Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ. ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ. ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ».


Να μη δίνουν βάση σε όσα ακούνε ότι κάποιοι πάτησαν σε άλλους πλανήτες και τα συναφή κάλεσε τους πιστούς ο κ. Άνθιμος ενώ τους αποκάλυψε ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες.
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αυτή την φορά έκανε ένα κήρυγμα πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα καθώς καταπιάστηκε με το διάστημα. 

Στο κήρυγμά του της Κυριακής, προχθές,  ο κ. Άνθιμος κάλεσε τους πιστούς να μην δίνουν βάση σε όσα ακούνε ότι κάποιοι πάτησαν σε άλλους πλανήτες και τα συναφή και τους αποκάλυψε ότι  Ελληνας  επιστήμονας τον διαβεβαίωσε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες, αλλά δεν θυμάται το όνομά του.
Αναλυτικά:
«Ο συνομιλητής μου μού είπε ότι τα συμπεράσματα των νέων επιστημόνων δεν έχουν κατατεθεί ακόμα» είπε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκη. Μάλιστα πληροφόρησε τους πιστούς ότι και πριν 40 χρόνια σε ξένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη που συγκεντρώθηκαν στους ουρανούς να δουν εκπληκτικά πράγματα αλλά… δεν είδαν τίποτα. Οι Ρώσοι έκαναν προσελήνωση (…) είδαν, αλλά εμείς δεν είδαμε. Μεγάλοι επιστήμονες λένε ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο σαν τον πλανήτη της Γης».


ΛΙΓΟ  ΑΝ  ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΣΤΕΡΕΗ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ  ΠΑΙΔΕΙΑ,  ΟΙ  ΑΒΡΑΑΜΟΓΕΝΕΙΣ  ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ  ΣΕ  ΠΡΩΤΗ  ΕΥΚΑΙΡΙΑ  ΘΑ  ΜΑΣ  ΠΝΙΞΟΥΝ  ΣΕ  ΕΝΑ  ΝΕΟ  ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

Σαουδάραβας ιμάμης: «Αν η Γη γύριζε τότε το αεροπλάνο θα στεκόταν και η Κίνα θα ερχόταν σε αυτό» 

Όπως αναφέρει το Al-Arabia, ο κληρικός ρωτήθηκε από έναν φοιτητή για το αν ο πλανήτης κινείται ή αν είναι στάσιμος και εκείνος απάντησε απλά «είναι σταθερός και δεν κινείται».
«Η  Γη δεν γυρίζει». Αυτό υποστήριξε ενώπιον ομάδας μαθητών ένας σαουδάραβας ιμάμης, προκαλώντας τουλάχιστον ένα ειρωνικό μειδίαμα σε όσους τον άκουσαν.
Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube, ο σεΐχης Μπεντέρ αλ Χαϊμπερί, φαίνεται να υποστηρίζει με θέρμη την άποψή του ότι η Γη είναι σταθερή και δεν γυρίζει. Για να γίνει μάλιστα πειστικός χρησιμοποιεί ένα πλαστικό ποτήρι νερού, που στο παράδειγμά του είναι η Γη και λέει: «Ας πούμε ότι πηγαίνουμε με το αεροπλάνο στην Κίνα. Λέτε ότι η Γη γυρίζει. Προσέξτε με τώρα (δείχνει το ποτήρι). Αν η Γη γύριζε, δεν θα έπρεπε το αεροπλάνο να στεκόταν στον αέρα και η Κίνα να ερχόταν σε αυτό; Λάθος ή σωστό; Αν γύριζε προς την αντίθετη κατεύθυνση, τότε το αεροπλάνο δεν θα έφτανε ποτέ στην Κίνα, γιατί και η Κίνα θα εκινείτο προς την ίδια κατεύθυνση με το αεροπλάνο».
Σύμφωνα με το Al Jazeera, που μετέδωσε τη σχετική είδηση, τα όσα είπε ο σαουδάραβας ιμάμης προκάλεσαν κύμα ειρωνικών σχολίων στα αραβόφωνα κοινωνικά δίκτυα.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...