Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021

Η ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ (ΤΟΥ ΑΡΘΟΥΡ ΚΕΣΛΕΡ).

 Η ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΦΥΛΗ

Μια μυστική έκθεση στα χέρια της διοίκησης Νετανιάχου επιβεβαιώνει ότι οι Εβραίοι Ασκενάζι  δεν προέρχονται από την Ανατολή, αλλά είναι απόγονοι των Χαζάρων οι οποίοι τον 10° αιώνα ίδρυσαν μια εβραϊκή αυτοκρατορία  στις όχθες της Μαύρης Θάλασσας.

Το  άρθρο του Times of Israel, Jerusalem and Zhitomir, Ukraine (16/03/14 Hirsh Ostropoler/Grosser-Spass )  αναφέρονταν σε απόρρητη έκθεση της ισραηλινής κυβέρνησης η οποία συντάχθηκε από  επίλεκτη ομάδα ακαδημαικών μελετητών της εβραϊκής ιστορίας και άλλων ερευνητικων κέντρων. Κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι Εβραίοι της Ευρώπης είναι στην πραγματικότητα  Χαζάροι , μια πολεμική φυλή κοντινή στους Μογγολοτατάρους που κυβέρνησαν την Ουκρανία και την Νότια Ρωσία και ασπάσθηκαν μαζικά τον Ιουδαισμό τον 8° αι. μ.Χ.

Η γενετική έρευνα που εμπεριέχεται στη μυστική ισραηλινή έκθεση επιβεβαιώνει αυτό που για πρώτη φορά το 1976 ο Ούγγρος ιστορικός Arthur Koestler είχε πραγματευθεί στο έργο του «Η δέκατη τρίτη Ιουδαική Φυλή» αλλά και ο Ισραηλινός ιστορικός Shlomo Sand στο βιβλίο του, «Η εφεύρεση του εβραϊκού λαού».

Ο Εράν Ελχαΐκ το 2012 μίλησε για ένα σημαντικό χαζαρικό συστατικό στην πατρική γραμμή, που βασίζεται στη μελέτη του Y-DNA των Ασκεναζιτών Εβραίων, χρησιμοποιώντας ως μέσο καυκασιανούς πληθυσμούς, Γεωργιανούς, Αρμένιους και Αζερμπαϊτζανούς Εβραίους

 Βιβλιόφιλοι Έδεσσας: Αφιέρωμα στον Άρθουρ Καίσλερ (2)

 Άρθουρ Κέσλερ

Ο Άρθουρ Κέσλερ (Arthur Koestler, 5 Σεπτεμβρίου 1905 – 1 Μαρτίου 1983) ήταν Ούγγρος συγγραφέας εβραϊκής καταγωγής.

 

Μέχρι το 1940 έζησε στην Βουδαπέστη, Βιέννη -στο Πανεπιστήμιο της οποίας φοίτησε- Παλαιστίνη, Παρίσι και Βερολίνο. Ασχολήθηκε μετά με την δημοσιογραφία και πήγε στην Ισπανία ως ανταποκριτής της News Chronicle, όπου και φυλακίστηκε από τις δυνάμεις του Φράνκο. Την εμπειρία του αυτή περιγράφει στο βιβλίο του Ισπανική Διαθήκη.

Μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας από το 1931, αποποιήθηκε την ιδιότητα αυτή στα τέλη του 1938, μετά τις εμπειρίες που είχε και ειδικά μετά τις Δίκες της Μόσχας.

Το 1940, ύστερα από πολλές περιπέτειες εγκαταστάθηκε στην Αγγλία και το 1941 εκδόθηκε το γνωστότερο βιβλίο του Darkness at Noon (ελληνικός τίτλος Το Μηδέν και το Άπειρο), όπου εξιστορεί τον απηνή διωγμό και την διάλυση των αυταπατών ενός παλιού μπολσεβίκου, που ομολογεί τελικά εγκλήματα που δεν διέπραξε. Με το ίδιο πνεύμα είναι γραμμένη και η συλλογή δοκιμίων του Ο Κομισσάριος και ο Γιόγκι (1945) και η συνεισφορά του στο βιβλίο πρώην κομμουνιστών Ο Θεός που απέτυχε

 Ποιοι, και τι ήταν ακριβώς οι Χάζαροι.

Έγραψε επίσης (στα Αγγλικά μετά το 1940) αυτοβιογραφικά έργα, την Πράξη της Δημιουργίας, μιαν εξέταση των παραγόντων της επιστημονικής και καλλιτεχνικής παραγωγής, τον Λωτό και το ρομπότ, μιαν ανάλυση του μυστικισμού της Ανατολής, και την Δέκατη Τρίτη Φυλή, μια μελέτη για την καταγωγή των Εβραίων, όπου υποστήριξε ότι οι Εβραίοι της Ανατολικής Ευρώπης (Ασκενάζι) δεν προέρχονταν από τον βιβλικό λαό αλλά από τους Χαζάρους, μια τουρκική φυλή του Καυκάσου.

Τον Μάρτιο του 1983 ο Κέσλερ -που υπέφερε από λευχαιμία και τη νόσο του Πάρκινσον και ήταν κηρυγμένος οπαδός της ευθανασίας- και η γυναίκα του Σύνθια αυτοκτόνησαν. 

 

Η ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΦΥΛΗ

 Την εποχή περίπου που ο Καρλομάγνος φορούσε την κορώνα του αυτοκράτορα στη Δύση, στα ανατολικά όρια της Ευρώπης, ανάμεσα στον Καύκασο και στο Βόλγα, υπήρχε ένα Ιουδαϊκό κράτος, γνωστό σαν Αυτοκρατορία των Χαζάρων. Από τον έβδομο ως το δέκατο αιώνα μ.Χ., που είχε φτάσει στο απόγειο της δύναμής του, έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των πεπρωμένων της μεσαιωνικής και, σε συνέχεια, της νεώτερης Ευρώπης. Θα πρέπει να το ήξερε πολύ καλά ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας και Ιστορικός Κωνσταντίνος ο Πορφυρογέννητος (913 - 959), όταν έγραφε στην πραγματεία του για την εθιμοτυπία των αυλών (1), ότι επιστολές που απευθύνονταν στον Πάπα της Ρώμης ή στον Αυτοκράτορα της Δύσης σφραγίζονταν με χρυσή βούλλα αξίας δύο σολδίων, ενώ τα μηνύματα στο βασιλιά των Χαζάρων, απαιτούσαν βούλλα αξίας τριών σολδίων. Κι αυτό δεν ήταν ζήτημα κολακείας αλλά Realpolitik. "Στην περίοδο που αναφερόμαστε" γράφει ο Μπέρυ, "το πιθανότερο είναι ότι ο Χαν των Χαζάρων είχε ελάχιστα μικρότερη σημασία, για την αυτοκρατορική εξωτερική πολιτική, από τον Κάρολο το Μέγα και τους διαδόχους του". [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ: ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΧΑΖΑΡΩΝ
- ΑΝΟΔΟΣ
- ΕΞΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ
- ΠΑΡΑΚΜΗ
- ΠΤΩΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ: Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
- ΕΞΟΔΟΣ
- ΑΠΟ ΠΟΥ;
- ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΑ
- ΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
- ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΟΡΑ
- ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ
- Η «ΧΑΖΑΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ»
- ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ - ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ
ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
 
 ΣΧΟΛΙΑ

Το ποιος είναι Εβραίος ήδη από την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης δεν ήταν θέμα φυλετικό, αλλά θρησκευτικό. Ο Ιουδαϊσμός είναι θρησκευτικο-φυλετική θρησκεία. Δεν ήταν απαραίτητο να καταγόταν κάποιος από τον Αβραάμ. Οποιοσδήποτε άνθρωπος αποφάσιζε να περιτμηθεί και να εφαρμόζει το Νόμο του Μωυσή, γινόταν Εβραίος καθ' όλα του, εφόσον το επιθυμούσε.  Γι' αυτό βλέπουμε ως προγόνους του Ιησού Χριστού μία Χαναναία από την Ιεριχώ, τη Ραάβ την πόρνη και μία Μωαβίτισσα τη Ρουθ. Επίσης ο πιστός δούλος του Αβραάμ, ο Ελιέζερ, Σύρος από τη Δαμασκό, είχε ενσωματωθεί και αυτός στη φυλή των Εβραίων. Πολύς πληθυσμός που δεν ήταν Εβραίοι, αλλά σύμμικτος όχλος διαφόρων λαών, είχαν ενσωματωθεί με τους Εβραίους κατά την Έξοδο των Ισραηλιτών από την Αίγυπτο και είχαν συνδέσει την τύχη τους μαζί τους. Όλοι αυτοί ενσωματώθηκαν στον Ισραηλιτικό κορμό και έγιναν Εβραίοι. Υπήρξαν άνθρωποι από όλους τους λαούς που παλαιότερα έγιναν Εβραίοι προσήλυτοι. Και τώρα αυτό φαίνεται αν πάει κανείς στο Ισραήλ. Βλέπει κανείς Εβραίους ξανθούς γαλανομάτηδες σαν Σκανδιναβούς και Εβραίους μαύρους από την Αιθιοπία της Αφρικής.

 

Δύσκολο, πολύπλοκο και πολυπαραγοντικό θέμα, με ιδεολογική φόρτιση η οποία εμποδίζει τη νηφάλια προσέγγιση. Για όσους έχουν όρεξη για μελέτη, προτείνω να διαβάσετε στη wikipedia τα εξής λήμματα: 1.Khazar hypothesis of Ashkenazi ancestry (ειδικά την παράγραφο "Genetics and the Khazar theory"), 2.Genetic studies on Jews, 3.Y-chromosomal Aaron (ειδικά την παράγραφο "Studies published since 2009"). Να συμπληρώσω στο άρθρο πως οι Άρθρουρ Κέσλερ και Σλόμο Σαντ είναι και οι δύο Ασκενάζι. Επίσης ότι οι Ασκενάζι αποτελούν περίπου το 74% με 80% των σημερινών Ιουδαίων και το 47,5% των Ιουδαίων του Ισραήλ. Θα σχολιάσω μόνο μία πτυχή. Οι Χάζαροι ήταν μία από τις πολλές ομάδες νομάδων κατακτητών, οι οποίες ήρθαν από την Ασία προς τα δυτικά, όπως οι Ούννοι, οι Σελτζούκοι, οι Οσμανλήδες, οι Πετσενέγοι, οι Κουμάνοι, οι Μαγυάροι, οι Πρωτοβούλγαροι και πολλοί άλλοι. Υπάρχουν τρία σκοτεινά σημεία γι΄αυτές τις ομάδες. Η καταγωγή, η γλώσσα και το πλήθος. Η εύκολη λύση είναι πως σχεδόν όλοι είναι Αλταϊκοί ή Ουραλικοί λαοί, οι οποίοι μιλούσαν προφανώς Αλταϊκές ή Ουραλικές γλώσσες και ήσαν αρκετοί για να αφήσουν το γενετικό τους αποτύπωμα. Οι δύο πρώτες εικασίες είναι πιθανό να είναι αληθείς αν και δεν έχει τεκμηριωθεί επαρκώς. Η τελευταία όμως εικασία έχει καταρριφθεί από τη επιστήμη της γενετικής. Οι χαρακτηριστικές απλοομάδες του y-dna των Αλταϊκών λαών είναι οι C και Q, ενώ των Ουραλικών λαών είναι η N. Σήμερα στην Ευρώπη, πολύ μικρά ποσοστά από αυτές τις απλοομάδες ανιχνεύεται. Κλασικό παράδειγμα είναι οι Ούγγροι (Μαγυάροι). Ενώ η γλώσσα τους είναι Ουραλική όπως και τα Φινλανδικά, η απλοομάδα N είναι ανύπαρκτη. Ενώ ως χαρακτηριστική απλοομάδα έχουν την R1a, την ίδια με όλους τους σλαβόφωνους γείτονές τους. Απεναντίας οι Φινλανδοί έχουν ως χαρακτηριστική απλοομάδα τη N. Για να μην κουράζω, όλες αυτές οι ομάδες από την Ασία δημιουργούσαν κράτη στα οποία ήσαν πληθυσμιακά μειονότητα. Δηλαδή στο τότε κράτος των Χαζάρων είναι μάταιο να αναζητήσουμε Αλταϊκές ή Ουραλικές απλοομάδες. Το ορθό είναι να αναζητήσουμε τις απλοομάδες των Σκυθών, των οποίων οι απόγονοι ήσαν η πλειονότητα των κατοίκων του κράτους των Χαζάρων. Σκυθία όμως είναι ένα τοπωνύμιο για μια μεγάλη περιοχή όπου σήμερα υπερτερεί η απλοομάδα R1a, αλλά είναι πολύ πιθανό τότε να υπερτερούσε η J2, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι οι Σκύθες ήσαν ένας ιρανόφωνος λαός. Καταλήγω στο ότι το υψηλό ποσοστό J2 στους σημερινούς Ασκενάζι, ενδέχεται και να προέρχεται από Σκυθικής καταγωγής κατοίκους του κράτους των Χαζάρων. Άλλωστε η χαρακτηριστική απλοομάδα των σημιτών Αράβων (της Αραβικής χερσονήσου) και Εβραίων, είναι η J1 και όχι η J2 που είναι χαρακτηριστική στη Μεσοποταμία. Επίσης θεωρείται ότι η λέξη Ασκενάζι είναι ιδίας ρίζας με τη λέξη Ασκούζα που σήμαινε Σκύθης. Βέβαια σήμερα στα Εβραϊκά Ασκενάζι σημαίνει Γερμανός ή ακριβέστερα Γερμανιώτης κατά το Αιγύπτιος - Αιγυπτιώτης. Ίσως επειδή η γλώσσα τους Γίντις είναι γερμανική.

 


Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε ως επιστολή στον Γκάρντιαν τις 10 Ιανουαρίου 2009 και στο σάιτ του Monthly Review

Έκκληση δικτύου βρετανών Εβραίων για μποϋκοτάζ, ακύρωση επενδύσεων και επιβολή κυρώσεων κατά του Ισραήλ.

Όλοι όσοι υπογράφουμε είμαστε εβραϊκής καταγωγής. Όταν αντικρίσαμε τα νεκρά και ματωμένα κορμιά των μικρών παιδιών, την έλλειψη νερού, ηλεκτρισμού και τροφίμων, μας ήλθε στο νου η πολιορκία του γκέτο της Βαρσοβίας. Όταν ο Dov Weisglass, σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού Ehud Olmert δήλωνε ότι θα υποβάλλει τους κατοίκους της Γάζας «σε δίαιτα» και ο υφυπουργός Αμυνας, Matan Vilnai, ότι οι Παλαιστίνιοι θα έπρεπε να υποστούν «ένα μεγαλύτερο ολοκαύτωμα», μας θύμισαν τον γενικό κυβερνήτη της κατεχόμενης Πολωνίας, Hans Frank, όταν μιλούσε για «θάνατο από πείνα».
Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης στη Γάζα είναι ότι το Ισραήλ θέλει να τα βρίσκει μόνο με τους Κουίσλιγκ Παλαιστίνιους. Το μεγαλύτερο έγκλημα της Χαμάς δεν είναι η τρομοκρατία αλλά η άρνηση της να γίνει πιόνι στα χέρια του καθεστώτος της ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον προηγούμενο μήνα, να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, χωρίς να θέσει καμία συγκεκριμένη προϋπόθεση για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την επιθετικότητα του Ισραήλ. Ο χρόνος κατευνασμού του Ισραήλ έχει παρέλθει προ πολλού. Σαν πρώτο βήμα η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να αποσύρει τον πρέσβη της από το Ισραήλ και, όπως έγινε και με το απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική, να ξεκινήσει μία εκστρατεία μποϊκοτάζ, να ακυρωθούν οι όποιες επενδύσεις έχουν γίνει ή πρόκειται να γίνουν σ’ αυτή τη χώρα, και να της επιβληθούν κυρώσεις.

http://eksapodo.wordpress.com/2009/01/16/40/

 

 

 

 

Ποιοι είναι οι σημερινοί Εβραίοι;

  • 24/2/2010
  • ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΚΟΣ

Ποιοι είναι οι σημερινοί Εβραίοι; Είναι κατευθείαν απόγονοι του Αβραάμ ή μήπως αποτελούν ένα συνοθύλευμα πληθυσμιακών ομάδων που εξιουδαΐστηκαν με το πέρασμα των αιώνων;
Η κατεστημένη άποψη υποστηρίζει πως όλοι οι Εβραίοι στον κόσμο είναι το ίδιο, μία και μοναδική «φυλή», την οποία και «επέλεξε ο Θεός». Στην πραγματικότητα όμως υπάρχουν στη Γη δύο ευδιάκριτες ομάδες Εβραίων. Οι Σεφαραδίτες Εβραίοι, που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή, τη βόρεια Αφρική και την Ισπανία και οι Ασκενάζι Εβραίοι, που προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη. Οι Σεφαραδίτες, κατά κοινή παραδοχή, κατάγονται από τους αρχαίους Εβραίους, που περιγράφονται στη Βίβλο. Είναι σημιτικής καταγωγής και συνεπώς φυλετικά συγγενείς με τους Άραβες: η μόνη διαφορά τους είναι η θρησκεία. Αντίθετα οι Ασκενάζι Εβραίοι, που αποτελούν και το 90% των σημερινών Εβραίων, έχουν μυστηριώδη καταγωγή. Σύμφωνα με αρκετούς ιστορικούς οι Ασκενάζι Εβραίοι δεν υπήρχαν πριν από 1200 Χρόνια. Από πού λοιπόν εμφανίστηκαν;
Το μυστήριο της εμφάνισης των πολυάριθμων Ασκενάζι Εβραίων της Ανατολικής Ευρώπης ξεδιαλύθηκε, όταν οι ιστορικοί απέδωσαν την προέλευσή τους στον εξιουδαϊσμό των Χαζάρων, μιας Τουρκικής φυλής που ίδρυσε για αρκετούς αιώνες μια ισχυρή μεσαιωνική αυτοκρατορία μεταξύ Κασπίας και Μαύρης Θάλασσας. Οι Χαζάροι, όπως θα δούμε στη συνέχεια, δεν αποτελούν μονάχα τη «13η φυλή του Ισραήλ», αλλά και το 90% των σημερινών Εβραίων!
Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ «ΟΝΕΙΡΟΚΥΝΗΓΩΝ»
Οι Χαζάροι, μια φυλή τουρανικής καταγωγής, ήρθαν σε αβέβαιους χρόνους από τις στέπες της Ανατολής κι εγκαταστάθηκαν ανάμεσα στην Κασπία και στη Μαύρη Θάλασσα. Οι ελληνικές πηγές τούς αποκαλούσαν και Χαέαρους αλλά και Χοτξίρους, ενώ οι Σλάβοι «Κοζάρους», δηλαδή «κατσικίσιους». Οι Άραβες τους αποκαλούσαν Χαζάρ, οι Εβραίοι Κουζάροι, οι Τούρκοι Σαμπίρ και οι Κινέζοι «Κ’ όσα». Το όνομά τους προερχόταν από το τουρανικό gazmak που σημαίνει «περιπλανιέμαι».
Εμφανίστηκαν στην περιοχή τον 5ο μ.Χ. αιώνα και δημιούργησαν μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν από την Κριμαία μέχρι την Κασπία, την οποία οι Άραβες αποκαλούσαν «Θάλασσα των Χαζάρων». Ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο θάλασσες οι Χαζάροι δημιούργησαν μια ισχυρή αυτοκρατορία με δύο πρωτεύουσες, τη Σαρκέλ και την Ιτίλ. Η θρησκεία τους ήταν άγνωστη και οι ιερείς της ήταν ταυτόχρονα και «κυνηγοί ονείρων». Οι Χαζάροι είχαν πολύ παράξενες δοξασίες. ‘Ενα από τα πράγματα που πίστευαν ήταν και η «ανταλλαγή της μοίρας». Σύμφωνα με τους χαζαρικούς θρύλους υπήρχε ένα μέρος στην Ιτίλ όπου δύο εντελώς άγνωστα μεταξύ τους άτομα, όταν περάσουν δίπλα ο ένας από τον άλλο, μπορούσαν να πάρουν αμοιβαία το όνομα και τη μοίρα του άλλου και να συνεχίσουν έτσι τη ζωή τους με αλλαγμένους ρόλους, σαν να έχουν αλλάξει ρούχα…
Τον 7ο μ.Χ. αιώνα ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ηράκλειος εκστράτευσε κατά της Περσίας, αφού προηγουμένως συμμάχησε με τους Χαζάρους. Μερικά χρόνια αργότερα, το 642 μ.Χ., οι Χαζάροι συνέτριψαν μια αραβική στρατιά στον Καύκασο κι από τότε έγιναν ο φόβος και ο τρόμος των Αράβων, που γι’ αυτόν το λόγο δεν, μπόρεσαν να προωθηθούν βόρεια. Ο δεύτερος αραβοχαζαρικός πόλεμος έγινε το 772 μ.Χ. και, σύμφωνα με, ισλαμικές πηγές, νίκησαν οι Άραβες αλλά όμως δεν μπόρεσαν να υποτάξουν τη Χαζαρία. Οι Χαζάροι πολέμησαν και εναντίον των Βουλγάρων, που βρισκόντουσαν στα βόρειά τους και τους νίκησαν. Η αυτοκρατορία των Χαζάρων παρέμεινε για τουλάχιστον δύο αιώνες, συνάπτοντας στενές οικονομικές και διπλωματικές σχέσεις με την Κωνσταντινούπολη. Οι σχέσεις των Χαζάρων με το Βυζάντιο ήταν σε γενικές γραμμές φιλικές, όπως δείχνει άλλωστε και το βασιλικό συνοικέσιο ανάμεσα στον συναυτοκράτορα Κωνσταντίνο και στην κόρη του Χαγάνου, αρχηγού των Χαζάρων, που έλαβε το Χριστιανικό όνομα Ειρήνη. Ο Ρώσος αρχαιολόγος Μ. Ι. Αrtamonov αναφέρει ότι για ενάμισι αιώνα οι Χαζάροι ήταν οι κυρίαρχοι του νότιου μισού της Ανατολικής Ευρώπης και αποτελούσαν ένα αδιαπέραστο φράγμα, που έκλεινε την πύλη εισόδου από την Ασία στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου καμιά νομαδική φυλή από τις στέπες της Ασίας δεν μπόρεσε να περάσει στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τη Χαζαρική Πολεμική το 861 μ.Χ. ο Χαγάνος, ο αρχηγός των Χαζάρων, κάλεσε εκπροσώπους και των Τριών μονοθεΙστικών θρησκειών (Χριστιανό, Μωαμεθανό και Εβραίο) για να αποδείξουν ποια πίστη ήταν η πιο αληθινή, ώστε να την ασπαστούν και οι Χαζάροι, πολλοί εκ των οποίων είχαν αρχίσει ήδη να φλερτάρουν με το μονοθεΙσμό. Οι Βυζαντινοί έστειλαν τον Κωνσταντίνο τον φιλόσοφο, που έγινε γνωστός αργότερα ως Άγιος Κύριλλος. Αυτός αντιμετώπισε έναν Σαρακηνό σοφό κι έναν Εβραίο ραβίνο. Η έκβαση της Χαζαρικής Πολεμικής ήταν αβέβαιη, γεγονός που επέτρεψε στους εκπροσώπους της κάθε θρησκείας να υποστηρίξουν πως τελικά οι Χαζάροι επέλεξαν τη δική τους «εξ αποκαλύψεως αλήθεια».
ΧΑΖΑΡΟΙ: ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ;

Σύμφωνα με τη διήγηση, όπως την παρουσιάζει η φαντασία του Σέρβου ακαδημαίκού και συγγραφέα Μίλοραντ Πάβιτς, ο αντιπρόσωπος των Χριστιανών, ο Κύριλλος, άρχισε να κερδίζει τον Χαγάνο με τα επιχειρήματά του: «Εμείς οι ‘Ελληνες, δίνοντάς σας το σταυρό, δεν θα σας πάρουμε, όπως οι Σαρακηνοί ή οι Εβραίοι, τη λέξη σας σαν εγγύηση. Εμείς δεν ζητάμε να πάρετε με το σταυρό και την ελληνική μας γλώσσα. Αντίθετα, κρατήστε τη χαζαρική σας. Αλλά, προσέξτε, αυτό δεν θα συμβεί αν δεχθείτε τον ΙουδαΙσμό ή το νόμο του Μωάμεθ. Με την πίστη τους θα πρέπει να δεχθείτε και τη γλώσσα τους».
Ο Χαγάνος ήταν έτοιμος να δεχθεί το Χριστιανικό Θεό, αν δεν παρενέβαινε η πριγκίπισσα Ατέχ, που ήταν και ιέρεια του «κυνηγιού των ονείρων», της πρώην θρησκείας των Χαζάρων. Αυτή, σύμφωνα με την εβραϊκή εκδοχή, έδειχνε να προτιμά τον Ιουδαϊσμό, αφήνοντας τον Εβραίο ραβίνο να επιχειρηματολογήσει —πείθοντας τελικά τον Χαγάνο— ως εξής: «Από μας τους τρεις ερμηνευτές ονείρων εσείς οι Χαζάροι δεν έχετε λόγο να φοβάστε έμενα το ραβίνο. Γιατί πίσω από τον Εβραίο δεν κρύβεται ούτε Χαλίφης με τα πράσινα ιστιοφόρα του στόλου του, ούτε ‘Ελληνας βασιλιάς με το σταυρό να οδηγεί τα στρατεύματα. Πίσω από τον Κωνσταντίνο της Θεσσαλονίκης έρχονται λόγχες και ιππικό, ενώ πίσω από μένα, τον Εβραίο ραβίνο, ράσα για παράκληση…».
Η επικρατέστερη εκδοχή θέλει την πλειονότητα των Χαζάρων να έχει προσηλυτιστεί στον ΙουδαΙσμό και όχι μόνον το ανώτερο στρώμα των ευγενών τους. Πιθανότατα τον 8ο μ.Χ. αιώνα (μεταξύ του 786-809 μ.Χ.) έλαβε χώρα ένα ισχυρό ρεύμα εξιουδαϊσμού του χαζαρικού βασιλείου. Τότε ο βασιλιάς Μπουλάν και 4.000 ευγενείς του, αποδέτηκαν τον Ιουδαϊσμό ως επίσημη θρησκεία τους. Λέγεται πως ο πρίγκιπας Οbadiah έπαιξε ενεργό ρόλο στην προώθηση του εξιουδαϊσμού του λαού του. Αν και η μάζα του χαζαρικού πληθυσμού παρέμενε αμόρφωτη, νομαδική και παγανιστική, η αριστοκρατία είχε ήδη υιοθετήσει την ελληνισιική και βυζαντινή κουλτούρα καθώς και όλη την ιουδαϊκή παράδοση!
Ο βασικότερος λόγος του εξιουδαϊσμού των Χαζάρων δεν πρέπει να ήταν θρησκευτικός, αλλά πολιτικός. Βρισκόμενοι μεταξύ Χριστιανικού και ισλαμικού κόσμου οι Χαζάροι δεν είχαν παρά να επιλέξουν μια ουδέτερη στάση. Αν γινόντουσαν Χριστιανοί, οι Μουσουλμάνοι γείτονές τους Θα στρεφόντουσαν με μένος εναντίον τους. Αν γινόντουσαν Μουσουλμάνοι, οι Χριστιανοί δεν Θα τους άφηναν σε ησυχία. Για λόγους διπλωματίας φαίνεται πως επέλεξαν τη μέση λύση, να ασπαστούν τον ΙουδαΙσμό. Σ’ αυτό συγκλίνουν και οι Περισσότερες ιστορικές πηγές της εποχής. ‘Ενας μοναχός του 9ου αιώνα, ο Ντρούθμαρ της Ακουιτανίας, ο οποίος σχολίασε το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο σε ένα έργο του αναφέρει ότι οι Γκαζάροι ή Χαζάροι κατοικούσαν «στη γη του Γκόγκ και Μαγκόγκ», δηλαδή σε ιουδαΙκές περιοχές! Οι θρύλοι και οι ιστορίες που έφτασαν στ’ αυτιά του Ακουιτανού μοναχού, ανάγονται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον οποίο υποτίθεται πως οι Χαζάροι καταράστηκαν επειδή κατέκτησε τη γη τους. Κάποιοι άλλοι θρύλοι μάλιστα τους ήθελαν απόλυτα βαρβάρους και κανίβαλους.
Το 12ο αιώνα ο Κίνναμος ανέφερε πως οι Χαζάροι ζούσαν σύμφωνα με τους νόμους του Μωυσή. Το ίδιο αναφέρουν και αραβικές πηγές του 10ου αιώνα, ενώ την ίδια εποχή φαίνεται πως στην Παννονία (σημερινή Ουγγαρία) υπήρχε ένα κέντρο διάδοσης του Ιουδαισμού που αποδίδεται στους Χαζάρους, όπως δείχνει κι ένα νεκροταφείο με επτάφωτες λυχνίες που ανακαλύφθηκε. Σύμφωνα με τον ραβίνο Εliyahu της Βίλνα (Λιθουανία) «οι Χαζάροι ήταν ιεροί και αγνοί και φανατικοί στην εβραϊκή πίστη και στην Τοράχ». Ο Άραβας ιστορικός Ibn al-Faqih έγραφε πως «όλοι οι Χαζάροι είναι Εβραίοι». Τέλος, Ρώσοι αρχαιολόγοι μπόρεσαν το 1999 να ανακατασκευάσουν με επιτυχία ένα χαζαρικό αγγείο από την περιοχή του ποταμού Ντον, που στην επιφάνειά του έγραφε τη λέξη «Ισραήλ» στα εβραϊκά. Τα στοιχειά λοιπόν συγκλίνουν στην άποψη πως τελικά σι Χαζάροι ασπάστηκαν μαζικά τον Ισυδαϊσμό. Οι Χαζάροι φαίνεται πως πέρασαν στον Ιουδαϊσμό κατόπιν επιλογής της ηγεσίας τους και, όταν η αυτοκρατορία τους διαλύθηκε από τους Ρώσους, εκείνοι ακολούθησαν τη μοίρα των «περιπλανώμενων Ιουδαίων», κατευθυνόμενοι κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη. Εκεί οι εξιουδαισμένοι Χαζάροι, αφού προηγουμένως αναμείχθηκαν με τους Σλάβους, συγγωνεύτηκαν με τους ελάχιστους Σεφαραδίτες Εβραίους που προϋπήρχαν, και δημιούργησαν τους Ασκενάζι Εβραίους, οι οποίοι μόνον στην Πολωνία το 1939, πριν δηλαδή οι Ναζί ξεκινήσουν την εξολόθρευσή τους, αριθμούσαν σχεδόν 4.500.000!
Η ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΩΝ
Η εξέλιξη των Εβραίων στη Ρωσία παρουσιάζει λοιπόν ενδιαφέρον καθώς αυτοί, όπως προαναφέραμε, δεν είναι σημιτικής καταγωγής, αλλά τουρκικής και συγκεκριμένα απόγονοι των Χαζάρων, που μετά τον 8ο μ.Χ. αιώνα ασπάστηκαν βαθμιαία την ιουδαϊκή θρησκεία.
Όταν η αυτοκρατορία των Χαζάρων παράκμασε και καταλύθηκε από τους Ρώσους, οι εξιουδαΙσμένοι Χαζάροι εξαπλώθηκαν στη Ρωσία, στην Πολωνία και στις Βαλτικές Χώρες. Το 15ο αιώνα, στην επικράτεια του Ιβάν του Τρομερού, κι ενώ το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού είχε εξασθενήσει, ζούσαν πολλοί Ιουδαίοι χαζαρικής καταγωγής. Πολλοί απ’ αυτούς ασπάστηκαν φαινομενικά το Χριστιανισμό, έγιναν κληρικοί κι ανέβηκαν στις βαθμίδες της ρωσικής εκκλησιαστικής ιεραρχίας. Με συνωμοτικό τρόπο προσπάθησαν ν’ αποβάλουν απ’ την ορθόδοξη πίστη του ρωσικού λαού ό,τι σχετιζόταν με την Αγία Τριάδα, την Ανάσταση και τη Θεία φύση του Ιησού. ‘Ετσι οι Ρώσοι, χωρίς να το αντιληφθούν, κινδύνευαν να γίνουν Εβραίοι προσήλυτοι. (Κάτι ανάλογο, δηλαδή απόπειρα απάλειψης βασικών Χριστιανικών δογμάτων, συνέβη και στην Ισπανία από ανώτερους ιερείς εβραϊκής καταγωγής.). Για να αποσοβηθεί αυτός ο κίνδυνος απαιτήθηκε σκληρός αγώνας εναντίον των Ιουδαϊζόντων Ρώσων. Αποτέλεσμα αυτής της πρώτης αντι-εβραΙκής κάθαρσης ήταν να μην υπάρχουν σχεδόν καθόλου Εβραίοι στη Ρωσία μέχρι το 1 8ο αιώνα — μετακινήθηκαν δυτικότερα. Η τσαρική Ρωσία απέκτησε εκατομμύρια Εβραίους υπηκόους, όταν κατέλαβε το μεγαλύτερο τμήμα του βασιλείου της Πολωνίας. Στα δυτικά τμήματα της ρωσικής αυτοκρατορίας και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου κατοικούσαν Καθολικοί, ζούσαν συμπαγείς εβραϊκοί πληθυσμοί περιορισμένοι όμως σε γκέτο. Οι Ρώσοι δυσπιστούσαν απέναντί τους και τους κατηγορούσαν για εξάσκηση «παρασιτικών» επαγγελμάτων και οικονομική καταπίεση (τοκογλυφία) των Χριστιανών. Προσπαθούσαν να τους διώξουν τρομοκρατώντας τους ή εξαπολύοντας περιστασιακά αντι-σημιτικά πογκρόμ. Στην εποχή των Τσάρων, Ορθόδοξος σήμαινε Ρώσος, Καθολικός σήμαινε Πολωνός και Λουθηριανός σήμαινε Γερμανός.
Στο ίδιο κλίμα εντασσόταν και η κατασκευή από τη μυστική υπηρεσία του Τσάρου, την Οχράνα, των περιβόητων Πρωτοκόλλων των Σοφών τη Σιών. Βέβαια, Οι Ρώσοι δεν ήθελαν να εξολοθρεύσουν τους Εβραίους, αλλά να τους αναγκάσουν σε μετανάστευση. Και αυτό συνέβη με τη μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων Ρωσικής καταγωγής εβραίων στις ΗΠΑ, τη νέα «Γη τη Επαγγελίας», όπου βρήκαν ένα φιλικό περιβάλλον κι εξαιτίας των βιβλικών τάσεων του Προτεσταντισμού.
Για να αποφύγουν λοιπόν τις τσαρικές διώξεις και κατόπιν τις ναζιστικές, πολλοί Εβραίοι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, δηλαδή Ασκενάζι —πρώην Χαζάροι—μετανάστευσαν κυρίως στις ΗΠΑ, όπου σήμερα ζουν 6.500.000 Εβραίοι οργανωμένοι σ’ ένα πανίσχυρο λόμπι. Την ίδια περίοδο άρχισε και η μετανάστευση προς την Παλαιστίνη, «αναιμική» στην αρχή και κατόπιν σε μορφή πλημμυρίδας. Υπολογίζεται πως η συντριπτική πλειοφία των σημερινών Εβραίων κατοίκων του Ισραήλ προέρχεται από την Ανατολική Ευρώπη και είναι απόγονοι τω εξιουδαΙσμένων Χαζάρων.
Η «ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ» ΤΩΝ ΑΣΚΕΝΑΖΙ
(ΠΡΩΗΝ ΧΑΖΑΡΩΝ) ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΙΣΡΑΗΛ

Ο μύθος πως οι Εβραίοι είναι ο «εκλεκτός λαός» του Θεού, ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα σιωνιστών που απομόνωσαν κάποια αποσπάσματα από τη Βίβλο και τα ερμήνευσαν με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται πως ο Θεός τους προόριζε για «εκλεκτό λαό».
Αλλά δεν είναι μόνον οι θρησκευόμενοι Εβραίοι (σχεδόν το 5% του πληθυσμού στο Ισραήλ) που πιστεύουν αυτό τον παραλογισμό. Ακόμη και οι αθεϊστές και οι μη θρησκευόμενοι εβραίοι διεκδικούν αυτήν την τιμή. Αυτοί που λένε πρώτοι πως «είμαστε ο εκλεκτός λαός του Θεού» είναι οι σιωνιστές και συχνά φιλομαρξιστές (Ασκενάζι) Εβραίοι, οι οποίοι το κάνουν για πολιτικούς λόγους, καθώς δεν υπάρχει ούτε μία σταγόνα βιβλικού εβραϊκού αίματος μέσα τους.
Ιστορικά οι Πολωνοί και οι Ρώσοι Ασκενάζι Εβραίοι υποστήριξαν και προώθησαν τον Κομμουνισμό στις χώρες που τους φιλοξενούσαν. (Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως το σύστημα των Κιμπούτς που εφαρμόστηκε επιτυχημένα στο Ισραήλ είναι μια φιλομαρξιστική ιδέα, προερχόμενη από τους Ασκενάζι Εβραίους που μετανάστευσαν από την Πολωνία και τη Ρωσία.)
Στα τέλη του 19ου αιώνα μεγάλος αριθμός από αυτούς τους φιλοκομμουνιστές Εβραίους βρέθηκαν στη Γερμανία στα Βαλκάνια και σχεδόν σε όλη την Ευρώπη. Εξαιτίας της ανάμειξής τους στα πολιτικά ζητήματα στη Ρωσία, σι Ασκενάζι Εβραίοι έγιναν στόκος διώξεων από τους Τσάρους. Αυτές σι διώξεις και τα πογκρόμ ώθησαν αυτούς τους φιλοκομμουνιστές Εβραίους σε μετανάστευση. Κάποιοι πήγαν στην Παλαιστίνη. Κάποιοι στη Λατινική Αμερική. Ο κυριότερος ωστόσο όγκος των Ασκενάζι φιλοκομμουνιστών Εβραίων κατευθύνθηκε στις ΗΠΑ, όπου και υποστήριξε μαζικά το Δημοκρατικό Κόμμα. Ακόμη και σήμερα το 60% της χρηματοδότησης του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ προέρχεται από εβραϊκές πηγές. Ποτέ στην ιστορία δεν υπήρξε Αμερικανός πρόεδρος σε τέτοιο βαθμό αιχμάλωτος των Εβραίων, όσο ο Μπιλ Κλίντον. Λέγεται μάλιστα πως το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ συνετέλεσε στην ήττα του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου..
Είναι γνωστό άλλωστε πως το Ισραήλ χειραγωγεί την αμερικανική εξωτερική πολιτική σύμφωνα με τα συμφέροντά του. Πριν το Ισραήλ γίνει κράτος το 1948, οι Εβραίοι ανά τον κόσμο, παρασύρθηκαν από τη σιωνιστική προπαγάνδα ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να γίνει «πατρίδα» κι ένα καταφύγιο για όλους τους κατατρεγμένους Εβραίους, μια πραγματικά δημοκρατική χώρα και η εκπλήρωση των προφητειών της Βίβλου.
Από το 1967 μέχρι το 1970, σε μια περίοδο έξαρσης του ε βραϊκού πατριωτικού αισθήματος, περίπου 50.000 Αμερικανοεβραίοι παρασύρθηκαν από τη σιωνιστική προπαγάνδα και μετανάστευσαν στη «Γη της Επαγγελίας», στο Ισραήλ. Από αυτούς το 80% επέστρεψαν μετανιωμένοι έπειτα από λίγα Χρόνια στις ΗΠΑ. Ο Jack Bernstein, ένας Αμερικανοεβραίος, που έκανε το λάθος να μεταναστεύσει στη «Γη της Επαγγελίας» καταγγέλλει το «ρατσιστικό φασιστο-μαρξιστικό» Ισραήλ, που κυβερνάται από τους πρώην Χαζάρους Ασκενάζι. Οι Σεφαραδίτες Εβραίοι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας στο ρατσιστικό Ισραήλ. Για παράδειγμα, τις πρώτες δεκαετίες από την ίδρυση του Ισραήλ υπήρξε σοβαρό πρόβλημα έλλειψης κατοικίας. Οι κατοικίες κατανέμονταν ως εξής: πρωταρχικά δινόταν η δυνατότητα επιλογής στους Ασκενάζι Εβραίους που ζούσαν στο Ισραήλ για πολλά χρόνια. Τη δεύτερη επιλογή την είχαν οι Ασκενάζι Εβραίοι από την Ευρώπη, ειδικά εκείνοι που είχαν παντρευτεί Ασκενάζι από το Ισραήλ. Τρίτοι έρχονταν οι Ασκενάζι από τις ΗΠΑ. Μετά οι Σεφαραδίτες Εβραίοι και τέλος οι Μουσουλμάνοι Άραβες, οι Χριστιανοί και οι Δρούζοι…
Το σημερινό Ισραήλ φαίνεται πως έχει τρία πρόσωπα: το κομμουνιστικό, το φασιστικό και το δημοκρατικό. Οι Ασκενάζι Εβραίοι που μετανάστευσαν στο Ισραήλ από τη Ρωσία κουβάλησαν μαζί τους την κομμουνιστική ιδεολογία. Οι Εβραίοι που μετανάστευσαν στο Ισραήλ από τη Γερμανία συμπαθούν το Σοσιαλισμό, αλλά υιοθετούν και πρακτικές ναζιστικο-φασιστικού τύπου. Στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου η ελίτ των Σιωνιστών Ασκε(Νάζι) Εβραίων συνεργάστηκε με τους Ναζί για να στείλουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους φτωχούς Εβραίους. Το Ισραήλ υποτίθεται πως είναι δημοκρατία. Ωστόσο δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στο δεξιό κόμμα Λικούντ και στο αριστερό εργατικό Κόμμα. Και οι Παλαιστίνοι πληρώνουν τα σπασμένα…
Τίποτε στη συμπεριφορά των σημερινών Ισραηλιτών απέναντι στους Παλαιστινίους δε θυμίζει την ηθική ενός βιβλικού λαού, που οδηγήθηκε από τον Μωυσή μέσα από χίλιες δυσκολίες και, χάρη στην πίστη του στον Θεό, τελικά έφτασε στη Γη της Επαγγελίας. Ή μήπως δεν έγινε έτσι; Σύμφωνα με τον Σίγκμουντ Φρόιντ —που προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς οπαδούς του— στο τελευταίο μεγάλο του έργο «Μωυσής και ΜονοθεΙσμός», υποστηρίζει ότι ο Μωυσής δεν ήταν Εβραίος, αλλά Αιγύπτιος ευγενής. Συγκεκριμένα άνηκε στο στενό περιβάλλον του αιρετικού Φαραώ Ακενατόν (ο μόνος Φαραώ που προσπάθησε να επιβάλει το μονοθεϊσμό στην πολυθεϊστική αρχαία Αίγυπτο) ο οποίος βασίλεψε στην Αίγυπτο από το 1377 ως το 1358 π.Χ.. Αμέσως μετά το θάνατο του Ακενατόν και την επιστροφή του αιγυπτιακού λαού στην πολυθεϊστική του παράδοση, ο Μωυσής έφυγε από την Αίγυπτο με τους οπαδούς του, οι οποίοι ήταν κυρίως Σημίτες κάτοικοι του Δέλτα του Νείλου. Μέσα στην έρημο του Σινά αυτοί σι άνθρωποι, συγκρουόμενοι με την πνευματική πειθαρχία του Μωυσή, τον δολοφόνησαν, και στη θέση του τοποθέτησαν έναν ιερέα του αραβικού Θεού των ηφαιστείων, του Γιάχβε. Με δυο λόγια ο Γιάχβε είναι εισαγόμενος θεός στους Εβραίους. Σύμφωνα με τον Φρόιντ η βιβλική θρησκεία έχει όλα τα χαρακτηριστικά της νεύρωσης, όπου το σκηνικό των μυθικών μορφών κρύβει μια καταπιεσμένη απόδειξη της ενοχής, που πρέπει να εξιλεωθεί επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί συνειδητά. Άραγε έχει άδικο ένας θρησκευόμενος Εβραίος όταν λέει πως «κάποια εποχή οι Εβραίοι επιλέχθηκαν από τον Θεό για να γίνουν οι Αγγελιοφόροι του, αλλά, με τον καιρό, έχασαν αυτό το προνόμιο»;…

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΣΤΑΜΚΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ” ΤΕΥΧΟΣ 34

 

 

 

Τα Ellinika Ηoaxes,  ως  συνήθως,  εβραϊκότερα των  εβραίων.   

 

Η αληθινή καταγωγή των Εβραίων και εγχώριος αντισημιτισμός

2 Μαρτίου 2017

Θάνος Σιτίστας (Επαχτίτης)

 Η αληθινή καταγωγή των Εβραίων και εγχώριος αντισημιτισμός

Η Ελλάδα κατέχει μια από τις υψηλότερες θέσεις στην Ευρώπη όσον αφορά τα αντισημιτικά αισθήματα των πολιτών της. Σε αυτό το φαινόμενο, μεγάλη ευθύνη πέφτει στους ώμους μερίδας μέσων του ελληνικού διαδικτύου που φιλοξενούν τακτικά ιστορίες όπως η παρακάτω σχετικά με τη καταγωγή των Εβραίων.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

 

Για παράδειγμα, στο makeleio.grepicnews.infothesecretrealtruth.blogspot.comgreeknewsondemand.com και πολλά ακόμη, διαβάζουμε:

 

Τι ισχύει

Στην ουσία αυτό που βλέπουμε είναι ένα βίντεο του συνωμοσιολόγου David Icke, το οποίο έχει μεταφραστεί από τη χρήστρια του You Tube «Vasoula2908». Το εν λόγω κανάλι, φιλοξενεί βίντεο για αεροψεκασμούς, εναντίον των μεταναστών, κατά των εμβολίων και γενικά θέματα που άπτονται της γενικότερης συνομωσιολογίας.

Εν ολίγοις, ο David Icke ισχυρίζεται πως η καταγωγή των Εβραίων είναι από τη Χαζαρία που ήταν αυτοκρατορία που δημιουργήθηκε από  ημινομαδικούς τουρκικούς λαούς και άκμασε μεταξύ του 7ου και 10ου αιώνα μ.Χ. Ο ισχυρισμός του βασίζεται σε δύο βιβλία, το «Η 13η φυλή» του Άρθρουρ Κέσλερ και το «Η εφεύρεση του λαού των Εβραίων» του Σλόμο Σαντ.

Πιο συγκεκριμένα, λέγεται πως οι Εβραίοι Ασκενάζι (αυτοί που κατάγονται από ανατολική Ευρώπη), είναι στη πραγματικότητα Χάζαροι και όχι Εβραίοι. Κατά τη περίοδο του Μεσαίωνα, πολλοί Εβραίοι βρήκαν καταφύγιο στην Χαζαρικη Αυτοκρατορία, ενώ είχαν υποστεί διωγμούς στη Περσία και το Βυζάντιο. Ως τον 10ο αιώνα, περίπου 30.000 Εβραίοι ζούσαν στη Χαζάρια (πηγή). Σε κάποιο σημείο, κατά τον 8ο και 9ο αιώνα, η κυβερνούσα ελίτ της Αυτοκρατορίας, φέρεται να ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό (πηγή). Είναι άγνωστο γιατί αυτή η (αμφιλεγόμενη για πολλούς ιστορικούς) αλλαγή έλαβε χώρα, ωστόσο, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας, μετά τη διάλυση της Χαζάριας κατά το 10ο αιώνα, οι κάτοικοι που δεν ήταν Εβραίοι αλλά «Ιουδαϊστές», μετανάστευσαν προς τη δύση και έφτασαν στις μέρες να αυτοαποκαλούνται Εβραίοι ενώ δεν είναι. Επομένως, σύμφωνα με τον Icke και τους ομοίους του, δεν έχουν κανένα πατρογονικό δικαίωμα να παραμένουν στο σημερινό κράτος του Ισραήλ.

Πάντως μια τέτοια αλλαγή θρησκεύματος σε ένα τόσο ισχυρό κράτος θα έπρεπε να είχε καταγραφεί σε πολλές πηγές. Στη πραγματικότητα όμως, η μόνη διαθέσιμη πηγή είναι η λεγόμενη «Χαζάρικη Αλληλογραφία«, μια σειρά επιστολών που ανταλλάχθηκαν μεταξύ του Χαστντάι Ιμπν Σαμπρούτ, υπουργού εξωτερικών της (ισλαμικής) Κόρδοβας και του ομόλογού του Τζόσεφ Χάγκαν, στη Χαζάρια, περί το 950 μΧ. Πέρα από αυτή τη πηγή, δεν υπάρχει καμία άλλη αναφορά σε βυζαντινά ή άλλης προελεύσεως χρονικά.

Επιπλέον

Ο σημερινός πληθυσμός του Ισραήλ αποτελείται, εκτός από Ασκενάζι, από Σεφαρδίτες, Μιζραχίτες, Εβραίους με καταγωγή από Αιθιοπία, Υεμένη κτλ. Εφόσον ο μύθος περί καταγωγής των Εβραίων από τουρκομογγολικά φύλα, δεν περιλαμβάνει τις άλλες καταγωγές, η υπόθεση πως οι σημερινοί Εβραίοι δεν δικαιούνται να κατέχουν το Ισραήλ, αυτομάτως εκπίπτει.

 

Γενετική

Ακόμη και οι γενετικές μελέτες που έχουν γίνει στους Ασκενάζι, δε φαίνεται να υποστηρίζουν τη θεωρία της χαζάρικης καταγωγής. Η πλειοψηφία των γενετικών αναλύσεων έχει αποφανθεί πως η καταγωγή των Ασκενάζι και των λοιπών «φυλών» ανάγεται σε κοινούς προγόνους της αρχαίας Μέσης Ανατολής (No Evidence from Genome-Wide Data of a Khazar Origin for the Ashkenazi Jews). Υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες μελέτες που στηρίζουν τη θεωρία της χαζάρικης καταγωγής, σύμφωνα με τους επικριτές τους όμως, η αξιοπιστία τους επηρεάζεται από προσωπικές πεποιθήσεις. Ακόμη όμως και αν δεχθούμε πως οι Ασκενάζι είναι Χάζαροι, δεν είναι όπως προείπαμε η πλειοψηφία του σημερινού πληθυσμού του Ισραήλ.

 

Αντισημιτισμός στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το global100.adl.org, η Ελλάδα είναι η πιο αντισημιτική χώρα της Ευρώπης με ποσοστό 67% των πολιτών να έχουν αρνητική γνώμη για τους Εβραίους. Την ίδια στιγμή, στο Ιράν που είναι φυσικός εχθρός του Ισραήλ, το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει μόλις στο 60%. Μεγάλο μέρος ευθύνης για αυτή τη κατάσταση, φέρουν πολλά εγχώρια ηλεκτρονικά μέσα που προβάλουν αναληθείς πληροφορίες μέσω εμπρηστικών δημοσιευμάτων για τους Εβραίους, δίνοντας με αυτό το τρόπο τροφή στα αντισημιτικά αισθήματα που χαρακτηρίζουν ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό συμπατριωτών μας.

 

Συμπέρασμα

Με βάση τα ανωτέρω μπορούμε να συμπεράνουμε πως το θέμα της καταγωγής των Εβραίων από τουρκικά φύλα του Μεσαίωνα δεν έχει υπόσταση. Αν και το θέμα των Ασκενάζι είναι για κάποιους αμφιλεγόμενο, η συντριπτική πλειοψηφία των ιστορικών και γενετικών δεδομένων, συγκλίνουν στην άποψη της καταγωγής τους από τη Μέση Ανατολή.

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...