Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018

ΕΓΙΝΕ ΦΑΝΕΡΟ: Ο ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, (ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ), ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.


Ο Πῆτερ Σπίγκελ, συντάκτης τῶν Financial Times, ποὺ ἀσχολεῖται πολὺ στενὰ μὲ τὴν Ἑλλάδα καὶ τὰ μνημόνια, ὡς ἐπὶ κεφαλῆς τοῦ γραφείου τῆς ἐφημερίδος στὶς Βρυξέλλες. Ανήρτησε (διὰ τοῦ λόγου τὸ ἀληθές) τὴν σχετικὴ συμφωνία τοῦ Eurogroup τὸ 2012  και  σχολιάζει  σήμερα:  

«Εἶμαι ἀρκετὰ μεγάλος γιὰ νὰ θυμᾶμαι ὅτι τὸν Νοέμβριο τοῦ 2012 τὸ Eurogroup «ὁρκίσθηκε» ὅτι θὰ κάνη ἐπαρκὴ ἀπομείωση τοῦ χρέους ὥστε νὰ τὸ φέρῃ σημαντικὰ κάτω ἀπὸ τὸ 110% μέχρι τὸ 2022.
Ἀξίζει νὰ τὸ θυμήσουμε αὐτὸ μὲ ὅλους αὐτοὺς τοὺς αὐτό-επαίνους τῶν Ἀθηνῶν καὶ τῶν Βρυξελλῶν σήμερα τὸ πρωΐ». ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Η Ελλάδα πήρε παράταση 10 χρόνων στην αποπληρωμή χρέους της αξίας 96,6 δισεκατομμυρίων ευρώ από δάνεια του EFSF.
Θα λάβει συγχρόνως μία δόση 12, 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να δημιουργήσει κεφαλαιακό μαξιλάρι για τους επόμενους 22 μήνες.
Από το κεφαλαιακό μαξιλάρι θα διατεθούν 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ για αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ.
Θα επιστραφούν σταδιακά 4 δισεκατομμύρια ευρώ από κέρδη, που πραγματοποίησαν οι Κεντρικές τράπεζες, όταν αγόραζαν ομόλογά μας κάτω από την ονομαστική τους αξία για να μας στηρίξουν.
Ας αναλύσουμε τώρα την «επιτυχία».
Με την χορήγηση 12,5 δισεκατομμυρίωνς ως δόση, αυξάνεται ή όχι σήμερα το χρέος ισόποσα;
Mε επιτόκιο 1,3% το ποσό των 96,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για δέκα χρόνια δίνει ή όχι τόκους 12,6 δισεκατομμυρίων ευρώ στην δεκαετία «παρατάσεως», που επιτύχαμε;
Δεν είναι αλήθεια ότι με τον χειρισμό αυτόν είναι σαν να κεφαλαιοποιούνται οι τόκοι σήμερα και όχι στο τέλος των 10 ετών;
Tι μας χάρισαν;
Tίποτα!!!

Τι μας επεβάρυναν;  
Mε τόκους 12,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και αύξηση του χρέους ισόποσα σήμερα…
Το ποσό των 12,5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα μπει σε δύο δεσμευμένους λογαριασμούς και θα χρησιμοποιηθεί μόνον με την έγκριση του ESM .
Tα δάνεια του ΔΝΤ έχουν το μεγαλύτερο επιτόκιο (3,5%) και είναι εκπεφρασμένα στο σταθερότερο νόμισμα (SDR).
Aν ήθελαν πραγματικά να μας ελαφρύνουν το χρέος, θα μας επέτρεπαν σήμερα με τα 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ να εξοφλήσουμε πλήρως το χρέος του ΔΝΤ και όχι μόνο 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ από αυτό.
Θα εξασφαλίζαμε έτσι στην δεκαετία κέρδος 4,4 δισεκατομμύρα ευρώ και θα μειώναμε σήμερα το χρέος στο αρχικό του ύψος, πριν την «διευκόλυνση» της χθεσινής συμφωνίας.
Αν παίρναμε και άμεσα τα 4 δισεκατομμύρας ευρώ των κερδών από τα ομόλογα, θα είχαμε άμεσα μία πραγματική ελάφρυνση του χρέους κατά 8,4 δισεκατομμύρια ευρώ σήμερα.
Υποτίθεται ότι όλες οι διευκολύνσεις γίνονται για να βγούμε στις αγορές και να έχουμε κεφαλαιακό μαξιλάρι 24,1 δισεκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες μας τους επομένους 22 μήνες.
Γιατί χρειαζόμαστε όμως μαξιλάρι 24,1 δισεκατομμύρια ευρώ έως τις 21 Οκτωβρίου του 2020;
Δείτε τον παρακάτω πίνακα και θα καταλάβετε…


ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Έως το τέλος του 2019 (εκλογικό έτος για την ΕΕ και την Ελλάδα) χρειάζονται 18,37 δισεκατομμύρια ευρώ και θα υπάρχουν, εάν υπάρχουν, μόνον 24,1 δισεκατομμύρα ευρώ σε «λογιστικά» κεφάλαια για την εξυπηρέτησή τους.
Εάν δεν έκαναν την «παράταση», την χρεωκοπία της Ελλάδος δεν την γλύτωναν και μάλιστα λίγο μετά τις Ευρωεκλογές…
Από  άρθρο  της  «Φιλινόης».

ΜΕ  12,5  ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ  Ο  ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΠΟΥΛΗΣΕ  ΤΗΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.  ΤΟ  ΑΙΓΑΙΟ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΝΗΣΙΑ  ΠΟΣΟ  ΘΑ  ΤΑ  ΠΟΥΛΗΣΕΙ;  ΤΗΝ  ΒΟΡΕΙΟ  ΗΠΕΙΡΟ;

Παρακάτω  είναι  ένας  μικρός  λογαριασμός  που  δημοσιεύθηκε.

– Καστελόριζο: 2,5 δισ.
– Καστελόριζο με ΑΟΖ: 12.5 δισ.
– Μπουκέτο νήσων Αιγαίου (Φαρμακονήσι, Αη Στράτης, Φούρνοι): 15 δισ.
– Άρση αναγνώρισης ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο: 10 δισ.
– Το ίδιο με το από πάνω αλλά με Νότια Αλβανία: 15 δισ.
– Αναγνώριση αλβανικής μειονότητας στη Θεσπρωτία: 7.5 δισ.
– Αναγνώριση αλβανικής μειονότητας σε όλη την Ήπειρο: 17.5 δισ.
– Κατασκευή και αναγνώριση αλβανικής μειονότητας πανεθνικά: 35 δισ.
– Κατασκευή βουλγαρικής μειονότητας στην Αν. Μακεδονία: 6.5 δισ.
– Επιστροφή Αλεξ/πολης στην ονομασία Δεδέαγατς: 2.5 δισ. (παιδικό γεύμα)

Ζ. Ζάεφ: «Το επίθετο "μακεδονικός" θα χρησιμοποιείται σε όλους τους οργανισμούς πλην των κρατικών».
Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ κληθείς να δώσει παραδείγματα για τη συμφωνία των Πρεσπών ο Ζάεφ απάντησε «οι κρατικοί οργανισμοί θα υπακούουν την αρχή της συμφωνίας και το νέο όνομα. Όλοι οι άλλοι οργανισμοί, ενώσεις, εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν το επίθετο "μακεδονικός" τόσο στη χώρα όσο και οπουδήποτε στον κόσμο. Για παράδειγμα "μακεδονική" κουλτούρα».
 «Το όνομα του κράτους Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας θα μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες. 
Στη συμφωνία γίνεται σαφής διαχωρισμός των όρων «Μακεδονία» και «Μακεδονικός» όπου, για την Ελλάδα θα δηλώνουν την ελληνιστική περίοδο της ιστορίας, ενώ στην δική μας περίπτωση θα αποδίδουν τον γεωγραφικό χώρο, τη γλώσσα, την ιστορία του λαού μας, τον πολιτισμό μας και την κληρονομιά μας σε εντελώς διαφορετική σημασία απ΄ ό,τι στην περίπτωση της Ελλάδας». Ο υπoυργός Εξωτερικών των  Σκοπίων  διαφημίζει από  χθες  τις «μακεδονικές» ντομάτες.

«Εφιάλτης» το θέμα του όρου «Μακεδονία» στα εμπορικά σήματα, λέει ο Τζιτζικώστας
Στον κίνδυνο η χρήση του όρου «μακεδονικός» για τα εμπορικά σήματα και τις επωνυμίες των εταιρειών να εξελιχθεί σε εθνικό επιχειρηματικό εφιάλτη αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε στο 6ο Export-Summit, που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος με θέμα την ψηφιακή εποχή στις επιχειρήσεις.   «Η Κυβέρνηση ήρθε να προσθέσει ένα ακόμη πρόβλημα στην ελληνική οικονομία και το επιχειρείν, καθώς η χρήση του όρου ‘μακεδονικός’ μπορεί να εξελιχθεί και σε εθνικό επιχειρηματικό εφιάλτη, για τις εμπορικές ονομασίες, τα σήματα και τις επωνυμίες των επιχειρήσεων», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος προς όλους.
Θα συνεχίσουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σταθερά και αταλάντευτα την πορεία μας μπροστά. Δεν θα σταματήσουμε μπροστά σε κανένα εμπόδιο προκειμένου να προβάλουμε σε όλο τον κόσμο τη Μακεδονία, τον τουρισμό μας, τη Μακεδονική Κουζίνα, τις επιχειρήσεις της Μακεδονίας, τα μακεδονικά προϊόντα. Γιατί μακεδονικά προϊόντα σημαίνει, μόνο και αποκλειστικά, ελληνικά προϊόντα».
Ρεσιτάλ  πουστιάς  από  την  Ν.Δ:   
«ΘΑ  ΚΑΝΟΥΜΕ  ΟΤΙ  ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΔΥΝΑΤΟ,  ΔΗΛΑΔΗ  ΤΙΠΟΤΕ,  ΟΤΑΝ  ΕΡΘΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ  ΕΞΟΥΣΙΑ». 
 Άσε  που  είμαστε  ευχαριστημένοι  που  ο  Τσίπρας  μας  έβγαλε  από την δύσκολη  θέση.   
 Κουμουτσάκος: «Κοκτέιλ αλυτρωτισμού η συμφωνία – Στα εθνικά θέματα τα λάθη δεσμεύουν τη χώρα στο διηνεκές»
«Ο συνδυασμός «Βόρειας Μακεδονίας» και «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας είναι κοκτέιλ αλυτρωτισμού», σημειώνει ο βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στη RealNews.
Ο κ. Κουμουτσάκος ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία με την πΓΔΜ, ενώ δηλώνει ότι ως κυβέρνηση «θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, θα χρησιμοποιήσει κάθε διπλωματικό και πολιτικό μέσο, για να σωθούν όσα μπορούν να σωθούν για τη χώρα σε σχέση με αυτή την κακή συμφωνία».
Για την επικείμενη οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με την Αλβανία, καλεί την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις πριν από την υπογραφή της συμφωνίας, ενώ δηλώνει πως είναι επικίνδυνο να κλείνουν «με σπουδή και επιπολαιότητα» μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. «Μια λανθασμένη κίνηση στην οικονομία μπορεί να διορθωθεί αργότερα. Στα εθνικά θέματα, όμως, η όποια υποχώρηση, το όποιο λάθος, δεσμεύει τη χώρα στο διηνεκές», συμπληρώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...