Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ: «ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ».


«Δεν υπάρχει πιθανότητα να Ελλάδα και πΓΔΜ να βρουν λύση για το όνομα για αυτό και εγώ προτείνω να ονομαστούν ή Νοτιοδυτική Βουλγαρία ή Ιλλυρία».
Αυτή την πρόταση έκανε ο διευθυντής του εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Σόφιας καθηγητής Μποτζιντάρ Ντιμιτρόφ.
«Εάν θέλουμε να μιλήσουμε ειλικρινά, το πραγματικό όνομα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της “Μακεδονίας”, θα πρέπει να είναι Νοτιοδυτική Βουλγαρία», είπε ο Ντιμιτρόφ στην Novini.bg.

«Έχω  τη διάθεση να βοηθήσω τους “Μακεδόνες” να βρουν το όνομα του κράτους τους, επειδή βλέπω ότι απίθανο να βρεθεί κάποια συμφωνία. Η Ελλάδα είναι σίγουρη ότι κανένα σύνθετο όνομα που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονία δεν θα περάσει. Το όνομα θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε διαφορετικό.
Προτείνω μια ιστορική αναφορά στα ονόματα που έχουν προωθηθεί σε αυτήν την επικράτεια σε όλη την ιστορία.
Αναγνωρίσθηκε ως μέρος της Παιονίας, στη συνέχεια ως μέρος της Ιλλυρίας, όπου εκεί ζούσε ο αρχαίος λαός των Ιλλυριών, μετά, όμως,  τη δημιουργία του βουλγαρικού κράτους, στη σημερινή επικράτεια της πΓΔΜ, το 681 ήταν γνωστή ως Βουλγαρία ή Βουλγαρία του Δούναβη», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.
Σε άλλη συνέντευξή του στο  dnesplus.bg ο Ντιμιτρόφ πρότεινε ότι το όνομα των Σκοπίων θα πρέπει να γίνει Ιλλυρία.
«Μέχρι τώρα έχω προτείνει η πΓΔΜ να αποκαλείται νοτιοδυτική Βουλγαρία, αλλά τώρα τους προτείνω και το όνομα Ιλλυρία.
Όταν η Κύπρος έγινε ανεξάρτητη πήρε αυτό το όνομα παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των κατοίκων που ήταν εκεί ήταν Έλληνες. Έτσι δεν έχει σημασία το όνομα αλλά ο πληθυσμός που βρίσκεται εκεί. Το ίδι με την Αυστρία. Αποκαλείται έτσι αλλά στην ουσία την κατοικούν Γερμανοί. Το ίδιο με τη Μολδαβία, όπου ζουν 4,5 εκατ. Ρουμάνοι. Επομένως δεν είναι το όνομα αλλά η εθνική του ταυτότητα. Άλλωστε το 10% των “Μακεδόνων” είναι ήδη Βούλγαροι. Αυτό είναι καλό θα γίνουν περισσότεροι», είπε.
Σε ότι αφορά το όνομα Ιλλυρία δήλωσε: «Κάποιοι θα βιαστούν να πουν ότι αυτό είναι που θέλουν οι Αλβανοί. Ναι γιατί κάποιοι κάποτε αποφάσισαν ότι οι Αλβανοί είναι απόγονοί τους. Δεν είναι όμως έτσι.
Κατά τη γνώμη μου οι Αλβανοί δεν είναι απόγονοί τους. Το όνομα Ιλλυρία θα ικανοποιούσε και την Ελλάδα αφού δεν έχει το συνθετικό Μακεδονία αλλά και τους Σκοπιανούς αφού έτσι γίνονται κληρονόμοι ενός μεγάλου έθνους της αρχαιότητας».
Ο Βούλγαρος καθηγητής εξήγησε ότι η Ιλλυρία στην αρχαιότητα ήταν μια τεράστια περιοχή που κάλυπτε όλα τα δυτικά Βαλκάνια συμπεριλαμβανομένων και των τωρινών εδαφών της Σλοβενίας και Κροατίας.
«Στον 16ο αιώνα όταν άρχισαν να αναρωτιούνται τι θα γίνουν αφού αποτινάξουν από πάνω τους την κυριαρχία της Αυστροουγγαρίας και των Οθωμανών αποφάσισαν ότι ήταν κληρονόμοι  των αρχαίων κατοίκων της Ιλλυρίας, αναδεικνύοντας για πρώτη φορά την ιστορική ιδέα της Ιλλυρίας».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Βατικανό αποδέχθηκε αυτή την ιδέα και χρηματοδότησε ένα κολέγιο σπουδών της Ιλλυρικής κληρονομιάς στην πόλη Σπολέτο της Ιταλίας, όπου ζούσε ένα μεγάλο μέρος Κροατών και Βούλγαρων καθολικών.
«Αργότερα στην Κέρκυρα το 1916 Κροάτες και Σλοβένοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα κράτος των νοτιοσλάβων, αλλά χωρίς αυτό να γίνει τελικά, έτσι όλοι τους (Κροάτες, Σλοβένοι και Σέρβοι) αποδέχθηκαν το Γιουγκοσλαβία. Έτσι κατά τη γνώμη μου το όνομα Ιλλυρία είναι προς το παρόν ελεύθερο».ΟΙ  ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟΣΟΝ  «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»  ΠΟΥ  ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ  ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ  ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ.

Την ώρα που οι Σκοπιανοί «αγωνίζονται» για να κρατήσουν την υποτιθέμενη «μακεδονική» τους ταυτότητα, διαδηλώνοντας μάλιστα κατά χιλιάδες τον ψευδεπίγραφο «μακεδονισμό» τους, παράλληλα συνωστίζονται για να αποκτήσουν ένα βουλγάρικο διαβατήριο, δηλαδή βουλγαρική υπηκοότητα.
Μεταξύ 100.000 και 150.000 υπολογίζονται οι πολίτες της ΠΓΔΜ που έχουν λάβει τη βουλγαρική υπηκοότητα, σύμφωνα με τη σκοπιανή ιστοσελίδα Vesnik, η οποία δίνει και συμβουλές «για τη διαδικασία απόκτησης βουλγαρικού διαβατηρίου».
«Ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο, η σταθερή διαβίωση και οι υψηλότεροι μισθοί για μια αξιοπρεπή ζωή είναι ορισμένοι από τους λόγους που όλο και περισσότεροι «Μακεδόνες» καταλήγουν στο βουλγαρικό διαβατήριο», γράφει η Vesnik, δίχως να υπεισέλθει στην ουσία. Δηλαδή, αφού δηλώνουν «Μακεδόνες» και μάλιστα βρίσκονται σε διένεξη μαζί μας για αυτό το ζήτημα -που τους έχει καταδικάσει στη μιζέρια- γιατί έχουν τόση λαχτάρα να γίνουν Βούλγαροι; Γιατί δεν δηλώνουν από την αρχή Βούλγαροι να συνεννοηθούμε;
Μια άλλη απορία: Εάν θέλουν το διαβατήριο απλά για μια καλύτερη ζωή, γιατί δεν ζητάνε διαβατήρια από τη Ρουμανία ή την Ελλάδα; Μήπως γιατί αισθάνονται Βούλγαροι και όλα τα άλλα είναι μια φάρσα;
Στα Σκόπια, όπως γράφει η Vesnik, ο μηνιαίος μισθός είναι 200 ευρώ. Έτσι πάμπολλοι δημόσιοι υπάλληλοι και επιστήμονες, όπως γιατροί, ζητάνε να γίνουν Βούλγαροι -δηλαδή και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- για να ξεφύγουν από την ανέχεια.
Οι περισσότεροι που έχουν λάβει τη βουλγαρική υπηκοότητα ζουν στις ανατολικές περιοχές της ΠΓΔΜ, που συνορεύουν με τη Βουλγαρία.
Για παράδειγμα στο Ντέλτσεβο, μια κωμόπολη 12.000 σχεδόν ανθρώπων κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, το 70% των κατοίκων έχουν πάρει βουλγαρικά διαβατήρια.
Πολλοί χρησιμοποιούν τα βουλγαρικά διαβατήρια για να ταξιδέψουν στη συνέχεια μετανάστες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως στην Ιταλία, στη Γερμανία, στη Σλοβενία. Αρκετοί βουλγαροποιημένοι Σκοπιανοί αναζητούν εργασία και στην Ελβετία.
Βουλγαρικά διαβατήρια όμως ζητούν και νεαροί που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη για σπουδές.
Τα βουλγαρικά διαβατήρια έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση στην Αχρίδα και στο Μοναστήρι. Αυτό το στοιχείο που δίνει η Vesnik θα πρέπει να μας κινήσει την προσοχή, αφού αυτές είναι περιοχές με πολυπληθές ελληνικό στοιχείο, Βλάχους και Γραικομάνους.
Μήπως επειδή η Ελλάδα δεν τους δίνει την ελληνική υπηκοότητα, για χάρη της σταθερότητας στην περιοχή, αυτοί οι άνθρωποι καταλήγουν στη βουλγαροποίηση; Και πώς άραγε αυτή η βουλγαροποίηση εξυπηρετεί τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, όταν οι Βούλγαροι το παίζουν δίπορτο με τη Ρωσία και την Τουρκία;ΙΦΙΚΡΑΤΗΣ  ΑΜΥΡΑΣ

Παρά και ενάντια στους ρωμιούς, που επιμένουν ότι τα Σκόπια είναι σλαβική γη, εμείς διεκδικούμε την Βόρειο Μακεδονία ως Ελληνική Γή.Deja vu, τον ρωμιό κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς. Αγωνίζονται με πάθος να δημιουργηθεί σλαβικό κράτος στα Σκόπια.

Να υπενθυμίσουμε τις τρεις βασικές πολιτικές θέσεις που προτείνονται για το Σκοπιανό ζήτημα.

Α. Να τους αναγνωρίσουμε ως ξεχωριστή μακεδονική εθνότητα, με όποιο όνομα αυτοί επιλέξουν.

Β. Να τους αναγνωρίσουμε ως σλάβους και όχι ως Μακεδόνες, με όνομα Βαρντάρσκα ή κάτι αντίστοιχο.

Γ. Να επανελληνίσουμε τους εκσλαβισμένους ελληνογενείς, και να ενσωματώσουμε σταδιακώς όλη την Βόρειο Μακεδονία(=Σκόπια) στην Ελληνική επικράτεια.

Οι δύο πρώτες θέσεις είναι εθνοπροδοτικές, αν και προέρχονται από διαφορετική αφετηρία. Διότι το ίδιο πληθυσμιακό και εδαφικό πρόβλημα αντιμετωπίζουμε με όλες τις χώρες που περιβάλλουν την Ελλάδα. Αφελληνισμένοι Έλληνες, αλλοτριωμένοι εθνολογικώς, λησμονημένοι από την μητροπολιτική Ελλάδα, έμειναν εκτός συνόρων και καθημερινώς υφίστανται αφομοιωτικές πιέσεις από εχθρικούς λαούς και πολιτισμούς.

Το ίδιο στρατηγικό πρόβλημα αντιμετωπίζουμε στην Βόρειο Θράκη, στην Βόρειο Ήπειρο, στην Μικρά Ασία, στην Μέση Ανατολή, στην Κάτω Ιταλία.

Υπάρχουν ελληνογενείς που είτε έχουν ξεχάσει τελείως την καταγωγή και την ταυτότητά τους, είτε έχουν υιοθετήσει μία επιθετική στάση έναντι της Ελλάδος.

Σε κάθε περίπτωση η απάντηση της Ελλάδος δεν μπορεί να είναι η απεμπόληση των ιστορικών, πολιτισμικών, εθνολογικών, και εδαφικών της συνόρων τα οποία εκτείνονται πολύ πέρα από τα σημερινά κρατικά σύνορα.

Όποιος λέει ότι δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε ζήτημα Βορείου Μακεδονίας επειδή τάχα μπορεί να χάσουμε την (Νότιο) Μακεδονία, προφανώς δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με ζητήματα στρατηγικής. Με την ίδια λογική δεν πρέπει να διεκδικούμε την Ανατολική Θράκη διότι μπορεί να χάσουμε και την Δυτική Θράκη, δεν πρέπει να διεκδικούμε την Κύπρο διότι μπορεί να χάσουμε και την Κρήτη, δεν πρέπει να διεκδικούμε την Ιωνία διότι μπορεί να χάσουμε και τα νησιά του Αιγαίου, δεν πρέπει να διεκδικούμε την Σικελία διότι μπορεί να χάσουμε και την Πελοπόννησο, δεν πρέπει να διεκδικούμε την Βόρειο Θράκη(=Νότιο Βουλγαρία) διότι μπορεί να χάσουμε και την Νότιο Θράκη.

Ο ραγιαδισμός που ενστάλαξε στον Ελληνικό Λαό ο Ανδρέας Παπανδρέου και οι υπόλοιποι πολιτικάντηδες της μεταπολιτεύσεως δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι των σημερινών Ελλήνων. Οι ψευτοπατριώτες με τα ανιστόρητα συλλαλητήριά τους κάνουν πράξη το "Δεν διεκδικούμε τίποτε", του Ανδρέα Παπανδρέου.

Εμείς όμως διεκδικούμε. Διεκδικούμε την απελευθέρωση της υποδούλου Βορείου Μακεδονίας και την ενσωμάτωσή της στην Ελληνική επικράτεια.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...