Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Β. H ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ.


Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕΘ ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. «ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΡΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ». ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΑ ΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ

Στις φυλακές  αγράμματη καθαρίστρια. 

Ελεύθεροι  οι 8 κατηγορούμενοι  κομμουνιστές  που  έκαψαν  την  Αθήνα.   
Άλλωστε  η  εισαγγελέας  του  Αρείου  Πάγου  "συμφωνεί με  αυτούς  τους  ανθρώπους,  ότι  ο  κόσμος  μας  μπορεί  να  αλλάξει  σε  πολλά  επίπεδα,  παρότι  έχουν επιλέξει τον λάθος, καταδικαστέο,  δρόμο, για να φτάσουν στο σωστό επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, οι άνθρωποι αυτοί  έχουν αγαθά κίνητρα".
Στις φυλακές Θηβών οδηγήθηκε μια 53χρονη καθαρίστρια, η οποία εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του δήμου Βόλου. και πλαστογράφησε απολυτήριο του Δημοτικού. 

Ελεύθεροι με περιοριστικό όρο αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι 8 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο.  Ο περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε είναι να μην πλησιάζουν στο Πολυτεχνείο και γενικότερα στην περιοχή των Εξαρχείων.


Ανοιχτή επιστολή του
Σωτήριου Καλαμίτση, δικηγόρου

 Τα ένδικα μέσα έχουν θεσπισθεί για να διορθώνονται λάθη και να εξοβελίζονται αδικίες. Και τούτο, διότι και οι δικαστές είναι άνθρωποι, άρα....... κάνουν λάθη είτε συγγνωστά είτε ασύγγνωστα.

Σίγουρα εκδίδονται καθημερινά δικαστικές αποφάσεις που τις διαβάζει κανείς και τρελλαίνεται, επειδή έρχονται σε αντίθεση με το ίδιο το γράμμα του νόμου, το οποίο είναι τόσο σαφές που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και δεν χρειάζεται οποιουδήποτε είδους ερμηνεία. Τις διαβάζεις και σκέφτεσαι πόσα έξοδα και πόσος χρόνος θα απαιτηθούν για να διορθωθεί μία εξωφθάλμως λανθασμένη απόφαση με την άσκηση ενός ενδίκου μέσου. Και τούτο, παρά τις αλλεπάλληλες μνημονιακές παρεμβάσεις του νομοθέτη για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

 Σεις, λοιπόν, η ταπεινή καθαρίστρια, καταδικασθήκατε σε 10ετή κάθειρξη, επειδή προ 20ετίας αλλοιώσατε, κακώς, το απολυτήριο της Ε΄ Δημοτικού, ώστε να γράφει ΣΤ΄ Δημοτικού, για να μπορέσετε να διορισθείτε.

Προφανώς το σεβαστόν δικαστήριον δεν δέχθηκε ότι δεν τελέσατε απάτη, επειδή σε αντάλλαγμα του μισθού σας παρείχατε υπηρεσίες καθαρισμού, ήτοι ισάξια αντιπαροχή.

Διότι η αντιπαροχή σας, λέει, ήταν μη νόμιμη.

Από την άλλη μεριά, όταν ένας εργαζόμενος παρέχει τις υπηρεσίες του σε έναν εργοδότη με βάση άκυρη σύμβαση, ουδείς δικαστής είπε ποτέ ότι ο εργοδότης δικαιούται να μην καταβάλει τις αποδοχές του, επειδή η σύμβαση εργασίας ήταν άκυρη, άρα οι υπηρεσίες του εργαζόμενου μη νόμιμες.

 


Σε Σας πήγε ο νους μου καθώς διάβαζα σε νομικό περιοδικό απόφαση του 5μελούς Εφετείου Αθηνών που αθώωσε υπάλληλο της Βουλής.
Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό: η κατηγορουμένη προσέφερε επί τόσα έτη τις υπηρεσίες της παρασχούσα, έτσι, ισάξια αντιπαροχή, εξ ου και το Δημόσιον δεν υπέστη περιουσιακή βλάβη, η οποία αποτελεί αναγκαίο στοιχείο για την κατάφαση της διάπραξης της απάτης δια της νοθεύσεως του πτυχίου.

Είχε μεν πλαστογραφήσει το απολυτήριο Λυκείου, για να διορισθεί, όπως και Σεις, αλλά οι υπηρεσίες που προσέφερε δεν απαιτούσαν ιδιαίτερες δεξιότητες. Άρα, το Δημόσιο που την πλήρωνε δεν ζημιώθηκε, απεφάνθη το σεβαστόν δικαστήριον.

 Ενώ, προφανώς, οι δικές Σας υπηρεσίες απαιτούσαν ιδιαίτερες δεξιότητες.

Τί να είναι, άραγε, αυτό που οδηγεί διαφορετικούς δικαστές σε διαφορετικές κρίσεις με τα ίδια κατ’ ουσίαν πραγματικά περιστατικά;

Οι περί δικαίου αντιλήψεις; Η αυστηρότητα σε αντίθεση προς την επιείκεια;
 Ο βαθμός καλλιέργειας; Η διαφορετική συνείδηση; Προσωπικά βιώματα;

Είπαμε πως και οι δικαστές είναι άνθρωποι και λάθη κάνουν. Τόσο κραυγαλέα όμως;

 
Δεν πρόκειται για την εφαρμογή μίας διάταξης που είναι δυσνόητη ή αντιστρατεύεται μία άλλη διάταξη εξ ίσου ισχυρή, ώστε να απαιτούνται ιδιαίτερες νοητικές διεργασίες για την αποκρυπτογράφησή της με την προσφυγή και σε σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου, αν υπάρχει, ως οδηγό για την ερμηνεία της.

Η ελευθερία του ανθρώπου είναι το υπέρτατο αγαθό, εξ ου και το αξίωμα: καλλίτερα 100 ένοχοι ελεύθεροι παρά ένας αθώος στη φυλακή.

 Κάποτε άκουγα στους δικηγορικούς κύκλους τη φράση: κάθε δικαστής πρέπει να περνά μία βδομάδα στη φυλακή μαζί με άλλους κρατούμενους, πριν ανέβει στην έδρα, ώστε να ξέρει τί σημαίνει στέρηση της ελευθερίας, έστω και για μία ώρα.

 Αγαπητή άγνωστη καθαρίστρια, ακόμη και ο στυγνός δολοφόνος Κουφοντίνας απολαύει του προνομίου να ζη μερικές ημέρες ελεύθερος.

Υπέρτατο αγαθό η ελευθερία, έστω και για μία ώρα.

 Ουρανομήκης η κατακραυγή για τη στέρηση της ελευθερίας, έστω και για μία ώρα. Το μόνο που μπορώ να πω σε Σας είναι: κουράγιο. Ήσασταν άτυχη.

Εικάζω βασίμως πως έχετε ασκήσει αναίρεση και εύχομαι το σεβαστόν δικαστήριον να αναστείλει την έκτιση της ποινής σας, μέχρις ότου αποφανθεί ο Άρειος Πάγος για την υπόθεσή σας.

Είχατε, όμως, οφείλω να σημειώσω με ιδιαίτερη έμφαση, και μία πρόσθετη ατυχία: να μην είσθε καθαρίστρια της Βουλής των Ελλήνων.

Ειλικρινώς υμέτερος

Σωτήριος ΚαλαμίτσηςΑπό το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, τον Άρειο Πάγο, αναμένεται να εξεταστεί η υπόθεση της Βολιώτισσας καθαρίστριας που οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή εργαζόταν με πλαστό απολυτήριο δημοτικού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατατέθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας με την οποία καταδικάστηκε 53χρονη γυναίκα προ ημερών, σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής μέχρι να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η υπόθεση. Την τύχη της αποφυλάκισής της, αναμένεται να εξετάσει το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας ενδεχομένως πριν τη λήξη του έτους.
Η καθαρίστρια που εργαζόταν σε σχολείο του Βόλου, είχε παραχαράξει το απολυτήριο δημοτικού ενώ είχε φτάσει μόνο μέχρι την Έ Τάξη. Το Εφετείο Λάρισας την καταδίκασε σε 10 χρόνια κάθειρξη για πλαστογραφία και απάτη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η ίδια είναι σε κακή κατάσταση καθώς δεν είχε ποτέ απασχολήσει την Δικαιοσύνη και ξαφνικά βρέθηκε στη φυλακή.

 

Η πρόεδρος των Εργαζομένων ΟΤΑ της Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 για την καθαρίστρια. “Η γυναίκα αυτή από την ώρα που γεννήθηκε βασανίζεται διότι είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας που μεγάλωσε στο Χατζηκυριάκειο ορφανοτροφείο. Είναι πρωταγωνίστρια της ζωής, αγωνίστρια και όταν ήρθε η ώρα να γίνουν αυτές οι προσλήψεις το Ε το έκανε ΣΤ. Δεν είναι πλαστογράφηση αυτό, είναι παραποίηση για αυτό και έπεσε η ποινή από τα 15 χρόνια στα 10″.
Της ζητούν να επιστρέψει τα χρήματα της δουλειά της για τα 20 χρόνια που δούλεψε. Δεν έφαγε χρήματα δουλειά προσέφερε. Ελπίζουμε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάρει μια απόφαση τέτοια προκειμένου να αναιρεθεί η ποινή της. Είναι υπόθεση όλων μας” λέει η κυρία Καρυδάκη.
Το χρονικό της υπόθεσης
Η 51χρονη πήγε στο Δημοτικό Σχολείο (άλλης πόλης από την οποία διαμένει) όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό. Αυτό έγραφε επάνω πως είχε φοιτήσει την Ε΄ Τάξη, όμως αυτή σύμφωνα με το δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε Στ’ Τάξη. Με αυτήν την πράξη της «απέκτησε» τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 


Η αρμόδια επιτροπή αλλά και το τότε ΔΣ του Σταθμού τη διόρισαν από το μακρινό 1996. Από τότε μέχρι σήμερα της καταβλήθηκαν μεικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με το δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της γυναίκας, αναφέρθηκε αρχικά πως η ίδια μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση.
Έκανε αυτήν την πράξη όπως τονίστηκε για να συντηρήσει άμεσα την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη. Αναφέρθηκε επίσης πως η εργασία που παρείχε ήταν εντελώς άσχετη με το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη. Τέλος ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση.
«Ποτάμι» καὶ «Σύριζα» ἀναφέρουν ὡς ὑπέρτατο λόγο μὴ ἀπολύσεως τῶν Δημοσίων Ὑπαλλήλων μὲ τὰ πλαστὰ πτυχία, τὸ κοινωνικὸ πρόβλημα, τὸ ὁποῖο θὰ προκύψη.ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 


1 σχόλιο :

 1. ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ. ΦΥΛΑΚΗ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ.

  Την υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο με εκείνη του αδελφού του πρωθυπουργού, πολιτικού μηχανικού Δημήτρη Τσίπρα, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για πλαστογραφία, αντιπαρέβαλε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

  Μιλώντας στον Real FM, τόνισε: «Εδώ υπάρχει το εξής παράδοξο. Η καθαρίστρια στον Βόλο καταδικάστηκε με άρθρο 216 του ποινικού κώδικα το οποίο προβλέπει μέχρι 10 χρόνια φυλάκιση σε όποιον σκοπεύει και το κάνει τελικά να προσχωρεί στον εαυτό του περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον», ανέφερε και συνέχισε: «Τα αδέρφια Τσίπρα, λίγους μήνες πριν όταν είχαμε την ιστορία με την πλαστή φορολογική ενημερότητα με την οποία πήγαν να πάρουν ένα δημόσιο έργο 1 εκατ. ευρώ, καταδικάστηκαν με το επόμενο άρθρο το 217 το οποίο λέει ότι «όποιος με σκοπό να διευκολύνει την άμεση συντήρηση ή την κίνησή του ή την κοινωνική του πρόοδο καταρτίζει πλαστό έγγραφο”».
  Είσαι αδελφός Τσίπρα και πλαστογραφείς έγγραφο για να πάρεις δημόσιο έργο 1εκ €; Παραγραφή με νόμο ΣΥΡΙΖΑ και γεια σας.
  Είσαι καθαρίστρια στο Βόλο, μητέρα 2 παιδιών και πλαστογραφείς απολυτήριο σχολείου για να βρεις δουλειά; 10 χρόνια φυλακή.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...