Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΑΡΚΟΖΙ, (ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ), ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ (!)
Οι ερευνητές Γάλλοι  εισαγγελείς  χρησιμοποίησαν τηλεφωνικές υποκλοπές για να εξετάσουν ισχυρισμούς, σύμφωνα με τους οποίους ο εκλιπών Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι χρηματοδότησε την προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί, όταν άρχισαν να υποπτεύονται πως ο πρώην πρόεδρος είχε ένα δίκτυο πληροφοριοδοτών μέσα  στην  γαλλική  δικαιοσύνη,  για να ενημερώνεται για την υπόθεση.
Ο Σαρκοζί ηττήθηκε από τον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ όταν διεκδίκησε την επανεκλογή του το 2012. Από τότε αποτελεί αντικείμενο πολλών ερευνών για διαφθορά, απάτη, ευνοιοκρατία και παρατυπίες στη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών του.
Βάσει της γαλλικής νομοθεσίας, δεν απαγγέλλονται επισήμως σε βάρος ενός υπόπτου κατηγορίες για έγκλημα παρά μόνο αν πρόκειται να δικαστεί.
Η αθέμιτη άσκηση επιρροής μπορεί να τιμωρηθεί στη Γαλλία με φυλάκιση έως και πέντε χρόνων και πρόστιμο 500.000 ευρώ.  (η  αθέμιτη  άσκηση  επιρροής  τιμωρείται  από την  γαλλική  δικαιοσύνη,  στην  Ελλάδα  έχουμε  το  ανεπανάληπτο:  «εισαγγελέα  παναθηναϊκάκια  σε  ΔΙΑΤΑΣΣΩ  να  γαμήσεις  τρεις   βουλευτές»).
20.03.2018    O Νικολά Σαρκοζί κρατείται από τις αστυνομικές αρχές της Ναντέρ σε σχέση με την έρευνα για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας από το καθεστώς Καντάφι, το 2007.
Στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, κατηγορίες για πλαστογραφία, χρήση πλαστών και ξέπλυμα φορολογικής απάτης από οργανωμένη συμμορία έχουν απαγγελθεί σε βάρος του πρώην γενικού γραμματέα του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων Κλοντ Γκεάν. Οι δικαστές θέτουν ερωτήματα για μια μεταφορά ποσού ύψους 500.000 ευρώ που έγινε προς τον Γκεάν τον Μάρτιο 2008, προερχόμενη από μια εταιρεία ενός δικηγόρου της Μαλαισίας. Εκείνος υποστήριξε πως πρόκειται για το αντίτιμο από την πώληση δύο πινάκων ζωγραφικής.

Τον Νοέμβριο 2016 ήρθαν οι δηλώσεις στον Mediapart του Ζιάντ Τακιεντίν, ο οποίος διαβεβαίωσε πως στο διάστημα από τον Νοέμβριο 2006 μέχρι τις αρχές του 2007 είχε παραδώσει στον Νικολά Σαρκοζί, τότε υπουργό Εσωτερικών, και στον διευθυντή του γραφείου του, τον Κλοντ Γκεάν τρεις βαλίτσες που περιείχαν 5 εκατ. ευρώ προερχόμενα από το καθεστώς του Καντάφι. Ο Σαρκοζί και ο Γκεάν το διέψευσαν κατηγορηματικά.  (πόσο  μοιάζουν  όλα αυτά  με  καθημερινές  ιστορίες  Ελλήνων  πολιτικών,  τις  οποίες  αγνοεί  η  διεφθαρμένη  ελληνική  δικαιοσύνη). 


Απαντώντας σε ερωτήσεις των ανακριτών, ο Ερίκ Βερτ, ταμίας της προεδρικής εκστρατείας, και ο αναπληρωτής του που ήταν αρμόδιος για τη διανομή των φακέλων, ο Βενσάν Ταλβά, απάντησαν πως τα χρήματα προέρχονταν από ανώνυμες δωρεές.


(ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Την προεκλογική εκστρατεία τού ΣΥΡΙΖΑ ποιοί την χρηματοδότησαν άραγε;  Ποιός τού είχε στρώσει χαλιά γιά επισκέψεις στο Τέξας, τις γνωριμίες με τον Παπαδημητρίου τού ιουδαϊκού  Levy Institute  κλπ; Τί γύρευε ο Παππάς στη Ν. Αμερική παρέα με τον Κύπριο δικηγόρο των offshore;  Γιατί πήγε καί συνάντησε μυστικά στο Παρίσι στελέχη τού ομίλου Ρότσιλντ, αντί να τούς καλέσει στην Ελλάδα για τίς όποιες συζητήσεις κάνανε.  Τι  ξέρει  ο  Καμμένος  και  καταγγέλλει  ότι  την  κυβέρνηση  του  Τσίπρα  (στην  οποία  ανήκει !)),την  χρηματοδοτεί  ο  ιουδαίος  Σόρος;).

Γαλλία: Ποινή φυλάκισης - χωρίς αναστολή - για πρώην υπουργό του Σαρκοζί. 

Ο Κλοντ Γκεάν ήταν το «δεξί χέρι» του Σαρκοζί και Νο 2 στην κυβέρνησή του - καταδικάστηκε για κατάχρηση μετρητών που προορίζονταν για τα έξοδα ερευνών των αστυνομικών
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και «δεξί χέρι» του Νικολά Σαρκοζί, ο Κλοντ Γκεάν, καταδικάσθηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό από τη γαλλική δικαιοσύνη σε φυλάκιση δύο ετών, το ένα από τα οποία χωρίς αναστολή, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης κατάχρησης χρημάτων.
Το εφετείο του Παρισιού σκλήρυνε την πρωτόδικη καταδίκη (δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή) που είχε επιβληθεί στον άλλοτε πανίσχυρο Γκεάν, ο οποίος υπήρξε ο στενότερος συνεργάτης του Σαρκοζί τη δεκαετία 2002-2012.
08.10.2018  Απορρίφθηκε η προσφυγή του Νικολά Σαρκοζί κατά της εκδίκασης της υπόθεσης περί διαφθοράς.
Απορρίφθηκε η πρώτη προσφυγή του πρώην Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί κατά της εκδίκασης της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στην οποία ο κ. Σαρκοζί κατηγορείται για «διαφθορά» και «αθέμιτη άσκηση επιρροής».
Υπενθυμίζεται ότι ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012, φέρεται ότι το 2014 επιχείρησε, μέσω του δικηγόρου του Τιερί Ερζόγκ, να αποκτήσει απόρρητες πληροφορίες από τον Ζιλμπέρ Αζιμπέρ, δικαστή τότε στο Ακυρωτικό Δικαστήριο, (ο  παναθηναϊκάκιας  της  Γαλλίας)  στο πλαίσιο της διαδικασίας κατά την οποία ζητούσε να του επιστραφούν τα σημειωματάριά του, τα οποία είχαν κατασχεθεί κατά τις έρευνες για την υπόθεση Μπετανκούρ.
Τον περαμένο Μάρτιο και οι τρεις παραπέμθηκαν σε δίκη, ενώ τους ασκήθηκε δίωξη για «ενεργητική δωροδοκία» και «αθέμιτη άσκηση επιρροής», με τους Ερζόγκ και Αζιμπέρ να κατηγορούνται επίσης και για «παραβίαση επαγγελματικού απορρήτου».
Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο των ερευνών των τηλεφωνικών επικοινωνιών του πρώην προέδρου, οι οποίες έγιναν με αφορμή τις καταγγελίες ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι είχε χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία του το 2007.
Ο Νικολά Σαρκοζί έχει επιπλέον κατηγορηθεί, μαζί με άλλα 13 πρόσωπα, για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2012. 
Για την κατηγορία της αθέμιτης άσκησης επιρροής ο Σαρκοζί μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και 5 ετών και σε πρόστιμο 500.000 ευρώ, εφόσον κριθεί ένοχος.
Αν  τελικά δικαστεί, ο Νικολά Σαρκοζί θα είναι ο δεύτερος πρόεδρος της Γαλλίας, μετά τον Ζακ Σιράκ, που κάθεται στο εδώλιο του δικαστηρίου.
Ο Σιράκ, πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας από το 1995 έως το 2007, καταδικάστηκε το 2011 σε φυλάκιση με αναστολή, για κατάχρηση δημόσιων κεφαλαίων μέσω εικονικών θέσεων εργασίας στη δημαρχία του Παρισιού.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Νικολά Σαρκοζί, πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012, είναι κρατούμενος από την Γαλλική Δικαιοσύνη και δίδει στοιχεία για πιθανές παράνομες οικονομικές ενισχύεις του από την Λιβύη και τον Καντάφι.

  Στην  Ελλάδα,  "στην  χώρα  που  γεννήθηκε  η  Δημοκρατία"  όπως  λένε  οι  παπαγάλοι,  κυβερνούν  οι   λαθρέμποροι  πετρελαίου  και  οι  πράκτορες  ξένων  πρεσβειών,  οι  οποίοι,  αφού  εξαγόρασαν  εφημερίδες  και  τηλεοπτικούς  σταθμούς,  καθορίζουν  ουσιαστικά   αυτοί,  ποιος  θα  είναι  ο  επόμενος  πρωθυπουργός.  Ο  δήθεν  κυρίαρχος  λαός,  η  "δημοκρατία"  κλπ  είναι  λόγια  μόνο  για  τους  αφελείς,  χαζές  ιδέες  που  εμφυτεύονται κατάλληλα  στον  εγκέφαλό  τους,  από  τους  απατεώνες  που  κυριαρχούν.

Αν ο Σαρκοζί  ήταν Έλληνας πολιτικός, δεν θα είχε κανένα απολύτως πρόβλημα  από  την  ελληνική  δικαιοσύνη. 
Θα  ήταν άεργος βουλευτής του Κοινοβουλίου (όπως είναι ο Σημίτης,  ο  Καραμανλής,  ο  Παπανδρέου  και  ο Σαμαράς), απολαμβάνοντας παχυλούς μισθούς και επιδόματα, ενώ με βάση την ελληνική νομοθεσία, η Δικαιοσύνη δεν θα  μπορούσε  να τους  αγγίξει  καθόλου. 
Τα πάντα θα είχαν παραγραφεί.

Δυστυχώς για τον ιουδαίο  Σαρκοζί,  στη Γαλλία  υπάρχει Δικαιοσύνη και υπάρχουν  κανόνες τέτοιοι, ώστε  κανένας  Γάλλος  πολιτικός  δεν  μπορεί  να  σκεφτεί, να περάσει έναν νόμο που να παραγράφει εγκλήματα πολιτικών, όπως «φρόντισαν» στην Ελλάδα.

Και  το  κυριότερο,  μέσα  στην  Γαλλική  δικαιοσύνη  υπάρχουν  άνδρες  με  δίδυμους  γεννητικούς  αδένες  και  όχι  ξέκωλα,  που  λαμβάνουν  αποφάσεις  ανάλογα  με  τα  ευρήματα  του  φλυτζανιού  του  καφέ.  Ούτε μπορεί ένας  παλιός  πρωθυπουργός,  να πάρει τηλέφωνο τον Μακρόν και να του ζητήσει να «μαζέψει» τη Δικαιοσύνη,  αφού αυτός  έχει διορίσει την ηγεσία της.
ΔΕΝ την έχει διορίσει, είναι πραγματικά ανεξάρτητη.
Ακόμη και στη γειτονική Ιταλία, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ανακάλυψε το 1992 σκάνδαλο μαύρου χρήματος του πρώην σοσιαλιστή πρωθυπουργού Μπετίνο Κράξι (1983-1987).
 Ο Κράξι δραπέτευσε στην Τυνησία το 1994 και πέθανε 6 χρόνια μετά αυτοεξόριστος για να μην φυλακιστεί.(Ο Νικολά Σαρκοζί (πλήρες όνομα Νικολά Πωλ Στεφάν Σαρκοζί ντε Ναγκί-Μποκσά, Nicolas Sarközy de Nagy-Bocsa, 28 Ιανουαρίου 1955) ήταν ο 23ος Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και πρίγκιπας της Ανδόρρας.
Ο γεννημένος στο Παρίσι στις 28 Ιανουαρίου 1955, Γάλλος πολιτικός ήταν αρχηγός του κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (Union pour un mouvement populaire - UMP) που τοποθετείται στη δεξιά. Διετέλεσε υπουργός εσωτερικών, και μετά τις προεδρικές εκλογές του 2007 ορκίστηκε Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Αντιμετώπισε την οικονομική ύφεση που ξέσπασε παγκοσμίως το 2008, και την απότοκη ευρωπαϊκή κρίση χρέους και ανέπτυξε στενή συνεργασία με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε διάφορα θέματα. Στις 15 Μαΐου 2012 τον διαδέχθηκε στην Προεδρία της Γαλλία ο αντίπαλος του και νικητής των εκλογών του 2012, Φρανσουά Ολλάντ.
Ο Νικολά Σαρκοζί είναι ο δευτερότοκος γιος του Paul Sarközy de Nagy-Bocsa, Ούγγρου μετανάστη, και της Andrée Mallah, κόρη ενός Σεφαραδίτη Εβραίου γιατρού με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη.
Ο πατέρας του, που ανήκε στην ελάσσονα ουγγρική αριστοκρατία, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ουγγαρία το 1944 με την άφιξη του Ερυθρού Στρατού. Φτάνοντας στα γαλλογερμανικά σύνορα, κατατάχτηκε στην Λεγεώνα των Ξένων όπου και υπηρέτησε μέχρι το 1948. Το 1949 συναντά την Andrée Mallah, φοιτήτρια της Νομικής, την οποία και νυμφεύεται. Η καταγωγή της μητέρας του ήταν από σεφαρδίτες Εβραίους, κόρη του Mordechai Mallah, ενός εύπορου χρυσοχόου από την Θεσσαλονίκη. Το 1959, τέσσερα χρόνια μετά την γέννηση του Νικολά, το ζεύγος χωρίζει και η Andrée Mallah μετακομίζει με τα παιδιά της στην οικία του πατέρα της, Benoît Mallah.)

 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 


8 σχόλια :

 1. ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ, ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ.

  Νέα εξαιρετική ανακάλυψη έγινε σύμφωνα με τον ισραηλινό τύπο στο Αιγαίο. Πρόκειται ίσως για ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια.
  Έτσι λοιπόν, χαμένο κομμάτι από τον περίφημο αρχαίο υπολογιστή των Αντικυθύρων βρέθηκα στα Ελληνικά νερά, συγκλονίζοντας ολόκληρη την ανθρωπότητα.
  Ακτινογραφία που έγινε, φαίνεται να δείχνει το χαμένο κομμάτι που λείπει από τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, έχοντας απεικόνιση έναν Ταύρο.
  Πρόκειται για τον πρώτο υπολογιστή που πιθανόν κατασκεύασε ο άνθρωπος και το γεγονός αυτό, έχει κεντρίσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.
  Πρόκειται για έναν περίπλοκο προηγμένο αναλογικό «υπολογιστή» που βρέθηκε σε ναυάγιο πριν πολλά χρόνια.
  Οι δύτες ανακάλυψαν ένα εξελιγμένης τεχνικής γρανάζι, που φέρει μια εικόνα Ταύρου και πιθανολογούν ότι είναι το κομμάτι που λείπει από το μηχανισμό .
  Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων ανακαλύφθηκε το 1901, από Έλληνες σφουγγαράδες δύτες.
  Οι ίδιοι όπως ήταν φυσικό δεν κατανόησαν αμέσως για το τι ακριβώς επρόκειτο τότε. Χρειάστηκαν δεκαετίες και χρήση προηγμένης τεχνολογίας ακτίνων Χ για τους επιστήμονες για να συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για τον πρώτο ανθρώπινο υπολογιστή, μια θαυμάσια προηγμένη εξελιγμένη αναλογική αριθμομηχανή που αποτελείται από δεκάδες ζευγαρωμένα γρανάζια.
  Ο μηχανισμός μπορούσε να υπολογίσει τις κινήσεις του ήλιου και του φεγγαριού, να προβλέψει τις εκλείψεις και τις ισημερίες, ενώ χρησιμοποιούνταν για την παρακολούθηση των πλανητών του ηλιακού συστήματος, των αστερισμών και πολλά άλλων.
  Δεν μάθαμε ποτέ πόσα γρανάζια είχε ο αρχικός Μηχανισμός των Αντικυθήρων. Οι εκτιμήσεις βασίζονται σε προβλέψεις ειδικών και κυμαίνονται από 37 έως πάνω από 70. Για λόγους σύγκρισης, τα πιο προηγμένα ελβετικά ρολόγια έχουν τέσσερα γρανάζια.
  Όσο για το πλοίο που μετέφερε τον Μηχανισμό, ήταν τεράστιο, φορτωμένο με πολύτιμο φορτίο.
  «Στην δεκαετία του ’70, ο περίφημος εξερευνητής Ζακ Κουστώ και η ομάδα του, ανακάλυψαν μερικά κομμάτια από το κέλυφος του μηχανισμού”, δήλωσε ο Δρ Brendan Foley του Πανεπιστημίου Lund στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.
  Το 2012, δύτες ανακάλυψαν στο ναυάγιο εκατοντάδες τεχνουργήματα, όπως δύο ογκώδη χάλκινα δόρατα, την χάλκινη αναπαράσταση ενός βραχίονα, άλλα κομμάτια από μάρμαρο και χάλκινα αγάλματα, μωσαϊκό, κομμάτια έπιπλα, μπλε πιόνια παιχνιδιών, καπάκι σαρκοφάγου, χρυσά δαχτυλίδια και ασημένια νομίσματα.
  Τι είναι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων
  Γνωστός ως ο πρώτος υπολογιστής της ιστορίας, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένα περίπλοκο σύστημα αποτελούμενο από εργαλεία που χρονολογούνται από το 60 π.Χ. και χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίες Έλληνες για την χαρτογράφηση της θέσης του Ήλιου, της Σελήνης και των πλανητών.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καμμένος στην Βουλή: «Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί την κλαδική διαρρηκτών στην πολιτική».


  «Τις απάτες και τις κλοπές του ΠΑΣΟΚ. δεν θα τις ξεχάσει ποτέ ο ελληνικός λαός. Τώρα η δικαιοσύνη φτάνει και στην εποχή του Σημίτη θα δούμε πόσα απίδια σηκώνει ο σάκος. Είστε εσείς που εκπροσωπείτε την κλαδική διαρρηκτών στην πολιτική σκηνή και όχι εμείς».


  Γεννηματά στην Βουλή:

  «Εσείς τι κάνετε κ.Τσίπρα όταν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο υπουργοί σας μιλούσαν για βρώμικα χέρια και για χρηματοδότηση από τον κ. Σόρος της κυβέρνησης σας για διάφορους σκοπούς. Παρακολουθούσατε άφωνος. Γιατί; Είστε εκβιαζόμενος από ποιους από τους υπουργούς σας από τους συνεταίρους σας; Αν κρίνω απο το ποιον αποπέμψατε από την κυβέρνηση σας μπορούμε να βγάλουμε άμεσα συμπεράσματα. Ποιος εισαγγελέας παρενέβη για τα όσα πρωτοφανή και ελεεινά ακούστηκαν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο;»

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.
  Θράσος από τον πρώην ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά ο οποίος κατηγόρησε τις ΕΔ ότι «δεν συναινούν» στο ζήτημα της διευθέτησης των συνόρων με την Αλβανία αλλά και με «άλλες χώρες».
  Στις δηλώσεις αυτές προέβη μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών της κυβέρνησης, στην διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιόφωνο News 24/7 νωρίτερα την Τετάρτη.
  Ανέφερε ότι ο Ελληνικός Στρατός αρνείται να αναγνωρίσει τα σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας, απορώντας γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο.
  Ο πρώην ΥΠΕΞ, τόνισε ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Ελλάδα που δεν αναγνωρίζουν το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας, των Παρισίων, οι οποίοι ανατρέχουν σε πρωτόκολλα του 1914, όπως είναι αυτό της Κέρκυρας, το οποίο -σύμφωνα με τοκ κ. Κοτζία- δεν είναι νομικώς ζωντανά.
  Εν συνεχεία, ο κ Κοτζιάς κατηγόρησε τον Στρατό ότι δεν προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διευθετηθούν τα θέματα των συνόρων της Ελλάδας με τρίτες χώρες.
  Όταν ερωτήθηκε, αν την ευθύνη για αυτό έχει η στρατιωτική ή η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο πρώην Υπουργός απάντησε ότι αυτό θα το εξετάσει η Βουλή.
  Εδώ αξίζει να πούμε κάποια πράγματα για το πως οριοθετήθηκαν στο παρελθόν τα ελληνοαλβανικά σύνορα
  Είχε προηγηθεί τον Ιούλιο μια δήλωση περί «διευθέτησης συνόρων με την Αλβανία» του Α.Τσίπρα και αφορούσε το ζήτημα της συντήρησης των πυραμίδων στα σύνορα με γείτονα χώρα.
  Αυτές οι πυραμίδες είναι που ορίζουν τα σύνορα
  Το θέμα είναι ότι η μετακίνηση των πυραμίδων αυτών προκαλεί αλλαγή συνόρων. Να θυμίσουμε ότι παλιά στα χωριά τα χωράφια οριζόντουσαν με πασαλάκια.
  Είναι επίσης γνωστό ότι τη νύχτα αυτά τα πασαλάκια έτρωγαν σουτ... και μετακινούνταν κάποια μέτρα ώστε ο ένας από τους δύο ιδιοκτήτες να κερδίσει σε τετραγωνικά μέτρα καθώς τότε δεν υπήρχε το κτηματολόγιο ενώ μετά από την πάροδο αρκετών ετών με το δικαίωμα της χρησικτησίας, εάν δεν υπήρχε αντίδραση κάποιος μπορούσε να σφετερισθεί νόμιμα την περιουσία κάποιου άλλου.
  Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνονταν από την αντίθετη πλευρά.
  Οι συμφωνίες μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου με τις οποίες καθορίστηκαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα, προέβλεπαν ότι αυτά ορίζονται στο βουνό, εκεί «όπου χωρίζουν τα νερά της βροχής». Η χάραξη, μάλιστα, έγινε ανάμεσα σε έναν Έλληνα και έναν Αλβανό αξιωματικό παρουσία και διεθνούς παρατηρητή.
  Στο σημείο, αυτό, λοιπόν, και επειδή δεν υπάρχει κάποιο φυσικό σύνορο ή τείχος, τοποθετήθηκαν περίπου ογδόντα πέτρινα αντικείμενα σε πυραμιδικό σχήμα. Έχουν ύψος έως δύο μέτρα και από τη μια πλευρά τους γράφουν «Ελλάδα» και τον αριθμό της πυραμίδας και από την άλλη «Αλβανία».
  Οι πυραμίδες αυτές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συντηρούνται ενώ αρκετές φορές μετακινούνται λόγω και των φυσικών φαινομένων.
  Εν συνεχεία κατά την διάρκεια της συνέντευξης του ο πρώην ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στην Εθνοφρουρά.
  Δήλωσε πως ο ρόλος της Εθνοφρουράς στη Βόρεια Ελλάδα, θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου.
  Ενώ, αναρωτήθηκε επίσης για το ποιος ελέγχει τις δυνάμεις αυτές, αν υφίστανται δηλαδή δημοκρατικό έλεγχο ή απλά ελέγχονται από κάποιον στρατιωτικό!
  Τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς έκανε λόγο για επανεμφάνιση των "επαγγελματιών της ψύχωσης", οι οποίοι το παίζουν υπερπατριώτες και τόνισε ότι αυτά είναι ζητήματα που απαιτούν περαιτέρω έρευνα.
  Πάλι δηλαδή φρόντισε να «μαυρίσει» οποιονδήποτε αντιδράει στην επονείδιστη Συμφωνία των Πρεσπών.
  Ζ.Π

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΧΡΟΥΣΤΣΩΦ: «ΧΑΡΙΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, Η ΝΟΤΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ, ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΛΒΑΝΙΑ».

  Απόσπασμα από το απόρρητο προσωπικό ημερολόγιο του Σοβιετικού ηγέτη Νικήτα Χρουστσόφ, ο οποίος επισκέφθηκε την Αλβανία στις 25 Μαΐου του 1959 και παρέμεινε εκεί για 12 ημέρες.


  «…Κατά την επίσκεψή μου στην Αλβανία κινήθηκα σχεδόν σ’ ολόκληρη τη χώρα και διαπίστωσα μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις βόρειες και τις νότιες περιοχές της.
  Στη νότια Αλβανία η πολιτιστική ανωτερότητα, αλλά και η εθνική ιδιαιτερότητα είναι καταφανέστατη, αφού ο πληθυσμός στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από ΕΛΛΗΝΕΣ. Σε αντίθεση με τη βόρεια Αλβανία, οι νότιες περιοχές, χάρις στο Ελληνικό στοιχείο, παρουσιάζουν μια πολύ ανώτερη πολιτιστική εικόνα, κάτι το εντελώς ξεχωριστό από την υπόλοιπο χώρα.
  Αυτήν την πολιτιστική υπεροχή όμως των ΕΛΛΗΝΩΝ του νότου, οι σύντροφοί μας Αλβανοί φαίνεται, ό,τι ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, αλλά, όπως κατάλαβα, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ.
  Όταν επισκέφθηκα τους Αγίους Σαράντα, ένα πανέμορφο λιμάνι στην Αδριατική, με υποδέχθηκαν ενθουσιώδη Ελληνικά πλήθη, που ζητωκραύγαζαν συνέχεια στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Δημιουργήθηκε μια ατμόσφαιρα καθαρά ΕΛΛΗΝΙΚΗ και μόνο οι άγριες φάτσες των Αστυνομικών και οι μορφές των Αλβανών επίσημων, θύμιζαν την Αλβανική κρατική παρουσία.
  Εξέφρασα την έκπληξη και τον θαυμασμό μου στον σύντροφο Ενβέρ Χότζα, για την εντυπωσιακή παρουσία των ΕΛΛΗΝΩΝ, ο οποίος, φανερά ενοχλημένος, προσπάθησε να με πείσει, ότι πρόκειται για εξελληνισμένους γλωσσικά Αλβανούς…»
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ: «ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΙΔΑΝ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ».

  Στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο Νέο Epsilon, βγήκε να μιλήσει η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Ερμιόνη και αυτά που λέει σηκώνουν την τρίχα.
  Η Ερμιόνη μίλησε για τον φόβο όλων των Βορειοηπειρωτών, να μην έχουν την τύχη του αδερφού της Κωνσταντίνου, ενώ είπε ότι υπάρχουν μάρτυρες που γνωρίζουν πραγματικά τι έγινε αλλά δεν τολμούν να ανοίξουν το στόμα τους.
  Ακόμη αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου άκουσαν τρεις πυροβολισμούς απέναντι από το σπίτι της οικογένειας τους και ένα αεροπλάνο πετούσε από πάνω, προφανώς στο κλίμα εκφοβισμού από τις αλβανικές αρχές για να στείλουν ένα μήνυμα στην περιοχή.
  Η Ερμιόνη Κατσίφα δεν απέκλεισε το σενάριο που έχει ακουστεί ότι πρώτα οι Αλβανοί κομάντος έπιασαν ζωντανό τον Κωνσταντίνο και μετά τον (εκτέλεσαν) δολοφόνησαν! Επίσης ξεκαθάρισε ότι η οικογένεια υπέστη μεγάλη ταλαιπωρία για να πάρουν την σορό του νεκρού Κωνσταντίνου και φυσικά δεν έλαβαν καμία εξήγηση από τους Αλβανούς.
  Παράλληλα η κ. Κατσίφα εξέφρασε το παράπονο της προς την Βουλή των Ελλήνων που δεν προστάτεψε τα δικαιώματα της οικογένειας και αντιμετώπισε αδιάφορα την υπόθεση και ευχαρίστησε δημόσια τον Έλληνα -όπως τόνισε- Νικήτα Κακλαμάνη για την πρωτοβουλία που πήρε να τιμηθεί ο Κωνσταντίνος Κατσίφας με ενός λεπτού σιγή.
  Τέλος, η Ερμιόνη Κατσίφα υπερασπίστηκε την ελληνική εθνική συνείδηση της οικογένειας της λέγοντας ότι όχι μόνο αγαπάνε την Ελλάδα αλλά έχουν διδαχθεί τα αρχαία ελληνικά.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου αλβανοί αστυνομικοί ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΤΩΡΑ στα σπίτια όσων φιλοξένησαν ανθρώπους για την ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΤΣΙΦΑ. Τους ανακρίνουν σαν εγκληματίες.
  Οι Αλβανοί αστυνομικοί πηγαίνουν στα σπίτια όσον φιλοξένησαν ανθρώπους που ήρθαν στην κηδεία του Κώστα. Ειδικά τώρα αυτή την στιγμή βρίσκονται με μια κλούβα στο χωριό Βουλιαρατες στο σπίτι της κυρίας Μαστακα στο επώνυμο, που φιλοξένησε την κυρία Ελένη Θεοχάρους και της κάνουν ανάκριση.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Προτομή του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα κατασκευάσει ο δήμαρχος Άργους
  Ψήφισμα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, μέσω του οποίου ζητείται η διαλεύκανση της υπόθεσης, εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Άργους – Μυκηνών με πρωτοβουλία του δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου.
  Ο δήμαρχος Άργους, την περασμένη Παρασκευή, μέσω διαδικτυακής εκπομπή, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί το όνομα του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε δρόμο της πόλης.
  Παράλληλα θα δημιουργηθεί και προτομή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, όπως έγινε και στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Πανανά, γιατί «είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η σύγχρονη ιστορία μας», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δημήτρης Καμπόσος.
  Ο Δημήτρης Καμπόσος στηλίτευσε την επιλογή της αντιπολίτευσης να μην ψηφίσει κανένα από τα δύο ψηφίσματα που έθεσε.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης
  Θεσσαλονίκης εναντίον του προδότη εφιάλτη Τσίπρα.

  Το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη τελεί από το πρωί υπό κατάληψη.
  «Στηρίζουμε και επαινούμε τους μαθητές αγωνιστές του 1ου ΓΕΛ και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στον αγώνα τους για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. ΝΥΝ ΥΠΈΡ ΠΆΝΤΩΝ Ο ΑΓΏΝ», τονίζει η Επιτροπή του Μακεδονικού Αγώνα, σε ανάρτησή της στο Facebook.
  Οι μαθητές έχουν αναρτήσει πανό στα κάγκελα του σχολείο με το μήνυμα «Η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι ελληνική».
  Υπενθυμίζεται ότι την προηγουμενη εβδομάδα, δέκα σχολεία -από τα συνολικά 40- στον νομό Πιερίας, προχώρησαν σε κατάληψη, αντιδρώντας στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και ως ένδειξη συμπαράστασης για την αποβολή μαθητών από το 1ο ΕΠΑΛ Γέρακα επειδή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...