Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΗΓΕ ΤΟ 2008 ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.


Από το βέτο στο βέτο του Καραμανλή στην ομιλία της Τασίας ΣΝΟΦ και ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο συνδικάτο


ΝΕΑ  ΦΡΑΣΗ  ΤΟΥ  ΤΣΙΠΡΑ:  «Πατριωτισμός είναι να γνωρίζεις και να τιμάς την ιστορία αυτών, που έπεσαν με την αμερικάνικη σημαία στο χέρι».

   Πορεία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα Σκόπια το 2008

   

Στο 5ο Συνέδριο της Νεολαίας του Συνασπισμού που διεξήχθη τον Δεκέμβριο του 2007, δημοσιεύτηκε ένα  κείμενο θέσεων σχετικά με το Σκοπιανό, το οποίο ανέφερε: «Υπερασπιζόμενοι και υπερασπιζόμενες την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών, θεωρούμε πως το όνομα “Μακεδονία” μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί από τους γείτονές μας και είναι αυτονόητο δικαίωμά τους. 
 Η ιστορική αυτή ονομασία έχει από χρόνια υιοθετηθεί από τους κατοίκους της περιοχής και αντιστοιχεί στη συνείδησή τους, αφού με αυτή γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Εξάλλου, το όνομα αντιστοιχεί σε πραγματικότητες των διεθνών σχέσεων που διαμορφώθηκαν εδώ και πολλές δεκαετίες, τις οποίες η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακυρώσει».
Στις 17 Μαΐου 2008, ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος  Τζανακόπουλος ταξίδεψε μαζί με αντιπροσωπεία της Νεολαίας του ΣΥΝ στα Σκόπια, προκειμένου να συμμετάσχει σε πολιτική εκδήλωση υπέρ του δικαιώματος των γειτόνων να αποκαλούνται «Μακεδονία», με κεντρικό σύνθημα: «Βέτο στον εθνικισμό, εμπάργκο στον μιλιταρισμό, έξω από το ΝΑΤΟ». Το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε τότε μιλούσε για «συμμετοχή οργανώσεων από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της "Μακεδονίας"».
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17/5/2008 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Σκοπίων η κυρία Σίσσυ Βωβού, υπεύθυνη φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που το 2013 μάλιστα είχε θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος απέναντι στον κ. Αλέξη Τσίπρα, τάχθηκε υπέρ των Σκοπιανών να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες», και μίλησε ευθαρσώς για «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα. «Εμείς ζητάμε την αναγνώριση της “μακεδονικής εθνότητας” όσον αφορά στο τμήμα του λαού της Δημοκρατίας της Μακεδονίας που είναι Μακεδόνες, αλλά και όσον αφορά στους Έλληνες ντόπιους Μακεδόνες που ζουν στον Βορρά της ελληνικής Μακεδονίας», δήλωσε προκλητικά.

Άρθρο-διακήρυξη  του  ΣΥΡΙΖΑ  υπέρ  των  «Μακεδόνων». Το επίμαχο άρθρο-διακήρυξη «κατέβηκε» προεκλογικά από την ιστοσελίδα της «Αυγής».   Τέτοιες  φιλοσκοπιανές διακηρύξεις υπέγραφαν  πολλά  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,  όπως ο κ. Γιάννης Μηλιός, που έως τον Μάρτιο του 2015 ήταν επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του κόμματος.  Άλλοι  που  υπέγραψαν  τέτοιες  καθαρά  προδοτικές  διακηρύξεις  οι:  Κώστας Αθανασίου (γ.γ. Βουλής), Νίκος Καρανίκας (σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού), οι κυρίες Κατερίνα Αντωνίου (πρόεδρος ΕΟΦ), Ξανθούλα Καρανίκα (σύμβουλος ΟΛΘ), οι κύριοι Φώτης Παλαμιώτης (ειδικός συνεργάτης στο υπουργείο Εσωτερικών), Σταύρος Παπαγιαννόπουλος (Πολιτικό Γραφείο αναπλ. υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη), Αλέξης Πουλιάσης (Πολιτικό Γραφείο υπουργού Οικονομικών), Χρήστος Σίμος (Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ), Αγγελος Τσέκερης (διευθυντής Γραφείου Τύπου πρωθυπουργού), η κυρία Ζωή Χαλιδιά (επικοινωνιολόγος πρωθυπουργού).

Χατζηδάκης:  «Η παράταξη, που σήμερα κυβερνά, ξεκίνησε από την πεποίθηση και με υπογραφές το 2008 ότι πρέπει τα Σκόπια να λέγονται "Μακεδονία"».

Από το βέτο στο βέτο του Καραμανλή στην ομιλία της Τασίας ΣΝΟΦ και ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο συνδικάτο


Άρθρο  του  Σπυρίδωνος  Χατζάρα.  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΩΝ  11.

Τoν  Μάιο του 2008, μετά το BETO του Καραμανλή στο ΝΑΤΟ για την ένταξη των Σκοπίων, το «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ»   (της  CIA)  έβαλε «πουλμανάκι» και 54 «σύντροφοι - ακτιβιστές», από τον ΣΥΡΙΖΑ Υμηττού και άλλοι ΣΠΑΡΤΑΚΟΙ, πήγαν εκδρομή στα Σκόπια για να πουν βέτο στο βέτο του Καραμανλή.
Ο ΧΟΡΗΓΟΣ έβαλε το ξενοδοχείο τα σάντουιτς και τους καφέδες στα Καμένα Βούρλα, τα Τέμπη, και το Νεγκότιν.
Οι σύντροφοι από την Ελλάδα, συνάντησαν και αγκάλιασαν τους «νατοϊκούς- διεθνιστές» από τα Σκόπια, στις 17 Μαΐου 2008,  στα μισά της Γέφυρας του VARDAR (Βαρδάρη), όπως είχαν οραματιστεί οι σύντροφοι Αλέκος και ALEXIS, αλλά και οι «σύντροφοι» της Ανοιχτής Κοινωνίας.

Ο  ΧΟΡΗΓΟΣ και το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, είχαν φροντίσει να φτάσει η είδηση σε όλο τον κόσμο και για αυτό, αναρτήθηκε δελτίο τύπου στα αλβανικά και τα σλαβομακεδόνικα στο πόρταλ του Σόρος που έλεγε: «Μια ομάδα περίπου 50 αριστερών αντι-μιλιταριστών και προοδευτικών ενεργών ακτιβιστών από την Ελλάδα επισκέφθηκαν την Μακεδονία,  το Σάββατο 17 Μαΐου, και συναντήθηκαν, (Hotel Continental), με τους Μακεδόνες οικοδεσπότες τους. Ο μακεδονο-ελληνικός διάλογος αφιερώθηκε στις λύσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών, και στην πάλη ενάντια στον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό . Οι επισκέπτες από την Ελλάδα είναι ενεργοί ακτιβιστές από την προοδευτική, αντιμιλιταριστική Αριστερά που αναγνωρίζει την Μακεδονία με το συνταγματικό όνομά της και προωθεί τις σχέσεις καλής γειτονίας και τις εγκάρδιες ανθρώπινες σχέσεις».

Επικεφαλής των Σκοπιανών "αντιμιλιταριστών" «της πρωτοβουλίας κατά του ΝΑΤΟ» (protiv Nato), ήταν ο σύντροφος Zdravko Savevski που στις 2 Απριλίου μαζί με 50 δικούς του είχε οργανώσει διαδήλωση μπροστά στην Βουλή των Σκοπίων, «κατά του ΝΑΤΟ» και σύμφωνα με το πόρταλ του Σόρος, «απαίτησε», «εάν η Μακεδονία δεν πάρει την πρόσκληση, (στο Βουκουρέστι), για να προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ να αποσύρει η κυβέρνηση όλους τους Μακεδόνες στρατιώτες που συμμετέχουν στις αποστολές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ».

Δυο μήνες πριν, στις 17 Μαρτίου 2008, το αριστερό παράρτημα της Cia στην Αθήνα έβγαλε ανακοίνωση που την υπέγραφαν πολλά προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, που εξέφραζε τα Αμερικανικά συμφέροντα.
Το κείμενο των εαμοβούλγρων συντρόφων που τώρα ειναι κυβέρνηση ανέφερε:

«Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι ο ελληνικός εθνικισμός έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα τα τελευταία χρόνια, η δημόσια συζήτηση περί τα Βαλκάνια ακόμα κινείται μεταξύ αντιαλβανισμού και σκοπιανοφαγίας από τη μια και ενός αντιαμερικανισμού από την άλλη, που περιγράφει αλλά δεν εξηγεί σχεδόν τίποτα. Είναι σ’ αυτό το πλαίσιο που η γνωστή τρόικα   Άνθιμου – Καρατζαφέρη – Ψωμιάδη, με τη συνδρομή μερίδας των ΜΜΕ που επί χρόνια «εκπαιδεύουν» την ελληνική κοινωνία στο σωβινισμό, μπορούν ακόμη να παίρνουν «εθνοσωτήριες πρωτοβουλίες» απολύτως νομιμοποιημένες για μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Το γεγονός πως πολύ συχνά πρόκειται για κοινές σαχλαμάρες δεν τις κάνει λιγότερο επικίνδυνες. Το αντίθετο, μάλιστα. Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: δεν υπάρχει κανένα «εθνικό συμφέρον» που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία και δεν υπάρχει καμιά «αλβανική απειλή» που δήθεν συνδέεται με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου -πόσο μάλλον που αυτή η τελευταία είναι προϊόν ενός πολέμου που φέρει και την ελληνική υπογραφή».

 Δέκα χρόνια μετά, ο  Εουκλείδης και η Τασία είναι η Κυβέρνηση, με την ψήφο του ηλίθιου ελληνικού λαού και προσπαθούν να επιβάλουν με δοκιμασμένες από τα Ιουλιανά μεθόδους εξαγοράς την προδοτική συμφωνία της Πρέσπας.

 Οι αμερικανοί, (φίλοι),  που υιοθέτησαν την Τρίτη Διεθνή και τα ορφανά του Τίτο, όπως ο Ζάεφ και ο Μίλο , θεωρούν πως με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, «για πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή στην Ελλάδα,  στις υπεύθυνες θέσεις υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι δεν φέρουν το φορτίο της κληρονομιάς από τον εμφύλιο πόλεμο». Εννοούν φυσικά από τους νικητές από τους νικητές.

Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ κουβαλάει το φορτίο της ΣΝΟΦ και της Κομμουνιστικής Διεθνούς που έλεγε από το δεύτερο συνέδριο του 1920, ότι οι Έλληνες ήσαν καθάρματα καταπιεστές, (oppressing Nation).
Τώρα που τα εγγονάκια της ΣΝΟΦ, έγιναν κυβέρνηση περιμένουν την «αναγνώριση» του Μακεδονικού λαού. Άλλωστε η «προοδευτική, αντιμιλιταριστική (πρακτόρικη) Αριστερά , αναγνωρίζει την «Δημοκρατία της Μακεδονίας», και την «Μακεδονική Μειονότητα στην Ελλάδα».

Να που η εκδρομή της «Τασίας» και του ΣΥΡΙΖΑ ΥΜΗΤΤΟΥ με το πουλμανάκι του Σόρος στα Σκόπια το 2008 έπιασε τόπο.


 Η ΣΝΟΦ τώρα δικαιώνεται.

Να θυμηθούμε τα «επιστημονικά»….. καθάρματα της Αόρατης Χούντας και της ΜΚΟ Ελληνική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Α-ΛΕΒΙ (ζάτου) , που κάθισαν το 2010 στο ξενοδοχείο «Aleksandar Palace» σε «στρογγυλό τραπέζι» «ιστορικών» , από την Ελλάδα και την πΓΔΜ, για να συζητηθούν , οι διαφορετικές «αναγνώσεις» της «ιστορίας της Μακεδονίας», που δημιουργήθηκε με τις πλαστογραφίες, και με την προπαγάνδα που καλλιέργησαν διάφοροι πράκτορες, από τους αδελφούς Μιλαντένωφ και τον Κρίστε Μισίρκοφ, ως τους επιδοτούμενους από το Open Society σήμερα.

 Οι γεφυροποιοί του CDRSEE, ήσαν η Χριστίνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, (αρχηγός της αποστολής) , η Δρ Αθηνά, Λέκτορας του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, ο Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης του τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών γλωσσών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ( και του ΚΕΜΟ).

Όλοι αυτοί φυσικά δεν είχαν γράψει ούτε ....ένα βιβλίο για το Μακεδονικό..

Η συζήτηση τότε «έγινε στα πλαίσια της προσέγγισης των δύο λαών με ιδιαίτερη αναφορά στην περιφερειακή ιστορία, την εθνική ιστορία, την ένταξη των μουσουλμάνων και χριστιανών Αλβανών στην ελληνική κοινωνία και τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και την εδραίωση του κράτους δικαίου μέσα από το πρίσμα της απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας». Οπότε όλα τα άλλα..... είναι απλές λεπτομέρειες.

Οι «μπολσεβίκοι» ετοιμάζουν την αναγνώριση της ΣΝΟΦ, ενώ οι συνιστώσες της «Ανοιχτής Κοινωνίας» κάνουν «χάπενινγκ»,  για λογαριασμό του χορογράφου της Βασ. Σοφίας ώστε η Μακεδονία να είναι …..Νατοϊκή...

Ο ΣΥΡΙΖΑ του ΥΜΗΤΤΟΥ πριν την «εκδρομή» στα Σκόπια, έλεγε: «Απαιτούμε τη διάλυση αυτού του πολεμικού οργανισμού, (του ΝΑΤΟ), και παράλληλα την έξοδο της Ελλάδας από αυτόν και την μη είσοδο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Μετά, κατρακυλώντας, ο ροζ πολτός της φίλο-νατοϊκής «αριστεράς», βρήκε στον πάτο, το ΝΑΤΟ.
Και βέβαια ο υπουργός ΣΑΝΕΛ από το Νιού Γιορκ μόλις προχθές φώναζε: «Ελλάδα –Κύπρος- Ισραήλ».
Οι θιασώτες του «εθνομηδενισμού», της «μεταλλαγμένης Αριστεράς», βάζουν «νερό στο μύλο» του αμερικανοκίνητου μεγαλοϊδεατισμού για τοι Ισραήλ των Βαλκανίων με πρωτεύουσα την Σαλανίκ.

Στους «παράγοντες» που συνομιλούν με τα Σκόπια και τον Σόρος και η Γιάννα η Τρότσκα. Σε συνέντευξή της το 2012 στην «Nova Makedonija» των Σκοπίων, είχε δώσει ρεσιτάλ ρατσισμού και εθνομηδενισμού, ακολουθώντας την γραμμή Soros του διεθνούς σιωνισμού. Είπε: «Επιτρέψτε μου να πω ότι αιτία για αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία.  Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα, προκειμένου να καλυφθούν τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν».

Φυσικά ένας λαός που στέλνει στη Βουλή ως εκπρόσωπό του  την Τασία, τον Εουκλείδης, τη Γιάννα την Τρότσκα, και νοικιάζει δωμάτια στους ΛΑΘΡΟ, ειναι άξιος της μοίρας του.

Τώρα όμως κάθε ηλίθιος ξέρει ότι το Κοινωνικό κράτος του Αλιέκσι αφορά μόνο στους αλλοδαπούς και στους πελάτες του Κόμματος, και η κοινωνική πολιτική δεν αποτελεί το φύλλο συκής για την Προδοσία και τους Προδότες.

Η θέση των συριζαίων ότι οι σκοπιανοί  είναι Μακεδόνες είναι πολύ ξεκάθαρη, όπως και ο προδοτικός τους ρόλος. 
Το θέμα όλων των άλλων, είναι ότι,  εφόσον συμφωνούν,   τους ψηφίζουν  και λαμβάνουν μπόνους κοινωνικό μέρισμα  ή  τους μαυρίζουν  και ψηφίζουν άλλους. 
Τόσο απλά.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ    

Ο  ΑΛΗΤΗΣ  ΚΑΙ  ΠΡΟΔΟΤΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΕΝΑ  ΠΡΑΓΜΑ  ΜΟΝΟ  ΦΟΒΑΤΑΙ:  ΤΟΝ  ΛΑΟ.


Το σχέδιο Μαξίμου, που απειλεί ο Θεοδωράκης 
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018,   LIBERAL


Η πανικόβλητη ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου, που καλεί το Ποτάμι να ξεκαθαρίσει αν ισχύει η δέσμευσή του ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών (!), δείχνει ότι ο πρωθυπουργός φοβάται μόνο ένα πράγμα για το μέλλον του και της κυβέρνησής του: Την αντίδραση του λαού στο Μακεδονικό ζήτημα. Στην οποία έρχεται να προστεθεί και η αντίδραση της Βουλγαρίας!
Ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής κυβέρνησης ήταν χτες καταιγιστικός. «Δεν υπάρχει τέτοια γλώσσα και κανείς δεν μπορεί να την καθιερώσει» δήλωσε ο κ Καρακατσάνοφ απαντώντας στις νέες δηλώσεις Ζάεφ για «νομιμοποίηση της μακεδονικής γλώσσας» από τη συμφωνία των Πρεσπών. Και πρόσθεσε ο Βούλγαρος υπουργός, απευθυνόμενος στα Σκόπια:
«Μην καταχραστείτε το θέμα της γλώσσας. Η ιστορία που προβάλλει ο Ζαεφ δεν ίσχυε πριν το 1944. Ο όρος Βόρεια Μακεδονία αποτελεί γεωγραφική ονομασία που περιλαμβάνει και εδάφη της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και αύριο ο Ζαεφ μπορεί να θέλει να ορίσει παρόμοια βουλγαρική διάλεκτο ως επίσημη ξένη γλώσσα. Κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο και προκλητικό» κατέληξε ο κ Καρακατσάνοφ.
Νωρίτερα, ο σκοπιανός πρωθυπουργός επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα και, σαν άλλος Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, διέψευσε τις πληροφορίες ότι η Αθήνα ετοιμάζει πρόσθετο πρωτόκολλο για τη γλώσσα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια προσθήκη στη Συμφωνία! Ξέρει καλύτερα από τα ελληνικά κόμματα τις κινήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού!
«Το ότι είμαι Μακεδόνας και μιλώ μακεδονικά είναι δικαίωμά μου, είναι μια ευρωπαϊκή αξία, και η ίδια η Ευρώπη μου επέτρεψε να μιλήσω στη μακεδονική γλώσσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιβεβαιώνοντας έτσι τη μακεδονική γλώσσα», πρόσθεσε ο κ Ζαεφ για να είναι πιο ξεκάθαρος σε όσους αμφισβητούν τις προβλέψεις των Πρεσπών!
Το δυστύχημα είναι ότι ο κ Ζαεφ έχει δίκιο. Αυτά έχει υπογράψει ο κ Κοτζιάς και αυτά έβαλε και τον κ Τσίπρα να υπογράψει, ο οποίος είχε μαύρα μεσάνυχτα για το μακεδονικό ζήτημα. Ήξερε, ό,τι όλοι οι αμαθείς ή ημιμαθείς από την αριστερά. Ότι το να υπερασπίζεσαι την ελληνικότητα της ελληνικής Μακεδονίας είναι εθνικισμός, γιατί το να υπερασπίζεσαι την αρχαία ιστορία ισοδυναμεί με αρχαιολατρεία, που είναι εθνικισμός!
Και ήξερε, μαζί με όλους τους ημιμαθείς και αμαθείς ή τους ιδεολογικά αμόρφωτους, ότι οι σλαβομακεδόνες, σε αντίθεση με τους Έλληνες Μακεδόνες, έχουν το δικαίωμα να λέγονται σκέτοι Μακεδόνες, το κράτος τους να ονομάζεται σκέτη Μακεδονία και η γλώσσα τους να λέγεται σκέτη μακεδονική. Ε, αυτά υπογράψανε κι όλας και αυτά υπερασπίζονται.
Και τα υπερασπίζονται, την ώρα που το ΚΚΕ, ο δημιουργός, υπαίτιος και καλύτερος γνώστης του μακεδονικού ζητήματος στην Ελλάδα, καταδικάζει τη συμφωνία των Πρεσπών και προειδοποιεί ότι οδηγεί σε αναγνώριση ψευδούς εθνικότητας και ψευδούς γλώσσας και σε αλυτρωτισμό σε βάρος των γειτόνων. Το ΚΚΕ το ίδιο!
Αυτά, όμως, είναι ψιλά γράμματα για τον κ Τσίπρα και την παρέα του που κυβερνά, γιατί στην πραγματικότητα δεν τους νοιάζει αν η συμφωνία που υπέγραψαν είναι επικίνδυνη. Άλλο τους νοιάζει.
Το Ποτάμι έχει μυριστεί ότι με ψήφο ή στήριξη στη συμφωνία των Πρεσπών δεν θα βρεί ούτε τις ψήφους των συγγενών στις κάλπες. Και προκειμένου να έχει ελπίδες να διασωθεί πολιτικά κάνει στροφή 180 μοιρών. Αποδεικνύοντας ότι ούτε το ίδιο έχει αρχές και πιστεύω. Γιατί μέχρι προχτές θεωρούσε τη συμφωνία ωφέλιμη για τη χώρα και όσους την πολεμούσαν τους κατηγορούσε για εθνικιστές. Και ταρακουνήθηκε, τάχα, από τις δηλώσεις Ζαεφ για μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα. Για τις οποίες προειδοποιούσαν όλοι όσοι έβλεπαν τι κρύβεται πίσω από τη συμφωνία.
Το Ποτάμι, τώρα, προσχωρεί στους …εθνικιστές, μαζί με το πάνω από 70% του λαού, που δεν είναι τίποτε περισσότερο από απλοί πατριώτες. Και ανακαλύπτει ότι το δίλημμα των Ελλήνων είναι αν η συμφωνία είναι καλή ή κακή. Και όχι αν θα συνταχτούμε με την Ευρώπη, με το ΝΑΤΟ, με τις ΗΠΑ και αν θα δώσουμε χώρο στους Ρώσους και τους Τούρκους, όπως έλεγε προηγουμένως! Αφέλεια; Αμάθεια; Πολιτικαντισμός;
Η ουσία παραμένει η ίδια. Οι νέες δηλώσεις Θεοδωράκη- να ξαναδούμε τις δηλώσεις Ζαεφ για τη γλώσσα και την εθνικότητα- έβαλαν φωτιά στο πρωθυπουργικό μέγαρο. Και μάλιστα μεγάλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το πρωθυπουργικό γραφείο, που αντιμετωπίζουν τους πάντες με πρωτοφανή απαξίωση και με θρασύτητα έως αλητείας, έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία ζητάει από τον κ Θεοδωράκη να απαντήσει αν έχει αλλάξει στάση για τη συμφωνία των Πρεσπών! Μιλάμε για τρόμο.
Τρόμο, γιατί ο πρωθυπουργός και η παρέα του που κυβερνάει έχουν στηρίξει επάνω στο σκοπιανό την καριέρα τους. Έχουν δώσει τα πάντα στις ΗΠΑ, και όλες τις υποσχέσεις ότι η συμφωνία θα περάσει αναίμακτα. Με αντάλλαγμα να στηριχτούν ολόψυχα από την Ουάσινκτον στις εκλογές. Κι αυτό τρίζει.
Από την άλλη πλευρά, όσες άοκνες προσπάθειες κάνουν για να πείσουν τους αφελείς και αμόρφωτούς από τους Έλληνες ότι όποιος αντιτίθεται στη συμφωνία είναι φασίστας, πέφτουν στο κενό. Η μειοψηφία, τα αμόρφωτα παιδιά που γαλουχήθηκαν εδώ και μια γενιά με τα παραμύθια της πιο παρωπιδικής καθηγητικής αριστεράς, βρίσκονται πια απέναντι σε ένα κύμα πατριωτικό. Και το χειρότερο για την κυβέρνηση: Δημοκρατικό Πατριωτικό. Και Αριστερό πατριωτικό. Που φουντώνει.
Ήδη, γονείς και Οργανώσεις προσέφυγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας εναντίον της αλλαγής στα σχολικά βιβλία, που προβλέπει η συμφωνία για τις δύο χώρες, σε θέματα ιστορίας και φρασεολογίας!
Το πρόβλημα του πρωθυπουργού και της παρέας του δεν είναι τόσο αν θα συγκεντρώσει 151 ψήφους για να περάσει η συμφωνία από τη Βουλή. Την περνάει και με 145. Άλλωστε, είτε περάσει είτε όχι, η συμφωνία προβλέπει ότι όταν τα Σκόπια εκπληρώσουν τα συμφωνημένα θα έχουν το δικαίωμα να ξεκινήσουν τις ενταξιακές διαδικασίες για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Με τη συμφωνία της ελληνικής Βουλής ή όχι! Η Ελλάδα αρκεί να δώσει το πράσινο φώς ως κυβέρνηση και όχι ως Βουλή, ότι οι συμφωνίες τηρήθηκαν! Είναι κι αυτή μια ακόμα ακραία αντιδημοκρατική, αντιλαϊκή, ανθελληνική πρόβλεψη της συμφωνίας Κοτζιά, που υπέγραψε ο ανίδεος πρωθυπουργός.
Η αγωνία του πρωθυπουργού, που ξεχειλίζει από το ερώτημα που απευθύνει στον κ Θεοδωράκη, αν άλλαξε στάση, είναι η αγωνία ενός τακτικιστή λαοπλάνου, που του χαλάνε την εικόνα της «δημοκρατικής συναίνεσης», με την οποία έχει σχεδιάσει να τυλίξει την ψήφιση του σκοπιανού στη Βουλή. Απαλλασσόμενος ταυτόχρονα από το άγος της σύμπλευσης με τον ακροδεξιό Καμμένο.
Αυτό το άλλοθι του πρόσφερε ο αφελής κ Θεοδωράκης του κ Τσίπρα. Και πάνω στο Ποτάμι είχε χτίσει όλο τον τσαμπουκά και την ανδρεία, με την οποία έλεγε εκ του ασφαλούς ότι οι ψήφοι Καμμένου περιττεύουν.
Ο λαός το λέει από παλιά: Να φοβάσαι τα ήσυχα ποτάμια. Αλλά, ο πρωθυπουργός έχει πάψει από καιρό να είναι κομμάτι του λαού. Αν υπήρξε ποτέ.
 

1 σχόλιο :

 1. Στα Σκόπια κατέβασαν το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου και «σήκωσαν» του Κεμάλ Ατατούρκ.
  Στα Σκόπια “κατέβασαν” τα αγάλματα του Μέγα Αλέξανδρου και κάνουν αποκαλυπτήρια του…Κεμάλ! Η Τουρκία έχει κάνει την διείσδυσή της στη χώρα. Με αφορμή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα της τουρκικής πρεσβείας στα Σκόπια έγιναν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κεμάλ!

  Το άγαλμα βρίσκεται στην πόλη Κοπρουλού η οποία έχει “αδελφοποιηθεί” με τον τουρκικό δήμο της Καρσιάκα.
  Τι δουλειά έχει το άγαλμα του Κεμάλ στα Σκόπια; Όπως είπε ο δήμαρχος της πόλης θα αποτελέσει προορισμό για Τούρκους τουρίστες!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...