Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ. Die Welt: «Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΤΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ».


«H Τουρκία αναπτύσσει εδώ και 13 χρόνια το Nαυτικό της. Τώρα αισθάνεται προφανώς αρκετά ισχυρή. Ο στρατηγικός στόχος ήταν σαφής από την αρχή: Η Τουρκία ήθελε σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου Ερντογάν  και του τότε υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου να μετατραπεί σε μια περιφερειακή δύναμη στη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια, και γιατί όχι σε παγκόσμια δύναμη» γράφει η γερμανική Die Welt

Η γερμανική εφημερίδα προσθέτει ότι:
"Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τον Στόλο, με τον οποίο η Άγκυρα θέλει να εκπέμψει δύναμη και επιρροή στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο. Από το 2015 ένα νέο δόγμα επέμβασης περιγράφει αυτό που ο Ερντογάν αποσκοπεί με την ναυπήγηση ενός πανάκριβου στόλου:
Όπως αναφέρεται στο δόγμα αυτό, ο στόλος αποτελεί ένα εργαλείο της εξωτερικής πολιτικής, κυρίως για το Αιγαίο και για την Κύπρο."
Όχι ότι από την Ελλάδα ή την Κύπρο υπάρχει  οποιαδήποτε απειλή για την Τουρκία- το δόγμα δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.
Αλλά η Τουρκία αντιλαμβάνεται δήθεν ως νόμιμο συμφέρον της τη διεκδίκηση γκρίζων ζωνών στα ελληνικά χωρικά ύδατα απέναντι από τις τουρκικές ακτές, όπου πολλά νησιά ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά και στα κοιτάσματα φυσικού αερίου μπροστά από την Κύπρο», γράφει η γερμανική εφημερίδα.
«Τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας καθορίστηκαν το 1923 με τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Σ’ αυτήν καθίσταται σαφές ότι τα νησιά του Αιγαίου μπροστά από τις τουρκικές ακτές παραμένουν στην Ελλάδα.
Η Τουρκία δεν το ξεπέρασε ποτέ.
Ήδη το 1996 λίγο έλειψε να ξεσπάσει πόλεμος για τα Ίμια.
Μόλις τώρα, επειδή ο στόλος της ενισχύεται, η Τουρκία καταγίνεται με το να θεωρεί ότι ανήκει στην επικράτειά της κάθε βράχος  που αναδύεται από τη θάλασσα και δεν αναφέρεται ρητά στην Συνθήκη της Λωζάνης» σημειώνει η Die Welt.
«Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι μια τεράστια αύξηση στρατιωτικών επεισοδίων σε αέρα και θάλασσα.
Σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας , όπου  η Τουρκία ισχυρίζεται ότι ανήκουν στην κυριαρχία της.
Περίπου 2.000 φορές παραβίασαν τουρκικά πολεμικά σκάφη τα ελληνικά χωρικά ύδατα μόνο πέρσι – τέσσερις φορές περισσότερο απ’ ό,τι τον προηγούμενο χρόνο. 3.300 φορές τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, αριθμός διπλάσιος από τον προηγούμενο χρόνο» τονίζει η γερμανική εφημερίδα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μεγάλες φιέστες ετοιμάζει το νέο-οθωμανικό καθεστώς του Ερντογάν με την έναρξη εργασιών του πρώτου «τουρκικού» υποβρυχίου, με γερμανική τεχνογνωσία βέβαια, το οποίο θα ενταχθεί στο στόλο ως TCG Murat Reis.
Στην τελετή θα παραστεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ, με τον Τούρκο πρόεδρο να προβαίνει και πάλι σίγουρα σε εθνικιστικές κορώνες κατά πάντων , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος και της Κύπρου.
Τονίζουμε ότι η Τουρκία ξεκινά την κατασκευή του νέου τύπου υποβρυχίου κλάσης MURAT REIS στα ναυπηγεία του Golcuk το 2018 και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το 2021.
Το υποβρύχιο Murat Reis θα είναι ο τρίτος νέος τύπος εγχώριας κατασκευής υποβρυχίων με την τελετή να πραγματοποιείται την Κυριακή.
Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η Τουρκία περιβάλλεται από θάλασσα και από τις τρεις πλευρές, για αυτό ετοιμάζεται ένας αρκετά μεγάλος στόλος ενισχύοντας την κυριαρχία της χώρας κάθε μέρα.
Από τη μία πλευρά, οι κορβέτες του σχεδίου MİLGEM ξεκινούν διαδοχικά την κατασκευή τους , το ελικοπτεροφόρο TCG Anadolu, και φτάνουμε στην κατασκευή των υποβρυχίων, υλοποιώντας το σχέδιο του σουλτάνου για κυριαρχία στην Α.Μεσόγειο .
Τονίζεται ότι το υποβρύχιο TCG Murat Reis μπορεί να φτάσει τα 250 μέτρα βάθος και θα δύναται να είναι κάτω από το νερό για 3 εβδομάδες.
Η μελέτη επίσης για το επόμενο υποβρύχιο TCG Hızır Reis συνεχίζεται επίσης.
Συνολικά η Άγκυρα διαθέτει 13 υποβρύχια. Πρόκειται για τις κλάσεις Atılay-class 209/1200, Preveze-class 209T1/1400 και Gür-class 209T2/1400.
Τα υποβρύχια της κλάσης Atilay σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες πρόκειται να αντικατασταθούν μέχρι το 2020 από τα υποβρύχια της κλάσης Type 214.
Τα υποβρύχια της κλάσης 214 Type 1200 θα ονομαστούν REİS CLASS με την κατασκευή του πρώτου με το όνομα Pirireis να ξεκίνησε στις 10 Οκτωβρίου 2015
Τα τουρκικά υποβρύχια όμως θα είναι εξοπλισμένα με αμερικανικού τύπου τορπίλες Mark 48 , γερμανικούς πυραύλους IDAS για την αυτοάμυνα τους από ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα και ενδεχομένως πυραύλους cruise Gezgin-D.
Στην κλάση αυτή ανήκουν τα υποβρύχια:
TCG Atılay (S-347)
TCG Batıray (S-349)
TCG Yıldıray (S-350)
TCG Doğanay (S-351)
TCG Dolunay (S-352)
Η Άγκυρα έχει νεο-οθωμανικό όραμα της για θαλάσσια κυριαρχία σε Αιγαίο και Ν.Α Μεσόγειο, λαμβάνοντας υπόψη εγκαίρως, την ανάγκη για διεξαγωγή επιχειρήσεων σε ανοικτές θάλασσες.
Για αυτό υλοποιούνται τα εξής:
α. Ναυπήγηση κορβετών και περιπολικών σκαφών και ο εκσυγχρονισμός οπλικών συστημάτων και του συστήματος διοίκησης, έλεγχου και επικοινωνιών (C4I)
β. Ενίσχυση της ικανότητας ναυτικής αποτροπής, ανάπτυξης δυνάμεων και περιορισμένης προβολής ισχύος με την απόκτηση Αποβατικού Φορέα Δεξαμενής (LPD) μεγάλης μεταφορικής ικανότητας ελικοπτέρων, σκάφους υποστήριξης επιχειρήσεων, φρεγάτες πολλαπλού ρόλου με ικανότητα μεταφοράς ελικοπτέρων/UAS .
γ. Στόλος υποβρυχίων και ταχύπλοων σκαφών .
Τα τέσσερα επόμενα πολεμικά πλοία που έχουν προγραμματιστεί να κατασκευαστούν είναι τα εξής:TCG Istanbul (F-515) / TCG Izmir (F-516) / TCG Izmit (F-517) / TCG Icel (F-518). Τα θέλει όλα ο Τούρκος πρόεδρος και για αυτό ετοιμάζεται για αναμέτρηση με πολλούς ‘αντιπάλους» στην περιοχή.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...