Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, (ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ). ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΜΑΡΡΑ.

Ισραήλ: Νομοσχέδιο για εξαναγκαστικούς εκτοπισμούς Παλαιστινίων.
 Οι  τρισευτυχισμένοι  "σύμμαχοι"  χθες  με  τις  γυναίκες  τους.  Ο  ένας,  "ακροδεξιός - φασίστας"  σκοτώνει  καθημερινά  5-6 Παλαιστίνιους,  έχει  ζώσει  την  χώρα  του  με  ένα  τεράστιο  φράχτη  και  σκοτώνει  με  λύσσα,  όποιον  τολμήσει  να  μπει  στην  χώρα  του.  Ο  άλλος "σύμμαχος",  τραβεστί  κομμουνιστής,  τι  να  πούμε:  δηλώνει: "κάτω  τα  σύνορα,  όλοι μέσα,  ας  γίνει  μπ...  η  χώρα  "μου;",  βαθειά  μέσα  του  μισεί  θανάσιμα  τους  συμπατριώτες  του   και  θέλει  να  τους  ξεκάνει,  κουβαλώντας  "πρόσφυγες".  Τι  μέλλον  θα  έχει  η  συμμαχία;

 

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΝΟΥΝ F-35 ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΝΟΥΝ S-400 ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΙΝΟΥΝ LEOPARD ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΣΑΓΕΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΙΜΑΜΗ. ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 1974, ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΜΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ: «ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΤΕ».


Η ισραηλινή Βουλή τάχθηκε την Τετάρτη σε πρώτη ανάγνωση υπέρ ενός εξαιρετικά αμφιλεγόμενου σχεδίου νόμου, το οποίο εγκρίνει τους εξαναγκαστικούς εκτοπισμούς στο εσωτερικό των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Οχθη των μελών των οικογενειών των Παλαιστινίων που κατηγορούνται πως διέπραξαν ή σχεδίαζαν να διαπράξουν επιθέσεις.


Η ψηφοφορία ακολούθησε σειρά φονικών παλαιστινιακών επιθέσεων εναντίον ισραηλινών πολιτών και στρατιωτικών στη Δυτική Οχθη, παλαιστινιακή περιοχή υπό την κατοχή του ισραηλινού στρατού εδώ και πάνω από 50 χρόνια. Σύμφωνα με τους εισηγητές και τους υποστηρικτές του, το νομοσχέδιο έχει στόχο την αποτροπή ενδεχόμενων μελλοντικών επιθέσεων.
Το κείμενο, το οποίο έχει καταρτιστεί από τον Μοτί Γιογκέβ του εθνικιστικού, θρησκευτικού κόμματος Εβραϊκή Εστία, υιοθετήθηκε με 69 ψήφους υπέρ έναντι 38 κατά, έπειτα από θυελλώδη συνεδρίαση της Κνέσετ στην Ιερουσαλήμ, κατά τη διάρκεια της οποίας ισραηλινοί άραβες κοινοβουλευτικοί αποβλήθηκαν από την ολομέλεια.
«Αντίκειται στο ισραηλινό και διεθνές δίκαιο»
Το νομοσχέδιο θα καταστήσει δυνατό τον εξαναγκαστικό εκτοπισμό των μελών της οικογένειας, οποιουδήποτε Παλαιστίνιου κατηγορείται πως διέπραξε, ή ότι αποπειράθηκε να διαπράξει επίθεση, από περιοχή της Δυτικής Οχθης σε άλλη μέσα σε επτά ημέρες.
Θα πρέπει να συζητηθεί και να εγκριθεί από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές Διεθνών Υποθέσεων και Αμυνας πριν επιστρέψει στην ολομέλεια για την οριστική του έγκριση.Στο Ισραήλ ο Αλέξης Τσίπρας για την 5η Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ


Τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ με παρουσία των ΗΠΑ
Στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την 5η Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη, Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππά, τον Αναπλ. Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωτάκη και την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Τελιγιορίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στο Κυπριακό, το Μεσανατολικό, τον ευρύτερο ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή, και τις εξελίξεις στη Συρία και τον Λίβανο. Στο επίκεντρο θα είναι και θέματα καινοτομίας - έρευνας και μεταφοράς τεχνογνωσίας από το Ισραήλ, με επίκεντρο τη δημιουργία τεχνολογικών πάρκων στην Ελλάδα μέσω της αξιοποίησης της κρίσιμης γεωγραφικής θέσης της χώρας μας, των αναπτυσσόμενων υποδομών της και του σημαντικού ανθρώπινου κεφαλαίου της.
Στη Σύνοδο (σε μέρος της οποίας θα συμμετάσχει ο Πρέσβης των ΗΠΑ στο Ισραήλ κ Friedman) αναμένεται να συζητηθεί η συνεργασία της τριμερούς με τις ΗΠΑ, σε σειρά σχημάτων, γεγονός που συζητήθηκε και κατά την πρόσφατη συνάντηση καθιέρωσης Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ.
Κεντρική θέση, όπως αναφέρουν πηγές, θα έχει η Θεσσαλονίκη, ως σημαντικός κόμβος μεταφορών, ενέργειας και logistics στην περιοχή, γεγονός που επιβεβαιώθηκε τόσο κατά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2018 όσο και κατά την βαλκανική τετραμερή που πραγματοποιήθηκε στην Βουλγαρία με προσκεκλημένο τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό.
Σχετικές διαβουλεύσεις θα πραγματοποιηθούν και από τον Υπουργό κ Φωτάκη με τους ομολόγους του. Eπίσης θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής και ειδικά της κυβερνοασφάλειας από τον Υπουργό κ Παππά με τους ομολόγους του και γεωργίας από την αρμόδια ΥΦΥΠΕΞ κα Τελιγιορίδου.
Ιδιαίτερη βαρύτητα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δοθεί, παρουσία των αρμοδίων Υπουργών των τριών χωρών, στη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα και στις ριζικές αλλαγές στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής. Η Ελλάδα επικεντρώνεται να καταστήσει έναν από τους βασικούς άξονες της εξωτερικής της πολιτικής, την ασφαλή μεταφορά ενεργειακών πόρων προς την Ε.Ε. μέσω του πολλαπλασιασμού πηγών και διόδων.
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να συζητηθούν οι νέες δίοδοι μεταφοράς LNG με αξιοποίηση της Ρεβυθούσας και του σχεδιαζόμενου FSRU στην Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα, θα ανακοινωθεί η υπογραφή, εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος, της διακυβερνητικής συμφωνίας για την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου East - Med, έργου με μεγάλη γεωπολιτικής σημασίας για τη χώρα μας. Θα συζητηθεί, παράλληλα, η συνεργασία με τρίτα κράτη σε αυτόν τον τομέα. 
Κατά τη Σύνοδο θα υπογραφούν τα εξής κείμενα: 
ι. Τριμερές μνημόνιο συνεργασίας για συνεργασία στον τομέα Κυβερνοασφάλειας 
ii. Τριμερές μνημόνιο συνεργασίας για συνεργασία στον τομέα Smart Cities και Smart Homes 
iιι. Διμερής Συμφωνία Ελλάδος-Ισραήλ για την Εξερεύνηση και Αξιοποίηση του Διαστήματος για Ειρηνικούς Σκοπούς

Κυπριακό, ενέργεια είναι ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων που θα απασχολήσουν την Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, που είναι προγραμματισμένη στην πόλη Μπερ Σεβά του Ισραήλ. Στη Σύνοδο θα τεθούν επίσης οι περιφερειακές εξελίξεις, το Μεσανατολικό, η έρευνα και η καινοτομία, εκπαίδευση, τουρισμός, επικοινωνίες, γεωργία, κυβερνοασφάλεια και άλλα. Θα υπογραφούν διμερή και τριμερή Μνημόνια Συναντίληψης και θα ακολουθήσουν δηλώσεις από πλευράς των τριών ηγετών.

Στη Σύνοδο θα εκπροσωπηθούν για πρώτη φορά και οι Ηνωμένες Πολιτείες που δεν αποκρύβουν το ενδιαφέρον τους για τα θέματα ασφάλειας της Ανατολικής Μεσογείου. Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η εκπροσώπηση θα γίνει είτε διά του Αμερικανού υφυπουργού των Εξωτερικών ή του πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ. Η αμερικανική παρουσία έχει τη σημασία της λόγω των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο όπως και των δοκιμασιών στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο Ισραήλ, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο μαζί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, σήμερα. Θα τον συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδη, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.
Η Σύνοδος Κορυφής θα αρχίσει το πρωί της Πέμπτης με διμερείς κατ' ιδίαν συναντήσεις των ηγετών και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί τριμερής κατ' ιδίαν συνάντηση των τριών ηγετών. Ακολούθως θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των τριών χωρών. Μετά τις δηλώσεις, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τους ηγέτες και τις αντιπροσωπείες τους. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 20ής Δεκεμβρίου. 

Και τριμερής με Ιορδανία
Θα προηγηθεί σήμερα υπουργική τριμερής με Ελλάδα και Ιορδανία στη Λευκωσία, με συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, του υπουργού Εξωτερικών και Αποδήμων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας κ. Ayman Al Safadi και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας Γιώργου Κατρούγκαλου.
Οι εργασίες της συνάντησης θα φιλοξενηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο και το Υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των τριών Υπουργείων. Στόχος της τριμερούς υπουργικής συνάντησης της Λευκωσίας είναι η ανασκόπηση της προόδου που έχει επιτευχθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας μέχρι σήμερα, o συντονισμός για τα επόμενα βήματα και την πιθανή επέκτασή της σε νέους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι μεταξύ άλλων η παιδεία και η καινοτομία, καθώς και η προετοιμασία ενόψει της τριμερούς Συνόδου Κορυφής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Ιορδανία εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.
Στο περιθώριο της τριμερούς συνάντησης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει διμερείς συναντήσεις τόσο με τον Ιορδανό ομόλογό του όσο και με τον Έλληνα αναπλ. υπουργό Εξωτερικών, στο πλαίσιο των οποίων θα συζητηθούν, ανάμεσα σε άλλα, θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων, οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα τεκταινόμενα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Μόνιμη Γραμματεία Τριμερών
Η Λευκωσία προωθεί την υλοποίηση της απόφασης της να φιλοξενήσει Μόνιμη Γραμματεία Τριμερών Σχηματισμών από χώρες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Για το θέμα ενημέρωσε την τριμερή υπουργική σύνοδο με Ελλάδα και Παλαιστίνη, ο Κύπριος ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης.
Η Γραμματεία στόχο έχει τον συντονισμό των δράσεων και την υλοποίησή τους προκειμένου οι εμπλεκόμενοι φορείς να κερδίζουν χρόνο.

Και τριμερής Επιμελητηρίων 
Στην Μπερ Σεβά, το Ισραήλ θα φιλοξενήσει και τριμερή συνάντηση των προέδρων των εμπορικών επιμελητηρίων Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης δήλωσε ότι θα συζητήσει με τους ομολόγους του Uriel Lynn της Ομοσπονδίας Εμπορικών Επιμελητηρίων του Ισραήλ και Κωνσταντίνο Μίχαλο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, θέματα που άπτονται της ενίσχυσης των άριστων οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων των τριών χωρών. Σημείωσε ότι θα γίνει ιδιαίτερη αναφορά σε θέματα έρευνας και καινοτομίας και νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), στα οποία το Ισραήλ έχει ιδιαίτερη εμπειρία.
Πηγή: Ο ΦιλελεύθεροςΕμείς οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου είμαστε στο χείλος του γκρεμού… Ακούει κανείς στην Αθήνα;

Ο Ανταποκριτής

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Μετά την άνανδρη εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, τα πράγματα στη Βόρεια Ήπειρο τείνουν να γίνουν πιο σκληρά και αδυσώπητα. Ειδικά για τους εναπομείναντες Βορειοηπειρώτες, η συνεχή σιωπή του εθνικού τους κέντρου, συνδράμει αρνητικά στο όλο κλίμα.
Παρότι μεμονωμένα κάποιοι βουλευτές αντέδρασαν θετικά σ’ αυτό το μακάβριο γεγονός, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα μαρτύριά τους, η πλάστιγγα των δυσκολιών γέρνει για ακόμη μία φορά προς τους αυτόχθονες Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Ειδικά το παρών «δημοκρατικό» καθεστώς στη χώρα, φαίνεται πως εξελίσσεται σε μια μεταλλαγμένη «χοτζική δικτατορία», όπου το μέλλον ανήκει στους λίγους και στα ποικίλα όργανά τους.
Η εχθρότητα και το μένος κατά των γηγενών Ελλήνων, ξεκινά να εισρέει μαζικά στις κοινότητές τους εδώ και πολλά χρόνια, είτε με διάφορες λεκτικές προκλήσεις από μερίδα Αλβανών, είτε από τα αλβανικά Μ.Μ.Ε. τα οποία βομβαρδίζουν καθημερινά το ενημερωτικό κοινό, με άκρατο εθνικισμό, ή καλύτερα θα λέγαμε, με ανθελληνισμό.

Επίσης τα περιστατικά μεροληψίας έναντι των Ελλήνων, καλλιεργούνται έντονα από την τοπική αλβανική αστυνομία, τα δικαστήρια και από τις εκάστοτε ληστρικές συμμορίες, οι οποίες λεηλατούν τα σπίτια των ομογενών μας, ή απλώς προκαλούν φθορές για εκφοβισμό και εγκατάλειψη των πατρογονικών τους εστιών. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως οι ίδιοι οι Βορειοηπειρώτες, μιας και δεν έχουν την απαραίτητη στήριξη από την αστυνομία, χρησιμοποιούν την τακτική της πολιτοφυλακής, για να σώσουν το βιος τους.


Έως πότε θα συνεχίζει αυτή η απάθεια από την επίσημη ελληνική πολιτεία;


Μήπως τελικά η ίδια η Ελλάδα θέλει να επιβεβαιώσει την καταλυτική συμμετοχή της, στην συστηματική – υπόγεια γενοκτονία των ίδιων της των παιδιών;


Προ τριετίας ομάδα Αλβανών νεαρών στην πόλη του Δελβίνου, καθώς άκουσε δύο νεαρές Βορειοηπειρώτισσες να μιλούν ελληνικά, άρχισε να τις καταδιώκει κρατώντας αιχμηρά αντικείμενα. Το ίδιο περιστατικό συνέβη και στην πόλη των Αγίων Σαράντα. Όλα είναι πλέον φανερά και κανείς δε μπορεί να διαψεύσει πως τα περιστατικά εκφοβισμού, αν και μεμονωμένα, η συχνότητά τους τα κάνει να φαντάζουν μαζικά και καθόλα υποχθόνια.


Εν τούτοις καμία επίσημη ελληνική αρχή στον τόπο δεν έχει λάβει σοβαρά τα τόσα προβλήματα, αφήνοντας έτσι τους ανθρώπους απροστάτευτους. Μην ξεχνάμε πως υπάρχουν πολλά περιστατικά ομιλίας της Ελληνικής μόνον εντός του σπιτιού. Αυτό συμβαίνει κυρίως στις πόλεις, όπου ο αριθμός των γηγενών Ελλήνων έχει συρρικνωθεί αισθητά. Σαν αποτέλεσμα οδηγούμαστε σταδιακά στην απώλεια της μητρικής ελληνικής ως επίσημη γλώσσα και εν καιρώ στην πλήρη εξαφάνισή της από τα μεγάλα (μέχρι πρότινος) βορειοηπειρωτικά αστικά κέντρα.


Εκτός αυτών, η εφαρμογή των δικαιωμάτων στην αυθαιρέτως περιορισμένη Ελληνική Εθνική Μειονότητα, παραμένει μια ανοιχτή πληγή για τους Έλληνες. Η προχειρότητα με την οποία το κράτος αντιμετωπίζει αυτές τις διεθνείς συνθήκες σεβασμού, θυμίζει κωμικοτραγικές καταστάσεις. Άτομα τρίτης ηλικίας μη γνωρίζοντας την αλβανική γλώσσα, δεν έχουν τη δυνατότητα να πορευτούν στο δημόσιο βίο και μαθητές μη μπορώντας να μάθουν την ελληνική ορολογία των φυσικών επιστημών (και όχι μόνο) αποθαρρύνονται και φεύγουν από τα τοπικά μειονοτικά σχολεία προς την Ελλάδα. Έτσι και αυτό το μετερίζι της κοινωνίας, όπως είναι η παιδεία, συμβάλλει στον ξεριζωμό.


Η έντονη ενημέρωση του ελλαδικού χώρου με τα δεινά των Βορειοηπειρωτών Ελλήνων, μπορεί να βοηθήσει αισθητά την κατάσταση. Μιας και μέχρι προηγουμένως, μόνον οι ιστορικά ενημερωμένοι είχαν το προνόμιο να γνωρίζουν τη γεωγραφική και εθνική συνέχεια των περιοχών της Ηπείρου που βρίσκεται εντός των ορίων του νεοελληνικού κράτους.


Αυτή τη στιγμή γίνεται λόγος για ενενήντα εννέα χωριά ενταγμένα στο παλιό σύστημα αναγνώρισης της «Μειονότητας», από το δικτατορικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα, αλλά και για περιοχές όπως οι Άγιοι Σαράντα, η Χειμάρρα, το Αργυρόκαστρο, η Κορυτσά, η Νάρτα , το Ζβερνετς της Αυλώνας και τόσα άλλα μέρη, στα οποία διαβιεί μερίδα αυτοχθόνων Ελλήνων, από τα πολύ παλιά χρόνια. Αν και ο πληθυσμός στην πλειονότητά του έχει μεταναστεύει κυρίως στην Ελλάδα, (λόγω των προαναφερόμενων δυσκολιών) δεν έχει ακόμη ξεριζωθεί και σποραδικά επιστρέφει στις πατρογονικές του εστίες.


Θα πρέπει όλοι μας να ενεργήσουμε άμεσα και με κάθε νόμιμο μέσο, ούτως ώστε να στηρίξουμε τους αδερφούς μας, οι οποίοι παλεύουν κυριολεκτικά για το αύριο στο ίδιο τους τον τόπο.


Απειρωτάν Χειμάρρα!
Φαήλος Κρανιδιώτης,  

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Οι Αλβανοί σοβινιστές, τα όργανα του ημίτρελου χασισοκαλλιεργητή και ναρκέμπορου των Τιράνων, δεν στοχοποιούν τυχαία τον Ελληνισμό της Χειμάρρας. Το κάνουν διότι είναι για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό ό,τι είναι η Μάνη για την Πελοπόννησο, τα Σφακιά για την Κρήτη, το Σούλι για την ελεύθερη Ηπειρο.
Διότι η Ηπειρος κανονικά χωρίζεται σε ελεύθερη και κατεχόμενη. Εάν λοιπόν ο Ράμα και το κατσαπλιάδικο κράτος του σπάσουν τη Χειμάρρα, την πατρίδα του Αρχηγού Σπυρομήλιου, το πρώτο κάστρο του Ελληνικού Εθνισμού στη Βόρειο Ήπειρο, όλα θα είναι ευκολότερα για τον ολικό αφανισμό του υπόδουλου αυτού κομματιού του Εθνους.
Το κάνουν με πολλούς τρόπους. Καταρχάς, η Χειμάρρα έμεινε εκτός των αναγνωρισμένων μειονοτικών περιοχών. Το αλβανικό καθεστώς λοιπόν δεν αναγνωρίζει τους Χειμαρραίους ως μέλη της Εθνικής Μειονότητας.
Το άλλο που έκαναν ήταν μέσω του «κόψε ράψε» στη «διοικητική μεταρρύθμιση» να δημιουργήσουν μια εκλογική περιφέρεια, κοτσάροντας Αλβανούς κυρίως μουσουλμάνους στη Χειμάρρα, ώστε να μην μπορεί να βγει δήμαρχος εκτός του ελέγχου του καθεστώτος αυτής της βαλκανικής αλλά πιο ψωραλέας Κολομβίας - διότι στην Κολομβία παίζει κοκαΐνη, στην Αλβανία κυρίως χασίς και ηρωίνη.
Το άλλο μέσο διωγμού και σύνθλιψης του φρονήματος είναι η επίθεση στις περιουσίες των Ελλήνων με την αρπαγή τους και την μπουλντόζα.  Η περιοχή είναι δίπλα στη θάλασσα και με τουριστικό μέλλον, οπότε υπάρχει και ισχυρό οικονομικό κίνητρο.
Αυτός ο απηνής διωγμός των Ελλήνων στις πανάρχαιες αλλά κατεχόμενες εστίες τους, κομμάτι του οποίου ήταν και οι δολοφονίες του Αριστοτέλη Γκούμα και του Κωνσταντίνου Κατσίφα, γίνεται με τη συνέργεια, την προτροπή και την υλική βοήθεια της Τουρκίας, την οποία ο Ράμα επισκέπτεται σχεδόν κάθε μήνα.
Η αλβανική αστυνομία και το «επίλεκτο» κομμάτι της, η διαβόητη RENEA, ήτοι οι φονιάδες του Κωνσταντίνου, είναι ντυμένη και εξοπλισμένη από τον Ερντογάν, ο οποίος παίζει στα γόνατά του τον Ράμα κάθε λίγες εβδομάδες, ενώ έχει ναυτική βάση στην Αλβανία με μόνη αποστολή της τη δράση εναντίον της Πατρίδας μας.
Επίσης, υπάρχουν μεντρεσέδες, πανεπιστήμιο και άλλα ιδρύματα, με χρήμα τουρκικό ή από τους φίλους του Ερντογάν στον Κόλπο με τα τραπεζομάντιλα στο κεφάλι, που προσπαθούν να μπολιάσουν τους γενικά χαλαρούς στην τήρηση των κανόνων του Ισλάμ Αλβανούς με φανατισμό και στράτευση στην πιο σκληρή και φανατική εκδοχή.
Η απαλλαγή της γείτονος από τη μαφιόζικη κυβέρνησή της, που τις συνέπειες της διαφθοράς και του ολοκληρωτισμού της υφίστανται και πολλοί από τους αλβανικής καταγωγής πολίτες της, θα είναι ταυτόχρονη υπηρεσία και στα ελληνικά αλλά και στα μακροπρόθεσμα αλβανικά συμφέροντα, αφού και οι Αλβανοί απλοί πολίτες θα ήθελαν η χώρα τους να γίνει κανονικό κράτος, χωρίς κακοποιούς στην εξουσία και στα όργανα της Πολιτείας. Για εμάς όμως, για το Ελληνικό Κράτος, ο δρόμος για την υπεράσπιση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου είναι ένας και μόνον: Διεκδίκηση της Αυτονομίας με βάση το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας και τελικά Ενωση και Μόνον Ενωση.

Ο Ράμα αντιγράφει αλβανικές πολιτικές του Μεσοπολέμου


Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης του Έντι Ράμα να παραχωρήσει στο αλβανικό υπουργείο Τουρισμού εκτάσεις στη Χειμάρρα, που περιλαμβάνουν ιδιοκτησίες μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας, δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάζει. Πρόκειται για πολιτική απόφαση, η οποία έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν, και συγκεκριμένα την περίοδο του Μεσοπολέμου, όταν ακόμα ο Αλβανός πρωθυπουργός ήταν αγέννητος. Μοναδικό κοινό σημείο, τότε και τώρα, η απομάκρυνση των ομογενών μας από τη γενέθλια γη της Βορείου Ηπείρου.
Τα τελευταία χρόνια, τα Τίρανα ροκανίζουν με αργά, αλλά σταθερά και συστηματικά, βήματα τα δικαιώματα των μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Νότια Αλβανία. Ειδικά, η κυβέρνηση Ράμα, αγνοώντας το ευρωπαϊκό νομικό κεκτημένο και τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα του Ελληνισμού της Αλβανίας, έχει θέσει πια ξεκάθαρο στόχο την πληθυσμιακή συρρίκνωση της ήδη εξασθενημένης εθνικής μειονότητας.
Το 1921, η ελληνική μειονότητα της Βόρειας Ηπείρου αναγνωρίστηκε επίσημα από την αλβανική κυβέρνηση, ως εθνική και γλωσσική μειονότητα με δικαιώματα, αναγνωρισμένα από την Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ). Η παραπάνω αναγνώριση υπήρξε το απόρροια της εισόδου της Αλβανίας στην ΚτΕ, τον Οκτώβριο του 1921. Η ένταξη ενός κράτους σε αυτόν τον νεοπαγή διεθνή οργανισμό, οποίος ευαγγελιζόταν, εκτός των άλλων, και τη προστασία των μειονοτήτων, δημιουργούσε για το αλβανικό κράτος υποχρεώσεις έναντι των Ελλήνων που κατοικούσαν στο έδαφός του.
Παρ’ όλα αυτά, πολύ νωρίς, οι αλβανικές αρχές έδειξαν τις πραγματικές τους διαθέσεις έναντι των ομογενών μας. Όχι μόνο δεν σεβάστηκαν τα διεθνώς αναγνωρισμένα μειονοτικά δικαιώματα των Ελλήνων, αλλά έθεσαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο εκρίζωσης τους, πλήττοντας καθοριστικά τα θεμέλια του κοινοτικού τους βίου, δηλαδή την εκπαιδευτική και εκκλησιαστική τους ζωή.

Ο Ράμα αντιγράφει

Ο τρόπος με τον οποίο η σημερινή αλβανική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις ιδιοκτησίες των Ελλήνων μας γυρίζει νοερά στον Απρίλιο του 1925, όταν τα Τίρανα επικαλούνταν διάφορα νομοθετικά διατάγματα για να απαλλοτριώσουν τις ιδιοκτησίες των ομογενών μας. Μια τέτοια περίπτωση έλαβε χώρα στους Αγίους Σαράντα, του κυριότερου λιμένα της Βορείου Ηπείρου.
Σε έγγραφο της Πρεσβείας Δυρραχίου προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με ημερομηνία 14 Απριλίου 1925, αναφερόταν ότι η τότε αλβανική κυβέρνηση είχε συστήσει Ειδική Επιτροπή για τον διακανονισμό της «ευρισκομένης περιουσίας του Κράτους» στη συγκεκριμένη πόλη. Σκοπός της εν λόγω Επιτροπής ήταν α) να καταγράψει τις κρατικές γαίες και β) να ελέγξει τα έγγραφα, βάσει των οποίων ορισμένοι, κατά βάση ομογενείς, εμφανίζονταν ιδιοκτήτες οικοπέδων.
Βασικά, επρόκειτο για οικοδομές που ανεγέρθησαν σε τέσσερις διαφορετικές ιστορικές περιόδους: επί Τουρκοκρατίας, επί Αυτόνομης Πολιτείας, επί ιταλικής κατοχής και επί αλβανικής διοίκησης. Η αλβανική κυβέρνηση θεωρούσε, ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οικοδομών αυτών ήταν ρευστό, δεδομένου ότι οι κάτοχοί τους διέθεταν (σε ορισμένες περιπτώσεις δεν διέθεταν καθόλου) τίτλους ιδιοκτησίας, αποκτημένους από ξένες αρχές. Και ενώ η Επιτροπή ξεκίνησε τις εργασίες της υπό πνεύμα συνδιαλλαγής και διαφάνειας, πολύ γρήγορα φάνηκαν οι πραγματικές της σκοπιμότητες.

Έγγραφο από τα αρχεία

Σε έγγραφο του υποπροξενείου της Ελλάδας στους Αγίους Σαράντα προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με ημερομηνία 9 Μαΐου 1925, γινόταν λόγος ότι:
«Τα οικόπεδα εθεωρούντο εθνική ιδιοκτησία και αι εκάστοτε κυβερνήσεις παρεχώρουν επί μισθώματι έδαφος εις τους μετ’ αυτών συναλλασσομένους ιδιώτας, οίτινες ιδίαις των δαπάναις οικοδομούν επί του παραχωρηθέντος αυτοίς εδάφους. Η Αλβανική Κυβέρνησις εμφανίζεται σήμερον ιδιοκτήτρια των οικοπέδων ως διάδοχος των προηγουμένων […] Οι Άγιοι Σαράντα κατέχονται καθ’ ολοκληρίαν σχεδόν υπό χριστιανών ομιλούντων την ελληνικήν. Νομίζει κανείς ότι ευρίσκεται εις ελληνικόν λιμένα. Οι Αλβανοί όμως μουσουλμάνοι, οίτινες έχουν την τελευταίαν λέξιν εν τη διακυβέρνησει της χώρας, ένα και μόνον σκοπόν προέθεντο: να εκδιώξουν τους χριστιανούς και να εγκαταστήσουν μωαμεθανούς. Να εκτουρκίσουν τους Αγίους Σαράντα […].
Η Αλβανική Κυβέρνησις απέστειλε την ρηθείσαν Επιτροπήν με τον ανομολόγητον σκοπόν να παρατείνη την σημερινήν κατάστασιν, ήτις εκνευρίζει τους χριστιανούς μη γνωρίζοντας τι τέξεται η επιούσα και μη δυναμένους συνεπώς να ρίψουν εις τας εργασίας των τα κεφάλαια, τα οποία είναι εις θέσιν να διαθέσουν. Και δύναται πολλά να κατορθώσουν διότι ακριβώς κέκτηνται πολλά […] Η Αλβανική Κυβέρνησις δεν επιθυμεί να διακανονίση αμφότερα τα ζητήματα διότι εν τοιαύτη περιπτώσει οι Άγιοι Σαράντα θα κατακλυσθούν από χριστιανικά κεφάλαια […]
Η Αλβανική Κυβέρνησις έχει εις χείρας της το κατάλληλον όπλον προς εξυπηρέτησιν της πολιτικής της, συνισταμένης τονίζω εις τούτο: να κουράση τους χριστιανούς εν τη αναμονή και ούτω απηυδησμένοι ούτοι από μιαν κατάστασιν πρωτοφανή ν’ αναγκασθούν να εγκαταλείψουν τας εργασίας των […] Κατόπιν δια τον ένα ή δια τον άλλον λόγον εφαρμοσθήσεται άλλος τρόπος εκποιήσεως των οικοπέδων, τρόπος διευκολύνων την αγοράν αυτών υπό μουσουλμάνων.
Δεν θα κουρασθώ να το επαναλαμβάνω ότι σκέψις και απόφασις των περί τον Μουφίτ Βέην (υπουργός Οικονομικών) υποκειμένων της εσχάτης υποστάθμης είναι να εκδιώξουν τους χριστιανούς από τους Αγίους Σαράντα. Δεν ανέχονται αυτοί να ακούουν ομιλουμένην παντού την ελληνικήν. Διότι είναι Τούρκοι και μόνον το φέσι τους λείπει. Και ο φθόνος των από της ιδικής των απόψεως δίκαιος τυγχάνει, καθόσον αναγκάζονται υπό των πραγμάτων να μεταχειρίζωνται εις τας εμπορικάς των δοσοληψίας την ελληνικήν γλώσσαν.
Ο Αχμέτ Ζώγου (Βασιλιάς της Αλβανίας) υπεσχέθη ισοπολιτείαν, καλήν συμπεριφοράν απέναντι των χριστιανών και διάφορα άλλα από φραστικής απόψεως ωραία πράγματα. Οι εδώ όμως χριστιανοί δεν ηυτύχησαν δυστυχώς να ίδουν εκπληρουμένας τας υποσχέσεις ταύτας […] Οι ενταύθα χριστιανοί αποτελούν μειονότητα απέναντι της οποίας η Αλβανική Κυβέρνησις ανέλαβεν ωρισμένας ρητάς υποχρεώσεις δια της από 2ας Οκτωβρίου 1921 «δηλώσεως» εις ην προέβη ενώπιον της Κοινωνίας των Εθνών ο τότε πρωθυπουργός Φάν Νόλη. Μεταξύ δεν των αναληφθεισών υποχρεώσεων περιλαμβάνεται αναμφιβόλως και η αφορώσα το δικαίωμα όπερ κέκτηνται οι αποτελούντες την μειονότητα ταύτην να εργάζωνται ελευθέρως τηρούντες τους νόμους του Κράτους».

Αντικατάστασις δια μουσουλμάνων

Σε έγγραφο της ίδιας προξενικής αρχής προς το υπουργείο Εξωτερικών, λίγους μήνες μετά (10 Σεπτεμβρίου 1926), αναφερόταν ότι «η έξωσις τούτων και η τούτων αντικατάστασις δια μουσουλμάνων, όπως ενδομύχως επιθυμεί η Αλβανική Κυβέρνησις, ήθελεν αμέσως επιφέρει την αλλοίωσιν του ελληνικωκάτου χαρακτήρος της πόλεως ταύτης προσδίδουσα εις ταύτην μουσουλμανικήν χροιάν». Η ελληνική πλευρά θεωρούσε την εξαγορά των οικοπέδων από τους ομογενείς, ως την πιο συμφέρουσα λύση, δεδομένου ότι «μόνον δια της λύσεως ταύτης θα είναι δυνατόν να συγκρατήσωμεν τους Αγίους Σαράντα».
Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 1926, η εν λόγω επιτροπή εξέδωσε δημευτικές αποφάσεις για όσα ακίνητα ανεγέρθησαν επί ξένης κυριαρχίας της Αλβανίας, ενώ αφαιρούσε στους ομογενείς το δικαίωμα να προβούν σε εξαγορά των ιδιοκτησιών τους. Ο Έλληνας υποπρόξενος στους Αγίους Σαράντα, Λ. Σκάρπας, ξεκαθάριζε ότι επιθυμία των Τιράνων ήταν η «κρατικοποίησις των επί ελληνικής κατοχής κτισθέντων οικοδομών». Για τον λόγο αυτό, η Επιτροπή αποφάσισε να παραβλέψει παντελώς τους υπάρχοντες τίτλους ιδιοκτησίας, να αγνοήσει το δικαίωμα των κατόχων να εξαγοράσουν τα οικόπεδα τους, αλλά και να επιβάλει υπέρογκα ενοίκια για τη χρήση της γης (Υποπροξενείο Αγίων Σαράντα προς Υπουργό Εξωτερικών, 9-02-1927).
Η απώλεια της ιδιοκτησίας ανάγκασε αρκετούς ομογενείς να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ η κατάσταση αυτή είχε άμεσες συνέπειες στη συλλογική ζωή της μειονότητας, δεδομένου ότι «εάν επιτραπή ποτέ η λειτουργία ενταύθα ελληνικού σχολείου δεν θα υπάρξη ελληνόφωνος κοινότης να το υποστηρίξη» (Υποπρ. Αγίων Σαράντα προς Υ. Εξωτερικών, 19.03.1927). Αργότερα, τον Φεβρουάριο του 1928, το ζήτημα φαίνεται να είχε βαλτώσει. Είναι η περίοδος που τα Τίρανα έχουν περάσει υπό τον έλεγχο της Ρώμης, η οποία ενίσχυε την αναβλητική πολιτική της αλβανικής πλευράς έναντι των ομογενών μας.

Θουκυδίδης και ελληνοαλβανικές σχέσεις

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η τότε αλβανική κυβέρνηση χρησιμοποίησε ένα επιχείρημα, αρκετά οικείο στη σημερινή κυβέρνηση Ράμα, για να απαλλοτριώσει τις ελληνικές περιουσίες. Αυτό της ανάγκης αλλαγής του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης των Αγίων Σαράντα. Ειδικότερα, σε αλληλογραφία μεταξύ της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα με το ελληνικό Υπ. Εξωτερικών (27 Ιανουαρίου 1929) μεταφερόταν η είδηση ότι οι δημοτικές αρχές της πόλης των Αγίων Σαράντα ενημέρωσαν τους ιδιοκτήτες επτά παραπηγμάτων, ότι αυτά θα κατεδαφισθούν «δια λόγους εξωραϊσμού της πόλεως […]».
Η κατεδάφιση αυτή ήταν εύλογο να γεννήσει υπόνοιες ότι επρόκειτο για πλάγια λύση στο ζήτημα των οικοδομών. Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησαν, δυο χρόνια μετά, για να συρρικνώσουν περαιτέρω την ελληνική παρουσία στην πόλη. Τότε, ήταν το πρόσχημα διεύρυνσης «της κεντρικής οδού δεδομένου ότι εις αυτήν κείνται μόνον αι οικοδομαί των ημετέρων» (Υποπρ. Αγίων Σαράντα προς Υπ. Εξωτερικών, 9.06.1931).
Τα προσχήματα, λοιπόν, που χρησιμοποιεί η σημερινή κυβέρνηση Ράμα για να απομακρύνει τους ομογενείς μας, δεν είναι καινούργια. Τότε, όπως και τώρα, η πολιτική αυτή αποσκοπεί, ώστε «ο ελληνικός ούτος πληθυσμός, εστερημένος της ακινήτου αυτού περιουσίας, κατεστραμμένος οικονομικώς και εν απογνώσει διατελών, θέλει εν τέλει διαρρεύση αντικαθιστάμενος υπό μουσουλμάνων Αλβανών της περιφερείας ή υπο των Τσάμηδων» (Σημείωμα περί του ζητήματος των οικοδομών των Αγίων Σαράντα, Υπ. Εξωτερικών, Αθήνα, 8.02.1932).
Ενδιαφέρον από διεθνολογικής σκοπιάς, έχει το γεγονός ότι η πολιτική αυτή ασκούταν και ασκείται από ένα κράτος χωρίς κανένα ιδιαίτερο βάρος στη διεθνή, ευρωπαϊκή ή βαλκανική περιφέρεια. Εν ολίγοις, τα δικαιώματα των ομογενών μας συρρικνώνονται από μια κρατική οντότητα, η οποία δεν διαθέτει καμία ισχύ, ικανή, ώστε να θεωρηθεί μετρήσιμος παίκτης του περιφερειακού συστήματος. Γεννάται, λοιπόν, εύλογα το ερώτημα: Τι εμποδίζει την (ισχυρότερη) Αθήνα να επιβάλει στα Τίρανα τη θουκιδίδεια εκδοχή των διεθνών σχέσεων, ότι ο ισχυρός επιβάλλει ό, τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύνατος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του;


Πηγή εγγράφων: Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου και ελληνοαλβανικές σχέσεις. Έγγραφα από το Ιστορικό Αρχείο του υπουργείου των Εξωτερικών (επιμέλεια: Βασίλειος Κόντης), τόμ. ΙΙ, ΙΙΙ, Βιβλιοπωλειον της Εστίας, Αθήνα 1997. ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΗΓΕ ΤΟ 2008 ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΑΛΥΒΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ»ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΚΟΡΥΤΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ. ΤΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑ.
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΛΥΣΣΑΞΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. ΔΙΕΤΑΞΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΑΤΣΙΟΥ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΕ 17 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ 2035, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 423.000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ 100.000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.


 Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ. Η ΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ. ΕΛΗΞΑΝ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΖΑΚ…


 Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΚΝΙΤΗΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΘΙΓΜΕΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΗ. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΗΚΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ Sigurimi ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ - ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΑΣ». Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΤΟ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ". "ΤΣΙΠΡΑ-ΠΡΟΔΟΤΗ-ΚΟΜΙΤΑΤΖΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ". ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΤΣΙΠΡΑ. ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΣΑΝ ΒΔΕΛΛΕΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Η ΓΡΑΒΑΤΑ ΕΝΟΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ. ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΞΕΣΤΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. ΓΕΜΙΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ Ή ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ; ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2011, ΤΟ 2016 ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΚΑΤΑ 37,8%. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ. ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: "Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ( ; ) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΛΕΩΝΙΔΕΣ Ή ΩΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ...


ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ".


Υ.Γ.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ:  Ο  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ  ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΣΕ  ΜΙΑ  ΑΠΕΡΑΝΤΗ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ  ΒΑΣΗ,   ΤΖΑΜΠΑ.

Δώσαμε, δώσαμε, δώσαμε... Πήραμε τίποτα;

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018
Του Δημήτρη Καμπουράκη,  LIBERAL

Επειδή είμαι κάθε βδομάδα στα Χανιά και μιλώ με ανθρώπους που εργάζονται στην αμερικάνικη βάση της Σούδας, μαθαίνω πως αυτό συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια είναι πρωτοφανές.  Η βάση έχει τριπλασιαστεί, οι δραστηριότητες της έχουν προ πολλού φθάσει σε σημείο κορεσμού, τα αμερικάνικα καράβια συνωστίζονται στην είσοδο του κόλπου για ανεφοδιασμό ή επισκευές και όλα τα οικήματα της περιοχής είναι νοικιασμένα για Αμερικανούς αξιωματικούς.
Τριπλάσια η Σούδα λοιπόν.
Η Λάρισα επίσης έχει γίνει μια μικρή Σούδα.
Η δε Αλεξανδρούπολη στα βόρεια, εντελώς στα μουλωχτά έχει μετατραπεί σε δεύτερη Λάρισα.
Γενικώς, Αμερικάνοι πάνε κι έρχονται κατά χιλιάδες στην επικράτεια, αεροπλάνα κάθε είδους και drones προσγειώνονται κι απογειώνονται, καράβια πηγαινοέρχονται, παροπλισμένα τεθωρακισμένα από την Μέση Ανατολή καταφθάνουν για να τεμαχιστούν και να ξαναφύγουν για τα αμερικάνικα εργοστάσια, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες εξετάζουν και ξαναεξετάζουν τον Άραξο -άγνωστο γιατί- και γενικώς υπάρχει μια φρενήρης «συμμαχική» δραστηριότητα στα εδάφη, τις θάλασσες και τον αέρα μας.
Αυτή είναι η φωτογραφία της στιγμής αναφορικά με την παρουσία των Αμερικανών στην Ελλάδα, καμία σύγκριση με την κατάσταση προ δεκαετίας. Αφήνω στην άκρη την ιστορική ειρωνεία που περικλείει αυτός ο πολλαπλασιασμός της αμερικάνικης παρουσίας στην Ελλάδα σε καιρό αριστερής ελληνικής κυβέρνησης και πάω παρακάτω: Φαίνεται ότι δώσαμε στους πανίσχυρους συμμάχους μας όλα όσα ζήτησαν. Προσφέραμε και παραπάνω από μόνοι μας στο περίφημο ταξίδι του Καμμένου στην Ουάσιγκτον, αλλά αυτό καταγράφηκε πια ως διπλωματκο-στρατιωτική κωμωδία, οπότε το ξεχνάμε. Δώσαμε το λοιπόν…
Σε ανταπόδοση, πήραμε τίποτα κουμπάροι; Διότι στο χωριό μου κι ένα αβγό που λέει ο λόγος να κάνεις δώρο, η γειτόνισσα την άλλη μέρα σου φέρνει ως αντίδωρο ένα σκόρδο κι ας είναι πάμφτωχη. Εδώ εμείς δώσαμε ως και τα κεραμίδια του σπιτιού στον πάμπλουτο και πανίσχυρο υπερατλαντικό «φίλο», αυτός όμως βλέπω να φιλεύει άλλους κι όχι εμάς που τον βάλαμε κορώνα στο κεφάλι μας. Θα μου πείτε πως πήραμε τα καλά λόγια του Πάιατ, την συμμετοχή των Αμερικανών στα σχήματα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, μια καλή δήλωση του State Department ότι όλες οι χώρες δικαιούνται να εκμεταλλευτούν την ΑΟΖ τους, αλλά και τον «στρατηγικό διάλογο» των δυο χωρών στην Ουάσιγκτον όπου διέπρεψε ο Κατρούγκαλος.
Πάει καλά, χρήσιμα είναι αυτά. Κανένα ντουφέκι όμως πήραμε; Κανένα πλοίο, καμιά συστοιχία πυραύλων, κανένα αεροπλανάκι;  Διότι ο τρελάρας απέναντι όλο τους βρίζει, όλο τους διώχνει απ’ το Ιντσιρλίκ, όλο απομακρύνεται από την Δύση και κολλάει στον Πούτιν, αλλά εγώ στα όπα-όπα βλέπω να τον έχουν οι Αμερικάνοι. Όχι με δηλώσεις, συνεντεύξεις και λεκτικές γαλαντομίες, αλλά πρακτικά. Τους Patriot του δίνουν του Ερντογάν και τα F-35. Κι άπαξ κι έχεις δέσει τον γάιδαρο σου με πυραύλους και αεροπλάνα, να κι αν σε βρίζουν στα περιοδικά, να κι αν σε δοξάζουν στις δεξιώσεις.
Κι επειδή, αν χρειαστεί να πολεμήσουμε θα το κάνουμε μόνοι μας όπως είπε κι ο Αποστολάκης, κανένα όπλο παίρνουμε απ’ τους Αμερικανούς να το χρησιμοποιήσουμε ή τσάμπα τους έχουμε παραχωρήσει το σαλόνι και την τραπεζαρία του σπιτιού μας; Θα μου πείτε ότι τα όπλα κοστίζουν κι εμείς δεν διαθέτουμε ρευστό, ενώ οι Τούρκοι διαθέτουν. Σωστά, ενώ η Σούδα, η Λάρισα, η Αλεξανδρούπολη, ο Άραξος, η Κάρπαθος (μελλοντικά) δεν αξίζουν φράγκο, λες κι είναι χερσοχώραφα που δίνοντας τα πιάνουμε κορόιδο αυτόν που τα παίρνει. Απ’ ότι μου έλεγε ένας αξιωματικός, δυο παλιά αντιτορπιλικά που έχουν οι Αμερικανοί για απόσυρση ζητάμε εδώ και μια πενταετία και οι «σύμμαχοι» δεν μας δίνουν ούτε την αλυσίδα από την άγκυρα τους, μπας και χολωθούν οι Τούρκοι.
Τι διάολο, κάναμε μήπως συμφωνία να παίρνουμε εμείς καλές κουβέντες από την Αμερική και οι Τούρκοι εξοπλισμούς; Ρε 'σεις εκεί στην κυβέρνηση, είστε σίγουροι πως ξέρετε τι κάνετε; Δώσατε, δώσατε, δώσατε, εκτός της πολιτικής στήριξης του Τσίπρα απ’ την Ουάσιγκτον, για την χώρα πήρατε τίποτα;38 σχόλια :

 1. Ένας στους δέκα που πήρε κοινωνικό μέρισμα από τον Τσίπρα είναι αλλοδαπός.

  9.700 που το έλαβαν είναι από Ινδία, Μπανγκλαντές, Σρι Λάνκα, Αίγυπτο, Φιλιππίνες και
  Κίνα - 97.000 είναι από Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία - 1.500 είναι από χώρες όπως Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Βρετανία

  Από την Ινδία μέχρι και την Γερμανία ήταν οι υπηκοότητες των πολιτών που δικαιούνταν και έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα που μοίρασε η κυβέρνηση από το πλεόνασμα φέτος. Συνολικά το κοινωνικό μέρισμα έχουν λάβει, μέχρι στιγμής, πολίτες 172 διαφορετικών εθνικοτήτων, όπως μετέδωσε ο Alpha, ενώ ανάμεσά τους συναντάμε πολίτες από χώρες της Ασίας, την Αλβανία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


  Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, προκύπτει πως:

  - 9.700 που έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα είναι από Ινδία, Μπανγκλαντές, Σρι Λάνκα, Αίγυπτο και Φιλιππίνες, άλλοι 400 από την Κίνα, που εργάζονται στην Ελλάδα.
  - 97.000 από τους δικαιούχους είναι από Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

  - 1.500 δικαιούχοι είναι από χώρες όπως Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Βρετανία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Περίπου 9 στους 10 ομαδικούς βιασμούς στην Σουηδία γίνονται από μη Σουηδούς!

  Σουηδική εφημερίδα Fiatider λέει ότι μια μεγάλη ποσότητα δεδομένων από το Σύστημα
  Ποινικών δεδομένων δόθηκε κρυφά στο Nordfront. Μαζί με την ιστοσελίδα "Gang Rapes Sweden"("Ομαδικοί Βιασμοί Σουηδία") δημοσίευσαν τα δεδομένα την προηγούμενη Παρασκευή.

  Φάκελοι με στοιχεία για 168000 καταδίκες μεταξύ 10 Μαϊου 2004 και 8 Ιανουαρίου 2015 δημοσιεύτηκαν. Από τα 83656 άτομα τα 37735(το 45%) είχαν γεννηθεί σε άλλη χώρα ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορεί οι υπόλοιποι να είχαν γεννηθεί στην Σουηδία αλλά να ήταν επίσης από άλλη χώρα).

  Οι άνθρωποι που καταδικάστηκαν σε 9-10 έτη φυλάκιση κατά 70% ήταν γεννημένοι σε άλλη χώρα εκτός Σουηδίας.

  Το 82% που φυλακίσθηκαν για ομαδικό βιασμό ήταν γεννημένοι σε άλλη χώρα.

  https://www.sott.net/article/370236-Propaganda-82-percent-of-people-sent-to-prison-in-Sweden-for-gang-rape-are-foreign
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η κυβέρνηση της Σουηδίας θέλει να απαγορεύσει τις ιστοσελίδες που αναφέρουν την εθνικότητα των εγκληματιών.
  Θέλουν να τους πηδάνε οι λαθρομετανάστες και να μην έχουνε δικαίωμα να το πούνε!

  Η κυβέρνηση της Σουηδίας θέλει να απαγορεύσει την δημόσια χρήση της μηχανής
  αναζήτησης Lexbase, η οποία χρησιμοποιείται για να γίνει γνωστή η εθνικότητα των εγκληματιών στη χώρα.

  Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν από ιστοσελίδα είναι πολύ "ευαίσθητα" για το απλό κοινό και θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε αυτά μόνο οι επαγγελματίες του χώρου όπως δικηγόροι, δημοσιογράφοι και ερευνητές.

  Στο παρελθόν υπήρχε νόμος που προστάτευε την Ελευθερία της Έκφρασης αλλά τώρα θα καταργηθεί.

  Αφορμή για την απαγόρευση είναι η δημοσιοποίηση από ιστοσελίδα δεδομένων που έδειξαν ότι το 85% περίπου των ομαδικών βιασμών στην Σουηδία γίνεται από μετανάστες και όχι από Σουηδούς!

  http://www.breitbart.com/london/2017/12/05/swedish-government-ban-websites-list-ethnic-origin-criminal-suspects/
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δύο κοπέλες από την Σκανδιναβία αποφάσισαν να πάνε μόνες τους για διακοπές στο Μαρόκο. Οι δύο Σκανδιναβές τουρίστριες βρέθηκαν νεκρές με τραύματα από μαχαίρια στους λαιμούς τους.

  Δύο άτυχες κοπέλες από τη Σκανδιναβία η 24χρονη Louisa Vesterager Jespersen από τη Νορβηγία και η 28χρονη Maren Ueland από τη Δανία είχαν δυστυχώς την "φαεινή" ιδέα να πάνε μόνες τους(!) για διακοπές στο Μαρόκο.
  Και οι δύο τους βρέθηκαν λίγες ημέρες αργότερα κατακρεουργημένες και κακοποιημένες σεξουαλικά μέσα στη σκηνή σε βουνό όπου είχαν κατασκηνώσει.
  Τα πτώματα των δύο γυναικών, υπηκόων Δανίας και Νορβηγίας, εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας σε «απομονωμένη ορεινή περιοχή» 10 χιλιόμετρα από το Ιμλίλ, μικρό χωριό στον Ανω Ατλαντα, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.
  Η μια κοπέλα βρέθηκε αποκεφαλισμένη και ή άλλη με κομμένο λαιμό.
  Σύμφωνα με την αστυνομία εκτιμά ότι κάποιοι τις ακολούθησαν από το Μαρακές (εκεί όπου πριν απο λίγες ημέρες ημέρες είχε υπογραφεί το περίφημο «κουτσό» σύμφωνο για τη μετανάστευση του ΟΗΕ) και τις επιτέθηκαν τη νύχτα.
  Οι αρχές εκτιμούν ότι τα κίνητρα των δραστών ήταν σεξουαλικά αφού από τα πράγματα που είχαν και τα χρήματα δεν έλειπε τίποτα.
  Άλλωστε η ληστεία τιμωρείται αυστηρά σύμφωνα με το μουσουλμανικό νόμο.

  Ο Ανω Ατλας έχει τεράστια φήμη για τα μονοπάτια του και κάθε χρόνο προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.
  Η αγροτική κοινότητα Ιμλίλ αποτελεί για πολλούς από αυτούς το σημείο συγκέντρωσης και αναχώρησης για την ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή της βόρειας Αφρικής, το Ορος Τούμπκαλ (4.167 μέτρα), 82 χιλιόμετρα νότια του Μαρακές.
  Ο τουρισμός είναι τομέας-κλειδί για τη μαροκινή οικονομία: εισφέρει το 10% του ΑΕΠ και σε αυτόν απασχολείται το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό των Μαροκινών μετά τη γεωργία.
  Επειτα από πολλά χρόνια στασιμότητας, το Μαρόκο κατέγραψε ιστορικό υψηλό ως προς τις αφίξεις τουριστών το 2017, με 11,35 εκατ. επισκέπτες, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 11 εκατομμυρίων.
  Στο βιβλίο του «Ήταν ο ντε Γκωλ» (“C'était de Gaulle”), εκδόσεις Fayard, (2000), o πολιτικός και συγγραφέας Alain Peyrefitte (1925-1999), παραθέτει τον ντε Γκωλ σε μια ομιλία της 5ης Μαρτίου 1959:

  «Είναι υπέροχο να υπάρχουν Γάλλοι κίτρινοι, μαύροι, μελαψοί. Δείχνουν ότι η Γαλλία είναι ανοικτή σε όλες τις ράτσες και έχει οικουμενική αποστολή. Αλλά εφ' όσον παραμένουν μια μικρή μειοψηφία. Διαφορετικά, η Γαλλία δεν θα είναι πλέον Γαλλία. Είμαστε ακόμα κατά κύριο λόγο ένας ευρωπαϊκός λαός, λευκός, με ελληνικό και λατινικό πολιτισμό και χριστιανική θρησκεία.

  Μην μου κάνει εμένα κανείς μάθημα ιστορίας. Πόσοι από εσάς πήγατε σε μουσουλμανικές χώρες να δείτε τους μουσουλμάνους; Αν πήγατε, τους είδατε με τζελαμπά και σαρίκι; Μπορείτε να δείτε ότι δεν είναι Γάλλοι. Εκείνοι που εκθειάζουν την «αφομοίωση» έχουν μυαλό στο μέγεθος του κολιμπρί, κι ας είναι και επιστήμονες. Προσπαθήστε να αναμίξετε λάδι και ξύδι. Ανακινήστε καλά το μπουκάλι.Μετά από λίγο, θα διαχωριστούν και πάλι. Οι Άραβες είναι Άραβες, Οι Γάλλοι είναι Γάλλοι. Θα πρέπει να ονειρεύεστε αν νομίζετε ότι η Γαλλία μπορεί να απορροφήσει δέκα εκατομμύρια μουσουλμάνους, οι οποίοι αύριο θα είναι είκοσι εκατομμύρια και μεθαύριο σαράντα. Αυτοί που κηρύττουν την “αφομοίωση” και βλέπουν όλους τους Άραβες και Βέρβερους της Αλγερίας ως “Γάλλους”, πως θα τους αποτρέψουμε να εγκατασταθούν στη Γαλλία, όπου το βιοτικό επίπεδο είναι πολύ υψηλότερο; Τότε το χωριό μου δεν θα λεγόταν πια Κολομπέ λε ντεζ Εγκλίζ (Colombey-les-Deux-Eglises - Κολομπέ-οι-δυο-εκκλησίες), αλλά ‘Κολομπέ-τα-δυο-τζαμιά’...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι Financial Times του Ρότσιλντ: Ο Τζορτζ Σόρος είναι το «πρόσωπο της χρονιάς».
  Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος ανακηρύχθηκε «προσωπικότητα της χρονιάς 2018» από τους Financial Times, όπως ανακοίνωσε η βρετανική εφημερίδα. «Η επιλογή της ‘προσωπικότητας της χρονιάς’ από τους Financial Times συνήθως αποτυπώνει τα επιτεύγματά τους. Στην περίπτωση του κ. Σόρος, αυτή τη χρονιά, η επιλογή του αφορά επίσης τις αξίες που εκπροσωπεί», ανέφερε η εφημερίδα.
  Στα 88 του χρόνια, ο Τζορτζ Σόρος περιγράφεται ως ο ‘πατέρας της βιομηχανίας των hedge funds», αλλά επίσης ως «σημαιοφόρος της φιλελεύθερης δημοκρατίας και μιας ανοικτής κοινωνίας», ο οποίος «χρησιμοποιεί τη φιλανθρωπία για να καταπολεμήσει τον αυταρχισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία».
  Με καταγωγή από την Ουγγαρία, ο δισεκατομμυριούχος, γνωστός στον χρηματοπιστωτικό κόσμο για την κερδοσκοπική του επίθεση στη στερλίνα το 1992, έγινε αποδιοπομπαίος τράγος για πολλούς στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, που τον κατηγορούν ότι στηρίζει την παράνομη μετανάστευση μέσω της ανθρωπιστικής του δράσης.

  Στην Ευρώπη, το ίδρυμά του μετέφερε την έδρα του τον Αύγουστο από τη Βουδαπέστη στο Βερολίνο μετά την υιοθέτηση από την κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν μιας σειράς νόμων με τίτλο «Σταματήστε τον Σόρος».
  Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε επίσης τον δισεκατομμυριούχο, μεγάλο χορηγό των Δημοκρατικών, ότι χρηματοδότησε τις διαδηλώσεις ενάντια στην επικύρωση του διορισμού του δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Τον Οκτώβριο ο Σόρος, αποτέλεσε στόχο, όπως και άλλοι αντίπαλοι του Αμερικανού προέδρου, ενός εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίστηκε στο γραμματοκιβώτιό του.
  Ζ.Π.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το διαβατήριο των Σκοπίων θα γράφει εθνικότητα Μακεδονική! Α΄
  Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

  Ο κ Τσίπρας προχτές στη Βουλή υπέπεσε σε δύο ακόμα λάθη άγνοιας για τη συμφωνία των Πρεσπών, νομίζοντας ότι στρίμωξε την αντιπολίτευση και ότι έσωσε την υπογραφή του. Επικαλέστηκε μια τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή των Σκοπίων και που κατ αυτόν τον δικαιώνει στο θέμα της εθνικότητας, ενώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Η Μακεδονική εθνικότητα που παραχώρησε μένει στη θέση της!
  Κατ αρχάς, στη Βουλή των Σκοπίων δεν κατατέθηκε μία, αλλά τέσσερις τροπολογίες για το θέμα. Και κανείς δεν ξέρει ποια από αυτές θα ψηφίσει η πλειοψηφία για να μπει στο Σύνταγμα.
  Από τις τέσσερις τροπολογίες, η μία από το κόμμα του Ζάεφ, που αναμένεται να εγκριθεί, οδηγεί σε διαβατήρια με αναγραφή στη θέση nationality (εθνικότητα) «Μακεδονική»!
  Και για του λόγου το αληθές, όποιος πολίτης επιθυμεί δεν έχει παρά να ανοίξει το διαβατήριό του και να διαπιστώσει ότι στη βασική σελίδα με τη φωτογραφία, στη θέση ιθαγένεια /nationality αναγράφονται αντιστοίχως Ελληνική/ HELLENIC. Κοινώς, ιθαγένεια Ελληνική, nationality HELLENIC.
  Κι αυτό είναι το έμπρακτο, καταγεγραμμένο επισήμως σε δημόσιο έγγραφο, πέρα από κάθε αμφισβήτηση αποτέλεσμα της συμφωνίας Κοτζιά- Τσίπρα. Οι οποίοι δεν πάλαιψαν και δεν επέμειναν για την με αληθινά ή έστω τυπικά κριτήρια αναγνώριση της ταυτότητας των γειτόνων. Δηλαδή για ταυτότητα εθνικότητας Σλαβομακεδονικής ή Βορειομακεδονικής.
  Αυτή θα ήταν, και είναι, η μόνη λύση, που διαχωρίζει απολύτως τους γείτονες από τους- Έλληνες- Μακεδόνες, είτε σημερινούς είτε του Φίλιππου και του Αλέξανδρου. Και μάλιστα ήταν μια λύση εφικτή. Δεδομένου ότι η ανάγκη των ΗΠΑ, που επέβαλαν τη συμφωνία, για ξεκαθάρισμα της διαφοράς εδώ και τώρα και για αρπαγή των Σκοπίων από τη σφαίρα της Μόσχας ήταν και είναι επείγουσα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το διαβατήριο των Σκοπίων θα γράφει εθνικότητα Μακεδονική! Β΄
  Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

  Ο αδύναμος κρίκος για την ονομασία δεν ήταν η Ελλάδα. Αντικειμενικά. Ήταν τα Σκόπια. Η Ελλάδα είχε όλα τα όπλα στη φαρέτρα της για πιέσει ώστε τα βασικά της αιτήματα να γίνουν δεκτά. Όνομα, εθνικότητα, γλώσσα. Δεν το έκανε. Από καθαρά ιδεολογικές αγκυλώσεις των κυρίων Κοτζιά και Τσίπρα και από συναισθηματική συγγένεια με τις σλαβομακεδονικές μονάδες του Δημοκρατικού Στρατού, η ελληνική κυβέρνηση έγινε, από ισχυρός, αδύναμος κρίκος. Ξεκάθαρα πράγματα.
  Το αποδεικνύει ο ενθουσιασμός με τον οποίο ο κ Ζαεφ πανηγυρίζει για εθνικότητα και γλώσσα και τον πουλάει στους συμπατριώτες του για να υπερψηφίσουν τις αλλαγές- μασκάρεμα στο Σύνταγμα της χώρας του. Μασκάρεμα, γιατί, όπως το ελληνικό Σύνταγμα καταπατάται από τους ίδιους τους εγχώριους πολιτικούς, έτσι και το σλαβομακεδονικό θα καταπατάται όταν θα χρειάζεται ο πανμακεδονισμός. Τι θα τους κάνει η ελληνική κυβέρνηση; Ντα; Ή μήπως θα τους κάνει ντα η Αμερική, που υποτίθεται ότι εγγυήθηκε στην Ελλάδα το 1944, το 1949, το 1952 και σε όλη την περίοδο 1955- 1963 ότι δεν θα επιτρέψει καλλιέργεια μακεδονισμού ή αναγνώρισης μακεδονικότητας!
  Οι 4 τροπολογίες στα Σκόπια
  Και για να έρθουμε στο νέο ολίσθημα Τσίπρα: Η μία τροπολογία που κατέθεσε η πλευρά Ζάεφ και για την οποία μίλησε στη Βουλή ο κ Τσίπρας, αγνοώντας ή αποσιωπώντας τις άλλες (η κριτική στον Τύπο για παραπληροφόρηση και επιλεκτική ενημέρωση τον μάρανε) είναι η εξής:
  Ο βουλευτής Μουχαμέντ Ζεκίρι προτείνει, το Άρθρο 2 παράγραφος 2 του Συνταγματικού νόμου να αναφέρει: «Από την ημέρα που θα τεθεί σε ισχύ η τροπολογία ΧΧΧΙΙΙ, η υπηκοότητα θα είναι μακεδονική/ πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο δεν καθορίζει ούτε προδικάζει την εθνότητα, στην οποία ανήκουν οι πολίτες».
  Τι σημαίνει αυτό σε απλή γλώσσα; Ότι η εθνότητα καθορίζεται εξωσυνταγματικά και δεν υπόκειται σε δέσμευση από το Σύνταγμα. Σε ρητή δέσμευση υπόκειται μόνο η υπηκοότητα. Η οποία θα είναι Μακεδονική. Η εθνικότητα εξακολουθεί να είναι αυτή που προβλέπεται σε όλους τους νόμους και τα επίσημα έγγραφα της FYROM. Δηλαδή Μακεδονική. Αλλά και Αλβανική. Γιατί, στην κρίσιμη παράγραφο της Συμφωνίας των Πρεσπών, Κοτζιάς και Τσίπρας υπογράφουν καθαρά ότι σέβονται το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Απλά και ξάστερα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το διαβατήριο των Σκοπίων θα γράφει εθνικότητα Μακεδονική! Γ΄
  Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης


  Η δεύτερη τροπολογία που κατατέθηκε από την ομάδα των «8» σλαβομακεδόνων προτείνει το Άρθρο 2 παράγραφος 2 να αναφέρει: « Από την ημέρα που θα τεθεί σε ισχύ η τροπολογία ΧΧΧΙΙΙ η υπηκοότητα θα είναι μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο δεν προκαθορίζει την εθνότητα στην οποία ανήκουν οι πολίτες».
  Το ίδιο με το προηγούμενο, όσον αφορά στην Ελλάδα, πιο σαφές για τους Αλβανούς της χώρας.
  Αντιθέτως, τα αλβανικά κόμματα κατέθεσαν δύο δικές τους τροπολογίες, με πρόταση να μην αναφέρεται καν μακεδονική υπηκοότητα.
  Η πρώτη τροπολογία προτείνει: « Από την ημέρα που θα τεθεί σε ισχύ η τροπολογία ΧΧΧΙΙΙ, η υπηκοότητα θα είναι πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας». Και η δεύτερη προτείνει: «Από την ημέρα που θα τεθεί σε ισχύ η τροπολογία ΧΧΧΙΙΙ, οι πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας θα έχουν την υπηκοότητα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας». Σχεδόν ταυτόσημες επίσης.
  Από την ανάγνωση των τροπολογιών και την εξέλιξη στη γειτονική χώρα καταρρίπτεται και άλλος ένας μύθος, που καλλιεργήθηκε ως παραπληροφόρηση στην Ελλάδα από εκείνους που ήθελαν μια συμφωνία υποχώρησης με τα Σκόπια. Ο μύθος ότι δεν μπορούσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις να επιβάλουν την ονομασία Σλαβομακεδονία και Σλαβομακεδόνες γιατί αντιδρούσαν σφόδρα οι Αλβανοί!
  Μέχρι σήμερα οι μόνες σφοδρές αντιδράσεις που έχουμε δει εδώ και χρόνια είναι εκείνες μεταξύ των σλαβομακεδόνων και ποτέ από τους Αλβανούς των Σκοπίων για την ονομασία. Άλλο ένα ψέμα και μια παραπληροφόρηση από εκείνους που έχουν το θράσος να κατηγορούν άλλους για παραπληροφόρηση και ψέματα.
  Συμπέρασμα. Καμιά τροπολογία της κυβέρνησης Ζαεφ, όπως είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, δεν απαγορεύει στους σλαβομακεδόνες να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες και να χρησιμοποιούν αυτή την ταυτότητα διεθνώς. Αντιθέτως, τους ανοίγει την πόρτα στα διαβατήριά τους να γράφουν «υπηκοότητα Μακεδονική» και όχι Βορειομακεδονική όπως θα ώφειλαν να επιβάλουν Κοτζιάς και Τσίπρας. Και να χρησιμοποιούν επίσημα τη μακεδονική εθνότητα παντού.
  Ως Μακεδόνες θα καλούνται σε όλον τον πλανήτη, χωρίς να μπορεί καμιά κυβέρνηση, ακόμα κι αν θέλει, να παρεμβαίνει με διαμαρτυρίες καθημερινά παντού, επικαλούμενη τη συμφωνία Τσίπρα- Ζαεφ. Θα γίνει περίγελως.
  Οψέποτε μάλιστα ενταχθούν και στην ΕΕ τα Σκόπια, στα τυποποιημένα ευρωπαϊκά διαβατήριά τους θα γράφεται φαρδιά πλατιά, όπως στα δικά μας διαβατήρια: «ιθαγένεια (στα κυριλικά)/Nationality : Μακεδονική (στα Κυριλικά)/ Macedonian”
  Καληνύχτα κύριε Τσίπρα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η «ΣΟΣΙΑΛΜΑΝΗΣ» ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΞΕΣΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟ 1974 ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΣΥΝΘΗΜΑ:
  "Ένα στρέμμα στο σφυρί, ένα ντάτσουν στην αυλή".

  Η Ν.Δ. παρέλαβε το 1974 την Ελλάδα με 60% των Ελλήνων να ασχολούνται με τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία κλπ), το 20% με τον δευτερογενή τομέα (βιοτεχνίες, βιομηχανίες) και το 20% με τον τριτογενή τομέα (υπηρεσίες, γκαρσόνια).
  «Πείστηκε» η ανίκανη πρακτόρικη μασονική Ν.Δ. από τον Ρότσιλντ και τους γραφειοκράτες της ΕΟΚ, να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα παροχής υπηρεσιών (δηλαδή γκαρσόνια του τουρισμού για τους ευρωπαίους) κατά 90%. Του είπανε επί λέξει: «εσείς έχετε καλό κλίμα, να γίνεται γκαρσόνια για τους τουρίστες, θα βγάλετε πολλά λεφτά».
  Και από την στιγμή που ενταχθήκαμε στην ΕΟΚ άρχισαν τα γιατί; Γιατί να παράγουμε ζάχαρη; γιατί να έχουμε δικά μας ναυπηγεία; γιατί να έχουμε δικά μας αγροτικά προϊόντα; γιατί να έχουμε δική μας αλιεία; Και άλλα πολλά.
  Ο Ρότσιλντ είπε ότι οι Έλληνες είναι ανίκανοι να στήσουν μία βιομηχανία. Κάνουν μόνο για υπηρέτες.
  Τότε γεννήθηκε η άτυπη πολιτική "συναίνεση", να συρρικνωθεί η ιδιωτική οικονομία και να ξεριζωθεί η βιομηχανία. Έτσι από το 1974 ξεκίνησε η αποβιομηχάνιση της χώρας με τις ιδέες του "Εθνάρχη", που εξυπηρετούσαν τις βιομηχανίες της βόρειας Ευρώπης, κι ακολούθησε η απίσχναση της αγροτικής οικονομίας προς όφελος της Γαλλικής και της Ολλανδικής.
  Οι γεωργοί πούλησαν τα χωράφια τους, αγόρασαν ντάτσουν, συσσωρεύτηκαν στις πόλεις και μετατράπηκαν σε εύκολο θύμα των δημαγωγών «σοσιαλιστών» πρακτόρων τύπου Παπανδρέου και Τσίπρα. Η αγροτική παραγωγή κατέρρευσε. Η Ελλάδα εισάγει λεμόνια από Τουρκία και φασόλια από Κίνα. Σε λίγο θα εισάγουμε και λάδι. Η κτηνοτροφία καταστράφηκε. Και τελικώς η βιομηχανία διαλύθηκε. Η πολύτιμη τεχνογνωσία του ανθρωπίνου κεφαλαίου χάθηκε για πάντα.
  Σε ένα σημαντικό ποσοστό της Ελληνικής κοινωνίας έχει "καλλιεργηθεί" η νοοτροπία να είναι μία μάζα καταναλωτών, χωρίς αξίες και διάθεση για παραγωγική εργασία.
  Να θυμηθούμε τι έλεγε ο Κίσσινγκερ;
  Ακόμη και αν δεν το είπε, όπως διατείνονται κάποιοι, ήταν όντως προφητικός.
  Επλήγησαν οι πολιτισμικές ρίζες μας, η ιστορία μας, το Ελληνικό πνεύμα. Καταστράφηκε κάθε παραγωγική δραστηριότητα και καταντήσαμε " τα γκαρσόνια της Ευρώπης". Και βέβαια μας κυβερνούν γκαρσόνια και μαφιόζοι μπάρμαν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο αρχιμασόνος Π. Παυλόπουλος σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα: «Η Ελλάδα σας αγκαλιάζει με θέρμη και σας θεωρεί παιδιά της».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. H ΑΓΚΥΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕ ΧΑΡΤΗ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΜΠΟΡΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ). ΑΦΑΤΗ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΤΣΙΠΡΑ.

  Η Άγκυρα προχώρησε σε μια ακραία προπαγανδιστική ενέργεια δημοσιοποιώντας χάρτη με τον οποίο απεικονίζει την Αθήνα εντός του βεληνεκούς του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου "Bora"
  Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, πάνω από 50 συστήματα Bora έχουν παραδοθεί στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.
  Οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι "Bora" απειλούν πρώτα και κύρια με καταστροφή των πολεμικών αεροδρομίων Λήμνου και Σκύρου προκαλώντας "αδρανοποίηση" μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό του κεντρικού και βόρειου πυλώνα της ελληνικής αεράμυνας στο Αιγαίο.
  Τώρα όμως οι Τούρκοι απειλούν τουλάχιστον ρητορικά την ίδια την ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα.
  Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, δημοσίευσε και βίντεο δοκιμής του βαλλιστικού συστήματος "Bora".

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΠΩΣ ΜΑΣ ΡΟΥΦΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΟΠΗ, ΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΜΕ. ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ. ΤΡΑΒΑ ΓΕΡΑ ΤΟ ΚΟΥΠΙ ΑΝΟΗΤΕ ΕΛΛΗΝΑ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΟΥ, ΣΕ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΓΙΑ ΑΛΛΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ.

  Φθάνει ἡ στιγμὴ ποὺ θὰ θάψουμε τὰ εὐρωλελέδια
  21 Δεκεμβρίου 2018 ἀπὸ τὸν Δικαίαρχο, Μαλαμούλης Δημήτριος, ΦΙΛΟΝΟΗ.

  Ἤπια τὸ πρωὶ ἕναν καφὲ ἀξίας 3 εὐρὼ ἀπὸ τὰ ὁποία τὰ 72 λεπτὰ πῆγαν στὸ κράτος.
  Σάββατο σήμερα καὶ κατ΄ ἐξαίρεσις φάγαμε ἔξω. Γεύμα ἀξίας 35 εὐρῶ, ἀπὸ τὰ ὁποία τὰ 8,4 πῆγαν στὸ κράτος.
  Ἔβαλα τὴν ἑβδομαδιαία βενζίνη 60 εὐρῶ, ἀπὸ τὰ ὁποία τὰ 40 περίπου ἦσαν φόροι καὶ εἰσφορές, ἐνᾦ ἀγόρασα δύο πακέττα τσιγάρα ἀξίας 9,2 εὐρῶ (δυστυχῶς καπνίζω) ἀπὸ τὰ ὁποία τὰ 6 τοὐλάχιστον ἦσαν φόρος.
  Ξόδεψα δηλαδὴ 107,2 εὐρῶ ἀπὸ τὰ ὁποία τὰ 55,22 μὲ τὸν ἕναν ἡ ἄλλον τρόπο κατέληξαν στὸ κράτος.
  Ἐὰν ὑπολογίσῃ κάποιος, μὲ μετριοπαθεῖς ὑπολογισμούς, ὅτι αὐτὰ τὰ 107,2 εὐρῶ παρήχθησαν ἀπὸ εἰσόδημα δικό μου ἀξίας 145 εὐρῶ τοὐλάχιστον, δηλαδὴ 38 εὐρῶ φόροι καὶ ἐὰν ὑπολογίσῃ ἐπίσης τὴν φορολογία ποὺ θὰ ὑποστῆ, ὁ καφετζής, ὁ ἑστιάτωρ, ὁ περιπτεράς, ὁ βενζινᾶς, τὸ διυλιστήριο, ὁ καπνοβιομήχανος κὄκ, εἶναι κάποιος νὰ παίρνῃ τὰ βουνὰ καὶ νὰ σηκώνῃ ἀντάρτικο.
  Βιώνουμε μία δουλοπαροικία, χωρὶς ἀρχὴ καὶ τέλος…..
  Γιὰ αὐτὸ καίγεται τὸν τελευταῖο καιρὸ τὸ Παρίσι.
  Κι ὅλα αὐτὰ τὰ χρήματα θὰ καταλήξουν τελικῶς στὸν πολιτικάντη γιὰ νὰ ἀγοράσῃ στήριξη καὶ νὰ πληρώσῃ ἐπιδόματα σὲ ὅλες τὶς φυλὲς τοῦ Ἰσραήλ.
  Ἐν τῷ μεταξὺ οἱ σοσιαλιμπερὰλ ἐλὶτ καὶ τὰ ἐνεργούμενά της, ὅποιον κάνει αὐτὲς τὶς ἁπλὲς ἐρωτήσεις στὴν καλλιτέρα τῶν περιπτώσεων, τὸν ὀνομάζουν λαϊκιστὴ καί, ἀναλόγως μὲ τὰ κέφια τους, ῥατσιστή, ξενοφοβικό, ὁμοφοβικό, φασίστα κὄκ.
  Ἡ πολιτικὴ ὀρθότης, τὸ τελειοποιημένο ὑπερόπλο τοῦ μαρξισμοῦ στὰ χέρια τῆς εὐρωκρατίας τῶν Βρυξελλῶν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ
  Τον Ιούνιο του 2016, το Γραφείο του «Γενικού Επιθεωρητή των Ενόπλων Δυνάμεων» των Η.Π.Α. (Office of Inspector General - OIG) εξέδωσε μιαν αναφορά, όπου σημειωνόταν πως «δεν υπάρχουν επαρκή δικαιολογητικά που να δικαιολογούν την δαπάνη 6,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2015 του Αμερικανικού Στρατού!
  Αυτή ήταν μόνον η αρχή. Στην πορεία των επόμενων ετών, οι οικονομικές ελεγκτικές αρχές κατέληξαν ότι το αδικαιολόγητο ποσό, για την περίοδο 1998 – 2015, αγγίζει τα 21 τρισεκατομμύρια δολάρια!!!
  Υπάρχει στα ταμεία του Αμερικανικού Στρατεύματος, «τρύπα» για 21 τρισεκατομμύρια δολάρια. Και αυτό ξεκινάει από το 1998.
  Τα ποσά που λείπουν, ήταν αναγκαία έξοδα για τους πολέμους, από το 1998 μέχρι σήμερα. Το γεγονός όμως που καταγγέλλει ο Γενικός Επιθεωρητής του Αμερικανικού Στρατού, είναι ότι δεν υπάρχουν δικαιολογητικά για αυτά τα απίστευτα μεγάλα ποσά. Άρα, είναι χρήματα που πήγαν σε τσέπες πρακτόρων, πολιτικών, βιομηχάνων, ανθρώπων σε θέσεις κλειδιά και γνωστών και «ημετέρων» των εκάστοτε κυβερνώντων.
  Οι διεθνείς τοκογλύφοι βυθίζουν σε ανέχεια τους λαούς του κόσμου, βομβαρδίζουν ξένες χώρες, στήνουν φυλακές σαν το Γκουαντάναμο, συντηρούν στόλους πλοίων και αεροπλάνων, δημιουργούν τεράστιες υπηρεσίες πληροφοριών, νομοθετούν «αντιφασιστικούς» νόμους , χύνουν το αίμα του πλανήτη και μασάνε ανενόχλητοι τα «λαδώματα».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ Η ΣΟΥΗΔΙΑ. Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ DAN ELIASSON ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ; « ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ».

  Στο έλεος των μουσουλμάνων μεταναστών και προσφύγων βρίσκεται η Σουηδία με τις αρχές της χώρας να μην είναι σε θέση να επιβάλουν την τάξη.
  Η Αστυνομία της Σουηδίας βρίσκεται σε απόγνωση ζητώντας βοήθεια και τονίζοντας ότι είναι μόνο θέμα χρόνου πριν η χώρα να χρειαστεί στρατιωτική παρέμβαση από το εξωτερικό για να αποφύγει μια ανθρωπιστική καταστροφή, σύμφωνα με το jihadwatch.org.
  Μια νέα έρευνα έδειξε ότι ο αριθμός των απαγορευμένων περιοχών (όπου δεν μπορεί να πάει κάποιος) στη Σουηδία ανέρχονται σε 61, από τις 55 που ήταν πέρυσι. Η αύξηση αυτή περιλαμβάνει όχι μόνο τον συνολικό αριθμό αλλά και το γεωγραφικό μέγεθος αυτών των περιοχών.
  Ο Αρχηγός της Σουηδικής Αστυνομίας Dan Eliasson μίλησε στην εθνική τηλεόραση και ζήτησε βοήθεια: «Βοηθήστε μας, βοηθήστε μας!», είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας ότι οι σουηδικές αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούν πλέον να επιβάλουν τον νόμο σε αυτές τις περιοχές που έχουν καταληφθεί από Μουσουλμάνους μετανάστες και πρόσφυγες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Σχεδόν 10 δισ. δολάρια έχουν «κερδίσει» οι Τούρκοι διακινητές μεταναστών στέλνοντας ανθρώπους στην Ελλάδα. Στον Τσίπρα και στον Παπαδημούλη πόσα έδωσαν από τα κέρδη τους;
  Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στην τουρκική ιστοσελίδα Ahwal, οι πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες που από το 2015 πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα και οι περισσότεροι διασκορπίστηκαν στην κεντρική Ευρώπη, είναι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο. Κερδισμένοι είναι τα τουρκικά κυκλώματα διακινητών που υπολογίζεται ότι εισέπραξαν περισσότερα από 10 δισ. δολάρια.
  Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι το 2018 υπήρξε μικρή αύξηση του αριθμού μεταναστών που πέρασε παράνομα στην Ελλάδα σε σύγκριση με το 2017.
  Τους πρώτους 11 μήνες του 2018 πέρασαν στην Ελλάδα 45.737 άνθρωποι, ενώ το 2017 35.520.
  Το 2015, όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε το πράσινο φως για να ξεσπάσει το προσφυγικό τσουνάμι, ο αριθμός των ανθρώπων που πέρασε στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 853.000, με μέσο όρο 2.300 την ημέρα. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών κατέληξαν στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.
  Προβληματισμός επικρατεί στην Αθήνα για την στάση της Ρωσίας απέναντι στην κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα που κορυφώθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων με την πτήση τουρκικών μαχητικών επάνω από ελληνικό έδαφος στο σύμπλεγμα της Μεγίστης με την Ρω και την Στρογγύλη να δέχονται για πρώτη φορά μετά το 2013 την επίσκεψη των τουρκικών μαχητικών.
  Η Μόσχα, αντίθετα με άλλες φορές, που είχε σπεύσει μέσω διαρροών να καταδικάσει την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων αυτή την φορά εσιώπησε και πλέον είναι σαφές ότι και η Ρωσία, μετά τις ΗΠΑ «επενδύουν» στη Τουρκια του Ρ.Τ.Ερντογάν εγκαταλείποντας την αδύναμη Ελλάδα του Α.Τσίπρα.
  Ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ μιλώντας στο pronews.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Εχουμε κάνει πολλά για να διατηρήσουμε μια ισορροπία στις σχέσεις μας με την Μόσχα, αλλά φαίνεται ότι πλέον πια δεν μας υπολογίζουν. Το παιχνίδι που παίζουν είναι πλέον απόλυτα ετεροβαρές».
  Η ίδια πηγή εμφανιζόταν εξαιρετικά προβληματισμένη και από την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Συρία: «Αυτό σημαίνει ότι σε λίγο η Συρία και το βόρειο Ιράκ δεν θα αποτελούν το κύριο πρόβλημα της Τουρκίας και αυτή θα στραφεί προς τα δυτικά».
  Είναι γεγονός ότι ενώ η Μόσχα αντιδρώντας με διαρροές του ρωσικού ΥΠΕΞ στην επιδρομή των Ισραηλινών στη Συρία μίλησε για «ασέβεια» των εορτών των Χριστουγέννων (βέβαια οι Ισραηλινοί είναι... Εβραίοι και οι Σύροι, κατά βάση, μουσουλμάνοι), εν τούτοις η αντίδραση στην τουρκική επιθετικότητα κατά των ομόδοξων Ελλήνων, είναι «μηδενική», πλέον.
  Οι αιτίες είναι πολλές και σχεδόν όλες έχουν «πηγή» την ελληνική ασταθή θέση: Ξεκινώντας από την διάρρηξη της στρατηγικής συμμαχίας από τον Γ.Α.Παπανδρέου τα έτη 2009-2011, την ματαίωση της-υπογεγραμμένης με διακρατική σύμβαση-προμήθειας των TOMA BMP-3, την άρνηση της κυβέρνησης Σαμαρά να πουλήσει στους πλειοδότες Ρώσους τις ΔΕΠ-ΔΕΣΦΑ, την υλοποίηση του «εχθρικού» αγωγού ΤΑΡ και την εγκατάλειψη του South Stream, το «πούλημα» του Α.Τσίπρα το 2015 και οι απελάσεις των Ρώσων διπλωματών το καλοκαίρι του 2018, κλπ., κλπ..
  Ενώ η Αγκυρα «οργιάζει» σε Συρία και Αιγαίο, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Άμυνας, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ταξιδεύουν το προσεχές σαββατοκύριακο στη Ρωσία προκειμένου «να μοιράσουν» την Συρία. Μαζί με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη Ρωσία θα ταξιδέψει και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ και ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν.
  Η τουρκική αντιπροσωπεία, η οποία εν πολλοίς, αποτελεί το υπουργικό συμβούλιο του «σουλτάνου», θα αφιχθεί στη Μόσχα το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν Ομέρ Τσελίκ.
  Αμφιβάλει κανείς ότι στο μενού θα είναι και η... Ελλάδα;
  Λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη σύγκρουση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο (τα επόμενα πέντε χρόνια μέχρι το 2024, θα κρίνουν τα πάντα, όπως κρίθηκαν τα πάντα-δυστυχώς σε βάρος τη Ελλάδας-στην υπόθεση της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας, την πενταετία 2010-2015) ένας παραδοσιακά φιλικός προς την Ελλάδα «παίκτης», τουλάχιστον την τελευταία 25ετία, δείχνει ότι θα κρατήσει ευμενή-προς τη Τουρκία-ουδετερότητα...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;

  Η "μπουρδελότσαρκα" του Κούλη και η αμαρτωλή ΜΚΟ
  Του Λευτέρη Πανούση
  Πως πηγαίναμε ρε παιδί μου εμείς τη μπουρδελότσαρκα μας, τότε που είμαστε πιτσιρικάδες;
  Έτσι και ο γαλάζιος Κούλης, ο προκαθήμενος των γαλάζιων πολιτικών συμμοριών...

  Ο άνθρωπος το πήρε απόφαση χρονιάρες μέρες και σου λέει: "άειντε να παω κι εγώ να ιδώ πως διάγουνε της γης οι κολασμένοι, που έχω πήξει στις Βρυξέλλες και στα σαλόνια..."
  Και πήγε.

  Που πήγε;
  Ε δεν θέλει και πολύ μυαλό για να εννοήσετε που πήγε. Εκεί που μαζώχνονται όλες οι τηλεοράσεις, πήγε.
  Στους κακόφημους δρόμους και στα νυχτερινά άβατα, πήγε.
  Εκεί όπου όλοι οι καθεστωτικοί προπαγανδόροι, προσπαθούν να μας επι-δείξουν και να μας απο-δείξουν πόσο ηλίθιο είναι το να ανήκεις στους νοικοκυραίους, που χύνουν καθημερινώς έναν γκαζοντανεκέ ιδρώτα για να βγάνουν το ψωμάκι της οικογένειας τους και πόσο μαγκιά αντιθέτως είναι, να είσαι ρέμπελος, πρεζόνι, κλεφτάκος, γύφτος, πουτάνα, νταβατζής, λαθρέποικος, μαχαιροβγάλτης, πρεζέμπορος, χασικλής, τραβέλι και δεν συμμαζεύεται.
  Αν μη τι άλλο, θα σε δείξει και η τηλεόραση
  Και μπορεί να γίνεις και ταινία...

  Άκου που πήγε;
  Στους "μειονοτικούς", στους "αναξιοπαθούντες", και στα πάσης φύσεως υπαίθρια μπουρδέλα, πήγε.
  Εκεί που κάνει μπούγιο πήγε. Εκεί όπου θα τον έδειχνε η τηλεόραση και θα τον χεροκροτούσαν οι κατάκοποι μεροκαματιάρηδες [οι οποίοι φαντασιώνονται τις ζωές που δεν ζουν...]
  Και μέχρι να γίνουν εκλογές, θα ξαναπάει.
  Και θα ματαξαναπάει.
  Γιατί αυτό ζητάνε οι καιροί.
  Αυτό προστάζει η μόδα.

  Ή μήπως έχετε δει εσείς ποτέ σας, κανέναν υπουργό, πρωθυπουργό, παραϋπουργό ή παρατρεχάμενο, να πάει ποτέ σε κανα μαγαζί, σε καμια βιοτεχνία, σε μία επιχείρηση, εκεί όπου ο κοσμάκης δουλεύουνε 18 ώρες την ημέρα, για 300 εβρά το μηνα και λέγουν και "δόξα τω θεω;"
  Όχι!
  Στους "ευπαθείς" πάνε, στους "τοιούτους" πάνε, στις "μαντραχαλίνες" πάνε, στους λαθρέποικους πάνε, στους ρουβίκους πάνε.
  Όπου ψυχανωμαλία και παραβατική κλανιά, εκεί πάνε.
  Καλύτερα δηλαδή να πηγαίνανε παραδοσιακή μπουρδελότσαρκα, να βλεπανε και αληθινό γυναικείο κώλο. Όχι μαϊμού...

  Εκεί λοιπόν πήγε.
  Ο τάχα μου. Ο έτσι. Ο φιλανθρωπιστής της νύχτας [γιατί την επόμενη μέρα, ποιος αδειάζει να τους χέσει τους απελπισμένους]
  Και το χειρότερο;
  Δεν πήγε μόνος του...
  Εμ' βέβαια... Πως να πάει μόνος του;
  Μητσοτάκης είναι. Δεν είπαμε ότι είναι και μαζόχας...
  Πας ξεβράκωτος στ' αγγούρια; Δεν πας...

  Και για να πουμε τα πράγματα με το όνομα τους, δεν πήγε. Τον πήγανε!
  Ποιοι τον πήγανε;
  Μα, η ΜΚΟ, καλέ...
  Ποια ΜΚΟ;
  Αυτή, η κολλητή του... Η Praksis, ντε... Τα χαϊδεμένα του Σόρος και της επτάφωτης λυχνίας. "Που στα κιτάπια τους το γράφουν καθαρά και ξάστερα: "χορηγός - Νέα Δημοκρατία!"
  Ναι, γεια...
  Αυτοί/ες!
  Που ήθελαν να φτιάξουν χοτ σποτ μέσα στο Κερατσίνι. Που βλέπουν χρωματιστό κεφάλι και το μετράνε σε δολάρια. Που τσιμπάνε λαθροεισβολείς, μέσα από τις βάρκες στα νησιά και τους εξασφαλίζουν [με το αζημίωτο βεβαίως-βεβαίως, διαμερισματάρες, επιδοματάρες και κωλάρες...]
  Αμή;
  Praksis με τ΄όνομα...

  Αυτές οι λυσάρες της πολυπολιτισμικότητας ανέλαβαν τη "μπουρδελότσαρκα" του γαλάζιου φύλαρχου.

  Για να ιδει και να μάθει κι αυτός ο καημένος, πως και που παίζονται πλέον οι χοντρές κονόμες στην Ινδογρεκία.
  Όχι τίποτε άλλο, όμως οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η κονόμα μένει.
  Κι όπως λένε και στη Γη του Πυρός: "μάθε τέχνη κι άστηνε κι άμα δεν σε ψηφίσουν, πιάστηνε..."
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΞΕΒΡΑΚΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ; Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΤ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΕΥΗΘΕΙΑΣ.

  «Μόλις εισήλθα στον προαύλιο χώρο του Παλέ ντε Σπορ με περικύκλωσαν πέντε αστυνομικοί της ασφαλείας. Ο ένας από αυτούς μου ζήτησε την ταυτότητα και αφού του την παρέδωσα με οδήγησε σε κάτι αστυνομικούς των ΟΠΚΕ. Ταυτόχρονα, με την ίδια διαδικασία συλλάμβαναν και άλλους πολίτες που βρίσκονταν σε εκείνο τον χώρο.

  Μας επιβίβασαν όλους μαζί σε κλούβες της αστυνομίας και μας μετέφεραν στην αστυνομική διεύθυνση.
  Εκεί μας υπέβαλαν σε σωματική έρευνα αφού πρώτα κατεβάσαμε ένας-ένας το παντελόνι μας μέχρι τα γόνατα, πήραν τα προσωπικά μας αντικείμενα και τα έβαλαν σε μία σακούλα και στη συνέχεια μας οδήγησαν σε μία επιτροπή η οποία μας ρώτησε τα στοιχεία μας (επίθετο, όνομα, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση κατοικίας).

  Αφού υπογράψαμε το έγγραφο με τα στοιχεία μας και περιμέναμε ακόμα 1.5 ώρα, μας άφησαν να φύγουμε».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. 58 ΤΖΑΜΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ.
  Μπορεί το τζαμί του Βοτανικού να καθυστερεί, αλλά αυτό θα είναι μόνο «βιτρίνα», καθώς στην Αττική υπάρχουν ήδη 58 τζαμιά, στα οποία συνωστίζονται τα «προσφυγάκια»!
  Ιδού ο μακρύς κατάλογος:
  1. Al Saleheen, Σοφοκλέους 196, Καλλιθέα.
  2. Αl Salam, Γ. Παπανδρέου 87, Ζωγράφου.
  3. Αl Bet Al Taqwa, Μπουμπουλίνας 4-6, Αθήνα.
  4. Al Ιhlaz, Στροφάδων 5, Κυψέλη.
  5. Αl Farouk, Κωνσταντινουπόλεως 288, Αθήνα.
  6. Αl Gorabaa, Λ. Ιωνίας και Κλυμένης 2, Αθήνα.
  7. Al Salam, Γαλαξία 9, Ν. Κόσμος.
  8. Al Noοr, Αλμυρίδος 10, Πειραιάς.
  9. Al Ansar, Σόλωνος 39, Καλλιθέα.
  10. Al Sahaba, Ξηρομέρου 32, Αμπελόκηποι.
  11. ΚΕΒΑΑ, Σκαλιστήρη 8, Κ. Πατήσια.
  12. Τaqwa, Σαλαμίνος 80, Μεταξουργείο.
  13. Αmal Filla, Μενάνδρου 23, Αθήνα.
  14. Salahadin Ayubi, Κ. Παλαμά 55, Δάφνη.
  15. Τζαμί άγνωστης ονομασίας στην οδό Μηλιαράκη και Κουρμούλη 55. Αθήνα.
  16. Ομοίως, τζαμί στην οδό Ριζάρη 88, Μαραθώνας. Σουνίτες.
  17. Τζαμί στον Σύλλογο Αιγυπτίων Παγκρατίου, Παυσανίου 18-20, Παγκράτι.
  18. Αl Andalus, Φίλωνος 97-99, Πειραιάς.
  19. Al Rahman, Παλαιολόγου 63-65, Αθήνα. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και ο Ελληνο-Αιγυπτιακός Σύλλογος «Πτολεμαίος».
  20. ΙΜΑΝ, Φιλαδελφείας 24, Π. Κολιάτσου.
  21. Τζαμί εντός του Ελληνο-Αραβικού Μορφωτικού Κέντρου, σε ιδιόκτητο κτήριο στην Πειραιώς και Κύπρου 2, στο Μοσχάτο, χωρητικότητος 3.000 ατόμων περίπου.
  22. Τζαμί Αl Jabar (Μπανγκλαντές), σε ιδιόκτητο κτήριο στην Αθήνα (Αισχύλου 37.
  23. Bait Ul Maamoor, Φυλασίων 40, Κ. Πετράλωνα.
  24. Τζαμί Minhaj Ul Quran, Καποδιστρίου 18, Νίκαια.
  25. Al Umah, πακιστανικό τζαμί, Σόλωνος 20, Αγ. Ανάργυροι.
  26. Masjid Mohamediya, Τριάδος 25, Μενίδι.
  27. «Jafaria», Λασκαράτου 8.
  28. Faizan-e Madeena, Μακρυγιάννη 15, στην περιοχή του Ρέντη.
  29. Faizan-Medina, Σοφοκλέους 38, Αθήνα.
  30. Άτυπος χώρος προσευχής Πακιστανών στη Ν. Ζωή Ασπροπύργου, Θέση Παλαιό Πεύκο.
  31. Πολιτιστικός Σύλλογος Minhaz Ul Quran, Ν. Μάκρη, Μαραθώνος 31.
  32. Fatma Tuzahara, Λεωφόρος Κάτω Σουλίου 1, Μαραθώνας.
  33. Masjid Bilal, οδός Μαραθώνος 456, Μαραθώνας.
  34. Masjid Maki, Κουταλιέρη 4, Ελευσίνα.
  35. Anwar Madina, πακιστανικός χώρος προσευχής, Θηβών 20, Μέγαρα.
  36. Morsid Omar, οδός Στ. Βυζαντίου, Κ. Πατήσια.
  37. Masjid Al Rahman, οδός Αριστοφάνους 14, Αθήνα.
  38. Ibrahim, Αριστοτέλους 124 και Ρίζου 7, Αθήνα.
  39. Αl Malik, τζαμί στην οδό Αριστομένους 54, Αθήνα.
  40. Μοsque (τζαμί) Ameer Hamza, στην οδό Φυλής 9, Αθήνα.
  41. Τζαμί στην οδό Τιμοσθένους 6, στον Κολωνό.
  42. Madani, άτυπος χώρος προσευχής (αυτοσχέδιο τζαμί), στην οδό Αριστοφάνους 19, Αθήνα. Ταμπλίγι.
  43. Βeit ul Aman, Ποσειδώνος 71, Καλαμάκι.
  44. Osman, Λεωφόρος Ιωνίας 132, Αθήνα.
  45. Dar ul Aman, ιδρύθηκε από μετανάστες από το Μπανγκλαντές που αναφέρονται ως Σουνίτες, με έδρα στην οδό Δεληγιώργη 43, Αθήνα.
  46. Μasjid Sidique Akbar, Μπανγκλαντές, έδρα Πολυμήτου 15, Αθήνα.
  47. Άτυπος χώρος προσευχής Αl Rahman, στην οδό Αριστοφάνους 14, Αθήνα.
  48. Masjid Bayat al Mukaram, στην οδό Ηλία Ζερβού 22-24.
  49. Dar Ul Islam, Γερανίου 14, Αθήνα.
  50. Dar Ul Islam, Μoνής Προδρόμου 5, Πλατεία Βικτωρίας.
  51. Masjid Bilal, Κωνσταντινουπόλεως 254-258, Αθήνα.
  52. Masjid Al Ghaffar, Αλιπέδου 32, Πειραιάς.
  53. Masjid Aksah, Αγίας Παρασκευής 106, Κ. Πατήσια.
  54. Χώρος Bangladesh, Λεωφόρος Δημοκρατίας 315, Μενίδι.
  55. Baitur Rahman, Τριπτολέμου 57, Ανθούπολη.
  56. Αφγανικός χώρος προσευχής Mhdia, Λευκωσίας 68, Περιστέρι.
  57. Αφγανικός χώρος προσευχής Νoor, Υγείας 11, Αθήνα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ NSA ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ, Η ΜΕΡΚΕΛ, Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ «ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ».
  Τακτικότατος επισκέπτης των ανά την Ελλάδα Ροταριανών Ομίλων (διεθνιστικής οργάνωσης, που θεωρείται ο «προθάλαμος» της Μασωνίας…) ο ψοφοδεξιός Αβραμόπουλος, δεν ήταν δυνατόν να αρνηθεί την πρόσκληση του Ροταριανού Ομίλου του Βόλου να είναι ομιλητής σε εκδήλωσή του.
  Στην δε ομιλία του στην εκδήλωση, εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο του εθνικισμού στην Ευρώπη (λέτε να του την… κόλλησε ο πρόεδρος Πάκης, με τον οποίο ήταν παρέα την προηγουμένη στις Βρυξέλλες;) και εξήρε την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» των Τσιπροκαμμένων, αποδεικνύοντας ότι δεξιά και αριστερά διεξάγουν κοινούς εθνομηδενιστικούς αγώνες.
  Ιδού τα επίμαχα σημεία του λόγου του:
  «Περισσότερο από την οικονομική κρίση αυτό που δοκιμάζει τα θεμέλια της Ε.Ε είναι το προσφυγικό ζήτημα, γιατί πάνω εκεί επένδυσαν οι λαϊκιστικές δυνάμεις και σήμερα αμφισβητούν ευθέως τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες στήθηκε η Ευρώπη, δηλαδή της αλληλεγγύης και της ευθύνης. Τα πρώτα χρόνια των μεταναστευτικών ροών η χώρα και ο ελληνικός λαός έστειλαν μηνύματα ανθρωπισμού προς όλο τον κόσμο. Η χώρα διαχειρίστηκε με επιτυχία το πρόβλημα…».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΛΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙ, ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΑΛΕΞΗ.
  Στις 9 Ιανουαρίου συγκαλείται η Βουλή των Σκοπίων για τις συνταγματικές αλλαγές. Εκεί, αναμένεται να συζητηθούν οι τροπολογίες που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, ενώ η τελική ψηφοφορία των Σκοπιανών θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου.
  Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, την ακριβώς επόμενη ημέρα και για δύο ημέρες, στην Ελλάδα θα βρίσκεται η Μέρκελ, προκειμένου «να περάσει ένα θετικό μήνυμα στο ξεκίνημα της καινούργιας χρονιάς ότι η Ελλάδα μπορεί με αισιοδοξία να κοιτάει το μέλλον και να αφήσει πίσω τα δύσκολα μνημονιακά χρόνια», όπως αναφέρει καθημερινή εφημερίδα.
  Βεβαίως, η όλη υπόθεση μας θυμίζει τις ρωσικές καταγγελίες, που ουδέποτε διαψεύστηκαν, ότι κατά την διάρκεια της πρώτης ψηφοφορίας για τις συνταγματικές αλλαγές των σκοπιανών, ο αμερικανός πρέσβης ήταν παρών και συντόνιζε την όλη διαδικασία, κατά την οποία βουλευτές της αντιπολίτευσης… «μυστηριωδώς» τάχθηκαν στο πλευρό του Ζάεφ και της Συμφωνίας των Πρεσπών.
  Είναι πασιφανές ότι η Μέρκελ, παρότι τελεί υπό αποχώρηση, έρχεται προκειμένου να περάσει την άποψη του ΝΑΤΟ στην εγχώριο πολιτικό προσωπικό, η οποία άποψη είναι σαφέστατα υπέρ της Συμφωνίας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα Βαλκάνια από την «ρωσική διείσδυση».
  Και αυτή την άποψη θα κοιτάξει να την περάσει, φυσικά, και στην λεγόμενη «αξιωματική αντιπολίτευση», η οποία κατά ένα σενάριο που μελετάται θα κληθεί να επικυρώσει την είσοδο των Σκοπιανών στο ΝΑΤΟ, προκειμένου ο Μητσοτάκης να επιβεβαιώσει στους διεθνείς αφέντες ότι «θα σεβαστεί την Συμφωνία», όπως είχε δηλώσει σε γερμανική εφημερίδα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ΚΚΕ: ΟΧΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ… ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
  Συζητήθηκε τις προηγούμενες μέρες, στο δημοτικό συμβούλιο της Χίου, το θέμα της διοργάνωσης επετειακών εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από τις σφαγές της Χίου.
  Με τις επετειακές εκδηλώσεις διαφώνησε -όπως ήταν αναμενόμενο!- ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της κουκουέδικης Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου Μάρκος Σκούφαλος, ο οποίος έκανε μια σκοπίμως νεφελώδη τοποθέτηση, για να δικαιολογήσει την άρνησή του.
  Ιδού ένα μικρό δείγμα της ακαταλαβίστικης τοποθέτησης του αρχικουκουέ της Χίου: «Μπροστά μας έχουμε ένα ιστορικό ζήτημα που αφορά στη Σφαγή της Χίου. Επομένως όταν μιλάμε για ιστορικά ζητήματα, θα πρέπει να βλέπεις τις πλευρές εκείνες που, πρώτον στοιχειοθετούν το γεγονός της τραγωδίας και δεύτερο πρέπει να δεις τις κινητήριες δυνάμεις που συνέβαλαν σ’ αυτό το γεγονός… Μ’ αυτήν λοιπόν την έννοια, καταλαβαίνετε, ότι κατά την άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν μπορεί «αβρόχοις ποσί» να πλησιάσουμε τέτοια ζητήματα. Και από αυτή την άποψη θεωρούμε ότι εισηγητικά προσεγγίζεται μια σκέψη. Δεν προσεγγίζονται ούτε οι μεθοδολογικοί σκοποί ούτε το κύριο φιλοσοφικό περιεχόμενο που θέλουμε να βγάλουμε από αυτήν τη δράση. Για μας είναι βασικό, λοιπόν και το περιεχόμενο που πρέπει να έχει αυτή η συγκεκριμένη αναφορά, που είναι ιστορικό, φιλοσοφικό, πολιτικό, ταξικό. Γιατί αυτές τις πλευρές έχει κάθε επανάσταση (ταξικές, κοινωνικές, εθνικές)…».
  Γιατί διαφωνούν οι κουκουέδες με τις επετειακές εκδηλώσεις και πρότειναν αντ’ αυτών την πραγματοποίηση… επιστημονικού συνεδρίου; Διότι, οι «μια φορά προδότες-για πάντα προδότες» πιστεύουν –και δικαίως!- ότι τέτοιες εκδηλώσεις καλλιεργούν αυτό που φοβούνται όπως ο διάβολος το λιβάνι: πατριωτικό κλίμα στον λαό!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ «ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

  Εκτός από την «τριμερή» Νετανιάχου-Τσίπρα και Αναστασιάδη, αυτές τις μέρες έλαβε χώρα ο πρώτος διμερής «διάλογος» μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας «για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού».
  Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο «διάλογος» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ υψηλόβαθμων κυβερνητικών, δικαστικών και άλλων αξιωματούχων από τις δύο χώρες, καθώς και από «ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που ειδικεύονται στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και των ρατσιστικών εγκλημάτων μίσους».
  Ο «διάλογος» διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (της Γιαννακάκη) σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ.
  Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο «διάλογος» επικεντρώθηκε «σε τρόπους καταπολέμησης του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην ποινική έρευνα για εγκλήματα μίσους, στην εκπαίδευση εισαγγελέων και δικαστών, στην ανίχνευση και δίωξη ρατσιστικών εγκλημάτων μίσους, στις διαδικασίες αντιμετώπισης του αντισημιτισμού, καθώς και στην ανάλυση τρόπων αντιμετώπισης των αντισημιτικών περιστατικών στην Ελλάδα».
  Μαθήματα καταπολέμησης του «ρατσισμού», λοιπόν, από το μόνο κράτος του πλανήτη που δεν δέχεται στα εδάφη του ούτε έναν «πρόσφυγα» και «μετανάστη», που διώκει ανελέητα τους ελάχιστους που κατάφεραν να εισέλθουν, και που σκοτώνει αβέρτα τους Παλαιστινίους –μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ΣΚΥΛΟΚΑΥΓΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, ΑΛΛΑ… ΤΟ’ ΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ.

  Λεκτικός πόλεμος, με σκληρούς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν, ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα μεταξύ Ερντογάν και άλλων Τούρκων αξιωματούχων από τη μια και Νετανιάχου από την άλλη – τροφή για τα εγχώρια παπαγαλάκια του αμερικανοσιωνισμού!
  Την αρχή έκανε ο Πασάς, που σε ομιλία του προς νέους Τούρκους, τους παρότρυνε: «να μην χτυπάτε τον αντίπαλο που έχετε ρίξει στο έδαφος, Δεν είστε Εβραίοι στο Ισραήλ».
  Ακολούθησε η απάντηση Νετανιάχου: «Ο Ερντογάν που κατέχει τη βόρεια Κύπρο και ο στρατός του σφαγιάζει γυναίκες και παιδιά σε κουρδικά χωριά και εκτός Τουρκίας να μην κάνει κηρύγματα στο Ισραήλ».
  Λίγο αργότερα, ανταπάντησε ο Ερντογάν: «Ο Νετανιάχου είναι ο αρχηγός της κρατικής τρομοκρατίας. Η Τουρκία είναι η φωνή των καταπιεσμένων. Το Ισραήλ δεν έχει το δικαίωμα να κατηγορεί κανέναν χωρίς πρώτα να αναλογιστεί τις αμαρτίες, τις σφαγές και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχει διαπράξει».
  Αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος χαρακτήρισε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό «ψυχρό δολοφόνο της σύγχρονης εποχής» και «υπεύθυνο για τις σφαγές χιλιάδων αθώων Παλαιστινίων».
  Τι γίνεται εδώ; Σφάζονται στ’ αλήθεια οι δύο θανάσιμοι εχθροί του Ελληνικού Έθνους; Μπα, μην τσιμπάτε! Τέτοιοι σκυλοκαυγάδες –για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των λαών- έχουν γίνει μεταξύ τους και παλαιότερα, αλλά μετά τους ξαναείδαμε… αγκαλιά! Σύντομα δε, θα τους ξαναδούμε!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. ΕΡΕΥΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΜΚΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΟΤΙ «Ο ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ»
  Μια μεγάλη έρευνα διεξήγαγε η αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση (προφανώς πρόκειται για κάποιο παρακλάδι της CIA…), με την επωνυμία «Counter Extremism Project», στην οποία δραστηριοποιούνται πρώην πολιτικοί των κατεστημένων κομμάτων και διπλωμάτες, όπως ο πρώην γερουσιαστής Τζόζεφ Λίμπερμαν και ο πρόεδρος του Trinity College της Οξφόρδης σερ Αϊβορ Ρότζερς.
  Οι συντάκτες της έρευνας διαπίστωσαν την αύξηση της επιρροής των πατριωτικών κομμάτων της Ευρώπης, και ως τέτοια χαρακτηριστικά παραδείγματα ανοδικής πορείας αναφέρουν την AfD στη Γερμανία, την Λέγκα στην Ιταλία, αλλά και την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα.
  Ιδού και το τελικό πολιτικό συμπέρασμα των… ερευνητών:
  «Ο εκφασισμός της Ευρώπης βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέσα από την ανάλυση της ανόδου που έχουν καταγράψει τα τελευταία χρόνια ακραία κόμματα και ομάδες σε όλη σχεδόν την Ευρώπη παρατηρούμε πρώτη φορά μετά τον πόλεμο την ανάδυση ενός πανευρωπαϊκού ακροδεξιού και αντιμεταναστευτικού κινήματος».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
  Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος
  Όσο πλησιάζει η κύρωση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή, τόσο αυξάνεται και ο πανικός των κάθε λογής προδοτών. Και αυτών που θα την κυρώσουν, αλλά και αυτών που δεν θα την ακυρώσουν!
  Φαίνεται πως δεν πιάνει, λοιπόν, το κόλπο του Κούλη, που επαναλαμβάνει μονότονα πως δεν θα κυρώσει την κατάπτυστη Συμφωνία (αφού τη βρωμοδουλειά την έχουν «χρεωθεί» οι συριζαίοι και οι συνοδοιπόροι τους…), αλλά αποφεύγει επιμελώς να πει ότι θα την ακυρώσει, ως αυριανός πρωθυπουργός της χώρας, διότι προφανώς έχει δεσμευτεί σχετικά στους διεθνείς τυράννους.
  Όμως, οι πατριώτες, που για διάφορους λόγους είναι ακόμα εγκλωβισμένοι στο κόμμα της ψοφοδεξιάς, απαιτούν από τα στελέχη και τους πονηρούς πολιτευτές της Νουδούλας να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα.
  Φυσικά, ο Κούλης δεν είναι κορόιδο να πει ευθέως την αλήθεια, γι’ αυτό επιλέχθηκε –σε πρώτη φάση- να γραφτεί ένα άρθρο από έναν φαινομενικώς άσχετο με την Νουδούλα, στο οποίο να εξηγεί γιατί –δήθεν!- δεν γίνεται να ακυρωθεί στο μέλλον η Συμφωνία των Πρεσπών, για να το επιδεικνύουν ως άποψη ενός «ειδικού» οι στριμωγμένοι στη γωνία στελέχη και πολιτευτές!
  Έτσι, με άρθρο του στην «Καθημερινή», ο αναπληρωτής καθηγητής της Παντείου Άγγελος Συρίγος (για τον οποίο έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προσεχείς εκλογές θα πολιτευθεί με την Νουδούλα…), απαντά στο καυτό ερώτημα: «Ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών μετά την επικύρωση;», επικαλούμενος την διεθνή Συνθήκη της Βιέννης, που υπάρχει από το 1974, αλλά είναι «νεκρό γράμμα», καθότι από τότε μέχρι σήμερα έχουν έρθει τα πάνω-κάτω στην Ευρώπη και καταλήγει πονηρά στο συμπέρασμα ότι «οι συνέπειες απεμπλοκής θα είναι πιθανότατα πολύ πιο σοβαρές από την κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί».
  Ν’ αφήσει τις κουτοπονηριές ο Κούλης και να απαντήσει ο ίδιος στο ερώτημα, για να πάρει και την πρέπουσα πολιτική απάντηση!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. ΖΑΕΦ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ
  Ούτε τις γιορτινές ημέρες δεν αφήνει σε ησυχία τους γραικύλους των Αθηνών, ο νικητής και τροπαιούχος της Συμφωνίας των Πρεσπών, Ζάεφ. Συνεχώς τους φέρνει σε δύσκολη θέση!
  Σήμερα, λοιπόν, σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ο εν λόγω υποστήριξε ότι με την συμφωνία των Πρεσπών ενισχύεται η αξιοπρέπεια της «Μακεδονίας» του και πως πλέον κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει ούτε την «μακεδονική» ταυτότητα ούτε την «μακεδονική» γλώσσα.
  Επιπλέον, ο Ζάεφ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η «Μακεδονία» του θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., εφόσον του το έχουν τάξει οι «μεγάλοι προστάτες», Αμερικανοί.
  Να σημειωθεί, ότι οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, ξεκινούν στην βουλή των Σκοπίων στις 9 Ιανουαρίου και αναμένεται η όλη υπόθεση να έχει τελειώσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου…
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. ΤΟ 2017 ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 527 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, 11 ΣΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ 8 ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.

  Χθές ἐδόθη στήν δημοσιότητα η ΄Εκθεσις τῆς Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων γιά τό ἐπίπεδο τῆς θρησκευτικῆς ἐλευθερίας στήν πατρίδα μας, καθώς καί γιά τά περιστατικά βίας σέ θρησκευτικούς χώρους καί χώρους λατρείας τό 2017.
  Ἡ Ἔκθεσις τήν ὁποία ὑπογράφει ὁ Γενικός Γραμματεύς Θρησκευμάτων Γιῶργος Καλαντζῆς περιέχει συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεῖα γιά τίς ἐπιθέσεις πού ἐδέχθησαν οἱ ἱεροί ναοί τό 2017 ἀπό ὁμάδες ἀντιεξουσιαστῶν, ἀπό ἀλλοδαπούς ὑπηκόους (Βουλγαρίας – Γεωργίας), ἀπό μετανάστες πού φιλοξενοῦνται στούς καταυλισμούς τῆς Μόριας (δύο περιπτώσεις χωρίς τό γκρέμισμα τοῦ Σταυροῦ πού ἔγινε τό 2018) ἀλλά καί ἀπό διαρρῆκτες τοῦ κοινοῦ ποινικοῦ δικαίου.
  Ἡ αὔξησις τῶν ἐπιθέσεων κουκουλοφόρων, ροπαλοφόρων, ἀναρχικῶν καί ἄλλων στοιχείων μέ αὐτοσχέδιους ἐκρηκτικούς μηχανισμούς, βαριοποῦλες, λοστούς, σιδηρόβεργες, διανοίξεις τοῦννελ, ἀναγραφή ὑβριστικῶν συνθημάτων μέ τό ἀρχικό «Α» ἐντός ἱερῶν ναῶν, ξεπέρασε κάθε ὅριο ἐντός τοῦ 2017. Γιά πρώτη φορά, μάλιστα, τρομοκρατικές ὀργανώσεις ἀνέλαβαν τήν εὐθύνη γιά τήν πραγματοποίηση κτυπημάτων μέ βομβιστικούς μηχανισμούς σέ ἐκκλησίες τῶν Ἐξαρχείων μέ προκηρύξεις τους σέ γνωστές ἱστοσελίδες τοῦ ἀντιεξουσιαστικοῦ χώρου. (Καταχωροῦνται στήν Ἔκθεση.) Ἕως καί ἐκτεταμένη χρήση ναρκωτικῶν ἔγινε ἐντός ἐκκλησίας.
  Οἱ ἐπιθέσεις κατά τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καί ἄλλων χριστιανικῶν δογμάτων σημείωσε αὔξηση 157% ἐν συγκρίσει μέ τό 2016.
  Οἱ ἐπιθέσεις κατά ἱερῶν ναῶν καί συμβόλων τοῦ χριστιανισμοῦ ἔφθασαν σέ μία χρονιά τίς 537.
  Στό στόχαστρο τῶν δραστῶν ἐτέθησαν Μητροπόλεις, ἐκκλησίες, παρεκκλήσια καί λατρευτικοί χῶροι κυρίως τῆς Ἠπείρου, στήν ὁποία ἐσημειώθη ρεκόρ ἐπιθέσεων κατά ναῶν (ἄνω τῶν τριάντα) τῆς Μακεδονίας καί τῆς Ἀττικῆς.
  Ἡ μανία τῶν δραστῶν, ἡ ὁποία βεβαίως δέν ἔγινε ποτέ πρωτοσέλιδο ἤ κύριο θέμα τηλεοπτικοῦ σταθμοῦ παρά μόνο μονόστηλο σέ ἐφημερίδες (καί ἄν…), εἶχε στό ἐπίκεντρό της τά πάντα: λάβαρα-δωρεές τῆς οἰκογενείας τοῦ Μάρκου Μπότσαρη σέ ἐκκλησία στό Πωγώνι Ἰωαννίνων. Κλοπή καί κάψιμο Σημαιῶν, ἑλληνικῶν καί βυζαντινῶν. Σύλησις εἰκόνος τῆς Παναγίας τήν ὁποία οἱ δρᾶστες ἔβαλαν στό πάτωμα καί ποδοπάτησαν. Κλοπή εἰκόνων τοῦ 18ου αἰῶνος. Ξήλωμα τέμπλων. Ἀναγραφή ρατσιστικῶν συνθημάτων καί συνθημάτων μίσους κατά τῶν Χριστιανῶν στόν περίβολο ἐκκλησιῶν. Βεβήλωσις χριστουγεννιάτικης φάτνης διά ρίψεως χώματος. Κλοπή ἑξαπτερύγων. Κλοπή ἁγιογραφίας μέ τόν Ἐσταυρωμένο. Καί βεβαίως κλοπές, πολλές κλοπές. Κυρίως παγκαριῶν, ἕως καί καμπανῶν βάρους πέντε κιλῶν.
  Συμφώνως πρός τήν Ἔκθεση Καλαντζῆ, τό 2017 ἐσημειώθησαν 527 περιστατικά θρησκευτικῆς μισαλλοδοξίας κατά τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας. 1 κατά τῆς Αἰθιοπικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας. 4 κατά τῆς Ἀρμενικῆς. 1 κατά τῶν Παλαιοημερολογιτῶν. 4 κατά τῆς Ἐκκλησίας τῶν Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ. 11 κατά λατρευτικῶν χώρων τοῦ Ἰουδαϊσμοῦ. 8 κατά λατρευτικῶν χώρων τοῦ Μουσουλμανισμοῦ.
  «….Ὅταν κάποιος ἐπιτεθῇ σὲ Ἱερὸ Ναὸ Ὀρθοδόξων Ελλήνων εἶναι φθορὰ (μέση ποινὴ φυλακίσεως τρεῖς (3) μῆνες ποὺ τὴν ἐξαγοράζεις) ἄντε καὶ στὴν καλλιτέρα περίπτωση διακεκριμένη φθορὰ (μέση ποινὴ φυλακίσεως ἕνα (1) ἔτος, ἐξαγοράσιμος).
  Ἐὰν ὅμως ἐπιτεθοῦν σὲ ναοὺς τῶν Ἑβραίων, Τζαμιὰ κλπ τότε εἶναι ῥατσιστικὴ βία, δηλαδὴ κακούργημα, ποὺ δὲν ἐξαγοράζεται…»
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ο ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΑΣΟΝΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ.

  «Ὡς πρόεδρος τῆς Βουλγαρίας δὲν συμφωνῶ μὲ τὸ ὄνομα «Βόρειος Μακεδονία». Δὲν ὑπάρχει τέτοια χώρα. Αὐτὸ τὸ ὄνομα δὲν μπορεῖ νὰ ἰσχύσῃ. Καὶ δὲν μποροῦμε νὰ δεχθοῦμε ὅτι ὑπάρχει «μακεδονικὴ γλῶσσα». Αὐτὸ εἶναι ὅ,τι χειρότερο γιὰ τὴν σταθερότητα στὰ Βαλκάνια».
  Ροῦμεν Ράντεφ,
  κατὰ τὴν συνάντησή του μὲ τὸν Παυλόπουλο...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Βασικός μισθός: Ουραγός η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη-Μας πέρασε και η Τουρκία.

  Στοιχεία του γερμανικού ινστιτούτου Wirtschafts-und Sozialwissenschaftliches Institut (WSI) αποκαλύπτουν που πρέπει να πάνε οι εργαζόμενοι προκειμένου να καταφέρουν να κερδίσουν τον καλύτερο κατώτατο μισθό. Για άλλη μια φορά η Ελλάδα βρίσκεται στους ουραγούς καταδεικνύοντας την ισοπέδωση των μισθών που έφερε η οικονομική κρίση.
  Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το ωρομίσθιο στην Αυστραλία ισοδυναμεί με 9,47 ευρώ αγοραστικής δύναμης, όντας εξαπλάσιο της Ρωσίας που αξίζει μόλις 1,64 ευρώ. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από ευρωπαϊκές χώρες, με Ελλάδα, Βραζίλια και Αργεντινή να βρίσκονται μεταξύ των ουραγών της κατάταξης.
  Με την χρηματοπιστωτική κρίση να έχει επιδεινώσει τις κοινωνικές ανισότητες σε πολλές χώρες, η στήριξη των χαμηλά αμειβομένων εργαζομένων αποτελεί βασικό στόχο για τις κυβερνήσεις, όπως υπογραμμίζει στο άρθρο της στο blog του World Economic Forum η Έμμα Τσάρλτον. Ενώ οι κατώτατοι μισθοί προσφέρουν μια διαδρομή μακριά από τη φτώχεια, δεν είναι απαλλαγμένοι από την αμφισβήτηση, προκαλώντας συχνά πολιτικά φορτισμένες συζητήσεις και δημιουργώντας πρωτοσέλιδα.
  Στην Ευρώπη κορυφώνονται οι συζητήσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού με την Ελλάδα να ξεκινάει συζητήσεις για το ύψος της αύξησης του, στις αρχές του 2019, ενώ στην Ισπανία η κυβέρνηση ανακοίνωσε την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση εδώ και 40 χρόνια καθώς θα φτάσει το 22%. Στη Γαλλία υπό την πίεση των «κίτρινων γιλέκων» ο πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε πως θα αυξηθεί επίσης ο κατώτατος μισθός. Την ίδια στιγμή στην Αυστραλία που βρίσκεται στη κορυφή της κατάταξης υπάρχει ένταση μεταξύ της Επιτροπής Δίκαιης Εργασίας, η οποία καθορίζει τον κατώτατο μισθό, και των συνδικάτων που θέλουν περισσότερα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΟΥΣΗ.
  Μία Καναδή (με νοοτροπία ανόητης συριζαίας), έγραψε πολλές επιστολές προς την Καναδική κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη για την αντιμετώπιση των αιχμάλωτων ανταρτών (τρομοκρατών) που κρατούνται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σωφρονιστικού Συστήματος στο Αφγανιστάν.
  Απαίτησε δε μια απάντηση στις επιστολές της και τελικά έλαβε την ακόλουθη απάντηση από τον ίδιο Υπουργό Άμυνας του Καναδά:
  National Defence Headquarters
  M Gen George R. Pearkes Bldg., 15 NT
  101 Colonel By Drive
  Ottawa, ON K1A 0K2
  Canada
  Αγαπητή ενδιαφερόμενη συμπολίτισσα,
  Σας ευχαριστούμε για την πρόσφατη επιστολή σας, στην οποία εκφράζετε την έντονη ανησυχία σας για την αντιμετώπιση των τρομοκρατών Ταλιμπάν της Αλ Κάιντα που συλλαμβάνονται από τις Καναδικές δυνάμεις.
  Η Διοίκηση μας λαμβάνει σοβαρά υπ όψιν αυτά τα θέματα και οι απόψεις σας έχουν ακουστεί δυνατά και ξεκάθαρα εδώ στην Οττάβα. Θα ικανοποιηθείτε όταν πληροφορηθείτε, ότι χάρη στις ανησυχίες πολιτών, όπως εσείς, δημιουργήσαμε ένα νέο τμήμα, εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο ονομάζεται πρόγραμμα «Προοδευτικών Αποδεχόμενων την Ευθύνη για Δολοφόνους», ή ΠΑΕΔ για συντομία.
  Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του νέου αυτού προγράμματος, έχουμε αποφασίσει να μεταφέρουμε έναν τρομοκράτη και να τον θέσουμε υπό την προσωπική σας φροντίδα. Ο προσωπικός σας κρατούμενος έχει επιλεγεί και έχει προγραμματιστεί για μεταφορά, υπό την συνοδεία βαριά οπλισμένου φρουρού στην κατοικία σας στο Τορόντο την ερχόμενη Δευτέρα.
  Ο Ali Mohammed Ahmed bin Mahmud (μπορείτε απλά να τον φωνάζετε Ahmed) πρέπει να τύχει φροντίδας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτείτε στην προσωπική σας επιστολή διαμαρτυρίας!
  Είναι πιθανόν να χρειαστεί να προσλάβετε κάποιους βοηθούς επιβλέποντες.
  Εμείς θα διενεργούμε εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα πρότυπα φροντίδας σας για τον Ahmed είναι ανάλογα με αυτά που τόσο έντονα συνιστάτε στην επιστολή σας.
  Αν και ο Ahmed είναι αντικοινωνική προσωπικότητα και εξαιρετικά βίαιος, ελπίζουμε ότι η ευαισθησία σας σε αυτό που περιγράφεται ως"πρόβλημα συμπεριφοράς" θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει αυτά τα ελαττώματα του χαρακτήρα του. Ίσως έχετε δίκιο στην περιγραφή των προβλημάτων αυτών ως "απλές πολιτιστικές διαφορές".
  Ο τρομοκράτης που υιοθετήσατε είναι εξαιρετικά ικανός στην μάχη σώμα με σώμα και μπορεί να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή με τόσο απλά αντικείμενα όπως ένα μολύβι ή ένας νυχοκόπτης. Σας συμβουλεύουμε να μην του ζητήσετε να επιδείξει αυτές τις δεξιότητες στην επόμενη συνεδρίαση της ομάδας σας γιόγκα. Παρακαλείστε να ενημερώσετε τυχόν φίλους, γείτονες ή συγγενείς για τον φιλοξενούμενό σας, εφόσον θα μπορούσε να ταραχθεί ή ακόμα και να καταστεί βίαιος.
  Είναι επίσης ειδικός στο να κατασκευάζει μια ευρεία ποικιλία εκρηκτικών μηχανισμών από κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης, οπότε μπορείτε, αν θέλετε, να διατηρήσετε τα στοιχεία αυτά κλειδωμένα, εκτός αν (κατά τη γνώμη σας) αυτό μπορεί να προσβάλει την προσωπικότητά του.
  Ο Ahmed δεν θα επιθυμούσε πολλά πάρε-δώσε με εσάς ή τις κόρες σας (εκτός από τη σεξουαλική εκμετάλλευση) από τη στιγμή που βλέπει τις γυναίκες ως υπανθρώπους, μορφή ιδιοκτησίας που ως εκ τούτου δεν έχουν δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης στις σεξουαλικές του απαιτήσεις. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τον ίδιο και έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα να δείχνει βίαιες τάσεις γύρω από τις γυναίκες που αποτυγχάνουν να συμμορφωθούν με το νέο ενδυματολογικό κώδικα που θα "συστήσει" ως πιο κατάλληλη ενδυμασία.
  Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτή την συγκυρία και με την πάροδο του χρόνου θα απολαύσετε την ανωνυμία που προσφέρει η μπούρκα.
  Απλά θυμηθείτε ότι όλα είναι μέρος της «κουλτούρας του σεβασμού των θρησκευτικών του πεποιθήσεων», όπως περιγράφεται στην επιστολή σας.
  Εκτιμούμε πραγματικά όταν οι πολίτες μας ενημερώνουν με τον κατάλληλο τρόπο για να κάνουμε τη δουλειά μας και να παρέχουμε φροντίδα για τους συνανθρώπους μας. Παρακαλούμε να προσέχετε τον Ahmed και να θυμάστε ότι θα σας παρακολουθούμε.
  Καλή τύχη.
  Φιλικά,
  Gordon O'Connor,
  Υπουργός Εθνικής Άμυνας..."
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. ΠΡΕΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ. (Από τον Σπ. Χατζάρα).

  Ο άθεος και αλλογενής Αλιέκσι Προδοτέσκου, παρόλο που είναι μειοψηφία, σχεδιάζει με την ησυχία του, μαζί με τον ανθύπατο Πάιατ, τις επόμενες κινήσεις του. Εγκαίνια, ψιλοπαροχές στην πτωχή κομματική πελατεία, διεύρυνση του εκλογικού σώματος, ανασχηματισμό διεύρυνσης κλπ, κλπ.
  Οι εκλογές θα γίνουν όποτε τους συμφέρει.
  Ο μόνος τρόπος για να απολέσει την πρωτοβουλία των κινήσεων η μειοψηφία, είναι να κατέβη στο πεζοδρόμιο η σιωπηλή πλειοψηφία.
  Να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων και οχι η αμερικανική πρεσβεία και ο σύντροφος Ερντογάν. Αποκλεισμοί διαρκείας των εθνικών δρόμων μέχρι να υπογραφεί το διάταγμα διάλυσης της Βουλής.
  Εκλογές εδώ και τώρα με τη θέληση του λαού και όχι όταν το θέλουν ο άθεος και αλλογενής Αλιέκσι και ο σύντροφος Πάιατ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ: "Ο ΣΟΡΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".
  «Βόμβα» στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου για Τζορτζ Σόρος: «Χρηματίζει βουλευτές για να ψηφίσουν «Ναι» στις Πρέσπες
  Με αφορμή την κριτική που ασκεί στον Παντελή Καψή για ένα άρθρο του αναφορικά με το Μακεδονικό, ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος ρίχνει βόμβα μεγατόνων για τις πρακτικές Σόρος στην Ελλάδα.
  Συγκεκριμένα ο κ. Φράγκος, προτρέπει τον δημοσιογράφο «να κάνει έρευνα και να κατακεραυνώσει τους βουλευτές που χρηματίζονται από τον Σόρος προκείμενου να ψηφίσουν στη Βουλή το Προσύμφωνο των Πρεσπών».
  Αναλυτικά, όσα γράφει ο στρατηγός Φράγκος στο facebook:
  «Στο άρθρο του Παντελή Καψή (H Μεταφυσική του Μακεδονικού στο raeder.gr) υιού του αείμνηστου Γιάννη Καψή ΥΠΕΞ επι σειρά ετών του Ανδρέα Παπανδρέου και συμβούλου στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αυτός βυσσοδομεί..
  Τον προκαλώ να μελετήσει τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας και την πρώην βουλευτή και Εισαγγελέα κυρία Χρυσούλας Γιαταγάνα για αργυρώνητους βουλευτές!!
  Το θεωρώ αδιανόητο γνωστοί επώνυμοι και υψηλά αμειβόμενοι δημοσιογράφοι να έχουν μπει σε παρόμοιο πειρασμό επι αμοιβή απο γνωστούς εχθρούς της πατρίδος τύπου Σόρος..
  Εκτιμώ ότι ο κύριος Παντελης Καψης να ακούσει τις θέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, για τον κίνδυνο εκχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους Σκοπιανούς των Ζαεφ, Δημητρώφ και Γκρουεφσκι τέκνα απογόνων των πρωταγωνιστών του άδικου αιματοβαμμένου Εμφυλίου, που και αυτοί εκχωρούσαν Θράκη και Μακεδονία με συμφωνία στο Λαιμό των Πρεσπών το 1948 (ΚΚΕ) σε Σλάβους..
  Δεν άκουσε τη δήλωση του νυν ηγέτη του ΚΚΕ κυρίου Κουτσούμπα που κατηγορηματικά δηλώνει ΟΧΙ στην συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζοντας το μέγα λάθος της τότε ηγεσίας του κόμματος του…
  Μετά από αυτό τον προτρέπω να κάνει έρευνα που το λένε «ρεπορτάζ» στη γλώσσα τους οι δημοσιογράφοι και να κατακεραυνώσει τους βουλευτές που χρηματίζονται απο τον Σόρος προκείμενου να ψηφίσουν στη Βουλή το Προσύμφωνο των Πρεσπών, για να δύναται να ανάβει κερί στο μνήμα του Ελληνοψυχου πατέρα του Γιάννη Καψή».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ".

  Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της του Χριστού Γεννήσεως στην Τάλα, ανέφερε πως επιθυμία και στόχος της Αγκυρας είναι κάποτε να πάρει ολόκληρη την Κύπρο. Η Τουρκία, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, λέει ότι επιθυμεί να κάνει μια ομοσπονδιακή λύση αλλά “κακά τα ψέματα, λέει ομοσπονδία αλλά εννοεί συνομοσπονδία υπό την χείριστη μορφή της”.
  Πρόσθεσε πως στο τέλος ο στόχος της Τουρκίας είναι να πάρει ολόκληρη την Κύπρο, σημειώνοντας πως αυτό πρέπει να το έχει υπόψιν ο κυπριακός λαός και να μην ξεχνά ότι η Τουρκία τροχοδρόμησε και έχει φέρει πέραν των 300 χιλ. εποίκων για να αλλάξει την δημογραφική σύνθεση της Κύπρου. Όταν σημείωσε, “θα γίνουν οι Τούρκοι περισσότεροι από εμάς τότε θα αξιωθεί να κάνει δημοψήφισμα και θα μας λέει ό,τι θέλει ο λαός”.
  Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, είπε πως το μάθημα τους το ξέρουν πολύ καλά οι Τούρκοι γιατί έχουν πάρει πολλά εδάφη, που δεν ήταν δικά τους και δυστυχώς σήμερα είναι δικά τους όπως είναι η Αλεξανδρέττα και η Αντιόχεια.
  Η Αντιόχεια ήταν η θρησκευτική πρωτεύουσα του Πατριαρχείου Αντιοχείας και κάποτε ήταν στην Συρία, σήμερα είναι στην Τουρκία είπε, ενώ ακολούθως αναφέρθηκε στην συντριπτική πλειοψηφία του Λιβάνου που ήσαν Χριστιανοί και που σήμερα είναι Μουσουλμάνοι.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. ΙΟΥΔΑΙΑ ΜΕΡΚΕΛ: "ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΕΘΝΗ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ". ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ;

  Πρόσφατος λόγος στο Βερολίνο: "Τα έθνη πρέπει σήμερα να είναι έτοιμα να εγκαταλείψουν την κυριαρχία τους, τα κυρίαρχα έθνη δεν πρέπει να ακούν τη βούληση των πολιτών τους, όταν πρόκειται για θέματα μετανάστευσης, ή ακόμα και εθνικής κυριαρχίας.
  Καταδικάζω εκείνους τους πολιτικούς που πιστεύουν ότι η Γερμανία θα έπρεπε να ακούσει τη βούληση των πολιτών της και αρνήθηκαν να υπογράψουμε το σύμφωνο μετανάστευσης του ΟΗΕ. Υπήρχαν [πολιτικοί] που πίστευαν ότι θα μπορούσαν να αποφασίσουν πότε αυτές οι συμφωνίες δεν είναι πλέον έγκυρες, επειδή δεν αντιπροσωπεύουν τον λαό. Αλλά οι άνθρωποι είναι άτομα που ζουν σε μια χώρα, δεν είναι μια ομάδα που ορίζουν τον εαυτό τους ως [γερμανικό] λαό. Πατριωτισμός είναι όταν συμπεριλαμβάνεις ξένους σε γερμανικά συμφέροντα και αποδέχεσαι καταστάσεις κερδοφόρες".
  ΜΑΚΡΟΝ: "Η Ευρώπη πρέπει να είναι ισχυρότερη… και να κερδίσει περισσότερη κυριαρχία. Τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να παραδίδουν τις εθνικές κυριαρχίες στις Βρυξέλλες για «εξωτερικές υποθέσεις, μετανάστευση και ανάπτυξη», καθώς επίσης «τους προϋπολογισμούς μας και ακόμη και τους δημοσιονομικούς πόρους».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ο ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΞΕΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ, ΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ.
  ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ.
  ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.
  Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου θα αποδοθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, η ελληνική Ιθαγένεια στους τρεις λαθρομετανάστες ψαράδες που κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στο Μάτι, μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους έσωσαν δεκάδες ανθρώπους που είχαν πέσει στη θάλασσα για να γλιτώσουν από τις φλόγες.
  Πρόκειται για τον Αιγύπτιο Ελ Χαΐμι Εμάντ, 50 ετών, τον 46χρονο συμπατριώτη του Ιμπραχίμ Μούσσα Μαχμούντ και τον Αλβανό Τζέκα Γκάνι, 35 ετών.
  Στους τρεις λαθρομετανάστες είχε αναφερθεί ο προδότης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή στις 4 Σεπτεμβρίου, και είχε τονίσει ότι η Πολιτεία όφειλε να αναγνωρίσει τις πράξεις τους και να τους δώσει την ελληνική υπηκοότητα.
  Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εσωτερικών του Σόρος, Αλέξης Χαρίτσης, έδωσε εντολή στην Ειδική Γραμματεία Ιθαγένειας του Σόρος, να προχωρήσει ταχύτατα τις απαραίτητες διαδικασίες και ακολούθως συνέταξε την προβλεπόμενη πρόταση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμητική πολιτογράφηση των τριών ψαράδων, επειδή, όπως προβλέπει ο νόμος, προσέφεραν στην Ελλάδα εξαιρετικές υπηρεσίες. «Είναι η ελάχιστη απόδοση ευγνωμοσύνης και τιμής από την πλευρά του ελληνικού κράτους σε αυτούς τους ανθρώπους, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση με την αυτοθυσία τους και τη συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο», έχει τονίσει ο υπουργός Εσωτερικών.
  Η απόφαση
  Στην απόφαση του Αλέξη Χαρίτση για την τιμητική πολιτογράφησή τους, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 21 Δεκεμβρίου αναφέρεται:
  «… οι αλλοδαποί ΕΛ ΧΑΜΙΣΙ ΕΜΑΝΤ, ΜΟΥΣΣΑ ΜΑΧΜΟΥΝΤ και ΤΖΕΚΑ ΓΚΑΝΙ προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, καθώς την 23η Ιουλίου 2018 κατά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι Αττικής, οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί, έσπευσαν, ανάμεσα στους δεκάδες Έλληνες ψαράδες, αυτοβούλως με αυτοθυσία, αψηφώντας τον κίνδυνο, να σώσουν και έσωσαν δεκάδες συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, των οποίων οι ζωές κινδύνευσαν. Η αυταπάρνηση και η εξαιρετική συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο των συγκεκριμένων μεταναστών που διαβιούν μάλιστα νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα επί σειρά ετών, συνιστούν πράξεις που εμπίπτουν τόσο στη γραμματική διατύπωση του νόμου περί προσφοράς εξαιρετικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, όσο και στο πνεύμα του και συνεπώς συντρέχει η προϋπόθεση εφαρμογής της ανωτέρω διάταξης του άρθρου 13 «τιμητική πολιτογράφηση» του ν.3284/2004…»
  Ο Αιγύπτιος Μαχμούντ Μούσα μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο πλαίσιο τιμητικής εκδήλωσης του κόμματος του ΣΟΡΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ στον Μαραθώνα, την 1η Νοεμβρίου. "Δεν μπορώ να σας πω πόσο χαρούμενος νιώθω που ακούω τον πρωθυπουργό να μου λέει "είσαι από εδώ", είπε ο Μαχμούντ.
  Στο ΑΠΕ- ΜΠΕ μίλησε ο αλβανικής καταγωγής Τζέκα.
  Εξέφρασε την χαρά του που το ελληνικό κράτος του αποδίδει την ελληνική ιθαγένεια. «Είμαστε χαρούμενοι και μας βοηθάει πάρα πολύ. Ανοίγει δρόμους για να κάνουμε πράγματα που δεν μπορούσαμε πριν. Ευτυχώς κατάφερα να πάρω αυτό που ονειρευόμουν εδώ και χρόνια» τόνισε.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΒΑΡΒΑΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ. ΗΜΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΚΛΕΒΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ! "
  Κώστας Σημίτης: «Είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα προσφύγει ξανά σε δανεισμό από την ΕΕ».
  Ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος συνέδεσε ολόκληρη την πολιτική του πορεία με τη διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας στον πυρήνα της ΕΕ, αναλύει, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», το ταραχώδες κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη. Υποστηρίζει την ανάγκη διαμόρφωσης μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής που να ταιριάζει στις σύγχρονες συνθήκες υπέρβασης των συνόρων όχι την επανάκτηση από κάθε χώρα της χαμένης αυτονομίας της.
  «Στην Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Αναπόφευκτη συνέπεια θα είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης»
  ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΚΟΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ: "Δεν είναι τα πρόσωπα που καθορίζουν τις εξελίξεις αλλά οι κοινωνικο-οικονομικές δυνάμεις κάθε χώρας, οι επιδιώξεις, τα συμφέροντα, τα οράματά τους".
  Ο κανονισμός της ΕΕ 472/2013 ορίζει: «Τα κράτη-μέλη παραμένουν υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα, εφόσον δεν έχει εξοφληθεί το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής που έχει ληφθεί». Με απλά λόγια, συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι παρεμβάσεις.
  Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η χώρα θα εξακολουθήσει να δανείζεται – γιατί τα πλεονάσματα τα οποία θα παράγει δεν θα αρκούν για να χρηματοδοτήσει την οικονομία και να εξοφλεί τις δόσεις αποπληρωμής προηγούμενων χρεών. Κατά τον δανεισμό από τις αγορές, δεν θα ισχύει η αρχή (όπως υπονοείται από την κυβέρνηση) «θα μπορούμε να δανεισθούμε ό,τι ποσό θέλουμε με όποιο επιτόκιο θέλουμε». Το επιτόκιο δεν θα κυμαίνεται από 1% ως 2%, όπως συμβαίνει στα δάνεια που παραχωρήθηκαν στο πλαίσιο των μνημονίων. Το επιτόκιο του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έφθασε το 4,35%, έναντι 0,57% του γερμανικού στις 18 Δεκεμβρίου. Θα είναι ανώτερο του 4% και σύμφωνα με τις εξελίξεις μπορεί να καταστεί απαγορευτικό για δανεισμό – 6% και περισσότερο. Στην Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Αναπόφευκτη συνέπεια θα είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.
  Οσον αφορά το (ΚΛΕΦΤΟ)ΠΑΣΟΚ, πράγματι στελέχη μας, αδιαφορώντας για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, εκμεταλλεύθηκαν κατά ανεπίτρεπτο τρόπο τις θέσεις τους για προσωπικό όφελος.
  Ο Τσοχατζόπουλος ήταν το δεξί χέρι του Ανδρέα Παπανδρέου στο κόμμα, υπουργός από το 1985 σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ και αναπληρωτής του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της ασθένειας του πρωθυπουργού. Ο κ. Παπαντωνίου είχε διατελέσει υπουργός Εθνικής Οικονομίας από το 1994 και υφυπουργός για αρκετά χρόνια. Οταν επελέγησαν στην κυβέρνησή μου ως υπουργοί, δεν ήταν γνωστή οποιαδήποτε παράνομη πράξη τους. Η συμμετοχή τους ήταν αυτονόητη. Ο κ. Τσοχατζόπουλος εκπροσωπούσε ένα ισχυρό ρεύμα στο ΠαΣοΚ, στελέχη του οποίου σήμερα κατέχουν θέσεις ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο στην εκλογή του πρωθυπουργού όσο και στην εκλογή του προέδρου του κόμματος ήρθε δεύτερος με μικρή διαφορά από μένα. Ο κ. Παπαντωνίου ήταν ένας πετυχημένος υπουργός με πολύ καλή γνώση της Ενωσης και με πολλά θετικά σχόλια από υπουργούς της Ενωσης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. ΖΑΕΦ: "ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

  Σε ευχητήριο μήνυμα του για το τέλος της χρονιάς, ο Ζάεφ είπε: «Ελπίζω να μετατρέψουμε τις ευχές και τους στόχους μας σε πραγματικότητα, να γίνουμε μία χώρα με ειρήνη και σταθερότητα, να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να γίνουμε μία παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία, με μία οικονομία που λειτουργεί για όλους»


  Υπουργός Αμύνης των Σκοπίων: «Η “Μακεδονία” έχει ήδη κρατήσει θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ».


  Τον απολογισμό της χρονιάς έκανε η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, τονίζοντας στο δημόσιο μήνυμά της πως εξασφαλίσανε μία πρόσκληση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και κέρδισαν την υποστήριξη πολιτικών ηγετών παγκοσμίου κύρους.
  Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Ραντμίλα Σεκέρινσκα τόνισε πως «θα γραφτεί στην ιστορία ότι τη φετινή χρονιά βάλαμε ένα τέλος στην απομόνωση της χώρας μας και ανοίξαμε το δρόμο για να γίνουμε ένα ίσο κράτος-μέλος στην ισχυρότερη αμυντική και πολιτική συμμαχία. Η πρόσκληση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι στα χέρια μας, οι ενταξιακές συνομιλίες ήταν επιτυχείς. Μία θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ είναι ήδη κλεισμένη», σημείωσε.
  Και συνέχισε: «Το 2018 επικεντρωθήκαμε στον στόχο μας – η "Μακεδονία" να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Γνωρίζουμε πως το 2019 πρέπει να επικεντρωθούμε στις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας μας. Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα φέρουμε αποτελέσματα».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...