Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

MA TI ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ; ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ. ΚΟΤΖΙΑΣ: «Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΩΣΗ».


Κοτζιάς: «Η Βόρεια Ήπειρος είναι κομμάτι της Αλβανίας σύμφωνα με διεθνείς συνθήκες και δεν πρόκειται να ζητήσουμε αλλαγή συνόρων στην νέα συμφωνία»
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Ερώτηση:  Είστε κοντά σε λύση με την Αλβανία αναφορικά με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη;
Κοιτάξτε, στην Αλβανία βρήκα ανοιχτά θέματα 100 ετών. Για παράδειγμα, είμαστε ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση. Είμαστε και οι δύο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, έχουμε κάνει ένα Σύμφωνο φιλίας, αλλά τυπικά υπάρχει αυτή η εμπόλεμη κατάσταση. Βάλαμε όλα αυτά τα προβλήματα σε ένα πακέτο. Μερικά θέματα πιο μικρά τα λύσαμε, ειδικά αυτά που ανακουφίζουν τους εργαζόμενους ή τους μετανάστες από την πλευρά της Αλβανίας.
Τώρα έχουμε τα μεγάλα θέματα. Στην Αθήνα, συνεδρίασε η κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων και τεχνοκρατών για την ΑΟΖ και κάναμε ένα μεγάλο βήμα. Νομίζω θα τα λύσουμε τα θέματα, αρκεί να μην πιάνει αυτή η υστερία τις αντιπολιτεύσεις στα δύο κράτη. Παρακολουθώ με θλίψη αυτά που λέει η αντιπολίτευση στην Ελλάδα. Λένε ότι συζητάμε περί Τσαμουριάς. Δεν συζητάμε. Ουδέποτε τέθηκε το ζήτημα της Τσαμουριάς σε αυτή τη συζήτηση.
Και θα σας πω επίσης, και το λέω πρώτη φορά, η Τσαμουριά συζητήθηκε από άλλη κυβέρνηση στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Έχω και μάρτυρες για αυτές τις συζητήσεις. Παρουσιάζονται λες και μόλις βγήκαν στην πολιτική και δεν υπάρχει κανένα παρελθόν.
Και γενικά οι αντιπολιτεύσεις έχουν την τάση να δημιουργούν στα κυβερνητικά τους χρόνια τετελεσμένα και μετά μας καταγγέλλουν για αυτά. 
Λένε επίσης ότι θα παραδώσουμε τη Βόρεια Ήπειρο. 
Εάν δεν το έχουν καταλάβει, με τις διεθνείς συνθήκες και την Τελική Πράξη του Ελσίνκι, η Βόρεια Ήπειρος είναι κομμάτι της Αλβανίας και εμείς δεν έχουμε καμία πρόθεση να ανατρέψουμε τα σύνορα. Αυτές είναι ψυχώσεις που κάνουν κακό στη χώρα και δεν έχουν καμία σχέση με την ευρωπαϊκή πολιτική διαλόγου και συμβιβασμού.
Τα Βαλκάνια, μαζί με την Ελλάδα που είναι πιο έμπειρη, να προχωρήσουμε μαζί σε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Διότι καμία χώρα της περιοχής δεν θα μετράει πολύ σε μια μελλοντική Ένωση με 40-45 κράτη μέλη.
Το Μαυροβούνιο με 600-800 χιλιάδες πληθυσμό ή η Βόρεια Μακεδονία με 1.6 εκ και η Αλβανία με 2.5 εκ σε μια ΕΕ 600 εκ δεν θα έχουν ρόλο. Ούτε η Ελλάδα με 11 εκ. Πάντως, θα έχουμε ρόλο μαζί, με ένα σχέδιο για την περιοχή μας, τη διαμόρφωση δικτύων ανάπτυξης, κοινωνικές συνεργασίες.
Στην τελική, για την Ελλάδα, το μεγάλο της ζήτημα και ο μεγάλος της γείτονας που έχουμε φιλικές διαθέσεις αλλά υπάρχουν και εντάσεις, δεν είναι κανένα από αυτά τα κράτη.ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΤΣΙΠΡΑ   ΚΑΙ  ΚΟΤΖΙΑ,  ΘΑ  ΕΠΡΕΠΕ  ΝΑ  ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ  ΚΑΙ  ΞΕΡΟΥΜΕ  ΠΩΣ  ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ:Ο  Τσίπρας  και  ο  Κοτζιάς  θα πρέπει να γνωρίζουν  ότι υπάρχει το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914, το οποίο αναγνωρίζει το αυτόνομο κράτος της Βορείου Ηπείρου, καθώς και το Πρωτόκολλο της Καπεστίτσας του 1920 για περιορισμένη αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.  Αναγνωρισμένες διεθνείς συνθήκες, δηλαδή, οι οποίες μπορεί να μην εφαρμόστηκαν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ισχύουν.

Ο Ν.Κοτζιάς, λοιπόν, όχι μόνο δεν κάνει κάτι για να επαναφέρει στο προσκήνιο αυτές τις συνθήκες, αλλά παίζοντας το παιχνίδι των Αλβανών καταργεί τον διαχρονικό όρο «Βόρειος Ήπειρος», ο οποίος είναι συνυφασμένος με την ίδια την ιστορία του τόπου.


O  Τσίπρας από την άλλη μεριά ισχυρίζεται ότι το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» δεν εμπεριέχει αλυτρωτικό χαρακτήρα, αλλά πρόκειται για καθαρά γεωγραφικό προσδιορισμό, ενώ από την άλλη  αποδέχεται στην διαπραγμάτευση ότι ο αντίστοιχος όρος «Βόρειος Ήπειρος» σηματοδοτεί όντως αλυτρωτισμό και γι’ αυτό πρέπει να εγκαταλειφθεί επισήμως από την Ελλάδα.
 


ΠΟΣΟ  ΒΑΘΕΙΑ  ΜΙΣΟΥΝ,  ΜΕ  ΑΠΥΘΜΕΝΟ,  ΚΑΘΑΡΑ  ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ  ΤΥΠΟΥ  ΜΙΣΟΣ,  ΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΛΑΟ

ΖΑΕΦ:  «Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΚΑΙ  Ο  ΚΟΤΖΙΑΣ  ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΣΚΟΠΙΑ  ΣΑΝ  ΝΑ  ΕΙΝΑΙ  Η  ΔΙΚΗ  ΤΟΥΣ  ΧΩΡΑ».

Ο Νίκος Κοτζιάς ότι έχει κάνει έκκληση σε συναδέλφους του της ΕΕ, ότι οι χώρες ΠΓΔΜ και Αλβανία πρέπει να ενταχθούν στην Ευρώπη.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε πως είναι μια δίκαιη συμφωνία βασισμένη σε γεγονότα, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα ήταν υποστηρικτής μας».

Ο ίδιος δήλωσε πως «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χθες είχε συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο για το μεταναστευτικό. Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς έχει τηλεφωνικές συνομιλίες κάθε μέρα σαν να κάνει λόμπι για τη δική του χώρα. Οι πολίτες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Θέλω να χτίσουμε μια ειλικρινή φιλία και αμοιβαίο σεβασμό».


Ο  Τσίπρας  ελπίζει  να  πάρει   την  εκδίκηση  σήμερααλλά  δεν  θα  του  βγει.
 

Η  ΗΡΩΪΚΗ  ΜΑΧΗ  ΤΗΣ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ  ΤΗΣ  12ης  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  1949.  Η  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΣΤΟΥΣ  ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. 

 

Νεκροί  1185  βουλγαροσυμμορίτες καί κομιτατζήδες στην μάχη της Φλώρινας.Το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 1949,  7.000 φανατισμένοι και καλά εξοπλισμένοι βουλγαροκομμουνιστές  αντάρτες ετοιμάστηκαν  να  επιτεθούν  στον  Ελληνικό  στρατό  των   9.000  αποφασισμένων και οχυρωμένων  Ελλήνων   στρατιωτών  στην  Φλώρινα.

Η επίθεση εκδηλώθηκε στις 03.30 το πρωί της 12ης Φεβρουαρίου  1949.
Η  μάχη  έληξε  με  πλήρη  νίκη  των  Ελληνικών  δυνάμεων.  

Από την πλευρά του Ελληνικού  Στρατού, οι απώλειες ήταν συγκριτικά μικρές. Σκοτώθηκαν 4 αξιωματικοί (ανάμεσά τους και ο ταγματάρχης Φιλιππάκος) και 40 οπλίτες. Τραυματίστηκαν 17 και 207 αντίστοιχα και 33 αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι, εκ των οποίων δύο ανθυπολοχαγοί.


Για τους βουλγαροκομμουνιστές, το τίμημα υπήρξε  τρομακτικό. Καταμετρήθηκαν  702 πτώματα  βουλγαροκομμουνιστών  στο πεδίο της μάχης και ακόμα 350 συλληφθέντες ή παραδοθέντες. Μέσα στην ίδια την πόλη και τις βορειοδυτικές της παρυφές, βρέθηκαν 483 νεκροί αντάρτες και οι 294 από τους παραδοθέντες-συλληφθέντες.  Οι  περισσότεροι  συλληφθέντες  μιλούσαν  βουλγαρικά.
800 περίπου βουλγαροκομμουνιστές  αντάρτες που έπεσαν στη Φλώρινα εκτέθηκαν σε σειρές σε ένα τεράστιο χωράφι στην έξοδο της πόλης. Αιχμάλωτοι οδηγήθηκαν στο σημείο για να αναγνωρίσουν τους ομαδάρχες, τους διμοιρίτες και τους λοχαγούς και τους ταγματάρχες τους. Αργότερα τα πτώματα τάφηκαν ομαδικά σε τεράστιους λάκκους.

 


ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΕ: «ΔΕΝ ΑΝΤΑΜΩΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΤΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ». ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ; ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΟΙ ΗΤΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ; ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ; ΖΑΕΦ: "Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΣΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ". 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...