Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

ΤΟ "ΜΑΥΡΙΣΜΑ" ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


Το παρόν άρθρο είναι ιδιαίτερα σοκαριστικό και ακόμα σοκαριστικότερες είναι οι αντίστοιχες φωτογραφίες που απεικονίζουν τις πρακτικές που περιγράφει το άρθρο. Αποφασίσαμε να μην διανθίσουμε το κείμενο με τέτοιες εικόνες. Ωστόσο, για όσους έχουν…γερό στομάχι, μπορούν να βρουν αρκετές αν βάλουν: ‘Nigerian ritualists’ σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης.
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018  Γράφει ο Ιωάννης ΑυξεντίουΑς ξεκινήσουμε με μία ειδική αναφορά του Οργανισμού για τη Μετανάστευση και τους Πρόσφυγες του Καναδά. Ο (μεταφρασμένος) τίτλος της αναφοράς είναι: Νιγηρία: Η συχνότητα της τελετουργικής δολοφονίας και της ανθρωποθυσίας. Η αντιμετώπιση της αστυνομίας και του κράτους. (2009-2012). Το πλήρες κείμενο της αναφοράς μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Aκολουθεί μεταφρασμένο ένα απόσπασμα από την αναφορά. Από το απόσπασμα έχουν αφαιρεθεί οι εντός του κειμένου παραπομπές για να γίνει πιο ευανάγνωστο. Για όσους ενδιαφέρονται, στο σύνδεσμο που παρατέθηκε πριν περιέχονται πλήρεις όλες οι παραπομπές.
 1. Επισκόπηση
Σύμφωνα με διάφορες πηγές, οι τελετουργικοί φόνοι στη Νιγηρία πραγματοποιούνται ώστε να αποκτηθούν μέρη του ανθρωπίνου σώματος και να χρησιμοποιηθούν σε τελετουργίες, μαγικά φίλτρα και ξόρκια. Η εφημερίδα του  Lagos, This Day εξηγεί ότι «οι ‘τελετουργοί’, γνωστοί και ως κυνηγοί κεφαλών, αναζητούν ανθρώπινα μέλη κατόπιν αιτήματος των βοτανοθεραπευτών, που τα ζητούν για τις θυσίες ή για την ετοιμασία των διαφόρων μαγικών φίλτρων». Κατά τον ίδιο τρόπο, η Daily Trust της Abuja αναφέρει ότι τα μέλη του ανθρωπίνου σώματος τα φέρνουν στους βοτανοθεραπευτές που τελούν τελετουργίες. Αυτές οι τελετουργίες έχουν ως κίνητρο την πεποίθηση ότι μπορούν να φέρουν δύναμη και πλούτο σε ένα άτομο. Οι πηγές δείχνουν επίσης ότι υπάρχει η πίστη ότι τα ξόρκια καθιστούν ανίκητο ένα πρόσωπο και το προστατεύουν απο αποτυχίες, ασθένειες, ατυχήματα και ‘πνευματικές επιθέσεις’.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Punzon, πολλοί Νιγηριανοί  έχουν πειστεί για την αποτελεσματικότητα  αυτών των τελετουργιών. H Daily Trust αναφέρει ότι πολλοί ειδικοί αποδίδουν τη συχνότητα της τελετουργικής δολοφονίας στην ισχυρή πίστη μεταξύ πολλών Νιγηριανών, ακόμη και μορφωμένων, στο υπερφυσικό. Κατά τον ίδιο τρόπο, ένα άρθρο δημοσιευμένο από τη Sahara Reporters, υποστηρίζει ότι η πίστη στην τελετουργική δολοφονία είναι πολύ δυνατή μεταξύ του τοπικού πληθυσμού (της νότιας Νιγηρίας) περιλαμβανομένων των ατόμων με διαφορετικές θρησκείες και μορφωτικό υπόβαθρο και όχι μόνο μεταξύ των παραδοσιακά αναλφάβητων fetish priests.

Σε ένα ακαδημαϊκό άρθρο πάνω στην κλοπή παιδιών στη Νιγηρία, οι ερευνητές του Ambrose Alli University της Ekpoma, Edo State και του πανεπιστημίου του Benin υποστηρίζουν ότι οι παραδοσιακοί στόχοι της τελετουργικής κλοπής είναι τα παιδιά, οι τρελοί και οι ανάπηροι. Επίσης, το άρθρο της Sahara Reporters υποστηρίζει ότι τα αδύναμα μέλη της κοινωνίας, όπως oι γυναίκες, τα παιδιά, οι γέροι και άτομα με αναπηρία μπαίνουν στο στόχαστρο και φονεύονται. Σύμφωνα με έναν κοινωνιολόγο του πανεπιστημίου Bayero του Kano, που έδωσε συνέντευξη στο Agence France-Presse, «οι ιερείς fetish [στη Νιγηρία] είναι γνωστοί ότι προτιμούν τα μέλη από σώματα παιδιών ως μία γρήγορη πηγή πλούσιων φίλτρων».
2. Συχνότητα
Σύμφωνα με την εφημερίδα This Day, οι τελετουργικοί φόνοι είναι μία κοινή πρακτική στη Νιγηρία. Η δήλωση αυτή επιβεβαιώνεται εν μέρει από το άρθρο της Sahara Reporters, το οποίο δηλώνει ότι η τελετουργική δολοφονία είναι κοινή στη νότια Νιγηρία. Η εφημερίδα Daily Trust γράφει ότι οι τελετουργικοί φόνοι συνεχίζουν να τελούνται στη Νιγηρία και έγιναν πιο διαδεδομένοι από το 1999. Κατά τον ίδιο τρόπο, ένα άρθρο του 2012, του Daily Independent δηλώνει ότι «τον τελευταίο καιρό, ο αριθμός των βάναυσων φόνων, πρωταρχικά για τελετουργικούς σκοπούς και άλλες περιπτώσεις, που αφορούν ζευγάρια και τους συντρόφους τους βρίσκεται σε συνεχή αύξηση».

Σύμφωνα με μία αναφορά δημοσιευμένη στο Leadership, ο τελετουργικός φόνος δεν περιορίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο μέρος της χώρας και «κάθε περιοχή, φυλή και πολιτεία έχει το μερίδιο του στη μάστιγα».
Ωστόσο, το  2009, η εφημερίδα This Day ανέφερε ότι ένα εμπιστευτικό υπόμνημα της Νιγηριανής αστυνομίας προς τις υπηρεσίες ασφαλείας υποδείκνυε ότι οι τελετουργικοί φόνοι ήταν ιδιαίτερα  διαδομένοι στις πολιτείες Lagos, Ogun, Kaduna, Abia, Kwara, Abuja, Rivers και Kogi.
Το 2010, μία εφημερίδα ανέφερε ότι νεκρά σώματα που τους έλειπαν τα όργανα ανακαλύπτονταν καθημερινά πάνω στο δρόμο κοντά στο Lagos State University, που περιγραφόταν ως ένα ‘σημαντικό σημείο για τους τελετουργικούς δολοφόνους’. Μία άλλη εφημερίδα ανέφερε το Φεβρουάριο του 2011 ότι, στην ίδια περιοχή, δέκα άτομα σκοτώθηκαν σε τελετουργικούς φόνους τους προηγούμενους δύο μήνες. Ένα άρθρο του 2009 δημοσιευμένο από το Agence France-Presse έγραφε ότι, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της κρατικής κυβέρνησης, η κλοπή παιδιών για τελετουργικούς φόνους ήταν σε αύξηση στο Kano.
Τα όσα διαβάσατε παραπάνω δεν είναι ασφαλώς το 'ρατσιστικό παραλήρημα' κάποιου μοχθηρού δυτικού αποικιοκράτη, αλλά μέρος από την ειδική αναφορά μιας υπηρεσίας ενός ιδιαίτερα προοδευτικού και φιλικού προς τους μετανάστες κράτους (του Καναδά) και η οποία ειναι ασφαλώς στελεχωμένη από επίσης προοδευτικούς και υπερμετρα φιλικούς προς τους μετανάστες υπαλλήλους.


                                το θύμα
Αλλά ας πάμε στη γειτονική Ιταλία η οποία έχει το προνόμιο να βιώσει πρώτη (τουλάχιστον επίσημα) στο έδαφος της αυτές τις πρακτικές. 


Πριν λίγους μήνες λοιπόν, ένας Νιγηριανός στην Ιταλία, βρήκε μια κοπέλα εξαρτημένη από τα ναρκωτικά, τη σκότωσε και την τεμάχισε σε 15 κομμάτια (εδώ η είδηση). Η πρακτική αυτή ασφαλώς είναι πρωτόγνωρη για τους Ιταλούς αλλά στη Νιγηρία, όπως προαναφέρθηκε, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. (μερικές σχετικές και ιδιαίτερα σκληρές εικόνες θα δείτε εδω).  Δεδομένου πως χιλιάδες Νιγηριανοί καταφθάνουν κάθε μήνα στις ακτές της Ιταλίας (και ασφαλώς και στις ακτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών) είναι εύκολο να υποθέσουμε πως τέτοια περιστατικά μάλλον θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια.

Αλλά ας μην μείνουμε στην επιφάνεια. Άραγε, ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο κάποια συγκεκριμένα κέντρα, αποφάσισαν να επιτρέψουν αυτού του είδους τη μετανάστευση στην Ευρώπη; Το Σχέδιο Coudenhove-Kalergi (για το οποίο γράψαμε πριν αρκετά χρόνια στο Θεόδοτο), η μιγαδοποίηση των ευρωπαϊκών πληθυσμών, ο πολυφυλετισμός, ναι, όλα αυτά ισχύουν και είναι γνωστά. Υπάρχει όμως και μια άλλη αιτία πιο βαθιά, πιο σκοτεινή. Θέλουν να 'μαυρίσει' η ευρωπαϊκή ήπειρος: όχι απλά με τη φυλετική έννοια του όρου, αλλά και με μία άλλη, πιο αβυσσαλέα. Θα καταλάβετε τι εννοώ, διαβάζοντας το ακόλουθο απόσπασμα από κάποιες ανθρωπολογικές  έρευνες.
 Σύμφωνα με το Γάλλο ανθρωπολόγο Gilbert Durand οι 'άγριοι', σε γενικές γραμμές, έχουν την τάση να αποδίδουν, στο φαντασιακό τους, τις αρνητικές ψυχικές επιδράσεις (δηλ. τα 'κακά πνεύματα και το 'διάβολο') ως μία φιγούρα με μαύρο δέρμα (“il est remarquable de constater que cette ‘noirceur’ du mal est admise par les peuplades à peau noire” [είναι ενδιαφέρουσα η διαπίστωση πως αυτή η μαύρη απόχρωση του κακού είναι παραδεκτή από τους λαούς με μαύρο δέρμα]). Μία ακραία περίπτωση θα μπορούσε να είναι εκείνη της φυλής των Bambara. Επίσης, η ανθρωπολόγος Lorna Marshall μας πληροφορεί πως οι Βουσμάνοι παρουσιάζουν το 'πνεύμα της ατυχίας και της ασθένειας' ως μία μαύρη φιγούρα. Οι ανθρωπολογικές και εθνολογικές έρευνες λοιπόν, φαίνεται να δείχνουν πως υπάρχει μια πίστη, σε υποσυνείδητο επίπεδο, μεταξύ των 'αγρίων' να βλέπουν στο χρώμα του δέρματος τους το σημάδι μιας κατάρας.
Και τώρα θα σας αφηγηθώ μία ιστορία που την άκουσα ο ίδιος. Πριν κάποιο καιρό, είχα καλέσει στο σπίτι μου έναν εργάτη, έναν οικοδόμο για να κάνει μερικές επιδιορθώσεις. Όταν έφθασε η ώρα για τον καφέ και το τσιγάρο του, πιάσαμε την κουβέντα περί ανέμων και υδάτων. Σε κάποιο σημείο της συζήτησης, μου ανέφερε το ακόλουθο γεγονός. Κάποτε συνάντησε μία όμορφη τσιγγάνα, η οποία του άρεσε τόσο πολύ, που της ζήτησε να συνευρεθούν ερωτικά. Όταν μου είπε την απάντηση που του έδωσε η τσιγγάνα  έμεινα κατάπληκτος: «δέχομαι, αλλά να ξέρεις ότι εάν ‘πλαγιάσεις’  μαζί  μου , θα ‘μαυρίσεις’ …»! Φυσικά, η τσιγγάνα δεν εννοούσε ότι θα αλλάξει το χρώμα του δέρματος του και από λευκός θα γίνει μελαμψός, αλλά ότι θα γίνει μέτοχος μιας ‘κατάστασης’, μιας ‘διάστασης’, εντελώς ‘ξένης’ από τη δική του. Μάλλον οι ίδιοι γνωρίζουν για τον εαυτό τους πράγματα και μυστικά, που ο δικός μας ορθολογισμός αγνοεί.

Κάποιοι λοιπόν αποφάσισαν ότι η Ευρώπη πρέπει να ‘πλαγιάσει’ (στην πνευματική διάσταση) με την Αφρική.

Όσοι έχουν ενδιαφέρον για τα φαινόμενα αφρικανικής μαγείας και ειδικότερα της παραδοσιακής θρησκείας των Yoruba, μπορούν να παρακολουθήσουν στιγμιότυπα από μία επίδειξη του λεγόμενου ‘χορού με τα πνεύματα’ εδώ και εδώ και ασφαλώς θα βρείτε και δεκάδες άλλα αντίστοιχα. Κατά το χορό αυτό, μετά από ειδική τελετή, πνεύματα εισέρχονται μέσα σε μεγάλες ψάθινες σκηνές, οι οποίες αρχίζουν να χορεύουν και να τρέχουν. Κάτω από τις σκηνές εμφανίζονται μικρά ξόανα τα οποία, άγνωστο πως, κάνουν κινήσεις.  

Σημειώσεις: 
                                                                                        
Α) Ας δούμε τώρα τη θέση των υπεύθυνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα της μετανάστευσης μέσα από τη γραφίδα του 'δικού μας' Δ. Αβραμόπουλου. Ο εκ δεξιών αριστερός κ. Αβραμόπουλος, με την τυπική 'αεριτζίδικη' και 'λουλουδιαστή' γλώσσα στην οποία γράφουν όλοι με 'υπεύθυνες' θέσεις, μας λέει -εμμέσως πλυν σαφώς- πως οι μετανάστες στην Ευρώπη ήρθαν για να μείνουν και θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτό το γεγονός. Τι είδους προσαρμογή μπορεί να έχει κάποιος σε φαινόμενα και πρακτικές όπως αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω δεν γνωρίζουμε να σας πούμε. Ειδικά δε εάν δεν ανήκει στην οικονομική τάξη του κ. Αβραμόπουλου και δε ζει σε σπίτια με γιγάντιους φράκτες και ένοπλους να τον φυλάνε. Το πρόβλημα πάντως, κατά τον κ. Αβραμόπουλο, εντοπίζεται  στο ρατσισμό και την ξενοφοβία των γηγενών Ευρωπαίων καθώς και στις 'εμμονές' τους περί ομοιογένειας των χωρών τους..

Β) Για πρώτη φορά γίνεται αναφορά στην ύπαρξη του σχεδίου Kalergi από τα πιο επίσημα χείλη: το αναφέρει σε άρθρο του ο πρώην ταξίαρχος του ιταλικού στρατού Vincenzo Santo, πρώην νούμερο 2 του NATO στο Αφγανιστάν. Γράφει ο ταξίαρχος: «Εμείς μειωνόμαστε και γερνάμε. Και αντί να σκεφτόμαστε σοβαρές πολιτικές που αφορούν την οικογένεια και το σχολείο, ελπίζουμε [εννοεί την ευρωπαϊκή ηγεσία] ότι ένα μεγάλο μέρος των σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων που θα είναι οι Aφρικανοί στο τέλος του αιώνα, θα βοηθήσει ώστε να τεθεί σε εφαρμογή σε αυτή την Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ιταλία, η διεστραμμένη ευχή ή πρόβλεψη ενός ατόμου με το όνομα Kalergi σύμφωνα με τον οποίο, ‘…O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων…’. Είμαστε μέσα στην τρέλα, αλλά μία διαυγής τρέλα που από το ένα μέρος φαίνεται να είναι ο στόχος της τεχνοκρατικής διεύθυνσης των Βρυξελλών, που τώρα πλέον επισκιάζεται από τον Σόρος και από την άλλη περιμένει ότι οι οχλοκρατικοί εκφυλισμοί των μελών της θα την οδηγήσουν στην τελική δόξα: την ακύρωση των εθνών».


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ  ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ

Νότια Αφρική: Κουράστηκε να γεύεται την ανθρώπινη σάρκα και παραδόθηκε στην αστυνομία. Ο Τσίπρας, μας τους κουβαλάει στην Ελλάδα. 13.12.2018

Στα χέρια τον αστυνομικών οι δύο κανίβαλοι που απλά βαρέθηκαν να τρώνε ανθρώπους!
Καταδικάστηκαν σε ισόβια οι δύο δολοφόνοι – Οι αστυνομικοί ήταν δύσπιστοι, αλλά πείστηκαν για τους ισχυρισμούς του, όταν πήγαν στο σπίτι του κανίβαλου, όπου ανακάλυψαν και άλλα ανθρώπινα μέλη.
Δύο Νοτιοαφρικανοί άντρες ηλικίας 33 και 32 ετών καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για δολοφονία και κανιβαλισμό.
Στη σοκαριστική υπόθεση, το γεγονός που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι πως ο ένας από τους δύο ενόχους, ο 33χρονος Nino Mbatha, παραδόθηκε ο ίδιος στην αστυνομία. Την ώρα της παράδοσής του κουβαλούσε μια τσάντα με ένα ανθρώπινο πόδι και χέρι… «Κουράστηκα να τρώω ανθρώπινη σάρκα», ομολόγησε ο κανίβαλος στους αστυνομικούς, παραδεχόμενος το φρικτό έγκλημά του.
Αρχικά, οι αστυνομικοί ήταν δύσπιστοι, αλλά πείστηκαν για τους ισχυρισμούς του, όταν πήγαν στο σπίτι του, όπου ανακάλυψαν και άλλα ανθρώπινα μέλη.
Σύμφωνα με το δικαστικό πόρισμα, το θύμα της δολοφονίας, μια 24χρονη γυναίκα, στοχοποιήθηκε από τους αδίστακτους δολοφόνους που ήθελαν να την κανιβαλίσουν. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, ένας τρίτος άντρας αθωώθηκε, ενώ αρχικά είχαν συλληφθεί επτά άτομα.
Στη Νότιο Αφρική δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να διώκει τον κανιβαλισμό, αλλά ο ακρωτηριασμός ενός πτώματος και η κατοχή ανθρώπινων μελών είναι έγκλημα.
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ ΜΑΖΙΚΑ 300.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ: ΕΙΝΑΙ ΤΟ 4% ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ.

Αλλοιώνει το εκλογικό σώμα η κυβέρνηση με μαζικές ελληνοποιήσεις περίπου 300.000 ψηφοφόρων - σε πρώτη φάση τουλάχιστον - που αντιστοιχούν στο 4% του εκλογικού σώματος.
Για τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας μίλησε ο ειδικός γραμματέας Ιθαγένειας, Λάμπρος Μπαλτσιώτης.
Ο κ. Μπαλτσιώτης προανήγγειλε τις αλλαγές της απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας σε σχετική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το υπουργείο Εσωτερικών και αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Ο κ. Μπαλτσίωτης τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή δέσμη στοχευμένων μέτρων απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας «που εξορθολογίζουν το νομοθετικό πλαίσιο, ομογενοποιούν και επιταχύνουν τις διαδικασίες πολιτογράφησης, ενώ ταυτόχρονα, ενισχύουν τη διαφάνεια».
Συγκεκριμένα:
– Οι υποψήφιοι θα καλούνται να απαντήσουν επιτυχώς σε 20 από τις 30 ερωτήσεις, που θα επιλέγονται ηλεκτρονικά και τυχαία από ένα σύνολο 300 συγκεκριμένων ερωτήσεων, των οποίων οι απαντήσεις θα είναι διαθέσιμες σε σχετική ιστοσελίδα προσβάσιμη σε όλους.
– Σταδιακά θα διαμορφωθεί ειδικό ενιαίο πανελλαδικά και υποχρεωτικό για όλους τεστ για τη διαπίστωση γνώσης της ελληνικής γλώσσας. Έως τότε, η εξέταση της επάρκειας γνώσης της ελληνικής γλώσσας θα διενεργείται από τις επιτροπές πολιτογράφησης, βάσει οδηγιών και κατευθυντήριων γραμμών που θα παρασχεθούν από επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Παιδείας.
– Μειώνεται το παράβολο για πολιτογράφηση από 700 σε 550 ευρώ.
– Αναστέλλεται η διαδικασία πολιτογράφησης για όσους απουσιάζουν από τη χώρα μέχρι 18 μήνες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά διατηρούν βιοτικούς δεσμούς στη χώρα – και επανεξετάζεται η διαδικασία μετά την εκ νέου εγκατάσταση στη χώρα, για διάστημα ισόχρονο με την απουσία τους.
– Ομογενοποιούνται για πρώτη φορά οι αρμόδιες υπηρεσίες απόδοσης ιθαγένειας, με αποτέλεσμα ο χρόνος εξέτασης να μειώνεται κατά ενάμισι έτος.
– Όσοι ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση διαμένουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως του πότε ήρθαν στη χώρα, θα εξετάζονται από τις ήδη υπάρχουσες Επιτροπές Πολιτογράφησης, βάσει σαφών οδηγιών που θα εκπορεύονται από το υπουργείο Εσωτερικών.
– Επιχειρείται να δοθεί μόνιμη λύση στο ζήτημα των ανιθαγενών Ελλήνων Ρομά.
– Ευθυγραμμίζεται η ελληνική νομοθεσία με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την διαδικασία και την παροχή δυνατότητας απόδοσης ιθαγένειας σε ηλικιωμένους, πρόσωπα με νοητική υστέρηση ή βαριά ψυχική ασθένεια, τα οποία έως τώρα αποκλείονταν από τη διαδικασία κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.
300.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Σε 250- 300.000 "φρέσκους" ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται το πρώτο "κύμα" από τις ελληνοποιήσεις αλλοδαπών "χάρη" στην απλοποίηση των διαδικασιών για την απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας.
Μάλιστα ΜΚΟ κάνουν κυριολεκτικά "πάρτι" λέγοντας "πλέον δεν χρειάζεται πλέον να αναμένετε 5 χρόνια ή και παραπάνω για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία".
"250.000 αλλοδαποί αποκτούν Ελληνική Ιθαγένεια πιο εύκολα από ποτέ"
"Το Υπουργείο απλοποίησε τις διαδικασίες για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας"
Οι ΜΚΟ παρέχουν δηλαδή "υποστηρικτικές υπηρεσίες" σε αλλοδαπούς ώστε να αποκτήσουν Άδεια Διαμονής -Ιθαγένεια -Άσυλο.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα «Ιθαγένεια», το 2017 απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια 33.718 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 24.785 (οι 22.820, ποσοστό 92,07% αφορά πρώην Αλβανούς) λόγω γέννησης ή φοίτησης στη χώρα μας, με βάση τον νόμο 4332/15. Την ιθαγένεια μέσω πολιτογράφησης απέκτησαν το ίδιο έτος 3.676 ομογενείς (οι 3.426 ή το 93,20% εξ αυτών προερχόμενοι από την Αλβανία) και 3.483 αλλογενείς (από την Αλβανία οι 2.117 ή ποσοστό 60,78%).
Παράλληλα, απορρίφθηκαν 1.480 αιτήματα και ανακλήθηκαν θετικές αποφάσεις σε 46 περιπτώσεις. Αποδεκτά σε ποσοστό 98,91% γίνονται τα αιτήματα για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας λόγω γέννησης/φοίτησης στην Ελλάδα, κατά 96,68% για πολιτογράφηση ομογενών, κατά 74,30% για πολιτογράφηση αλλογενών και κατά 80,44% οι λοιπές κατηγορίες.
Συνολικά θα "κάνουν Έλληνες" 800.000 αλλοδαπούς σε χρόνο ρεκόρ!
Για να αντιληφθεί κανείς την αλλοίωση του εκλογικού σώματος, στις εκλογές του 2015 από τους 9.840.525 εγγεγραμμένους ψήφισαν 5.566.295 ενώ απείχαν 4.274.230.Η ΕΒΡΑΪΚΗ Washington Post ΓΕΜΑΤΗ ΧΑΡΑ: «Δραματική η μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα - Ο χαμηλότερος δείκτης γεννήσεων στην Ευρώπη»

«Που πήγαν τα παιδιά» αναρωτιέται η αμερικανική εφημερίδα


Αλλη μια σχολική χρονιά άρχισε, έφτασαν τα πρωτάκια και μια μητέρα, αφήνοντας τον γιο της αναρωτήθηκε: Πού πήγαν όλα τα παιδιά;
Η Washington Post, περιγράφοντας αυτή τη σκηνή, σε δημοτικό σχολείο στο Καλπάκι Ιωαννίνων, αναλύει πώς μετά την οικονομική κρίση έρχεται η δημογραφική κρίση στην Ελλάδα.
Η κατάσταση στο Καλπάκι αντικατοπτρίζει το εντεινόμενο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας. Στο συγκεκριμένο δημοτικό, το 2018, πήγαν 13 πρωτάκια. Τα μισά σχολεία στην περιοχή έχουν κλείσει. Ολο και περισσότεροι πιθανοί γονείς φεύγουν ή δεν κάνουν παιδιά, επειδή είναι άνεργοι ή βγάζουν μετά βίας τα προς το ζην, αναφέρει η εφημερίδα.

«Η ελληνική οικονομία δεν εξαρτάται πλέον από τα προγράμματα ούτε θεωρείται ότι θέτει σε κίνδυνο το ευρώ. Ομως, η χώρα μόλις τώρα ξεκινά να αντιμετωπίζει την επόμενη φάση της απειλής. Μία μείωση των γεννήσεων που έχει αυξήσει την πιθανότητα μιας συρρικνωμένης, αποδυναμωμένης Ελλάδας τα χρόνια που θα έρθουν», σημειώνει το δημοσίευμα.

Η μικρότερη μεταπολεμική γενιά
Κατά τη διάρκεια της βαθιάς και παρατεταμένης κρίσης, τα ήδη χαμηλά ποσοστά γεννήσεων έπεσαν ακόμη περισσότερο, όπως έγινε και σε άλλες προβληματικές οικονομίες της νότιας Ευρώπης. Η Ελλάδα χτυπήθηκε από έναν ακόμη παράγοντα, καθώς μισό εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τη χώρα, πολλοί από αυτούς νέοι, πιθανοί μελλοντικοί γονείς.
«Το αποτέλεσμα ήταν ότι η ύφεση της χώρας δημιούργησε τη μικρότερη γενιά της Ελλάδας μεταπολεμικά, παιδιά που φτάνουν τώρα σε ηλικία δημοτικού. Κάποια από αυτά πηγαίνουν στα σχολεία με παπούτσια και τσάντες από δεύτερο χέρι και είναι ακόμη στο πρώτο στάδιο κατανόησης της τρομακτικής εποχής στην οποία έχουν γεννηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά η Washington Post.
Το ποσοστό γεννητικότητας στην Ελλάδα, περίπου 1,35 γεννήσεις ανά γυναίκα, είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη και αρκετά κάτω από τον στόχο του 2,1 που απαιτείται για έναν σταθερό πληθυσμό, χωρίς να υπολογίζεται η μετανάστευση. Το ποσοστό γεννητικότητας ήταν σε ανάκαμψη πριν από την κρίση, φτάνοντας της 1,5 γεννήσεις ανά γυναίκα το 2008. Πρόοδος που όμως έχει εξανεμιστεί πλέον, καθώς το ποσοστό έπεσε ξανά στα χαμηλά των τελών της δεκαετίας του ‘90 και των αρχών του 2000, σημειώνει το δημοσίευμα.


Δραματική μείωση γεννήσεων
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Εξαιτίας της «εξόδου» των νέων, που πιθανόν στο μέλλον να γίνονταν γονείς, ο αριθμός των παιδιών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα έχει πέσει ακόμη πιο δραματικά από ότι το ποσοστό γεννητικότητας, φτάνοντας σε ιστορικά χαμηλά. Το 2009, πριν από τις πιο σφοδρές περιόδους της κρίσης, έγιναν 118.000 γεννήσεις στην Ελλάδα. Από τότε, ο αριθμός πέφτει σταθερά, και έχει επισκιαστεί για τα καλά από τον αριθμό των θανάτων. Το 2017, ο συνολικός αριθμός των γεννήσεων ήταν 88.500, ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί.
Σε κάποιες χώρες, το ποσοστό γεννητικότητας ανέκαμψε γρήγορα μετά την οικονομική κρίση. Ομως, αυτό είναι απίθανο να συμβεί στην Ελλάδα, δηλώνει στην Washington Post ο Βύρων Κοτζαμάνης, καθηγητής Δημογραφίας στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, καθώς ακόμη και πριν την κρίση η μέση Ελληνίδα δεν έκανε παιδιά πριν από τα 31. Κάποιες γυναίκες που ανέβαλαν την εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια της ύφεσης έχασαν εντελώς την ευκαιρία να γίνουν μητέρες. Το αποτέλεσμα είναι η ύφεση να έχει μειώσει μόνιμα το μέγεθος της νεότερης ελληνικής γενιάς, αλλά και τη «δεξαμενή» των γονιών για τα χρόνια που θα έρθουν. «Θα έχουμε όλο και λιγότερες γεννήσεις στην Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες», τονίζει ο καθηγητής.
Ο αντίκτυπος στην οικονομία
Οι δημογραφικές αλλαγές πλήττουν και τις προοπτικές της Ελλάδας για μία ανάκαμψη όπως εκείνη στις ΗΠΑ μετά τη μεγάλη ύφεση, σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα. Η ελληνική οικονομία παραμένει κατά 25% μικρότερη σε σύγκριση με πριν από μία δεκαετία και τις επόμενες έξι δεκαετίες η Εurostat εκτιμά ότι ο ελληνικός πληθυσμός των 10,7 εκατομμυρίων θα μειωθεί κατά 32%. Ποσοστό που το ξεπερνούν μόνο μερικές χαμηλοεισοδηματικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, που έχουν δει επίσης τη φυγή εργαζομένων προς πλουσιότερα κράτη.
Αλλάζει και η ανθρωπογεωγραφία
‘Όταν όμως τα στοιχεία συνδυαστούν με τις εισόδους αλλοδαπών στη χώρα, αλλοδαπών που οι Αρχές κάνουν ότι μπορούν για να τους κρατήσουν στην Ελλάδα τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απογοητευτικά.
Έτσι το 2017 οι γεννήσεις ανήλθαν στις 88.553 ενώ στη χώρα μπήκαν παράνομα 68.112 άτομα!
Το 2016 οι γεννήσεις ανήλθαν στις 92.898 ενώ οι παράνομοι είσοδοι αλλοδαπών κυμάνθηκαν στις 204.000.
Και τα στοιχεία για το 2018 αναμένονται ακόμη πιο δραματικά.
Αντιληπτό γίνεται εύκολα πως η ανθρωπογεωγραφία της χώρας έχει αλλάξει ανεπιστρεπτί.
Μιλάμε πλέον για ένα άλλο λαό.
ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ. ΤΟ ΠΑΛΑΒΟ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ. ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΠΟΥ ΕΝΕΣΚΗΨΕ ΜΕ ΥΠΟΠΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ». ΑΥΤΟΕΞΑΦΑΝΙΖΕΣΤΕ. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ (250.000 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ). ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ «ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ», ΣΠΟΥΔΑΖΕΤΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΣΤΑ ΞΕΝΑ, ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΣ ΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΓΡΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ.

Ο πληθυσμός της Αφρικής αναμένεται να εκτιναχθεί στα 2,6 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, υπερδιπλασιάζοντας τον σημερινό αριθμό και αντιπροσωπεύοντας το 57% της παγκόσμιας αύξησης του πληθυσμού από σήμερα μέχρι τότε. 
Η Ινδία το 2050 αναμένεται να ξεπεράσει την Κίνα και να καταστεί η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, με πληθυσμό 1,7 δισ., από περίπου 1,35 δισ. σήμερα.
Η Νιγηρία με 411 εκατ. θα είναι  στην τρίτη θέση με τέταρτες τις ΗΠΑ (390 εκατ.) και πέμπτη την Ινδονησία (322 εκατ.). 
Μεγαλύτερη εκτιμάται πως θα είναι η αύξηση του πληθυσμού στις χώρες της Αφρικής, οι οποίες κατά την έκθεση θα έχουν το 2050 περίπου 2,52 δισ. κατοίκους και το 2100 σχεδόν 4,47 δισ., έναντι 1,25 δισ. σήμερα.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...