Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΤΖΟΝΣΟΝ: «Η τραγωδία των Ελλήνων ήταν ότι ποτέ δεν είχαν τα κότσια να πουν στους Ευρωπαίους αξιωματούχους να πάνε στα τσακίδια».


Διακοπές στην Ελλάδα και στο Πήλιο έκανε για λίγες ημέρες ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον. 
Με αφορμή την επίσκεψή του στη χώρα μας και τις συνομιλίες που είχε, ο υπέρμαχος του Brexit έγραψε ένα άρθρο στην «Telegraph» για το ευρώ, την κρίση και τι είδε στην Ελλάδα.Όπως αναφέρει ο Τζόνσον, «μπορεί βλέποντας τις πολύβουες μαρίνες και τα γεμάτα εστιατόρια, να έχεις πειστεί ότι η κρίση του ευρώ έχει φτάσει στο τέλος της. 
Ότι ο καλός κύριος Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας βρήκε τη λύση, το ευρώ πλέον είναι υγιές, και οι χώρες της Μεσογείου είναι στον δρόμο της ανάκαμψης. Και τότε ίσως αναρωτηθείς αν έχουν δίκιο όταν λένε ότι ότι η προσωρινή ανάκαμψη του ευρώ αποδεικνύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να ποντάρει στο να μείνει πιστό στις Βρυξέλλες, κάνοντας ακριβώς ότι μας πει η ΕΕ, ακόμη κι όταν δεν θα έχουμε επιρροή στις όποιες αποφάσεις.

Αν αυτό το συμπέρασμα σου μετά από μία εβδομάδα στο ήλιο, τότε ήπιες πολλή ρετσίνα. Η κρίση του ευρώ είναι μακριά από το να τελειώσει. Το ενιαίο νόμισμα παραμένει καταστροφικό και είναι πολύ πιθανό μία μέρα να καταρρεύσει».

 
Συνεχίζοντας ο Βρετανός πρώην υπουργός βάζει στην εξίσωση και την Ελλάδα:

«Η περίπτωση της Ελλάδας αποτελεί μάθημα για την τρέλα κάθε χώρας που επιτρέπει να δέχεται μπούλινγκ από τους διαπραγματευτές της ΕΕ. Αν οδηγήσεις σε οποιαδήποτε μεγάλη ελληνική πόλη μακριά από τα τουριστικά σημεία, θα δεις σε κάθε κτήριο που έχει μπει λουκέτο και σε κάθε σπασμένο τζάμι την απελπισία και την απόγνωση της ελληνικής βιομηχανίας, η οποία σε τρία χρόνια, από το 2010 γνώρισε μείωση από 80.000 εργοστάσια, σε 57.000. 

Στα γκράφιτι στους τοίχους μπορείς να δεις την οργή μιας χαμένης γενιάς νέων ανθρώπων που ακόμη αισθάνονται ότι δεν έχουν καμία ελπίδα να βρουν δουλειά. Η ανεργία είναι ακόμη στο 20%, η οικονομία είναι ακόμη 25% χειρότερη από το 2008 και υπάρχει ένα απίστευτο 35% ανθρώπων που ζουν στην απόλυτη ανέχεια».

Ο Τζόνσον το πάει ακόμη παραπέρα: «Η τραγωδία των Ελλήνων ήταν ότι ποτέ δεν είχαν τα κότσια να πουν στους Ευρωπαίους αξιωματούχους να πάνε στα τσακίδια».

Τονίζει δε ότι «όταν η Ευρώπη αποφάσιζε να επιβάλει το μνημόνιο στην Ελλάδα, δεν σκεφτόταν τη χώρα και τους πολίτες της.
Σκεφτόταν μόνο την ΕΕ. Έτσι η Ελλάδα βρέθηκε στην τρομακτική θέση να διαπραγματεύεται με ανθρώπους που δεν νοιάζονταν για τα συμφέροντά της, αλλά θεωρούσαν ότι θα ήταν πολιτικά χρήσιμο να κάνουν την Ελλάδα παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες, και με το να κάνουν τη χώρα να υποφέρει θα απέτρεπαν οποιονδήποτε μελλοντικά θα έμπαινε σε πειρασμό να διαφοροποιηθεί από τις Βρυξέλλες».

Στη συνέχεια αναφέρει ότι δέκα χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, το πρότζεκτ της ΕΕ να σώσει το ευρώ με κάθε αντίτιμο πέτυχε, και ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον μία οικονομική αποικία της Γερμανίας, με οικονομία όμως που βρίσκεται καταχρεωμένη. «Κοιτώντας στη Μεσόγειο, θα δεις στοιχεία της ίδιας ιστορίας. Πώς το ευρώ όχι μόνο απέτυχε στον σκοπό του, αλλά κατέληξε στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό για το οποίο προοριζόταν», λέει.

«Κοιτάξτε τον εξευτελισμό της Ελλάδας, μέλους της ΕΕ, και αναρωτηθείτε πώς θα νομοθετήσει η Ένωση με τον Ηνωμένο Βασίλειο εκτός, όταν δεν θα μπορούμε πια να να κάνουμε τίποτα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από το βάρος αυτών των κανονισμών. Η ελληνική ταλαιπωρία συνεχίζεται και το μάθημα είναι ξεκάθαρο. H τραγωδία των Ελλήνων ήταν ότι ποτέ δεν μπόρεσαν να πουν στους Ευρωπαίους να πάνε στα τσακίδια.

Δεν μπόρεσαν ποτέ να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να τρέξουν την οικονομία προς όφελος των ψηφοφόρων. Αυτό θα ισχύσει


και για τη Βρετανία. Ετοιμαζόμαστε να κάνουμε ένα ιστορικό λάθος και να μετατρέψουμε τη χώρα μας σε κάποια που απλά θα δέχεται εντολές από τις Βρυξέλλες, χωρίς λόγο στις αποφάσεις και τους κανονισμούς.

Με παράδειγμα την Ελλάδα, αναρωτηθείτε: Η ΕΕ θα δρα προς όφελος δικό μας και της Βρετανίας ή της ίδιας της Ένωσης; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Είναι γραμμένη σε γκράφιτι σε όλη την Ελλάδα. Γιατί, λοιπόν, προτείνουμε να μετατρέψουμε το Ηνωμένο Βασίλειο στον παντοτινό μαλ… των Βρυξελλών;» καταλήγει ο Τζόνσον.
Η  ΚΑΤΑΓΩΓΗ  ΤΟΥ  ΤΖΟΝΣΟΝ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΚΑΜΕΡΟΝ.  

 Ο  ΡΟΤΣΙΛΝΤ  ΕΛΕΓΧΕΙ  ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ  ΤΟ  ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ  ΔΕΝΤΡΟ  ΤΩΝ  ΑΓΓΛΩΝ  ΚΑΙ  ΓΑΛΛΩΝ  ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ  ΜΗΝ  ΤΟΥ  ΞΕΦΥΓΕΙ  ΚΑΙ  ΚΑΝΕΝΑΣ.

Ο Αλεξάντερ Μπόρις ντε Πφέφφελ Τζόνσον (αγγλ. Alexander Boris de Pfeffel Johnson) γεννήθηκε στη στις 19 Ιουνίου του 1964 στη Νέα Υόρκη.
Η σκούφια του, γεννημένου στη Νέα Υόρκη, πολιτικού του Συντηρητικού κόμματος, κρατάει από τον "μισό κόσμο", καθώς από την πλευρά του πατέρα του υπάρχει σχέση με Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Τουρκία ενώ η μητέρα του είναι και ρωσικής καταγωγής.
Έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει έξι παιδιά ενώ το 2009 έγινε γνωστό ότι έχει και μία νόθα κόρη.
Ο παππούς του πατέρα του λεγόταν Οσμάν Κεμάλ και ο προπάππους του Αλή Κεμάλ, ένας Κιρκάσιος Τούρκος δημοσιογράφος και ποιητής ο οποίος διετέλεσε για τρεις μήνες, το 1919, υπουργός Εσωτερικών στη κυβέρνηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας της οποίας τότε ηγείτο ο Νταμάτ Φερίτ Πασά. Ο Αλή Κεμάλ παντρεύθηκε την αγγλοσουηδή Γουίνφρεντ Μπραν, την κόρη του Φρανκ από το γάμο του με την Μάρκαρετ Τζόνσον. Στα τέλη του 1909 η Γουίνφρεντ γέννησε στην Αγγλία το Οσμάν Γουίνφρεντ Κεμάλ, είχε προηγηθεί ακόμη ένα παιδί η Σέλμα, όμως λίγο μετά τη γέννα πέθανε. Ο Αλή το 1912 επέστρεψε στην Τουρκία όπου ξαναπαντρεύτηκε και απέκτησε ακόμη ένα παιδί. Όμως εκεί τον περίμενε ένα τραγικό τέλος καθώς εναντιώθηκε στους νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ, όπως επίσης εναντιώθηκε στις σφαγές κατά των Αρμενίων. Επίσης ήταν ένας από τους εμπνευστές της Ingiliz Muhipler Cemiyeti (Αγγλόφιλη Κοινότητα), η οποία ήταν υπέρ της αγγλικής επιρροής στην Τουρκία. Στις 4 Νοεμβρίου του 1922 ο Αλή Κεμάλ απήχθη ενώ ήταν σε ένα κουρείο στην Κωνσταντινούπολη και ενώ τον μετέφεραν για να δικασθεί στις 6 Ιουνίου ένα οργισμένο πλήθος τον λίντσαρε με ξύλα,πέτρες και μαχαίρια, του διέλυσαν το κρανίο με ένα ρόπαλο και τον κρέμασαν σ΄ένα δέντρο.
Εν τω μεταξύ ο γιος του ο Οσμάν μεγάλωνε με τη θεία του στην Αγγλία η οποία του άλλαξε το όνομα σε Γουίλφρεντ «Τζόνι» Τζόνσον αποποιούμενη την τουρκική καταγωγή του.
Ο Οσμάν, που έγινε Γουίλφρεντ Τζόνσον, παντρεύτηκε την Ιρένε Τζόνσον  (Irène Johnson το γένος Γουίλιαμς) νόθα κόρη του πρίγκηπα Παύλου της Βυρτεμβέργης και έκαναν τον Στάνλεϊ πατέρα του Μπόρις. Αξίζει να σημειωθεί ο Παύλος ήταν προ- προ- προπάπος της Ειρήνης και ως εκ τούτου η ίδια ήταν απόγονος του βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας Γεωργίου του Δεύτερου.  Βάσει αυτού του γενεαλογικού δένδρου  ο Τζόνσον ίσως να συνδέεται με τις περισσότερες βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης και φέρεται ως έβδομος ξάδελφος του Ντέιβιντ Κάμερον.
Ο πατέρας του Μπόρις, ο Στάνλεϊ, υπήρξε ευρωβουλευτής των Συντηρητικών και υψηλόβαθμο στέλεχος της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής και της Παγκόσμιας Tράπεζας.  Επόμενο ήταν ο γιος να ακολουθήσει τον πατέρα.
Ο Μπόρις Τζόνσον μια φορά αναφερόμενος στο κόμμα του και στις μυστικές συναντήσεις των συντηρητικών τις παρομοίασε με «όργια κανιβαλισμού και δολοφονιών, σαν κι αυτά που κάνουν στην Παπούα Νέα Γουινέα».
Ο κόσμος τον αγαπά γιατί τους κάνει και γελούν, όμως ο Φιλελεύθερος Δημοκράτης ο Νικ Κλέγκ τον περιγράφει  ως τον Βρετανό Ντόναλντ Τραμπ με πιο πλούσιο λεξιλόγιο.
Περήφανος ιδιοκτήτης ενός τουρκικού πλυντηρίου δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία.
«Εχουμε την τύχη στη Βρετανία να είμαστε από τους κυριότερους εισαγωγείς τουρκικών προϊόντων και είμαι ο υπερήφανος ιδιοκτήτης ενός τουρκικού πλυντηρίου που λειτουργεί πολύ καλά», ανέφερε μετά τις συνομιλίες που είχε με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.

Ο  ΚΑΜΕΡΟΝ 
Σύμφωνα με άρθρο των "timesonline", ο David Cameron, ο αρχηγός των συντηρητικών στην Βρετανία και νέος στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, είναι εβραϊκής καταγωγής.
Όλοι  οι πολιτικοί συντάκτες γνωρίζουν οτι ο προπάππους του Κάμερον ήταν εβραίος, που μόλις πήγε στην Βρετανία έγινε πάμπλουτος και διοικητής σε τράπεζες.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με έρευνα του ερευνητή Yaakov Wise, απο το τμήμα εβραϊκών μελετών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, ο προπάππους του Cameron,  Emile Levita, μετανάστευσε στην Αγγλία από την Γερμανία το 1850 και κατάφερε μέσα σε 21 χρόνια να πάρει υπηκοότητα και το 1871 να γίνει διευθυντής της Τράπεζας Chartered Bank of India, Australia and China.
Μάλιστα ο Wise έψαξε το γενεαλόγικό δέντρο του Cameron σε μεγάλο βάθος χρόνου και έφθασε μέχρι το 1469-1549 και τον πρόγονο του, το Elijah Levita.
Σύμφωνα με τον ερευνητή το "Levita" προέρχεται από το Levite που σημαίνει οτι είναι εβραίος πρόγονος απο την φυλή του Λεβί,  γιού του Ιακώβ και μια από τις 12 αυθεντικές φυλές του Ισραήλ.
 Ο Wise είπε: "Είναι πολύ πιθανόν ο Κάμερον να είναι απευθείας απόγονος του Μωϋσή, ή το λιγότερο, μακρινός ξάδερφος. Ο ηγέτης των Λεβιτών κατα την έξοδο απο την Αίγυπτο ήταν ο Μωϋσής, που παντρεύτηκε και είχε δύο γιούς. Απο τότε οι απόγονοι του φέρουν το όνομα Levy, Levitan ή Levita."
Εν τω μεταξύ ο Κάμερον έχει δηλώσει πολλές φορές οτι στόχος των συντηρητικών θα είναι να προστατεύσει και να ενδυναμώσει την εβραϊκή κοινότητα στην Βρετανία!
Επίσης δηλώνει ότι κάνει και σκοπεύει να κάνει μεγάλους αγώνες ενάντια στον αντισημιτισμό στην Βρετανία και όχι μόνο. Την σχέση του και την αγάπη του με τους Εβραίους ο Κάμερον δεν την έκρυψε ποτέ.
Σε μια ομιλία του πρόσφατα όπου είχε γνωρίσει περισσότερα για την εβραϊκή του καταγωγή, είπε: "Είμαι μεγάλος θαυμαστής του εβραϊκού λαού και των εξαιρετικών επιτευγμάτων σας. Βλέπω την κοινότητά σας σαν ένα λαμπρό φως στην κοινωνία μας."
  ΑΝΘΕΛΛΗΝ  Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΜΕΡΟΝ
Διαβάστε τί έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Κάμερον για τα εθνικά μας θέματα και την Ελλάδα:
Η ΕΛΛΑΔΑ θα πρέπει να αποκαλείται «Πρώην Οθωμανική Κτήση της Ελλάδας».Η  ΑΓΓΛΙΑ,  Η  ΓΑΛΛΙΑ  ΚΑΙ  Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΤΟΥ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ
Η κορυφαία επενδυτική τράπεζα Ρότσιλντ διατηρεί στενούς οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα, από την ίδρυσή της ακόμα. Τα τελευταία χρόνια, όμως, οι δεσμοί αυτοί έχουν ενισχυθεί όσο ποτέ.
Στο τιμόνι της δυναστείας, πλέον, βρίσκεται ο 37χρονος Αλεξάντερ Ρότσιλντ. Διαδέχθηκε τον πατέρα του Ντέιβιντ, στα τέλη Ιουνίου. Με τον Αλεξάντερ λέγεται ότι συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, πέρυσι, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Παρίσι, κατά τη διάρκεια μίας ιδιωτικής συνάντησης που κατά πολλούς σφράγισε την εδραίωση της εταιρείας στην Ελλάδα.
Πως η Λαζάρντ και η Ρότσιλντ κυβερνούν εν κρυπτώ!
«Η εταιρεία Rothschild εκτελεί καθήκοντα χρηματοοικονομικού συμβούλου στη διαδικασία για την πώληση του ΥΓΕΙΑ», ανέφερε πρόσφατα σε ανακοίνωσή της η ιδιοκτήτρια MIG. Τα τελευταία χρόνια, η επενδυτική τράπεζα έχει καλλιεργήσει δεσμούς με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διεισδύοντας στην εγχώρια οικονομία και μετατρέποντας τη μνημονιακή Ελλάδα σε πεδίο προσοδοφόρων επιχειρηματικών κινήσεων.
Οι συμβουλευτικές εταιρείες έχουν κάνει… πάρτι
Μπορεί σε πολλά η Ελλάδα να είναι ουραγός, ωστόσο σε ότι αφορά τις επιλογές συμβούλων, αγγίζει την κορυφή. Κάπως έτσι, οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες χρηματοοικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, η Λαζάρντ και η Ρότσιλντ, βρέθηκαν να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής οικονομικής.
Η Ρότσιλντ είναι αναμφίβολα από αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, καθώς, εκτός από τη μακρόχρονη εμπειρία της σε αυτό το μέτωπο, το δίκτυο των διασυνδέσεών της την έχει τοποθετήσει στην κορυφή της λίστας.
Από την άλλη μεριά, η Λαζάρντ, αποτελεί τη Νο 1 εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών προς κρατικούς φορείς. Έχει μακρά ιστορία ως σύμβουλος στις αναδιαρθρώσεις χρεών και σε κυβερνήσεις χωρών με οικονομικά προβλήματα, όπως η Αργεντινή και η Ουκρανία.
Την ομάδα της Λαζάρντ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ANEΛ την προσέλαβε τον Φεβρουάριο του 2015 για να βοηθήσει και πάλι στη διαχείριση του χρέους, αναλαμβάνοντας την υποστήριξη της διαπραγματευτικής γραμμής της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές για τα θέματα χρέους και της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...