Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΤΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ «ΑΝΤΑΡCIA» ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.


Ο εισαγγελέας Γ. Θεοφανόπουλος δολοφονήθηκε από  αναρχοκομμουνιστές  της οργάνωσης "Αντικρατική Πάλη"

ΟΙ  ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ  ΔΙΚΑΣΤΩΝ  ΚΑΙ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΑΠΟ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

Απειλές, φάκελοι με σφαίρες, βόμβες, πυροβολισμοί στα πόδια, δολοφονίες. Η Δικαιοσύνη και οι εκπρόσωποί της διαχρονικά ήταν και είναι στο στόχαστρο. Από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα η Αστυνομία δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με τα θέματα ασφάλειας δικαστικών λειτουργών που καλούνται να σηκώσουν το βάρος της λήψης αποφάσεων που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας.

Τελευταίο θύμα επίθεσης η Εισαγγελέας Εφετών κ. Γεωργία Τσατάνη, το σπίτι της οποίας στην οδό Ιπποκράτους στα Εξάρχεια έγινε στόχος βομβιστών. Λίγους μήνες νωρίτερα δολοφονικά πακέτα-βόμβες είχαν σταλεί στις οικίες της Προέδρου Εφετών κ. Ισιδώρας Πόγκα και του Εφέτη Πειραιά κ. Παναγιώτη Χουζούρη.
Παλιότερα, δικαστικούς στόχους χτυπούσαν οργανώσεις όπως η «Αντικρατική Πάλη» του Χρήστου Τσουτσουβή, η «1η Μάη» και η «17 Νοέμβρη», χωρίς ποτέ να λείψουν και οι επιθέσεις από ποινικούς. Τα τελευταία χρόνια τη σκυτάλη έχει πάρει η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», αρχικά με το σχέδιο «Φοίνικας» (ανατίναξη του αυτοκινήτου της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη) και τώρα με το σχέδιο «Νέμεσις» (βόμβα στην κ. Τσατάνη).
Οι αρμόδιες υπηρεσίες επανασχεδιάζουν τα μέτρα ασφαλείας στους δικαστικούς λειτουργούς ανάλογα με τους κινδύνους των καιρών. Τελευταία πράξη τους οι αλλαγές στα μέτρα ασφαλείας σε όσους εκπροσώπους της Δικαιοσύνης χειρίζονται υποθέσεις της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».


Ο Εισαγγελέας Γιώργος Θεοφανόπουλος χειρίστηκε κρίσιμες υποθέσεις της εποχής εκείνης και υπηρέτησε –μεταξύ άλλων- στο γραφείο ποινικής αγωγής της Εισαγγελίας Αθηνών.
Στις 1 Απριλίου 1985 δολοφονήθηκε από τρομοκράτες αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του και δύο ανήλικα τότε αγόρια του. Την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη τότε «Αντικρατική Πάλη» του Χρήστου Τσουτσουβή. «Δεν θα σεβαστούμε την κοινωνική γαλήνη, που άλλωστε δεν υπήρχε ποτέ. Δεν θα την σεβαστούμε γιατί θέλουμε να μετέχουμε σε έναν πόλεμο που θα κάνει τον ύπνο σας εφιαλτικό. Έξω από τους νόμους και ενάντια στους νόμους των αφεντικών και του κράτους. Θα πάρουμε τις τύχες και τις ζωές μας στα δικά μας χέρια», έγραφε η προκήρυξη. Οι δράστες έστησαν ενέδρα στον Εισαγγελέα, τον οποίο περίμεναν πάνω σε μοτοσικλέτα έξω από το σπίτι του στην οδό Λυκούργου 160 στην Καλλιθέα. Όταν ο Θεοφανόπουλος έφτασε στην οικία του, τότε άνοιξαν πυρ εναντίον του τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Το  πρωί της 10ης Ιανουαρίου 1989 ο Εισαγγελέας Κωνσταντίνος Ανδρουλιδάκης έβγαινε από το σπίτι του στου Ζωγράφου όταν ξαφνικά άγνωστοι τον πυροβόλησαν επαγγελματικά και με ψυχραιμία στα πόδια.
Ο Εισαγγελέας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο αλλά ύστερα από επιπλοκές έχασε τη ζωή του περίπου μετά από ένα μήνα νοσηλείας. Οι γιατροί ακρωτηρίασαν και τα δύο του πόδια, ενώ η οικογένεια τους κατηγόρησε για τεράστια λάθη.
Η «17Ν» σε προκήρυξή της που ακολούθησε ανέφερε ότι δεν υπήρχε πρόθεση να δολοφονηθεί ο Ανδρουλιδάκης αλλά να τραυματιστεί. Επιπλέον, στο ίδιο κείμενο είχε κατηγορήσει το εθνικό σύστημα υγείας γράφοντας ότι «αν είχε παρασχεθεί στον Ανδρουλιδάκη η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, τότε θα πήγαινε σπίτι του μέσα σε τέσσερις-πέντε ημέρες».
Στις 18 Ιανουαρίου 1989, λίγες ημέρες μετά την επίθεση στον Ανδρουλιδάκη, η «17 Νοέμβρη» επανήλθε με χτύπημα κατά του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Ταρασουλέα. Ο αντιεισαγγελέας βρισκόταν λίγες δεκάδες μέτρα μακριά από το σπίτι του στο Μαρούσι όταν τρομοκράτες τον πυροβόλησαν στα πόδια με το ίδιο πιστόλι που είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση Ανδρουλιδάκη.
Η «17 Νοέμβρη» στην προκήρυξή της καταλόγιζε στον Παναγιώτη Ταρασουλέα ότι είχε εκδώσει απαλλακτικό βούλευμα για την οικογένεια Ανδρεάδη, πρώην ιδιοκτήτρια ναυπηγείων και τράπεζας, όταν τα μέλη της είχαν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για σκάνδαλα στις επιχειρήσεις αυτές.

Ο Αναστάσιος Βερνάρδος ήταν ένας από τους διακεκριμένους νομικούς της Αθήνας, ο οποίος στο πέρασμα του χρόνου έγινε αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνοντας κρίσιμες υποθέσεις. Στις 23 Ιανουαρίου 1989 δολοφονήθηκε σε ενέδρα που έγινε σε απόσταση 50 μέτρων από το σπίτι του στα Κάτω Πατήσια. Οι τρομοκράτες τον πυροβόλησαν πέντε φορές στο στήθος. Η Αστυνομία ανέφερε τότε ότι επρόκειτο για δύο ενόπλους, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Λίγο καιρό αργότερα την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση «1η Μάη».

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» έβαλε στις αρχές του καλοκαιριού του 2013 σε εφαρμογή το σχέδιο Φοίνικας.
Στις 7 Ιουνίου 2013 ανατινάχτηκε το αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη στη Δάφνη. Στις αρχές του Σεπτέμβρη του ίδιου έτους εστάλη πακέτο-βόμβα στον ειδικό Εφέτη Ανακριτή Δημήτρη Μόκκα που χειρίζεται θέματα τρομοκρατίας.
Ο φάκελος είχε σταλεί τον Δεκαπενταύγουστο αλλά ο δικαστικός λειτουργός ήταν σε καλοκαιρινές διακοπές. Όταν επέστρεψε, μία γυναίκα που είχε παραλάβει την αλληλογραφία του είδε κάτι παράξενο στον φάκελο και τον πέταξε κάτω με αποτέλεσμα τη μερική ανάφλεξή του.
Η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» επέστρεψε με την επίθεση στην κ. Τσατάνη στα Εξάρχεια εφαρμόζοντας ένα νέο σχέδιο με την ονομασία «Νέμεσις». Έτσι, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι θα χτυπήσουν ξανά, όπως προμηνύεται και στην προκήρυξή τους με την οποία ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην κ. Τσατάνη.


ΠΡΟΣΕΞΤΕ  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ  ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ  ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ  ΔΙΚΑΣΤΩΝ.  

ΓΙΑ  ΤΟ  ΘΕΜΑ  ΤΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΣΙΩΠΗ. 

ΠΟΣΟΙ  ΑΡΑΓΕ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΔΙΚΑΣΤΕΣ  ΚΑΙ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ  ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ  ΑΠΟ  "ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ"  ΤΟΥ  ΜΑΡΞ,  ΤΟΥ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ;


Αθήνα, 15/10/2018
Αριθμ. Πρωτ. 545
Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 11ης Οκτωβρίου 2018 να διοργανώσει μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση και να τιμήσει την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Είναι η πρώτη φορά που η Ένωσή μας αναλαμβάνει μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία, εκπληρώνοντας ένα ηθικό χρέος δεκαετιών. Η συμμετοχή Καθηγητών Σύγχρονης Ιστορίας αναγνωρισμένου κύρους, που θα κάνουν τις ομιλίες και το μουσικό πρόγραμμα από την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με ερμηνευτές τον Κώστα Μακεδόνα και τον Σπύρο Κουτσοβασίλη σε εκτέλεση έργων του Μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, είναι επιλογές αντάξιες της εθνικής επετείου.
Με ιδιαίτερη χαρά θα περιμένουμε όλους τους συναδέλφους το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, ώρα προσέλευσης 17:30 μ.μ. στο Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός (πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση – στάση μετρό Πανεπιστήμιο).
Λόγω της αναμενόμενης μεγάλης προσέλευσης και για τον σωστό προγραμματισμό της εκδήλωσης, παρακαλούνται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να παρευρεθούν, να δηλώσουν συμμετοχή στη Γραμματεία της Ε.Δ.Ε. μέχρι την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου. Κάθε μέλος της Ένωσης έχει τη δυνατότητα να συνοδεύεται από ένα άτομο. Η προσέλευση στην εκδήλωση θα γίνεται με την επίδειξη ταυτότητας της Ένωσης.

Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΤΙΜΩΝΤΑΣ
ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

 διοργανώνει μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση
και σας καλεί

το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, ώρα 18.00΄
Ώρα προσέλευσης 17:30

στην Αθήνα

στο Μέγαρο Φιλολογικού Συλλόγου  ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
(πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση - στάση μετρό Πανεπιστήμιο)

Α΄ Μέρος
Χαιρετισμός του Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων,
Δ.Ν. - Εφέτη, κ. Χριστόφορου Σεβαστίδη

Ομιλίες
Γιώργος Μαργαρίτης, Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο Α.Π.Θ.
 «28 Οκτωβρίου 1940- Η Τομή»
Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων,  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
«Σαν έτοιμοι από καιρό : Η στρατηγική σημασία του ‘ΟΧΙ’ για την Ελλάδα και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο»
Προκόπης Παπαστράτης, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
«Η Ελλάδα και ο Πόλεμος του ’40. Διπλωματικές και πολιτικές διαστάσεις»

Δημήτρης Ορφανίδης, Εφέτης. Διαβάζει από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη.

Β΄ Μέρος
Μουσική εκδήλωση με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».
Τραγουδάει ο Κώστας Μακεδόνας, συμμετέχει ο Σπύρος Κουτσοβασίλης. 


  Για  την  πιστή  αντιγραφή:
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
  Υ.Γ.


ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ  ΕΝΑΣ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ  ΚΑΙ  ΔΥΟ  ΦΙΛΟΙ  ΤΟΥ  ΠΟΥ  ΒΙΑΣΑΝ  ΜΙΑ  ΓΥΝΑΙΚΑ  ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ. 
ΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ  ΣΕ  ΕΝΑ  ΜΠΑΡ  ΤΗΣ  ΙΟΥ  (!)
Μία ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση εκδικάζεται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Εύβοιας, με κατηγορούμενους έναν 35χρονο αστυνομικό και δύο συνομήλικους φίλους του, έναν τραυματιοφορέα του ΕΚΑΒ και τον υπεύθυνο ενός μπαρ στο Γκάζι, οι οποίοι κατηγορούνται για τον βιασμό 44χρονης δικαστικής λειτουργού, πρώην ανακρίτριας και νυν δικαστής Εφέτης στην Αθήνα…
Το συμβάν έγινε στην Αττική το 2010 και μετά από 8 χρόνια η υπόθεση εκδικάζεται μακριά από την Αθήνα και συγκεκριμένα στα Δικαστήρια Χαλκίδας, καθώς το φερόμενο θύμα υπηρετεί στο Εφετείο Αθηνών. Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη (11-10-2018) και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.
Το χρονικό της υπόθεσης
Η 44χρονη δικαστής στη μήνυση που είχε καταθέσει αναφέρει ότι γνώρισε τον αστυνομικό σε μπαρ της Ίου το καλοκαίρι του 2009 και μεταξύ τους αναπτύχθηκε φιλική σχέση. Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν και στην Αθήνα, ενώ υπήρχε μεταξύ τους και επικοινωνία μέσω Facebook.
Σημειώνεται ότι το 2009 η καταγγέλουσα υπηρετούσε ως Ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010 έκλεισε ραντεβού σε μπαρ στο Γκάζι όπου εργαζόταν ως υπεύθυνος κάποιος φίλος του αστυνομικού. Στο ίδιο μπαρ βρισκόταν και ένας φίλος του, ο οποίος είναι τραυματιοφορέας του ΕΚΑΒ.
Η Δικαστής σημειώνει ότι παρήγγειλε ένα ποτό με βότκα και της πρόσφεραν ένα ποτό σκούρου χρώματος. Εκεί με τη συμμετοχή των τριών ανδρών, έριξαν στο ποτό της, χωρίς η ίδια να το αντιληφθεί, χάπια που περιείχαν τη ναρκωτική ουσία φθοριονιτραζεπάμη. Τότε, επισημαίνει, «άρχισα να νιώθω κάποιες παρενέργειες και συγκεκριμένα υπερβολική σεξουαλική διέγερση, μη μπορώντας να ελέγξω τον εαυτό μου».
Στη συνέχεια, ο αστυνομικός αποχώρησε από το μπαρ και την άφησε μόνη της με τον φίλο του. Από εκεί και πέρα σημειώνει η 44χρονη ότι χάνεται η μνήμη της.
«Ξύπνησα στις 11:00 το πρωί της Κυριακής γυμνή σε ένα κρεβάτι έχοντας δίπλα μου το φίλο του αστυνομικού που είχα γνωρίσει το προηγούμενο βράδυ στο μπαρ».
«Τι έγινε, τι κάνω εδώ;», φέρεται να ρώτησε η Δικαστής.
«Δεν θυμάσαι τίποτα; Τρία προφυλακτικά χρησιμοποιήσαμε;», της απάντησε ο τραυματιοφορέας του ΕΚΑΒ.
Ακολούθως, η 44χρονη Δικαστής πραγματοποίησε τοξικολογικές εξετάσεις και απευθύνθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία όπου μετά από εξέταση εντοπίστηκε η ναρκωτική ουσία φθοριονιτραζεπάμη (flunitrazepam).
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο τραυματιοφορέας του ΕΚΑΒ οδήγησε την 44χρονη, η οποία βρισκόταν σε κατάσταση αδυναμίας να εκφράσει την υπάρχουσα βούλησή της για αντίσταση, στο σπίτι του στους Αμπελόκηπους, όπου και τη βίασε.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διατακτικό του υπ’ αριθμ. 220/2013 παραπεμπτικού βουλεύματος, «οι τρεις κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού, δηλαδή ύστερα από συναπόφαση να πραγματώσουν το αδίκημα του βιασμού, με σωματική βία, συνισταμένη σε περιαγωγή άλλου σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με ναρκωτικά μέσα, την εξανάγκασαν σε συνουσία».
Μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Δικαστηρίου, και στους τρεις έχουν επιβληθεί από το 2012, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο Διοικητή του Α.Τ του τόπου κατοικίας τους και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ στον καθένα.
eviazoom.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...