Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΖΑΚ…


 
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.  

TΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ. ΑΤΕΛΕΦΟΡΟΙ ΟΙ ΝΟΜΙΚΙΣΜΟΙ. ΜΑΤΑΙΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ...ΠΟΛΩΝΙΑ.


Το  θέμα  της  προδοσίας  της  Μακεδονίας  είναι  πρωτίστως  πολιτικό  και  μετά  νομικό.  Ο  λαός  θα  τιμωρήσει  τους  προδότες,  το  νομικό  σύστημα  απλώς  θα  επικυρώσει  μετά  την  τιμωρία.  Δεν  πρέπει  να  εμπλεκόμαστε  σε  νομικούς  ακροβατισμούς,  χωρίς  περιεχόμενο.  Αφού  ξέρουμε  με  τι  έχουμε  να  κάνουμε.  Δεν  πρέπει  να  περιμένουμε  καμιά  ουσιαστική  βοήθεια  από  ατελέσφορους  νομικισμούς.  Το  ελληνικό  δικαστικό  σύστημα  είναι  εγκλωβισμένο  σε  επαρχιωτικούς   νομικισμούς  και  τακτικισμούς  χαμηλών  προδιαγραφών,  μερικές  φορές  επηρεασμένο  από  τις  μαρξιστικές  νομικές  ελληνικές  σχολές  αυτοκαταστροφικού  εθνικού  τύπου,  τις  σχολές  που  σπούδασαν  οι  δικαστές  και  εισαγγελείς μας  και  όπου  άκουγαν - αν  δεν  φώναζαν  και  αυτοί -  άτομα  σαν  τον  Τσίπρα  της  ταλμουδικής  ΚΝΕ  να  ουρλιάζουν  στα  αμφιθέατρα:  "πάνω  απ' την  Λαμία,  είναι  Βουλγαρία". Η  νομική  και  πολιτική  παιδεία  και  συγκρότηση  των  Ελλήνων  δικαστών  και  εισαγγελέων  δεν  διαθέτει  την  κατάλληλη  εθνική,  πολιτική  και  νομική  κατάρτιση,  την  ευφυΐα  και  την  θέληση    να  υποστηρίξει,  με  νομικά  επιχειρήματα,  τα  συμφέροντα  του  ελληνικού  λαού,  τουτέστιν  και  τα  ουσιαστικά  συμφέροντα  των  ιδίων  των  δικαστών.  Το  ελληνικό  δικαστικό  σύστημα  αδυνατεί,  για  εγγενείς  λόγους,  να  κάνει  την  υπέρβαση,  την  υπέρβαση  βέβαια  που δεν  κάνει  και  ο  ίδιος  ο  λαός.  Το  ελληνικό  δικαστικό  σύστημα  σύγκειται  από  άτομα  που  πηγάζουν  από  τον λαό.  Είναι  σαρξ  εκ  της  σαρκός  του.  Γιατί  ο  μέσος  Έλληνας  δικαστής να  είναι  καλύτερος  από  τον  μέσο  Έλληνα  πολίτη;   Δεν  βλέπετε  το  ανήκουστο,   ότι  γραμματέας  του  αγράμματου,  αδούλευτου  και  προδότη εφιάλτη  Τσίπρα  έγινε  μία  τέως  πρόεδρος  του  Αρείου  Πάγου;  Υπάρχει  πιο  έσχατη  κατάπτωση;  

Το ΣτΕ απέρριψε χθες  τις προσφυγές ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών – Το σκεπτικό της απόφασης.

Με το σκεπτικό ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να ελεγχθεί δικαστικά διότι άπτεται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις πρόσφυγες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας και 13 ακόμη Παμμακεδονικών Ενώσεων της ομογένειας (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Μελβούρνη-Βικτώρια), της Κίνησης Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου και του δικηγόρου Γεωργίου Κόκκα κατά της συμφωνίας.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις, δηλαδή η τελική συμφωνία των Πρεσπών, όπως και οι επιστολές με τις οποίες ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νικόλαος Κοτζιάς συναίνεσε στην έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, δεν μπορούν να ελεγχθούν από το ΣτΕ.
Ένα μέλος της Ολομέλειας, μειοψήφησε, υποστηρίζοντας ότι οι προσβαλλόμενες πράξεις υπόκειται στον έλεγχο του ΣτΕ.
Σύμφωνα με το ΣτΕ, οι προσβαλλόμενες πράξεις δεν μπορούν να ελεγχθούν καθώς «συνιστούν καθεαυτές πράξεις διαχειρίσεως της πολιτικής εξουσίας στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής και συνδέονται ευθέως με τη διαχείριση των διεθνών σχέσεων της χώρας». Ως εκ τούτου, συνεχίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «έχουν κυβερνητικό χαρακτήρα, μη υποκείμενες στον ακυρωτικό έλεγχο του ΣτΕ».
Ωστόσο, όπως επισημαίνει το ΣτΕ οι προσβαλλόμενες πράξεις μπορεί να έχουν επιπτώσεις σε συνταγματικά προστατευόμενα ατομικά δικαιώματα ή σε πολιτικά δικαιώματα ή ακόμα να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις σε ιδιώτες. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν ατομικές νομικές ενέργειες (αγωγές, προσφυγές, κ.λπ.) στα δικαστήρια.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ4 σχόλια :

 1. Η ΘΑΝΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
  Η κ. Θάνου γιατί εγκαταλείπει το νομικό γραφείο του πρωθυπουργού, σε μια κρίσιμη στιγμή για τον Τσίπρα, καθώς έρχονται εκλογές;
  Συνεδρίαση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων το 2009. Ομιλία κ. Θάνου:
  «Οι συνταξιούχοι δικαστές δεν θα πρέπει να επισκέπτονται κομματικά και άλλα γραφεία και να αποδέχονται νέες θέσεις, ειδικά καλά αμειβόμενες όπως του επικεφαλής ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής. Οι συνταξιούχοι δικαστές θα πρέπει να διαφυλάσσουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια αλλά κυρίως το κύρος και την αξιοπιστία του δικαστικού συστήματος. Οι καρέκλες του προεδρείου (του Αρείου Πάγου και της ένωσης δικαστών), είναι τιμητικές και δεν προσφέρονται ως εφαλτήριο για άλλες επιδιώξεις. Τα μέλη του προεδρείου δεν επιτρέπεται μετά τη λήξη της θητείας τους να αποδέχονται άλλες θέσεις, όπως π.χ. του προέδρου Ανεξάρτητης Αρχής».
  «Όχι στην αποδοχή θέσεων σε ανεξάρτητες αρχές από συνταξιούχους δικαστές, γιατί μπορεί να κατηγορηθούν ότι αποδέχονται πολιτικό πατρονάρισμα ή ακόμα ότι εμπλέκονται σε σκιώδεις επιχειρηματικές συναλλαγές».
  Σημερινή απάντηση Βασιλικής Θάνου: «Δεν θα μπορεί κανείς να με βγάλει από τη θέση που θα διοριστώ, παρά μόνο αν παραιτηθώ η ίδια».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Ο ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ (ΣΑΡΙΑ). ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
  Καταδικαστική απόφαση κατά της Ελλάδος εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΑΔ), που έκρινε παράνομη την υποχρεωτική εφαρμογή της Σαρία και ως εκ τούτου, δίνει τη δυνατότητα στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης να προσφεύγει στα κοινά Ελληνικά δικαστήρια και τον Ελληνικό Αστικό Κώδικα
  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ομόφωνα ότι με την υποχρεωτική εφαρμογή του ισλαμικού θρησκευτικού νόμου (Σαρία) «υπήρξε παραβίαση του άρθρου 14 (απαγόρευση των διακρίσεων) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σε συνδυασμό με το άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου αριθμ. 1 (προστασία της ιδιοκτησίας).
  Μόνο στην Ελλάδα υποχρεωτική η χρήση της Σαρία
  Μάλιστα, ανάμεσα στις διαπιστώσεις τους, οι δικαστές του ΕΔΑΔ επισημαίνουν ότι η Ελλάδα ήταν, την περίοδο εκείνη, η μόνη χώρα στην Ευρώπη που τότε εφήρμοζε υποχρεωτικά το δίκαιο της Σαρία σε ορισμένους πολίτες, ενάντια στις επιθυμείς τους. «Αυτό, είναι ιδιαίτερα προβληματικό, διότι η εφαρμογή του νόμου της Σαρία οδήγησε σε μια κατάσταση επιζήμια για τα ατομικά δικαιώματα μιας χήρας που είχε κληρονομήσει την περιουσία του συζύγου της σύμφωνα με τους κανόνες του Αστικού Δικαίου». Πλέον, με νόμο που ψηφίζεται, η εφαρμογή της Σαρία είναι εθελοντική.
  Το δικαίωμα των ανθρώπων που ανήκουν στη μειονότητα της Θράκης να υπάγονται στα κοινά δικαστήρια και τον Αστικό Κώδικα επιβεβαίωσε με πανηγυρικό τρόπο, και κυρίως ομόφωνα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην υπόθεση Molla Sali κατά Ελλάδας, καταδικάζοντας την Ελλάδα για παραβίαση της αρχής της μη διάκρισης καθώς και προσβολή του δικαιώματος στην ιδιοκτησία. Το συνταγματικό δικαίωμα της πρόσβασης σε έννομη προστασία από το φυσικό δικαστή και όχι από τον ιεροδίκη για τους συμπολίτες μας που ανήκουν στη μειονότητα δεν ήταν καθόλου αυτονόητο για τις ελληνικές κυβερνήσεις επί δεκαετίες. Αλλά και οι δικαστές, μάλιστα του Αρείου Πάγου, ακολουθούσαν μια πατερναλιστική λογική: Προέκριναν δυστυχώς συστηματικά την επιβολή της Σαρία, την εφαρμογή δηλαδή του θρησκευτικού δικαίου, «για το καλό» των μελών της μειονότητας, ακόμα και ενάντια στη θέλησή τους. Το ερώτημα είναι γιατί τέτοια εμμονή;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. .
  .
  ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΪΛ
  .
  .
  ΑΚΡΩΣ ΥΠΕΡ – ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ
  .
  .
  .
  Ι ΜΑΖΗΣ : ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ – ΕΠΙΣΗΜΗ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=perfF5jKB2w
  .
  Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκ 2018
  .
  Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ
  .
  ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΥΠΩΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΝΟΥ
  .
  ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ
  .
  ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ
  .
  ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ! ! !
  .
  .
  ΜΙΛΑΕΙ ΟΤΙ – Τ Ω Ρ Α –
  .
  ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ,
  .
  ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗ – Τ Ω Ρ Α –
  .
  Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
  .
  ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ Η ΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΕΙΩΝ
  .
  .
  – Τ Ω Ρ Α –
  .
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
  .
  .
  – Τ Ω Ρ Α –
  .
  ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
  .
  ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΗΕ ,
  .
  ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ , ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ,
  .
  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ,
  .
  .
  – Τ Ω Ρ Α – ΠΑΝΤΟΥ
  .
  ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ
  .
  Η – Ε Ρ Μ Η Ν Ε Ι Α – ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
  .
  ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΕΙΩΝ
  .
  ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ
  .
  ΜΕ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ …………………
  .
  – SOS – ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ
  .
  ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ
  .
  ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ .
  .
  – Τ Ω Ρ Α –
  .
  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ,
  ΡΑΪΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
  .
  .
  .
  .

  ΥΣ.
  .
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ
  .
  ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
  .
  ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
  .
  ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ , ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΕΣ ,
  .
  .

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ……..
  .
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. .
  .
  ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Ι. ΜΑΖΗ
  .
  σταυρουλα ραϊκου
  .
  ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΑ ΚΥΡΙΕ Ι. ΜΑΖΗ
  .
  Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΧΕΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑ !
  .
  ΤΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ …………
  .
  ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΕΤΕ !
  .
  Η ΟΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΣΑΣ !
  .
  ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
  .
  ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ,
  .
  ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΕΔΩ
  .
  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ
  .
  ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ! .
  .
  Ι ΜΑΖΗΣ : ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ – ΕΠΙΣΗΜΗ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=perfF5jKB2w
  .
  ΥΣ.
  .
  ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ ΕΤΣΙ ΚΥΡΙΕ Ι. ΜΑΖΗ
  ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ……………….
  .
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...