Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014. Ο ΣΟΡΟΣ ΒΡΙΖΕΙ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ: "ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ". Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ


Σε γνωστό ξενοδοχείο στο Σύνταγμα συνέφαγε  μία  ημέρα  του  Απριλίου  του  2014   ο Τζορτζ Σόρος μαζί με πλήθος υπουργών, τραπεζιτών και εφοπλιστών.  Ήταν ένα «κλειστό» γεύμα 80 ατόμων, που προσπάθησαν  να  το  κρατήσουν  σε  απόλυτη μυστικότητα.  Η  μυστική  συνάντηση χαρακτηρίστηκε ως  μία «ελληνική λέσχη Mπίντελμπεργκ». Όλοι  άλλωστε  γνωρίζουν  τις  στενές  σχέσεις  του Σόρος  με  Έλληνες επιχειρηματίες  και  τις καλές σχέσεις του με την ΝΔ και το ΠAΣOK.Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο «Τζορτς Σόρρος έχει κάνει κάποια καλά, αλλά και κάποια περίεργα πράγματα». Αλλά το πιο σημαντικό που αποκάλυψε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών είναι πως «ο Σόρρος σήκωσε το τηλέφωνό του, πήρε τον Τσίπρα και ζήτησε την αποπομπή του».
Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Κοτζιάς είπε ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά το κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο εκτόξευσε την κατηγορία ότι ο Τζορτζ Σόρος είχε πληρώσει την ελληνική κυβέρνηση για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών.


 Μπορεί οι προσκλήσεις να ήταν αυστηρά προσωπικές, όμως ένα γεύμα στο οποίο παρακάθισαν 80 συνδαιτημόνες, μεταξύ των οποίων εφοπλιστές, τραπεζίτες, υπουργοί και ο Τζωρτζ Σόρος, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, παρά τη μυστικότητα που επιχειρήθηκε να τηρηθεί.  Eπρόκειτο για μια συγκέντρωση που κρατήθηκε μεν μυστική, πριν την πραγματοποίησή της, αλλά έγινε γνωστή εκ των υστέρων, γιατί πολλοί επιχειρηματίες έσπευσαν να το «διαρρεύσουν».
Αμφιτρύωνας ήταν ο κουμπάρος του Σόρος  Στέλιος Ζαββός  και  η  σύζυγός  του  Σοφία Δοξιάδη.  O στενός συνεργάτης του Σόρος που διατηρεί σπίτι στην οδό Bασιλίσσης Σοφίας 39, στην ίδια πολυκατοικία που διαμένουν ο Παναγιώτης Tσάκος, ο Nικόλας Λαιμός, η Aλεξία Πατέρας  και ο Σαρακάκης έχει δεχθεί τουλάχιστον δυο φορές την επίσκεψη του Παπανδρέου στο «φτωχικό» του.
 Oι σχέσεις του Σόρος με τον Zαβό είναι ιδιαίτερα στενές. Όπως στενές είναι και οι σχέσεις του Zαβού με τον ίδιο τον Σαμαρά, τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο.  Είναι  επίσης  γνωστό  ότι ο  Σόρος  χρηματοδοτεί  εκατοντάδες  ύποπτες  ΜΚΟ  κάθε  είδους, καθώς και τον παρακρατικό βόθρο του indymedia.
Μετείχαν οι υπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, οι υφυπουργοί Γιώργος Μαυραγάνης, Νότης Μηταράκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και ο πρώην υπουργός Οικονομίας (ΠΑΣΟΚ) Φίλιππος Σαχινίδης,  η  Μαρία  Δαμανάκη,  ο  Θεοχαράκης και η Λούκα Kατσέλη. 
Κατά τις πληροφορίες είχε κληθεί και ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος όμως δεν παραυρέθηκε λόγω του προγραμματισμένου Συμβουλίου Υπουργών για την Καινοτομία.
Από τον τραπεζικό χώρο μετείχαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Γιώργος Ζαννιάς και Αλέξανδρος Τουρκολιάς, αντίστοιχα, ενώ το εφοπλιστικό «παρών» έδωσαν οι Νίκος Τσάκος, Γιώργος Προκοπίου και Πάνος Λασκαρίδης.


Η  ΟΜΙΛΙΑ  ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ.

Η  ομιλία  του  Σόρος  επικεντρώθηκε  στην  ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ.  Έβρισε  με  άσχημα  λόγια  τους  πολιτικούς  της  Ν.Δ.  και  του  ΠΑΣΟΚ,  γιατί  δεν  κάνουν  αρκετά  για  να  περιορίσουν  την  δύναμη  της  ΧΡΥΣΗΣ  ΑΥΓΗΣ.
Ο  Σόρος δήλωσε  ότι  ανησυχεί ιδιαίτερα για την άνοδο της ακροδεξιάς  σε όλη την Ευρώπη  και  κυριολεκτικά  ούρλιαξε:  "Τελειώνετε επί τέλους με την Χρυσή Αυγή". 

O Tζωρτζ Σόρος στη συνέχεια της συζήτησης δέχθηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες.

Ο  ΚΑΜΜΕΝΟΣ  ΔΕΝ  ΚΛΗΘΗΚΕ  ΣΤΟ  ΜΥΣΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΟΥ  ΣΟΡΟΣ.  

Έτσι   ο  τότε  Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ,  στην  Σαμοθράκη, (27/04/14)  αναφέρθηκε  στον  Σόρος  με  τα  εξής  λόγια:  "Ο  Τζωρτζ Σόρος  είναι ανεπιθύμητος. Είναι εθνικά επικίνδυνος. Δεν θα βάλουμε στην ακριτική μας περιοχή τον άνθρωπο των UCK και τον άνθρωπο της Άγκυρας, που παρουσιάζεται ως μεγάλος «επενδυτής», αλλά πίσω από τα σχέδια του κρύβονται πολλές ύποπτες πτυχές.  Ο πιο ύποπτος «επενδυτής» μέσα στην παγκόσμια οικονομία της Νέας Τάξης πραγμάτων, συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου και Υπουργών της σημερινής συγκυβέρνησης, προφανέστατα με εντολή Σαμαρά – Βενιζέλου, δεν θα μετατρέψει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε Κόσσοβο. Αυτός ξέρει καλά το συγκεκριμένο παιχνίδι της κοσσοβοποίησης. Αλλά εδώ δεν θα κυκλοφορήσουν τα «λερωμένα» δολάρια ή ευρώ του".Ο  ΣΟΡΟΣ  ΚΑΙ  Η  ΣΥΜΦΩΝΙΑ  ΤΩΝ  ΠΡΕΣΠΩΝ Πουθενά αλλού δεν αναλώνει ο Σόρος περισσότερα χρήματα και ενέργεια για την υποστήριξη μίας κυβέρνησης απ’ ό,τι στη ΠΓΔΜ. 

«Ο Σόρος είναι ο σωτήρας της “Μακεδονίας”», δήλωσε ο φίλος του, Μόρτον Αμπράμοβιτς. 
H αντιπρόσωπος της ΠΓΔΜ στην Ουάσιγκτον, Λιούμπικα Ασέβσκα, δήλωσε για τα δύο ξεχωριστά δάνεια του Σόρος, ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων:
«Ο λαός ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψει. Η αντιπολίτευση έλεγε ότι “αφού δεν σας βοηθούν οι χώρες, θα σας βοηθήσει ένα άτομο;”. Θυμηθείτε, είκοσι πέντε εκατομμύρια δολάρια στη “Μακεδονία” αξίζουν όσο δισεκατομμύρια εδώ… Το γεγονός ότι ο Σόρος βοήθησε την κυβέρνηση είναι πολύ σημαντικό».

Ο εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος του Σόρος στα Σκόπια, ο Βλαντιμίρ Μίλτσιν,  πήρε  εντολή  από  τον  Σόρος  να  μετονομάσει  το ίδρυμά του από Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία των Σκοπίων σε Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία της Μακεδονίας.
Ο  Σόρος  δήλωσε:  "η «Μακεδονία» είναι το μόνο πολυεθνικό κράτος που έχει απομείνει στα Βαλκάνια και η κυβέρνησή του είναι αφοσιωμένη στον πλουραλισμό και τις δημοκρατικές αρχές". 

Από το φθινόπωρο του 1992, ο Σόρος πιέζει έντονα τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν την Π.Γ.Δ.Μ. ως Μακεδονία.

Σε δημόσιες εμφανίσεις του κατήγγελλε την Ελλάδα και το ελληνοαμερικανικό λόμπι. Ασκούσε πίεση στον Στρόουμπ Τάλμποτ και σε άλλα στελέχη του Στέιτ Ντηπάρτμεντ και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Στις συναντήσεις του Μπρέτον-Γουντς, στην Ουάσιγκτον, ο Σόρος δούλεψε με επιμονή παρασκηνιακά, προσπαθώντας να πείσει κάποια μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσουν την Π.Γ.Δ.Μ. ( Η χρηματοδοτούμενη από αυτόν οργάνωση, Action Council for Peace in the Balkans, δραστηριοποιήθηκε έντονα στην Π.Γ.Δ.Μ. Τον Φεβρουάριο του 1994, εξέδωσε τη «Λευκή Βίβλο για τη Μακεδονία», η οποία υποστήριζε τις θέσεις της κυβέρνησης της Π.Γ.Δ.Μ. εναντίον της Ελλάδος.
 Η έκθεση αυτή κυκλοφόρησε στον Λευκό Οίκο, στα γραφεία των υπουργείων, στο Κονγκρέσο και σε εκατοντάδες ανθρώπους των Μ.Μ.Ε.)

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...