Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ «ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ» ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ; ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ: ΑΘΗΝΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΑΤΡΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΛΑΡΙΣΑ, ΒΟΛΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΟΥ 1950, ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ.

Επίσημα πλέον η Τουρκία στοχοποίησε ελληνικές πόλεις με τον τακτικό βαλλιστικό πύραυλο Bora.  Η   ιστοσελίδα   Savunma Sanayi St.  – η οποία απηχεί τις  επίσημες  θέσεις του υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας – προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιδείξει την ισχύ των «εθνικών» οπλικών συστημάτων της Τουρκίας και παράλληλα να καταδείξει το πόσο ευάλωτη είναι η Ελλάδα  του  Τσίπρα σε πιθανή επίθεση.  Δημοσίευσε  ένα  χάρτη  των  ελληνικών  πόλεων  που  απειλούνται  άμεσα  με  βομβαρδισμό  από  εκατοντάδες  τουρκικούς  πυραύλους.  Στόχος του δημοσιεύματος είναι να προπαγανδίσει  το αυξημένο βεληνεκές του συστήματος βαλλιστικών πυραύλων Bora, ενώ παράλληλα προμηνύει την έναρξη του πολέμου για τα ενεργειακά αποθέματα στη Μεσόγειο.


Η  συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει εμφανίσει χάρτη του Αιγαίου, ο οποίος απεικονίζει ποιες αεροπορικές βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελληνική Επικράτεια της Ελλάδας βρίσκονται εντός βεληνεκούς του συστήματος και το ακριβές βεληνεκές του όταν τοποθετηθεί σε διαφορετικά σημεία της τουρκικής επικράτειας.

 
Ο  τουρκικός  βαλλιστικός  πύραυλος  Bora,  με εμβέλεια 300 χλμ.  (γνωστός στην εξαγωγική του έκδοση ως Khan)  πρόκειται να ενταχθεί στο τουρκικό οπλοστάσιο στα μέσα του 2018, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
Πρόκειται για το μεγαλύτερης εμβέλειας βαλλιστικό σύστημα που εντάσσει σε υπηρεσία ο τουρκικός Στρατός και αναμφισβήτητα συνιστά κύρια απειλή όχι μόνο για τον Έβρο αλλά και για τα νησιά του Αιγαίου.
Ο πύραυλος ο οποίος έγινε για πρώτη φορά γνωστός μόλις τον Μάιο του προηγούμενου έτους μετά τη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα έχει διάμετρο 610 χλστ. στη βάση του, συνολικό βάρος 2.500 χλγρ. μέγιστη εμβέλεια 280 χλμ. αν και εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερη, ενώ για την ναυτιλία του χρησιμοποιεί σύστημα GPS σε συνδυασμό με αδρανειακό INS. Ο πύραυλος φέρει πολεμική κεφαλή 470 χλγρ. και η ακρίβειά τoυ εκτιμάται στα 30 με 50 μ. CEP.
Ο βασικός ρόλος του συστήματος είναι να πλήξει συγκεντρώσεις στρατευμάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων, καθώς και άλλοι σημαντικοί στόχοι, όπως αεροδρόμια, θέσεις διοίκησης, συστήματα αεροπορικής άμυνας και εγκαταστάσεις υποστήριξης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτός ο βαλλιστικός πύραυλος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτική λύση στους βομβαρδισμούς ακριβείας.
Το Bora βασίζεται σε ένα καινούργιο σασί υψηλής κινητικότητας MZKT-7909 της Λευκορωσίας με διαμόρφωση 8×8. Αυτό το όχημα διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα TMZ-84631.10, με ισχύ 525 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Μπορεί να κινηθεί σε κάθε είδους δρόμους και εκτός δρόμου.
Το Bora λειτουργεί με πλήρωμα τεσσάρων ατόμων. Το όχημα είναι εξοπλισμένο με θωρακισμένη καμπίνα, η οποία παρέχει προστασία στο πλήρωμα εναντίον πυροβόλων όπλων.
Πριν από μερικά χρόνια η τουρκική εταιρεία BMC ανέπτυξε ένα τροχοφόρο 8×8, το BMC 525-44 που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς ρόλους και να φέρει πυραύλους. Μέχρι στιγμής όμως αυτό το όχημα δεν έχει φτάσει στην γραμμή παραγωγής. Αντ ‘αυτού, το Bora βασίζεται σε ένα ξένο όχημα.
Ο εκτοξευτής υποστηρίζεται από ένα όχημα επαναφορτώσεως. Βασίζεται στο ίδιο σασί 8×8 MZKT και είναι εφοδιασμένο με γερανό.
Ένα πλήρες σύστημα αποτελείται από δύο οχήματα εκτόξευσης (ενδεχομένως 3) με βαλλιστικούς πυραύλους, συναφή οχήματα επαναφόρτωσης, οχήματα διοίκησης και ελέγχου πυρός και ενδεχομένως μερικά άλλα οχήματα υποστήριξης.
Μέχρι τώρα στον τουρκικό Στρατό υπηρετούσαν 36 εκτοξευτές του F-600T Yildirim των 150 χλμ. εμβέλειας ενώ σημαντική είναι και η ύπαρξη των ρουκετών T-300 Kasirga των 100 χλμ. εμβέλειας οι οποίοι επίσης θα αρχίσουν να παραδίδονται.
Η προσθήκη όμως του πυραύλου Bora στο τουρκικό οπλοστάσιο αναμένεται να δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα για την ελληνική άμυνα με το κυρίαρχο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε πλέον με μια βαλλιστική Τουρκία.
 
Η  ΤΟΥΡΚΙΑ  ΙΔΡΥΕΙ  ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ  ΜΕ  ΙΣΧΥΡΗ  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ.

Ο  Ερντογάν   προχθές,  κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας, εξήγγειλε  αμυντικές επενδύσεις και έργα αξίας 13,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.   Στην συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.
 Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το σχέδιο αναβάθμισης του τουρκικού επιθετικού ελικοπτέρου Τ-129 ATAK ΙΙ καθώς και νέα σχέδια για μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).   
Ο  τούρκος  υπουργός Τεχνολογίας Mustafa Varank ανακοίνωσε  ότι πρόκειται να ιδρυθεί διαστημική υπηρεσία με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των προγραμμάτων που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στον τομέα της αεροδιαστημικής καθώς και την επίτευξη καλύτερης συνεργασίας με αντίστοιχους διεθνείς οργανισμούς.
Σύμφωνα με τον υπουργό Τεχνολογίας Mustafa Varank η ίδρυση της υπηρεσίας θα πραγματοποιηθεί εντός του 2018 και αποτελεί προτεραιότητα του σχεδίου των πρώτων 100 ημερών από την ημέρα που εξελέγη ο πρόεδρος Ερντογάν.
Ο υπουργός επεσήμανε την σημασία που το κυβερνών κόμμα έχει δώσει στην έρευνα και ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας και ανέφερε χαρακτηριστικά τους δορυφόρους BİLSAT, RASAT & GÖKTÜRK-2 που έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Τουρκία από Τούρκους επιστήμονες καθώς και τους δορυφόρους TÜRKSAT 6A και το τηλεπισκόπησης İMECE που θα ακολουθήσουν.
Τέλος ο Τούρκος υπουργός ανακοίνωσε την ίδρυση ενός ερευνητικού κέντρου για δορυφορικά οπτικά συστήματα υπό την αιγίδα του κρατικού ερευνητικού ιδρύματος TÜBİTAK UZAY.  Η δημιουργία του νέου κέντρου θα βοηθήσει  στην περαιτέρω αυτονόμηση της Τουρκίας στον αμυντικό  τομέα.


Δημοσιογράφος  Αδαλής προς Πάνο Καμμένο: "τα έχετε κάνει πλακάκια με τον Σουλτάνο και βλέπετε έναν πόλεμο ως την μοναδική σανίδα σωτηρίας σας!  Ως την μοναδική περίπτωση να παραμείνετε στις καρέκλες σας;"ΧΟΝΤΡΕ, ΕΧΕΙΣ ΜΗΝΥΜΑ:
"ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ... ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ;;;"
-
Χοντρέ, η άσκηση «Καιταιγίς 2018» έγινε τον Ιούνιο με σενάριο που προέβλεπε το Π.Ν. μας, να βυθίσει το τουρκικό γεωτρύπανο «Fatih» (πρώην Deepsea Metro II)! Γι αυτό έστειλες στην παρουσίαση στο αμφιθέατρο της Σχολής Εξάσκησης Ναυτικής Τακτικής (ΣΕΝΤ), τον Α/ ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ν.Τσούνη.

Το γεωτρύπανο το συνοδεύουν 2 τουρκικά υποβρύχια.

Εσύ φτάνει να διατάξεις το «Παπανικολής» ή το «Πιπίνος» και θα πάνε όλοι στον πάτο σε 5 λεπτά. Όμως όπως ξέρεις καλά Χοντρέ, σε τρία χρόνια δεν θα μπορείς να το κάνεις αυτό!

Το ερώτημα είναι, τώρα που θα βγει για γεωτρήσεις, θα το κάνεις ή τζάμπα πληρώνουμε τις πανάκριβες ασκήσεις;

Ή δεν θα το κάνεις γιατί τα έχετε κάνει πλακάκια με τον Σουλτάνο και βλέπετε έναν πόλεμο ως την μοναδική σανίδα σωτηρίας σας! Ως την μοναδική περίπτωση να παραμείνετε στις καρέκλες σας;

Ειδικά τώρα που θα τελειώσει η παραμύθα περί εξόδου από τα Μνημόνια στις 21 Αυγούστου ! Οταν όλοι θα ανακαλύψουν ότι όχι δεν θα βγούμε από τα Μνημόνια αλλά πάμε «καρφωτοί» για νέο, πιο χοντρό Mνημόνιο!

Εμείς χοντρέ θα πολεμήσουμε αν χρειαστεί!
Να είσαι σίγουρος γι αυτό!
Γιατί ήμασταν πάντα στρατιώτες!

ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ... ΜΠΟΡΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ...ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ!

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ...


Υ.Γ. 

Αλήθεια χοντρέ, έχετε σκεφτεί ποτέ την περίπτωση να πάτε να μας μπλέξετε σε πόλεμο, κι ο λαός μαζί με τα παρτάλια του Ερντογάν, να πολεμήσει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και με τα παρτάλια της Σαπίλας και της Σήψης που εκπροσωπείτε;

Οχι πες!

Το σκεφτήκατε αυτό όταν κωλοτρίβεστε με τον Σουλτάνο ανάμεσα στους ναργιλέδες του κι ονειρεύεστε πολιτική απεμπλοκή δια μέσου πολεμικής αναμετρήσεως που θα την ... ελέγχετε;;;

14 με 21 Αυγούστου κάποιοι θα είναι παραλίες και κάποιοι ... επιφυλακή!

Να το ξέρεις αυτό χοντρέ!!!


Η  ΑΘΛΙΑ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΣΤΡΑΤΟΥ.

Ο  Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πήγε στην 651 Αποθήκη Βάσεως Υλικού Πολέμου (ΑΒΥΠ), στον Άγιο Στέφανο Αττικής για να κάνει, τι;
Να επιθεωρήσει... κουτιά ανταλλακτικών!
Βέβαια, δεν είναι... τυχαία ανταλλακτικά, είναι τα ανταλλακτικά των μεταχειρισμένων εξοπλισμένων αναγνωριστικών ελικοπτέρων OH-58 Κiowa, 70 μονάδες από τα οποία θα παραλάβει ο Ελληνικός Στρατός για να αξιοποιήσει τελικά έναν αριθμό περί τα 30-40 από αυτά και τα υπόλοιπα θα τα χρησιμοποιήσει και αυτά ως ανταλλακτικά.
Αλλά δεν παύουν να είναι ανταλλακτικά. Και μάλιστα παλιά!


 
Και η φωτό να δείχνει έναν «κοτζάμ» Αρχηγό να κοιτάζει... εκστασιασμένος ένα κουτί ανταλλακτικών, κατ'ευθείαν από τις αποθήκες παλαιού υλικού του αμερικανικού Στρατού.  Οι  αμερικανοί  δεν  ξέρουν  που  να  τα  πετάξουν  και  έτσι  θα  τα  δώσουν  στην  Ελλάδα  ή  σε  καμιά  μπανανία  της  Λατινικής  Αμερικής,  με   το  αζημίωτο  φυσικά.
Ανεξάρτητα αν υπό προϋποθέσεις τα ΟΗ-58 Kiowa μπορούν να βοηθήσουν και ανεξάρτητα αν στην 651 ΑΒΥΠ γίνεται άριστη δουλειά, η εικόνα προκαλεί μελαγχολία: Οι «απέναντι» αεροπλανοφόρα, F-35, βαλλιστικά βλήματα, επιθετικά ελικόπτερα κλπ. κι εμείς «back του '50s» με έναν Αρχηγό Στρατού να επιθεωρεί... απορροφημένος από το θέαμα, κούτες με ανταλλακτικά από αποθήκες παλαιού πολεμικού υλικού τους αμερικανικού Στρατού!
Αλήθεια, μια και η κουβέντα για ανταλλακτικά ελικοπτέρων, υπάρχει κάποια σκέψη για αγορά ανταλλακτικών για τα AH-64A/D Apache; Μπας και πετάξουν (δεν εννοούμε 4-5 σε ασκήσεις ή παρελάσεις, έτσι;). Μπας...
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...