Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020

Μονάδα ηλεκτρικών αυτοκινήτων θέλει να φτιάξει στην Ελλάδα η γερμανική Next e.Go. Οι «Αυτόχθονες Έλληνες» βάζουν στοίχημα: η γερμανική βιομηχανία θα βρει - άγνωστα - εμπόδια και θα πάει τελικά στην Τουρκία ή στην Βουλγαρία, (μπορεί και στα Σκόπια ή στην Αλβανία). Δεν γνωρίζει η καημένη ότι στην Ελλάδα επικρατεί το όργιο των πρακτόρων των ξένων πρεσβειών, η διαφθορά και η ανύπαρκτη (κομμουνιστική) δικαιοσύνη.

Συλλέκτες ακινήτων

 Η Ακρίτα ζει ένα δράμα: «Αγόρασα 2 μικρά διαμερισματάκια στο Λονδίνο για αποκούμπι».

 Μονάδα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα δρομολογεί η Γερμανική Next e.Go  Mobile – Μνημόνιο παρουσία Μητσοτάκη

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΝΕΑ:  Next eKobina Go: Πτωχευμένη εταιρεία υπέγραψε με την κυβέρνηση ως «κολοσσός που θα επενδύσει 100.000.000 ευρώ»!

 

Η  «Εταιρεία-κολοσσός»  του  Κούλη  είναι  πτωχευμένη. Θυμάστε κάτι παλιές ελληνικές ασπρόμαυρες ταινίες με τους μεγιστάνες και τους εμίρηδες που στην πράξη ήταν φουκαράδες; Ε, κάτι τέτοιο!

 

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκάλυψε το βράδυ της Τρίτης από το βήμα της Βουλής ότι την Τετάρτη θα ανακοινωθεί μια πολύ σημαντική επένδυση, όπως αυτή της Microsoft και της Pfizer, στον χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Την πρόθεση για την δημιουργία μονάδας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα φέρεται να έχει εκφράσει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.Go που ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σε πρώτη φάση ο επικεφαλής της Next e.Go θα υπογράψει την Τετάρτη σε διαδικτυακή εκδήλωση μνημόνιο συναντίληψης με το Enterprise Greece, παρουσία του πρωθυπουργού, του υπ. Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη και του υφυπουργού για την οικονομική διπλωματία Κ. Φραγκογιάννη.

 

Από γερμανικής πλευράς, το μνημόνιο συναντίληψης θα υπογράψει ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας καθηγητής Ulrich Hermann, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι απώτερος στόχος της συνεργασίας είναι η κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν τα βασικά σημεία της συνεργασίας, όπως αυτά αναλύονται στην «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας».

Ποια είναι η Next e.GO

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO ιδρύθηκε το 2015 από τον καθηγητή Dr. Γκίντερ Σου, κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων, με έδρα το Άαχεν της Γερμανίας. 

Στην αυτοκινητοβιομηχανία εργάζονται περίπου 450 άτομα, τα οποία δουλεύουν σε ευέλικτες ομάδες με μια  για την παραγωγή αποδοτικών και ιδιαίτερα ανθεκτικών ηλεκτρικών οχημάτων, ιδανικά για μικρές αποστάσεις.

Από το 2018 η εταιρεία κατασκεύασε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο e.GO Life στη βιομηχανική περιοχή Άαχεν.

Το πρώτο μοντέλο που κατασκεύασε έφερε το λογότυπο e.GO Life το οποίο πωλούνταν κάτω από τις 16.000 ευρώ.Πηγή: Reporter.gr

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΝΕΑ:  Next eKobina Go: Πτωχευμένη εταιρεία υπέγραψε με την κυβέρνηση ως «κολοσσός που θα επενδύσει 100.000.000 ευρώ»!  PRONEWS

Ποια είναι η Next.e.GO Mobile που παρέσυρε τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη σε τηλεδιάσκεψη για την «επένδυση»

Πτωχευμένη είναι η μητρική γερμανική εταιρεία η οποία εμφανίζεται από την  κυβέρνηση ως «Εταιρεία-κολοσσός» που ετοιμάζεται να προχωρήσει σε «τεράστια επένδυση στην Ελλάδα και η οποία σήμερα υπέγραψε «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» (LoI) σε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Electric Cars e. GO Made in Greece» στην οποία συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η μισή κυβέρνηση!

Μπορεί να ακούγεται ως σενάριο φαρσοκωμωδίας αλλά είναι πραγματικότητα: Η πτωχευμένη γερμανική εταιρεία άσχετα με τον «ολλανδικό μανδύα» που φόρεσε, όπως θα δούμε κατάφερε να οργανώσει ολόκληρη τηλεδιάσκεψη παρόντος του Έλληνας πρωθυπουργού για να υπογραφεί «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» «για τη νέα τεράστια επένδυση στην Ελλάδα που θα πραγματοποιήσει μια ακόμη εταιρεία-κολοσσός να επενδύσει στη χώρα μας»!

Ναι, έτσι ακριβώς μας την σύστησαν: «Εταιρεία-κολοσσός». Θυμάστε κάτι παλιές ελληνικές ασπρόμαυρες ταινίες με τους μεγιστάνες και τους εμίρηδες που στην πράξη ήταν φουκαράδες; Ε, κάτι τέτοιο!

Μάλιστα χθες συστήθηκε στο πανελλήνιο η «Next e.go» που «παράγει  ηλεκτρικά αυτοκίνητα» από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Σήμερα είχε τηλεδιάσκεψη ο πρωθυπουργός (δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι γνώριζε ποια είναι η e. GO και ότι είμαστε σίγουροι ότι εξαπατήθηκε) όπου παρουσιάστηκαν «τα βασικά σημεία της συνεργασίας, όπως αυτά αναλύονται στην Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» με την «εταιρεία-κολοσσό».

Στην σχετική διαδικτυακή εκδήλωση υπέγραψαν (;) την επιστολή ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, και ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθηγητής Ulrich Hermann, ενώ παρίστατο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης.

Ποια είναι η «εταιρεία κολοσσός»; Πρόκειται για μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα το Aachen της Γερμανίας, η οποία είχε την ονομασία el.Go Mobile AG.

Ιδρύθηκε το 2015 και πουλούσε το ηλεκτρικό Next.e.GO Mobile SE με κόστος περίπου 15.000 ευρώ, αλλά δεν το αγόραζε κανένας. 

Με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και όπως αναφέρει η Wikipedia, πτώχευσε πριν από έξι μήνες!

Συγκεκριμένα η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στην Γερμανία την 1η Ιουλίου 2020, ενώ από τον Σεπτέμβριο εμφανίζεται ένα «υπόλοιπο» της εταιρείας να περνά στην ιδιοκτησία του άγνωστου ολλανδικού fund, ND Industrial!

Η νέα εταιρία που δημιουργήθηκε μετά την πτώχευση της μητρικής είναι η Next.e.GO Mobile SE.

Τώρα, εμφανίζεται η πτωχευμένη εταιρεία να έρχεται στην Ελλάδα, με «ολλανδικό παλτό» έστω και μάλιστα συζητά με τον ίδιο τον πρωθυπουργό (!) για επένδυση 100.000.000 ευρώ στην Ελλάδα!

Μα, αν είχαν 100.000.000 ευρώ γιατί δεν τα έριξαν να σωθεί η γερμανική μητρική και να μην πτωχεύσει;

Όπως αναφέρει η Wikipedia η e.GO Mobile AG έδρευε στο Άαχεν της Γερμανίας, και ιδρύθηκε το 2015 από τον RWTH Aachen - καθηγητή Günther Schuh μέχρι που πτώχευσε πριν από έξι μήνες!

Η εταιρεία παρήγαγε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο τεσσάρων θέσεων, από τον Απρίλιο του 2019, αλλά δεν το αγόραζε κανένας και η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την 1η Ιουλίου 2020, 14 μήνες μετά την έναρξη παραγωγής!

Η ίδια εταιρεία ίδρυσε την εταιρεία ηλεκτρικών φορτηγών StreetScooter το 2010, η οποία εξαγοράστηκε από την Deutsche Post AG το 2014 και πτώχευσε και αυτή και αυτή το 2020!

Τι μπορεί να συμβαίνει; Κάποιοι πονηροί είδαν «ψωμί» στα κοινοτικά κονδύλια για την ηλεκτροκίνηση και την «πράσινη ενέργεια». Πήραν την πτωχευμένη εταιρεία και την λάνσαραν ως «εταιρεία-κολοσσό».

Αλλά οι ίδιοι δεν μπορούν να τσιμπήσουν κονδύλια από την ΕΕ μέσω της μητρικής, καθώς «τα έχει τινάξει».

Και πλησίασαν την ελληνική κυβέρνηση για να μπει αυτή μπροστά στην εκταμίευση των 100 εκατ. ευρώ που εμφανίζονται ως «επένδυση» για εργοστάσιο που θα απασχολήσει 5.000 εργαζόμενους!. Απίστευτη ιστορία και σίγουρα θα έχει συνέχεια...

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...