Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ. ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
Το  βασικό  λάθος  που  κάνει  ο  παρακάτω  αναλυτής  (κοινό λάθος  σε  πάρα  πολλούς  έξυπνους,  κατά  βάση,  Έλληνες),  είναι  η  παραδοχή,  ότι  οι  "έλληνες  πολιτικοί"  και  ιδίως  ο  Τσίπρας  και  CIA,  δεν  "ξέρουν"  ορισμένα  πράγματα,  είναι  βασικά  καλοπροαίρετοι  και  πρέπει  εμείς  οι  γνώστες,  να  σπεύσουμε  να τους  ενημερώσουμε.  Δυστυχώς  δεν  είναι  έτσι.  Οι αναλυτές  δημοσιολόγοι  και  κοινωνικοί   επιστήμονες  δεν  έχουν  τις καταλυτικές   γνώσεις  της  Ψυχιατρικής  επιστήμης.  Τους  συμβουλεύω:  ρωτήστε  ένα  καλό  Ψυχίατρο.  
ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» χαρακτηρίζονται από προσωπική ανεπάρκεια, έλλειψη γνώσεων, ιδεοληψίες και αδιαφορία, σε συνδυασμό με πρακτοριλίκι, εξαρτήσεις και ψοφοδεείς συμπεριφορές. Δεν  μπορούμε  να  φανταστούμε  πόσο  κακία  και  προδοσία  κρύβουν  μέσα  τους  αυτά  τα  καθάρματα,  όταν  σκέφτονται  ακόμη  και  τα  ονόματα:  Ελλάδα,  Έθνος, Μακεδονία.
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843 ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ" ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ. 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ 

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. 

Να γιατί έρχεται το βιολογικό τέλος του  Ελληνισμού

    
Αναστάσιος Λαυρέντζος
26 Νοεμβρίου 2018 

Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή τα ετήσια στοιχεία γεννήσεων και θανάτων του ελληνικού πληθυσμού για το 2017.
Σύμφωνα με αυτά:

Πρώτον, οι γεννήσεις στην Ελλάδα κατά το 2017 μειώθηκαν στις 88.553, καταγράφοντας ετήσια πτώση κατά 4,7%.
Δεύτερον, αντίστοιχα οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 4,8% σε σχέση με to 2016, φτάνοντας τους 124.501.
Τρίτον, από τα παραπάνω προκύπτει ότι το φυσικό ισοζύγιο (δηλαδή η διαφορά γεννήσεων-θανάτων) επιδεινώθηκε περαιτέρω στη χρονιά που πέρασε, φθάνοντας στα –35.948 άτομα.


 
Δηλαδή ο πληθυσμός της χώρας, μόνο από την υστέρηση των γεννήσεων έναντι των θανάτων, και χωρίς να συνυπολογίζονται οι μεταναστευτικές εκροές Ελλήνων, μειώθηκε κατά 36 χιλιάδες άτομα μέσα σε ένα έτος. Πιο απλά, μέσα σε μια χρονιά χάθηκε μια πόλη, όπως το Ρέθυμνο ή η Καρδίτσα.
Επισημαίνεται ότι το 2017 είναι η έβδομη συναπτή χρονιά που το φυσικό ισοζύγιο του ελληνικού πληθυσμού είναι αρνητικό (βλ. Πίνακα), και όπως προκύπτει από τα ήδη διαθέσιμα στοιχεία, το 2018 θα είναι με βεβαιότητα η όγδοη. Βλέποντας κανείς αυτά τα δεδομένα, θα μπορούσε εύλογα να υποθέσει ότι οφείλονται στην οικονομική κρίση, και άρα, είναι αντιστρεπτά. Δυστυχώς αυτό δεν είναι αληθές. Η οικονομική κρίση επιβαρύνει σημαντικά τις δημογραφικές εξελίξεις, αλλά δεν τις γεννά.
Στην πραγματικότητα, αυτό που παρατηρούμε, είναι η από καιρό προβλεπόμενη είσοδος του ελληνικού πληθυσμού σε φάση δημογραφικής κατάρρευσης, η οποία έχει ως αίτιο τη μακροχρόνια υπογεννητικότητά του. Πράγματι, μετά την δραματική πτώση των γεννήσεων τη δεκαετία του 1980, η ίδια η Βουλή είχε ασχοληθεί με το θέμα και σχετικά είχε συντάξει το 1992 ένα πόρισμα για τη δημογραφική πολιτική που έπρεπε να ακολουθηθεί.
Έκτοτε μεσολάβησαν τρεις περίπου δεκαετίες, χωρίς πρακτικά να γίνει κάτι, και με τον ρυθμό γεννήσεων να παραμένει χαμηλός, πολύ κάτω από την ελάχιστη απαιτούμενη τιμή των 2,1 παιδιών ανά γυναίκα. Στο πρώτο μισό αυτής της περιόδου (1990-2005), ο ελληνικός λαός γέρασε αλλά δεν αυξήθηκε. Στη δεκαετία του 1990 οι γεννήσεις ισοσκέλιζαν ακόμη τους θανάτους, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να μην είναι ιδιαίτερα ορατό.
Μασκάρισμα προβλήματος
Σε αυτό το «μασκάρισμα» του προβλήματος, ρόλο έπαιξαν και οι γεννήσεις των μεταναστών του πρώτου κύματος, οι οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μετά το 2000 ήταν περίπου το 17% των συνολικών γεννήσεων στη χώρα.
Αυτές οι γεννήσεις από αλλοδαπές μητέρες και ορισμένες πρόσθετες γεννήσεις από Ελληνίδες μητέρες, οι οποίες ήταν αποτέλεσμα των κινήτρων  (για τριτέκνους) που δόθηκαν από τις κυβερνήσεις της περιόδου 2005-2009, προσέφεραν μια προσωρινή ανάκαμψη γεννήσεων, η οποία όμως δεν είχε συνέχεια. Μετά το 2010 θα ενέπιπτε η οικονομική κρίση, η οποία θα ενταφίαζε κάθε προσπάθεια για δημογραφική πολιτική. Έκτοτε, όχι μόνο δεν υπάρχει καμία προσπάθεια για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, αλλά τα μέτρα που λαμβάνονται, το επιβαρύνουν περαιτέρω.
Σχετικά, είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο καταργήθηκαν σχεδόν όλα τα επιδόματα πολυτέκνων (με μόνη ουσιαστική εξαίρεση το επίδομα τέκνων Α21), αλλά και η φορολογία μιας τετραμελούς οικογένειας στην Ελλάδα έγινε η βαρύτερη από τις όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ. Φτάσαμε έτσι στο σημείο που υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης δηλώνουν ότι το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας θα λυθεί από την μαζική έλευση παράνομων μεταναστών από χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες διωγμένοι από την κρίση, μεταναστεύουν στο εξωτερικό, παίρνοντας μαζί τους και τις γεννήσεις που θα παρήγαν αν έμεναν στη χώρα.
Το βιολογικό τέλος του ελληνισμού
Τα παραπάνω, με απλά λόγια σημαίνουν ότι ο ελληνικός πληθυσμός βαδίζει σταθερά προς το βιολογικό του τέλος, όπως αυτό προδιαγράφεται εδώ και χρόνια από μελέτες και δημογραφικές προβολές. Μαζί του τερματίζει και ο ελληνισμός ως ζωντανή υπόσταση. Κι αυτή σίγουρα είναι η πλέον δραματική διαπίστωση, αφού αφορά το τέλος μιας ιστορικής πορείας σαράντα και πλέον αιώνων. Κανένα μυστήριο ή ασάφεια δεν υπάρχει σε όλα αυτά, διότι τα μαθηματικά είναι πάντα ξεκάθαρα και δεν επιδέχονται ωραιοποιήσεις.
Όσο οι Έλληνες δεν γεννούν αρκετά παιδιά, θα απομένουν όλο και λιγότεροι και θα γερνούν όλο και πιο πολύ. Ένα μόνο ερώτημα μένει αναπάντητο: τί είδους πολιτειακές, πολιτικές, πνευματικές και θρησκευτικές ηγεσίες έχει αυτός ο τόπος, που δεν βλέπουν, δεν καταλαβαίνουν ή δεν νοιάζονται για το ότι ο ελληνικός λαός έχει μπει σε έναν ολισθηρό δημογραφικό κατήφορο; Σε ποιό άλλο θέμα άραγε θα μπορούσαν να συμφωνήσουν, αν δεν μπορούν να ομονοήσουν τουλάχιστον σε αυτό; Δηλαδή, στο ότι απαιτείται επειγόντως η εκπόνηση μιας εθνικής δημογραφικής στρατηγικής, η οποία θα εφαρμοστεί σε ικανό βάθος χρόνου, με υπομονή και συνέπεια;

Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018 

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ: «ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ»ΣΗΜΕΙΩΣΗ  ΖΗΝΩΝΟΣ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ

Το  βασικό  λάθος  που  κάνει  ο  παραπάνω  αναλυτής  (κοινό λάθος  σε  πάρα  πολλούς  έξυπνους,  κατά  βάση,  Έλληνες),  είναι  η  παραδοχή,  ότι  οι  "έλληνες  πολιτικοί"  και  ιδίως  ο  Τσίπρας  και  CIA,  δεν  "ξέρουν"  ορισμένα  πράγματα,  είναι  βασικά  καλοπροαίρετοι  και  πρέπει  εμείς  οι  γνώστες,  να  σπεύσουμε  να τους  ενημερώσουμε.  Δυστυχώς  δεν  είναι  έτσι.  Οι αναλυτές  δημοσιολόγοι  και  κοινωνικοί   επιστήμονες  δεν  έχουν  τις καταλυτικές   γνώσεις  της  Ψυχιατρικής  επιστήμης.  Τους  συμβουλεύω:  ρωτήστε  ένα  καλό  Ψυχίατρο.  
ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» χαρακτηρίζονται από προσωπική ανεπάρκεια, έλλειψη γνώσεων, ιδεοληψίες και αδιαφορία, σε συνδυασμό με πρακτοριλίκι, εξαρτήσεις και ψοφοδεείς συμπεριφορές. Δεν  μπορούμε  να  φανταστούμε  πόσο  κακία  και  προδοσία  κρύβουν  μέσα  τους  αυτά  τα  καθάρματα,  όταν  σκέφτονται  ακόμη  και  τα  ονόματα:   Ελλάδα,  Έθνος, Μακεδονία.

ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΟΥΠΑ: «Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΣΤΕΦΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 20 ΕΤΩΝ».

Η δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα σε συνέντευξή της στο Metropolis FM 95,5 είπε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ πράγματα.

-«Ο κ. Τσίπρας, από τα 20 του χρόνια, παρακολουθείται από την ομάδα ψυχιάτρων του Καθηγητή Στεφανή. Πάσχει από ψύχωση και νεύρωση και παίρνει ψυχοφάρμακα». -«Αυτοί που συνεργάστηκαν με τον εχθρό θα είναι οι πρώτοι που θα φύγουν από την μέση, από τα χέρια των αφεντικών που υπηρέτησαν». -«Δεν είναι βλάκες, είναι προδότες και πρέπει να έχουν την ποινή του προδότη». -«Ο πόλεμος ήδη άρχισε και δεν σας το λένε» -«Να πάρουμε το προξενείο μας από Αδριανούπολη και να κλείσουμε το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής». -«Αλκοολικός ο Αναστασιάδης της Κύπρου».
«Ακούστε τι είναι ο κ. Τσίπρας, για να πέσει επιτέλους αυτή η μάσκα και να τραβηχτεί η κουρτίνα, ο κ. Τσίπρας από τα 20 του χρόνια παρακολουθείται από την ομάδα Στεφανή, του καθηγητή ψυχιάτρου της ψυχιατρικής Στεφανή. 

Πρώτα από τον πατέρα και τώρα από τον γιο. 
Λαμβάνει ψυχιατρική αγωγή ο κ. Τσίπρας, δεν είναι σε θέση ούτε τον εαυτό του να διευθετεί, παίρνει ψυχοφάρμακα και πάσχει από μία ασθένεια ψυχιατρική που λέγεται ψύχωση και νεύρωση. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις είναι ενεργούμενες όπως και η Κυπριακή κυβέρνηση, ένας μέθυσος είναι ο Αναστασιάδης, σύμφωνα με πολλές καταγγελίες. Όχι απλά μέθυσος, αλλά είναι αλκοολικός».ΜΙΑ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΕ  ΕΝΑ  ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ  ΠΟΥ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ  ΓΙΑΤΙ  ΟΙ  "ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ"  ΔΕΝ  ΚΑΝΟΥΝ  ΤΙΠΟΤΕ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΒΟΡΕΙΟ  ΗΠΕΙΡΟ  (ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ). 
Αγαπητέ  συμπατριώτη  και  αδελφέ,  γράφεις  με  παράπονο:  «η Βόρειος Ήπειρος και οι Έλληνές της, μπορεί κάποτε να γίνουν ένα νέο απέραντο εθνικό νεκροταφείο».
Αγαπητέ  συμπατριώτη  και  αδελφέ,  αν  απευθύνεσαι  στον  Τσίπρα, στον  Μουζάλα,  στον  Βίτσα, σε  όλα  τα  κομματικά  στελέχη  των  συριζαίων,  στα  στελέχη  των  κομμουνιστών,  σε  πολλούς  «έλληνες  πολιτικούς»  τύπου  Θεοδωράκη  και  CIA,  κακώς  απευθύνεσαι. 
Δεν  καταλαβαίνεις  πόσο  χαίρονται  όλοι  οι  παραπάνω  γι  αυτά  που  περιγράφεις.  Η  ψυχή  τους  ρουφάει  με  απίστευτη, ηδονική  θάλεγα,  χαρά,  τα  όσα  μαρτύρια  τραβούν   οι  Έλληνες της  Βορείου Ηπείρου.  Αν  μπορούσαν  οι  ίδιοι  θα  σας  έκοβαν  το κεφάλι.
Δεν  ξέρω  αν  το  νιώθεις,  κάτι  μου  λέει  όμως,  ότι  αρχίζεις  να  το  υποψιάζεσαι.  Αυτοί  οι  άνθρωποι  θέλουν  να  δολοφονήσουν,  να  γενοκτονήσουν  όλους  τους  Έλληνες,  στους  Βορειοηπειρώτες  θα  μείνουν; 
Δεν  μπορείς  να  καταλάβεις  τι  δολοφονικό  μίσος  και απέχθεια,  που  φθάνει  στα  όρια  της  ψυχοπαθολογίας,  έχουν  αυτοί  οι  «άνθρωποι»  για  την  ελληνική  καταγωγή  τους,  για  το  γένος  που  ανήκουν  και  τελικά  για  τους  γονείς τους  και  τους  προγόνους  τους.  
 Η  Ψυχιατρική  σηκώνει  τα  χέρια  ψηλά.  

Δεν  βλέπεις  ότι  συστηματικά  μεταφέρουν  από  κάθε  απίθανη  χώρα,  λαθρομετανάστες  στο  εσωτερικό  της  πατρίδας  μας,  με  απώτερο  δηλωμένο  σκοπό  να  τους  «ελληνοποιήσουν»  και  να  καταστρέψουν  έτσι  ολοσχερώς  το  Ελληνικό  Γένος; 
Νομίζεις  ότι  ενδιαφέρονται  πραγματικά  για  την ζωή  και  την  υγεία  αυτών  καθ’ εαυτών  των  λαθρομεταναστών;  Καρφί  δεν  τους  καίγεται  γι  αυτούς.  Αλλιώς  θα  τους  έπαιρναν  σπίτι  τους.  Όχι.  Δεν  θέλουν  τους  λαθρομετανάστες  από  καλοσύνη.  Τους  θέλουν  για  να  καταστρέψουν  αυτό  που  μισούν  περισσότερο,  τον  Ελληνικό  λαό.  Μίσος  βαθύ,  μίσος    απροσμέτρητο. 
Θα  μεταφέρουν  λαθρομετανάστες  συνεχώς,  γι  αυτό  έδωσαν  διαταγές  για  μη επιτήρηση  των  συνόρων.  Θα  τους  κουβαλούν  οργανωμένα  και  ανοργάνωτα,  από  θάλασσες  και  στεριές,  από  βουνά  και λαγκάδια,  με  όλα  τα  μέσα,  μέχρι  να  πνίξουν  όλους του  Έλληνες.  Ακόμη  και  ο  Σόρος  να  πάψει  να  τους  χρηματοδοτεί,  αυτοί  θα  συνεχίσουν  με  ακόμη  μεγαλύτερη προσπάθεια.   Μέχρι  να  πνιγούν  και  αυτοί.  Έχουν  τόσο  μίσος  για  τον  Ελληνικό  λαό  που  φθάνει  στα  όρια  της  αυτοκαταστροφής  και  των  ίδιων.
  Καθαρά  ψυχιατρική  κατάσταση. 
Έτσι  γεννιέται το  ερώτημα:  Πως  απαντάει  μία  οργανωμένη  κοινωνία  στους  ψυχοπαθείς,  που  επιδιώκουν   – και  έχουν  τα  μέσα γι  αυτό -  να  την  καταστρέψουν;  Τι  πρέπει  να  κάνουμε;     24.01.2013
Να κάνουν 4-5 παιδιά καλεί τις Τουρκάλες ο Ερντογάν
Να κάνουν τουλάχιστον τέσσερα με πέντε παιδιά κάλεσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις γυναίκες στην Τουρκία.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, ο οποίος έχει τέσσερα παιδιά με τη σύζυγό του Εμινέ, είπε ότι οι γεννήσεις στην Τουρκία και οι προβλέψεις για την περίοδο μεταξύ 2037 και 2040 προκαλούν ανησυχία.
«Μια μεγάλη οικογένεια είναι τεράστιας σημασίας για το μέλλον του έθνους μας», δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο πληθυσμός της Τουρκίας είναι σήμερα 75 εκατ. Αναμένεται ότι θα αυξηθεί στα 100 εκατ. το 2025.
Η Τουρκία φιλοδοξεί να καταστεί μια από τις δέκα πιο ισχυρές οικονομίες του κόσμου. Επί του παρόντος βρίσκεται στην 17η θέση των οικονομικά ισχυρότερων κρατών.


17.03.2017 
Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους της διασποράς να «κάνουν πολλά παιδιά».
Ο  πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους Τούρκους της διασποράς να κάνουν πολλά παιδιά.  «Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας στα καλύτερα σχολεία, διασφαλίστε ότι οι οικογένειές σας θα ζουν στα καλύτερα μέρη, οδηγείτε τα καλύτερα αυτοκίνητα, κατοικείτε στα καλύτερα σπίτια και κάνετε πέντε παιδιά, όχι μόνο τρία» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία που εκφώνησε στο Εσκίσεχιρ, στα νότια της Κωνσταντινούπολης.Οι άγνωστες σκοτεινές πλευρές του Αλέξη Τσίπρα

Θέμος Αναστασιάδης,  30/07/2017
Το νέο πολιτικό ήθος περί τον Τσίπρα, όπως το μάθαμε από τον ίδιο και τον Γιάνη.
Το πόσο άχρηστος, ανίκανος, άσχετος και επικίνδυνος για την Ελλάδα ήταν και είναι ο Αλέξης, το λέγαμε εδώ από την αρχή, χρόνια πριν κάνει ο ίδιος κάποια ανώδυνη αναδρομική αυτοκριτική: «Δεν ξέραμε», «δεν είχαμε αίσθηση των πραγμάτων» και άλλα σαν αυτά που αναμασά τώρα τελευταία, μετά το έγκλημα. Από όλες τις αποκαλύψεις, όμως, που έγιναν τόσο από τον Βαρουφάκη όσο και από τον ίδιο προκύπτουν δύο-τρεις νέες εντυπωσιακές παράμετροι.
Η πρώτη είναι το πόσο ΑΝΕΝΤΙΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ είναι συν τοις άλλοις ο Τσίπρας, αφού αποδεικνύεται ότι γνώριζε εξαρχής και συμμετείχε ενεργά σ’ αυτούς που χαρακτηρίστηκαν «ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ». Για κάποιον λόγο μάς άφηνε τόσο καιρό να πιστεύουμε ότι ήταν μόνο οι σαλταδόροι «Λαφαζαναίοι», που ήθελαν να κάνουν ντου στο Νομισματοκοπείο και να κλέψουν τα λεφτά της ΕΚΤ. Η ωμή επιχειρηματολογία του, όπως καταγράφεται σε διάλογο που δεν διαψεύστηκε («γιατί να μην τα πάρουμε, άμα πεινάει το παιδί σου δεν θα κλέψεις ένα μπουκάλι γάλα;»), δείχνει ότι ήταν απολύτως γνώστης, αν όχι ιθύνων νους, του διπλού παράλληλου σχεδίου εκτροπής από το ευρώ. Επιπλέον, αποκαλύπτει ότι έχει μια χαλαρή αντίληψη ως προς την έννοια της ΚΛΟΠΗΣ, αφού επιχειρηματολογεί σαν τα κλεφτρόνια τους αντεξουσιαστές που μπουκάρουν στα σούπερ μάρκετ. Δηλαδή, και λιγάκι κλεφτρόνι κρύβει μέσα του. Δεν ήταν ο Λαφαζάνης, λοιπόν, ο μπουκαδόρος που θα έπαιρνε τα 16 δισ. ευρώ να τα μοιράσει στον λαό, δεν ήταν κάποιος άλλος «αριστερός» που ήθελε να τυπώσει λεφτά στη Μόσχα και να φέρει πετρέλαια από τη Βενεζουέλα, ήταν ο ίδιος ο Τσίπρας - κι όμως, τα φόρτωνε ανέντιμα στους άλλους. Αφού μάλιστα έπαιξε μέχρι την τελευταία στιγμή με την έννοια του Grexit δηλώνοντας κυνικά ότι στους Ευρωπαίους θα λέμε «ναι» και θα τους κοροϊδεύουμε, ενώ συγχρόνως θα ετοιμάζουμε τα δικά μας. Τέτοια πολιτική ανεντιμότητα μπορεί να είναι μόνο παιδαριώδης ή εγκληματικής φύσεως.

Το δεύτερο και εξίσου συγκλονιστικό είναι το πόσο μοχθηρός, ύπουλος και κακός αποκαλύπτεται, ενώ φαίνεται να είναι στο μέσα του ο γελαστός νεαρός, που από σούπερ αριστερός θα γινόταν ντίλερ των διεθνών επενδυτών. Οικτρή και ανατριχιαστική είναι η ατάκα του που ουδέποτε διαψεύστηκε, ότι «το πρώτο που θέλω να κάνω μόλις πάρω την εξουσία είναι να μπω στην Τράπεζα της Ελλάδος, να βουτήξω τον Στουρνάρα από τον γιακά και να τον πετάξω έξω με τις κλωτσιές». Ω, τι πολιτικός πολιτισμός! Αλλά και για τους δικούς του δεν χρησιμοποιούσε καλύτερους χαρακτηρισμούς. Γιατί όταν λες για τον Σταθάκη «να πάει να ΣΑΠΙΣΕΙ στα πίσω έδρανα της Βουλής» δείχνει ότι δεν θες απλώς να τον αλλάξεις, κάτι φυσικό για πρωθυπουργό, αλλά να τον εξευτελίσεις και να τον βλέπεις να διασύρεται. Η έκφραση «να σαπίσει» προδίδει τόσο χαμηλό ήθος και μικροπρέπεια, που τύφλα να ’χουν τα γκουλάγκ του Μπέρια. Συζητιέται βέβαια εδώ και καιρό ότι είναι ένα προβληματικό άτομο, που ενδεχομένως χρήζει ειδικής αντιμετώπισης, αλλά εδώ έχουμε ενδείξεις για έναν μικρό Νέρωνα με σαδιστικά απωθημένα. Μπρρρ...
Το τρίτο και ακόμα πιο φρικιαστικό είναι το πόσο ύπουλος και δειλός δείχνει ο Αλέξης Τσίπρας. Θρασύδειλος ολκής. Ενώ δεν έτυχε να τον δούμε να πηγαίνει όντως να αρπάξει τον Στουρνάρα από τον γιακά, τον βλέπουμε να επιβεβαιώνει πλήρως τις σχετικές μαρτυρίες του Yanis με τις ίδιες τις πράξεις του. Ο δειλός και ύπουλος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που έχει κάνει επιστήμη τον ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, έβαλε στόχο τη σύζυγο του κυρίου Στουρνάρα! Εστειλε τους παρακρατικούς του, από την Εφορία και άλλες υπηρεσίες, να της κάνουν άνω-κάτω τα γραφεία και βρήκε πρόθυμους Θεσμικούς Λειτουργούς να τη βγάλουν, σώνει και καλά, στη σέντρα για ασήμαντα θέματα. Δηλαδή, δεν τόλμησε να αναμετρηθεί με τον Στουρνάρα που τον είχε ανάγκη, όπως και τον Ντράγκι, αλλά προτίμησε να χτυπήσει τη σύζυγό του. Πόσο πιο άνανδρος μπορεί να γίνει κανείς; Αρκετά, όσον αφορά τον Τσίπρα. Την ίδια αθλιότητα διέπραξε, επιτιθέμενος και κρυπτόμενος πίσω από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, στη σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη Μαρέβα. Εδώ πραγματικά μάλλον καταγράφει ρεκόρ πολιτικής χυδαιότητας, αφού ακόμη και το «βρώμικο ’89» δεν γίνονταν τέτοια πράγματα. Ποτέ άλλοτε δεν έχει ξαναγίνει πρωθυπουργός να στρέφεται ευθέως εναντίον της συζύγου πολιτικού αντιπάλου του, όμως ο δειλός και ύπουλος Τσίπρας φαίνεται ότι το έχει στο αίμα του και το απολαμβάνει να εκβιάζει πολιτικά. Με συζύγους και, ποιος ξέρει, αύριο μεθαύριο με παιδιά των αντιπάλων του. Ακόμη και στα ΜΜΕ, όταν δεν μπορεί να τα ελέγξει με τους νόμους του Παππά, όταν δεν μπορεί να τα εκχωρήσει εξ ολοκλήρου σε κακοποιά στοιχεία, παρακάμπτει ωμά ΘΕΣΜΟΥΣ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και με το έτσι θέλω «στήνει στον τοίχο» τις ελεύθερες φωνές.

Η πολιτική μοχθηρότητα, τα ανεξερεύνητα ίσως κληρονομικά απωθημένα του χουντικού παρελθόντος της οικογένειας των πρώην αριστερών εργολάβων, που προσκύνησε τον Παττακό, από την οποία προέρχεται ο καλοθρεμμένος και ουδέποτε εργασθείς σοσιαλιστής, σε συνδυασμό με τη δειλία και την ντροπή που βιώνει ως φιγούρα κωλοτούμπας της Ε.Ε. και του ΔΝΤ δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα: σε κρίσιμες στιγμές, όταν πρέπει να επιλέξει, από το Κακό προκρίνει το Κάκιστο!

Η τελευταία μανιασμένη επίθεση στη Δικαιοσύνη και η ταυτόχρονη νομιμοποίηση των ένοπλων τρομοκρατών του «Ρουβίκωνα» δείχνει ότι στον ταραγμένο νου του Αλέξη Τσίπρα δύο είναι ακόμη τα πολιτικά όπλα που μπορεί να χειριστεί: Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ σε βαθμό εξόντωσης οποιουδήποτε αντιπάλου στην πολιτική ή στα Media και η χρησιμοποίηση των τρομοκρατών και των παρακρατικών, ώστε να εκφοβίζονται και να καθυποτάσσονται η Δικαιοσύνη, οι κρατικές υπηρεσίες, οι εφορίες, οι δυνάμεις ασφαλείας και οτιδήποτε άλλο νομίζει ότι μπορεί να του φανεί χρήσιμο για να κρατηθεί σαν Μαδούρο στην εξουσία. Τελικά ο δειλός και άνανδρος πρωθυπουργός Αλέξης ΤΣΙΠΡΑΣ είναι χειρότερος από απλώς άχρηστος και άσχετος. 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Υ.Γ.
ΔΕΝ  ΠΡΟΛΑΒΑΝ  ΟΙ  «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ»  ΝΑ  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ  ΤΟ  ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΑΡΘΡΟ,  ΤΑ  ΔΙΕΘΝΗ  ΙΟΥΔΑΪΚΑ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ,  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ  ΜΕ  ΜΕΓΑΛΟ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ  ΤΗΝ  ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  ΜΑΣ,  ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ,  ΓΕΜΑΤΑ  ΧΑΡΑ,  ΜΕ  ΑΡΘΡΟ  ΤΗΣ  ΚΑΘΑΡΑ  ΙΟΥΔΑΪΚΩΝ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ   «Washington Post».


Η ΕΒΡΑΪΚΗ Washington Post ΓΕΜΑΤΗ ΧΑΡΑ: «Δραματική η μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα - Ο χαμηλότερος δείκτης γεννήσεων στην Ευρώπη»

«Που πήγαν τα παιδιά» αναρωτιέται η αμερικανική εφημερίδα


Αλλη μια σχολική χρονιά άρχισε, έφτασαν τα πρωτάκια και μια μητέρα, αφήνοντας τον γιο της αναρωτήθηκε: Πού πήγαν όλα τα παιδιά;
Η Washington Post, περιγράφοντας αυτή τη σκηνή, σε δημοτικό σχολείο στο Καλπάκι Ιωαννίνων, αναλύει πώς μετά την οικονομική κρίση έρχεται η δημογραφική κρίση στην Ελλάδα.
Η κατάσταση στο Καλπάκι αντικατοπτρίζει το εντεινόμενο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας. Στο συγκεκριμένο δημοτικό, το 2018, πήγαν 13 πρωτάκια. Τα μισά σχολεία στην περιοχή έχουν κλείσει. Ολο και περισσότεροι πιθανοί γονείς φεύγουν ή δεν κάνουν παιδιά, επειδή είναι άνεργοι ή βγάζουν μετά βίας τα προς το ζην, αναφέρει η εφημερίδα.

«Η ελληνική οικονομία δεν εξαρτάται πλέον από τα προγράμματα ούτε θεωρείται ότι θέτει σε κίνδυνο το ευρώ. Ομως, η χώρα μόλις τώρα ξεκινά να αντιμετωπίζει την επόμενη φάση της απειλής. Μία μείωση των γεννήσεων που έχει αυξήσει την πιθανότητα μιας συρρικνωμένης, αποδυναμωμένης Ελλάδας τα χρόνια που θα έρθουν», σημειώνει το δημοσίευμα.

Η μικρότερη μεταπολεμική γενιά
Κατά τη διάρκεια της βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης, τα ήδη χαμηλά ποσοστά γεννήσεων έπεσαν ακόμη περισσότερο, όπως έγινε και σε άλλες προβληματικές οικονομίες της νότιας Ευρώπης. Η Ελλάδα χτυπήθηκε από έναν ακόμη παράγοντα, καθώς μισό εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα, πολλοί από αυτούς νέοι, πιθανοί μελλοντικοί γονείς.
«Το αποτέλεσμα ήταν ότι η ύφεση της χώρας δημιούργησε τη μικρότερη γενιά της Ελλάδας μεταπολεμικά, παιδιά που φτάνουν τώρα σε ηλικία δημοτικού. Κάποια από αυτά πηγαίνουν στα σχολεία με παπούτσια και τσάντες από δεύτερο χέρι και είναι ακόμη στο πρώτο στάδιο κατανόησης της τρομακτικής εποχής στην οποία έχουν γεννηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η Washington Post.
Το ποσοστό γεννητικότητας στην Ελλάδα, περίπου 1,35 γεννήσεις ανά γυναίκα, είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη και αρκετά κάτω από τον στόχο του 2,1 που απαιτείται για έναν σταθερό πληθυσμό, χωρίς να υπολογίζεται η μετανάστευση. Το ποσοστό γεννητικότητας ήταν σε ανάκαμψη πριν από την κρίση, φτάνοντας της 1,5 γεννήσεις ανά γυναίκα το 2008. Πρόοδος που όμως έχει εξανεμιστεί πλέον, καθώς το ποσοστό έπεσε ξανά στα χαμηλά των τελών της δεκαετίας του ‘90 και των αρχών του 2000, σημειώνει το δημοσίευμα.


Δραματική μείωση γεννήσεων
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Εξαιτίας της «εξόδου» των νέων, που πιθανόν στο μέλλον να γίνονταν γονείς, ο αριθμός των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα έχει πέσει ακόμη πιο δραματικά από ότι το ποσοστό γεννητικότητας, φτάνοντας σε ιστορικά χαμηλά. Το 2009, πριν από τις πιο σφοδρές περιόδους της κρίσης, έγιναν 118.000 γεννήσεις στην Ελλάδα. Από τότε, ο αριθμός πέφτει σταθερά, και έχει επισκιαστεί για τα καλά από τον αριθμό των θανάτων. Το 2017, ο συνολικός αριθμός των γεννήσεων ήταν 88.500, ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί.
Σε κάποιες χώρες, το ποσοστό γεννητικότητας ανέκαμψε γρήγορα μετά την οικονομική κρίση. Ομως, αυτό είναι απίθανο να συμβεί στην Ελλάδα, δηλώνει στην Washington Post ο Βύρων Κοτζαμάνης, καθηγητής Δημογραφίας στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, καθώς ακόμη και πριν την κρίση η μέση Ελληνίδα δεν έκανε παιδιά πριν από τα 31. Κάποιες γυναίκες που ανέβαλαν την εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια της ύφεσης έχασαν εντελώς την ευκαιρία να γίνουν μητέρες. Το αποτέλεσμα είναι η ύφεση να έχει μειώσει μόνιμα το μέγεθος της νεότερης ελληνικής γενιάς, αλλά και τη «δεξαμενή» των γονιών για τα χρόνια που θα έρθουν. «Θα έχουμε όλο και λιγότερες γεννήσεις στην Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες», τονίζει ο καθηγητής.
Ο αντίκτυπος στην οικονομία
Οι δημογραφικές αλλαγές πλήττουν και τις προοπτικές της Ελλάδας για μία ανάκαμψη όπως εκείνη στις ΗΠΑ μετά τη μεγάλη ύφεση, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα. Η ελληνική οικονομία παραμένει κατά 25% μικρότερη σε σύγκριση με πριν από μία δεκαετία και τις επόμενες έξι δεκαετίες η Εurostat εκτιμά ότι ο ελληνικός πληθυσμός των 10,7 εκατομμυρίων θα μειωθεί κατά 32%. Ποσοστό που το ξεπερνούν μόνο μερικές χαμηλοεισοδηματικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, που έχουν δει επίσης τη φυγή εργαζομένων προς πλουσιότερα κράτη.
Αλλάζει και η ανθρωπογεωγραφία
‘Όταν όμως τα στοιχεία συνδυαστούν με τις εισόδους αλλοδαπών στη χώρα, αλλοδαπών που οι Αρχές κάνουν ότι μπορούν για να τους κρατήσουν στην Ελλάδα τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απογοητευτικά.
Έτσι το 2017 οι γεννήσεις ανήλθαν στις 88.553 ενώ στη χώρα μπήκαν παράνομα 68.112 άτομα!
Το 2016 οι γεννήσεις ανήλθαν στις 92.898 ενώ οι παράνομοι είσοδοι αλλοδαπών κυμάνθηκαν στις 204.000.
Και τα στοιχεία για το 2018 αναμένονται ακόμη πιο δραματικά.
Αντιληπτό γίνεται εύκολα πως η ανθρωπογεωγραφία της χώρας έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί.
Μιλάμε πλέον για ένα άλλο λαό.

8 σχόλια :

 1. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΧΑΤΖΑΡΑ.

  Επειδή φαίνεται πλέον οτι δεν υπάρχει «μπούσουλας» θα κάνω μια προσπάθεια ιεράρχησης των πλέον επειγόντων πολιτικών καθηκόντων.

  1. Πρώτο, από τα πρώτα, είναι η ακύρωση της Προδοτικής Συμφωνίας των Ψαράδων όπου οι Κομμουνιστές της Αθήνας με τους συντρόφους της ΣΝΟΦ στα Σκόπια αναγνώρισαν την ύπαρξη «Μακεδονικού» λαού. Όλα τα άλλα είναι δεύτερα.
  2. Πρώτο από τα «δεύτερα», είναι η ανατροπή της Δικτατορίας του προλεταριάτου που μας έχει επιβληθεί, και η αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Αποκατάσταση της ισότητας των πολιτών.
  3. Ακύρωση όλων των προνομίων της Κομμουνιστικής Αριστοκρατίας. Επειδή οι «ΑΝΩΘΕΝ» έχουν σχεδιάσει να διαδεχθεί ο Κούλο Χαβαναγκίλα (Κυριάκος Μητσοτάκης) τον Αλιέκσι Τσιπρεσκου Χαβαναγκίλα (Αλέξης Τσίπρας), οι πολιτικές μας προσπάθειες θα πρέπει να αποβλέπουν στο πώς να μην γίνει πρωθυπουργός ο Κούλι Χαβαναγκίλα.
  4. Παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο με τον νόμο για Εθνική Αναξιότητα του 1945, του Τσιπρέσκου, όλων των υπουργών και βουλευτών που εξαπάτησαν τον λαό μετά το δημοψήφισμα του 2015 και δήμευση της περιουσίας τους.
  5. Άμεση και αυτόματη απόλυση με Συντακτική Πράξη, όλων όσων διορίσθηκαν στο δημόσιο , σε ΝΠΔΔ, και στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τον ΣΥΡΙΖΑ, με οπουδήποτε είδους σχέση εργασίας,
  6. Άμεσο κλείσιμο με Συντακτική Πράξη, των πανεπιστημίων και απόλυση όλων των διδασκόντων όλων των βαθμίδων.
  7. Άμεση απόλυση των καθηγητών που επιτεθήκαν στους μαθητές που έκαναν κατάληψη στο σχολείο τους, για τη Μακεδονία.
  8. Άμεση απόλυση με Συντακτική πράξη για εθνική αναξιότητα, όλων τα αξιωματικών και των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν με εντολές της δικτατορίας του προλεταριάτου, τους διαδηλωτές για τη Μακεδονία στη Φλώρινα, τη Θεσσαλονίκη, το Σύνταγμα και αλλού.
  9. Κατάργηση της Ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας. Οι Τραπεζίτες δεν είναι πάνω από το Λαό και τη Δημοκρατία.
  10. Άμεση αποχώρηση από το ΚΙΟΤΟ, και απαλλαγή του καταναλωτή από την επιβάρυνση στους λογαριασμούς του ρεύματος.
  11. Φορολόγηση της ακίνητης περιούσιας όλων των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ και των Τραπεζών.
  12. Άμεση κατάργηση όλων των δαπανών από τον Προϋπολογισμό υπέρ των «προσφύγων» των «μεταναστών» και των «ευπαθών».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΜΩΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΓΩΝ). Μητσοτάκης: «Ακραίοι εθνικιστές οι μαθητές».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πορεία μαθητών στη Λαμία για την Μακεδονία - "Είμαστε εδώ για την πατρίδα μας".

  Πορεία μαθητών σχολείων της Λαμίας, στο κέντρο της πόλης, υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.
  Οι μαθητές φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
  «ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ!»

  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ- ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΨΕΛΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ.
  Κάποιοι από τους καθηγητές του σχολείου αποκάλεσαν τους μαθητές εθνικιστές και φασίστες, επειδη ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η πορεία των μαθητών για την Μακεδονία στην Αλεξανδρούπολη. Ξεσηκωμός και σε Ορεστιάδα.

  Ξεσηκώνονται και οι μαθητές του Έβρου και από την Αλεξανδρούπολη στέλνουν το δικό τους μήνυμα υπέρ της Μακεδονίας μας και εναντίον της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών που έκανε η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπουλώντας όνομα και εθνότητα στους Σκοπιανούς.
  Οι μαθητές σχολείων της Αλεξανδρούπολης που ξεκίνησαν αποχή και σκέφτονται να προχωρήσουν και σε καταλήψεις, ακολουθούν τον ξεσηκωμό που υπάρχει σε άλλες περιοχές της χώρας για το ίδιο θέμα. Πριν λίγη ώρα συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Δημαρχείο και τραγούδησαν το “Μακεδονία ξακουστή” αλλά και τον Εθνικό μας Ύμνο.
  Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα και παλμό, από την Λεωφόρο Δημοκρατίας προς την παραλιακή και σε άλλους δρόμους της Αλεξανδρούπολης.
  Οι πληροφορίες θέλουν και τους μαθητές της Ορεστιάδας να ξεκινούν και αυτοί κινητοποιήσεις, με αποχή κάποιων σχολείων από τα μαθήματα, αντιδρώντας στην συμφωνία της Κυβέρνησης με τα Σκόπια. Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να τους εκφοβίσουν ή να τους κολλήσουν ταμπέλες ακροδεξιών και φασιστών, με την συμμετοχή και των γνωστών ακροαριστερών ή αριστερών απλά καθηγητών, που έχουν τεράστιες ευθύνες για τα χάλια της Παιδείας, πεισμώσουν και χαλυβδώνουν τα παιδιά να συνεχίσουν ακόμα πιο δυνατά τις κινητοποιήσεις τους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μαθητική πορεία για το όνομα της Μακεδονίας το πρωί στη Βέροια.

  Στα συνθήματά τους δεν παρέλειψαν και αρνητικούς χαρακτηρισμούς για τους πολιτικούς και τον πρωθυπουργό, αλλά και για τους γείτονες που διεκδικούν το όνομα της Μακεδονίας.
  Οι μαθητές από την οδό Εληάς ανέβηκαν στη Βενιζέλου, την Κεντρικής και από τη Ζωγιοπούλου στην οδό Μητροπόλεως, για να καταλήξουν στην Πλατεία Δημαρχείου, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας τους τραγουδούσαν τη «Μακεδονία ξακουστή».
  Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κατάληψη, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 3ο, 4ο, 6ο Γυμνάσια, 3ο – 4ο Λύκεια και ΕΠΑΛ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δράμα: Καταλήψεις και πορείες μαθητών για τη Μακεδονία.

  Καταλήψεις και πορείες πραγματοποιούν μαθητές στη Δράμα, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
  Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δράμας, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται υπό κατάληψη 19 σχολεία σε όλο το Νομό της Δράμας.
  Αναλυτικά, τα σχολεία αυτά είναι:
  2ο Γυμν. – 3ο Γυμν. – 5ο Γυμν. – 6ο Γυμν. Δράμας – Γυμνάσιο Αγίου Αθανασίου – Γυμνάσιο Δοξάτου – Γυμνάσιο Κυργίων – Γυμνάσιο Νευροκοπίου – Γυμνάσιο Προσοτσάνης – Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο – 3ο ΓΕΛ Δράμας – Λύκειο Δοξάτου – Λύκειο Καλαμπακίου – Λύκειο Κ. Νευροκοπίου – Λύκειο Προσοτσάνης – 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Δράμας – ΕΠΑΛ Δοξάτου – ΕΠΑΛ Κ. Νευροκοπίου – ΕΠΑΛ Προσοτσάνης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Θεσσαλονίκη: Ο μαθητής πάνω σε άλογο και η πορεία για τη Μακεδονία – Υβριστικά συνθήματα για τους πολιτικούς.

  Οι μαθητές φωνάζουν συνθήματα, κρατούν πανό και ελληνικές σημαίες. Θα κάνουν μια στάση στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης...
  Πορεία για τη Μακεδονία ξεκίνησαν οι εκατοντάδες μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης. Οι μαθητές φωνάζουν συνθήματα, κρατούν πανό και ελληνικές σημαίες.
  Θα κάνουν μια στάση στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια θα κινηθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα καταλήξουν στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Τα βλέμματα κέντρισε ένας από τους μαθητές που έκανε πορεία πάνω σε άλογο.

  Ο μαθητής είπε πως ξεκίνησε από τον Εύοσμο με το άλογο για να βοηθήσει τους συμμαθητές του στη διαμαρτυρία. Όπως τόνισε μάλιστα, οι καθηγητές βοήθησαν με τον τρόπο τους εκείνους που ήθελαν να πάρουν μέρος στην πορεία, καθώς δεν τους έβαλαν απουσίες.
  Συνολικά στη Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 100 σε αριθμό τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη με τους μαθητές να έχουν αναρτήσει στα κάγκελα ελληνικές σημαίες και πανό με συνθήματα όπως «Η Μακεδονία είναι ελληνική», ενώ αρκετοί σε ανακοινώσεις τους ξεκαθαρίζουν ότι «η δράση τους σε καμία περίπτωση, δεν φέρει φασιστικό ή εθνικιστικό χαρακτήρα».
  Κατά τη διάρκεια της πορείας στη Θεσσαλονίκη, μαθητές φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά των πολιτικών και του δημάρχου της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...