Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ» ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ σε τουρκικό βαλλιστικό κίνδυνο: «Ολοκληρώσαμε τις παραδόσεις των πυραύλων BORA με εμβέλεια 280 χλμ». Δυστυχώς είναι μη ανασχέσιμοι.

 Το Αιγαίο σε τουρκικό βαλλιστικό κίνδυνο: «Ολοκληρώσαμε τις παραδόσεις των πυραύλων BORA με εμβέλεια 280χλμ» | Pronews

 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΕΙ.

                                    

 

Ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις προς τις ΤΕΔ των Bora, που παρήχθησαν από την εταιρεία Rocketsan μετά από συμφωνία που υπογράφτηκε το 2009 με τον ακριβή αριθμό των εκτοξευτών και των πυραύλων να παραμένουν απόρρητοι αλλά με ειδικούς να εικάζουν ότι τέθηκαν σε υπηρεσία άνω των 24 εκτοξευτών με σχεδόν 100 πυραυλους.  PRONEWS

 

Στην ανακοίνωση που έγινε από την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας αναφέρεται πως “Στα πλαίσια του σχεδίου πυραύλων BORA, ολοκληρώθηκαν όλες οι παραδόσεις” και το να εκδοθεί ανακοίνωση για ένα τέτοιου επιπέδου οπλικό σύστημα(και μάλιστα εγχώριας παραγωγής επομένως μη ελέγξιμο από διεθνείς οργανισμούς) προκαλεί απορίες πλην του ότι οι Τούρκοι ρίχνουν προειδοποιητικές βολές για το επίπεδο δυνατοτήτων καταστροφής που έχουν.

Δοκιμάστηκε επιτυχώς και τέθηκε σε λειτουργία το Μάιο του 2017 ενώ πλέον υπάρχει έτοιμη και η έκδοση BORA-2. Να σημειωθεί ότι ήδη έχει γίνει χρήση του συστήματος κατά των Κούρδων του ΡΚΚ και μάλιστα μετά από στοχοποίηση που έγινε από drones.

Το Bora είναι ουσιαστικά μια τουρκική έκδοση των κινεζικών βλημάτων BP-12A τα οποία κατασκευάζονται κατόπιν ανάλογης άδειας από την Roketsan. 

Το όχημα εκτόξευσης Bora μεταφέρει 2 κιβώτια με βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας. Τα βλήματα εκτοξεύονται κάθετα και έχουν βεληνεκές 280 km. Το βλήμα φέρει πολεμική κεφαλή βάρους 470-kg υψηλής εκρηκτικότητας ή διασποράς. Για την πλοήγησή του προς το στόχο, χρησιμοποιεί GPS και σύστημα αδρανειακής καθοδήγησης (INS).

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα θέλουν να στείλουν Patriot Pac 3 στην Σαουδική Αραβία την στιγμή που η Τουρκία δείχνει καθημερινά απειλεί με πολεμικό επεισόδιο παραβιάζοντας την ελληνική κυριαρχία στην ελληνική υφαλοκρηπίδα επί σειρά μηνών.

Το σύστημα εκτός από προηγμένες αντιαεροπορικές, έχει μοναδικές αντιβαλλιστικές ικανότητες στην έκδοση PAC-3, που χρησιμοποιεί η Πολεμική Αεροπορία, την στιγμή που η τουρκική βαλλιστική απειλή κατά των νησιών του Αιγαίου και την ενδοχώρας με εκατοντάδες βαλλιστικά βλήματα Bora-1/2, Kasirga και Yildirim-1/-2, έχει κυριολεκτικά και μεταφορικά «εκτοξευθεί».

Στα μέσα της δεκαετίας η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία με την Κίνα για την αγορά 19 εκτοξευτών WS-1A KASIRGA με βεληνεκές 80 χλμ. Στην συμφωνία υπήρχε όρος που προέβλεπε την μεταφορά τεχνογνωσίας από την Κίνα στην Τουρκία και άδεια για κατασκευή του συστήματος από τουρκικές εταιρείες.

Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε τα παραπάνω και κατασκεύασε 35 ακόμα εκτοξευτές με βεληνεκές 100 χλμ. Επιπλέον προχώρησε στην σχεδίαση και κατασκευή του συστήματος F-600T YILDIRIM με βεληνεκές 150 χλμ., για το οποίο υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για αύξηση του βεληνεκούς στα 250 χλμ. 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

Για το έτος 2019 κατεγράφησαν πεντακόσια είκοσι τέσσερα (524) περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας, Πεντακόσια τέσσερα (504) περιστατικά αφορούν στην Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία και (5) πέντε περιστατικά αφορούν στον Ιουδαϊσμό. Σιωπηρή διαμαρτυρία κατά του αντισημιτισμού έγινε την Κυριακή 3 Μαΐου 2018, ύστερα από την αποτροπιαστική πράξη βανδαλισμού των μαρμάρων. Φορώντας καπέλα και κρατώντας πανώ με το σύνθημα «WHY? ΓΙΑΤΙ;» σχηματίσθηκε μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τα μάρμαρα που οι βάνδαλοι έσπασαν το Σάββατο 5 Μαΐου. Στη σιωπηρή διαμαρτυρία παρευρέθησαν ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος, η Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν Άμπα, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζής, η Γεν. Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας και εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γεράσιμος Μπενετάτος, η Μορφωτική Ακόλουθος της Γερμανικής πρεσβείας Μόνικα Φρανκ, ο εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου WJC Omri Segelman, η τ. Γ.Γ. Ισότητας κα Βάσω Κόλλια, και εκπρόσωποι πολλών Θρησκευτικών Κοινοτήτων στην Ελλάδα. Για τα 504 περιστατικά κατά των Ελληνικών ναών δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας εκτός του Λαγού. Γι αυτό πρέπει ο άτιμος να μπει γρήγορα φυλακή. Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και επικεφαλής της ΕΛΑΣΥΝ, Ιωάννης Λαγός σχετικά με το ανησυχητικό φαινόμενο του βανδαλισμού ελληνορθόδοξων ναών από λαθρομετανάστες.

Βεβήλωσαν το άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Κανένας πολιτικός δεν διαμαρτυρήθηκε. Αν ήταν όμως βεβήλωση συναγωγής ή του μνημείου του ολοκαυτώματος θα σειόταν όλος ο κόσμος. Για να ξέρουμε που βρίσκεται η καρδιά (και η τσέπη) των πολιτικών μας.

  

1 σχόλιο :

 1. Το Ισραήλ παρέδωσε στις ΗΠΑ τη δεύτερη πυροβολαρχία του Iron Dome.
  ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΠΛΑ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΕΡΓΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.
  Τη δεύτερη πυροβολαρχία του αντιβαλλιστικού συστήματος Iron Dome παρέδωσε το Ισραήλ στις ΗΠΑ, όπως έκανε γνωστό η κατασκευάστρια εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems.
  Η συμφωνία για την προμήθεια του συστήματος οριστικοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2019 και περιλαμβάνει δύο πυροβολαρχίες. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για οχήματα ελέγχου και διοίκησης και ραντάρ, 12 εκτοξευτές και 480 βλήματα αξίας 373 εκατ. $. Τα συστήματα πρόκειται να αναπτυχθούν στο εξωτερικό όπου υπάρχουν αμερικανικές δυνάμεις σε έντονο περιβάλλον απειλών, όπως αναφέρεται.
  https://twitter.com/i/status/1345670088809185280
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...