Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ.ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙΣΕΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΓΙΑ  ΤΟ  "ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ"  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΟΥ  ΠΡΟΔΟΤΗ.
Στο φως της δημοσιότητας  βγήκαν  οι καταγγελίες  και  οι  βρισιές, που αντάλλαξαν  στο  "υπουργικό"  συμβούλιο  του  εφιάλτη  Τσίπρα,  ο  Κοτζιάς  και ο  Καμμένος.  Τα  βρισίδια  για  διαφθορά  και  προδοσία ανάγκασαν κάποια στιγμή τον προδότη  Τσίπρα  να πει απευθυνόμενος στον Κοτζιά: «Νίκο, είμαι κι εγώ εδώ». Και να το επαναλάβει: «Σταμάτα, είμαι κι εγώ εδώ».


Θά φύγουν μόνον ὅταν θά ψηφίσουν τήν «συμφωνία» τῶν Πρεσπῶν;
Καμμένος: Όταν έλθει στην Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών θα αποχωρήσουμε.


«Ψαγμένος»: Μέχρι τότε, όμως, θα συγκυβερνάτε και θα κονομάτε έτσι;


Έχω μίαν απορία ρε λοβοτομημένοι…
Εσείς τώρα είστε ευτυχισμένοι, αδιάφοροι ή ευνουχισμένοι;
Να, για την κυβέρνηση που έχετε λέω, όπου ο ένας συγκυβερνήτης εκβιάζει ανοικτά τον άλλον ότι, εάν δεν τον ενοχλήσει, θα τον κρατήσει στην εξουσία μέχρι να έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή.
Ο άλλος συγκυβερνήτης, πάλι, που το παίζει αριστερός, ανέχεται αυτόν τον εκβιασμό και λέει του κόσμου τις μαλακίες, για να πείσει ότι δεν εκβιάζεται.
Στο μεταξύ και οι δύο κάνουν την Ελλάδα φθηνό οικόπεδο για αμερικανικές βάσεις, εκχωρούν ονόματα στους γείτονες χωρίς να συντρέχει λόγος και κουκουλώνουν το ένα έγκλημα μετά το άλλο.
Οι πνιγμένοι στην Μάνδρα, οι τσουρουφιλισμένοι στο Μάτι, οι παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη και στον Τύπο, η διατήρηση της καθεστωτικής ενημερώσεως, μέσα από μια ιδιότυπη ομερτά με τον Κούλη, είναι μερικά απ’ αυτά τα εγκλήματα.
Θα μπορούσα να προσθέσω και το φονικό της Αἰγινας, την δολοφονία ενός τετράχρονου κοριτσιού από την πρεζού εξαδέλφη, αυτής της κρητικιάς τραβεστί που το παίζει μαχαλόμαγκας κι’ ένα σωρό άλλες «λεπτομέρειες».
Απ’ όλα αυτά, όμως, κατά πως βλέπω, εσάς δεν σας αγγίζει κάτι και ούτε διανοηθήκατε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να απαιτήσετε τον καταλογισμό ευθυνών.
Και οι περισσότεροι από εσάς καμώνεστε πως είστε αριστεροί και γι’ αυτό ψηφίσατε την συμμορία των αχρήστων, για να διαφεντεύει την μοίρα σας.
Ήθελα να ήξερα ρε, γιατί δεν αυτοκτονείτε να μας γλυτώσετε από το βάρος της γενοκτονίας ή γιατί δεν εγκαταλείπετε την χώρα, να τους αφήσετε να κυβερνηθούνε μόνοι τους;
Θα ακούσω με μεγάλη προσοχή τις απόψεις σας, καθόσον έχω χαρμανιάσει να πώ κάτι χοντρά π@υστιρλίκια.


Σημείωσις
Ρε μαλ@κολαύλη Κούλη, αντί να ζητάς τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ δεν ψάχνεις να βρείς ποιοι «σιτίζονται» από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ;
Λαγούς θα βγάλεις τρομπαρόπουλε.

Απόσπασμα  από  άρθρο  του Στέργιου Ζυγούρα,  «Το  καραβάκι  της  ιστορίας».

Τα κυριαρχικά δικαιώματα μιας “δίκαιης και βιώσιμης” Γραικίας φτάνουν ως τη Λαμία

(To  σύνθημα  που  κυριαρχούσε  παλιότερα και  το  ούρλιαζαν  σαν  λύκοι,  μαζικά  στις  συνελεύσεις  οι  "φοιτητές",  τα  βρωμερά  εβραιοκομμουνιστικά  καθάρματα, οι  αναρχοκομμουνιστικές  ομάδες  και  η  ΚΝΕ  του  συντρόφου  Βεντούρα  και  συντρόφου Τσίπρα, στα  αμφιθέατρα  του  πανεπιστημίου  και  πολυτεχνείου  Αθηνών  ήταν:  "Πάνω  απ' τη  Λαμία  είναι  Βουλγαρία"). 

Αναμενόμενα θλιβερός για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός.
Όχι τόσο επειδή λέγεται Τσίπρας, αλλά επειδή είναι πρωθυπουργός.
Σήμερα έγινε και υπουργός εξωτερικών.
Θέλησε λοιπόν να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα “πέτυχε” τόσα πολλά στην εξωτερική της πολιτική με αρχηγό τον ίδιο και υπουργό τον Κοτζιά. Συνέδεσε πολλές φορές την “αναβάθμιση” του Κυπριακού με το Σκοπιανό, λέγοντας “όπως πείσαμε την διεθνή κοινότητα ότι δεν φταίμε εμείς για την αποτυχία του σχεδίου Ανάν, έτσι πείσαμε την γειτονική χώρα να αλλάξει το συνταγματικό της όνομα σε καιρό ειρήνης, πράγμα πρωτοφανές”.
Έπεισε, δηλαδή, η Ελλάδα ότι δεν φταίει η ίδια που δεν επιλύονται οι “διαφορές” της με τους γείτονές της και αυτό ο Τσίπρας το θεωρεί κατόρθωμα, επειδή θεωρεί το έδαφος της Κύπρου εξίσου διεκδικήσιμο με το όνομα “Μακεδονία”.
  Συνέδεσε, δηλαδή, ο Τσίπρας την πάγια επιδιωκόμενη “δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό” με μια “δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Σκοπιανό”.
Αποδέχτηκε ότι όταν σου κλέβουν κάτι, στη συνέχεια διαπραγματεύεσαι με τον κλέφτη για μια δίκαιη μοιρασιά των κλοπιμαίων.
Είπε, ευτυχώς, ότι το “Κυπριακό” είναι πρόβλημα εισβολής και παράνομης κατοχής εδαφών από την Τουρκία. Ξέχασε όμως να πει ότι το “Σκοπιανό” είναι πρόβλημα οικειοποίησης και παράνομης χρήσης του ελληνικού ιστορικού παρελθόντος από τα Σκόπια.
Αναφερόμενος επίσης με περηφάνια σε ελληνικά “κυριαρχικά δικαιώματα”, ξέχασε να συμπεριλάβει σ’ αυτά και το ελληνικό πολιτισμικό παρελθόν. Αναμενόμενο και έτσι δένουν όλα μαζί, αφού ο Τσίπρας δεν θεωρεί τον εαυτό του πρωθυπουργό της Ελλάδας, αλλά πρωθυπουργό της Γραικίας.
Από το 1974 (για να μην πάμε παλιότερα) κάθε πρωθυπουργός της Ελλάδας συνδέει την εξωτερική του πολιτική με “δίκαιη μοιρασιά” πάνω σε θέματα μονομερών διεκδικήσεων από γειτονικά κράτη.Η στιχομυθία ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο:

 «Δεν ντρέπεσαι να λες αυτά για μένα όταν εσύ πήγαινες σε αξιωματούχους του ΝΑΤΟ και τους έλεγες ότι αν περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών θα γίνει πραξικόπημα;» είπε κάποια στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών στον υπουργό Αμυνας. 

«Τι είναι αυτά που λες! Πότε δεν είπα εγώ αυτά τα πράγματα. Είσαι ψεύτης», απάντησε ο Καμμένος. 

«Εχω τα τηλεγραφήματα», συνέχισε ο Κοτζιάς. 

«Δείξ’ τα μου τώρα! Εγώ δεν είπα ότι θα γίνει πραξικόπημα στην Ελλάδα, είπα ότι θα γίνει στα Σκόπια», ανταπάντησε εν εξάλλω ο Καμμένος. 

«Εχω τα τηλεγραφήματα», επέμενε ο Κοτζιάς. 

«Δεν θα μπορούσα να πω ποτέ τέτοιο πράγμα. Με προσβάλλεις, είμαι αρχηγός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Προσβάλλεις το στράτευμα. Δεν θα μπορούσα να το πω ποτέ αυτό. Για τα Σκόπια το είπα». 

Αν δεν παρενέβαινε ο πρωθυπουργός για να σταματήσει ο καβγάς, οι δύο άνδρες που κάθονταν δίπλα-δίπλα «πιθανόν να είχαν ανταλλάξει ακόμη και μπουνιές», είπε μέλος του Υπουργικού, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν ανάμεσα στους δύο υπουργούς. 
Και πρόσθεσε: «Έχω ζήσει τόσα Υπουργικά Συμβούλια, πρώτη φορά τέτοιο πράγμα. Ούτε επί Βαρουφάκη και Λαφαζάνη δεν συνέβη κάτι αντίστοιχο».

Η επόμενη αντιπαράθεση ήταν όταν ο Καμμένος κατηγόρησε τον Κοτζιά για την εμπλοκή τριών ατόμων (δύο διπλωματών και ενός πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.) σε σκάνδαλο με βίζες και ιδιαίτερα για τον τρόπο που ιδιωτική εταιρεία, στην οποία μεταβιβάστηκε το πρότζεκτ, χειρίζεται το όλο θέμα. 

Ο Κοτζιάς απάντησε ότι υπάρχουν έξι αθωωτικές δικαστικές αποφάσεις και αναμένεται άλλη μία, εφετειακή. 

Ακόμη και για το σκάνδαλο με την αγοραπωλησία πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, στο οποίο φέρεται εμπλεκόμενος ο Καμμένος, αντάλλαξαν πυρά οι δύο υπουργοί. 

Ο Νίκος θύμισε στον Πάνο ότι έχει τον σχετικό φάκελο και ότι τον έχει στηρίξει. 

«Τι με στήριξες, οι δικοί σου με έμπλεξαν», αντιγύρισε ο Καμμένος. 

«Τους έχω κάνει ΕΔΕ», απάντησε ο Κοτζιάς. 

Ο πρωθυπουργός και οι άλλοι υπουργοί παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα. 
Ο ΥΠΕΞ έφτασε στο σημείο ακόμη και να επικαλεστεί οικογενειακά του θέματα, αφού, όπως είπε, οικεία του πρόσωπα πλήττονται βάναυσα από όσα κατά καιρούς διοχετεύονται στον Τύπο και για τα οποία θεωρεί υπεύθυνο τον Καμμένο. 

Οι περισσότεροι, σχεδόν όλοι, δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους μ’ αυτά που άκουγαν. Θεωρούσαν πως η αντιπαράθεση θα είχε λήξει στον πρώτο γύρο όταν ακούστηκαν όλα αυτά για τα μυστικά κονδύλια -και τα οποία εν πολλοίς έχουν δει το φως της δημοσιότητας- και ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μαζέψει την κατάσταση κάνοντας μια δεύτερη τοποθέτηση. Μάλιστα, η γνώμη που είχε σχηματιστεί σε όλους από την εισήγηση του πρωθυπουργού στην έναρξη της συνεδρίασης ήταν ότι το πρόβλημα θα το είχε ο Καμμένος και όχι ο Κοτζιάς, αφού ο πρωθυπουργός ήταν σαφής ότι η θέση της κυβέρνησης ήταν η υπεράσπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν θα ανεχθεί διαφοροποιήσεις επ’ αυτού. 
Ο Τσίπρας, μέχρι να αρχίσει ο καβγάς των δύο, έδειχνε ικανοποιημένος από την τροπή της συζήτησης αφού Ελενα Κουντουρά και Τέρενς Κουίκ είχαν πάρει αποστάσεις από τον αρχηγό του κόμματός τους, δηλώνοντας η μεν πρώτη ότι σέβεται τον πρόεδρό της, αλλά θα ακολουθήσει τη συνείδησή της και όχι τη γραμμή των ΑΝ.ΕΛ., ο δε δεύτερος ότι σέβεται και αυτός τον πρόεδρό του, αλλά βρίσκει καλή τη Συμφωνία των Πρεσπών και στηρίζει τον προϊστάμενο υπουργό του Κοτζιά. 

Ηταν τέτοιο το άδειασμα στον Καμμένο ώστε ο υπουργός Αμυνας έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι «ο φόβος για την κυβερνητική συνοχή δεν είμαι εγώ, αφού, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των βουλευτών μου (είχαν προηγηθεί και δηλώσεις των Παπαχριστόπουλου και Ζουράρι ότι δεν πρόκειται να ρίξουν την κυβέρνηση), δεν ξέρω πόσους έχω και πάντως δεν μπορώ να ρίξω την κυβέρνηση, που ούτως ή άλλως δεν θα το έκανα και ούτε πρόκειται ποτέ να συνταχθώ με τον Μητσοτάκη".

Ο  Τσίπρας αναγκάστηκε να αναλάβει το ΥΠΕΞ αφενός γιατί τον αιφνιδίασε -και έτσι είναι- η απόφαση του Κοτζιά και αφετέρου επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει το κατάλληλο -από άποψη γνώσεων, ικανότητας, εμπειρίας και διασυνδέσεων- πρόσωπο που να αναλάβει, σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία, το πόστο του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

  Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ  δήλωσε:
«Μέχρι τώρα ο Πάνος μπορούσε να ξεσπά στον Κοτζιά για το Μακεδονικό, τώρα θα πρέπει να τα βάλει με τον Τσίπρα αφού αυτούς ανέλαβε το ΥΠΕΞ. 
Ή θα το βουλώσει ή θα πάει σπίτι του.  Οι μόνοι βουλευτές που ελέγχει πλέον ο Καμμένος είναι ο Κατσίκης και η Κόλλια-Τσαρουχά. Ανά πάσα στιγμή, αν αρχίσει πάλι τα τρελά του, από συγκυβερνήτης και αρχηγός Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα μείνει απλός βουλευτής. Τώρα η κοινοβουλευτική δύναμη των ΑΝ.ΕΛ. αριθμεί επτά άτομα. Αν μείνουν τρεις ή τέσσερις, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, παύουν να είναι Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο Πανάρας θα καταλήξει από αρχιστράτηγος να έχει το στάτους του Νίκου Νικολόπουλου, του αρχηγού των Χριστιανοδημοκρατών της Ελλάδας».


ΠΩΣ  ΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ  ΟΙ  ΥΠΟΥΡΓΟΙ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ 


Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σιδέρης δημοσιεύει  στην ιστοσελίδα omegapress  το παρασκήνιο της υπουργοποίησης του Νίκου Κοτζιά.

Ο Σωτήρης Σιδέρης λέει ότι σε αντίθεση με αυτά που δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ότι δηλαδή δεχόταν συμβουλές και εισηγήσεις από τον Νίκο Κοτζιά ήδη απο το 2011, αυτό δεν ευσταθεί, αφού τότε δεν γνωρίζονταν καν. «Μέχρι το 2012 οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Κοτζιάς  δεν είχαν καμία επαφή. Ο Κοτζιάς βρισκόταν στο  απόλυτο περιθώριο μετά την άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και των συνεργατών του να τον κάνουν, όχι υπουργό, ούτε καν υφυπουργό (τα περί αρνήσεως είναι τα γνωστά παραμύθια).  
Ο Κοτζιάς περιφερόταν χρόνια στο κέντρο της Αθήνας και ισχυριζόταν ότι όλοι οι πρωθυπουργοί από τον Α. Παπανδρέου μέχρι και τον Σαμαρά τον ήθελαν υπουργό τους,  αλλά ο ίδιος είχε αρνηθεί, κάτι  που ουδέποτε συνέβη. Το όνειρο  της ζωής του ήταν να γίνει υπουργός, οτιδήποτε θα του έδινε εξουσία» γράφει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σιδέρης για τον Νίκο Κοτζιά.
«H πρόταση για την υπουργοποίηση  Κοτζιά  διατυπώθηκε στο ενδιάμεσο διάστημα των  δίδυμων εκλογών του 2012 και χρειάστηκε προσπάθεια να καμφθεί η άρνηση του Λαφαζάνη, την μαρτυρία του οποίου επικαλούμαι, (όπως επίσης και δεκάδων ακόμη που δεν θέλω προς  το παρόν να  αποκαλύψω) που τότε ουσιαστικά συνδιοικούσε τον ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα.  Μάλιστα ο Λαφαζάνης -και αυτό οφείλω να το αναγνωρίσω- προσπαθούσε να με πείσει ότι κάνω λάθος. Έλεγε και άλλα που δεν γράφονται.  Προσωπικά θαύμασα την υπομονή του Αλέξη Τσίπρα τόσα χρόνια…» γράφει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Σιδέρης στην ιστοσελίδα omegapress και προσθέτει: «Φυσικά υπήρξαν μάρτυρες σε όλα τα στάδια συνεννόησης, όπως υπήρχαν μάρτυρες στο γραφείο γνωστού νομικού, όπου του ανακοίνωσα την πρωτοβουλία μου.  Είναι η πρώτη φορά από το 2012  που αναγκάζομαι να αναφερθώ δημόσια στο θέμα αυτό και να περιοριστώ μόνο σε ορισμένα γεγονότα για να διαλυθούν κάποιοι μύθοι. Δεν πρέπει ποτέ να κρίνουμε έναν άνθρωπο πριν πάρει εξουσία λένε οι σοφοί….
Τα υπόλοιπα, όπως και οι αθλιότητες του Κοτζιά,  είναι ιστορία…».
Για την πρόταση Κοτζιά περί επέκτασης των χωρικών υδάτων:
Η  Ελλάδα επεκτείνεται, σύμφωνα με τον Νίκο Κοτζιά γιατί  έχει έτοιμα τα  διατάγματα για την επέκταση των χωρικών υδάτων. Ο  Νίκος Κοτζιάς , γνωρίζοντας πολύ καλά την τέχνη της πολιτικής εξαπάτησης,  έστησε  ένα «πατριωτικό» σόου εγκαταλείποντας το ΥΠΕΞ, ταπεινωμένος  μεν , ουσιαστικά όμως θέλησε να υποδείξει  για τελευταία φορά στον Αλέξη Τσίπρα τι πρέπει να κάνει .  Είχε την άνεση επί 3,5 χρόνια να συνεννοηθεί με τα κόμματα να παρουσιάσει την πολιτική των χωρικών υδάτων αλλά δεν το έκανε.

ΟΙ  ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ  ΤΩΝ  ΜΑΦΙΟΖΩΝ

Το δίλημμα του Αλέξη Τσίπρα
Σε κάθε περίπτωση, αν ο κ. Τσίπρας επεκτείνει τα χωρικά ύδατα θα το πιστωθεί ο Κοτζιάς γιατί ετοίμασε τα  σχετικά προεδρικά διατάγματα . Αν δεν επεκταθούν τα χωρικά ύδατα, το κόστος  θα χρεωθεί ο πρωθυπουργός.  Αυτό ήταν το νόημα της ανακοίνωσης.
Κάπως έτσι, για μια ακόμη φορά ο Κοτζιάς κατασκευάζει το προσωπικό του παραμύθι , μετά το αφομοιώνει, στη συνέχεια το πιστεύει και πορεύεται με τους προσωπικούς του μύθους ερήμην της λογικής.   Τα αυτονόητα για  μια χώρα γίνονται υπέρτατα. Η λέξη «επέκταση» της χώρας που χρησιμοποίησε ο Κοτζιάς δείχνει τα όρια του παραλογισμού, καθώς έμμεσα επιχειρεί να συγκριθεί με την επέκταση της Ελλάδας επί  Βενιζέλου.

Για την συμφωνία των Πρεσπών
Η συμφωνία των Πρεσπών  επιτεύχθηκε με την βούληση του Τσίπρα και την συμβολή του Κοτζιά, αλλά και με τις διαρκείς παρεμβάσεις των ΗΠΑ.
Αλλά τα σχέδια του Κοτζιά ήταν πιο περίπλοκα. Στο μακεδονικό, είχε πείσει τον πρωθυπουργό ότι η συμφωνία θα περάσει άνετα, ότι η ΝΔ θα διασπαστεί και ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σαρώσουν το πολιτικό σκηνικό. Αντί όμως να συμβούν όλα αυτά,  η κυβέρνηση εξαυλώνεται , ο ίδιος είναι το θύμα της πολιτικής του, εκπαραθυρώθηκε από την κυβέρνηση και όλα γυρίζουν γύρω από τον Καμμένο.

Θεωρητικός του χάους
Άλλο πράγμα ο θεωρητικός των αμφιθεάτρων ή των βιβλίων, άλλο πράγμα η διακυβέρνηση. Ο Κοτζιάς τα μπέρδευε.  Και ως ΥΠΕΞ μπέρδευε τον ρόλο του θεωρητικού με τον ρόλο του υπουργού.
Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε  στην αντιπαράθεσή του με τον Καμμένο κατάφερε να επικρατήσει. Ο Κοτζιάς δεν κατάφερε να «διαβάσει» το κλίμα στο υπουργικό συμβούλιο. Πήγε στην συνεδρίαση νομίζοντας ότι είχε το πάνω χέρι και ότι σύσσωμη η κυβέρνηση θα στέκονταν στο πλευρό του, καθώς ήδη ο Καμμένος βρίσκονταν στο στόχαστρο. Μετά την σφοδρή επίθεση του Καμμένου, ο Κοτζιάς ζητούσε απεγνωσμένα στήριξη από τον Τσίπρα, τον Παππά, τον Τσακαλώτο και τον Δραγασάκη και αφού τον άδειασαν όλοι, έφυγε από το υπουργικό συμβούλιο καταπτοημένος και ηττημένος. Αυτός ο μεγάλος θεωρητικός δεν κατάλαβε τους συσχετισμούς στο υπουργικό συμβούλιο,  ούτε τις θέσεις του Τσίπρα. Και όμως χάρις στις απίστευτες θεωρητικές κατασκευές και τις διασυνδέσεις του με τα ΜΜΕ έμενε εκτός κριτικής, έως  ότου κατέρρευσαν όλα τα αφηγήματά του, οι  ελιγμοί του, οι πολιτικοί εκβιασμοί και η κενολογία του.

Εντός του υπουργείου Εξωτερικών επικράτησε επί 3,5 χρόνια κλίμα στρατοπέδου. Απειλές, το δάχτυλο σηκωμένο συνεχώς, μανία καταδιώξεως από δήθεν μηχανισμούς και συνωμότες, κυνήγι μαγισσών, νεποτισμός . Ο Κοτζιάς προκάλεσε τον φόβο, αλλά δεν κέρδισε ποτέ τον σεβασμό των διπλωματών.

 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 

5 σχόλια :

 1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ:

  «Ολα οργανώθηκαν σύμφωνα με τους κανόνες της “σύγχρονης ευρωπαϊκής δημοκρατίας”.
  Οχτώ ψήφοι εξασφαλίστηκαν με εκβιασμούς, απειλές και δωροδοκίες βουλευτών της αντιπολίτευσης. Τρεις από αυτούς, από καθαρή τύχη, εκείνη την ημέρα αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε δύο από αυτούς, που κρατούνταν στο γραφείο του ειδικού εισαγγελέα τους υποσχέθηκαν ελευθερία. Οι υπόλοιποι σε ανταλλαγή για τη «σωστή ψήφο» δέχθηκαν διεφθαρμένες οικονομικές προτάσεις.
  Οι βουλευτές κλειδώθηκαν σε γραφεία, τους πήραν τα κινητά τηλέφωνα, προφανώς στο πνεύμα της ευρωπαϊκής δημοκρατικής πρακτικής. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Αμερικανός πρέσβης ήταν στο κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, κάτι που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ποιος ενορχήστρωσε αυτή τη διαδικασία.
  Θεωρούμε το περιστατικό κατάφωρη παραβίαση όλων των κανόνων, τόσο νομικά όσο και ηθικά. Τέτοιες βρώμικες χειραγωγήσεις δεν μπορούν να θεωρούνται εκδήλωση της θέλησης βουλευτών. Η άποψη των 2/3 των “Μακεδόνων” που αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών στο αποτυχημένο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου αγνοήθηκε χυδαία.
  Η λύση της διαφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων πρέπει να βασίζεται σε νόμιμα θεμέλια, με την ευρεία στήριξη των λαών και όχι να διχάζει την κοινωνία».
  «Θεωρούμε αυτό που συνέβη, ως μία ανοιχτή παραβίαση όλων των μορφών, τόσο από νομικής όσο και από ηθικής πλευράς. Τέτοιου είδους χειρισμούς δεν μπορούμε να τις αποδεχθούμε ως έκφραση των βουλευτών».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «ΕΦΟΣΟΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ, ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».

  Ο βουλευτής του VMRO-DPMNE και πρώην υπουργός του Γκρούεφσκι (Ο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΓΚΡΟΥΪΟΣ), Αντόνιο Μιλόσοσκι είπε χθες στα Σκόπια, για τους προδότες, μία ελληνική ιστορία.
  «Είναι ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ όταν οι Οθωμανοί ήθελαν να κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν οτιδήποτε για να τα καταφέρουν! Ο σουλτάνος Μωάμεθ Β’ με πολύ χρυσάφι δωροδόκησε εμπόρους για να του πούνε το λιγότερο φρουρούμενο σημείο της Πόλης όπου θα ήταν ευκολότερο να επιτεθεί. Όταν οι Οθωμανοί κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη, ο Σουλτάνος συγκέντρωσε όσους δωροδόκησε με χρυσά νομίσματα και διέταξε να τους αποκεφαλίσουν και να βάλουν το χρυσάφι με το οποίο δωροδοκήθηκαν στους τάφους τους. Αυτό εξέπληξε τους Οθωμανούς στρατηγούς που ρώτησαν "Σουλτάνε, μας βοήθησαν να κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη, γιατί έκοψες τα κεφάλια τους;" Ο Σουλτάνος απάντησε: "Εφόσον πούλησαν τους ίδιους τους συμπατριώτες τους για λεφτά, φαντάσου τι μπορούν κάνουν σε εμάς".
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙ: «ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑΛΜΟΥΔΙΚΟ ΜΙΣΟΣ, ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΕΛΕΥΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ.

  Το χθεσινό μήνυμα της ρωσικής πρεσβείας, στο Twitter:
  «Η Ρωσία αναγνώρισε τη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” με το συνταγματικό της όνομα πριν από περισσότερα από 26 χρόνια και δεν αλλάζει τη θέση της. Θα συνεχίσει να ονομάζει την χώρα με το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
  Μετά τη δημοσίευση του Tweet, ακολούθησαν μηνύματα Σκοπιανών, με τα οποία ευχαριστούσαν τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν προσωπικά για τη βοήθεια τους προς τη γειτονική χώρα.
  Ένα από αυτά ανέφερε ότι «οι “Μακεδόνες” είμαστε με τη Ρωσία».
  Με τον τρόπο αυτό, θέλει να τονίσει σε όλους τους τόνους, ότι σε αντίθεση με την Αμερική, το ΝΑΤΟ και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απαιτούν την αλλαγή της ονομασίας σε «Βόρεια Μακεδονία», η Μόσχα επιμένει στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
  Στόχος της Ρωσίας είναι η έξαρση του «μακεδονικού» εθνικισμού, σε μία κρίσιμη στιγμή για τα Σκόπια. Το μήνυμα ήταν η απάντηση της Μόσχας, στην απόφαση του Σκοπιανού Κοινοβουλίου για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αλλαγή του Συντάγματος και της ονομασίας.

  ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ: Τα Σκόπια και η Ελληνική Μακεδονία είναι τελείως διαφορετικά. Δεν είμαστε μία χώρα, δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα και, ιστορικά, κάποτε χωριστήκαμε σε βόρεια και νότια Μακεδονία. Εδώ είναι κάτι άλλο.
  Στα Σκόπια δίνει ο Τσίπρας το όνομα "Μακεδονία" σαν ΚΡΑΤΙΚΗ οντότητα.
  Εμείς κρατάμε την "Μακεδονία" σαν ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ οντότητα.
  Επομένως περνάει το μήνυμα του Τσίπρα διεθνώς, ότι η Ελληνική επαρχία της Μακεδονίας πρακτικά υπάγετε στο κράτος της "Μακεδονίας". Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την απόσπαση της Ελληνικής Μακεδονίας και την καταστροφή της Ελλάδος.

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. «ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ». Αντώνης Κοκορίκος, «Δημογραφική κατάρρευση».

  «Η έξοδος ως μεταναστών 500.000 μορφωμένων Ελλήνων σε παραγωγική ηλικία αύξησε τον μέσο όρο ηλικίας. Η αδυναμία απασχόλησης σχεδόν 1.500.000 Ελλήνων ηλικίας 45 έως 65 ετών και η ανεργία των νέων σταθερά άνω του 50% την τελευταία δεκαετία συνέδεσαν με οδυνηρό τρόπο τη δημογραφική κατάρρευση με την οικονομική κρίση. Πριν από το 2008, όταν δεν είχαμε μπει σε φάση «ραγδαίας κατάρρευσης», αρκούσε μια πολιτική επιδότησης από το κράτος του τρίτου παιδιού με 600 ευρώ τον μήνα ως τη συμπλήρωση του 18ου έτους του, για να αναστραφεί η αρνητική πορεία.
  Σήμερα, πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα θαρραλέες πολιτικές με ισχυρά κίνητρα από το πρώτο παιδί. Διαφορετικά, ήδη από την επόμενη γενιά (μετά από 25 χρόνια) η Ελλάδα θα είναι διαφορετικός χώρος και όχι χώρα. Μία λύση που θα μπορούσε να υιοθετήσει το ΔΝΤ είναι η αθρόα πολιτογράφηση ως Ελλήνων μεταναστών από την Ασία και από την Αφρική, οι οποίοι πολύ σύντομα μπορούν να αποτελέσουν το 50% του πληθυσμού. Πειραματόζωο αυτής της πολιτικής «ανοιχτών συνόρων» αποτελεί η Σουηδία και ήδη το Μάλμε, η τρίτη σε μέγεθος πόλη της Σουηδίας και ήδη το Μάλμε, η Τρίτη σε μέγεθος πόλη της Σουηδίας, έχει ξένους κατοίκους σε ποσοστό άνω του 50%.
  Το ΔΝΤ δεν έχει εθνικιστικά εμπόδια ή ιδεολογικές αγκυλώσεις. Δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι το άλας της γης και δεν πρέπει να χαθεί. Ανάλογη πορεία ακολουθεί η ελίτ της ΕΕ, που προωθεί την πολιτική «νεωτερικότητας», και θέλουν η Ευρώπη να κατοικείται από έναν λαό, τον ευρωπαϊκό, ο οποίος θα προκύψει από την πρόσμειξη των απογόνων των αυτοχθόνων λαών με τους μετανάστες. Κατά το πρότυπο του «αμερικανικού λαού», που προέκυψε από επιμειξία των λευκών Ευρωπαίων μεταναστών.
  Φυσικά αυτή η πολιτική παραγνωρίζει ότι η Ευρώπη κατοικείται από διαφορετικούς λαούς, ενώ οι ΗΠΑ το 1770 ήταν μόνο μετανάστες. Επίσης αποσιωπάται ότι και οι ΗΠΑ χρειάστηκε να εφαρμόσουν πολιτική γενοκτονίας εναντίον των Ινδιάνων, οι οποίοι από 100 εκατομμύρια απέμειναν 20.000 άνθρωποι, αλκοολικοί, συφιλιδικοί και κλεισμένοι σε γκέτο. Χωρίς να θέλω να τρομοκρατήσω κανέναν, οι Έλληνες αποχαιρετούν τον πλανήτη».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΑΠΟ ΑΠΟΓΟΝΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΧΗΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΌ ΕΠΙΘΕΤΟ.... ΚΟΤΖΙΆΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ;
  ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΕΒΡΑΊΟΙ ΗΤΑΝΕ ΟΙ "KOTZIADES".

  ΑΡΑ;
  ΕΚΕΙΝΗ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΖΑΡΟ ΚΟΤΖΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟ ΜΕ ΧΑΖΑΡΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΣΑ ΤΗΣ ΣΤΑΖΙ;ΜΗΠΩΣ;

  ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ ΟΤΑΝ ΧΟΡΕΥΑΝΕ ΤΟ WE ARE THE WORLD ΚΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑΣ ΤΟΝ ΙΚΕΤΕΥΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝΕ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ,ΤΟΝ ΑΠΈΦΕΥΓΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ.

  ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ,ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟ,ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΝΤΡΗ ΠΑΙΔΟΦΙΛΗ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΛΙΚΝΙΖΟΤΑΝ ΑΚΟΜΨΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ!

  ΩΣ ΚΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΠΡΕΦΑ.
  ΕΝΑΣ ΝΟΤΑΡΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΩΧΑΜΕΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΊΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΑΝ ΕΥΧΑΡΊΣΤΩΣ!

  ΤΙ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΣ;
  ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ 50 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΩΝ ΑΨΥΧΟ ΚΡΕΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΥΠΕΞ;

  ΝΤΡΟΠΗ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...