Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΦΑΟΥΤΣΙ: «ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ PFIZER; Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ». ΣΗΜΕΡΑ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ. Σταματά το εμβόλιο την εξάπλωση του ιού; «Δεν ξέρουμε» λέει ο Αλβέρτος Μπουρλάς της Pfizer.

  ΕΚΚΛΗΣΗ  ΤΩΝ  "ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ":  "ΚΑΝΤΕ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ  ΤΟΝ  ΓΙΑΝΝΗ  ΙΩΑΝΝΙΔΗ".

 
 Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ έχει «καλή σχέση εργασίας» με τον Άντονι Φάουτσι | ΣΚΑΪ
 

«Μύλος» με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech: Ο Α.Φάουτσι και η ΕΕ έθεσαν ζητήματα «ασφάλειας του εμβολίου».

«Μύλος» με το εμβόλιο της αμερικανικής Pfizer και της γερμανικής, τουρκικής ιδιοκτησίας, BioNTech, καθώς ο Αμερικανός επιδημιολόγος και θεσμοθετημένος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Αντονι Φάουτσι, έθεσε θέμα «κατά πόσον είναι ασφαλές το συγκεκριμένου εμβόλιο» με αφορμή την έγκρισή του από την βρετανικές αρχές και την εξπρές έναρξη εμβολιασμών στην Γηραιά Αλβιώνα την ερχόμενη Δευτέρα.

«Η ασφάλεια προέχει της ταχύτητας στην έγκριση» υποστήριξε θέτοντας ερώτημα ως προς την ασφάλεια. «Πήραν τα δεδομένα από τη Pfizer και αντί να τα εξετάσουν προσεκτικά, είπαν ''εντάξει ας εγκρίνουμε το εμβόλιο''. Το Ηνωμένο Βασίλειο έτρεξε στη γωνία του μαραθωνίου και μπήκε στο τελευταίο μίλι. Πραγματικά βιάστηκαν με αυτήν την έγκριση», συμπλήρωσε.»

Διότι αν είναι ασφαλές τότε γιατί θέτει τέτοιο θέμα, καθώς στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται ο αμερικανικός οργανισμός FDA να δώσει έγκριση για την ασφάλεια του εμβολίου;

Αν υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν είναι ασφαλές γιατί δεν το λένε ευθέως; Σε δέκα ημέρες θα το ανακαλύψουν;

 

Θέμα της ασφάλειας του εμβολίου τPfizer/BioNTech έθεσε και η Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου: «Προέχει να διερευνήσουμε κατά πόσον είναι ασφαλές» είπε απαντώντας και σε αιτιάσεις τύπου Μόσιαλου που θέτουν ερωτήματα «Γιατί η ΕΕ καθυστερεί στην έγκριση του εμβολίου»;

Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ έχει θέσει ως καταληκτική ημερομηνία απάντησης την 27η Δεκεμβρίου,

Ολα αυτά ξεκίνησαν από την δήλωση του Βρετανού υπουργού Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ότι «Το Brexit συνέβαλε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα στην ταχεία λήψη απόφασης για την κυκλοφορία του εμβολίου, αφού ακόμα θα περιμέναμε την ΕΕ να αποφασίσει» κάτι που εξόργισε το Βερολίνο που απάντησε σαφώς ενοχλημένη με τη φράση: «Το θέμα δεν είναι να είσαι πρώτος».

Τότε ποιο είναι το θέμα; Είναι ασφαλές το αμερικανο-τουρκογερμανικό εμβόλιο; Ναι ή όχι;

Η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή για τα εμβόλια, η EMA γνωστοποίησε την Τρίτη ότι θα αποφασίσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, αν θα εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer και μέχρι τις 12 Ιανουαρίου για το εμβόλιο της Moderna. 

Απαντώντας στις επιφυλάξεις για το «βιαστικό» της απόφασης του Λονδίνου να εγκρίνει το εμβόλιο, η ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας (MHRA) διαβεβαίωσε ότι αξιολόγησε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech βάσει των διεθνών προτύπων και εντός των διατάξεων του ευρωπαϊκού δικαίου. «Ο τρόπος με τον οποίο εργάστηκε η MHRA είναι ισοδύναμος με όλα τα διεθνή πρότυπα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

 

ΣΗΜΕΡΑ  ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ  ΓΙ  ΑΥΤΑ ΠΟΥ  ΕΙΠΕ.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες «τραβάνε αυτιά» όσων φέρνουν την παραμικρή αντίρρηση - Δεν την γλύτωσε ούτε ο Δρ. Φάουτσι

 

 

Εκτός ελέγχου το επονομαζόμενο  big pharma "στριμώχνει" όσους τολμήσουν να εκφράσουν την παραμικρή αμφιβολία για την ταχύτητα με την  οποία "ανακάλυψαν" το εμβόλιο και ξεκινούν τον μαζικό  εμβολιασμό πληθυσμών. Και δεν μιλάμε για "ψεκασμένους" (κατά τον πρωθυπουργό) ή αντιεμβολιαστές αλλά ακόμη και για υποστηρικτές τους, που απλά ζητούν να προχωρήσουν με έναν πιο "λογικό" ρυθμό. 

Συγκεκριμένα, να ζητήσει συγγνώμη αναγκάστηκε ο  Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι, διότι άφησε να εννοηθεί ότι πιστεύει πως η ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας για τα φάρμακα βιάστηκε να εγκρίνει το εμβόλιο των PfIzer/BioNTech κατά της COVID-19. Στις δηλώσεις αυτές είχε προβεί μία ημέρα αφότου η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε το εν λόγω εμβόλιο για ευρεία χρήση, προκαλώντας σκεπτικισμό ανάμεσα στους Ευρωπαίους γείτονές της και υπόνοιες για πολιτικοποίηση του θέματος.

Ο Φάουτσι, ο οποίος ηγείται του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών στις ΗΠΑ, δήλωσε στο BBC: «Εμπιστεύομαι σε μεγάλο βαθμό όσα κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο τόσο επιστημονικά όσο και την πλευρά των ρυθμιστικών αρχών».

 «Η προσέγγισή μας χρειάζεται περισσότερο καιρό από ό,τι στη Βρετανία. Και αυτή είναι απλώς η πραγματικότητα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι: «Δεν ήθελα να υπονοήσω κάτι περί αμέλειας παρόλο που έτσι φάνηκε». Ο Φάουτσι είχε δηλώσει ότι Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγείας της Βρετανίας «έκοψε δρόμο στον μαραθώνιο για τα εμβόλια και ξαναμπήκε στον αγώνα όταν πλέον βρισκόταν στην τελική ευθεία».

Σταματά το εμβόλιο την εξάπλωση του ιού; «Δεν ξέρουμε» λέει ο Αλμπέρτ Μπουρλά της Pfizer.

Ο διευθυντής της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Αλμπέρτ  Μπουρλά τόνισε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το εάν αυτοί που θα εμβολιαστούν θα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους, λίγο μετά την έγκριση του εμβολίου της από την Μ. Βρετανία.  Το πραγματικό ερώτημα φυσικά είναι το τι άλλο "δεν ξέρει" για το εμβόλιο που κατασκεύασε η εταιρεία!

Παρά το ότι ο Αλμπέρτ Μπουρλά είπε ότι  περιμένει το εμβόλιο να παραδοθεί με ταχύτατους ρυθμούς και στις Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσε ότι είναι υπό εξέταση το εάν αυτοί που θα εμβολιαστούν μπορούν ακόμη να μεταφέρουν και να μεταδώσουν τον ιό.

«Παρά το ότι έχω την προστασία, μπορώ να το μεταδώσω σε άλλους ανθρώπους», τον ρώτησε ο Lester Holt του αμερικάνικου δικτύου NBC το βράδυ της Πέμπτης για να πάρει την απάντηση του Μπουρλά: «Νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί. Δεν είμαστε σίγουροι γι’ αυτό, αυτή την στιγμή».

Πρόκειται σαφώς περί ενός σημαντικού παράγοντα, όσον αφορά στις στρατηγικές που σχεδιάζουν τα κράτη για τον εμβολιασμό και το "κενό" αυτό εγείρει αν μη τι άλλο ερωτήματα ως προς την επάρκεια του εμβολίου.

 

 

Η κανονική διάρκεια έγκρισης ενός εμβολίου σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι ένας χρόνος, γιατί θέλουν να μελετήσουν και τις μέσο-μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του εμβολίου στους εθελοντές.  Σε έκτακτες καταστάσεις "πανδημίας" , προβλέπεται αίτηση για έκτακτη έγκριση (emergency) , η οποία και αυτή δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 6 μήνες.

 

Σε εμπιστευτικό έγγραφο που διαμοιράστηκε στο NHS της Αγγλίας αναφέρεται ότι "οι επιπτώσεις του εμβολίου στην γονιμότητα είναι άγνωστες".
https://twitter.com/o_rips/...

 

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

8 σχόλια :

 1. Τα εμβόλια mRNA μπορεί να οδηγήσουν σε γυναικεία στειρότητα; Πρώην επικεφαλής σύμβουλος Pfizer.
  Τον κώδωνα του κινδύνου για τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA κρούουν δύο ειδικοί επιστήμονες.
  Πρόκειται για τον Δρ. Michael Yeadon πρώην επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο της εταιρείας Pfizer και τον πνευμολόγο Dr.Wolfgang Wodarg
  Όπως αναφέρουν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού τεχνολογίας mRNA περιλαμβάνουν μια πρωτεΐνη ακίδα που χρησιμοποιεί ο ιός για να συνδέεται με τα κύτταρα που προσβάλλει. Η πρωτεΐνη αυτή είναι ανάλογη της συγκυτίνης (Syncytin-1). Τα εμβόλια mRNA (Moderna, Pfizer-BioNTech κ.α.) εγχέουν ένα μικρό τμήμα του mRNA του κορωνοϊού το οποίο περιέχει τον κωδικό της πρωτεΐνης που χρησιμοποιεί για να προσκολλάται στα κύτταρα του οργανισμού.
  Το εμβόλιο δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες έτσι ώστε ο οργανισμός να κατασκευάσει την πρωτεΐνη αυτή και στη συνέχεια με τη σειρά του να προχωρήσει στην διαδικασία δημιουργίας αντισωμάτων.
  Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι μια τέτοια πρωτεΐνη-ακίδα είναι και η συγκυτίνη.
  Το 2000, Αμερικανοί ερευνητές αποκάλυψαν ότι για τον σχηματισμό του πλακούντα είναι απαραίτητη η συγκεκριμένη πρωτεΐνη, η οποία έχει ιογενή προέλευση και υπάρχει σήμερα σε όλα τα θηλαστικά. .
  Έτσι όπως αναφέρουν οι δύο επιστήμονες εάν ο οργανισμός μάθει να παράγει αντισώματα για τις πρωτεΐνες-ακίδες του κορωνοϊού θα μάθει, ενδεχομένως, να παράγει αντισώματα και για την συγκυτίνη. Μια τέτοια πιθανότητα θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τον τερματισμό της κύησης, αλλά και την αδυναμία να γίνει κάτι τέτοιο.
  «Το εμβόλια αναμένεται να παράγουν αντισώματα κατά των ακίδων πρωτεϊνών του SARS-CoV-2. Ωστόσο, οι πρωτεΐνες ακίδων περιέχουν ανάλογα χαρακτηριστικά, με τις ομόλογες πρωτεΐνες συγκυτίνης, οι οποίες είναι απαραίτητες για το σχηματισμό του πλακούντα σε θηλαστικά όπως οι άνθρωποι. Πρέπει να αποκλειστεί απολύτως ότι ένα εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2 θα μπορούσε να προκαλέσει ανοσολογική αντίδραση κατά της συγκυτίνης-1, καθώς διαφορετικά εμβολιασμένες γυναίκες θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε στειρότητα αόριστης διάρκειας», αναφέρουν οι δύο ειδικοί.
  Αν και όπως τονίζεται μια τέτοια πιθανότητα θεωρείται απομακρυσμένη, εντούτοις εάν τα εμβόλια δεν δοκιμαστούν σε βάθος χρόνου, για να διαπιστωθεί η σχέση αντισωμάτων των πρωτεϊνών ακίδων και της συγκυτίνης, τότε υπάρχει συγκεκριμένο ρίσκο στη χρήση τους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΟΧΙ ΤΥΠΟΥ mRNA ΑΛΛΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΟ BriLife, ΣΑΝ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ sputnik v. ΓΙΑΤΙ;
  Το Ισραήλ άρχισε την 1η Νοεμβρίου τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού. Το εμβόλιο αναπτύσσεται από το Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών του Ισραήλ (IIBR), που εποπτεύεται από το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

  Το εμβόλιο, το οποίο λέγεται BriLife (από την ισραηλινή λέξη «υγεία» και την αγγλική λέξη «ζωή»), άρχισε να δοκιμάζεται σε μικρά και μεγάλα ζώα από τον Μάρτιο. Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και η ειδική εποπτική Επιτροπή για τα ιατρικά πειράματα σε ανθρώπους έδωσαν πλέον το «πράσινο φως» για να περάσουν οι δοκιμές στο επόμενο στάδιο, σε 80 εθελοντές ηλικίας 18 έως 55 ετών, οι οποίοι θα παρακολουθηθούν επί τρεις εβδομάδες για να διαπιστωθεί κατά πόσο θα αναπτύξουν αντισώματα κατά του κορωνοϊού, καθώς και για πιθανές παρενέργειες.
  Η αρχή θα γίνει με δύο εθελοντές την 1η Νοεμβρίου και, ανάλογα με τις αντιδράσεις τους, το εμβόλιο θα χορηγηθεί και σε άλλους σε δύο ιατρικά κέντρα στο Τελ Αβίβ και στην Ιερουσαλήμ. Σε όλους θα γίνει μία μόνο δόση, ενώ μερικοί θα λάβουν ψευδοεμβόλιο (πλασίμπο) αντί για κανονικό. Μετά από μερικές ώρες παρατήρησης στο νοσοκομείο, οι εθελοντές θα πάνε σπίτι τους, όπου θα συνεχιστεί η παρακολούθηση τους.

  Θα ακολουθήσει μια δεύτερη φάση δοκιμής του εμβολίου σε 960 άτομα άνω των 18 ετών, η οποία θα αρχίσει το Δεκέμβριο σε διάφορα ισραηλινά νοσοκομεία. Εφόσον και αυτή πάει καλά, τότε θα ξεκινήσει την ερχόμενη άνοιξη (Απρίλιο ή Μάιο 2021) η τρίτη φάση μιας μεγάλης κλίμακας δοκιμής σε 30.000 εθελοντές, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τις ισραηλινές εφημερίδες “Jerusalem Post” και “Times of Israel”.
  Εν και η τρίτη φάση ολοκληρωθεί με επιτυχία και το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, τότε θα δοθεί έγκριση για μαζική παραγωγή του. Το Ινστιτούτο IIBR έχει ήδη παράγει περισσότερες από 25.000 δόσεις του εμβολίου για τις πρώτες δύο φάσεις των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους. Η παραγωγική δυναμικότητα του Ινστιτούτου φθάνει τα 15 εκατομμύρια εμβόλια.

  «Ο τελικός στόχος μας είναι η παραγωγή 15 εκατομμυρίων δόσεων για τους κατοίκους του κράτους Ισραήλ και τους κοντινούς γείτονες μας», δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Σμούελ Σαπίρα, ο οποίος τόνισε «έχω εμπιστοσύνη στο εμβόλιο μας, πιστεύω σε αυτό και στην ικανότητα των επιστημόνων του Ινστιτούτου μας που το ανέπτυξαν». Ο πληθυσμός του Ισραήλ είναι περίπου εννέα εκατομμύρια και η χώρα έχει αναφέρει έως τώρα 2.372 θανάτους από τον κορωνοϊό.

  Για «μια μέρα ελπίδας για τους πολίτες του Ισραήλ χάρη στους ερευνητές του Ινστιτούτου IIBR, οι οποίοι ανέλαβαν μια αποστολή διεθνούς και ιστορικής σημασίας», έκανε λόγο ο ισραηλινός υπουργός ’Αμυνας Μπένι Γκαντς, επισκεπτόμενος το Ινστιτούτο, το οποίο πιστεύεται πως, μεταξύ άλλων, σχετίζεται με όπλα βιολογικού και χημικού πολέμου.

  Το ισραηλινό εμβόλιο χρησιμοποιεί ένα αβλαβή ιό VSV, στον οποίο μέσω γενετικής τροποποίησης έχουν προστεθεί πρωτεΐνες που μοιάζουν με τις προεξέχουσες πρωτείνες-ακίδες («κορώνες») του κορωνοϊού, τις οποίες στη συνέχεια αναγνωρίζει ο οργανισμός ως Covid-19, με αποτέλεσμα την παραγωγή αντισωμάτων. «Πρόκειται για ένα σύγχρονο εμβόλιο στην πρωτοπορία της παγκόσμιας τεχνολογίας, το οποίο παρέχει το απαιτούμενο επίπεδο προστασίας σε μια μόνο δόση», ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο ’Αμυνας.

  Μέχρι στιγμής αρκετές δοκιμές εμβολίων βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων από τις εταιρείες Pfizer, Johnson & Johnson, AstraZeneca και Moderna, τη Ρωσία, την Κίνα κ.α.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Iσραήλ: Άρχισαν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου BriLife κατά του κορωνοϊού.
  Το Ισραήλ ξεκίνησε σήμερα τις δοκιμές σε ανθρώπους του εμβολίου που παρασκευάζει για την Covid-19 το οποίο, εφόσον αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό, θα είναι έτοιμο για να διανεμηθεί στο ευρύ κοινό στα τέλη του επόμενου καλοκαιριού.
  Ογδόντα εθελοντές θα συμμετάσχουν σε αυτήν την αρχική δοκιμή. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη, σε 960 ανθρώπους τον Δεκέμβριο και, εφόσον όλα καλά, η τρίτη φάση είναι προγραμματισμένη για το διάστημα Απριλίου-Μαΐου με τη συμμετοχή 30.000 εθελοντών.
  «Είμαστε στην τελική ευθεία», είπε ο Σμούελ Σαπίρα, ο γενικός διευθυντής του Ισραηλινού Ινστιτούτου Βιολογικών Ερευνών, το οποίο εποπτεύεται από το υπουργείο Άμυνας.
  Οι δοκιμές του εμβολίου “BriLife” σε ζώα είχαν ξεκινήσει τον Μάρτιο. Την περασμένη εβδομάδα δόθηκε η έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές για να προχωρήσει στην επόμενη φάση.
  Πηγή: ΑΠΕ
  Ζ.Π..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι Ισραηλινοί γιόρτασαν την Παρασκευή (13 Νοεμβρίου) όταν ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει υπογράψει συμφωνία με την Pfizer Inc. για να αγοράσει το νέο της εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Αλλά το γεγονός παραμένει ότι εάν η Pfizer πετύχει – ή η Moderna, με την οποία έχει επίσης συμβόλαιο το Ισραήλ – αυτά θα είναι τα πρώτα εμβόλια mRNA που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά για ανθρώπους ασθενείς.

  Για να λάβουν την έγκριση του FDA, οι εταιρείες θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν υπάρχουν άμεσες ή βραχυπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από τη λήψη των εμβολίων. Αλλά όταν ο κόσμος αρχίζει να εμβολιάζεται με αυτά τα εντελώς νέα και επαναστατικά εμβόλια, δεν θα γνωρίζει σχεδόν τίποτα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους.

  «Υπάρχει ένας αγώνας για εμβολιασμό του κοινού, οπότε είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε περισσότερους κινδύνους», δήλωσε ο Tal Brosh, επικεφαλής της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων στο Νοσοκομείο Samson Assuta Ashdod, στο Jerusalem Post.

  Όταν η Moderna τελείωσε μόλις τη δοκιμή της Φάσης Ι, το Independent έγραψε για το εμβόλιο και το περιέγραψε με αυτόν τον τρόπο: «Χρησιμοποιεί μια ακολουθία γενετικού υλικού RNA που παράγεται σε ένα εργαστήριο που, όταν εγχέεται στο σώμα σας, πρέπει να εισβάλει στα κύτταρα σας και να εισβάλει στα μηχανήματα παραγωγής πρωτεϊνών κυττάρων που ονομάζονται ριβοσώματα για να παράγουν τα ιικά συστατικά που στη συνέχεια εκπαιδεύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα για την καταπολέμηση του ιού»…

  Ο Brosh είπε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο αλλάζει τον γενετικό κώδικα των ανθρώπων. Αντίθετα, είπε ότι μοιάζει περισσότερο με μια συσκευή USB (το mRNA) που εισάγεται σε έναν υπολογιστή (το σώμα σας). Δεν επηρεάζει τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή αλλά εκτελεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

  Ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπάρχουν μοναδικοί και άγνωστοι κίνδυνοι για τα εμβόλια αγγελιοφόρων RNA, συμπεριλαμβανομένων τοπικών και συστημικών φλεγμονωδών αποκρίσεων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτοάνοσες καταστάσεις.

  Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας, ένα τμήμα των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας, ανέφερε ότι άλλοι κίνδυνοι περιλαμβάνουν τη βιοκατανομή και την επιμονή της επαγόμενης ανοσογόνου έκφρασης, πιθανή ανάπτυξη αυτοαντιδραστικών αντισωμάτων και τοξικές επιδράσεις οποιωνδήποτε μη φυσικών νουκλεοτιδίων και συστατικών του συστήματος παροχής.

  Ο Brosh συνέκρινε το εμβόλιο mRNA με παραδοσιακά εμβόλια, όπως αυτά για τη γρίπη, τα οποία χρησιμοποιούν έναν απενεργοποιημένο ιό που καταστράφηκε με θερμότητα ή χημικές ουσίες για να προκαλέσουν ανοσοαπόκριση χωρίς να μολύνουν τον παραλήπτη. Άλλα, όπως για την ιλαρά ή την παρωτίτιδα, χρησιμοποιούν έναν εξασθενημένο ιό που δεν μπορεί να σας βλάψει, αλλά μπορεί να εκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να το καταπολεμήσει.

  Το AstraZeneca του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το ρωσικό Sputnik V και το Brilife του Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας του Ισραήλ βασίζονται σε πιο παραδοσιακές τεχνολογίες.

  Ολόκληρο το άρθρο της Jerusalem Post με τίτλο MAAYAN JAFFE-HOFFMAN, Could mRNA COVID-19 vaccines be dangerous in the long-term? NOVEMBER 17, 2020, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: https://www.jpost.com/health-science/could-an-mrna-vaccine-be-dangerous-in-the-long-term-649253
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. “Μόλις εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εμβολιαστούν, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της Φάσης για ανάλυση ασφαλείας”.
  Stephen Curry (δημοσιογράφος ) ερωτά τον Luke O’Neill, καθηγητή βιοχημείας στο Trinity College του Δουβλίνου.
  S.C. : “Πως μπορείς να είσαι τόσο σίγουρος για την ασφάλεια του εμβολίου mRNA, ενώ γνωρίζεις ότι δεν έχουν διενεργηθεί μακροχρόνιες κλινικές μελέτες” ;
  L.O. : “Ναι, αυτό θα παρατηρηθεί στην Φάση 4 όταν το εμβόλιο κυκλοφορήσει. Με λίγα λόγια μόλις εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εμβολιαστούν, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της Φάσης για ανάλυση ασφαλείας”.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Αν δεν δω τις μελέτες, δεν υπάρχει εμβόλιο».

  «Κατ’ επείγουσα διαδικασία για όλα τα φάρμακα, αλλιώς κάτι περίεργο συμβαίνει»
  «Εάν δεν δω τις μελέτες να καταλάβω τι έγινε και πως προχώρησε, είμαι επιφυλακτικός, στο δικό μου μυαλό δεν υπάρχει το εμβόλιο».

  Αυτό δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας.
  «Άρα κακώς η ΕΕ αγόρασε όλα αυτά τα εμβόλια», ρώτησε η δημοσιογράφος.
  «Το πώς διατίθενται τα χρήματα του πολίτη είναι πολιτικές αποφάσεις. …
  Εγώ ήμουν για αρκετά χρόνια ο αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) που εγκρίνει τα φάρμακα οπότε είμαι εξοικειωμένος και με τις διαδικασίες και με τον τρόπο που γίνεται, τι διαβάζουμε. Αν οι συνάδελφοι στην επιτροπή πουν ότι το προϊόν είναι εντάξει, είναι εντάξει τελείωσε. Όταν θα το πουν θα το ακούσουμε όλοι», εξήγησε.
  Ερωτηθείς αν θα έχουμε τη γνώση για το εμβόλιο πριν ξεκινήσει ο εμβολιασμός, απάντησε:
  «Εγώ δεν δέχομαι την λογική των εξαιρέσεων αν υπάρχει επείγον τότε θα έπρεπε να κάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία σε όλα τα επείγοντα φάρμακα.
  Κι επείγοντα φάρμακα είναι αυτά που χαρακτηρίζονται ως φάρμακα που είναι για καταστάσεις που άμεσα πλήττουν τη ζωή, τέτοια είναι ο καρκίνος.
  Όταν εγώ ως αξιολογητής έλεγχα ένα φάρμακο για τον καρκίνο που από την στιγμή που ήταν καλό θα σωζόντουσαν μερικά εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη και το κρατούσαμε ένα χρόνο και το μελετούσαμε γιατί όντως είχε προβλήματα, δεν είχαμε κάνει ποτέ μια κατ’ επείγουσα διαδικασία να το πάρουν όλοι οι ασθενείς και να γλυτώσουν.
  Την κάναμε τώρα αυτή την διαδικασία.
  Θα πρέπει να γίνουν και για τα άλλα, αν δεν γίνει και για τα άλλα εμένα μου φαίνεται κάτι περίεργο».
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καθηγητής Perronne για το εμβόλιο mRNA: "Δεν θέλουμε να γίνουμε, όπως οι ντομάτες ΓΤΟ ή ο γενετικά τροποποιημένος αραβόσιτος".

  H ευρεία χρήση μασκών στο γενικό πληθυσμό δεν έχει επιστημονικά αποδεδειγμένο ενδιαφέρον για τη διακοπή της επιδημίας SARS-CoV-2. Η χρήση των μασκών θα πρέπει να στοχεύει σε ασθενείς, γύρω τους (ειδικά σε εκείνους που διατρέχουν κίνδυνο) και φροντιστές σε επαφή.
  H επιδημία οπισθοχωρεί και δεν έχει οδηγήσει σε καμία αποκάλυψη. Η δυναμική της καμπύλης έδειχνε εδώ και εβδομάδες το προφίλ μιας εποχιακής ανάκαμψης εστίας που μπορεί να παρατηρηθεί με ορισμένους ιούς μετά το ξέσπασμα της επιδημίας. Αυτό μαρτυρεί την προσαρμογή του ιού στον άνθρωπο και είναι επίσης μια αντανάκλαση της συλλογικής ανοσίας που αυξάνεται στον πληθυσμό και η οποία μας προστατεύει φυσικά. Τα στελέχη του ιού που κυκλοφορούν σήμερα έχουν χάσει τη βιαιότητά τους. Οι αρχές δεν θα είναι σε θέση να πουν ότι οφείλεται στον περιορισμό, επειδή η πτωτική τάση είχε αρχίσει πριν καν τεθεί σε εφαρμογή. Η οπισθοδρόμηση της επιδημίας είχε μάλιστα αρχίσει, σε ορισμένες αστικές περιοχές, πριν από την εισαγωγή απαγόρευσης κυκλοφορίας.
  Όλα αυτά τα μέτρα γίνονται για τους Γάλλους να απαιτήσουν ένα εμβόλιο. Αλλά ποιο είναι το νόημα ενός γενικευμένου εμβολίου για μια ασθένεια της οποίας η θνησιμότητα είναι κοντά στο 0,05%; Όχι. Αυτός ο μαζικός εμβολιασμός είναι άχρηστος. Επιπλέον, οι κίνδυνοι εμβολιασμού μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από τα οφέλη.
  Το πιο ανησυχητικό είναι ότι πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, δηλώνουν ότι είναι έτοιμες να εμβολιαστούν τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η ανάπτυξη και η αξιολόγηση αυτών των προϊόντων έχει γίνει βιαστικά και δεν έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής αποτελέσματα της αποτελεσματικότητας ή της επικινδυνότητας αυτών των εμβολίων. Μας επιτράπηκαν μόνο δελτία τύπου από κατασκευαστές, επιτρέποντας στις μετοχές τους να ανεβαίνουν στο χρηματιστήριο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καθ.Λοιμωξιολόγος Christian Perronne: Δεν θέλουμε να γίνουμε σαν τις μεταλλαγμένες ντομάτες και το καλαμπόκι. Δεν είναι εμβόλια, αλλά προϊόντα γονιδιακής θεραπείας. Μπορεί μεταδώσουμε τις γενετικές μεταλλάξεις στα παιδιά μας. Αυτοί που τα προωθούν είναι μαθητευόμενοι μάγοι και παίρνουν τους πολίτες του κόσμου για ινδικά χοιρίδια..
  Tα πρώτα "εμβόλια" που μας προσφέρονται δεν είναι εμβόλια, αλλά προϊόντα γονιδιακής θεραπείας. Θα κάνουμε ένεση νουκλεϊνικών οξέων που θα κάνουν τα δικά μας κύτταρα να φτιάξουν στοιχεία του ιού. Δεν έχουμε ιδέα ποιες είναι οι συνέπειες αυτής της ένεσης, γιατί αυτή είναι μια πρώτη φορά στον άνθρωπο. Τι θα συμβεί αν τα κύτταρα ορισμένων "εμβολιασμένα" έκανε πάρα πολλά ιικά στοιχεία, προκαλώντας ανεξέλεγκτες αντιδράσεις στο σώμα μας; Οι πρώτες γονιδιακές θεραπείες θα είναι RNA, αλλά υπάρχουν έργα με DNA. Κανονικά, στα κύτταρά μας, το μήνυμα είναι από το DNA στο RNA, αλλά το αντίθετο είναι δυνατό σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά δεδομένου ότι τα ανθρώπινα κύτταρα μας περιέχουν τους αποκαλούμενους «ενδογενείς» ρετροϊούς ενσωματωμένους στο DNA των χρωμοσωμάτων μας από την αυγή του χρόνου. Αυτοί οι "εξημερωμένοι" ρετροϊοί που μας κατοικούν είναι συνήθως αβλαβείς (σε αντίθεση με τον ΙΌ HIV, τους ρετροϊούς του AIDS για παράδειγμα), αλλά μπορούν να παράγουν ένα ένζυμο, αντίστροφη transcriptase, ικανό να μεταγράψει προς τα πίσω από το RNA στο DNA.
  Κατά συνέπεια ένα RNA ξένο στο σώμα μας και χορηγημένο με την έγχυση θα μπορούσε να κωδικοποιήσει για το DNA, ακριβώς όπως ξένο, το οποίο μπορεί έπειτα να ενσωματώσει στα χρωμοσώματά μας. Έτσι, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να μετασχηματίσουμε τα γονίδιά μας μόνιμα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα, μέσω της τροποποίησης των νουκλεϊνικών οξέων των ωαρίων ή του σπέρματος μας, να μεταδώσουμε αυτές τις γενετικές αλλαγές στα παιδιά μας. Οι άνθρωποι που προωθούν αυτές τις γονιδιακές θεραπείες, που λανθασμένα ονομάζονται "εμβόλια" είναι μαθητευόμενοι μάγοι και παίρνουν τους Γάλλους και γενικότερα τους πολίτες του κόσμου, για τα ινδικά χοιρίδια.
  "Οι άνθρωποι που προωθούν αυτές τις γονιδιακές θεραπείες, που λανθασμένα ονομάζονται "εμβόλια" είναι μαθητευόμενοι μάγοι και παίρνουν τους Γάλλους και γενικότερα τους πολίτες του κόσμου, για τα ινδικά χοιρίδια"
  Δεν θέλουμε να γίνουμε, όπως οι gm gm gm ντομάτες ή ο γενετικά τροποποιημένος αραβόσιτος, ΓΤΟ (γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί). Ένας ιατρικός υπάλληλος από έναν από τους φαρμακευτικούς κατασκευαστές είπε πριν από λίγες ημέρες ότι ήλπιζε για μια ατομική προστατευτική επίδραση, αλλά ότι δεν πρέπει να αναμένουμε πάρα πολύ αντίκτυπο στη μετάδοση του ιού, και ως εκ τούτου στη δυναμική της επιδημίας. Αυτή είναι μια συγκεκαλυμμένη παραδοχή ότι αυτό δεν είναι ένα εμβόλιο. Είναι μεγάλη υπόθεση.
  Είμαι ακόμη πιο τρομοκρατημένος, διότι ήμουν πάντα υπέρ των εμβολίων και προήδρευα επί σειρά ετών στον οργανισμό που αναπτύσσει πολιτική για τα εμβόλια. Σήμερα, πρέπει να πούμε να σταματήσουμε αυτό το εξαιρετικά ανησυχητικό σχέδιο. Ο Λουδοβίκος Παστέρ πρέπει να γυρίσει στον τάφο του.
  Η επιστήμη, η ιατρική ηθική και, πάνω απ' όλα, η κοινή λογική πρέπει να αναλάβουν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...