Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ  ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ.  
Η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,  ΒΙΑΣΜΕΝΗ  ΚΑΙ  ΝΑΡΚΩΜΕΝΗ,  ΣΕ  ΛΗΘΑΡΓΟ.  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ, ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΓΑΜΗΣΕΙΣ ΤΡΕΙΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ».


Διαβάστε  πριν  τα  παρακάτω  άρθρα:

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΗ ΔΗΛΩΣΗ.

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΑΡΚΟΖΙ, (ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ), ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ (!) 

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΛΑΜΕΝΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΨΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ; 


Η  Κολομβία  των  Βαλκανίων.  Διαταγή  ενός  Έλληνα  πρωθυπουργού,  του  Σαμαρά,  στον  εισαγγελέα  παναθηναϊκάκια:  «τους  τρεις  βουλευτές  που  σου  φέρνουν,  να  τους  γαμήσεις».  Γι  αυτήν,  την  σπουδαιότερη  υπόθεση  διαφθοράς  της  ελληνικής  δικαιοσύνης  στην  μεταπολεμική  Ελλάδα,  άκρα του  τάφου  σιωπή.  Δεν  υπήρξε  καμία  τοποθέτηση  από  τις  λαλίστατες  δικαστικές  συνδικαλιστικές  ενώσεις,  την  ένωση  εισαγγελέων  Ελλάδος  και  την  ένωση  δικαστών  και  εισαγγελέων.
Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, όπου θα είχε διαρρεύσει ηχητικό  ντοκουμέντο, που εμφανίζει τον πρωθυπουργό της χώρας να δίνει εντολές στη Δικαιοσύνη, ο πρωθυπουργός αυτός θα είχε παραιτηθεί.
Αν αποδεικνυόταν πως αυτό το ηχητικό ήταν προϊόν υποκλοπής, δηλαδή κάποιος είχε υποκλέψει τον πρωθυπουργό να δίνει αυτές τις εντολές, τότε ίσως αυτός  ο  πρωθυπουργός  και να είχε αυτοκτονήσει.
Σε κάθε περίπτωση, πρωθυπουργός και Δικαιοσύνη θα ενεργοποιούσαν μια  - έστω - τυπική έρευνα.


https://youtu.be/jdm8uSIxf2c
 
Η  έλλειψη  οποιασδήποτε  ευθιξίας  και  η  γαϊδουρινή  αναισθησία  των  διεφθαρμένων  "ελλήνων"  πολιτικών  είναι  παροιμιώδης.  (Βουλγαρία:  (17.11.18)   Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός επειδή  προσέβαλε τους γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες.  Βουλγαρία:  (31.08.18)  Παραίτηση τριών υπουργών μετά από πολύνεκρο δυστύχημα.).  Ρουμανία: Το Κράτος Δικαίου στη Ρουμανία διέταξε προχθές  προκαταρτική εξέταση σε βάρος του Υπουργού Εξωτερικών για κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με τον διορισμό του γιού του που είναι διπλωμάτης ως προξένου στο Στρασβούργο. 


ΜΙΑ  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ  ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ,  EΓΙΝΕ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΕΝΟΣ  ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥ  KΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ (!)  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.    

Στην  σημερινή  Ελλάδα,  που  κυβερνούν  οι  κομμουνιστές  (μοναδικό  φαινόμενο  στην  Ευρώπη),  μία  πρώην  πρόεδρος  του  Αρείου  Πάγου,  προσλήφθηκε  από  τον  αγράμματο  και  προδότη  «πρωθυπουργό»,  -  που  έκανε  10  χρόνια  να  πάρει  ( - με  μέσον)  το  πτυχίο   σαν  υπάλληλος  γραμματειακής  υποστήριξης. 


Υπάρχει  μεγαλύτερος  ξεφτιλισμός  για  την  ελληνική  δικαιοσύνη;   


Η  τραγική   δημοσιο - υπαλληλοποίηση  και  κομματικοποίηση  των  δικαστικών  λειτουργών  στην  Ελλάδα. ΤΟ  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ  ΙΣΤΟΡΙΚΟ  ΤΗΣ  ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ  ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΜΕ  ΤΟΝ  ΣΑΜΑΡΑ


Στην Ελλάδα, το 2014, κυκλοφόρησε ηχητικό, το οποίο εμφανίζει τον Αντώνη Σαμαρά να δίνει εντολή σε κυβερνητικό αξιωματούχο να μεταφέρει την εντολή σε εισαγγελέα, για να συμπεριφερθεί με συγκεκριμένο τρόπο σε κατηγορούμενους.  
(Όπως  αποκαλύφτηκε  αργότερα, οι  γνωστοί  παγκόσμιοι  δυνάστες    είχαν  δώσει  εντολή  στον  "πρωθυπουργό"  Σαμαρά,  να  πράξει  αυτά  που  έπραξε).

Η εντολή δεν είναι τόσο ευγενική, όπως πλέον γνωρίζει το πανελλήνιο, και ίσως ο τρόπος που εκφράστηκε,  να  δηλώνει πολλά για τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. 


Το θέμα είναι και πάλι η Δικαιοσύνη, η οποία έχει φτάσει στο σημείο όχι μόνο να κρυφοκοιτάζει, αλλά να μην ντρέπεται κιόλας για όσα απροκάλυπτα κάνει. 


Στους ανώτερους βαθμούς της έχουν δημιουργηθεί παραθεσμικές ομάδες, που χρησιμοποιούν την εξουσία τους με το χειρότερο τρόπο, βασιζόμενες στο τραγικό δεδομένο πως δεν υπάρχει κανένας να τους ελέγξει.

Η κυκλοφορία του ηχητικού, με έναν άντρα, του οποίου η φωνή είναι του Αντώνη Σαμαρά και δίνει την εντολή «πες στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε, να τους γαμήσει», ήταν ένα σοκ από κάθε άποψη.


(Ο  «παναθηναϊκάκιας»  εισαγγελέας  είναι  αυτός,  που φυλάκισε  συνολικά  70  αθώους  Έλληνες  πατριώτες,  κατόπιν  διαταγών  των  ιουδαίων  και του  Σαμαρά.  Τον  βοήθησαν  και  δύο  δικαστίνες,  που  επιλέχτηκαν  "κατάλληλα",  μιας  και  αναφέρθηκε,  χωρίς  να  διαψευσθεί,  ότι  στα  νιάτα  τους  ήταν  οργανωμένες  στο μαοϊστικό  κομμουνιστικό  κόμμα  (Π.Π.Σ.Π.),  στο κόμμα   που  ανήκαν  στα  νιάτα  τους  ο  Ξηρός  και  ο  Κουφοντίνας.  Τίποτε  δεν  είναι  τυχαίο.  Στην  χώρα  της  ανοργανωσιάς,  αυτά  τα  πράγματα  δουλεύουν  ρολόι.  Άλλωστε  ο  επιβλέπων  ρυθμιστής - ανθύπατος  έχει  και  χρήμα  και  πνεύμα).  

ΕΝΑΣ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΠΟΥ  ΣΤΗΝΕΙ  ΔΙΚΕΣ,  
ΓΙΑΤΙ  ΕΤΣΙ  ΤΟΥ  ΑΡΕΣΕΙ.  

 Ή κάποιος παρίστανε με επικίνδυνο τρόπο τον πρωθυπουργό ή κάποιος είχε υποκλέψει πραγματικά τον πρωθυπουργό και ταυτόχρονα αποκάλυπτε πως στήνει δίκες και εισαγγελικές έρευνες
Σε κάθε περίπτωση, η Δικαιοσύνη έπρεπε να διατάξει έρευνα για να δει τι συμβαίνει. 
Πόσο μάλλον όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε δημόσια πως ο Παναθηναϊκάκιας ειναι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος με τον τρόπο αυτό έπαιρνε εντολή από τον Σαμαρά, να προφυλακίσει τους εκλεγμένους  από  τον  λαό  βουλευτές  του  ελληνικού  κοινοβουλίου  (!) Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα.
Η απάντηση του «κατηγορούμενου» εισαγγελέα ήταν πως το μόνο αληθές είναι πως είναι Παναθηναϊκός.  
Έφτανε αυτή η δήλωση για να σταματήσει κάθε ενδιαφέρον της Δικαιοσύνης για την υπόθεση;

ΤΑ  ΔΕΔΟΜΕΝΑ  ΣΤΗΝ  ΥΠΟΘΕΣΗ:


Σε μια υπόθεση έχουμε:


Κάποιος παρακολουθεί και καταγράφει τον πρωθυπουργό. 
Καμιά εισαγγελική αρχή δεν κινείται για να διαπιστώσει ποιος είναι αυτός που υποκλέπτει τον πρωθυπουργό και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι συνεργάτες του; Κατάσκοποι; Και με ποιο σκοπό;

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών εμφανίζεται να παίρνει εντολές από πολιτικά πρόσωπα για τον τρόπο που θα λειτουργήσει. 


Ούτε οι προϊστάμενοί του ενδιαφέρονται να δουν αν είναι αλήθεια, αν δηλαδή η Δικαιοσύνη είναι σουρωτήρι, ούτε ο ίδιος προκαλεί έρευνα για να αποδείξει πως δεν είναι ο ίδιος. 


Ο  ΑΡΕΙΟΣ  ΠΑΓΟΣ  ΤΗΡΕΙ  ΣΙΓΗ  ΙΧΘΥΟΣ  ΣΤΗΝ  ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ  ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.


Ο Άρειος Πάγος τηρεί σιγή ιχθύος
, ενώ ο πρωθυπουργός αποδέχεται τον εξευτελισμό του ονόματός του, της πρωθυπουργικής ιδιότητας και της Δικαιοσύνης.

Αν δεν ισχύει τίποτα από αυτά, τότε κάποιος συκοφαντεί τον πρωθυπουργό και τη Δικαιοσύνη και δημιουργεί με ψεύτικα ηχητικά ψευδή εικόνα για τη Δημοκρατία. 

Απειλεί δηλαδή και το Σύνταγμα και την τάξη.

Έρευνα δεν υπήρξε. 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας παρέμεινε προϊστάμενος και ο Άρειος Πάγος, ο οποίος κατά καιρούς διυλίζει νομικούς κώνωπες, κατάπιε την κάμηλο και την προσβολή για τη Δικαιοσύνη.

Δεν έγιναν ούτε τα στοιχειώδη και τυπικά, να κληθεί δηλαδή ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης να καταθέσει, γιατί κατονόμασε τον Ισίδωρο Ντογιάκο ως εντολοδόχο, και να τον διώξει σε περίπτωση που δεν κατάφερνε να στηρίξει τα λεγόμενά του. 

Η επιχειρηματολογία της εποχής ήταν πως αυτά τα έλεγε η Χρυσή Αυγή,  άρα  από  μόνο  του  αυτό  μειώνει  την  αξία  των  στοιχείων.
 Αυτό  δεν μπορεί να είναι ένα νομικό επιχείρημα για τα όργανα της Δικαιοσύνης. 
Αυτό που ερευνά η Δικαιοσύνη δεν είναι η πολιτική προτίμηση αλλά τα γεγονότα. 
Και τα γεγονότα δεν τα ερεύνησε ποτέ. 
Η Χρυσή Αυγή, για ευνόητους λόγους, προχώρησε σε έκθεση  ευρωπαίων  αξιόπιστων  εμπειρογνωμόνων,  για το αν είναι ο Αντώνης Σαμαράς αυτός που ακούγεται στο επίμαχο βίντεο. 

Τα συμπεράσματα της αξιόπιστης  διεθνούς  πραγματογνωμοσύνης: «Αυθεντικό το ηχητικό.  Ο  Σαμαράς  μιλάει  στο  βίντεο».  


Τρεις  Ευρωβουλευτές έθεσαν το ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποβάλλοντας σχετική ερώτηση:

"Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στα πρακτικά της ελληνικής Βουλής, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ηχητικό απόσπασμα στο οποίο εμφανίζεται ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να συνομιλεί με ανώτατο δικαστικό και να του αναφέρει τα εξής: "Πες στον ψηλό τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμήσει". Σύμφωνα με όσα ελέχθησαν στη Βουλή, "Παναθηναϊκάκιας" είναι ο εισαγγελέας Ντογιάκος, κάτι που έχει επιβεβαιώσει και ο ίδιος σε συνέντευξη του, ενώ ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στην απολογία των τριών Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα (τότε) οι οποίοι και προφυλακίστηκαν. Εάν επιβεβαιωθούν οι παραπάνω ισχυρισμοί, η παρέμβαση του Πρωθυπουργού στην Ελληνική Δικαιοσύνη συνιστά κατάφωρη παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών.
Ερωτάται λοιπόν η Επιτροπή:
1) Είναι ενήμερη για αυτές τις εξελίξεις στην Ελλάδα;
2) Παρατηρεί την αποτελεσματική εφαρμογή των οδηγιών της Ε.Ε. σχετικά με την διάκριση των εξουσιών και την εξασφάλιση κράτους Δικαίου;

3) Πώς προτίθεται να αντιδράσει αν επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί;


https://www.youtube.com/watch?v=U6e0u7zVX2M
http://rutube.ru/video/4f34c577a76fa455f9705e03fa4c40fe/
Το επίμαχο ηχητικό υλικό εστάλη σε πιστοποιημένο εργαστήριο του Βελγίου (Recording, Mixing, Mastering Studio - Audio Engineering) και ζητήθηκε από ειδικό πραγματογνώμονα – μηχανικό ήχου (Audio Engineering Diploma, S.A.E. - No 14537) να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:
Αν είναι μονταρισμένο το αρχείο (με απλά λόγια αν έχει υποστεί «κοπτοραπτική») και
Αν η φωνή που ακούγεται ανήκει στον Σαμαρά ή αν πρόκειται για μίμο (για την ακρίβεια εστάλησαν αρχεία ήχου από ομιλίες και συνεντεύξεις του Σαμαρά και ζητήθηκε να ερευνηθεί αν η φωνή που ακούγεται σε αυτά ταυτίζεται με τη φωνή που δίνει την εντολή στον «Παναθηναϊκάκια».)
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ:
1) ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ Ή ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
2) Η ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
Η ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.
ΠΟΥ  ΠΗΓΕ  Η  ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΣΑΜΑΡΑ  ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ;


Η δικογραφία που αφορά στον Αντώνη Σαμαρά σχετίζεται με τη γνωστή καταγραφή συνομιλίας του, η οποία είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο στις 10 Δεκεμβρίου του 2014, και στην οποία φέρεται ο πρώην πρωθυπουργός να λέει «πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμήσει…».  
Η φράση φέρεται να αφορά σε  παρέμβασή του σε ανώτατο -τότε- εισαγγελικό λειτουργό και σε κατηγορουμένους της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επρόκειτο να απολογηθούν.
Διερευνάται εάν έχει προκληθεί παράβαση καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού, σε βαθμό πλημμελήματος.
Υπενθυμίζεται ότι δεν έχει εντοπιστεί το άτομο που κατέγραψε τη φερόμενη ως συνομιλία του Αντώνη Σαμαρά, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου πάντως έκρινε ότι πρέπει να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού, ενώ είχε προηγηθεί καταγγελία πολίτη στον Άρειο Πάγο.

Η  Εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε  ποινική δίωξη κατά Σαμαρά για τις εντολές προφυλακίσεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής
Με αφορμή το συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσίασε στη βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης στις 10 Δεκεμβρίου 2014,  ζητήθηκε,  με  καθυστέρηση  2,5  ετών, η ποινική δίωξη του Σαμαρά για πρόκληση σε τέλεση εγκλήματος.
«Η δικογραφία αφορά τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμάρα και συγκεκριμένα ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 10 Δεκεμβρίου 2014. Σε αυτό το ηχητικό απόσπασμα ακούγεται η φράση "πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμήσει".  Η εν λόγω προτροπή φαίνεται να αφορούσε κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής ενόψει της απολογίας τους και φέρεται να αποδίδεται στον πρώην Πρωθυπουργό.
Για το ζήτημα κατατέθηκε καταγγελία από πολίτη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην οποία αναφερόταν ως διερευνόμενο αδίκημα αυτό της παραβίασης απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών και έθετε ζητήματα για την ασφάλεια της χώρας από την παρακολούθηση των επικοινωνιών του Πρωθυπουργού.
Ωστόσο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέληξε ότι πρέπει η Βουλή να αναζητήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην Πρωθυπουργού, ενώ δεν κατέστη δυνατόν στο πλαίσιο της έρευνας να εντοπιστεί ο δράστης της καταγραφής. Το διερευνόμενο αδίκημα είναι της πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού».
Υπενθυμίζουμε ότι ο  Σαμαράς είναι  ο  άνθρωπος για τον οποίο έχει έρθει στην Βουλή δικογραφία από την Εισαγγελία Αθηνών για ηθική αυτουργία σε τέλεση πλημμελήματος και συγκεκριμένα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους δικαστικού λειτουργού για το γνωστό ηχητικό που δίνει εντολές μέσω τρίτου στον "παναθηναϊκάκια".

Η εν λόγω δικογραφία με ευθύνη όλου του "συνταγματικού τόξου" παραμένει στα συρτάρια...


Σε  χθεσινή συνέντευξη  (16.11.2018),  ο δημοσιογράφος Κουρτάκης ρωτά και ο Σαμαράς απαντά:

"- Σας κατηγορούν ότι και εσείς κάνατε παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης. Μάλιστα, επικαλούνται την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής» και κάποια συνομιλία-προτροπή με τον «ψηλό παναθηναϊκάκια»...
- Ξεχάσατε να αναφέρετε ότι αυτήν τη συνομιλία ειδικοί πραγματογνώμονες της Ελληνικής Αστυνομίας την απέρριψαν ως πλαστή... Και κανείς δεν την επικαλέστηκε ξανά ποτέ - πλην της Χρυσής Αυγής και... τον κ. Παπαγγελόπουλου προσφάτως! Με άλλα λόγια, κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Παπαγγελόπουλος υιοθετούν το ψέμα της Χρυσής Αυγής."

Μέρος  του  διαλόγου μεταξύ του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και του Γιάννη Κουρτάκη στην επιτροπή στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 για το ηχητικό Σαμαρά, όπου ο πρώην πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο τον δημοσιογράφο για να κατεβάσει από την ιστοσελίδα των "Παραπολιτικών" την αποκάλυψη (βίντεο 03:59):


Ηλίας Κασιδιάρης: Πότε έγινε αυτό το τηλεφώνημα; Θυμάστε περίπου; Η κατάθεση η δική μου ήταν 4 Δεκεμβρίου του 2014. Πότε έκανε αυτήν την παρέμβαση ο πρώην πρωθυπουργός και σας ανάγκασε να σβήσετε την ανάρτηση;
Γιάννης Κουρτάκης: Την ίδια μέρα.
Ηλίας Κασιδιάρης: Ώρα θυμάστε περίπου;
Γιάννης Κουρτάκης: Απογευματινή ώρα.
Ηλίας Κασιδιάρης: Τι σας είπε περίπου τότε; Πώς δικαιολογήθηκε αυτό το πράγμα που είναι κάτι πρωτοφανές;
Γιάννης Κουρτάκης: Μου είπε ότι είναι μια αθλιότητα και ότι θα ήθελε να κατέβει από το site, γιατί δεν είναι η δική του φωνή.
Ηλίας Κασιδιάρης: Αυτή την δικαιολογία... Εσείς ξέρετε ότι εν συνεχεία υπήρξε πραγματογνωμοσύνη που αποδεικνύει ότι ήταν η δική του φωνή; Το γνωρίζετε αυτό;
Γιάννης Κουρτάκης: Το γνωρίζω, όπως γνωρίζω πολύ καλά ότι την πολύ στενή σχέση του πρώην πρωθυπουργού με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, τον κ. Ισίδωρο Ντογιάκο, τον οποίο και αποκαλούσε "ψηλό παναθηναϊκάκια". ΑΠΡΙΛΙΟΣ  2014.  
Ο  ΣΟΡΟΣ  ΒΡΙΖΕΙ  ΜΕ  ΑΓΡΙΟ  ΤΡΟΠΟ  ΤΟΥΣ  "ΕΛΛΗΝΕΣ"  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ  ΚΑΙ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ:  
"ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ".

Σε γνωστό ξενοδοχείο στο Σύνταγμα συνέφαγε χθες ο Τζορτζ Σόρος μαζί με πλήθος υπουργών, τραπεζιτών και εφοπλιστών.  Ήταν ένα «κλειστό» γεύμα 80 ατόμων, που προσπάθησαν  να  το  κρατήσουν  σε  απόλυτη μυστικότητα.  Η  μυστική  συνάντηση χαρακτηρίστηκε ως  μία «ελληνική λέσχη Mπίντελμπεργκ». Όλοι  άλλωστε  γνωρίζουν  τις  στενές  σχέσεις  του Σόρος  με  Έλληνες επιχειρηματίες  και  τις καλές σχέσεις του με την ΝΔ και το ΠAΣOK.
 Μπορεί οι προσκλήσεις να ήταν αυστηρά προσωπικές, όμως ένα γεύμα στο οποίο παρακάθισαν 80 συνδαιτημόνες, μεταξύ των οποίων εφοπλιστές, τραπεζίτες, υπουργοί και ο Τζωρτζ Σόρος, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, παρά τη μυστικότητα που επιχειρήθηκε να τηρηθεί.  Eπρόκειτο για μια συγκέντρωση που κρατήθηκε μεν μυστική, πριν την πραγματοποίησή της, αλλά έγινε γνωστή εκ των υστέρων, γιατί πολλοί επιχειρηματίες έσπευσαν να το «διαρρεύσουν».
Αμφιτρύωνας ήταν ο κουμπάρος του Σόρος  Στέλιος Ζαββός  και  η  σύζυγός  του  Σοφία Δοξιάδη.  O στενός συνεργάτης του Σόρος που διατηρεί σπίτι στην οδό Bασιλίσσης Σοφίας 39, στην ίδια πολυκατοικία που διαμένουν ο Παναγιώτης Tσάκος, ο Nικόλας Λαιμός, η Aλεξία Πατέρας  και ο Σαρακάκης έχει δεχθεί τουλάχιστον δυο φορές την επίσκεψη του Παπανδρέου στο «φτωχικό» του.
 Oι σχέσεις του Σόρος με τον Zαβό είναι ιδιαίτερα στενές. Όπως στενές είναι και οι σχέσεις του Zαβού με τον ίδιο τον Σαμαρά, τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο.  Είναι  επίσης  γνωστό  ότι ο  Σόρος  χρηματοδοτεί  εκατοντάδες  ύποπτες  ΜΚΟ  κάθε  είδους, καθώς και τον παρακρατικό βόθρο του indymedia.
Μετείχαν οι υπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι υφυπουργοί Γιώργος Μαυραγάνης, Νότης Μηταράκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο πρώην υπουργός Οικονομίας (ΠΑΣΟΚ) Φίλιππος Σαχινίδης,  η  Μαρία  Δαμανάκη,  ο  Θεοχαράκης και η Λούκα Kατσέλη. 
Κατά τις πληροφορίες είχε κληθεί και ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος όμως δεν παραυρέθηκε λόγω του προγραμματισμένου Συμβουλίου Υπουργών για την Καινοτομία.

Από τον τραπεζικό χώρο μετείχαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Γιώργος Ζαννιάς και Αλέξανδρος Τουρκολιάς, αντίστοιχα, ενώ το εφοπλιστικό «παρών» έδωσαν οι Νίκος Τσάκος, Γιώργος Προκοπίου και Πάνος Λασκαρίδης. 


Η  ΟΜΙΛΙΑ  ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ.

Η  ομιλία  του  Σόρος  επικεντρώθηκε  στην  ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ.  Έβρισε  με  άσχημα  λόγια  τους  πολιτικούς  της  Ν.Δ.  και  του  ΠΑΣΟΚ,  γιατί  δεν  κάνουν  αρκετά  για  να  περιορίσουν  την  δύναμη  της  ΧΡΥΣΗΣ  ΑΥΓΗΣ.
Ο  Σόρος δήλωσε  ότι  ανησυχεί ιδιαίτερα για την άνοδο της ακροδεξιάς  σε όλη την Ευρώπη  και  κυριολεκτικά  ούρλιαξε:  "Τελειώνετε επί τέλους με την Χρυσή Αυγή".  O Tζωρτζ Σόρος στη συνέχεια της συζήτησης δέχθηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες.Ο  ΚΑΜΜΕΝΟΣ  ΔΕΝ  ΚΛΗΘΗΚΕ  ΣΤΟ  ΜΥΣΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ.

  Έτσι   ο  τότε  Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ,  στην  Σαμοθράκη, (27/04/14)  αναφέρθηκε  στον  Σόρος  με  τα  εξής  λόγια:  "Ο  Τζωρτζ Σόρος  είναι ανεπιθύμητος. Είναι εθνικά επικίνδυνος. Δεν θα βάλουμε στην ακριτική μας περιοχή τον άνθρωπο των UCK και τον άνθρωπο της Άγκυρας, που παρουσιάζεται ως μεγάλος «επενδυτής», αλλά πίσω από τα σχέδια του κρύβονται πολλές ύποπτες πτυχές.  Ο πιο ύποπτος «επενδυτής» μέσα στην παγκόσμια οικονομία της Νέας Τάξης πραγμάτων, συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου και Υπουργών της σημερινής συγκυβέρνησης, προφανέστατα με εντολή Σαμαρά – Βενιζέλου, δεν θα μετατρέψει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε Κόσσοβο. Αυτός ξέρει καλά το συγκεκριμένο παιχνίδι της κοσσοβοποίησης. Αλλά εδώ δεν θα κυκλοφορήσουν τα «λερωμένα» δολάρια ή ευρώ του".
ΣΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ΤΗΣ  ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ  ΚΑΠΟΙΟΣ  ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ

Η  πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατήγγειλε  την ύπαρξη κάποιου «Ρασπούτιν» στην  ελληνική  δικαιοσύνη,  που παρεμπόδιζε ή καθόριζε τις υπό διερεύνηση από την ελληνική Δικαιοσύνη υποθέσεις διαφθοράς της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ  (ΖΩΝΤΑΝΑ)  ΣΤΗΝ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:


«Έλα, Ελένη (Ράικου), καλημέρα.  Σε παίρνω από τον δημοσιογράφο  Παπαδάκη, από την τηλεοπτική  εκπομπή, έχουμε περιστατικό  για  σένα». (Δηλαδή « Βγάλε ένα ενταλματάκι»).Στην  Ελλάδα  του  2013  όλα  μπορεί  να  συμβούν:  σε  ζωντανή  σύνδεση,  που  βλέπει  όλο  το  πανελλήνιο,  τυχάρπαστος  δημοσιογράφος,  διατάζει  τηλεφωνικώς  την  εισαγγελέα  Ράικου,  να  συλλάβει  κάποιον  πολιτικό  αντίπαλο  (!),  και  εδώ  ανοίγονται  οι  πόρτες  του  φρενοκομείου,  εδώ – κυριολεκτικά – τρελαίνεται  κανείς:  η  εισαγγελέας  Ράικου  το  κάνει  και  δεν  κουνιέται   φύλλο. Ο  δημοσιογράφος  και  εκδότης  της εφημερίδας «Ποντίκι»  Δελατόλας (γνωστός από τη θητεία του σε ΜΜΕ "νταβατζήδων"), αυτόπτης μάρτυρας ενός  τηλεοπτικού   επεισοδίου, τηλεφωνεί στη φίλη του (ίσως και υπάλληλό του), προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράικου, για να ασκήσει ποινική δίωξη σε  κάποιον υποψήφιο βουλευτή,   η οποία  αμέσως  μετά  ζήτησε τη σύλληψη του υποψηφίου βουλευτή  με την αυτόφωρη διαδικασία.  
Δηλαδή  για  να  το  καταλάβουμε:  ένας δημοσιογράφος (ρουφιάνος;  καρφί;  καταδότης;)  υπαγόρευσε τηλεφωνικώς σε μία εισαγγελέα μία  προτροπή, προσφωνώντας την μάλιστα και με το άκρως υποτιμητικό για τον θεσμό της Δικαιοσύνης:  « Έλα …"Ελένη"... καλημέρα».
Αργότερα  η  Ράικου  αρνήθηκε  το  γεγονός  λεκτικά.  

  Μπορούσε  να  επιβεβαιωθεί  ή  να  καταρριφθεί  με  ένα  απλό  τσεκάρισμα  στην  τηλεφωνική  εταιρεία.  Δυστυχώς  αρνήθηκε.
   
 

H  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ  ΡΑΪΚΟΥ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  ΛΕΚΤΙΚΑ   ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ  ΔΙΚΑΣΤΕΣ  

Η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου παραιτήθηκε καταγγέλοντας παρακράτος και πολιτικά πρόσωπα τα οποία διαχρονικά παίζουν βρώμικο (και χρηματιζόμενο από τα εκάστοτε συμφέροντα) ρόλο.
Γράφει η Ελένη Ράικου: « ζητώ την αντικατάστασή μου γιατί αρνούμαι να μετατραπώ σε “Ιφιγένεια”  στο βωμό  των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου οι οποίοι ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οι οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική μου εξόντωση έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς μας.
Με αστειότητες και εκμεταλλευόμενοι την τουλάχιστον ανεξήγητη ενέργεια συγκεκριμένης ανακρίτριας “έστησαν” μία πρωτοφανή ιστορία συκοφάντησής μου. Επειδή έχω στοχοποιηθεί  από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς που σκοπό έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου μου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας και όχι μόνο, και επειδή δεν αισθάνομαι ότι απολαμβάνω της θεσμικής προστασίας που δικαιούμαι, ζητώ την αντικατάστασή μου». ΔΥΟ  ΓΑΪΔΑΡΟΙ  ΜΑΛΩΝΑΝΕ  ΠΑΝΩ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΠΤΩΜΑ  ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.     
Εναντίον της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στρέφεται η προκάτοχός της,  εισαγγελέας  Ελένη Ράικου.
H κατάθεση αγωγής εισαγγελέα κατά εισαγγελέα είναι γεγονός πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά.Η κ. Ράικου κατέθεσε αγωγή κακοδικίας στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας επικαλούμενη παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης,παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελική λειτουργός προσέφυγε μαζί με τον σύζυγό της Λάζαρο Καρνέση, για τον οποίο δημοσιεύματα ανέφεραν πως ήταν στη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis.

Για τη διαρροή οι προσφεύγοντες θεωρούν υπεύθυνη την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη καθώς και συνεργάτες της και για το λόγο αυτό κατέθεσαν την αγωγή ζητώντας αποζημίωση.

Ο σύζυγος της Ελένης Ράικου έχει δημόσια αρνηθεί οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την φαρμακοβιομηχανία. Όπως έχει δηλώσει, έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών κάνοντας συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της NOVARTIS.

Η αμοιβή αυτή υποστηρίζει ήταν καθόλα νόμιμη ενώ απέδωσε τη δημοσιοποίηση των εν λόγω στοιχείων στην προσπάθεια κάποιων να στοχοποιήσουν τη σύζυγό του.

Για το θέμα αυτό έχει υποβληθεί από τον ίδιο και μήνυση.
ΚΑΙ  Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ  ΤΟΝ  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑ

  Ο  ίδιος  ο  σημερινός  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπονόησε,  στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την Δικαιοσύνη που  έγινε  στην  βουλή  το  2016,  ότι  με τον χαρακτηρισμό «Παναθηναϊκάκιας».  ο  Σαμαράς  εννοεί τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο. 
Άρα  όλοι οι  Έλληνες  πολιτικοί  γνωρίζουν  το  απίστευτο  γεγονός  και  σιωπούν.


ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ  Ο  ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ  ΩΣ  «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑΣ»  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ  ΓΙΑ  ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ  ΕΞΟΥΣΙΑΣ  ΚΑΙ  ΜΕΤΑ  ΠΡΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ  ΣΕ  ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ  ΤΟΥ  ΑΡΕΙΟΥ  ΠΑΓΟΥ.

Η  ΚΟΛΟΜΒΙΑ   ΠΟΥ  ΛΕΓΑΜΕ…Με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών που όμως οδηγεί στην έκπτωσή του από το αξίωμα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, όπως προβλέπει ο νόμος, τιμωρήθηκε ο Ισίδωρος Ντογιάκος, μετά από πειθαρχική δίωξη που του είχε ασκηθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Στον πρώτο βαθμό, ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε τιμωρηθεί με απλή επίπληξη, για «συμπεριφορά μη συνάδουσα με την ιδιότητά του ως εισαγγελικού λειτουργού και κατάχρηση εξουσίας ως διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών», ενώ η υπόθεση εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από έφεση που είχε ασκήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
Επί της ουσίας, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου κατηγορούσε τον Ντογιάκο ότι είχε δρομολογήσει την Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με θέμα: «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών». Η απόφαση αυτή του Ντογιάκου είχε λάβει χώρα μόλις δύο ημέρες μετά την κλήση του από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη εκλογή του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.
Μετά την επιβολή της ποινής, ο Ισίδωρος Ντογιάκος θα πρέπει αυτεπάγγελτα να μετατεθεί από την περιοχή όπου διαπράχθηκαν τα πειθαρχικά αδικήματα.  
Το ερώτημα  είναι αν ο ίδιος ο Ντογιάκος, όπως και ο εισαγγελέας Γιώργος Γεράκης ο οποίος τυχαίνει να είναι και κουμπάρος του, έχουν υπηρετήσει ποτέ σε οποιαδήποτε άλλη Εισαγγελία πλην αυτής της Αθήνας.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΝΙΚΟΥ ΣΑΛΑΤΑ.

 
"ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ".


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ: 
«Οι καταγγελίες που είπαν οι κύκλοι της κυρίας Ράικου είναι πολύ σοβαρές και πρέπει να ελεγχθούν.
Είναι μια επίλεκτη δικαστικός.
Οι δικαστές και η κοινή γνώμη πιστεύουμε ότι αυτές οι καταγγελίες μπορεί να είναι αληθινές, αυτό ενισχύεται από τα γεγονότα.
Θυμόμαστε τι προσπάθησε η κυρία Θάνου (πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου !) να κάνει.
 Προσπάθησε να καταργήσει το Σύνταγμα για να παραμείνει στην θέση της.
Την επόμενη ημέρα έγινε διευθύντρια του κυρίου Τσίπρα.
Αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός ενέκρινε την πορεία της κυρίας Θάνου, της έβαλε θετικό πρόσημο.  
Γίναμε θεατές μια δημόσιας, ολοφάνερης συναλλαγής ανάμεσα της δικαστικής και της εκτελεστικής εξουσίας. 
Όταν γίνεται δημόσια μια τέτοια συναλλαγή, φανταζόμαστε τι γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες. 
Αυτό ενισχύει την άποψη μας... δεν ξέρουμε τι έχει γίνει, πρέπει να κληθεί η κυρία Ράικου, να απαντήσει. Η ανοχή του πρωθυπουργού, είναι αυτό που μας ανησυχεί και μας θλίβει περισσότερο».

Αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είπε πως:
 «δεν είναι κάτι φυσικό να παραιτείται κάποιος από το δικαστικό σώμα, να γίνεται αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών επί δεξιάς κυβέρνησης και μετά να γίνεται υπουργός Δικαιοσύνης επί αριστερής κυβέρνησης».

Δημοσιογράφος  Τριανταφυλλόπουλος:
«Ο γιος του κ. Σαλάτα, ο κ. Χρήστος Σαλάτας, δικηγόρος, είναι ο στενός συνεργάτης του γνωστού ποινικολόγου κ. Δημητρακόπουλου ο οποίος είναι και ο δικηγόρος του Θέμου Αναστασιάδη τον οποίο η Δικαιοσύνη με απόφαση της τον έκρινε «πτωχό», ναι «πτωχό» και ως εκ τούτου « ουκ αν λάβεις εκ του μη έχοντος» οπότε ξεχάστε φίλοι μου τα οφειλόμενα, τις μαύρες σακούλες με τα 5 εκατομμύρια, την υπόθεση στα σύνορα Γαλλίας – Ελβετίας με την επιταγή (εκεί στο Φερνέϊγ Βολτέρ που το γνωρίζει πολύ καλά η ελίτ)».

Εισηγητής εφέτης Νίκος Σαλάτας στο βούλευμα για ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: "Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση".Ενώ σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Συνδέμσου και άλλα 55 περίπου στελέχη, πρώην βουλευτές, μέλη του κόμματος κλπ παραπέμπονται σε δίκη από το Συμβούλιο Εφετών με πλειοψηφία 2-1, εντυπωσιάζει ο τεκμηριωμένος και θαρραλέος λόγος του μειοψηφούντος εφέτη-εισηγητή Νίκου Σαλάτα, ο οποίος αναφέρει ξεκάθαρα και τεκμηριωμένα ότι δεν μπορεί να αποδοθεί η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος των κατηγορουμένων, ενώ σημειώνει σε διάφορα σημεία της εισήγησής του ότι "Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να καταδεικνύει ρόλο εγκληματικής οργάνωσης στο κόμμα".
Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα: «Η σύμβαση του Παλέρμο ορίζει ως οργανωμένη εγκληματική ομάδα τη δομημένη ομάδα, που κάποια χρονική στιγμή ενεργεί με κοινό σκοπό τέλεσης ενός ή περισσότερων εγκλημάτων προκειμένου να προσποριστεί αμέσως ή εμμέσως οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος».
Και η σύμβαση αυτή, σύμφωνα με τον εισηγητή, υπερισχύει της ελληνικής νομοθεσίας.
Σε ό, τι αφορά στο αδίκημα της οπλοκατοχής, ο κ. Σαλάτας διατυπώνει τη γνώμη ότι «δεν στοιχειοθετείται σε βάρος των κατηγορουμένων διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και πυρομαχικών, αλλά απλή, διότι δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι κατείχαν τα ευρεθέντα σε αυτούς όπλο και πυρομαχικά με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής». Κι αυτό γιατί «εφόσον δεν υπάρχει βάσιμη κατηγορία για εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να νοηθεί και σκοπός παράνομου εφοδιασμού αυτής με τα εν λόγω όπλα και πυρομαχικά».


 Τελικά  τι  υπόθεση  έχουμε  για  την  δικαιοσύνη  της  Κολομβίας  των  Βαλκανίων;

Πρωθυπουργός  της  Ελλάδος  (της  Ν.Δ.,  του  φιλελεύθερου  δεξιού  δημοκρατικού  κέντρου  και  δεν  συμμαζεύεται…),  παίρνει  τηλέφωνο  σε  υπουργό  και  διατάσσει,  με  απότομο  αυστηρό  επιτακτικό  ύφος   και  ευγενικά  λόγια,  ο  εισαγγελέας  της  ελληνικής  δικαιοσύνης  να  γαμήσει  -  ναι,  επί  λέξει,  να  γαμήσει -  ο  εισαγγελέας  της  ελληνικής  δικαιοσύνης  κάποιους  πολιτικούς  του  αντιπάλους  και  μάλιστα  εκλεγμένους  βουλευτές.  Ο  εισαγγελέας  μετά  μερικές  ημέρες  πράγματι  τους  γαμάει  -  και  μάλιστα  χωρίς  να  έχουν  διαπράξει  τίποτε  απολύτως  -  και  τους  στέλνει  στην  φυλακή.  


Πρωτοφανές  φαινόμενο  σε  όλο  τον  κόσμο. 

Αμφιβάλλω  αν,  ανάλογο  γεγονός,  έγινε  ποτέ  σε  όλο  τον  κόσμο. 

Πρωθυπουργός  λέει  σε  εισαγγελέα  με  γλώσσα  χαμαιτυπείου:  "να  γαμήσει" - να βάλει  φυλακή - κάποιους  ανθρώπους,  τους  οποιουσδήποτε.  

Και  δεν  κουνιέται  δικαστικό  φύλλο.  
Οι  έμποροι  ναρκωτικών  στην  Κολομβία  έχουν  πιο  σεμνή  γλώσσα  από  τους  έλληνες  πολιτικούς  και  τους  έλληνες  δικαστές,  όταν  θέλουν  να  δολοφονήσουν  κάποιον.

 Η  ελληνική  δικαιοσύνη  σιωπά,  σαν  μωρή  παρθένος,  για  τα  ουσιώδη  και  ανήκουστα  αυτά  γεγονότα  και  μετά  προβιβάζει  σε  αρεοπαγίτη  τον  γαμιστερό  εισαγγελέα !

 

Το  ζήτημα  έχει  τεράστια  πολιτική,  κοινωνική,  ηθική  και  ιστορική  σημασία.
Θα  έπρεπε  να  εκφράσουν  την  άποψή  τους  επ' αυτού  όλες  οι  κοινωνικές  ομάδες,  οι  πνευματικοί  άνθρωποι,  οι  πανεπιστημιακοί,  οι  νομικές  σχολές,  οι  συνδικαλιστικές  ηγεσίες,  η  εκκλησία,  όλοι.  Για  άλλα,  κατά  κανόνα  ασήμαντα  ζητήματα,  γίνονται  ατελείωτες  παρεμβάσεις  και  αναφορές.
Για  το  κορυφαίο  και  απίστευτο  αυτό  γεγονός  ακούσατε  εσείς  τίποτε;   Και  κάτι  άλλο:Στις 13 Αυγούστου του 2010  δολοφονήθηκε από Αλβανούς ο Χειμαρριώτης Αριστοτέλης Γκούμας,  γιατί  μιλούσε  Ελληνικά.

 Έβγαλαν  καμιά  ανακοίνωση  για  την  δολοφονία  στην  Βόρειο  Ήπειρο  του  Αριστοτέλη  Γκούμα  το  2010  οι  ελληνικές  συνδικαλιστικές  ενώσεις  των  δικαστών  και  εισαγγελέων; 

Έβγαλαν  καμιά  ανακοίνωση  για  την  δολοφονία   στην  Κύπρο  των  εθνομαρτύρων  Σολωμού  και  Ισαάκ  πριν  22  χρόνια οι  ελληνικές  συνδικαλιστικές  ενώσεις  των  δικαστών  και  εισαγγελέων;

Έβγαλαν  καμιά  ανακοίνωση  για  τον  εθνομάρτυρα  Κωνσταντίνο  Κατσίφα  οι  ελληνικές  συνδικαλιστικές  ενώσεις  των  δικαστών  και  εισαγγελέων; 

(Το  -  μουσάτο  και  αξύριστο  -  προεδρείο  της  Ένωσης  Δικαστών  και  Εισαγγελέων  ανακοίνωσε  επίσημα  προχθές  ότι  κάνει  "αντιφασιστικό  αγώνα".  Με  κάτι  τέτοιες,  ανεπίτρεπτες  πολιτικολογίες,  για  την  ιδιότητα  του  δικαστή,  ασχολούνται  οι  έλληνες  δικαστές.  Λες  και  προετοιμάζονται  να  βγουν  στην  πολιτική κονίστρα  με  την  σημαία  της  κομμουνιστικής  ιδεολογίας.  Τις  τελευταίες  ομιλίες  και  ανακοινώσεις  του  προεδρείου  των  ελλήνων  δικαστών  και  εισαγγελέων  τις  προσυπογράφει  ευχαρίστως  ο  Κουφοντίνας,  ο  Ξηρός  και  ο   "Ρουβίκωνας").

 Ευτυχώς  υπάρχει  και  το  Ευρωπαϊκό  Δικαστήριο  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  το  οποίο  το 2008  καταδίκασε την Τουρκία για τη δολοφονία του Σολωμού και επιδίκασε  αποζημίωση στην οικογένειά του. Η  Τουρκία  επίσης  κρίθηκε ένοχη γιατί δεν προχώρησε στις απαιτούμενες έρευνες για να βρεθούν οι δράστες.

ΤΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ «ΑΝΤΑΡCIA» ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. 

 

ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ, ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ  ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ». ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ». («Es gibt noch Richt  er in Berlin»)ΕΛΛΑΔΑ:  Η  ΧΩΡΑ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ  ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ  ΣΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ.

ΕΛΛΑΔΑ:  Η  ΧΩΡΑ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ  ΔΙΚΑΣΤΕΣ.


Η Ελλάδα έχει μια από τις υψηλότερες αναλογίες δικαστών σε σχέση με τον πληθυσμό, στην Ευρώπη. Οι  δικαστές  όμως  έχουν ελάχιστη ή ανύπαρκτη γραμματειακή και τεχνολογική υποστήριξη. Η Ελλάδα είναι η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό του προϋπολογισμού της αφιερωμένο στην δικαιοσύνη.


ΕΛΛΑΔΑ:  Η  ΧΩΡΑ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ  «ΝΟΜΟΥΣ».


Η πρόεδρος των διοικητικών δικαστών  είχε προ τριών  ετών  υπολογίσει ότι μέσα σε 30 μήνες είχαν εκδοθεί 6 αμιγώς φορολογικοί νόμοι, με 177 άρθρα, ενώ είχαν ψηφιστεί άλλες 71 φορολογικές διατάξεις, μέσω άλλων 17 άσχετων νόμων, κι έχουν εκδοθεί 111 υπουργικές αποφάσεις και 138 διευκρινιστικοί εγκύκλιοι για φορολογικά θέματα.

Από  το  1974  ψηφιστεί συνολικά 250 φορολογικοί νόμοι- πάνω από 6 το χρόνο. 
Μέτρο σύγκρισης: Στις ΗΠΑ, στα 250 χρόνια της ανεξαρτησίας, έχουν ψηφιστεί μόλις 10 ομοσπονδιακοί φορολογικοί νόμοι!

Έχει υπολογιστεί ότι στα χρόνια μετά το  1974  ψηφιζόταν ένας νέος νόμος κάθε 3,5 μέρες.

Η Ελλάδα έχει το  πιο αργοκίνητο σύστημα απονομής δικαιοσύνης στην Ευρώπη και σε  όλο  τον  κόσμο.

Ο μέσος χρόνος απόδοσης δικαιοσύνης έχει υπολογιστεί στις 1589 ημέρες  (4,3 χρόνια). Οι εκκρεμείς υποθέσεις μετρούνται σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Οι καταδίκες της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για αργή απονομή δικαιοσύνης, αριθμούν πολλές δεκάδες.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής (justice scoreboard) ο μεγάλος, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αριθμός υποθέσεων που φθάνουν στο ακροατήριο δεν αρκεί για να εξηγήσει την πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις άλλες χώρες καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων.Δικαστές  (28.10.2016):   «Xωρίς δικαιοσύνη, η πολιτική εξουσία είναι οργανωμένη ληστεία».


(Σημείωση:  προφανώς  οι  δικαστές  του  Ελεγκτικού  Συνεδρίου  αναφέρονται  στην σημερινή  ελληνική  πολιτική  εξουσία.  Εξ  άλλου  οι  οδηγίες  όλων  των  «ελλήνων»  πρωθυπουργών  στους  υπουργούς  δικαιοσύνης  είναι  σταθερές:  «επιλέξτε, αν  θέλετε, τους  πιο  μέτριους  δικαστές  για  προέδρους  των  ανωτάτων  δικαστηρίων,  αρκεί   να  ελέγχονται   και  να  είναι  δικοί  μας»).


Την πλήρη αποδοκιμασία τους για την ανοίκειες επιθέσεις που δέχονται οι δικαστές του ΣτΕ, αλλά και για την έλλειψη σεβασμού των προσωπικών δεδομένων των δικαστικών λειτουργών εκφράζουν με ανακοίνωση τους τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Κάνουν μάλιστα λόγο για «νέα φαινόμενα που καταδεικνύουν τον εκπεσμό της δημόσιας ζωής της χώρας».

Το Ελεγκτικό Συνεδρίου αντέδρασε με ανακοίνωσή του στα συμβαίνοντα των τελευταίων εβδομάδων με αφορμή την διάσκεψη των μελών του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και για όσα ακολούθησαν.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου:

Α) Υπενθυμίζει ότι το μέγιστο προαπαιτούμενο του πολιτισμού είναι η Δικαιοσύνη (Σ. Φρόιντ), που αποτελεί και το πρώτο καθήκον της Πολιτείας (Αλεξάντερ Χάμιλτον). Αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, η πολιτική εξουσία δεν είναι παρά μια οργανωμένη ληστεία (Αυγουστίνος) και η δύναμή της χωρίς Δικαιοσύνη δεν είναι τίποτε άλλο παρά τυραννία (Πασκάλ).

Β) Επισημαίνει, αναφορικά με τις απαξιωτικές για τη Δικαιοσύνη πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών παραγόντων, ότι η πολιτική πράξη οφείλει να είναι γόνος αρετής (Πλάτων) και ότι οι δίκαιοι δεν οργίζονται (Ευριπίδης).

Γ) Δηλώνει την πλήρη αποδοκιμασία του τόσο για τις ανοίκειες επιθέσεις κατά του θεσμικού ρόλου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Δικαστηρίου εγνωσμένου κύρους και αξίας, όσο και για την έλλειψη σεβασμού στην ιδιωτική ζωή και τα προσωπικά δεδομένα των λειτουργών του, φαινόμενα δυστυχώς νεοπαγή που συνδηλώνουν και συντείνουν στον εκπεσμό της ποιότητας της δημόσιας ζωής της χώρας.

Δ) Τονίζει ότι ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων συνιστά, κατά το Σύνταγμα, θεμελιώδη υποχρέωση της δικαστικής λειτουργίας και ότι σε μια δημοκρατική πολιτεία είναι μεν αποδεκτή η κριτική των δικαστικών αποφάσεων, ως ανθρώπινων δημιουργημάτων, πλην όμως είναι επικίνδυνη η υπονόμευση του θεσμικού ρόλου της Δικαιοσύνης και της αρχής της διακρίσεως των λειτουργιών».Η  ΑΡΓΗ  ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ  ΤΗΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΣΤΗΝ  ΣΗΜΕΡΙΝΗ  ΕΛΛΑΔΑ

Οι συγγραφείς  Steven Levitsky και Daniel Ziblatt οι οποίοι είναι πολιτικοί επιστήμονες και καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στο βιβλίο τους "Πώς πεθαίνουν οι δημοκρατίες" υποστηρίζουν πως στην εποχή μας οι δημοκρατίες, δεν τελειώνουν πλέον με κάποιο πραξικόπημα που το βαφτίζουν επανάσταση, αλλά μέσω μιας αργής αποδυνάμωσης των θεσμών, όπως η δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ και της σταδιακής αποσάθρωσης πολιτικών κανόνων.
 ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


33 σχόλια :

 1. ΧΑΤΖΑΡΑΣ: "ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ "ΠΑΛΕΥΕ" ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. ΤΩΡΑ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ".

  Πολυτεχνείο 2018: Πλήθος χρήσιμων ηλιθίων αποτίει φόρο βλακείας στην Ηλένια και Cia.

  Σπυρίδων Χατζάρας

  Ήμουν και εγώ εκεί, αλλά το 1973. Από την πρώτη μέρα, ως το τέλος.
  Με έβγαλε ο στρατός από την πύλη της οδού Στουρνάρη. Πήγαινα στις πορείες της επετείου από το 1974, ως το 1983. μετά δεν ξαναπήγα γιατί γηράσκω αεί διδασκόμενος . Και εμαθα και κατάλαβα.
  Το «πολυτεχνείο» το ξεκίνησε το κλιμάκιο της Cia. O Γκας Αβράκωτος με τον Ιωαννίδη για να ανατρέψουν τον Μαρκεζίνη και τον Παπαδόπουλο. Για αυτό λέω Ηλένια Μαριάμ και Σία.
  Οι πρωτεργάτες ήταν η συνεργάτες της ΚΥΠ από την «Μαμή», η «Διεθνής Βιβλιοθήκη» και οι Μαοϊκοί. Τότε ήμουν στη σχολή του Εθνικού που είχαμε 5 ΑΑΣΠΕΔΕΣ και ήρθε απεσταλμένος να τους ειδοποιήσει.
  Επειδή ήμουν νεαρός ηλίθιος πήγα και εγώ «μια βόλτα στην επανάσταση», και πετούσα νεράντζια στην αστυνομία μπροστά στην Πατησίων.
  Οι παππούδες του ΣΥΡΙΖΑ, (ΚΚΕ Εσωτερικού/ΕΔΑ/Ρηγάδες) επειδή είχαν συμφωνήσει να πάρουν μέρος στις εκλογές κατήγγειλαν την προβοκάτσια. Οι τυχοδιώκτες του ΚΚΕ μπήκαν και το μαζικοποίησαν.
  Η ΚΝΕ ειχε επικεφαλής την Καριστιάνη και τον Μαθιανάκη.
  Το ΕΚΚΕ που κατάλαβε την Νομαρχία του Αιγάλεω επιτέθηκε στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως , πυροβόλησε ο φρουρός και άρχισε το έλα να δεις.

  45 χρόνια μετά κανένας δεν μας έχει πει ποιος έβγαλε τους ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες. O Γκας Αβράκωτος και οι Ηλένια Μαριάμ και Σία, ήξεραν.
  Το Πολυτεχνείο δεν έφερε τη Δημοκρατία. Το Πολυτεχνείο εφερε τον Ιωαννίδη και την Προδοσία της Κύπρου. Το Πολυτεχνείο δεν ήταν αντιαμερικανικό αλλά Αμερικανικό.
  Ο Γκας Αβράκωτος το δημιούργησε με την συνεργασία των τυχοδιωκτών της ΚΚΕ λτδ. 45 χρόνια κανένας δεν μας έχει πει ποιος έβγαλε τους ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες. 45 χρόνια μετά κανένας δεν μας έχει πει ποιος έβγαλε τους ελεύθερους σκοπευτές στις ταράτσες.
  O Γκας Αβράκωτος και οι Ηλένια Μαριάμ και Σία, ήξεραν.

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΝΕΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
  Παραγράφηκαν φόροι 90 εκατ. ευρώ στον Κοντομηνά για αδήλωτες καταθέσεις. Το το Ελληνικό Δημόσιο όχι μόνο έχασε την δικαστική μάχη με το Δημήτρη Κοντομήνα (και τους φόρους φυσικά που θα μπορούσε να εισπράξει), πλήρωσε και 460 ευρώ για δικαστικά έξοδα.
  Παραγεγραμμένη κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η φορολογική υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον επιχειρηματία Δημ. Κοντομηνά καθώς αν και βρέθηκαν καταθέσεις του σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού και εσωτερικού που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευσή τους, οι φόροι και οι πρόσθετοι φόροι που του επιβλήθηκαν υπέπεσαν σε 5ετή παραγραφή.
  Πρόκειται για εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που καταλαμβάνει όλες τις ανάλογες υποθέσεις που υπάγονται στον γενικό κανόνα 5ετούς παραγραφής.
  Στον Δημήτρη Κοντομηνά καταλογίστηκαν περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ εξαιτίας διαφοράς φόρου για τα έτη 2006-2008 , καθώς και πρόσθετος φόρος λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης.
  Η διαδρομή του χρήματος, σύμφωνα με τις περιγραφές των αρχών, καταγράφεται από τότε που ήρθε στην Ελλάδα από την Γαλλία η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ . Στην λίστα αναφέρεται πως εντοπίστηκαν ίχνη καταθέσεων του στην Τράπεζα HSBC της Γενεύης.
  Έτσι, κινητοποιήθηκε (4.10.2012) η Εισαγγελία του Οικονομικού Εγκλήματος και δόθηκε εντολή έρευνας στο ΣΔΟΕ και ακολούθησε (18.12.2014) παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος προς το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχει φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κ.λπ.
  Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε άρση του τραπεζικού απορρήτου και τραπεζικός έλεγχος στην ημεδαπή (Ελλάδα) για τα έτη 2005-2007.
  Από τον έλεγχο αυτό προέκυψε ένας λογαριασμός στην Τράπεζα Millennium που περιείχε καταθέσεις 41.241.277 ευρώ, 13.692.660 ευρώ και 11.030.778 ευρώ. Τα ποσά αυτά αποτελούν πρωτογενείς καταθέσεις. Δηλαδή, για τα ποσά αυτά δεν προέκυψε πηγή και αιτία προέλευσης τους (σύμφωνα με πάντα με τις αρχές) , με αποτέλεσμα να έχει επέλθει προσαύξηση της περιουσίας του, η οποία δεν έχει φορολογηθεί, σύμφωνα με τις φορολογικές αρχές. ¨Έτσι, καταλογίστηκαν φόροι, προσαύξηση φόρου λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης, κ.λπ.
  Ο Δημήτρης Κοντομηνάς προσέφυγε στο ΣτΕ υποστηρίζοντας ότι οι αξιώσεις της Εφορίας έχουν υποπέσει σε 5ετή παραγραφή (2006-2008), καθώς οι οριστικές πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού εκδόθηκα και κοινοποιήθηκαν το 2015. Αντίθετα, οι φορολογικές αρχές υποστήριζαν ότι η παραγραφή είναι 10ετής.
  Με απλά λόγια το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 2347/2018 απόφασή του και με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ, είπε ότι οι πράξεις διορθωτικού προσδιορισμού εκδόθηκαν και κοινοποιήθηκαν μέσα στο 2015, δηλαδή μετά τη λήξη της προθεσμίας της παραγραφής και για το λόγο αυτό είναι άκυρες.
  Ούτε όμως, συνεχίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, μπορεί να θεωρηθούν νέα στοιχεία εκείνα με τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην αλλοδαπή, από τα οποία δεν προκύπτει –αποδεικνύεται η ύπαρξη φορολογητέας ύλης στην ημεδαπή.
  Τέλος, το Ελληνικό Δημόσιο όχι μόνο έχασε την δικαστική μάχη με το Δημήτρη Κοντομήνα (και τους φόρους φυσικά που θα μπορούσε να εισπράξει), πλήρωσε και 460 ευρώ για δικαστικά έξοδα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Α. ΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.


  Η αιματηρή διάλυση των δικτύων της ΕΥΠ στα Σκόπια - Πώς προετοιμάστηκε η παράδοση της Μακεδονίας. (Από το Pronews)
  Μεταξύ του 2004 και του 2010 δημιουργήθηκαν στα Σκόπια ελληνικά κατασκοπευτικά δίκτυα, για να προδοθούν και να εξαρθρωθούν επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου με αιματηρό τρόπο, όταν προδόθηκε η ύπαρξή τους από εσωτερική πληροφόρηση της ΕΥΠ.
  Το 2004 η νέα ηγεσία της ΕΥΠ αποφάσισε να ρίξει το βάρος της στο τομέα των Σκοπίων, ειδικά μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ του κράτους των Σκοπίων ως «Μακεδονία».
  Ως ιδανική κάλυψη θεωρήθηκε μία αλυσίδα ελληνικής ιδιοκτησίας ιδιωτικών κολεγίων. Προσεγγίστηκε ο επιχειρηματίας, ένας 42χρονος Έλληνας, ο Σ.Κ. και του προτάθηκε να εργαστεί για λογαριασμό της πατρίδας του.
  Αυτός δεν το σκέφθηκε ούτε λεπτό και αποδέχθηκε την πρόταση (το τέλος έφτασε να «επιδοτεί» και Έλληνες πράκτορες που δεν μπορούσαν να λάβουν χρήματα με άλλο τρόπο σε διάφορες περιοχές των Βαλκανίων)!
  Τα κολέγια απλώθηκαν σε όλα τα Βαλκάνια, κλείνοντας συμβόλαια με τις κυβερνήσεις και οι διδάσκοντες (ακόμα και μέλη της ΕΥΠ!), προσέγγιζαν τους αξιωματούχους-στόχους, αποκομίζοντας πολύτιμες πληροφορίες, άκρως αξιοποιήσιμες από την υπηρεσία.
  Υπήρξε έδρα στο αλβανόφωνο Κουμάνοβο, βάση του UCK στις συγκρούσεις στα Σκόπια μέχρι το 2001.
  Στη κατωτέρω φωτό ο Σ.Κ. με το τότε στέλεχος της ΕΥΠ, διευθυντή του τομέα συλλογής πληροφοριών εξωτερικού Κώστα Αγγελάκη (με την πλάτη γυρισμένη).
  Δημιουργήθηκαν οικήματα ασφαλείας σε διάφορες πόλεις των Βαλκανίων, ακόμα και μέσα στην Τουρκία, προκειμένου να καταφεύγουν οι πράκτορες που κινδύνευαν με σύλληψη.
  Πράκτορες της ΕΥΠ, ως καθηγητές του εν λόγω κολεγίου, έκαναν μαθήματα (!) διαχείρισης κρίσεων στην τουρκική αστυνομία και αποκόμιζαν πολύτιμες πληροφορίες μέσω της ανάπτυξης φιλικών και κοινωνικών σχέσεων με τους Τούρκους αξιωματούχους.
  Μία χαρακτηριστική επιτυχία ήταν ο εντοπισμός ενός καινούριου σκοπιανού στρατοπέδου ειδικών δυνάμεων στην λίμνη Οχρίδα, όπου η παρακολούθηση κατέδειξε ότι εκπαιδεύονταν από Τούρκους εκπαιδευτές σε τακτικές διείσδυσης στα ενεργειακά πεδία της Δ.Μακεδονίας, όπου πηγάζει το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας!
  Βασικό στέλεχος στο συγκεκριμένο δίκτυο πέρα από τον Έλληνα «ιδρυτή» ήταν ο 40χρονος Σκοπιανός Γιάνεσε Γκρούεφσκι (απλή συνωνυμία με τον σκοπιανό πρωθυπουργό, ενώ υπάρχει πληροφορία πως ήταν μακρινός συγγενής του).
  Σχεδόν τίποτα δεν συνέβαινε σε κυβερνητικό επίπεδο στα Σκόπια από το 2005 μέχρι το 2010 που να μην εντοπιζόταν από το ελληνικό δίκτυο, το οποίο είχε βάλει «στο κόλπο», ακόμα και ανώτατους αξιωματικούς της τουρκικής Αστυνομίας!
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Β. ΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.


  Στις αρχές του 2010, προτείνεται στη νέα διοίκηση της ΕΥΠ να επιδοτηθούν laptop παγιδευμένα που θα μετέδιδαν σε πραγματικό χρόνο, ότι γραφόταν, η εικόνα και τα δακτυλικά αποτυπώματα των χρηστών του, προκειμένου να μοιραστούν από το δίκτυο των κολεγίων σε εκατοντάδες κυβερνητικούς αξιωματούχους στα Βαλκάνια και την Τουρκία!
  Κόστος λιγότερο από 50.000 ευρώ. Το σχέδιο απορρίπτεται!
  Και τότε, τον Μάϊο του 2010, μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια ήρθε η καταστροφή: Διαρροή της ύπαρξης του δικτύου. Ακριβώς οκτώ μήνες μετά την αλλαγή στην κυβέρνηση και την έλευση του Γ.Α.Παπανδρέου στην εξουσία, μια μαζική διαρροή στον ελληνικό Τύπο, από άγνωστους πληροφοριοδότες, της ύπαρξής και της οργάνωσής του!
  Ο επιχειρηματίας Σ.Κ. ειδοποιήθηκε να απομακρυνθεί λίγες ώρες αφ’ότου διαπιστώθηκε από τους χειριστές του δικτύου ότι υπήρχε διαρροή.
  Το βράδυ της 28ης Μαΐου 2010 έλαβε εντολή να εξαφανιστεί μέσω ασφαλούς δρομολογίου!
  Λεπτομέρεια: Την επόμενη ημέρα είχε ραντεβού με κορυφαία στελέχη των Κοσοβάρων.
  Τυχαίο;
  Ο συνεργάτης του, ο Γιάνεσε Γκρούεφσκι δεν στάθηκε τόσο τυχερός. Δεν κατέστη δυνατόν να ειδοποιηθεί.
  Συνελήφθη από την σκοπιανή μυστική υπηρεσία. Δολοφονήθηκε το 2012 μέσα στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών.
  Δίπλα στο πτώμα του Γκρούεφσκι βρέθηκε ένα πιστόλι. Είχε πυροβοληθεί στην καρδιά.
  Το δίκτυο διαλύθηκε. Ο Σ.Κ. καταστράφηκε επιχειρηματικά.
  Η ζημιά για την εθνική ασφάλεια, τεράστια. Το δεύτερο μεγάλο δίκτυο που εξαρθρώθηκε με αιματηρό τρόπο μέσα σε οκτώ μήνες από την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης ΓΑΠ, μετά το αντίστοιχο τουρκικό...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΟΥΠΑ: «Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΣΤΕΦΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 20 ΕΤΩΝ».

  Η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα σε συνέντευξή της στο Metropolis FM 95,5 είπε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ πράγματα.
  -«Ο κ. Τσίπρας, από τα 20 του χρόνια, παρακολουθείται από την ομάδα ψυχιάτρων του Καθηγητή Στεφανή. Πάσχει από ψύχωση και νεύρωση και παίρνει ψυχοφάρμακα». -«Αυτοί που συνεργάστηκαν με τον εχθρό θα είναι οι πρώτοι που θα φύγουν από την μέση, από τα χέρια των αφεντικών που υπηρέτησαν». -«Δεν είναι βλάκες, είναι προδότες και πρέπει να έχουν την ποινή του προδότη». -«Ο πόλεμος ήδη άρχισε και δεν σας το λένε» -«Να πάρουμε το προξενείο μας από Αδριανούπολη και να κλείσουμε το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής». -«Αλκοολικός ο Αναστασιάδης της Κύπρου».
  «Ακούστε τι είναι ο κ. Τσίπρας, για να πέσει επιτέλους αυτή η μάσκα και να τραβηχτεί η κουρτίνα, ο κ. Τσίπρας από τα 20 του χρόνια παρακολουθείται από την ομάδα Στεφανή, του καθηγητή ψυχιάτρου της ψυχιατρικής Στεφανή. Πρώτα από τον πατέρα και τώρα από τον γιο. Λαμβάνει ψυχιατρική αγωγή ο κ. Τσίπρας, δεν είναι σε θέση ούτε τον εαυτό του να διευθετεί, παίρνει ψυχοφάρμακα και πάσχει από μία ασθένεια ψυχιατρική που λέγεται ψύχωση και νεύρωση. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις είναι ενεργούμενες όπως και η Κυπριακή κυβέρνηση, ένας μέθυσος είναι ο Αναστασιάδης, σύμφωνα με πολλές καταγγελίες. Όχι απλά μέθυσος, αλλά είναι αλκοολικός».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γ. Ψαριανός: «Ο Τσίπρας μεγάλωσε με τις εργολαβίες του Παττακού. Η οικογενειοκρατία Τσίπρα».

  Ο Γ.Ψαριανός μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 δήλωσε χαρακτηριστικά:
  «Η δικαιοσύνη θα προσπαθήσει να κάνει τη δουλειά της» και συμπλήρωσε ότι:
  «υπάρχουν εργαλεία επιρροής της δικαιοσύνης πόσο μάλλον για τον αδελφό και την αδελφή κάποιου κορυφαίου στελέχους της κυβέρνησης ο οποίος έπαιρνε πλαστές ενημερότητες και αυτοδανειοδοτούσε τις επιχειρήσεις του.
  Κάτι μπαμπάδες είχαν μια άλλη εταιρεία που την έλεγαν ΣΚΑΠΑΝΕΑ η οποία αυτοχρηματοδοτούνταν από τη χούντα , αυτοχρηματοδοτούσε τον εαυτό της, έφτιαξε τους μισούς δρόμους της Κρήτης και σε πολλά μέρη της Ελλάδας δημόσια έργα.
  Έπαιρνε, δεξαμενές, λιμάνια , δρόμους… από τον Παττακό, από τον Μακαρέζο, από τον Παπαπδόπουλο και αυτή είναι μια εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο Παύλος Τσίπρας, ο Ηρακλής Τσίπρας- ο αδελφός του, θείος δηλαδή του κορυφαίου στελέχους της ψεκασμένης Αριστεράς ….».
  Συμπλήρωσε επίσης:
  «Μια δύο-τρεις προσπαθείς να δικαιολογήσεις τις επιλογές σου ως πολίτης, προσπαθείς να μην γίνεις κοψοχέρης να μην χτυπάς το κεφάλι σου τον τοίχο να μην μουντζώνεσαι στον καθρέφτη. Προσπαθείς, προσπαθείς, βρίσκεις δικαιολογίες αλλά υπάρχει κι ένα όριο.
  Από ένα σημείο και μετά καταλαβαίνεις ότι υπάρχουν θέματα σοβαρά. Ότι το ηθικό πλεονέκτημα ήταν ένα τεράστιο παραμύθι κι ότι υπάρχει ένα τεράστιο ηθικό μειονέκτημα, γιατί δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης αστική αξιοπρέπεια.
  Δηλαδή ένας αριστερός διαχειριστής της εξουσίας μπορεί να την διαχειριστεί με τόσο άθλιο τρόπο που δεν υπάρχει χειρότερος.
  Δεν μπορείς όμως συνεχώς να κρύβεσαι.»
  Ο κ. Ψαριανός εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση και για το θέμα της οικογενειοκρατίας τονίζοντας:
  «Αυτά δεν τα ξέρει ο κόσμος και όταν τα πεις θα σε πουν ακροδεξιό φασίστα. Και αυτό το στέλεχος της Αριστεράς μιλάει για άλλους για οικογενειοκρατία … δηλαδή εσύ που μεγάλωσες;
  Δεν μεγάλωσες με τις εργολαβίες του Παττακού;
  Όχι εσύ ο ίδιος , η οικογένειά σου…. Μια που μιλάμε για οικογενειοκρατίες εδώ έχουμε μια αριστερή προοδευτική κυβέρνηση η οποία δανειοδοτεί το συγγενολόι της, αλλάζει μέσα στη νύχτα με τροπολογία το νόμο για να καλύψει την πλαστογραφία και ότι άλλο, με βάση τα ρεπορτάζ των Παραπολιτικών που ήταν εξαιρετικά διαφωτιστικά και καθόλου «κατά παραγγελία» όπως είπε κάποιο κοριτσάκι της πρώτης φοράς ψεκασμένης αριστεράς…
  Υπάρχουν στοιχεία, υπάρχουν οι βεβαιώσεις από το ΤΣΜΕΔΕ (Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων) ότι ποτέ δεν κόπηκε τέτοια ενημερότητα… είναι στοιχεία ακλόνητα» κατέληξε ο βουλευτής του Ποταμιού.
  Ζ.Π.
  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πρώην Έλληνας πρέσβης: «Η δολοφονία Κ.Κατσίφα διατάχθηκε από τον ίδιο τον Ε.Ράμα»
  Την αποκάλυψη ότι την εντολή για την δολοφονία του ήρωα Κ.Κατσίφα την έδωσε η αλβανική κυβέρνηση του Έντι Ράμα και συγκεκριμένα ο τότε σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Αλβανού πρωθυπουργού και νυν υπουργός Δημοσίας Τάξεως Σαντέρ Λιέσι έκανε ο πρέσβης επί τιμή Α.Μαλλιάς.
  Κατά συνέπεια ο Αλβανός πρωθυπουργός ήταν σε πλήρη γνώση του σχεδίου δολοφονίας του Έλληνα ήρωα.
  Την αποκάλυψη την έκανε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του για το Σκοπιανό στην Καλαμάτα.
  Αναφέρει μάλιστα πως η υπουργοποίηση του Σαντέρ Λιέσι ήταν η ανταμοιβή του για «επιτυχία» της «αποστολής»
  Ο ΠΡΕΣΒΥΣ Ἀλέξανδρος Μαλλιᾶς δέν εἶναι ἕνα τυχαῖο πρόσωπο. Διετέλεσε πρέσβυς τῆς Ἑλλάδος στήν Ἀλβανία καί τά Σκόπια καί γνωρίζει ἄριστα πρόσωπα καί πράγματα στά Τίρανα καί τήν πΓΔΜ.
  Ὁ πρέσβυς κάλεσε, λοιπόν, τό ἀκροατήριό του νά μήν ἔχει τήν αὐταπάτη ὅτι ἡ ἀπόφασις γιά τήν δολοφονία Κατσίφα ἐλήφθη στούς Βουλιαράτες ἀπό τίς τοπικές ἀστυνομικές δυνάμεις. Όσα εἶπε ὁ πρέσβυς ἦταν ξεκάθαρα, διαφωτιστικά καί προεκάλεσαν σόκ.
  Ἀξιοποιώντας τίς γνώσεις του ἀπό τό πολιτικό σύστημα τῆς Ἀλβανίας ἀλλά καί τό δίκτυο πληροφοριῶν πού διατηρεῖ, ἐνημέρωσε τό ἀκροατήριο ὅτι τήν ἐντολή δολοφονίας τοῦ Κωνσταντίνου Κατσίφα τήν ἔδωσε ὁ σύμβουλος Ἐθνικῆς Ἀσφαλείας τοῦ Ράμα Σαντέρ Λιέσι, ὁ ὁποῖος ἐκεῖνες τίς ἡμέρες ἦταν ὑπουργός Δημοσίας Τάξεως ἐν ἀναμονῆ.
  «Ἐν ἀναμονῆ», διότι ἄν καί εἶχε καρατομηθεῖ ὁ προκάτοχός του λόγω ἐμπλοκῆς σέ ὑπόθεση ναρκωτικῶν, τό ἀλβανικό Κοινοβούλιο δέν εἶχε ἐγκρίνει ἀκόμη τόν διορισμό του ὡς νέου ὑπουργοῦ Δημοσίας Τάξεως.
  Ἡ περίπτωσις Κατσίφα ἦταν γιά τόν Λιέσι ἡ ἰδανική ἀφορμή γιά προαγωγή. Ἡ ἀτμόσφαιρα στήν περιοχή μύριζε μπαρούτι τίς τελευταῖες ἡμέρες, καθώς οἱ ἀλβανικές ἀρχές δέν ἐπέτρεψαν τήν παρουσία Ἑλλήνων συγγενῶν στήν ταφή τῶν λειψάνων τῶν πολεμιστῶν τοῦ 1940. Ἡ ἐκδήλωσις μνήμης στούς Βουλιαράτες καί οἱ κλασσικές προετοιμασίες πού ἔκανε ὁ Κωνσταντῖνος Κατσίφας γιά τήν ἔπαρση τῆς ἑλληνικῆς Σημαίας ἀξιοποιήθηκαν ἀπό τίς ἀλβανικές ἀρχές γιά νά δοθεῖ μήνυμα. Συμφώνως πρός μαρτυρία κατοίκου ἀπό τούς Βουλιαράτες στόν ἀπεσταλμένο τῆς «Ἑστίας» Στάθη Κεφαλοῦρο, ὁ ὁποῖος παρέστη στήν κηδεία τοῦ Κωνσταντίνου, ὁ πρῶτος ἀστυνομικός πού ἐκλήθη νά πυροβολήσει τό παιδί πού ἐπισκεύαζε τά τέμπλα τῶν ἐκκλησιῶν τοῦ χωριοῦ ἠρνήθη νά τόν πυροβολήσει μέ τήν φράση: «Φύγε, δέν σκοτώνω ἄνθρωπο ἐγώ». Αὐτοί πού ἠκολούθησαν ὅμως πειθάρχησαν στίς ἐντολές τοῦ Συμβούλου Ἀσφαλείας καί νῦν ὑπουργοῦ Δημοσίας Τάξεως.
  Ὁ πρέσβυς κ. Μαλλιᾶς, ὁ ὁποῖος φώτισε τό παρασκήνιο τῆς δολοφονίας Κατσίφα μέ τήν ὁμιλία του στήν Καλαμάτα, ἐξέφρασε τήν ἀπογοήτευσή του γιά τήν διαίρεση τῶν πολιτικῶν δυνάμεών μας στό θέμα αὐτό. Ὁ διχασμός μας ἐπέτρεψε στούς Ἀλβανούς νά κρατήσουν ἄταφο τό πτῶμα του ἐπί δέκα ἡμέρες, ὁ διχασμός μας ἐπέτρεψε στούς Ἀλβανούς ἰατροδικαστές νά ράψουν τό πτῶμα καί νά ἀλλοιώσουν τά πειστήρια τῆς ἐν ψυχρῶ δολοφονίας.
  «Ὅταν πρόκειται καί γιά ἕναν μόνο Ἀλβανό, οἱ Ἀλβανοί εἶναι ἑνωμένοι. Ἐμεῖς εἴχαμε δέκα διαφορετικές γνῶμες ἀνάλογα μέ τήν πολιτική προτίμηση τοῦ καθενός καί εἴμαστε διχασμένοι» σχολίασε ἀπογοητευμένος ὁ κ. Μαλλιᾶς, ὁ ὁποῖος σημείωσε τό ἀμφίθυμον τῆς στάσεως τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ ἔναντι τοῦ ἀλβανικοῦ. «Τούς ὑποτιμοῦμε καί τούς φοβόμαστε ταυτόχρονα» παρατήρησε δηκτικῶς.
  Μία ἑβδομάδα πάντως μετά τήν κηδεία Κατσίφα εἴχαμε καί «πρόοδο» στίς ἑλληνοαλβανικές σχέσεις: Ὁ Ἀλβανός ὑπουργός Ἐξωτερικῶν κ. Μπουσάτι παρουσίασε στήν ἀλβανική τηλεόραση χάρτες μέ τήν συμφωνία Ἑλλάδος – Ἀλβανίας γιά τήν ὁριοθέτηση τῆς ΑΟΖ. Χάρτες ἀπό τούς ὁποίους προκύπτει ἡ ἀναθεώρησις τῆς εὐνοϊκῆς γιά τήν Ἑλλάδα συμφωνίας τοῦ 2009, ὥστε νά «ἐπιστραφεῖ» στήν Ἀλβανία τμῆμα χωρικῶν ὑδάτων πού εἶχε συμφωνηθεῖ νά μᾶς δοθεῖ, διμερῶς...
  πηγη: Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ 17-11-2018
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Α. Η εξάρθρωση του σημαντικότερου δικτύου κατασκοπείας της ΕΥΠ στη Τουρκία και η εξόντωση των πρακτόρων της. (Από το Pronews)
  Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, με προεξάρχουσα τον μεγαλύτερο οργανισμό μεταξύ αυτών, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (και ουσιαστικά τον μόνο οργανισμό πληροφοριών της χώρας μέχρι την εμφάνιση της Διακλαδικής Διεύθυνσης Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ), υπέστησαν στα τέλη της περασμένης δεκαετίας και στις αρχές αυτής που διανύουμε - «συμπτωματικά» ταυτόχρονα με την έλευση στην εξουσία της κυβέρνησης Γ.Α.Παπανδρέου -μια σειρά κτυπημάτων που οδήγησαν στην εξάρθρωση βασικών δικτύων πληροφοριών στη Τουρκία και σε βαλκανικές χώρες.
  Μια εξάρθρωση που συνοδεύθηκε από την δολοφονία δύο ανθρώπων οι οποίοι εργάζονταν για τα ελληνικά συμφέροντα, ενώ καταστράφηκαν ύψιστης αξίας δίκτυα συλλογής πληροφοριών.
  Η ζημιά επεκτάθηκε ακόμα και στο εσωτερικό της χώρας: Καταστράφηκε το πιο σημαντικό πρόγραμμα της ΕΥΠ που προέβλεπε παρακολούθηση συνοριακών διαβάσεων το οποίο βέβαια, όπως θα δούμε δεν αφορούσε ακριβώς μόνο την διακίνηση στα σύνορα: Είχε την δυνατότητα παρακολούθησης μέχρι 100 χλμ. στο εσωτερικό της Τουρκίας του συνόλου των κινήσεων στην γείτονα χώρα και στις όμορες βαλκανικές.
  Την ίδια περίοδο (τέλη 2009-2010) διέρρευσε ακόμα και η ύπαρξη «οικημάτων ασφαλείας» της Υπηρεσίας εντός της Αθήνας... Και αυτό, προφανώς, συμπτωματικό!
  Μέσα σε ένα χρόνο (από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τα τέλη του 2010) διαλύθηκε ολόκληρος ο ιστός της ΕΥΠ που είχε στηθεί σε Τουρκία και Σκόπια από την υπηρεσία με την στήριξη των διοικητών της ειδικά του πρέσβη Ι.Κοραντή, αλλά και το νυν υπουργού αναπληρωτή αρμόδιου για θέματα διαφθοράς Δ.Παπαγγελόπουλου από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.
  Και όλα αυτά ξεκίνησαν-επίσης κατά «σύμπτωση»-ακριβώς τρεις μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον Γ.Α.Παπανδρέου και την τοποθέτηση νέας ηγεσίας στην ΕΥΠ, υπό τον απόλυτο και στενό έλεγχο του τότε πρωθυπουργού.
  Στις ζημιές να περιλάβουμε την στέρηση που υπέστησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις από πολύτιμες πληροφορίες που επηρέασαν σαφώς το επίπεδο ετοιμότητά τους.
  Σήμερα, μετά από εσωτερικές ανακρίσεις, αλλά και καταθέσεις είναι κάτι παραπάνω από σαφές και διακριβωμένο ότι η δραστηριότητα ήταν έργο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ).
  Η σχετική κατάθεση της υπαλλήλου της ΕΥΠ Ευγενίας Λεβογιάννη στον 3ο Τακτικό Ανακριτή Δ.Φούκα στις 27 Δεκεμβρίου 2013 είναι άκρως αποκαλυπτική:
  «Θεωρώ ότι η πολιτική και φυσική ηγεσία της Υπηρεσίας την εποχή εκείνη (σ.σ.: Γ.Α.Παπανδρέου πρωθυπουργός και Κ.Μπίκας, διευθυντής) ανέλαβε, µε τον ερχομό της, να «εκτελέσει» ένα συγκεκριμένο «συμβόλαιο» διάλυσης του επιχειρησιακού ιστού της Υπηρεσίας. Ανέλαβε να φέρει εις πέρας µία συγκεκριμένη αποστολή, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου. Την διάλυση, µε κάθε δυνατό τρόπο και µε κάθε θεμιτό και αθέμιτο µέσο, µε οποιοδήποτε κόστος και µε συνοπτικές διαδικασίες του επιχειρησιακού ιστού της Υπηρεσίας και τη διάλυση των δικτύων της εντός κι εκτός Ελλάδος. Το γιατί ρωτήστε τους εμπνευστές του σχεδίου αυτού. Την τότε δηλαδή Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ε.Υ.Π».
  Σε μία ευνομούμενη χώρα, μία τέτοια κατάθεση από κορυφαίο επιχειρησιακό στέλεχος της υπηρεσίας θα αρκούσε για να πάνε κάποιοι στην φυλακή ή τουλάχιστον να «ξηλωθούν» από τα πόστα τους, αλλά μάταια.
  Η υπόθεση λόγω «υπερ-ευαίσθητων» και «υπερ-απόρρητων» πληροφοριών που άπτοντα τα εθνικά συμφέροντα» «θάφτηκε». Θάφτηκε μαζί με τους νεκρούς πράκτορες της ΕΥΠ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Β. . Η εξάρθρωση του σημαντικότερου δικτύου κατασκοπείας της ΕΥΠ στη Τουρκία και η εξόντωση των πρακτόρων της. (Από το Pronews)
  Ας δούμε πώς εξαρθρώθηκε με ελληνική βοήθεια το ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά δίκτυα κατασκοπείας στη Τουρκία επί Γ.Α.Παπανδρέου: Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1980, ένας Τούρκος, με καταγωγή από την Κω, στρατολογήθηκε από την ΕΥΠ για να παραδίδει πληροφορίες για την κίνηση των τουρκικών πολεμικών πλοίων που εισέρχονται στο λιμάνι του Μπόντρουμ (βασικά πλοία της Ακτοφυλακής), αλλά και στο Ακσάζ, κάπου 50 χλμ. νοτιότερα από το Μποντρούμ όπου βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους ναυστάθμους του τουρκικού Ναυτικού.
  Οι υπηρεσίες που προσέφερε ο «Ιπποκράτης» (αυτό ήταν το κωδικό όνομα του Τούρκου πράκτορα λόγω καταγωγής και γειτνίασής του με την Κω) ήταν ανεκτίμητης αξίας, αφού σε πραγματικό χρόνο μετέδιδε πληροφορίες για την κίνηση ολόκληρου του τουρκικού Στόλου στο νότιο Αιγαίο και κυρίως για τις κινήσεις των τουρκικών υποβρυχίων.
  Αλλά ήταν ανεκτίμητος και για έναν άλλο λόγο: Είχε αφοσιωθεί τόσο πολύ σε αυτό που έκανε («Το όνομά μου είναι τούρκικο, εγώ αισθάνομαι Έλληνας» έλεγε στον Ελληνα χειριστή του) που στρατολόγησε στην επιχείρηση και τον ανιψιό του, κι ένα φίλο του ανιψιού του στην περιοχή της Σμύρνης, με αποτέλεσμα πλέον οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών να έχουν πλήρη εικόνα όχι μόνο του δεύτερου μεγάλου τουρκικού ναυστάθμου στο Αιγαίο, που βρίσκεται στην Σμύρνη, αλλά και τις κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων πεζοναυτών που εδρεύουν στην περιοχή.
  Ο Νουρί Χαφίζ, ο ανιψιός του Αχμέτ Χαφίζ και ο άνθρωπος της Σμύρνης, ο Ισμέτ Σεν, είναι τα κεντρικά πρόσωπα του δράματος.
  Το ενδιαφέρον όμως είναι το πώς εξαρθρώθηκε το δίκτυο: Ο Ισμέτ Σεν μετέδωσε τον Ιούλιο του 2009 ότι εντόπισε μια περίεργη κινητοποίηση στο στρατόπεδο της Φώκαιας που συνοδευόταν από άλλες εξελίξεις, οι οποίες συνολικά καταδείκνυαν ότι η Αγκυρα ετοίμαζε ενέργεια στο Αιγαίο.
  Μετά από την ενημέρωση στην ΕΥΠ του Ισμέτ Σεν, έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις και αποφεύχθηκαν εξαιρετικά δυσάρεστες καταστάσεις, πολύ χειρότερες από αυτές των Ιμίων.
  Εκείνη η διαρροή κινητοποίησε την τουρκική ΜΙΤ στο να αναζητήσει την προέλευση των πληροφοριών.
  Και κάπου εκεί αρχίζουν «τα περίεργα» μετά την κυβερνητική αλλαγή στην Αθήνα και την αλλαγή ηγεσίας στην ΕΥΠ: Η ΕΥΠ, με εντολή της διοίκησης άλλαξε τον πράκτορα-σύνδεσμο µε το τουρκικό δίκτυο που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε δημιουργήσει ένα άψογο επικοινωνιακό δίκτυο µέσω του οποίου γινόταν µε προσωπική επαφή η ενημέρωση του Έλληνα πράκτορα και η πληρωμή του δικτύου με μεταφορά μετρητών χρημάτων «χέρι με χέρι».
  Ο αντικαταστάτης του, όμως, κατ’ εντολήν της νέας τότε ηγεσίας της ΕΥΠ αποφάσισε να πραγματοποιεί τις πληρωµές µε... έµβασµα (!) µέσω γνωστής διεθνούς εταιρείας μεταφοράς χρημάτων (Western Union)!
  Καλύτερα να τον κατέδιδαν οι ίδιοι στους Τούρκους. Δεν θα υπήρχαν αποδείξεις...
  Γιατί με την κίνηση αυτή δόθηκε «στο πιάτο» στις τουρκικές υπηρεσίες ολόκληρο το δίκτυο: Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες η ΜΙΤ εντόπισε την συναλλαγή και ακολούθησε η σύλληψη και η εξάρθρωση του πολύτιμου και παλαιότερου ελληνικού δικτύου πληροφοριών στη Τουρκία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Γ. Η εξάρθρωση του σημαντικότερου δικτύου κατασκοπείας της ΕΥΠ στη Τουρκία και η εξόντωση των πρακτόρων της. (Από το Pronews)
  Πόσο πολύτιμου; Διαβάστε και θα καταλάβετε: Τον Νουρί Χαφίζ με τον κωδικό «Ιπποκράτης», τον προσέγγισαν για πρώτη φορά από την ΕΥΠ το 1986. Άρχισε να δίνει πληροφορίες με 300 δολάρια τον μήνα και συνέχισε με 700 ευρώ. Στη συνέχεια ενέπλεξε και τον ανιψιό του Αχμέτ. Ήταν γνωστός ως «Σωκράτης».
  Συμφώνησε να μεταβεί στην Τουρκία για κατασκοπία υπέρ της Ελλάδας έναντι 1.500-2.000 ευρώ μηνιαίως.
  Ο Nuri Η. γεννήθηκε το 1944 στην Κω ως τουρκικής καταγωγής Έλληνας πολίτης και ήταν ο δεύτερος από τα 4 αδέρφια του. Όταν έπρεπε να παρουσιαστεί για τη θητεία του το 1962, εστάλη από τον πατέρα του στην Τουρκία. Πήρε την τουρκική υπηκοότητα και έμεινε κοντά στους συγγενείς του στη Σμύρνη.
  Το 1966 παντρεύτηκε στο Μίλας. Από την πρώτη σύζυγό του χώρισε μετά από 20 χρόνια και συζούσε με μία άλλη νεότερή του.
  Στο κινητό τηλέφωνο του Nuri που κατασχέθηκε, μετά την εξέταση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι αυτός που έχει καταγραφεί στο τηλέφωνο του με το όνομα «Οσμάν» ήταν ο Δ/ντης της ΕΥΠ στην Κω.
  Αυτός τον οποίο έχει καταγράψει στο τηλέφωνό του ο Nuri με το όνομα «Ομέρ» είναι γραφέας που ασκεί καθήκοντα στην ίδια υπηρεσία και λέγεται επίσης «Δημήτρης».
  Αυτός που έχει καταγράψει στο τηλέφωνό του ως «Καλύμνιαλι» είναι ο πράκτορας της ΕΥΠ, «Γιώργος». Ο Nuri ομολόγησε πως εκτός από τους παραπάνω είχε επαφή με τους Έλληνες πράκτορες «Παύλο» και «Στέφανο».
  Ο Nuri έδωσε πληροφορίες κατά την κρίση των Ιμίων μεταξύ 1995-1996 και για την μετάβαση του Ερντογάν στο Τοργκούτρεις το 2003 για τα εγκαίνια της εκεί μαρίνας.
  Αποκαλύφθηκε πως ο Nuri είχε γνωστοποιήσει στους πράκτορες της ΕΥΠ ακόμα και τις διακοπές του Ερντογάν με τη σύζυγό του σε ξενοδοχείο της Αλικαρνασσού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δ. Η εξάρθρωση του σημαντικότερου δικτύου κατασκοπείας της ΕΥΠ στη Τουρκία και η εξόντωση των πρακτόρων της. (Από το Pronews)
  O Nuri για πρώτη φορά το 1986 ήρθε σε επαφή με την ΕΥΠ, μέσω της κόρης ενός φίλου. Στην κατάθεσή του στις τουρκικές αρχές, η οποία εν συνεχεία περιήλθε στα χέρια των ελληνικών υπηρεσιών παραδέχθηκε ότι: «Μέχρι την ημερομηνία που με συλλάβανε, ανέφερα στην ΕΥΠ τα σημεία που κινούνταν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, την κινητικότητα τους, τις ασκήσεις που έκαναν, τις στρατιωτικές πληροφορίες και τα έγγραφα που είχαν σημασία για την ΕΥΠ.
  Αυτά τα ανέφερα με τηλέφωνα που άλλαζα κατά καιρούς ή ο ίδιος προσωπικά. Στην δουλειά ξεκίνησα με 300 δολάρια και συνέχισα με 700 ευρώ. Τα χρήματα τα έπαιρνα τακτικά χέρι με χέρι.
  Το πρώτο καθήκον μου ανατέθηκε από τον υπηρετούντα στην ΚΥΠ, Γιώργο. Ήταν σε εξέλιξη η κρίση των Ιμίων το 1995-1996.
  Με ρώτησε για την κίνηση των αεροσκαφών και των πλοίων των ΤΕΔ και των πλοίων της ακτοφυλακής στα Ιμια, για το πότε έρχονται και πότε φεύγουν και από ποιες μονάδες προέρχονται. Εγώ εκτέλεσα το καθήκον που μου ανατέθηκε.
  Μετέφερα στους πράκτορες της ΕΥΠ και τις πληροφορίες αναφορικά με τα δύο προγράμματα – περιοδείας του Ερντογάν στην Αλικαρνασσό και στα περίχωρα.
  Το πρόσωπο με το οποίο ήρθα σε επαφή για το θέμα αυτό ήταν ο Δ/ντης Δημήτρης. Ο Δημήτρης έμαθε για τη μετάβαση του Ερντογάν και της συζύγου του στο Τοργκούτρεις για την μαρίνα Ντογούς. Μου ζήτησε να επιβεβαιώσω την πληροφορία και εγώ την επιβεβαίωσα και του είπα ότι ο Ερντογάν ήρθε στην περιοχή.
  Επίσης άλλη φορά ο Ερντογάν και η σύζυγός του είχαν έρθει πάλι στο ξενοδοχείο R_xos της Αλικαρνασσού και τον ενημέρωσα.
  Ένα άλλο στέλεχος της ΕΥΠ με το οποίο είχα επαφή σχετικά με τις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης των ΤΕΔ στο Ιμσικ της Αλικαρνασσού ήταν ο Στέφανος. Μου ζήτησε πληροφορίες για το κέντρο εκπαίδευσης.
  Έδωσα στον ανιψιό μου Ahmet μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και εκείνος μου έφερε τις φωτογραφίες που τράβηξε περασμένες στη μνήμη. Τότε πήγα στην Κω και τις έδωσα στο Δημήτρη.
  Τις εμφάνισε στον υπολογιστή και υπολόγισε το μήκος της στρατιωτικής περιοχής. Επειδή γνώριζα την περιοχή από παλιά του έδωσα τις πληροφορίες.
  Μετέφερα επίσης πληροφορίες και σχετικά με την άσκηση «Ντογκάνμπεϊ» στην περιοχή Αιγαίου».
  Εύκολα γίνεται αντιληπτό το εύρος της ζημιάς που υπέστη η ελληνική πλευρά με την εξάρθρωση του συγκεκριμένου δικτύου πληροφοριών.
  Ο Νουρί Χαφίζ, δολοφονήθηκε μέσα στις τουρκικές φυλακές. Ο ανιψιός του και ο τρίτος πράκτορας, αγνοούνται...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: «ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ».


  Ο Joe Biden, (Τζο Μπάιντεν) ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών του Ομπάμα, μιλώντας το 2013 σε εκδήλωση για τον "Μήνα Εβραϊκής Κληρονομιάς" (Jewish American Heritage Month) της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, εξήρε τους Αμερικανο-Εβραίους για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν στον αγώνα για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων, για τα «ανοικτά σύνορα», το φεμινισμό, την «κοινωνική δικαιοσύνη», και πολλά άλλα. Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Εβραίοι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες, αν όχι ο μεγαλύτερος, στο να έρθουν «κοινωνικές αλλαγές» στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  Απέδωσε την αλλαγή της κουλτούρας της Αμερικής στην συμμετοχή των Εβραίων του Χόλιγουντ. Είπε ότι οι Εβραίοι ευθύνονται για το 85% της αλλαγής στάσης της Αμερικής σχετικά με τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων. "Σκεφτείτε ότι όλα αυτά, στοιχηματίζω το 85 τοις εκατό αυτών των αλλαγών, είτε πρόκειται στο Χόλιγουντ ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι συνέπεια των Εβραίων ηγετών στη βιομηχανία του θεάματος."
  "Η εβραϊκή κληρονομιά έχει διαμορφώσει αυτό που είμαστε - σε όλους μας, σε μας, σε μένα - όσο ή περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παράγοντα τα τελευταία 223 χρόνια. Και αυτό είναι ένα γεγονός", δήλωσε ο Μπάιντεν.
  Μιλώντας στην εβραϊκή πολιτική εξουσία, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι «οι Εβραίοι έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην Αμερική. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει μια τέτοια υπερμεγέθη επιρροή κατά κεφαλήν όπως όλοι εσείς που στέκεστε εδώ και όλοι αυτοί που ήταν πριν από μένα και για όλοι εκείνοι που ήταν πριν από σας."
  Ο Μπάιντεν επαίνεσε επίσης τους τρεις Εβραίους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου με το όνομά τους. Ο Μπάιντεν τέλειωσε την διάρκειας είκοσι λεπτών ομιλία του στους Εβραίους ηγέτες λέγοντας «σας χρωστάμε πολλά, χρωστάμε σε γενιές που ήρθαν πριν από εσάς».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ.

  «Των οικιών υμών εμπιπραμένων, υμείς άδετε», (ενώ καίγονται τα σπίτια σας, εσείς τραγουδάτε».
  Έτσι συνόψισε ο Θουκυδίδης την καταστροφική αδυναμία της Αθηναϊκής Πολιτείας να αντιληφθεί τα πραγματικά διακυβεύματα και να τα αντιμετωπίσει με ορθή προτεραιότητα.
  Είμαστε ακριβώς στην θέση εκείνου του κρετίνου που σκότωσε τον πατέρα του και διαμαρτυρόταν μετά γιατί είναι ορφανός. H Ελλάδα μοιάζει με τη χώρα που διασκεδάζει, παρακολουθώντας τον θάνατό της.
  Οι συγγραφείς Steven Levitsky και Daniel Ziblatt οι οποίοι είναι πολιτικοί επιστήμονες και καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στο βιβλίο τους "Πώς πεθαίνουν οι δημοκρατίες" υποστηρίζουν πως στην εποχή μας οι δημοκρατίες, δεν τελειώνουν πλέον με κάποιο πραξικόπημα που το βαφτίζουν επανάσταση, αλλά μέσω μιας αργής αποδυνάμωσης των θεσμών, όπως η δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ και της σταδιακής αποσάθρωσης πολιτικών κανόνων.

  Η αποσύνθεση θεσμών και κράτους γίνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο αισθητή. Η επόμενη οικονομική κρίση η οποία για την Ελλάδα προβλέπεται χειρότερη από εκείνη του 2010 γιατί τα νοικοκυριά έχουν κάψει πολύ από το "λίπος" απλά θα αποτελέσει την αφορμή να ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου της ιστορίας...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Η ΕΥΦΥΪΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΞΥΠΝΑΔΑ.


  Η Ελλάδα είναι η τελευταία σχεδόν χώρα της Ευρώπης σε εξυπνάδα. Έτσι εξηγείται γιατί είμαστε η μοναδική χώρα της Ευρώπης με αγράμματο προδότη κομμουνιστή πρωθυπουργό. Οι Έλληνες δεν πήραν χαμπάρι, λόγω εμφανούς βλακείας, ότι ο κομμουνισμός γκρεμοτσακίστηκε δια παντός από την Ευρώπη το 1989. Έτσι ο λιγότερος έξυπνος λαός της Ευρώπης (και μάλιστα οι μορφωμένες τάξεις του – τρομάρα μας), ψήφισε το 2015 κομμουνιστή πρωθυπουργό. Ο βλάξ – και με την βούλα των ψυχολόγων πλέον – ελληνικός λαός θυμίζει το ανέκδοτο, με την αυτοκτονία της τελευταίας πόρνης, όταν έμαθε ότι οι άλλες πληρώνονταν.
  Oι Νεοέλληνες κατατάσσονται στους Ευρωπαίους με
  το χαμηλότερο δείκτη ευφυΐας (I .Q.) στην Ευρώπη. (μόλις 92), πίσω από λαούς όπως οι Ιταλοί (102) ή οι Πολωνοί (99) ή οι Βούλγαροι (93). Ευτυχώς όμως είμαστε πιο πάνω από τις περισσότερες αφρικανικές χώρες.
  Η επιστημονική έρευνα είναι του Βρετανού ψυχολόγου Dr. Richard Lynn, του Φινλανδού πολιτικού επιστήμονα Dr. Tatu Vanhanen και του Ολλανδού ψυχολόγου Dr. Jelte Wicherts.
  Οι επιστήμονες ανέλυσαν τις μελέτες IQ από 113 χώρες.

  Στις τρείς πρώτες θέσεις είναι χώρες της Ασίας, όπως η Σιγκαπούρη (1η), η Νότιος Κορέα (2η) και η Ιαπωνία (3η), ενώ στις τελευταίες η Ισημερινή Γουινέα στην κεντρική Αφρική (133η), η Αγία Λουκία, ένα μικρό νησιωτικό κράτος της Ανατολικής Καραϊβικής (132η) και η Μοζαμβίκη στην νοτιοανατολική Αφρική (131η).

  Αμερικάνοι και Ρώσοι συναγωνίζονται σε εξυπνάδα με τους πρώτους να έχουν έναν βαθμό περισσότερο (98 έναντι 97), ενώ οι χώρες που οι πολίτες τους βρίσκονται πάνω από το 100 μέσο όρο, είναι οι Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα , Ιαπωνία, Ιταλία, Ισλανδία, Μογγολία, Ελβετία, Αυστρία, Κίνα, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία και Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία).

  Την ίδια βαθμολογία με τους Έλληνες (92), συγκέντρωσαν οι Ιρλανδοί και οι Μαλαισιανοί.
  Αναλυτικά ο πίνακας:


  1 Singapore 108
  2 South Korea 106
  3 Japan 105
  4 Italy 102
  5 Iceland 101
  5 Mongolia 101
  6 Switzerland 101
  7 Austria 100
  7 China 100
  7 Luxembourg 100
  7 Netherlands 100
  7 Norway 100
  7 United Kingdom 100
  8 Belgium 99
  8 Canada 99
  8 Estonia 99
  8 Finland 99
  8 Germany 99
  8 New Zealand 99
  8 Poland 99
  8 Sweden 99
  9 Andorra 98
  9 Australia 98
  9 Czech Republic 98
  9 Denmark 98
  9 France 98
  9 Hungary 98
  9 Latvia 98
  9 Spain 98
  9 United States 98
  10 Belarus 97
  10 Malta 97
  10 Russia 97
  10 Ukraine 97
  11 Moldova 96
  11 Slovakia 96
  11 Slovenia 96
  11 Uruguay 96
  12 Israel 95
  12 Portugal 95
  13 Armenia 94
  13 Georgia 94
  13 Kazakhstan 94
  13 Romania 94
  13 Vietnam 94
  14 Argentina 93
  14 Bulgaria 93
  15 Greece 92
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Η ΕΥΦΥΪΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΞΥΠΝΑΔΑ.

  15 Ireland 92
  15 Malaysia 92
  16 Brunei 91
  16 Cambodia 91
  16 Cyprus 91
  16 FYROM 91
  16 Lithuania 91
  16 Sierra Leone 91
  16 Thailand 91
  17 Albania 90
  17 Bosnia and Herzegovina 90
  17 Chile 90
  17 Croatia 90
  17 Kyrgyzstan 90
  17 Turkey 90
  18 Cook Islands 89
  18 Costa Rica 89
  18 Laos 89
  18 Mauritius 89
  18 Serbia 89
  18 Suriname 89
  19 Ecuador 88
  19 Mexico 88
  19 Samoa 88
  20 Azerbaijan 87
  20 Bolivia 87
  20 Brazil 87
  20 Guyana 87
  20 Indonesia 87
  20 Iraq 87
  20 Myanmar (Burma) 87
  20 Tajikistan 87
  20 Turkmenistan 87
  20 Uzbekistan 87
  21 Kuwait 86
  21 Philippines 86
  21 Seychelles 86
  21 Tonga 86
  22 Cuba 85
  22 Eritrea 85
  22 Fiji 85
  22 Kiribati 85
  22 Peru 85
  22 Trinidad and Tobago 85
  22 Yemen 85
  23 Afghanistan 84
  23 Bahamas, The 84
  23 Belize 84
  23 Colombia 84
  23 Iran 84
  23 Jordan 84
  23 Marshall Islands 84
  23 Micronesia, Federated States of 84
  23 Morocco 84
  23 Nigeria 84
  23 Pakistan 84
  23 Panama 84
  23 Paraguay 84
  23 Saudi Arabia 84
  23 Solomon Islands 84
  23 Uganda 84
  23 United Arab Emirates 84
  23 Vanuatu 84
  23 Venezuela 84
  24 Algeria 83
  24 Bahrain 83
  24 Libya 83
  24 Oman 83
  24 Papua New Guinea 83
  24 Syria 83
  24 Tunisia 83
  25 Bangladesh 82
  25 Dominican Republic 82
  25 India 82
  25 Lebanon 82
  25 Madagascar 82
  25 Zimbabwe 82
  26 Egypt 81
  26 Honduras 81
  26 Maldives 81
  26 Nicaragua 81
  27 Barbados 80
  27 Bhutan 80
  27 El Salvador 80
  27 Kenya 80
  28 Guatemala 79
  28 Sri Lanka 79
  28 Zambia 79
  29 Congo, Democratic Republic of the 78
  29 Nepal 78
  29 Qatar 78
  30 Comoros 77
  30 South Africa 77
  31 Cape Verde 76
  31 Congo, Republic of the 76
  31 Mauritania 76
  31 Senegal 76
  32 Mali 74
  32 Namibia 74
  33 Ghana 73
  34 Tanzania 72
  35 Central African Republic 71
  35 Grenada 71
  35 Jamaica 71
  35 Saint Vincent and the Grenadines 71
  35 Sudan 71
  36 Antigua and Barbuda 70
  36 Benin 70
  36 Botswana 70
  36 Rwanda 70
  36 Togo 70
  37 Burundi 69
  37 Cote d’Ivoire 69
  37 Ethiopia 69
  37 Malawi 69
  37 Niger 69
  38 Angola 68
  38 Burkina Faso 68
  38 Chad 68
  38 Djibouti 68
  38 Somalia 68
  38 Swaziland 68
  39 Dominica 67
  39 Guinea 67
  39 Guinea-Bissau 67
  39 Haiti 67
  39 Lesotho 67
  39 Liberia 67
  39 Saint Kitts and Nevis 67
  39 Sao Tome and Principe 67
  40 Gambia, The 66
  41 Cameroon 64
  41 Gabon 64
  41 Mozambique 64
  42 Saint Lucia 62
  43 Equatorial Guinea 59
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ.
  Πολλές δεκάδες αρχαιοελληνικά πλοία, πολλά από αυτά χρονολογούνται στους π.Χ. αιώνες, βρίσκονται βυθισμένα όλα τούτα τα χρόνια σε απόσταση 450 χλμ ανοικτά των ακτών της Βορείου Ηπείρου, συχνά φορτωμένα με θησαυρούς, αλλά και πολλά νεότερα σκάφη.
  Μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος του Εμβέρ Χότζα, πολλά από τα πολύτιμα αυτά ναυάγια -συχνά γεμάτα με θησαυρούς, χρυσό κι άλλα πολύτιμα μέταλλα και αντικείμενα, ή νομίσματα της εποχής – έχουν εξαφανισθεί, ή έχουν λεηλατηθεί από παράνομους «κυνηγούς αρχαιοτήτων» που αισχροκερδούν διαθέτοντας στις αγορές αρχαίων έργων τέχνης την παράνομη λεία τους.
  Στην Αλβανία ένας αμφορέας που «ψαρεύτηκε» στη θάλασσα κοστίζει 100 ευρώ, όμως στις ξένες αγορές αρχαιοτήτων η τιμή του εκτοξεύεται στη νιοστή δύναμη.
  Όπως αναφέρει ο θαλάσσιος αρχαιολόγος, Μόικομ Τζέκο, «το κυνήγι θαλάσσιων αρχαιοτήτων αποφέρει μεγάλα κέρδη». Ο ίδιος είχε ανακαλύψει ένα Ελληνικό πλοίο του 2ου π.Χ. αιώνα με αμφορείς παρόμοιους με εκείνους που βλέπει κανείς να κοσμούν ακριβά εστιατόρια στην Αλβανία, ή να καταλήγουν σε ιδιωτικές συλλογές.
  Λεηλασίες νεότερων ναυαγίων
  Επιπλέον, στην περίπτωση των νεότερων ναυαγίων, τα μεταλλικά τους τμήματα πωλούνται κερδοφόρα στη μαύρη αγορά μετάλλων, ιδίως λόγω της καλής ποιότητας χάλυβα που χρησιμοποιείται σήμερα για την κατασκευή χειρουργικών εργαλείων ακριβείας, ή επιστημονικών οργάνων. Για να τα αποσπάσουν, τονίζει ο ειδικός Ιλίρ Καπούνι, χρησιμοποιείται δυναμίτιδα.
  Στην περίπτωση του αυστρο-ουγγρικού σκάφους SS Linz, που είχε βυθισθεί με 1.000 ταξιδιώτες από πρόσκρουση σε νάρκη τον Μάρτιο του 1918, η καμπάνα του κατέληξε στην ιδιωτική συλλογή του διοργανωτή υποθαλάσσιων ξεναγήσεων στην Αυστρία. Όσον αφορά το ουγγρο-κροατικό ατμόπλοιο Pozcony, που είχε βυθισθεί επίσης από νάρκη το 1916 έξω από το Δυρράχιο και εντοπίσθηκε ξανά το 2013, τέσσερα χρόνια αργότερα οι αρχαιολόγοι διαπίστωσαν πως δεν είχε απομείνει σχεδόν τίποτα από το σκαρί του.
  Ίδια τύχη είχα και το ιταλικό πλωτό νοσοκομείο Πο, που τορπιλίσθηκε από τους Βρετανούς το 1941, στο οποίο επέβαινε και η κόρη του Μπενίτο Μουσολίνι, Έντα Τσάνο, η οποία υπηρετούσε ως νοσοκόμα και επέζησε του ναυαγίου. Όλα τα πολύτιμα τμήματά του, η καμπάνα, η πυξίδα, ο τηλέγραφος, τα φώτα και τα σερβίτσια εξαφανίσθηκαν και πωλήθηκαν προς 5.000 ευρώ, τονίζει ο Καπούνι.
  Ανενόχλητοι οι αρχαιοκάπηλοι
  Όπως τόνιζε πρόσφατα στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο ιστορικός Τέχνης Νεριτάν Τσέκα, οι υποθαλάσσιες κλοπές έχουν γίνει μαζικό φαινόμενο και σε αυτές αναμειγνύονται αλβανικές, αλλά και διεθνείς, παράνομες οργανώσεις». Κατά τον ίδιο, η λεηλασία των αρχαιοκάπηλων γίνεται «με βάρβαρο τρόπο» και μέσα.
  Οι Αρχές, οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί στα Τίρανα έχουν σημάνει τον συναγερμό μπροστά σε τούτο το φαινόμενο. Όμως, παρά την οικονομική ανάπτυξη που σημειώνει η χώρα επί διακυβέρνησης του φιλοευρωπαϊστή Έντι Ράμα και τις καλές προοπτικές της για ένταξη στην ΕΕ, η χώρα εξακολουθεί να μην έχει τα διαθέσιμα κονδύλια για να ενισχύσει με μέσα και προσωπικό τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφάλειας για να προστατεύσει τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς. Θησαυροί, που σύμφωνα με τους ειδικούς στην αρχαιολογία και νομισματική, είναι αμύθητοι.
  Από τον περασμένο Ιούνιο, δια νόμου, τα αρχαία ναυάγια χαρακτηρίζονται εθνική πολιτιστική κληρονομιά και βάσει αυτού οι ερευνητές δύτες θα πρέπει να διαθέτουν ειδική άδεια.
  Το διεθνές παράνομο εμπόριο αρχαιοτήτων εκτιμάται πως κάθε χρόνο έχει ένα τζίρο περί τα 3,5 δισ. ευρώ. Άγνωστο παραμένει πόσο στοιχίζει στην Αλβανία η Ελληνική κληρονομιά που αφαιρείται από τη χώρα, αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα, από τη δράση των αρχαιοκαπήλων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Γιατί στην Ελλάδα δεν έχει υποσταλεί ακόμη το σφυροδρέπανο, διερωτάται ένας τυπικός έλληνας;


  Μιλώντας πρόσφατα στην Πάτρα, σε μια μεγάλη (για τα σημερινά δεδομένα) ανοικτή συγκέντρωση, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επέμεινε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει την αεροπορική βάση του Αράξου, από κοινού με το ΝΑΤΟ, ώστε να φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα, εξαπολύοντας παράλληλα τους συνήθεις αντιιμπεριαλιστικούς μύδρους.
  Ασφαλώς οι θέσεις αυτές δεν προκαλούν πλέον αίσθηση σε καμία και σε κανέναν, εφόσον εντάσσονται στην πάγια ρητορική του Περισσού.
  Ομως, εκείνο που εντυπωσιάζει είναι ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει ένα κόμμα που υποστηρίζει μετ' επιτάσεως ένα ξεπερασμένο οικονομικό μοντέλο και ταυτόχρονα ένα ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα, που έχουν καταδικαστεί από την ίδια την Ιστορία και την εξέλιξή της.
  Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ (που έχει καταρρεύσει εδώ και τρεις δεκαετίες) αποτελούν σήμερα μέλη των δυτικών Οργανισμών, όταν δεν πασχίζουν απεγνωσμένα να ενταχθούν σ' αυτούς. Η περίπτωση των Σκοπίων αποτελεί το πιο κοντινό μας παράδειγμα.
  Ετσι, λοιπόν, ενώ πρώην ανατολικά κράτη έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ΝΑΤΟ και όποια δεν τα έχουν καταφέρει ακόμη το παλεύουν, το ΚΚΕ είναι κάθετα αντίθετο με τη συμμετοχή μας στους εν λόγω Οργανισμούς.
  Τώρα, ως προς το γιατί η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν έχει υποσταλλεί το σφυροδρέπανο, όταν αντίστοιχα κραταιά κόμματα στη γηραιά ήπειρο έχουν αποτελέσει προ πολλού παρελθόν (όπως το γαλλικό ή το ιταλικό), μια πειστική εξήγηση έχει ως σημείο αναφοράς της τον εμφύλιο πόλεμο. Το ΚΚΕ είναι, απλώς, ένα υπόλειμμά του, ένα υστερόγραφο μιας εποχής που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.
  Από τον γενικό γραμματέα του, μέχρι χιλιάδες στελέχη και μέλη του, η ένταξη τους στο ΚΚΕ συνδέεται με τις βιωματικές εμπειρίες μελών των οικογενειών τους, που πολέμησαν στον εμφύλιο με τον Δημοκρατικό Στρατό και στη συνέχεια φυλακίσθηκαν και εξορίστηκαν για τις ιδέες τους, στο γνωστό μεταπολεμικό πογκρόμ διώξεων που εξαπέλυσαν οι νικητές εναντίον των ηττημένων.
  Τα τραυματικά βιώματα των παλαιότερων έγιναν αφήγηση και η αφήγηση μετατράπηκε σε συναίσθημα και κυρίως ηθική υποχρέωση για τους νεώτερους απόγονους τους, να ενταχθούν στο κόμμα των παππούδων και των πατεράδων τους, τιμώντας και υπερασπίζοντας, ως μια συνέχεια, τους αγώνες τους.
  Εννοείται ότι ουδείς τους έχει ζήσει σε κομμουνιστικό καθεστώς και δεν θα επιθυμούσε πιθανότατα να ζήσει, έχοντας γνωρίσει τα αγαθά και τις ελευθερίες του «τρισκατάρατου» καπιταλισμού.
  Ωστόσο, για έναν πολιτικό φορέα που κατά τα λοιπά διακρίνεται για την αξιοσημείωτη ιδεολογική συνέπεια του, η προάσπιση της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας φαίνεται ότι αποτελεί μείζονα προτεραιότητα, όσο κι αν αυτό ακούγεται ειρωνικό ή παράδοξο.
  Αρκεί να σκεφτούμε ποιοι και πώς όρθωσαν τείχος για να προστατέψουν τη Βουλή από τους «Αγανακτισμένους».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Η μυστική έκθεση του Γερμανού πρεσβευτή πρίγκιπα φον Έρμπαχ στον Χίτλερ το Νοέμβριο του 1940.

  Απόσπασμα από τη μυστική έκθεση του Γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα πρίγκιπα φον Έρμπαχ, που στάλθηκε στον Χίτλερ στις 15 Νοεμβρίου 1940.

  «Ο Μεταξάς έδωσε την μόνη απάντηση την οποία θα μπορούσε να δώσει, δηλαδή να θεωρήσει το τελεσίγραφο ως κήρυξη πολέμου.
  Ο Μεταξάς μπορεί δικαίως να ισχυρισθεί ότι με τον βιβλικό τρόπο με τον οποίο μίλησε, εκπροσώπησε και τον τελευταίο υποδηματοκαθαριστή της Αθήνας.
  Οι κληθέντες υπό τα όπλα άνδρες έφταναν το πρώτο πρωί της επιστράτευσης στα ορισμένα κέντρα κατά πυκνές ομάδες.
  Μπορούσε κανείς να παρατηρήσει απερίγραπτες σκηνές ενθουσιασμού στα κέντρα αυτά και μάλιστα ενθουσιασμού από τον οποίο έλειπε κάθε νότιος θεατρινισμός και κάθε συναισθηματική επιπολαιότητα.
  Μεταξύ των εκατοντάδων που είχαν ντυθεί στο χακί και τους οποίους είδα με τα μάτια μου, μόνο έναν είδα δακρυσμένο.
  Αποχαιρετούσε τους γονείς του που είχαν έλθει ως τον στρατώνα και έφευγε για το μέτωπο.
  Ο πατέρας του, ένας χωρικός, του έδωσε το χέρι και τον άκουσα να του λέει :
  «Μην κλαις.
  Αποφάσισε ήσυχα ότι θα σκοτωθείς.
  Αν πεθάνεις, επειδή δεν έχω άλλο παιδί, θα πάρω εγώ τη θέση σου στο μέτωπο».
  Παρόμοιες ιστορίες ακούγονται παντού στους δρόμους, όλες αυθόρμητες.
  Αν οι Ιταλοί είχαν στηρίξει τις πληροφορίες τους σε ανάλογες μικρές ιστορίες του λαού και δεν βασιζόταν στις «βόμβες» των νεήλυδων πρακτόρων τους, δεν θα είχαν υποστεί τόσες εκπλήξεις από τη στάση των Ελλήνων.
  Δεκατέσσερις μέρες μετά την έναρξη του πολέμου η ατμόσφαιρα ενθουσιασμού εξακολουθεί να υπάρχει στην Αθήνα.
  Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο λαός χαρακτηρίζει αυτόν τον πόλεμο ως δικό του πόλεμο και κατέχεται από το αίσθημα ότι αγωνιζόμενος υπηρετεί το Δίκαιο.
  Για ένα φτωχό λαό, ο οποίος μόλις πριν από 100 έτη θυσιάστηκε σύσσωμος και προτίμησε την πλήρη αθλιότητα προκειμένου να ζήσει ελεύθερος, η εθνική του ανεξαρτησία, όσο και αν αυτό φαίνεται άποψη αναχρονιστική, δεν είναι έννοια χωρίς περιεχόμενο, ιδιαίτερα απέναντι σε έναν εχθρό όπως οι Ιταλοί».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ, ΚΑΝΟΥΝ «ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ», ΠΩΣ ΘΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

  Παιδιά του Δημοτικού φωνάζουν ΑΛΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ και τους διδάσκουν μεγαλύτεροι, μέσα στην Γαλλία, να «σφάζουν προβατάκια», για να μάθουν να σφάζουν αργότερα, όταν μεγαλώσουν, ευρωπαίους. Κυκλοφόρησε ανατριχιαστικό βίντεο. Οι φιλόζωοι;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ, ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΑΛΜΟΥΔ, ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΣΑΝΤΑ.

  Αρχικά η ημέρα που εορτάζονταν η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΕΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ήταν η 29η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ως η ημέρα που κατατροπώθηκαν οι κομμουνιστές. Αυτό είχε κάποια λογική. Στην συνέχεια, μετά την στρατιωτική δικτατορία, οι θεοσεβούμενοι μασόνοι πολιτικοί καθιέρωσαν την 15η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ για εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια την 21η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

  Πάλι καλά που δεν μας καθιέρωσαν να εορτάζουμε την ημέρα του ΜΑΤΣ, την ημέρα ΤΟΥ ΤΑΛΜΟΥΔ ή την ημέρα της ΜΑΣΑΝΤΑ.

  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΡΕΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ «ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ».

  Οι Έλληνες έχουν, για αδιευκρίνιστους λόγους,
  σαν ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, την ημέρα που: «μία μικρή εβραία, η Μαριάμ, όταν έγινε τριών ετών, οδηγήθηκε από τους γηραιούς γονείς της στο Ναό του Σολομώντος, προκειμένου να εκπληρωθεί το τάμα τους προς τον Θεό».
  Η αναφορά για το περιστατικό των Εισοδίων της Θεοτόκου δεν γίνεται σε κάποιο από τα βιβλία της Καινής Διαθήκης, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά σε δύο απόκρυφα Ευαγγέλια: το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου (κεφ. 6-7) και το Ευαγγέλιο του Ψευδο-Ματθαίου. Τα Εισόδια της Θεοτόκου καθιερώθηκαν ως εκκλησιαστική εορτή κατά τον 7ο αιώνα, πρώτα στην Ανατολή και πολύ αργότερα στη Δύση.

  Πόσους παραλογισμούς είναι επιτέλους ικανοί να αντέξουν οι ευφυείς απόγονοι του Θεμιστοκλή και του Γέλωνα;

  ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ, ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ:

  ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ Η 22α ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΣ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ (ΙΜΕΡΑ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ (ΣΑΛΑΜΙΝΑ) ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ.

  Να εορτάζεται με λαμπρότητα κάθε χρόνο.

  Σαν ημέρα του Στρατού Ξηράς μπορεί να ανακηρυχθεί η ημέρα της νίκης στις Πλαταιές και σαν ημέρα του Πεζικού η ημέρα της μάχης των Θερμοπυλών.

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΙΤΑΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΙΤΑΛΟΥΣ, ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Σάββατο, 14 Απριλίου 2018.
  Ο δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για τα δημόσια έργα της περιοχής Ακουαβίβα Ντέλλε Φόντι, Αουστάτσιο Μπούστο, έλαβε απειλητική επιστολή στα αρχαία ελληνικά.

  Ο πολιτικός αυτός της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κάτω Ιταλίας πριν τρία χρόνια, είχε αποκαλύψει σκάνδαλο δωροδοκιών σε τρεις δήμους της περιοχής του, στην περιφέρεια της Απουλίας. Η σχετική δικαστική έρευνα οδήγησε σε δώδεκα συλλήψεις και την ερχόμενη εβδομάδα, ο Μπούστο θα κληθεί να επαναλάβει τις κατηγορίες αυτές, μέσα σε δικαστική αίθουσα.

  'Αγνωστοι, όμως, του έστειλαν απόσπασμα, στα αρχαία ελληνικά από την τραγωδία του Αισχύλου «Αγαμέμνων», για να τον πείσουν, πιθανότατα, να ανασκευάσει τις μέχρι τώρα δηλώσεις του. Το συγκεκριμένο απόσπασμα, αναφέρεται στο πρόσωπο του Πάριδος, που είναι και το όνομα του γιου του δημοτικού συμβούλου.

  Ο δημοτικός σύμβουλος, πάντως, δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica ότι δεν θα αλλάξει την κατάθεσή του και ότι κανείς δεν θα μπορέσει να τον εκφοβίσει.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΑΟΣ.

  Έχουμε 4.769.000 εργαζόμενους (20% νόμιμοι ξένοι), σε σύνολο πληθυσμού 10.750.000 χωρίς τους παρανόμους μετανάστες – ενώ από αυτούς οι 900.000 είναι άνεργοι. Επίσης 2.600.000 συνταξιούχους και 566.000 τακτικούς υπαλλήλους του δημοσίου. Επομένως οι 3.869.000 εργαζόμενοι πρέπει να συντηρήσουν τους 2.600.000 συνταξιούχους (επειδή τα χρήματα των ταμείων τους έχουν κάνει φτερά), τους 566.000 δημοσίους υπαλλήλους, τους 900.000 ανέργους και το υπόλοιπο 2.815.000 του πληθυσμού (τις οικογένειες), με μισθούς πείνας. Άρα συνολικά 6.881.000, γεγονός που σημαίνει πως σε κάθε εργαζόμενο αντιστοιχούν 1,78 μη εργαζόμενοι, συν όσοι δεν είναι καταγεγραμμένοι νόμιμα στην χώρα – οπότε ο λογαριασμός δεν βγαίνει.
  Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως μειώθηκε η ανεργία από το 28% το 2013 στο 19%, όταν το ΑΕΠ το 2013 ήταν 182,1 δις € ενώ σήμερα (τέλη 2017) 177,7 δις €. Επομένως πως μειώθηκε μεν το ΑΕΠ, αλλά ταυτόχρονα και η ανεργία. Με απλά λόγια, πως κατ’ αναλογία μία επιχείρηση θα προσελάμβανε περισσοτέρους εργαζομένους, παρά την πτώση του τζίρου της – κάτι που είναι απίθανο, οπότε λογικά μας κοροϊδεύει.
  Η κυβέρνηση (όλες μετά το 2010 οι ίδιες είναι) ισχυρίζεται επίσης πως έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα επάνω από 3,5% – οπότε ότι καλύπτουμε τους τόκους. Επομένως το δημόσιο χρέος θα έπρεπε να μειώνεται, τουλάχιστον κατά το ποσόν των ιδιωτικοποιήσεων – κάτι που όμως δεν συμβαίνει, αφού με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ στα τέλη του 2015 ήταν 321,3 δις € ενώ στις 30.06.2018 έφτασε στα 345,4 δις € (χωρίς την επομένη δόση των 15 δις € που θα χρησιμοποιηθεί για το μαξιλάρι). Άρα αυξήθηκε κατά 24,1 δις € μέσα σε 2,5 χρόνια, παρά τις ιδιωτικοποιήσεις και τα πλεονάσματα – οπότε ξανά μας κοροϊδεύει.
  Έχουμε μία κρατική επιχείρηση, την ΔΕΗ, που η χρηματιστηριακή της αξία είναι 293 εκ. €, όταν η αντίστοιχη πορτογαλική, φυσικά κερδοφόρα, κοστίζει 11,5 δις € – ενώ δήλωσε κατά λάθος (!) πως είχε κέρδη 30 εκ. € το 2017, διορθώνοντας τα πρόσφατα σε ζημίες 250 εκ. €, παρά το ότι είναι μονοπώλιο, με πάμφθηνες πρώτες ύλες (λιγνίτες, υδροηλεκτρικά). Άρα παρεποίησε κατά 280 εκ. € τον Ισολογισμό της, όσο περίπου ολόκληρη η αξία της, χωρίς να τιμωρηθεί κάποιος! Την ίδια στιγμή έχουμε μία εισηγμένη επιχείρηση, την Folli Follie, χρηματιστηριακής αξίας πέρυσι περί το 1,5 δις € και σήμερα υπό χρεωκοπία, η οποία παρεποίησε τον τζίρο της επάνω από 1 δις €, ενώ λείπουν από τα ταμεία της εκατοντάδες εκ. € – χωρίς να το αντιληφθεί η επιτροπή κεφαλαιαγοράς, όπως δεν πήρε είδηση ούτε την «απάτη» της ΔΕΗ. Παρ’ όλα αυτά, η διοίκησή της παραμένει στην θέση της – ενώ ορίζεται από την κυβέρνηση ένας μηχανικός (!), για να εποπτεύσει τις τράπεζες που καταρρέουν, δίνοντας ενδεχομένως την χαριστική βολή στην οικονομία μας.
  Χωρίς να επεκταθώ στο σκανδαλώδες ξεπούλημα του ΟΠΑΠ, των αεροδρομίων, του ΟΛΠ, του ΟΛΘ κλπ., τονίζοντας πως πρόκειται για κατασχέσεις και όχι για ιδιωτικοποιήσεις, η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς προς το χάος – εντελώς ανοχύρωτη, σε μία εποχή που επίκειται η επόμενη μεγάλη κρίση.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Η ΕΛΛΑΔΑ, ΧΩΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 1 ΠΡΟΣ 4 ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

  Στην Ελλάδα παίζουμε ακόμη τη κολοκυθιά με τις συντάξεις, και αντί να πούμε την αλήθεια στην κοινωνία ότι για να πληρωθούν, πρέπει να υπάρξει παραγωγή, εμείς μαδάμε τη μαργαρίτα ως προς το αν η περικοπή τους έχει δημοσιονομικό ή διαρθρωτικό χαρακτήρα.
  Αυτό εξηγεί στο liberal.gr, ο οποίος ενόψει της σημερινής κατάθεσης στη Κομισιόν του ελληνικού προϋπολογισμού με τις ελληνικές θέσεις, μιλά για τη κυβερνητική προσπάθεια παραπλάνησης, και τονίζει στο liberal.gr, ότι πρέπει να είναι πολύ αφελής κάποιος για να πιστεύει ότι σε μια χώρα με αναλογία συνταξιούχων προς εργαζόμενους 1 προς 1,4 - αντί για 1 προς 4, όπως θα έπρεπε κανονικά- είναι σε θέση το κράτος, δίχως θεαματική ανάπτυξη, να συνεχίσει να καταβάλει τις σημερινές συντάξεις.
  "Δεν βγαίνει αυτή η άσκηση, πως να το κάνουμε; Είναι πιο δύσκολο και από το να προσπαθεί κάποιος να πουλήσει πάγο στους Εσκιμώους !", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και πρώην διοικητής του ΙΚΑ, προσθέτοντας ότι αντί η κυβέρνηση να ανησυχεί κατά πόσον το ασφαλιστικό είναι πραγματικά βιώσιμο, εκείνη ανησυχεί κατά οι δανειστές μας το θεωρούν βιώσιμο, λες κι αν εκείνοι πέσουν έξω στις προβλέψεις τους, θα μας αποζημιώσουν γι' αυτό.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ΚΑΘΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΕΦΤΕΙ ΘΥΜΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

  140.000 γερμανίδες κακοποιούνται κάθε χρόνο, οι περισσότερες από λαθρομετανάστες (το 32%των γυναικών κακοποιείται, επίσημα, (παρ’ όλη την προσπάθεια να το κρύψουν), από λαθρομετανάστες που αποτελούν το 5% του γερμανικού λαού, άρα η συνολική «συμβολή» στην κακοποίηση των γερμανίδων από λαθρομετανάστες, αναλογικά, ξεπερνά το 90%. Και βέβαια μόνο των δηλωμένων κρουσμάτων.
  Άιντε και στα δικά μας, στις δικές μας γυναίκες, κόρες και μητέρες.
  Κάθε πέντε λεπτά μια γυναίκα στην Γερμανία κακοποιείται, παρενοχλείται ή απειλείται, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η υπουργός Οικογένειας Φραντσίσκα Τζίφεϊ.
  Μάλιστα τόνισε πως οι περισσότερες περιπτώσεις κακοποίησης στη Γερμανία δεν καταγγέλλονται στις αρχές και οι δράστες συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι.
  Σύμφωνα με την κ.Τζίφεϊ, μόνο το 2017 καταγγέλθηκαν 138.893 περιστατικά στη Γερμανία ενώ το 82% των περιπτώσεων, το θύμα της κακοποίησης ήταν γυναίκα. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για το Έγκλημα στη Γερμανία , ο αριθμός των καταγγελιών έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όταν οι καταγγελίες ήταν 109.000. Η αύξηση αυτή οφείλεται πως προστέθηκαν και άλλες κατηγορίες κακοποίησης όπως ο εξαναγκασμός στην πορνεία.
  Επιπλέον, στο 70% των περιπτώσεων η κακοποίηση εκφράζεται και με σωματική βία, ενώ σε 147 περιπτώσεις η γυναίκα βρήκε τον θάνατο από τον σύντροφό της. Ακόμη στο 68% των περιπτώσεων εκείνος που καταγγέλθηκε είναι Γερμανός πολίτης.
  Η υπουργός Οικογένειας στη Γερμανία τόνισε την ανάγκη να βελτιωθούν περαιτέρω οι υπηρεσίες στήριξης στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, καθώς περίπου 80% των περιπτώσεων εκτιμάται ότι δεν καταγγέλλονται ποτέ.
  Σήμερα λειτουργούν 350 χώροι φιλοξενίας, ενώ 600 υπάλληλοι απασχολούνται στις αντίστοιχες υπηρεσίες, όμως σύμφωνα με την υπουργό αυτό δεν αρκεί και τόνισε πως στόχος είναι μέχρι το 2020 να διατεθούν στις σχετικές δομές περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ.
  Σημαντική βοήθεια αναμένεται να προσφέρει η τηλεφωνική γραμμή που λειτουργεί όλο το 24ωρο και όπου μπορεί κανείς να μιλήσει με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, σε 17 γλώσσες. Έχει μάλιστα ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε αυτά τα τηλεφωνήματα να μην εμφανίζονται στην ανάλυση του λογαριασμού των εταιριών τηλεφωνίας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΙΧΑΣΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ 5 ΣΤΟΥΣ 10 ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΜΠΑΘΟΥΝ ΤΟΝ…ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ.


  Μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της Public Issue στην έρευνα για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου, η πρώτη επί της ουσίας δημοσκόπηση που καταγράφει τον "αντίκτυπο" στη κοινωνία από τη μη περικοπή συντάξεων.
  H πτωτική πορεία δεν ανακόπηκε από το γεγονός της μη περικοπής συντάξεων με τον Αλέξη Τσίπρα να είναι έκτος σε δημοφιλία από τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς. Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με ποσοστά αυξημένα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση κατά 4 μονάδες.
  Πιο αναλυτικά, ένας στους δύο πολίτες (51%) πιστεύει ότι το κράτος λειτουργεί σήμερα χειρότερα, σε σύγκριση με 5 χρόνια πριν. Ωστόσο, πριν από δύο χρόνια, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν αισθητά υψηλότερο (56%, 7/2016).
  Την ίδια στιγμή «Απογοήτευση, Οργή/αγανάκτηση & Ανησυχία» εξακολουθούν «σταθερά» να αποτελούν τα αισθήματα των πολιτών για την κατάσταση της χώρας. Η διάχυτη κοινωνική απαισιοδοξία επηρεάζει και το γενικό πολιτικό κλίμα, που παραμένει αμετάβλητο από την αρχή του χρόνου.
  Σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός
  Ειδικότερα, στη «μάχη» για την πρωθυπουργία ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η δημοφιλέστερη επιλογή, με το 43% να τον χαρακτηρίζει ως την καταλληλότερη επιλογή, ενώ το 25% να προκρίνει τον νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
  Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός.
  Τα ποσοστά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας είναι αυξημένα συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση κατά 4 μονάδες.
  Από τα ευρήματα του πολιτικού βαρόμετρου δεν προκύπτουν σημαντικά κέρδη για την κυβέρνηση και το πρωθυπουργό από τη μη περικοπή συντάξεων. Αντίθετα, η πτωτική πορεία δεν ανακόπηκε ούτε από αυτό το γεγονός.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: «ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ S-400 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΤΑ F-35. ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, Η ΚΥΠΡΟΣ, Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ».

  Η Τουρκία δεν μπορεί να ακυρώσει την συμφωνία που έχει συναφθεί για την αγορά του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ουάσινγκτον την Τρίτη.
  «Η τρέχουσα συμφωνία είναι κλεισμένη συμφωνία, δεν μπορώ να την ακυρώσω», είπε μεταξύ άλλων ο Τσαβούσογλου στις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο. «Όμως χρειάζομαι περισσότερους (σ.σ. εξοπλισμούς) (...) και προτιμώ να αγοράζω από τους συμμάχους μου», πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
  Η αγορά αυτού του ρωσικού συστήματος πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400, το οποίο δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του NATO, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Τουρκία.
  Όμως η διπλή αυτή δήλωση του Μ.Τσαβούσογλου σημαίνει τα εξής απλά πράγματα:
  Δεν πρόκειται να ακυρωθεί η συμφωνία αγοράς του ρωσικού συστήματος αλλά ταυτόχρονα η Άγκυρα θέλει να συνεχίσει να εξοπλίζεται από συμμαχικές χώρες.
  Πως θα επιτευχθεί αυτό; Το σύστημα θα παραληφθεί αλλά είναι πολύ πιθανό να μεταφερθεί στα Κατεχόμενα με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Ελληνισμό της Κύπρου.
  Η Τουρκία δεν μπορεί να «ακυρώσει» την Ρωσία διότι από το 2019 θα ρέει αφθονο το ρωσικό φυσικό αέριο στην τουρκική επικράτεια διαμέσου του Turkish Stream.
  Φυσικά ούτε και οι ΗΠΑ μπορούν να αντέξουν το ενδεχόμενο σοβαρής κρίσης με την Άγκυρα που μπορεί να κοστίσει γεωπολιτικά στους Αμερικανούς για δεκαετίες.
  Τουρκία και Σ.Αραβία είναι οι μόνες χώρες στον πλανήτη που οι ΗΠΑ δεν τολμούν ούτε καν να τις επιπλήξουν.
  Από την Άγκυρα εξαρτάται η γεωστρατηγική της στην Μέση Ανατολή και από το Ριάντ εξαρτάται το ίδιο το δολάριο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Τρομοκρατία των αλβανών στους Βορειοηπειρώτες: Τους κόβουν το ρεύμα και κάνουν εφόδους στα σπίτια. Το σίχαμα που ονομάζεται Τσίπρας βαθειά μέσα του χαίρεται αφάνταστα για τα παθήματα των Ελλήνων.


  Η αλβανική κυβέρνηση προκειμένου να τιμωρήσει τους χιλιάδες Έλληνες που τόλμησαν να υψώσουν τις Ελληνικές Σημαίες και να ψάλουν τον Εθνικό Ύμνο στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, επιβάλλει αντίποινα στους Βορειοηπειρώτες. Τις τελευταίες ημέρες, εκτός από τις κινήσεις τρομοκράτησης, η αλβανική κυβέρνηση έχει αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα και στην καθημερινότητα των κατοίκων.
  Ειδικότερα, συχνές είναι οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλά χωριά της Βορείου Ηπείρου, που φθάνουν ακόμη και τις 12 ώρες ημερησίως. Κατά συνέπεια, οι Έλληνες επιχειρηματίες που ακόμη δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν, εκτός από την εκστρατεία εκφοβισμού, να υποστούν και την οικονομική ζημιά από την διακοπή στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχουν δε καταγγελίες ότι οι αλβανικές Αρχές έχουν ξεκινήσει να παρενοχλούν και να απειλούν ακόμη και με απόλυση τους Έλληνες που εργάζονται στις αλβανικές δημόσιες υπηρεσίες, επειδή τόλμησαν να παρευρεθούν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα!
  Σαν να μην έφτανε αυτό, το αλβανικό κράτος έχει εντείνει τις τελευταίες ημέρες την παρουσία του με τακτικές τρομοκράτησης στα Ελληνικά χωριά της Βορείου Ηπείρου. Στους Βουλιαράτες εμφανίστηκε μια ομάδα 10 ατόμων της κρατικής ασφάλειας με πολιτικά ρούχα και άρχισαν να κάνουν εφόδους στα σπίτια που διαμένουν κυρίως ηλικιωμένοι. Στόχος τους είναι να βρουν την μεγάλη σημαία που είχε φτιάξει ο Κατσίφας και πλέον έχει μετατραπεί σε σύμβολο Εθνικής Αντιστάσεως. Επιπλέον, επιδιώκουν να εκφοβίσουν τους κατοίκους. Οι τελευταίοι θυμούνται ανάλογα περιστατικά που συνήθιζε να κάνει το καθεστώς του Χότζα εις βάρος των Ελλήνων.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Α. ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ:
  «ΟΣΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΙΑ, ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ».
  Του Παναγιώτη Τσαγκάρη, Θεολόγου
  Ομιλία που εκφωνήθηκε την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μυτιλήνης, κατά την τέλεση ιερού Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Βορειοηπειρώτη ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα. Το ιερό Μνημόσυνο συνδιοργάνωσαν οι παρακάτω φορείς:
  1. Ένωση Θεολόγων Λέσβου,
  2. Ενωμένη Ρωμηοσύνη,
  3. Χριστιανική Πνευματική Κίνηση Μυτιλήνης,
  4. Σύλλογος Μακεδόνων Λέσβου «Ο Μέγας Αλέξανδρος»,
  5. Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης,
  6. Πολιτιστικός Σύλλογος «Κιβωτός του Γένους»,
  7. Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Επάνω Σκάλα» Μυτιλήνης.


  «Είναι πανάρχαια εμπειρία: Όποιος θέλει να προσφέρει κάτι στο βωμό της αγάπης προς τον άνθρωπο, θά πρέπει να είναι αποφασισμένος να θυσιάσει και τον εαυτό του.
  Η μεγάλη αγάπη απαιτεί και μεγάλη θυσία… Όσοι προσφέρουν αληθινή αγάπη, αγάπη δηλαδή μαζί με αλήθεια, θα πρέπει να ξέρουν πως ζουν επικίνδυνα… Ο επαναστάτης πρέπει να περιμένει την εκτέλεσή του, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όχι την ευγνωμοσύνη του όχλου… Ο σωτήρας, αυτός δηλαδή που αλλάζει πραγματικά τον κόσμο, δε μπορεί παρά να είναι και σταυρωμένος. Ο ήρωας θα πεθάνει μόνος. Το μνημείο για τον ευεργέτη θα χτιστεί πολύ αργότερα, πολλές φορές με τις πέτρες, που χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως για το λιθοβολισμό του.» Φιλοσοφημένα λόγια φιλόσοφου νου, που στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το μνημόσυνο του οποίου τελούμε, βρίσκουν την πλήρη δικαίωσή τους, διότι ο Κωνσταντίνος έτρεφε απεριόριστη αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο, την μάνα Ελλάδα, τη σημαία της πατρίδας του και την πίστη του και γι΄ αυτά θυσίασε ηρωικά την ίδια του τη ζωή. Όμως, λέει ο άγιος Γέροντας Παΐσιος, «Ὅσοι πεθαίνουν παλληκαρίσια, δὲν πεθαίνουν. Ἂν δὲν ὑπάρχει ἡρωισμός, δὲ γίνεται τίποτε. Καὶ νὰ ξέρετε, ὁ πραγματικά πιστὸς εἶναι καὶ γενναῖος…».
  Ο Κωνσταντίνος λοιπόν, το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου 2018, έβγαλε το σταυρό του, τον άφησε στη μάνα του και ανέβηκε στο βουνό κι ενώ θα μπορούσε να διαφύγει, προτίμησε, χωρίς να κάνει κανένα κακό, σ΄ έναν γυμνό από δένδρα και βράχια τόπο, εκεί όρθιος, άοπλος, να ανοίξει τα χέρια του, με γενναιότητα να προτάξει το στήθος του στους δολοφόνους του και βροντοφωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάδα», «Ζήτω η Βόρεια Ήπειρος», να εκτελεστεί.
  Η εκτέλεση του θα στιγματίζει παντοτινά τους δολοφόνους του αλλά και όσους σιωπούν μπροστά στο έγκλημα αυτό, εγκλωβισμένοι στον εγωισμό τους, στο συμφέρον τους, στο βόλεμά τους και στις ιδεοληψίες τους.
  Ο Κωνσταντίνος είναι αλήθεια ότι έχασε τη θνητή ζωή του, όμως κέρδισε την αθανασία, δίνοντας τρανό παράδειγμα για το πώς και γιατί πεθαίνουν οι Έλληνες, και αναδεικνύοντας, συνάμα, το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου και τις δραματικές συνθήκες ζωής των Βορειοηπειρωτών.
  Ο μαρτυρικός θάνατός του αλλά και το χαμόγελό του και η ήρεμη και γαλήνια έκφραση του νεκρού προσώπου του, τα οποία διατηρήθηκαν μέχρι την ημέρα της ταφής του(ανήμερα της εορτής των Αγίων Αρχαγγέλων, 11-11-2018), έντεκα μέρες δηλαδή μετά την δολοφονία του (28-10-2018), συγκλόνισαν το πανελλήνιο.
  Ο αδόκητος θάνατος αυτού του νέου μίλησε στην καρδιά όλων των Ελλήνων, δημιούργησε πρωτόγνωρα συναισθήματα, ξύπνησε πολλούς από το λήθαργο του ωχαδερφισμού. Είναι πολλοί εκείνοι που ζηλεύουν τέτοιο θάνατο αλλά και πολλοί εκείνοι που έτρεξαν να σκυλεύσουν τη μνήμη του, περιυβρίζοντας τον νεκρό και αρνούμενοι να αναγνωρίσουν τα ανδραγαθήματα του ήρωα. Ενοχλεί ο ήρωας, διότι με τις πράξεις του, ξεγυμνώνει τη ζωή μας από τα τιποτένια προσχήματα με τα οποία την περιβάλουμε, φέρνει στην επιφάνεια την μηδαμινότητά μας. Εκείνοι που τον κατηγόρησαν, όμως, για να συνειδητοποιήσουν όσα του καταμαρτυρούν, θα πρέπει, ίσως, να κοιταχτούν στον καθρέφτη τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Β. ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ:
  «ΟΣΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΙΑ, ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ».
  Του Παναγιώτη Τσαγκάρη, Θεολόγου
  Ομιλία που εκφωνήθηκε την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μυτιλήνης, κατά την τέλεση ιερού Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Βορειοηπειρώτη ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα. Το ιερό Μνημόσυνο συνδιοργάνωσαν οι παρακάτω φορείς:
  1. Ένωση Θεολόγων Λέσβου,
  2. Ενωμένη Ρωμηοσύνη,
  3. Χριστιανική Πνευματική Κίνηση Μυτιλήνης,
  4. Σύλλογος Μακεδόνων Λέσβου «Ο Μέγας Αλέξανδρος»,
  5. Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης,
  6. Πολιτιστικός Σύλλογος «Κιβωτός του Γένους»,
  7. Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Επάνω Σκάλα» Μυτιλήνης.

  Ο Κατσίφας ήταν και ζούσε ως ένα απλό παιδί του λαού, αλλά έμελλε να γίνει εκείνος που εκούσια σήκωσε τον σταυρό του μαρτυρίου και πήρε επάνω του όλα «τα πάθια» του Βορειοηπειρωτικού λαού αλλά και όλου του ελληνισμού. Και όπως «δεν έχουν ποτέ τελειωμό τα πάθια και οι καημοί του κόσμου», όμοια δεν έχουν τελειωμό και οι ήρωες. Προστέθηκε έτσι και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας στη χορεία των σύγχρονων ηρώων-μαρτύρων του έθνους μαζί με τους Τάσο Ισαάκ, Σολωμό Σολωμού, Παναγιώτη Βλαχάκο, Έκτορα Γιαλοψό, Χριστόδουλο Καραθανάση, Κώστα Ηλιάκη, Αριστοτέλη Γκούμα, κ.ά., στα φέρετρα των οποίων ακούμπησε και ακουμπά η Ελλάδα.

  Δολοφονούνται τα παιδιά της Ελλάδας, αλλά δυστυχώς, το ελληνικό κράτος της «αψώγου στάσεως» δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να τα προστατεύσει. Ούτε καν φρόντισε να κηδευτούν αξιοπρεπώς ή να μνημονευτούν πόσο μάλλον να τιμηθούν ή ακόμη, να προσφερθεί μια ηθική ή και συμβολική υλική συμπαράσταση στις οικογένειές τους.
  Προφανώς, κάποιοι έβαλαν την υπογραφή τους για την μετάλλαξη της Ελλάδας σε μια νέου τύπου πολυπολιτισμική χώρα και γι΄ αυτό οι έννοιες της πίστης, της πατρίδας, της ιστορίας αλλά και όσοι τις υπερασπίζονται θα πρέπει να ξεχαστούν ή να εξοβελιστούν στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό, όμως, συμβαίνει, πιθανόν, διότι πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα όσοι «κάθονται ψηλά», όσοι ηγούνται, δεν εκτιμούν τους ήρωες και τη θυσία υπέρ της Πατρίδας ή απλά, δεν επιθυμούν οι ίδιοι να πράττουν ηρωικά έργα, δεν θέλουν να γίνουν ήρωες! Οι πραγματικοί ήρωες, ωστόσο, θυσιάζονται για να δείξουν στους υπευθύνους ότι αυτοί που αγαπούν την πατρίδα δεν λένε λόγια κενά, κάνουν πράξεις τις ιδέες τους και αν ποτέ χρειαστεί θυσιάζονται γι΄ αυτές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Γ. ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ:
  «ΟΣΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΙΑ, ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ».
  Του Παναγιώτη Τσαγκάρη, Θεολόγου
  Ομιλία που εκφωνήθηκε την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μυτιλήνης, κατά την τέλεση ιερού Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Βορειοηπειρώτη ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα. Το ιερό Μνημόσυνο συνδιοργάνωσαν οι παρακάτω φορείς:
  1. Ένωση Θεολόγων Λέσβου,
  2. Ενωμένη Ρωμηοσύνη,
  3. Χριστιανική Πνευματική Κίνηση Μυτιλήνης,
  4. Σύλλογος Μακεδόνων Λέσβου «Ο Μέγας Αλέξανδρος»,
  5. Ένωση Ποντίων και Φίλων Ποντίων Μυτιλήνης,
  6. Πολιτιστικός Σύλλογος «Κιβωτός του Γένους»,
  7. Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Επάνω Σκάλα» Μυτιλήνης.


  Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας κάθε χρόνο με δικά του χρήματα σημαιοστόλιζε το χωριό του. Έφερνε κρυφά υλικά από τη Θεσσαλονίκη και έφτιαχνε σημαίες. Τόσο περήφανος ήταν για τον ματωμένο τόπο του. Ξόδεψε ένα μηνιάτικο για να αγοράσει τα υλικά και να φτιάξει μια σημαία μεγάλη και την έφτιαξε όσο πιο μεγάλη μπορούσε για να χωράει την αγάπη του για τον Χριστό και την Ελλάδα, διότι η σημαία ήταν ο τόπος του, η πατρίδα του και επάνω σ΄ αυτήν και μέσα σε αυτή ζούσε ελεύθερος και κινούνταν ελεύθερος, ανέπνεε ελευθερία, Ελλάδα, πίστη, ήταν όλη του η ζωή. Μέσα σε αυτό το ιερό σύμβολο, ξέφευγε από τη σκλαβωμένη γη του που τον πλήγωνε. Γι΄ αυτήν τη σημαία έδωσε την ζωή του, με αυτήν τον κήδεψαν και αυτήν μανιασμένα αναζητάνε οι αφεντάδες της σκλαβωμένης πατρίδας του, γιατί με τον θάνατο του δημιουργού της έγινε σύμβολο του αγώνα των Βορειοηπειρωτών για την ελευθερία τους.
  Σε μια εποχή, λοιπόν και σε μια χώρα, όπου «μερικές φορές ηρωισμός είναι να ονομάσεις κάποιον ήρωα», πιστεύουμε ότι σήμερα, ιδιαίτερα στην πατρίδα μας, που πολύ συχνά, ίσως, τιμούμε τον οποιονδήποτε, για τον οποιονδήποτε λόγο, αξίζει πολύ περισσότερο, να τιμήσουμε αληθινά ηρωϊκά πρότυπα και να τα προβάλλουμε ως φωτεινά παραδείγματα γενναιότητας και φιλοπατρίας στη νεολαία μας. Οι νέοι μας σήμερα, χρειάζονται πιο πολύ παρά ποτέ, πρότυπα που να τα αγαπούν. Έχουν ανάγκη τον Χριστό και την πατρίδα γι΄ αυτό και οι Θεολόγοι καθηγητές συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις τιμής του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, που είχε ως όνειρό του να χτίσει Ναό στο χωριό του και με τη θυσία του για τη σημαία και την Ελλάδα, «έδιωξε το φόβο από τις καρδιές της Βορειοηπειρωτικής μειονότητας» αλλά και όλων των νεοελλήνων.
  Οι μαθητές μας, όντως, αξίζει να δουν τους δασκάλους τους να αγωνίζονται για την αλήθεια και την αγάπη του Χριστού και της πατρίδας, για να τους προσφέρουν έτσι, με τον αγώνα τους αυτόν, ένα αξιόπιστο όραμα ζωής.
  Στα πλαίσια αυτά, η πίστη, η φιλοπατρία, η γενναιότητα, η αγάπη και η πράξη αυτοθυσίας του Βορειοηπειρώτη ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, για την προβολή των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού ελληνισμού και της Ελλάδας, πιστεύουμε ότι πρέπει να τιμηθεί από όλους ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς αυτόν τον αοίδημο γενναίο Έλληνα.
  Κωνσταντίνε Κατσίφα, με τις πράξεις σου και τη θυσία σου, μας θύμισες τι σημαίνει Έλληνας και χριστιανός και μας έδειξες το δρόμο για την Ανάσταση της Ελλάδας και του Γένους.
  Σε ευχαριστούμε.
  Αιωνία σου η μνήμη.
  Αθάνατος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Ο ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ.
  Τραμπ: «Όποιος περνάει παράνομα τα σύνορα, θα πέφτει νεκρός».

  Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ έδωσε άδεια να μπορέσει ο Αμερικανικός στρατός να χρησιμοποιήσει και θανατηφόρα βία , αν χρειαστεί, στα σύνορα με το Μεξικό, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να κλείσει η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων.
  Οι δηλώσεις του Τράμπ έρχονται μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργού Άμυνας Τζίμ Μάτις ότι του δόθηκε εξουσία να επιτρέψει στα στρατεύματα να εκδηλώσουν τις απαραίτητες ενέργειες για να βοηθήσουν στην προστασία των συνόρων.
  Περίπου 5.800 στρατιώτες έχουν αποσταλεί στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού για να ενισχύσουν την άμυνα μπροστά από την αναμενόμενη άφιξη ενός μεταναστευτικού καραβανιού που αποτελείται κυρίως από του Ονδουριανούς.

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ.
  «Όποιος αρχηγός κράτους ή πρωθυπουργός πάει στις ΗΠΑ, για να συναντήσει τον ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ αμερικανό πρόεδρο, πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να περάσει πρώτα απ’ τις εβραϊκές χάβρες της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον (εκεί που παίρνονται ΟΛΕΣ οι διεθνείς αποφάσεις, όπως έλεγε κι ο Καμμένος,) για να του αποσπάσουν υποσχέσεις, σε ζητήματα που αφορούν διάφορα διεθνή θέματα σχετιζόμενα με το Ισραήλ, καθώς και ζητήματα που αφορούν τις εβραϊκές κοινότητες, που ζουν στις πατρίδες τους».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: «ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.»
  Το Δ.Σ της Ένωσης Εισαγγελέων, τονίζει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε πως «δικαστές και εισαγγελείς ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων». Συγκεκριμένα, αναφέρουν:
  «Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων κατά εισαγγελικών λειτουργών για χειρισμούς τους σε εκκρεμή, στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, υπόθεση, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει ότι η εκτόξευση απειλών κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό, καθόσον με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης. Οι ανωτέρω ενέργειες αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο των κατά νόμο αρμοδίων να κρίνουν Εισαγγελικών και Δικαστικών Λειτουργών. Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις αυτού του είδους αφενός μεν υποκαθιστούν τη συντεταγμένη λειτουργία της δικαιοσύνης, αφετέρου δε υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της Χώρας. Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...