Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ PFIZER ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ: «Δεν γνωρίζουμε αν προκαλεί καρκίνο, αν προκαλεί μεταλλάξεις, αν έχει αντίκτυπο στην γονιμότητα, (δηλαδή αν προκαλεί στείρωση) και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες ΣΤΑ ΖΩΑ για πιθανή τοξικότητα στην αναπαραγωγή και στην ανάπτυξη».

 

 Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Η αγγλική  κυβέρνηση εξέδωσε οδηγίες ασφαλείας για το νέο εμβόλιο κορωνοϊού που υποδεικνύει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από εγκύους ή θηλάζουσες μητέρες και παιδιά. Επιπλέον, δηλώνει ότι είναι άγνωστο τι επίδραση θα έχει το εμβόλιο COVID-19 mRNA στη γονιμότητα.

 

Το δεκασέλιδο φύλο οδηγιών προς τους υγειονομικούς με τίτλο «Reg 174 Information for UK Healthcare Professionals» περιγράφει  το εμβόλιο, τον τρόπο αποθήκευσης, αραίωσης και χορήγησης, καθώς και τις  μελέτες που πραγματοποιήθηκαν για τον έλεγχο του εμβολίου αυτού. Για να είναι αποτελεσματικό, το εμβόλιο προβλέπεται να χορηγηθεί σε δύο δόσεις. Στην ενότητα που ονομάζεται «Γονιμότητα, κύηση και γαλουχία», το φυλλάδιο οδηγιών  λέει ότι «δεν υπάρχουν καθόλου  ή  είναι περιορισμένα τα δεδομένα» που αφορούν στο εμβόλιο. Επομένως, δεν συνιστάται η χρήση του για εγκύους γυναίκες.

«Δεν έχουν ολοκληρωθεί  οι μελέτες τοξικότητας στην αναπαραγωγική ικανότητα των ζώων. Το εμβόλιο COVID-19 mRNA BNT162b2 δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης», αναφέρει ο οδηγός στην ενότητα 4.6.

«Για τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, η εγκυμοσύνη πρέπει να αποκλείεται πριν από τον εμβολιασμό.»

Ο οδηγός συμβουλεύει επίσης ότι οι γυναίκες πρέπει να αποφύγουν να μείνουν έγκυες για τους δύο πρώτους μήνες μετά τις λήψεις του εμβολίου Covid-19.

«Επιπλέον, οι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία θα πρέπει να συμβουλεύονται ώστε να αποφεύγουν την εγκυμοσύνη για τουλάχιστον 2 μήνες μετά τη δεύτερη δόση τους», αναγράφεται.

Το φύλο οδηγιών προειδοποιεί πως έχει δυνατότητα να πει μόνο ένα πράγμα σχετικά με την επίδραση του εμβολίου στη γονιμότητα: δεν ξέρουν εάν έχει επίδραση ή όχι.

«Είναι άγνωστο εάν το εμβόλιο COVID-19 mRNA BNT162b2 έχει αντίκτυπο στη γονιμότητα», αναφέρει.

Ο οδηγός σημειώνει ότι η ασφάλεια του εμβολίου δοκιμάστηκε σε δύο κλινικές μελέτες. Στην πρώτη μελέτη συμμετείχαν 60 άτομα ηλικίας 16 έως 55 ετών και η δεύτερη αφορούσε περίπου 44.000 άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Οι πιο συχνές αρνητικές  εκδηλώσεις του εμβολίου σε άτομα άνω των 16 ετών ήταν «πόνος στο σημείο της ένεσης» (στο μυ), που εμφανίστηκε σε ποσοστό άνω του 80%, κόπωση (άνω του 60%), κεφαλαλγία (πάνω από 50%), μυαλγίες (άνω του 30%), ρίγη (πάνω από 30%), πόνος στις αρθρώσεις (πάνω από 20%) και πυρετός (πάνω από 10%). Σύμφωνα με το φύλλο  οδηγιών, αυτές οι παρενέργειες «ήταν συνήθως ήπιες ή μέτριες σε ένταση» και εξαφανίστηκαν μετά από μερικές ημέρες.

ΦΡΟΝΙΜΩΣ  ποιούσα  η  αγγλική  κυβέρνηση  απέκρυψε  τις  δηλώσεις  της  Pfizer  για  άγνοια  της  πιθανότητας  καρκινογένεσης,  μεταλλαξιογόνου  δράσεως  και  τοξικότητας  στην ανάπτυξη  του  εμβολίου.

 

Π.Ο.Υ.  «ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΕΥΚΟΛΕΣ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ».

ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Π.Ο.Υ . ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ:

7 December 2020 

https://www.who.int/publications/m/item/covid-19-virtual-press-conference-transcript---7-december-2020

Όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι:

«Καθώς οι χώρες σκοπεύουν να διαθέσουν εμβόλια τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, τους παροτρύνουμε να δώσουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό όσων έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη βάσει του πλαισίου αξιών και του οδικού χάρτη προτεραιότητας πληθυσμού που εκδίδεται από τη στρατηγική συμβουλευτική ομάδα εμπειρογνωμόνων της ΠΟΥ για την ανοσοποίηση.

Αυτό το έγγραφο παρέχει συστάσεις για το ποιος πρέπει να εξεταστεί πρώτα για εμβολιασμό και καθορίζει τις τιμές που ενημερώνουν αυτές τις συστάσεις. Αυτές δεν είναι εύκολες αποφάσεις».

 

ΤΟ  ΕΜΒΟΛΙΟ  ΤΗΣ  PFIZER  ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ.

Μέσω ενός σύνθετου και δαπανηρού συστήματος αποθηκών κατάψυξης στα αεροδρόμια, ψυκτικών οχημάτων και ειδικά σχεδιασμένων σημείων εμβολιασμού, η εταιρία Shanghai Fosun Pharmaceutical Group Co. ανέλαβε τη διανομή του εμβολίου της εταιρίας Pfizer κατά της  Covid-19, σε όλη την Κίνα.

Αφού φτάσουν στα κέντρα εμβολιασμού, σύμφωνα με το Bloomberg, τα εμβόλια πρέπει να ξεπαγώσουν από τους -70 βαθμούς Κελσίου που συντηρούνται και να χρησιμοποιηθούν εντός πέντε ημερών, ειδάλλως αχρηστεύονται.

Η διαδικασία αυτή πρέπει να επαναληφθεί ένα μήνα μετά, για τη χορήγηση της δεύτερης προβλεπόμενης δόσης.

Ο χάρτης πορείας που σκιαγράφησε η εταιρεία, στην οποία έχει χορηγηθεί άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου στο μεγαλύτερο κομμάτι της Κίνας, αποκαλύπτει τις τεράστιες και τρομακτικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν εκείνοι που θα παραδώσουν το πειραματικό εμβόλιο της Pfizer 

Ωστόσο, ο πρωταρχικός ενθουσιασμός για το διάσημο εμβόλιο της εταιρείας μετριάζεται με βάση τα τωρινά δεδομένα από τη συνειδητοποίηση ότι, μέχρι στιγμής, κανένα προϋπάρχον εμβόλιο δεν έχει κατασκευαστεί με την τεχνολογία mRNA, η οποία καθοδηγεί το ανθρώπινο σώμα να παράγει πρωτεΐνες, που στη συνέχεια αναπτύσσουν προστατευτικά αντισώματα.

«Η παραγωγή του είναι δαπανηρή, το συστατικό του είναι ασταθές, απαιτεί, επιπλέον, μεταφορά ψυχρής αλυσίδας και έχει σύντομη διάρκεια ζωής», δήλωσε ο Ding Sheng, διευθυντής του Global Health Drug Discovery Institute του Πεκίνου.

Το κόστος χορήγησης του εμβολίου της Pfizer αυξάνει το φόβο ότι τα πλουσιότερα κράτη θα είναι εκείνα που θα λάβουν πρώτα τα καλύτερα εμβόλια, παρά την προσπάθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που ονομάζεται Covax και στοχεύει να συγκεντρώσει 18 δισεκατομμύρια δολάρια για τη διανομή εμβολίων στις φτωχότερες χώρες.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, συνεπάγεται ότι, οι χώρες που αποβλέπουν στη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου, θα πρέπει να δημιουργήσουν από το μηδέν τα ειδικά δίκτυα παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς που απαιτούνται για τη συντήρηση του εμβολίου. Και είναι αβέβαιο ότι όλες οι χώρες διαθέτουν τα μέσα για να επιτευχθεί η αγορά και η διανομή του εμβολίου αυτού.

 

 

ΔΥΟ  ΤΕΡΑΣΣΤΙΕΣ  ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ,  Η  Sanofi και η GSK,  ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΣ  ΜΕ ΤΗ  PFIZER,  ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΥ  ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ  ΜΕ  ΤΟ  ΕΜΒΟΛΙΟ. 

Κορωνοϊός: Στο τέλος του 2021 το εμβόλιο της Sanofi και της GSK.


Το εμβόλιό τους κατά του κορωνοϊού δεν θα είναι έτοιμο πριν από το τέλος του 2021, ανακοίνωσαν σήμερα η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi και η βρετανική GlaxoSmithKline, αφού τα αποτελέσματα των πρώτων κλινικών δοκιμών ήταν χειρότερα του αναμενόμενου.
Το πρόγραμμα "καθυστερεί προκειμένου να βελτιωθεί η ανοσολογική αντίδραση στους πιο ηλικιωμένους", επεσήμαναν οι φαρμακευτικές εταιρείες σε ανακοίνωσή τους. Οι δύο εταιρείες διευκρίνισαν ότι σκοπεύουν να ξεκινήσουν μια νέα έρευνα το 2021 προκειμένου να έχουν καταλήξει σε ένα πιο αποτελεσματικό εμβόλιο ως το τέλος του έτους αυτού.
Πλέον αναμένουν το εμβόλιό τους κατά της covid-19 να είναι διαθέσιμο το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ αρχικά σκόπευαν να υποβάλουν αίτηση για έγκριση το πρώτο εξάμηνο του 2021 και να παραδώσουν ένα δισεκατομμύριο δόσεις μέσα στο ίδιο έτος.
Η Sanofi είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι σκόπευε να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές τρίτης φάσης σε ανθρώπους στα τέλη Δεκεμβρίου. Όμως τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών πρώτης και δεύτερης φάσης έδειξαν αντίδραση κατώτερη της αναμενόμενης.
Η ανοσολογική αντίδραση στους ενήλικες 18 με 49 ετών "ήταν αντίστοιχη με αυτή των ασθενών που ανέρρωσαν από covid-19", όμως η αντίδραση ήταν "ανεπαρκής" στους πιο ηλικιωμένους, διευκρίνισαν οι εταιρείες.

 

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ  Ζ.Π.:  Ναι,  να  το  κάνουμε  το  εμβόλιο.  Δεν  θα  δώσουμε   σημασία στις  ασήμαντες  ουσιαστικά  τοπικές  αντιδράσεις  του  εμβολίου  (πόνος,  οίδημα,  τοπική  φλεγμονή) και   στις  συστηματικές  (πυρετός,  αδιαθεσία,  πόνος  στις  αρθρώσεις,  στα  οστά  και  στους  μύες,  κλπ),  που  όλα  τα  εμβόλια  προκαλούν.  Δεν  θα  φοβηθούμε και  τις  πιθανές  αλλεργίες  αν  προκύψουν γιατί  ξέρουμε  ότι  είναι αντιμετωπίσιμες. 

Αυτό  που  μας  ανησυχεί  είναι  οι  απώτερες  ανεπιθύμητες δράσεις  του  εμβολίου  και ιδίως  πάνω  στις  νεώτερες ηλικίες  του  λαού.  Γι  αυτές  ποιος  θα αναλάβει την  ευθύνη;  Η  εταιρεία  Pfizer  αποποιείται  των  ευθυνών  γράφοντας  ότι  δεν  γνωρίζει  αν  το  εμβόλιό  ης  προκαλεί  καρκίνο,  μεταλλάξεις  και  διαταραχές  στην ανάπτυξη  των νέων.  Να  κάνουμε  το  εμβόλιο  στους  70ρηδες  και  ογδοντάρηδες  γιατί  το προσδόκιμο  επιβιώσεως  δεν  ξεπερνάει τα 10-15 χρόνια,  άρα  αν  το  εμβόλιο  τους  δημιουργήσει  καρκίνο  σε  10-20  χρόνια θα έχουν ήδη πεθάνει.  Πως  όμως  θα κάνουμε  το  εμβόλιο  σε  30ρηδες,  50ρηδες  ή και  εξηντάρηδες;  Ποιος  μας  κατοχυρώνει  ότι  αποκλείεται  η  καρκινογένεση  σ’ αυτούς  τους  ανθρώπους  σε  10-20  χρόνια δεδομένου  ότι  η  ίδια  η  εταιρεία δεν  ολοκλήρωσε  τις  αντίστοιχες  μελέτες  ούτε  στα  ζώα;   

Το  ίδιο  άλλωστε  δεν  δήλωσε  τελευταία  και  ο  Μακρόν;

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ. ΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΗ ΕΥΠ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ.

 


3 σχόλια :

 1. Η Ι. Μονή Μεγίστης Λαύρας
  Αγίου Όρους
  επενδύει σε… 111 ανεμογεννήτριες
  στην Σκύρο!!!
  Πρωτοφανής περίπτωση καταπάτησης
  κάθε έννοιας προστασίας
  του περιβάλλοντος Natura!!!
  Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή…
  Άλλη μια σημαντική νομική επιτυχία κατά των αιολικών εργοστασίων σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  Η περίπτωση του αιολικού με τις 111 ανεμογεννήτριες που σχεδιάζεται στην νότια Σκύρο είναι γνωστή - ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την ΣΚΥΡΟ, ΕΔΩ. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μια πρωτοφανή περίπτωση καταπάτησης κάθε έννοιας προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς βρίσκεται σχεδόν εξ ολοκλήρου μέσα σε περιοχή Natura που φιλοξενεί:
  - τη μεγαλύτερη αποικία μαυροπετρίτη παγκοσμίως,
  και επί πλέον
  - το μοναδικό σκυριανό αλογάκι.
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΕΔΩ.
  Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι ο βασικός επενδυτής είναι η Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους.
  Το 2017 το Υπουργείο Περιβάλλοντος, έπειτα από ενέργειες του Δήμου Σκύρου, εξέδωσε απόφαση, η οποία απαγορεύει την εγκατάσταση του συγκεκριμένου αιολικού εργοστασίου για 2 έτη, παρ’ ότι είχαν υπάρξει θετικές περιβαλλοντικές γνωμοδοτήσεις στο παρελθόν.
  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΕΔΩ.
  Ενάντια στην απόφαση αυτή προσέφυγαν στο ΣτΕ οι τρεις επενδυτές (ο ένας είναι η Μονή Μεγίστης Λαύρας) με σκοπό την ακύρωσή της. Με την πρόσφατη απόφαση υπ. αριθμ. 1690/2020 το ΣτΕ απορρίπτει την προσφυγή αυτή, τονίζοντας στην τεκμηρίωσή του την ανεπανόρθωτη καταστροφή που θα προκληθεί με βάση το εκπονηθέν Σχέδιο Βιοποικιλότητας της Σκύρου.
  ΠΗΓΗ: ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ, 7.12.2020. Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου, ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 9.12.2020.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συναγερμός στον Άγιο Σάββα: Αναβάλλονται χειρουργεία, ανεξέλεγκτη η διασπορά κορωνοϊού στο προσωπικό.
  Για ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού στους εργαζομένους του ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» έκανε λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων, Κωνσταντίνος Καταραχιάς, μιλώντας στην εκπομπή του OPEN TV.
  Όπως είπε αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία των ασθενών. «Σήμερα επί της ουσίας είναι κλειστό το νοσοκομείο… Ένα μόνο χειρουργείο θα γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καταραχιάς, ενώ σχολίασε και την ΕΔΕ που είχε διατάξει η διοίκηση του νοσοκομείου.
  «Η διοίκηση έκανε ΕΔΕ σε εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί», δήλωσε συγκεκριμένα, τονίζοντας πως η Διοίκηση έχει διακόψει κάθε κανάλι επικοινωνίας με τους εργαζομένους και έχει απαγορεύσει τη ενημέρωσή τους από την επιτροπή λοιμώξεων.
  «Σύμφωνα με κάποια ανεπίσημα στοιχεία, Δευτέρα και Τρίτη εντοπίστηκαν 33 θετικά κρούσματα υγειονομικών, μαθαίνουμε καθημερινά ότι πολλοί εργαζόμενοι είναι θετικοί και το πρόβλημα είναι η ιχνηλάτηση έχει εξαφανιστεί».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Dr Lorraine Dayστο Ισραήλ: «Το εμβόλιο mRNA θα αφαιρέσει κομμάτι του DNA - Μας εμβολιάζουν με το τεστ PCR»
  Συνέντευξη στην Israeli News έδωσε η Dr Lorraine Day όπου και υποστήριξε πως τα εμβόλια mRNA θα αφαιρέσουν κομμάτι του DNA και θα το αντικαταστήσουν με συνθετικό.
  Ενώ σύμφωνα με έγγραφο το οποίο έδειξε στην εκπομπή έχουν ήδη αρχίσει οι εμβολιασμοί και αυτοί γίνονται μέσω των PCR test.
  Δείτε όσα είπε: https://youtu.be/lh92Cko43vI
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...