Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020

Πρόεδρος Ελλήνων Γιατρών Ηνωμένου Βασιλείου: «Δεν θα κάνω το εμβόλιο της Pfizer, δεν έχω επαρκείς πληροφορίες. Eχω ηθική υποχρέωση απέναντι στους ασθενείς». Είναι η πρόεδρος των Ελλήνων γιατρών της Αγγλίας και δεν έχει ενημερωθεί γι αυτό, στην χώρα που δουλεύει. Τι ενημέρωση άραγε έχουν εδώ οι δικοί μας υπερμιντιοποιημένοι γιατροί, που βγαίνουν και λένε ότι τους κατέβει και προτρέπουν τον κόσμο να κάνει μαζικά το αμφισβητούμενο εμβόλιο του mRNA; Έχουν ή όχι ηθική υποχρέωση απέναντι στους ασθενείς;

 Πρωτοφανές: Εγκρίθηκε στην Αγγλία το εμβόλιο της Pfizer χωρίς δημοσίευση και επαλήθευση των δεδομένων των κλινικών δοκιμών. Οι ανακοινώσεις των εταιρειών για τα υποψήφια εμβόλια δεν περιλαμβάνουν διάρκεια τεχνητής ανοσίας. Οι Βρετανοί (ευτυχώς) τα πρώτα πειραματόζωα για το εμβόλιο του κορωνοϊού. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Αν δεν δω τις μελέτες, δεν υπάρχει εμβόλιο».

 

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ: «Θα ξεκινήσουμε  μια μεγάλη
ΑΝΤΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ εκστρατεία».

https://www.facebook.com/evangelos.balafoutis.7/videos/835578877204125

 

 


 ΟΙ ΕΥΛΟΓΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤA ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΠΑΡΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥΣ, ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΩΤΕΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΙΔΙΩΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ; 

 

 

«Δεν ξέρουμε που βαδίζουμε. Σε αυτή την φάση δεν θα το κάνω το εμβόλιο, δεν έχω επαρκείς πληροφορίες  γιατί δεν έχουμε ενημέρωση», δήλωσε η πρόεδρος των Ελλήνων γιατρών του  Ηνωμένου Βασιλείου Κυριακή Σονίδου. Μιλώντας σε εκπομπή στο MEGA επεσήμανε πως δεν έχουν σαν επιστημονική κοινότητα στην Μεγάλη Βρετανία καμιά ενημέρωση και ότι μαθαίνουν είναι από τα μέσα ενημέρωσης για το εμβόλιο, καταθέτοντας τον έντονο προβληματισμό της για το εμβόλιο της Pfizer-BioNTeck.

Η Ελληνίδα γιατρός με πολυετή θητεία στο υγειονομικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου άφησε αιχμές για τον τρόπο που η βρετανική κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα, καταλογίζοντας της , βιασύνη και επικοινωνιακή πολιτική για να αναστραφεί το κλίμα λόγω των μεγάλων απωλειών.

«Δεν είμαστε κακοπροαίρετοι αλλά υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» γύρω από το εμβόλιο», είπε η κ. Σονίδου.

 

 

 
  
 
 
 
 
 

Γιατί οι Βρετανοί θα ξεκινήσουν πρώτοι τους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό στα παιδιά.

Τι είπε η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, στην πρόσφατη απόφαση της Βρετανίας να εγκρίνει πρώτη το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Στους εμβολιασμούς θα συμμετάσχουν και τα παιδιά, κάτι που φαίνεται πως δεν ξαφνιάζει τους ειδικούς.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας πως: «αυτό δεν ξαφνιάζει τους παιδιάτρους, καθώς αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών οι Βρετανοί έχουν αντιδράσει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στη διάρκεια μικρότερων επιδημικών εξάρσεων, σώζοντας τις ζωές πολλών μικρών παιδιών».

Ανέφερε ότι τον Νοέμβριο του 1999, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που εφάρμοσε μαζικό εμβολιασμό έναντι της μηνιγγίτιδας C. Μέσα σε λίγους μήνες οι Βρετανοί πρώτοι στον κόσμο κατάφεραν να εμβολιάσουν το 80% των παιδιών και εφήβων τους με αποτέλεσμα την δραματική μείωση της μηνιγγίτιδας στη χώρα τους κατά 90%.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν σημειώθηκαν περισσότερα από 300 περιστατικά κοκίτη σε βρέφη κάτω των τριών μηνών, οι Βρετανοί αποφάσισαν να εμβολιάσουν όλες τις εγκύους. Πέτυχαν μόλις σε 8 εβδομάδες να εμβολιαστεί το 78% των εγκύων που βρίσκονταν στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους. Σταμάτησαν την ενδημική έξαρση του κοκίτη στη χώρα και το πρόγραμμα αυτό συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

«Οι Βρετανοί έχουν και στο πρόσφατο παρελθόν επιδείξει εγρήγορση, αυξημένα αντανακλαστικά, τόλμη, αποφασιστικότητα, αλλά και αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση, έχουν αποδειχθεί πρωτοπόροι στην αντιμετώπιση προκλήσεων στη δημόσια υγεία», τόνισε.

 

 

 

 

Επικεφαλής της έρευνας Pfizer: Το εμβόλιο Covid είναι γυναικεία στείρωση

Head of Pfizer Research: Covid Vaccine is Female Sterilization (Επικεφαλής της έρευνας Pfizer: Το εμβόλιο Covid είναι γυναικεία στείρωση)


ΠΗΓΗ

 

 

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ,  4  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017.  ΑΡΘΡΟ:  «AΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟΥ 90% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ «ΑΕΡΟΒΙΟ ΕΜΠΟΛΑ».

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/04/a-2006-90.html

 

Σημείωση:  τα  τελευταία  χρόνια   σε  ειδικούς  κύκλους  διακινούνται  πολύ  πιο  προχωρημένα  σενάρια  για  μείωση  του  ανθρώπινου  πληθυσμού  με  ειδικές  ιατρικές  τεχνικές,  πολύ  εξειδικευμένες  και  περισσότερο  "ανθρωπιστικές",  που  ίσως  σε  επόμενο  άρθρο μας  αναπτύξουμε  μερικές.   Π.χ.  προσπάθειες  κατασκευής  φαρμάκων  ή  "τεχνικών"  που  μπορεί να στειρώσουν  ένα  ολόκληρο πληθυσμό. 

 

 ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

 

 

7 σχόλια :

 1. Πρόεδρος Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών - Τ.Μέρτενς: «Δε γίνεται να εγκριθούν γρηγορότερα τα εμβόλια».
  Ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (STIKO) Τόμας Μέρτενς, ανέφερε πως χρειάζεται χρόνο μέχρι το τέλος του έτους για να διατυπώσει επίσημες συστάσεις σχετικά με τη διανομή του εμβολίου του κορωνοϊού.
  «Υπάρχουν ακόμη (επιστημονικά) δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ουσίας του εμβολίου τα οποία πρέπει να ελεγχθούν σε τελικό στάδιο», είπε σήμερα στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk / Dlf) εξηγώντας το λόγο της μέχρι τώρα μη έγκρισής του.
  Σύμφωνα με τον Tόμας Μέρτενς, «οι υγειονομικές αρχές των ομοσπονδιακών κρατιδίων αναμένεται να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της επίσημης σύστασης της STIKO αυτή την εβδομάδα. Τότε θα μπορέσουν να αρχίσουν να προετοιμάζονται για τους εμβολιασμούς. Ο αρχικός στόχος είναι η προστασία ατόμων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο. Από την άλλη πλευρά, η επιδημιολογική επίδραση θα εμφανιστεί μόνο μετά από μήνες», τόνισε.
  «Η STIKO επεξεργάζεται αυτή τη σύσταση από την άνοιξη σε συνεργασία με το «Γερμανικό Συμβούλιο Ιατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας» και την «Εθνική Επιστημονική Ακαδημία Leopoldina» αυτή η σύσταση, η οποία θα απευθύνεται στις κρατικές αρχές υγείας, μπορεί να οριστικοποιηθεί τώρα, επειδή η επιτροπή έλαβε τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα για την έγκριση του εμβολίου μόλις την περασμένη εβδομάδα, εξήγησε στο Dlf ο Τόμας Μέρτενς.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΕ mRNA;
  Ζ.Π. (4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017): Τα τελευταία χρόνια σε ειδικούς κύκλους διακινούνται πολύ πιο προχωρημένα σενάρια για μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού με ειδικές ιατρικές τεχνικές, πολύ εξειδικευμένες και περισσότερο "ανθρωπιστικές", που ίσως σε επόμενο άρθρο μας αναπτύξουμε μερικές. Π.χ. προσπάθειες κατασκευής φαρμάκων ή "τεχνικών" που μπορεί να στειρώσουν ένα ολόκληρο πληθυσμό.
  Δύο ακόμη καταξιωμένοι γιατροί πρώτης γραμμής ο Βρετανός Mike Yeadon και ο Γερμανός Wolfgang Wodarg, απεύθυναν μια έκκληση για αναστολή μελετών επί εμβολίων SARS-CoV2. Την απεύθυναν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και επισυνάπτουν αναφορά στο αίτημά τους, που καλούν τους Ευρωπαίους να υπογράψουν, όπως μεταδίδει το dimpenews.com.
  O τ. αντιπρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής της Pfizer, ο γιατρός Michael Yeadon και ο Dr Wodarg, τ. βουλευτής (σοσιαλδημοκράτης) σταχυολογούν κάποιους κινδύνους ως πιθανές σοβαρές ανεπιθύμητες παρενέργειες από το εμβόλιο:
  ”Ο σχηματισμός των λεγόμενων «μη εξουδετερωτικών» αντισωμάτων (neutralizing antibodies) μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, ιδιαίτερα όταν τα άτομα που υποβάλλονται στη δοκιμή αντιμετωπίσουν τον πραγματικό «άγριο» ιό μετά τον εμβολιασμό. Αυτή η αποκαλούμενη βελτίωση που εξαρτάται από αντισώματα, ADE, είναι από καιρό γνωστή από πειράματα με εμβόλια covid σε γάτες. Κατά τη διάρκεια αυτών των μελετών, όλες οι γάτες που αρχικά ανέχθηκαν καλά τον εμβολιασμό πέθαναν αφού μολύνθηκαν με αληθινούς κορονοϊούς. Αυτή η υπερβολική αντίδραση ευνοείται περαιτέρω από τους ενεργούς ενισχυτές.
  Οι εμβολιασμοί αναμένεται να παράγουν αντισώματα κατά των πρωτεϊνικών ακίδων του SARS-CoV-2 . Ωστόσο, οι πρωτεϊνικές ακίδες περιέχουν επίσης πρωτεΐνες ομόλογες με τη συγκυτίνη, οι οποίες είναι απαραίτητες για το σχηματισμό του πλακούντα σε θηλαστικά όπως οι άνθρωποι. Πρέπει να αποκλειστεί απολύτως ότι ένα εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2 πυροδοτεί μια ανοσολογική αντίδραση κατά της συγκυτίνης-1, διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει υπογονιμότητα αόριστης διάρκειας σε εμβολιασμένες γυναίκες.
  Σύμφωνα πάντα με το dimpenews.com, τα εμβόλια mRNA BioNTech / Pfizer περιέχουν πολυαιθυλενογλυκόλη (PEG). Το 70% των ανθρώπων αναπτύσσουν αντισώματα σε αυτήν την ουσία – αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν αλλεργικές αντιδράσεις, ή ακόμα και θάνατο, στον εμβολιασμό.
  Η πολύ σύντομη διάρκεια της μελέτης δεν επιτρέπει ρεαλιστική αξιολόγηση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων. Όπως με τις περιπτώσεις ναρκοληψίας μετά τον εμβολιασμό της γρίπης των χοίρων, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις θα μπορούσαν να παρατηρηθούν μόνο με προγραμματισμένη έγκριση έκτακτης ανάγκης όταν είναι ήδη πολύ αργά για εκατομμύρια άτομα που εμβολιάστηκαν. Οι κυβερνήσεις σκοπεύουν να εκθέσουν εκατομμύρια υγιείς ανθρώπους σε απαράδεκτους κινδύνους και να τους αναγκάσουν να εμβολιαστούν εφαρμόζοντας περιορισμούς που εισάγουν διακρίσεις σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.
  Ωστόσο, η BioNTech / Pfizer υπέβαλε αίτηση για έγκριση έκτακτης ανάγκης την 1η Δεκεμβρίου 2020. Η επιστημονική ευθύνη απαιτεί από εμάς να κάνουμε αυτό το βήμα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι Επικεφαλείς της έρευνας Pfizer: Το εμβόλιο Covid είναι γυναικεία στείρωση.
   Head of Pfizer Research: Covid Vaccine is Female Sterilization (Επικεφαλείς της έρευνας Pfizer: Το εμβόλιο Covid είναι γυναικεία στείρωση).
   Δύο ακόμη καταξιωμένοι γιατροί πρώτης γραμμής ο Βρετανός Mike Yeadon και ο Γερμανός Wolfgang Wodarg, απεύθυναν μια έκκληση για αναστολή μελετών επί εμβολίων SARS-CoV2. Την απεύθυναν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και επισυνάπτουν αναφορά στο αίτημά τους, που καλούν τους Ευρωπαίους να υπογράψουν, όπως μεταδίδει το dimpenews.com.
   O τ. αντιπρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής της Pfizer, ο γιατρός Michael Yeadon και ο Dr Wodarg, τ. βουλευτής (σοσιαλδημοκράτης).
   Ζ.Π.

   Διαγραφή
 3. ΕΠΙΤΑΞΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΔΕΙΕΣ.
  Πριν λίγο καιρό, είχε γίνει ολόκληρος ντόρος για τις ιδιωτικές κλινικές και τη συμβολή τους στην αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων. Τώρα, οι γιατροί που ήταν σε επιφυλακή μαζεύουν τα πράγματά τους και οι κλινικές παραμένουν άδειες, καθώς δεν χρειάστηκε να “φιλοξενήσουν” ασθενείς με κορωνοϊό.
  Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, μίλησε στο MEGA για τη μη χρησιμοποίησή τους.
  «Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι δεν υπήρξε ανάγκη. Παρότι πριν δύο εβδομάδες έτρεχαν πανικόβλητοι να μεταφέρουν τους ασθενείς που νοσηλεύαμε σε άλλα θεραπευτήρια για να νοσηλευτούν στα δικά μας ασθενείς με κορωνοϊό, τελικά δε χρειάστηκε. Έγινε όλη προετοιμασία, η εκπαίδευση του προσωπικού, οι γιατροί ήταν σε επιφυλακή, μέχρι που προχθές ήρθαν να μαζέψουν τα πράγματά τους και να αποχωρίσουν. Η συνεργασία που άρχισε από τις αρχές Νοεμβρίου ήταν για να αποσυμφορήσουμε τα κρατικά νοσοκομεία από ασθενείς που δεν έχουν κορωνοϊό», είπε ο κ. Σαραφιανός.
  «Δεν είναι μακροχρόνια λύση η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών από πλευρά πρόληψης των συνεπειών της νόσου. Στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε τους θανάτους, και τις μακροχρόνιες συνέπειες μετά τη νόσο. Είναι φοβερές οι συνέπειες της νόσου και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Κάθε αύξηση των κρουσμάτων έχει συνέπειες και οικονομικές και ανθρώπινες. Η πρόνοια είναι να προλάβουμε να έχουμε ελάχιστους ασθενείς με κορωνοϊό, για να μπορούμε να προσφέρουμε τις ιατρικές υπηρεσίες μας και σε όλους τους άλλους ασθενείς. Υπάρχουν πολλά μέτρα που δεν λαμβάνονται. Ούτε έχουν πολλαπλασιαστεί τα τεστ, ούτε έχει μεγιστοποιηθεί η εξ αποστάσεως εργασία, ούτε οι άνθρωποι εφαρμόζουν μέτρα και παράλληλα αισθάνονται καλά, να ξέρουν ότι με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν, χωρίς να πιέζονται. Δεν υπάρχει και οικονομική ενίσχυση όλων αυτών που καταστρέφονται οικονομικά», ανέφερε από την πλευρά της η κ. Λινού.
  «Είμαστε πάντα πρόθυμοι να συνεισφέρουμε. Το αγαθό της υγείας είναι πολύτιμο για όλους μας. Αρνηθήκαμε να νοσηλεύουμε ταυτόχρονα ασθενείς με κορωνοϊό και χωρίς. Τώρα είμαστε πρόθυμοι να συνεισφέρουμε σαν εμβολιαστικά κέντρα. Εχτές έγινε μια πρώτη συζήτηση», σημείωσε ο κ. Σαραφιανός.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ: «Τα εμβόλια δεν εξαφανίζουν τον κορωνοϊό».
  α εμβόλια COVID-19 δεν θα εξαλείψουν από μόνα τους τον θανατηφόρο ιό, ξεκαθάρισε πριν από λίγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
  Ο ΠΟΥ προειδοποίησε για τον εφησυχασμό. Και χαρακτήρισε “λανθασμένη την πεποίθηση πως η κρίση τελείωσε, επειδή τα εμβόλια βρίσκονται κοντά στον ορίζοντα”.
  “Τα εμβόλια δεν ισούνται με μηδέν COVID-19, δήλωσε ο διευθυντής έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ Μάικ Ράιαν σε μια εικονική συνέντευξη τύπου.
  “Μόνα τους, δεν θα κάνουν δουλειά. Και το εμβόλιο δεν θα είναι διαθέσιμο σε όλους στις αρχές του επόμενου έτους”.
  Την ανησυχία του για τον εφησυχασμό εξέφρασε και ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγεσούς.
  “Ο ΠΟΥ ανησυχεί ότι υπάρχει μια αυξανόμενη αντίληψη ότι η πανδημία έχει τελειώσει, δήλωσε χαρακτηριστικά.
  Η πανδημία έχει ακόμη πολύ δρόμο. Και οι αποφάσεις που λαμβάνονται τις επόμενες μέρες θα καθορίσουν τόσο την πορεία του ιού βραχυπρόθεσμα όσο και πότε θα τελειώσει τελικά αυτή η πανδημία”.
  Τι εξετάζει ο ΠΟΥ για τα ταξίδια
  Ο ΠΟΥ, φέρνει τα “πάνω-κάτω” στα μέχρι τώρα δεδομένα στα ταξίδια στην εποχή της πανδημίας.
  Δεν συνιστά χώρες να εκδίδουν “διαβατήρια ασυλίας” για όσους έχουν αναρρώσει από το COVID-19. Και εξετάζει τις προοπτικές ανάπτυξης πιστοποιητικών ηλεκτρονικού εμβολιασμού.
  “Δεν συνιστούμε διαβατήρια ασυλίας, ούτε συνιστούμε δοκιμές ως μέσο για την αποτροπή διασυνοριακής μετάδοσης”, δήλωσε η αξιωματούχος του ΠΟΥ Κατρίν Σμολγουντ. Και προτρέπει τις χώρες να βασίσουν τις ταξιδιωτικές οδηγίες στα δεδομένα μετάδοσης COVID-19.
  Η Κατρίν Σμολγουντ ανέφερε επίσης ότι οι ταχείες δοκιμές αντιγόνου, που χρησιμοποιούνται από ορισμένες αεροπορικές εταιρείες για τη δοκιμή επιβατών επιβίβασης ή αποβίβασης πτήσεων, μπορεί να είναι “λιγότερο κατάλληλες” για τη διευκόλυνση των διεθνών ταξιδιών.
  Υπενθυμίζεται ότι η IATA ανακοίνωσε πως βρίσκεται στο “τελικό στάδιο ανάπτυξης ψηφιακού διαβατηρίου υγείας”.
  Πηγή: tourismtoday.gr
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ DNA ΜΑΣ (CRISPR). ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ (Κορφιάτικο).
  Α) ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ DNA ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ;
  https://www.ted.com/talks/ellen_jorgensen_what_you_need_to_know_about_crispr/transcript?language=el
  Β) ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CRISPR;
  Το CRISPR είναι μία επαναστατική τεχνική ακριβούς κατάτμησης και ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ DNA φθηνή, ακριβής και εύκολη στη χρήση.
  Γ) ΠΩΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ;
  Δεν πρόκειται για μια ανθρώπινη εφεύρεση αλλά για κάτι που προϋπήρχε στα βακτήρια. Πολλά από αυτά έχουν στα κύτταρά τους αυτό το σύστημα και όταν δεχθούν επίθεση από ιό το χρησιμοποιούν, για να τον καταστρέψουν!
  Δ) ΠΟΙΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ CRISPR ΣΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ;
  ΄Οταν ο ιός προσβάλλει το βακτήριο, το σύστημα CRISPR του βακτηρίου κόβει σε μικρά κομμάτια το DNA του ιού, το ενσωματώνει στο δικό του DNA και το καταστρέφει. ΄Ετσι καθιστά αδύνατη την αναπαραγωγή του ιού!
  Ε) ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΜΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΑ; ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;
  Δυστυχώς ή ευτυχώς ναι! Και μάλιστα πρωτοεφαρμόστηκε το 2015 από Κινέζους επιστήμονες σε ανθρώπινα έμβρυα, τα οποία έφεραν μετάλλαξη στο γονίδιο της
  β-σφαιρίνης, που προκαλεί β-θαλασσαιμία, ώστε να διορθώσουν τη μετάλλαξη αυτή.
  ΣΤ) ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ; ΟΕΟ;
  Το σύστημα CRISPR/Cas9 επεξεργάζεται το ανθρώπινο γονιδίωμα (DNA) χρησιμοποιώντας ειδικά ένζυμα, που στοχεύουν σε ειδικά σημεία του DNA και το “ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ”.
  Ζ) ΤΟ “ΔΥΣΤΥΧΩΣ” ΚΑΙ ΤΟ “ΕΥΤΥΧΩΣ”
  Θα το πάρω ανάποδα:
  Ι) Υπάρχει “ευτυχώς”, όταν μιλάμε για επέμβαση στο ανθρώπινο γονιδίωμα;
  Και βέβαια υπάρχει στις κάτωθι εφαρμογές της τεχνολογίας αυτής:
  α) Θεραπεία ασθενειών που οφείλονται σε γονιδιακές μεταλλάξεις:
  Σήμερα γνωρίζουμε, ότι περίπου 8.000 ασθένειες (μία εξ αυτών και η γνωστή σε όλους μας μεσογειακή αναιμία) οφείλονται σε μετάλλαξη γονιδίου. Αυτές οι γονιδιακές μεταλλάξεις θα μπορούσαν, να επιδιορθωθούν (από το επίπεδο των γαμετών ήδη / από την κοιλιά της μάνας δηλ.) και να θεραπευτούν οι εν λόγω ασθένειες, που κάποιες μάλιστα οδηγούν το άτομο σε πρόωρο θάνατο (βλ. κυστική ίνωση, που προκαλεί συστηματικές αναπνευστικές λοιμώξεις και σταδιακά περιορίζει την αναπνευστική ικανότητα.)
  β) Παρασκευή εξειδικευμένων αντιβιοτικών που στοχοποιούν μόνο τα βακτηριακά στελέχη που προκαλούν μια λοιμώδη νόσο και όχι τα υπόλοιπα.
  γ) Δημιουργία λευκών αιμοσφαίριων ανθεκτικών στον ιό HIV (ιό του AIDS).
  Κλπ., κλπ.
  ΙΙ) Και πάμε στο “δυστυχώς”:
  δ) Εφαρμογή βόμβα: Επεξεργασία γονιδιώματος με σκοπό τη ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (human enhancement) σε ενήλικες, έμβρυα ή γαμέτες.
  Τι σημαίνει αυτό;
  Σε πολύ απλά ελληνικά σημαίνει, ότι αργά ή γρήγορα θα μπορούν, να υπάρξουν κατά παραγγελίαν άνθρωποι! Με τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν οι γονείς; το κράτος; ή μήπως μια παγκόσμια κυβέρνηση που θα φροντίζει για το “καλό” μας πάντα;
  Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι μέσω του συστήματος CRISPR/Cas9 θα μπορεί να γίνει τροποποίηση του γονιδιώματος από τους γαμέτες ήδη και αυτές οι αλλαγές να κληροδοτούνται και στις επόμενες γενιές. Αυτό, όπως είναι φυσικό, εγείρει θέματα Βιοηθικής, όπως:
  Μήπως μέσω αυτής της τεχνολογίας οδεύουμε προς την ευγονική και τη δημιουργία υπερανθρώπων;
  ΄Η μήπως συμβεί το ακριβώς αντίθετο και οδηγηθούμε στη δημιουργία μιας ανθρωπότητας υπανθρώπων (χαμηλής κράσης και χαμηλού IQ) προορισμένων να είναι οι δούλοι μιας κάποιας ελίτ;
  ΄Ηδη ο μετανθρωπισμός είναι μια τάση που εκφράζεται ανερυθρίαστα και δημόσια από τους υποστηρικτές της. Ποιος μας εγγυάται, ότι δεν είμαστε καθ’ οδόν προς τη μετατροπή του ανθρώπου στον “εξελιγμένο” τύπο 2.0;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τί είναι το CRISPR και πώς δουλεύει;
   Ερμής Γεωργιάδης, Μοριακός Βιολόγος
   20 Δεκεμβρίου 2016 MedicalMagazine.gr
   Από την πρώτη χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος και μετά, το CRISPR αποτελεί την πιο εντυπωσιακή τομή στην ιστορία της γενετικής και παρ’ όλη τη σημαντικότητά του δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό.
   Στη βάση του το CRISPR (Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeat) είναι μία επαναστατική τεχνική ακριβούς κατάτμησης και τροποποίησης του DNA, είτε αυτό ανήκει σε άνθρωπο ή ζώο, είτε σε βακτήριο, που ανακαλύφθηκε όταν ερευνητές μελετούσαν το ανοσοποιητικό σύστημα κάποιων βακτηρίων. Το όνομα αυτό αναφέρεται στη μοναδική οργάνωση μικρών και επαναλαμβανόμενων αλληλουχιών του DNA που βρίσκονται μέσα στο γενετικό σύστημα των βακτηρίων και αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού τους συστήματος.
   Όταν ένας ιός προσβάλει το βακτηριακό κύτταρο, το ανοσοποιητικό CRISPR σύστημα του βακτηρίου αιχμαλωτίζει ένα τμήμα του DNA του ιού και το ενσωματώνει μέσα στο δικό του DNA. Με τον τρόπο αυτό το ανοσοποιητικό σύστημα του βακτηρίου αναγνωρίζει τον ιό από τον οποίο προήλθε και εξουδετερώνει την επίθεση καταστρέφοντας το γονιδίωμα του ιού που είναι απαραίτητο για την αναπαραγωγή του.
   Αυτό γίνεται σε 3 βασικά βήματα:
   1. Προσαρμογή: Το DNA του επιτιθέμενου ιού τμηματοποιηείται σε μικρά κομμάτια τα οποία ενσωματώνονται στην αλληλουχία CRISPR του βακτηριακού DNA.
   2. Παραγωγή του CRISPR RNA: Γίνεται μετάφραση (μετατροπή του DNA – διπλή έλικα – σε RNA – μονή έλικα) των αλληλουχιών CRISPR του βακτηριακού DNA. Το παραγόμενο RNA κόβεται σε μικρά τμήματα που ονομάζονται CRISPR RNAs.
   3. Στοχοποίηση: Τα μικρά αυτά κομμάτια RNA (CRISPR RNA) καθοδηγούν το ανοσοποιητικό σύστημα του βακτηρίου ώστε να καταστρέψει το γονιδίωμα του ιού εξαιρετικά καλά διότι προέρχονται από το ίδιο το γονιδίωμα του ιού.
   Σήμερα, οι επιστήμονες μπορούν να αντιγράψουν τον τρόπο που δουλεύει το CRISPR και να κόψουν, ράψουν ή αντικαταστήσουν κομμάτια του DNA κατά βούληση, χρησιμοποιώντας την τεχνική αυτή σε DNA οποιασδήποτε προέλευσης.
   Οι εφαρμογές της τεχνικής CRISPR είναι πάρα πολλές. Εκτός από τη βιομηχανία, στην οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όπου υπάρχουν βιομηχανικές διαδικασίες που εμπλέκονται βακτηριακές καλλιέργειες (π.χ. παραγωγή γαλακτοκομικών), μπορεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο στο επιστημονικό εργαστήριο και στην ιατρική.
   Μία εφαρμογή είναι η θεραπεία γενετικών ασθενειών. Τα πρώτα στοιχεία που δείχνουν ότι αυτή η τεχνική θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διορθώσει ενα μεταλλαγμένο γονίδιο και να αντιστρέψει συμπτώματα της νόσου σε ζωντανό ον δημοσιεύθηκε πρόσφατα.
   Επιπρόσθετα στη θεραπεία κληρονομικών ασθενειών, η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις λοιμώδεις νόσους με την παρασκευή περισσότερο εξειδικευμένων αντιβιοτικών που στοχοποιούν μόνο τα βακτηριακά στελέχη που προκαλούν τη νόσο και όχι τα υπόλοιπα.
   Τέλος, ένα πρόσφατο άρθρο περιγράφει πώς η τεχνική CRISPR χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει λευκά αιμοσφαίρια ανθεκτικά στον ιό HIV.
   CRISPR: A game-changing genetic engineering technique
   Ζ.Π.

   Διαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...