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής, σε συνάρτηση με τα εγκληματικά λάθη των αντάρτικων μονάδων του ΕΛΑΣ και των δύο Βρετανών πρακτόρων!

  Ήταν το 1943 , που η Βρετανική αντικατασκοπεία προσπαθούσε να περάσει δείγματα και στοιχεία ,ότι η απόβαση των "Συμμάχων " θα πραγματοποιούνταν στην Πελοπόννησο!
  Ήταν το 1943 το φθινόπωρο όπου ο Καλαβρυτινός Σμήναρχος Μίχος, κατατρόπωσε λίγο έξω από τα Καλάβρυτα, την επίλεκτη και πολυπολιτισμική δύναμη των ορεινών κυνηγών της 111ης, που επανδρώνονταν από Γερμανούς, Αλσατούς, Τουρκομάνους, Αζέρους, εγκληματίες πολέμου, αιχμαλωτίζοντας 85 από αυτούς, εκ των οποίων οι τρεις τραυματίες, όπου και σφαγιάστηκαν στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων από Ιατρό Ελασίτη και πετάχτηκαν σε πηγάδι έξω από το χωριό!

  Τους επόμενους μήνες οι αντάρτικες ομάδες του ΕΛΑΣ περιέφεραν τους Γερμανούς και άλλους αιχμαλώτους στα βουνά των Καλαβρύτων, μαζί με τους Άγγλους αξιωματικούς της S.O.E!

  Για κάποιον άγνωστο και αδιευκρίνιστο έως τώρα λόγο, αρχές Δεκεμβρίου του 1943, οι αντάρτες μαζί με τους Άγγλους οδήγησαν τους Αιχμαλώτους στην περιοχή των γκρεμών στο Μάζι Κλειτορίας, όπου και τους εκτέλεσαν είτε ρίχνοντας τους στον γκρεμό είτε δια πολυβολισμού!
  Μετά από λίγες μέρες, δυνάμεις της Βέρμαχτ έζωσαν την επαρχία Καλαβρύτων και προέβησαν σε σκληρά και βάρβαρα αντίποινα απέναντι στον άμαχο πληθυσμό!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπαίνοντας στα Καλάβρυτα οι Γερμανοί μάζεψαν όλους τους άντρες στην πλατεία και έκλεισαν τις γυναίκες στο δημοτικό σχολείο.
   Μεταξύ αυτών η Γιαγιά μου και η μητέρα μου με τις δύο αδερφές και τον μικρό Δημήτρη!
   Οι Γερμανοί είχαν οδηγήσει ήδη τους άντρες από έντεκα ετών ως τους υπέργηρους στην ράχη του Καπή όπου και δια πολυβολισμού εκτέλεσαν πέραν των χιλίων ανδρών, μεταξύ αυτών και παιδιά επτά και οχτώ ετών!
   Όμως οι περισσότεροι νεκροί που ανευρέθησαν ήταν και πυροβολημένοι στο κεφάλι από τα εννιάρια lugger , δια της χαριστικής βολής!
   Γλύτωσαν μόνο δεκατρείς!

   Στα απέναντι υψώματα το αποτρόπαιο θέαμα το παρακολουθούσαν εκατοντάδες Ελασίτες αντάρτες, που δεν τόλμησαν καν να προχωρήσουν σε μια επιχείρηση αντιπερισπασμού για να γλυτώσουν έστω και ελάχιστοι!
   Τα Καλάβρυτα είχαν ήδη λεηλατηθεί και καιγόταν όλα τα σπίτια, από άκρη σε άκρη!

   Στο σχολείο με τις γυναίκες και τα παιδιά, ήδη είχαν βάλει φωτιά και με τεράστιο ψυχικό σθένος οι γυναίκες έσπασαν την πόρτα, χωρίς την συνδρομή κανενός Αυστριακού στρατιώτη όπως κάποιοι λένε και γλύτωσαν!
   Δεν γλύτωσαν όμως από την φρίκη των νεκρών συζύγων, αδελφών και συντοπιτών τους που αντίκρισαν λίγη ώρα μετά, οδηγούμενες από το αίμα που έτρεχε ποτάμι από την ράχη του Καπή!

   Τα επόμενα χρόνια, έως και σήμερα οι μνήμες δεν έσβησαν ποτέ!
   Τα Καλάβρυτα κάηκαν και δεύτερη φορά το 1946-1947 κατά τον συμμοριτοπόλεμο, όπου οι Ελασίτες προέβησαν στις ίδιες ωμότητες, σκοτώνοντάς αμάχους, ιερείς και Έλληνες στρατιώτες και χωροφύλακες!

   Η κοροϊδία των μετακατοχικών κυβερνήσεων ήταν πρωτοφανής, όπου και τα λίγα χρήματα που έστειλε η Γερμανία ως αποζημιώσεις για τις οικογένειες έκαναν φτερά και βρέθηκαν στις τσέπες δικηγόρων, συμβολαιογράφων και "Δια την προίκα" των Βασιλικών ανακτόρων!
   Οι μετέπειτα κυβερνήσεις πούλησαν τις Καλαβρυτινές γυναίκες και απαξίωσαν τις Γερμανικές αποζημιώσεις, με διάφορες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι!

   Καθήκον όλων μας είναι η πραγματική εξιστόρηση των γεγονότων και η σύμπνοια όλων για την δικαίωση αυτών των γυναικών που πάλεψαν με ορατούς και αόρατους εχθρούς και εγκληματίες πολέμου!

   Εις μνήμην του παππού μου Γεωργίου Βάγια, της Γιαγιάς μου Ευθυμίας, των τεσσάρων αδερφών του παππού μου και του Πατήρ Ανδρέα Καΐαφα αδερφού της Γιαγιάς μου που αποκεφαλίστηκε από τους Ελασίτες το 1947!

   "Στην άκρη του τάφου φύτεψα ένα ωραίο κρίνο.
   Για κοίτα πώς το θρέψανε τα δάκρυα που ρίχνω"

   Σπυρόπουλος Γιώργος

   Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης

   Αρχιφύλακας ΕΛ.ΑΣ.

   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 11. Η σφαγή των Καλαβρύτων ήταν έργο της SoE και των Κομμουνιστών. Οι Γερμανοί ήσαν οι Εργολάβο του Προαναγγελθέντος εγκλήματος. ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ
  Η εντολή για την εκτέλεση των 74 Γερμανών αιχμαλώτων, από την μάχη της Κερπινής, δόθηκε από το Κάιρο. Και ο καθολικός Ιρλανδός σύνδεσμος της SoE, που τη μετέφερε, μέχρι που πέθανε, έκανε μνημόσυνο στην Αγγλία για τους νεκρούς , μπας και καθαρίσει τη ψυχή του.
  Οι 74 ζωντανοί Γερμανοί αιχμάλωτοι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η γιγαντιαία χερσαία «επιχείρηση Καλάβρυτα», μεταφέρθηκαν, στη περιοχή Μάζι του Χελμού , όπου και εκτελέστηκαν το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 1943, ενώ τα πτώματα τους ρίχθηκαν σ’ ένα βάραθρο 80 μέτρων. Την διαταγή για την μεταφορά από τα Μαζέικα στο Μάζι και την εκτέλεση τους υπέγραψαν με ημερομηνία 4-12-1943 οι τρείς επικεφαλείς του αρχηγείου ΕΛΑΣ βορειοδυτικής Πελοποννήσου Αχιλλέας, Αλέξανδρος και Μίχου. Οι δύο πρώτοι ήταν κομματικά στελέχη του ΚΚΕ ενώ ο Μίχου (Δημ. Μίχου ή Γερο-Μίχος από τους Λαπαναγούς) στρατιωτικός διοικητής). Η απόφαση για την εκτέλεση ελήφθη με υπόδειξη της Αγγλικής Αποστολής Άντονυ Άντριους, Τζών Στήβενς και Ντάνκαν Μακμάλεν που παρακολουθούσαν τα γεγονότα.
  Την εκτέλεση ανέλαβε η ομάδα του λοχαγού Χρ. Στασινόπουλου του 9ου Συντάγματος ΕΛΑΣ Αρκαδίας, με την συμμετοχή του λοχαγού Αργυρόπουλου και 20 ανδρών τους. Από τους ομήρους Γερμανούς διασώθηκαν δύο, που είπαν ότι στην εκτέλεση οι Έλληνες τους έδεναν με σύρμα ανά έξη και ότι τους πυροβολούσαν δυο ξένοι, που μιλούσαν Αγγλικά. Αυτοί οι δύο εκτέλεσαν τους Γερμανούς αιχμαλώτους.
  Οι Γερμανοί, μάζεψαν από την περιοχή 79 πτώματα, (4+3+72) και τους έθαψαν στην Τρίπολη στις 23 Δεκεμβρίου.
  Ουδείς κομμουνιστής βρέθηκε μέσα στα Καλάβρυτα στις 13 Δεκεμβρίου 1943. Οι εκτελεσθέντες ήσαν ΟΛΟΙ ΔΕΞΙΟΙ. Οι Κομμουνιστές που γνώριζαν τι θα συμβεί την είχαν κοπανίσει.
  «Μετά, που έφυγαν οι Γερμανοί παρουσιαστήκανε κάποιοι αντάρτες. Νομίζω πως ήτανε ο Γλαράκης, ο τσαγκάρης. Του ριχτήκανε όλες οι γυναίκες να τον σκοτώσουν, αλλά εκείνος διέφυγε και τους φώναξε : «Τι να σας κάνουμε, προλάβανε οι Γερμανοί, άλλως θα το είχαμε κάνει εμείς». Την επομένη ήλθε και άλλος αντάρτης του οποίου ο πατέρας και ο αδελφός είχαν τουφεκιστεί. Η μάνα του τον καταράστηκε και τον φώναξε «φονιά» και του είπε να μην τον ξαναδεί. […] Όταν αυτοί τόλμησαν να επιστρέψουν στην πόλη, οι γυναίκες άρχισαν να τους ρωτούν: «Γιατί μας αφήσατε μονάχους; Γιατί κρυφτήκατε στα βουνά; Γιατί δεν ήρθατε να πολεμήσετε για μας;». «Τις γυναίκες που διαμαρτυρήθηκαν πιο έντονα, οι αντάρτες τις έκλεισαν σε κάποιο στρατόπεδο αλλά μερικές εβδομάδες αργότερα αφέθηκαν ελεύθερες και επέστρεψαν στα Καλάβρυτα».
  (από συνεντεύξεις αυτοπτών μαρτύρων και κατοίκων των Καλαβρύτων)

  O Λοχαγός του Αγγλικού Στρατού Κόναλ ο Ντόνελ με τον αδελφό του το 1942 στο Κάιρο. Ιδού η μαρτυρία του γιου του.

  "On the night of 19/20th Oct 1943 my father , a Roman Catholic Irishman, Captain Conal O'Donnell Royal Engineers, aged 28, was parachuted into occupied Greece.He was a British Liaison Officer (BLO) with SOE Middle East,known as Force 133.His mission was to discover and construct isolated mountain airstrips which could be used to receive arms supplies for the Greek resistance in the Peloponnese.It was also intended to build landing grounds from which Allied fighter bombers could harry the Germans once the invasion was underway. However progress on this vital work was soon swept away as he and his colleagues were caught up in a German operation which led to the massacre of 497 men and boys in the Greek village of Kalavryta on Dec13th 1943"
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Καθηγητής Φώσκολος: «Το μίσος των ελληνικών κυβερνήσεων για τον ορυκτό μας πλούτο».
  Με ένα πρόσφατο (10/12) όσο και βαρυσήμαντο άρθρο του, ο Ομότιμος Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος, αναλύει τις επιστημονικές και πολιτικές πτυχές του ζητήματος της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος και καταλήγει με μία δήλωση που προκαλεί σοκ: “Υπάρχει μίσος των Ελληνικών Κυβερνήσεων εναντίον της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας”…
  Ο Καθηγητής τεκμηριώνει επάνω σε γεωλογικά δεδομένα τον ισχυρισμό του για την ύπαρξη υπολογίσιμων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ελληνική ΑΟΖ, παραθέτει στοιχεία για την εκτιμώμενη ποσότητά τους και τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται.
  Η πλέον σημαντική εξέλιξη των τελευταίων ετών είναι η ανακάλυψη ότι στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν και τεράστιες ποσότητες βιογενούς φυσικού αερίου, εκτός από το πυρολυτικό φυσικό αέριο που είχε ήδη ανακαλυφθεί.
  Η ανακάλυψη των κοιτασμάτων βιογενούς φυσικού αερίου έγινε το 2015 και «άλλαξε άρδην το σκεπτικό για το τι περιμένουμε στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου» λέει με νόημα.
  «Άρα στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου έχουμε δύο ειδών φυσικό αέριο.
  Το πρώτο που γνωρίζαμε μέχρι το 2015 ήταν το πυρολιτικό, που προέρχεται από τη διάσπαση των αλειφατικών ενώσεων του αργού πετρελαίου σε θερμοκρασίες γύρω στους 100 βαθμούς Κελσίου και χρειάζεται περίπου 8 εκατομμύρια χρόνια για να δημιουργηθεί. Αυτό αποθηκεύεται κυρίως σε ψαμμιτικά πετρώματα.
  Το δεύτερο είδος είναι το βιογενές, που προέρχεται από την εν ψυχρώ αποσύνθεση φυτικής μάζας από μεθανοβακτήρια και δημιουργείται σε λιγότερο από 48 ώρες. Αυτό αποθηκεύεται κυρίως σε κοραλλιογενείς υφάλους».
  Στην περιοχή της Μεσογειακής Ράχης που αρχίζει από τον κόλπο της Κυπαρισσίας και φτάνει μέχρι νότια της Ιεράπετρας, υπάρχουν 14 στόχοι κοραλλιογενών υφάλων με πολύ μεγάλες πιθανότητες εύρεσης αποθεμάτων βιογενούς φυσικού αερίου που υπερβαίνουν τα 190 τρισ. κυβικά πόδια.
  Συγκριτικά, τα κοιτάσματα Ζορ, Καλυψώ και Γλαύκος που βρίσκονται στην Αιγυπτιακή (το πρώτο) και στην Κυπριακή ΑΟΖ (τα δύο τελευταία), έχουν αθροιστικά 41 τρισ. κυβικά πόδια βιογενούς φυσικού αερίου.
  Και καταλήγει ο καθηγητής:
  «Καταλαβαίνει κανείς την κολοσσιαία γεωστρατηγική σημασία της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου, που αθροιστικά πρέπει να έχει τουλάχιστον 550 τρισ. κυβικά μέτρα πυρολιτικού και βιογενούς φυσικού αερίου...
  Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση…
  Επί κυβερνήσεως Σημίτη, η ΥΠ.ΑΝ. Βάσω Παπανδρέου κατήργησε τη ΔΕΠ-ΕΚΥ και σταμάτησε οποιασδήποτε μορφής έρευνα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο. Μάλιστα, με ένα πολύ έξυπνο τρόπο έστειλε όλους τους επιστήμονες που δούλευαν στη ΔΕΠ-ΕΚΥ στη Λιβύη και την Αίγυπτο. Τέτοιο μίσος εναντίον της εκμετάλλευσης των ελληνικών υδρογονανθράκων ήταν απαράδεκτο και πρωτόγνωρο.
  Την ίδια πολιτική συνέχισε και η Νέα Δημοκρατία επί των ημερών του Κώστα Καραμανλή. Η τότε ηγεσία του ΥΠ.ΑΝ. εξαφάνισαν από προσώπου γης τον Γιώργο Σαλαγκούδη, υφυπουργό στο ΥΠ.ΑΝ., διότι ήθελε να κάνει τότε ό,τι έκανε ο Γιάννης Μανιάτης από το 2010 έως το 2014.
  Και πριν τον Σαλαγκούδη εξαφανίστηκε και ο Αναστάσιος Πεπονής, τη θέση του οποίου πήρε η Βάσω Παπανδρέου. Ακολουθεί η περίοδος Γιώργου Παπανδρέου, με την ίδια φιλοσοφία. Μάλιστα, ο ΥΠ.ΕΞ. Δημήτρης Δρούτσας χλεύαζε όποιον ασχολείτο με την έρευνα υδρογονανθράκων.
  Επί κυβερνήσεως Σαμαρά, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ήθελε να κλείσει όλα τα γεωλογικά τμήματα, Αριστοτέλειο, Πάτρας και Πολυτεχνείο Κρήτης, που δίδασκαν μαθήματα Γεωλογίας Πετρελαίου. Η ίδια πολιτική συνεχίστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή από το 2015 έως το 2017, και τη σκυτάλη παίρνει από το 2019 η Νέα Δημοκρατία.
  Ναι, υπάρχει μίσος των ελληνικών κυβερνήσεων εναντίον της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας, της ευημερίας του ελληνικού λαού και την τεράστια γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας. Αδιανόητο...».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 13. ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΗΡΙΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.

  ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.....

  ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ : " Η ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΣΗ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΞΕΤΕΛΕΣΑΝ ΦΥΣΙΚΑ, ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 426, Ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΖΟΛΩΤΑΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ ΟΤΙ:

  " ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΛΥΣΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΗ ΩΣ ΛΥΣΙΣ, ΕΦ' ΟΣΟΝ Δ Ε Ν ΒΑΣΙΣΘΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΔΑΦΙΚΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ, ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΝ . "

  " ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ Η ΛΥΣΙΣ ΑΥΤΗ, ΤΟΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΣ Ε Π Α Ι Τ Ω Ν, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΔΙΗΝΕΚΗ ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΑΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΟΝΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ....."

  ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΜΠΑΤΣΗ, " Η ΒΑΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ " ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ 1947.

  ΚΑΙ Ο ΔΗΜ. ΜΠΑΤΣΗ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ 1952.

  ΚΑΙ Ο ΞΕΝΟΦΩΝ ΖΟΛΩΤΑΣ, ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ : " Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟΣ " ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ, ΤΟΝΙΖΕ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΟΤΙ :

  Η ΕΛΛΑΣ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΜΙΑ Χ Ω Ρ Α Ε Π Α Ι Τ Ω Ν , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

  ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΣΠΑΝΙΑ ΟΡΥΚΤΑ ΜΑΣ ??

  ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ Ο ΕΞΟΧΩΤΑΤΟΣ κ. ΚΟΥΠΕΡ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΟΥΠΕΡ, Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΕΠΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΕΛΗΞΕ ΤΟ 2010, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΕ Ο μίστερ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 25 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ!

  ΤΟΝ ΑΗΗΤΤΗΤΟ ΕΛΛΗΝΑ, ΠΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ, ΤΟΝ ΝΙΚΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ, ΤΟ ΟΥΪΣΚΥ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ Η ΤΣΟΝΤΑ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΔΙΣΤΑΧΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ κ.λ.π ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΠΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟ !

  ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΟΦΩΝΤΑ ΖΟΛΩΤΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΑΖΑΜΕ ΚΑΛΕ ?

  ΕΜΕΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ μανδάμ ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΤΟ " ΝΙΑΟΥ- ΝΙΑΟΥ ΓΑΤΟΥΛΑ ", ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΙΑΤΑΡΑΚΤΗ ΕΒΡΑΪΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ......

  ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΗΣΟΥΜΕ ΕΑΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΣΤΥΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΜΕ ΧΑΛΚΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ, ΕΝΩ ΘΑ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΛΥΠΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΣΤΙΓΙΑ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.

  Γ Ι Α Τ Ι ΓΙΝΑΜΕ ΤΟΣΟ ΜΑΛΘΑΚΟΙ ??

  ΠΟΙΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ?

  ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΣΙΜΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...