Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Η ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΣΙΠΡΑΣ (ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΕΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ) ΔΗΛΩΣΕ: «ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ) ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ». ΒΡΕ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΠΟΡΝΗ, ΑΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ.


 Oι  μεγαλύτεροι  εχθροί  του  Ελληνικού  Λαού  είναι  τελικά  οι  Έλληνες  κομμουνιστές.
 «Το μεγάλο γεγονός του 1949 ήταν η απόφαση των κομμουνιστών να διακηρύξουν επίσημα  την ύπαρξη σλαβομακεδονικού έθνους και ακόμη χειρότερα να αναγνωρίσουν στην ελληνική   Μακεδονία το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και απόσχισης από την Ελλάδα».  Βιβλίο: "Η φωνή της Ειρήνης" του Ιωάννη Μπουγά - σελίδα 95.  


Κληθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ να σχολιάσει τις  δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, ότι  "επιτέλους  ο  Τσίπρας  τους  αναγνώρισε  την  μακεδονική  ταυτότητα", ο  προδότης  Τσίπρας είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο, πως αν με  την δήλωσή του αυτή ο  Ζάεφ  εννοεί, ότι έχουν το δικαίωμα βάσει του διεθνούς δικαίου και της συμφωνίας οι βόρειοι γείτονές μας να αυτοπροσδιορίζονται, αυτό είναι απολύτως σωστό.
"Όπως κι εμείς έχουμε το σαφές δικαίωμα να αποκαλούμε τους γείτονες μας Σλαβομακεδόνες ή πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας".
Υπογράμμισε ότι "διεθνώς, βάσει της συμφωνίας η ιθαγένεια του γειτονικού μας λαού καθορίζεται σαφώς. Η συμφωνία είναι απόλυτα σαφής και καθαρή ως προς αυτό.  Εκεί που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν μόνο τον όρο "Μακεδόνες" και μάλιστα στα διαβατήρια τους, θα υπάρχει "Μακεδόνες-Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας", που θα να αναγράφεται σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα".


 ΗΛΙΘΙΟΣ  ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ  ΚΑΙ  ΠΡΟΔΟΤΗΣ

Ηλίθιε  προδότη,  δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού έχει ο καθένας.   Δικαίωμα κλοπής δεν έχει.   Έτσι  που  τα  μπλέκεις  επίτηδες  και  σκόπιμα  θέλεις  να  γίνει  αποδεκτή  η νομιμοποίηση της κλοπής;

Από  τα  λεξικά:   
Προσέξτε  τα  διαφορετικά  ρήματα:
1.   «αυτοπροσδιορίζομαι» 
2.  «σφετερίζομαι»

Πριν  10 χρόνια, αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, ο τότε υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Μιλόσοσκι (κυβέρνηση Γκρουέφσκι), σε επιστολή του προς τους ομολόγους του των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ (αρχές Απριλίου 2008), είχε επικαλεσθεί το ίδιο ακριβώς επιχείρημα.
Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, όπως  γράφτηκε, είναι ατομικό.   
Αφορά το δικαίωμα του κάθε ατόμου να ορίζει αυτό ποια είναι η εθνική του συνείδηση. 
Δεν σημαίνει ότι ένας λαός μπορεί να επιλέγει,  χωρίς περιορισμούς,  όποιο όνομα θέλει για τον εαυτό του, για το κράτος  και την  γλώσσα του.
Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού το έχει  ο καθένας,  ένα κράτος όμως δεν είναι αυτοπροσδιοριζόμενο  ( για αυτόν τον λόγο ονομάστηκε προσωρινά FYROM).   
Έτσι  ζήτησαν  επίσημα  να τους προσδιορίσουμε εμείς με  αυτό  το  όνομα  που θέλουν αυτοί  και εμείς το κάναμε με κάποια ανταλλάγματα (η λέξη  γι  αυτό  είναι  ΠΡΟΔΟΣΙΑ).

Καταραμένε  προδότη  και  ηλίθιε  Τσίπρα,  όταν έχεις μία επαρχία Μακεδονία,  αναγνωρίσιμη από όλο τον πλανήτη ως Ελλάδα και στα σύνορα αυτού του γεωγραφικού χώρου βάζεις την υπογραφή σου, για να δημιουργηθεί μακεδονικό κράτος - έθνος  είσαι και  ΗΛΙΘΙΟΣ   και  ΠΡΟΔΟΤΗΣ.     

Ο  Ελληνικός  λαός δεν θα αφήσει να περάσει αυτό το, μοναδικό στην παγκόσμια ιστορία, εθνικό έγκλημα.  

ΠΡΟΔΟΤΕΣ, κατακρεουργήσατε ιστορικά έναν λαό περήφανο και ένδοξο, μοναδικό σε όλη την οικουμένη για τον πολιτισμό και το πνεύμα του. 

Ας  κάνουμε  μία  υπόθεση  εργασίας.  Σε  μία  τεράστια  περιοχή  του  ποταμού  Βόλγα  στην  Ρωσία  (κοντά  στο  Βόλγκογκραντ  -  Στάλινγκραντ)  πριν  300  χρόνια  είχαν  εγκατασταθεί  πολλές  εκατοντάδες  χιλιάδες  Γερμανοί -  οι  Γερμανοί  του  Βόλγα,  ένα  δραστήριο  εργατικό  και  εμπορικό   γερμανικό  φύλο.   Ο  Στάλιν  το  1941  από  τα  τρία  εκατομμύρια  των  Γερμανών  του  Βόλγα,  άλλους  κατέσφαξε  και  τους  υπόλοιπους  διασκόρπισε  στην  Σιβηρία,  ακριβώς  όπως  και  τους  Έλληνες  Πόντιους.  Στην  περιοχή  των  Γερμανών  του  Βόλγα  ήρθαν  και  εγκαταστάθηκαν  Τάταροι  της  Κριμαίας.  Πριν  10  χρόνια  οι  Τάταροι  αυτοί  του  Βόλγα  αποφάσισαν  να  μετονομάσουν  την  χώρα  τους  σε  Ανατολική  Γερμανία  και  ζητούν  από  την  Ρωσία  να  τους  παραχωρήσει  και  την  Ανατολική  Πρωσία  για  να  έχουν  έξοδο  στην  Θάλασσα  της  Βαλτικής.  Τάταροι  που  αυτοονομάζονται  Γερμανοί,  ζητούν  και  άλλα  εδάφη  της  Ρωσίας   και  Γερμανίας. 
Λέγεται  ότι  θα  ζητήσουν  την  μεσολάβηση  του  διάσημου  «διαπραγματευτή»  Τσίπρα,  ο  οποίος  θα  πει  στους  ρώσους:  «οι  Τάταροι  έχουν  το  δικαίωμα  του  αυτοπροσδιορισμού». 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

  

  

  ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΟΝΟ ΚΕΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ». 


   ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΟΛΕΡΙΑΣΜΕΝΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ  ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ, ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ: «ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ» ΘΑ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.
.


ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΧΘΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΝΟΜΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ. ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΑΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΦΙΔΙΑ. ΣΤΟΝ, ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, ΑΡΡΩΣΤΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ» ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, (ΜΕ ΕΜΦΑΝΩΣ ΑΡΡΩΣΤΗ ΑΝΩΤΕΡΗ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ» ΤΑΞΗ), ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ» ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΦΡΙΚΑΛΕΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.  Ο Π.Καμμένος λέει «Ναι» στην πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ της «Βόρειας Μακεδονίας»- Ακυρώνει Κ.Καραμανλή & Βουκουρέστι


Γράφει: Γεράσιμος Χουντάλας,  Pronews,  3.7.2018   Θα υπογράψει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος την συμφωνία πρόσκλησης ένταξης στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», αποδεχόμενος τον σφετερισμό της ιστορικής ελληνικής Μακεδονίας, ουσία και τύποις, και παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ούτε απόφαση της ελληνικής Βουλής, ούτε δημοψήφισμα στα Σκόπια που να επικυρώνει την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ!

Απίστευτο, αλλά παρά το γεγονός ότι υποτίθεται πώς «διαφωνεί» με την αναγνώριση από τον Αλέξη Τσίπρα της ύπαρξης «μακεδονικής» γλώσσας και της «μακεδονικής» ιθαγένειας (εθνικότητας στο αγγλικό κείμενο) στους σλαβόφωνους, αλβανόφωνους κλπ. κατοίκους των Σκοπίων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, δεν θα αρνηθεί να αναγνωρίσει τα παραπάνω και να τους καλέσει να συμμετάσχουν στο ΝΑΤΟ, παίρνοντας πίσω το βέτο του Κώστα Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι!

Μια κίνηση που ανοίγει τη πόρτα του ΝΑΤΟ στους Σκοπιανούς, αφού εδώ δεν υπάρχουν χώρες για να μπλοκάρουν την είσοδό τους, όπως έγινε στην ΕΕ!

Και όλα αυτά, ενώ δημοσίως διακηρύσσει και ζητεί αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών για να μην αναγνωριστούν τα Σκόπια ως «Βόρεια Μακεδονία» από την ελληνική Βουλή και λέει ότι δεν θα ψηφίσει την σχετική αναγνώριση από την ελληνική Βουλή. 

Αυτό γιατί πλέον υπάρχει η καβάτζα των βουλευτών του Ποταμιού που συναινούν στο εθνικό έγκλημα.

Δεν θα ψηφίσει λοιπόν, όταν φτάσει η συμφωνία στη Βουλή αν δεν αποδεχθεί η κυβέρνηση του 180 ψήφους ως απαραίτητους για την έγκριση, αλλά θα εγκρίνει και θα υπογράψει την πρόσκληση για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως «Βόρεια» Μακεδονία και θα δεχθεί ως «Μακεδόνισσα» την υπουργό Αμυνας των Σκοπίων, στην συμμαχία! 
Ακόμα και ο ίδιος να μην το έκανε και να άφηνε τον Κουβέλη να το κάνει, ως προϊστάμενος του θα έπρεπε ή να παραιτηθεί ή να ζητήσει την αποπομπή του.
Και σαν να μην έφτανε αυτό στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ πέραν του Αλέξη Τσίπρα (ο οποίος θα έχει και επαφές στο περιθώριο) θα συμμετάσχει ως μην όφειλε και ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, καθώς φαίνεται ότι δεν πολυεμπιστεύονται τον Π.Καμμένο στην κυβέρνηση να χειριστεί τέτοια «λεπτά» ζητήματα.
Οσο για την απουσία στο υπουργικό χθες,  έγκυρες πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν στο pronews.gr ότι Τσίπρας-Καμμένος είχαν κατ’ιδίαν συνεργασία μετά το υπουργικό, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ. 
Ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Π.Σκουρλέτης, άλλωστε, από τα πιο σοβαρά πρόσωπα της κυβέρνησης, διακήρυξε ότι «Οι ΑΝΕΛ δεν θα θέσουν εν κινδύνω την παρούσα κυβέρνηση». ΣΗΜΕΙΩΣΗ  ΤΟΥ  ΖΗΝΩΝΟΣ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ:  Όπως  καταλαβαίνει  κανείς  από  την  διαυγέστατη  αυτή  συνέντευξη  του  Καμμένου,  ο  βαθυνούστατος  υπουργός  και  στοχαστής,  πάλι  έκανε  το  θαύμα  του.  Όπως  κάνει  πάντοτε  βέβαια,  με  την  γνωστή  κρυστάλλινη  διαύγεια  στα  λόγια  του,  όταν  είναι  να  εκθέσει   ορισμένες  απόψεις  και  πράξεις  του.

Η  παραπάνω  συνέντευξη  Καμμένου  είναι  το  απόσταγμα  μιας  μακράς  διανοητικής  προσπάθειας,  η  πολιτική  σοφία  σε  λίγες  αράδες.  Η  μεθοδική,  συστηματική  και  πεντακάθαρη  έκθεση  των  απόψεων,  η  λογική  τους  συνάφεια,  το   εκπληκτικό  ξεπέταγμα  του  λογικού  ειρμού  μέσα  από  μερικές  βαθυστόχαστες  φράσεις  του  κ. Καμμένου,  η  τεχνική  του  ουσιαστικού  πολιτικού  λόγου  και  το  καθαρό  του  όραμα  περί  του  πολιτικού  πρακτέου,  αφήνει  άναυδους  όλους  τους  παρακολουθούντες  τα  λόγια  του.  Κρέμονται  όλοι  από  τα  μελίρρυτα  χείλη  του.

Λέγεται  ότι  τόσο  ο  Αριστοτέλης  στην  θεμελίωση  της  «Τυπικής  λογικής»,  όσον  και  ο  Κάντ  στην  «Κριτική  του  καθαρού  λόγου»  είχαν  υπ’ όψιν  τους  την  έξοχη  αναλυτική  σκέψη  του  κ.  Καμμένου.   Οι  δε νεώτεροι  ψυχίατροι  όταν  περιέγραφαν  την Σχιζοφρένεια  και  τις  εκδηλώσεις  της  στην  ροή  της  ομιλίας  (ανακοπή  σκέψεως,  ασυναρτησία,  εκσεσημασμένη  χάλαση  του  ειρμού,  παρεμβατική,  αόριστη   και    εκσεσημασμένα  παράλογη  σκέψη,  εκσεσημασμένο  φτωχό  περιεχόμενο  του  λόγου  με  έντονα  αποδιοργανωμένη  συμπεριφορά),    πάλι  τον  κ.  Καμμένο είχαν  σαν  το  σύμβολό  τους.
Σμερδαλέα  δήλωση  Καμμένου:  «Τα Σκόπια θα έχουν πρόσκληση για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, αφού θα έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους, που καταγράφονται στο σχέδιο της συμφωνίας των  Πρεσπών».  


ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΑΡΘΡΟ: 

 
  Η ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΟΠΑΘΩΝ 


Αφόρητη ελαφρότητα η δήλωση Τσίπρα για δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού 

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός

16  Ιουνίου  2018  

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα που επικαλέσθηκε αυτές τις ημέρες ο πρωθυπουργός για να δικαιολογήσει τα όσα περιλαμβάνονται στη συμφωνία είναι το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των γειτόνων μας. Πριν 10 χρόνια, αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, ο τότε υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Μιλόσοσκι (κυβέρνηση Γκρουέφσκι), σε επιστολή του προς τους ομολόγους του των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ (αρχές Απριλίου 2008), είχε επικαλεσθεί το ίδιο ακριβώς επιχείρημα που είναι αλήθεια ότι είχε ευρεία απήχηση διεθνώς.Έγραφε τότε: «Είναι πράγματι ιδιαιτέρως δύσκολο για το μακεδονικό λαό να καταλάβει ότι, προκειμένου να γίνει μέλος μιας Συμμαχίας ελεύθερων εθνών, το δικό μας έθνος θα πρέπει να παραιτηθεί από την ελευθερία να ασκήσει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο παράδοξο. Γι’ αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι η χώρα σας και εσείς προσωπικά θα υποστηρίξετε περαιτέρω την άμεση προσχώρηση της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, διατηρώντας, την ίδια στιγμή, το δικαίωμά μας στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό και τη γλωσσική ταυτότητα».

Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, όμως, είναι ατομικό. Αφορά το δικαίωμα του κάθε ατόμου να ορίζει αυτό ποια είναι η εθνική του συνείδηση. Δεν σημαίνει ότι ένας λαός μπορεί να επιλέγει χωρίς περιορισμούς όποιο όνομα θέλει για τον εαυτό του, για το κράτος, και τη γλώσσα του. Έχω επανειλημμένως από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 χρησιμοποιήσει το εξής επιχείρημα: Τί θα έλεγαν τα άλλα εθνικά κράτη στη Γηραιά Ήπειρο εάν –υποθετικά μιλώντας– η Ελλάδα αποφάσιζε να μετονομασθεί σε “Δημοκρατία της Ευρώπης”, το ελληνικό έθνος σε ευρωπαϊκό και η ελληνική γλώσσα αντιστοίχως σε ευρωπαϊκή;

Θα το αποδέχονταν; Προφανώς όχι. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι που υποστήριζαν το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των Σλαβομακεδόνων αντέδρασαν όταν τους έθεσα αντιμέτωπους με το παραπάνω ερώτημα. Επικαλέσθηκαν το βάσιμο επιχείρημα ότι η Ελλάδα είναι κι αυτή Ευρώπη, αλλά δεν είναι μόνο αυτή η Ευρώπη, ότι οι Έλληνες είναι κι αυτοί Ευρωπαίοι, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι Ευρωπαίοι. Αντέδρασαν, δηλαδή, με το βάσιμο επιχείρημα ότι το Μέρος επιχειρεί να οικειοποιηθεί το Όλον.
Ταπείνωση και ταπείνωση
Όταν υποθετικά έστω εθίγησαν οι ίδιοι, συμφώνησαν ότι το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην περίπτωση των γειτόνων. Η ΠΓΔΜ είναι κι αυτή μέρος της πολυεθνικής γεωγραφικής Μακεδονίας, αλλά όχι η Μακεδονία. Οι κάτοικοί της είναι κι αυτοί με την γεωγραφική έννοια Μακεδόνες, αλλά όχι με την εθνική έννοια οι Μακεδόνες. Για τον ίδιο λόγο, λοιπόν, που το κράτος τους είναι καταχρηστικό να ονομάζεται “Μακεδονία”, για τον ίδιο ακριβώς λόγο είναι καταχρηστικό οι ίδιοι να ονομάζονται “Μακεδόνες” και η γλώσσα τους “μακεδονική”. Επειδή η ονομασία ενός κράτους και ενός έθνους συμπυκνώνει την ταυτότητά του, η ελευθερία επιλογής ονόματος σταματάει εκεί, που αρχίζει να θίγει άλλους.
Σωστά είπε ο πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να ταπεινώσει τους γείτονες. Αυτό που συνέβη, όμως, είναι ότι με τη συμφωνία ταπεινώνονται οι Έλληνες. Η Ελλάδα δεν έχει ούτε συμφέρον, ούτε αρμοδιότητα να βαφτίσει τους γείτονες. Έχει συμφέρον κι αρμοδιότητα, όμως, να τους εμποδίσει να μονοπωλήσουν και να οικειοποιηθούν αυτό που δεν τους ανήκει, αυτό που θίγει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Δεν πρόκειται για σχολαστικότητα. Μονοπωλώντας το όνομα “Μακεδονία” και “μακεδονική”, το Μέρος επιχειρεί να εγγράψει υποθήκη επί του Όλου, να νομιμοποιήσει βλέψεις στο σύνολο της Μακεδονίας, έστω και φαντασιακές.
Παρά το γεγονός, όμως, ότι τα Σκόπια δεν έχουν καμμία δυνατότητα να απειλήσουν την ελληνική Μακεδονία, το πρόβλημα δεν είναι ασήμαντο. Η –με την ελληνική υπογραφή– συμφωνία νομιμοποιεί εμμέσως το ιδεολόγημα περί “διαμελισμένης μακεδονικής πατρίδας”, γεγονός που αφήνει ανοικτό τον δρόμο για να συνεχισθεί ο φαύλος κύκλος της προπαγανδιστικής πίεσης, που δηλητηριάζει το κλίμα στις διμερείς σχέσεις. Μπορεί η κυβέρνηση Ζάεφ να έχει τις καλύτερες των προθέσεων, αλλά αύριο θα βρεθεί στην εξουσία το VMRO. Η Ελλάδα όφειλε να είναι καλυμμένη όποια κυβέρνηση κι αν βρίσκεται στα Σκόπια.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω και μόνο το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επικαλέσθηκε το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των γειτόνων είναι κραυγαλέα σαθρό και επικίνδυνο. Εάν ο Τσίπρας και το κόμμα του πιστεύουν ότι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ισχύει γενικά, γιατί δεν αναγνώρισε το σημερινό συνταγματικό όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας”; Γιατί άραγε ζήτησε πιεστικά να μετονομασθεί η γειτονική χώρα σε Βόρεια Μακεδονία; Μεταφερόμενοι σε άλλο γήπεδο, γιατί αρνείται το δικαίωμα της μουσουλμανικής μειονότητας να αυτοπροσδιορισθεί σαν τουρκική;
Συμπερασματικά, θα ήταν φρόνιμο ο φορέας του πρωθυπουργικού αξιώματος να ελέγχει πολύ προσεκτικά τις κουβέντες που ξεστομίζει, γιατί δυνητικά μπορεί να έχουν συνέπειες…

 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...