Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ G3; ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ.

Διαβάστε  και  τα  άρθρα:   


  Το πρόγραμμα αναβάθμισης του τυφεκίου G3 βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών και προσαρμογής της σχεδίασης ανάλογα με τα αποτελέσματα των δοκιμών σε συνεργασία με το ΓΕΣ.

Μια φωτογραφία από την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, μας επέτρεψε να έχουμε μια πρώτη εικόνα του υπο ανάπτυξη νέου σχεδίου αναβάθμισης του γνωστού τυφεκίου εφόδου του Ελληνικού Στρατού G3.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην τοπική ιστοσελίδα «Φιλόδημος» από την επίσκεψη του κυρίου Κατσιφάρα στο εργοστάσιο των ΕΑΣ, οι μηχανικοί της εταιρείας έχουν αναπτύξει και κατασκευάσει από ειδικό κράμα αλουμινίου αεροπορικού τύπου ένα νέο χειροφυλακτήρα με διάκενο που αντικαθιστά τον υπάρχοντα πλαστικό.
Στο κάτω μέρος του χειροφυλακτήρα υπάρχει μια ράγα τύπου Picatinny επί της οποίας έχει τοποθετηθεί ο εκτοξευτής βομβίδων χαμηλής ταχύτητας των 40 χλστ τύπο Μ203. Επιπλέον, στο κάτω μέρος του χειροφυλακτήρα έχουν τοποθετηθεί δύο ακόμη ράγες Picatinny, εκ των οποίων η αριστερή έχει μικρότερο μήκος από αυτή που βρίσκεται τα δεξιά.
Επί αυτών μπορεί να τοποθετηθεί τακτικός φακός που διευκολύνει τον αγώνα του τυφεκιοφόρου κατά την διάρκεια της νύκτας ή μέσα σε κλειστό χαμηλά φωτισμένο χώρο ή εναλλακτικά καταδείκτης laser ή συνδυασμός και των δύο στις δύο διαφορετικές ράγες.
Όπως φαίνεται στην φωτογραφία επί του κορμού του τυφεκίου έχει τοποθετηθεί ράγα Picatinny η οποία επιτρέπει την εγκατάσταση επί αυτής θερμικής κάμερας ή συστήματος ενίσχυσης αστρικού φωτός ή σκοπευτικό ημέρας ή διόπτρα σκοπεύσεως Red Dot.
Σε περίπτωση που δεν τοποθετηθεί ο εκτοξευτής βομβίδων Μ203 μπορεί να τοποθετηθεί χερούλι-δίποδο κατασκευασμένο από ενισχυμένο πλαστικό υλικό ή εναλλακτικά ένα μεταλλικό (αλουμίνιο αεροπορικού τύπου) χερούλι και ένα δίποδο των ΕΑΣ
Τέλος το παλαιό κοντάκι του τυφεκίου έχει αντικατασταθεί από πτυσσόμενο κοντάκι της σουηδικής Spuhr το οποίο προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του χρήστη και μειώνει σημαντικά την ανάκρουση του τυφεκίου ένα γνωστό πρόβλημα σε όσους είχαν την τύχη να χρησιμοποιήσουν το G3 κατά την στρατιωτική τους θητεία.
Η σουηδική εταιρεία θα κατασκευάζει τα πλαστικά τμήματα του κοντακίου τα ΕΑΣ τα μεταλλικά μέρη και η τελική συναρμολόγηση θα πραγματοποιείται στα ΕΑΣ.
Επιπλέον τα ΕΑΣ εξετάζουν τη δυνατότητα σχεδίασης και κατασκευής ενός νέου τύπου γεμιστήρα η οποία θα επιτρέπει στο χρήστη να μπορεί να ελέγχει το απόθεμα των πυρομαχικών που περιέχει.

ΜΙΑ  ΠΡΟΤΑΣΗ,  Έφεδρος ΚΔ ΖΑΡΡΑΣ ΜΑΡΚΟΣ

Είναι σημαντικό να φέρει έστω μια ράγα για τοποθέτηση σκοπευτικού κι ας τ’αγοράσει ο χειριστής, με εξαίρεση τις σκοπευτικές οφθαλμίδες, που θα πρεπε να χορηγεί το στράτευμα, αν και θα συνιστούσα σταθερής μεγένθυσης x6 και όχι 4άρα. (Διότι οφείλουμε να βγάλουμε ειδικότητα, σκοπευτή ακριβείας και να την χρησιμοποιούμε κατά των Τούρκων). Τονίζω, άλλο σκοπευτής ακριβείας, άλλο ελεύθερος σκοπευτής.
Είναι εξίσου σημαντικό η ράγα να ναι μακρυά με σκοπό να δύναται να τοποθετηθεί μονοκυάλι νυχτερινής όρασης από μπροστά. Οι Τούρκοι έχουν, ενώ εμείς την νύχτα είμαστε στα τυφλά. 
(Ότι δύναται να σε αναγνωρίσει, δίχως να το αναγνωρίσεις, θα σε αιφνιδιάσει/ ταυτοποιήσει και θα σε σκοτώσει!) 
Πεζικό δίχως ΔΝΟ στην εποχή μας, ενάντια σε Πεζικό με ΔΝΟ είναι χαμένο!
Ο φακός πιστεύω είναι επιλογή του χειριστή υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Αλλά το ρυθμιζόμενο, υπέρυθρο σκοπευτικό λέιζερ, με remote controll, είναι απαραίτητο, αν χρησιμοποιούμε μονοκυάλι νυχτερινής όρασης, φερόμενο στο κεφάλι, η στο κράνος.
Δεν είναι ακριβά, η βελτιωμένη Gen2+ τεχνολογίας XR5, ισάξια των Gen3 Omni V, είναι υπέραρκετή και φτηνή. Σαν πολίτης, την αγοράζω με 1200 έως το πολύ 1700 ευρώ. Μαζί φυσικά με σετ πρόσδεσης σε κράνος/ κεφάλι και αντικειμενικούς φακούς x3 και x5, με αποτέλεσμα να δύναται να ταυτοποιήσεις στόχο και στα 500 – 600 μέτρα, μιας και με το x5 συνδυάζεται και το x1 που είναι η σταθερή μεγένθυση από το μονοκυάλι.
Είναι πολύ σημαντικό το Πεζικό μας, να χει ελπίδες την νύχτα και να μην βασίζεται σε τροχιοδεικτικά πυρά που προδίδουν την θέση του.
Έστω, ας χορηγηθούν στις ειδικές δυνάμεις, διότι είναι άκρως απαραίτητες πλέον!
Τα Μ16Α2 και Μ16Μ4, αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά στο Αφγανιστάν έναντι των ΑΚ. Οι δικαιολογίες ότι ως χώρα του ΝΑΤΟ δεν μπορούμε να χουμε ΑΚ, είναι γελοίες! Η Βουλγαρία, είναι χώρα του ΝΑΤΟ και βγάζει δικά της, τα Arsenal, που είναι πολύ ποιο βελτιωμένα και από τα Ρώσικα.
Το δραστικό βεληνεκές τους, είναι 400μ. ενώ βολές έως 600μ. μπορούν να εκτελεστούν άψογα με το κατάλληλο σκοπευτικό x4 αλλά καλύτερα x6 και ακόμα και το 5.45χ39 είναι δυνατότερο διαμέτρημα, του 5.56 ΝΑΤΟ.
Το 7.62χ51 ΝΑΤΟ του G3 είναι εξαιρετικό καθώς με τις κατάλληλες τροποποιήσεις του τυφεκίου, που αναφέρονται στο άρθρο, δύναται να διαχειριστεί κάποιος καλά το τυφέκιο.
Όσοι ανησυχούν για το αν κάνει γι’αστικό πόλεμο, (Κανένα τυφέκιο, δεν υπερέχει σε αστικό πόλεμο, παρά μόνον το 12άρι το λειόκανο) Πράγμα που αποδείχτηκε στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, όπου χορηγήθηκαν στους Αμερικανούς, καραμπίνες Mossberg 590A1 12cal. κι έτσι αποκτήσανε πλεονέκτημα, έναντι του ΑΚ! Δοκιμασμένα και αποδεδειγμένα πράγματα!
Το Άρβυλο, το νέο, του οποίου οι προδιαγραφές, έχουν βγει απ το 2017, με καστόρι/ κόρντουρα, χρώμα λαδί, πρέπει να παραχθεί άμεσα, προ του Ελληνοτουρκικού πολέμου και να εκπαιδευτούν άπαντες, στον νυχτερινό πόλεμο αλλά και στην αντιμετώπιση, των κινδύνων του σύγχρονου πολέμου, που είναι ο εντοπισμός από υπέρυθρες.
Αλήθεια, πόσοι γνωρίζουν ότι ο πολυεστέρας στα υφάσματα του ιματισμού, όταν τον δεις μέσα από υπέρυθρες η και ΔΝΟ ξεχωρίζει, φέγγει, με αποτέλεσμα ν’αχρηστεύεται η παραλλαγή σου;
Για πόλεμο θα πάμε, η για σφαγή;
Είναι έκτακτη ανάγκη, να τακτοποιηθούν όλα άμεσα! Ειδάλλως, θα χουμε περισσότερες απώλειες…

Νέα σκοπευτικά παραλαμβάνουν οι Τούρκοι καταδρομείς  (Από  το Pronews)

Οι μονάδες καταδρομών του Τουρκικού Στρατού άρχισαν να παραλαμβάνουν νέα οπτικά και ηλεκτροπτικά σκοπευτικά, που προορίζονται να συνοδεύσουν την σταδιακή ανανέωση του οπλοστασίου τους, η οποία ξεκίνησε με την χορήγηση του νέου τυφεκίου ΜΡΤ-76 των 7,62 mm.
Σχετική σύμβαση είχε ανατεθεί τον Ιούνιο του 2017 και προέβλεπε την προμήθεια σκοπευτικών διοπτρών A940 και A960 μεταβλητής μεγεθύνσεως x1-4 και x1,5-6 αντιστοίχως, όσο και θερμικών διοπτρών/ προσαρτημάτων σκοπεύσεως, για την κάλυψη αναγκών στις νυκτερινές επιχειρήσεις.
Ως προς τις τελευταίες, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εμφανίζονται στις επιχειρήσεις αποκλειστικώς με θερμικές διόπτρες επί του φορητού οπλισμού, έχοντας εγκαταλείψει τις κοινές διόπτρες νυκτερινής σκοπεύσεως τεχνολογίας Ενισχύσεως Φωτός. 
Η Θερμική Τεχνολογία στις διόπτρες και κάμερες, αλλάζει εντελώς τα δεδομένα στον νυκτερινό αγώνα, συντελώντας στην λεγομένη “κυριαρχία στο σκοτάδι”, χάρη στην ικανότητα αποκαλύψεως στόχων σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις. Σημειώνεται ότι ο Τουρκικός Στρατός χρησιμοποιεί με τον φορητό οπλισμό, τουλάχιστον από δεκαετίας, θερμικές διόπτρες σκοπεύσεως πρώτης γενιάς και πλέον εισέρχεται στην προμήθεια υλικού δευτέρας γενιάς.

Ο  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΣΤΡΑΤΟΣ
  
Ο  ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ  ΣΤΡΑΤΟΣ  ΤΟΥ  ΝΑΤΟ,   
ΧΩΡΙΣ  ΘΕΡΜΙΚΕΣ  ΔΙΟΠΤΡΕΣ  ΣΚΟΠΕΥΣΕΩΣ.

Στον αντίποδα με τα βήματα αυτά, ο Ελληνικός Στρατός παραμένει ο μόνος στο ΝΑΤΟ χωρίς θερμικές διόπτρες σκοπεύσεως για τον φορητό οπλισμό και με ελάχιστο αριθμό θερμικών διοπτρών παρατηρήσεως, υστερώντας σοβαρά του δυνητικού αντιπάλου του. Παρόλο που στην Ελλάδα παράγονται θερμικές διόπτρες κάθε τύπου, ο Έλληνας στρατιώτης μειονεκτεί χαρακτηριστικώς, φέροντας παλαιότερης τεχνολογίας (Ενισχύσεως Φωτός) και σε μικρότερους αριθμούς υλικό νυκτερινού αγώνος.
Ενδεικτικό της καταστάσεως ήταν ο “πανικός”, μετά το περιστατικό της συλλήψεως των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις 1 Μαρτίου στον Έβρο, όταν το ΓΕΣ ζητούσε επειγόντως να βρεθούν θερμικές κάμερες παρατηρήσεως για την ενίσχυση της ικανότητος επιτηρήσεως των τμημάτων προκαλύψεως. Για τον σκοπό, “επιτάχθηκε” αριθμός από τις λίγες θερμικές κάμερες των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίες έκτοτε τον στερούνται.
Χαρακτηριστική εν προκειμένω είναι και η αδυναμία, γενικότερα των Γενικών Επιτελείων, να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για την προμήθεια αναλόγου υλικού, διά της πλαγίας, μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδοτήσεως η οποία άνοιξε μετά την επιδείνωση του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος από το 2015. Σε συνάντηση με τους διαπιστευμένους συντάκτες του ΥΠΕΘΑ εκείνη την εποχή, ανώτατος αξιωματούχος που ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν επρόκειτο να διερευνηθεί για τον σκοπό αυτό η εξασφάλιση κονδυλίου από την χρηματοδότηση της ΕΕ που είχε αρχίσει να ρέει στην χώρα, απάντησε ότι «δεν είναι δουλειά του Γενικού Επιτελείου να κάνει κάτι τέτοιο»…
Στην Τουρκία πάντως φαίνεται ότι σκέφτονται διαφορετικά αφού την περίοδο 2016-2017 ο Τουρκικός Στρατός προμηθεύτηκε 82 τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα Cobra II (4x4) επιτηρήσεως, κόστους 47,5 εκατ. € με χρηματοδότηση της ΕΕ! 
 Τα συγκεκριμένα οχήματα που προορίζοντο για την βελτίωση της επιτηρήσεως των ανατολικών συνόρων της χώρας, φέρουν σύνολο ηλεκτροπτικών αισθητήρων, ραντάρ επιτηρήσεως, ακόμη δε και σύστημα εντοπισμού πυρών ελευθέρων σκοπευτών! 
Το 2017 δε, ακολούθησε νέα σύμβαση ύψους 29,6 εκατ. € για ανάλογο πρόγραμμα, αυτή την φορά 57 οχημάτων Hizir (4x4), που προορίζονται για την επιτήρηση των συνόρων με την Ελλάδα και την Βουλγαρία. 
Η Τουρκία δηλαδή εξασφάλισε περί τα 80 εκατ. € από την ΕΕ για απόκτηση 139 ειδικών οχημάτων επιτηρήσεως, όταν η Ελλάδα δεν ενδιαφέρθηκε να αποκτήσει με κοινοτική χρηματοδότηση για τον Ελληνικό Στρατό ούτε μία φορητή θερμική κάμερα!Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΝΕΟ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ  UAV ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 24 ΩΡΕΣ. 
Τοποθετήθηκαν οι πτέρυγες στο νέο επιθετικό UAV Akıncı όπως ανακοίνωσε η εταιρεία που θα το κατασκευάσει.


Το UAV θα μπορεί να παραμένει στον αέρα για 24 ώρες οπλισμένο με βλήματα αέρος-εδάφους/επιφανείας πετώντας στα 40.000 πόδια και ικανό να πλήττει μια σειρά στόχων από αεροπορικές βάσεις μέχρι Α/Α συστήματα.  


Οι πρώτες παραδόσεις του νέου αυτού UAV πρόκειται να γίνουν το 2020 στην τουρκική Αεροπορία.

Η  Ελλάδα  όμως  διαθέτει  τους  πολεμιστές  Τσίπρα,  Καμμένο,  Βίτσα,  Φίλη,  Κυριάκο   και  όλο  το  κακό  συναπάντημα.


ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΕΙΔΗΣΗ  (22  Οκτωβρίου  2018).

Τουρκικά UAV πετούν επάνω από την Μεγίστη και τα ελληνικά πολεμικά σκάφη

Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) πιθανότατα MALE ANKA-I, πέταξαν επάνω από τις ελληνικές φρεγάτες Νικηφόρος Φωκάς (F-466) και Σαλαμίς (F455) που πλέουν στην περιοχή παρακολουθώντας τις κινήσεις του τουρκικού στολίσκου (το Barbaros, ένα συνοδευτικό πλοίο του, δύο φρεγάτες και δύο ΤΠΚ) στην Ανατολική Μεσόγειο επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Αντίστοιχα τουρκικά UAV εντοπίστηκαν να πετούν και στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου, καταγράφοντας τις ελληνικές ναυτικές Follow-on-Forces, βασικά δύο πυραυλακάτους, κλάσης Ρουσσέν  που ενεδρεύουν στην περιοχή και αναμένουν διαταγές να σπεύσουν και αυτές σε περίπτωση που απαιτηθεί.
Με τις νέες δυνατότητες C-Band Data Link System, το οποίο παρέχει επικοινωνία μεταξύ των τουρκικών UAV και των επίγειων σταθμών ελέγχου τους σε απόσταση πλέον 400 χιλιομέτρων, πλέον τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί από ατα τουρκικά UAV
Yπουργείο Εθνικής Αμυνας «Ιπτάμενα ίχνη περιορισμένης διατομής εντοπίστηκαν να κινούνται σε σταθερή πορεία περιμετρικά ή και επάνω από τις μονάδες του ΠΝ που πλέουν στα ανατολικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».
Το ανησυχητικό είναι ότι κινούνται και επάνω και γύρω από το σύμπλεγμα της Μεγίστης, στοχοποιώντας και τις εκεί δυνάμεις του ΠΝ και όχι, μόνο, φυσικά.
Επίσης καταγράφηκε από τα συστήματα ESM των ελληνικών πλοίων ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των UAV και των ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών CN-235 που δρουν στην περιοχή, με αποστολή τον εντοπισμό των εύο ελληνικών υποβρυχίων (ένα Type 214 κι ένα άλλο που πλέει δυτικότερα σε απόσταση περίπου 50 μιλίων από το Barbaros).

 ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...