Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: "Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ( ; ) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ΛΕΩΝΙΔΕΣ Ή ΩΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ...


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 40 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ
ΖΑΕΦ: "ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

Ο Ζάεφ χθες στα Σκόπια τόνισε: «Δεν θα είμαστε Βόρεια Μακεδονία, αλλά Μακεδονία». Είπε ακόμα ότι οι πολίτες «δεν θα είναι βόρειο-Μακεδόνες», αλλά «Μακεδόνες».
Απλά πράγματα.
Θα είναι Μακεδόνες, θα μιλάνε Μακεδονικά και η χώρα τους θα είναι Μακεδονία.
Αυτά συμφώνησαν ο Τσίπρας και οι σύντροφοι από τον ΣΥΡΙΖΑ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ;
Η δήλωση του Καμμένου για τους ισχυρισμούς Ζάεφ:

«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης "συμφωνίας των Πρεσπών". Ο αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο».
ΤΟ  ΑΡΘΡΟ  ΤΟΥ  ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ

"Δεν φταίει ο Ζάεφ, η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει τα όσα λέει για "μακεδονική" γλώσσα και έθνος.
Τελικά αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία. 
Εδώ και μήνες, και πριν υπογραφεί η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγαμε και γράφαμε ότι θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα να αναγνωρίσει την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας και εθνικής ταυτότητας, και ότι κάτι τέτοιο, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική μας ενότητα, ακόμα και την ίδια την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Κι αυτό γιατί με την αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και εθνικής ταυτότητας για τους κατοίκους των Σκοπίων, δεν μπορεί η Ελλάδα να αρνηθεί στους Έλληνες πολίτες που μιλούν ένα αντίστοιχο γλωσσικό ιδίωμα ότι αυτό δεν είναι «μακεδονική» γλώσσα, ούτε να τους αρνηθεί ότι είναι «εθνικά Μακεδόνες», όπως δεκαετίες τώρα παλεύουν να αναγνωριστούν, χωρίς επιτυχία.
Τώρα λοιπόν, με την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στη Φλώρινα, την Πέλλα, την Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, την Ημαθία και τη Δράμα, σε πρώτη φάση σε «φροντιστήρια». Σε δεύτερη φάση, όταν θα έχουν αναγνωριστεί ως «μακεδονική μειονότητα» μέσα στην Ελλάδα, θα απαιτήσουν τη διδασκαλία της μητρικής «μακεδονικής» γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση.
Αυτά ήταν προφανή πολύ πριν υπογραφεί η Συμφωνία, και αυτός είναι ο λόγος που εκφράσαμε επανειλημμένα και με κάθε δυνατό τρόπο τις αντιρρήσεις και τις ενστάσεις μας στην υπογραφή της.
Το τι μας έσυραν και με ποιους χαρακτηρισμούς μας έλουσαν οι υποστηρικτές της Συμφωνίας, δεν είναι ανάγκη να το αναφέρουμε εδώ. Όμως το γνωρίζουμε εδώ και δεκαετίες ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να υπηρετείς την πατρίδα και να υπερασπίζεσαι τα εθνικά δίκαια και συμφέροντα στη σημερινή Ελλάδα. Γιατί εκείνοι των οποίων τα συμφέροντα αντιστρατεύεσαι είναι ανήθικοι, αμείλικτοι και αναιδέστατοι.
Πάμε τώρα στις δηλώσεις που έκανε ο Ζάεφ, απαντώντας σε βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO που ρωτούσαν τι θα γίνει με την υποτιθέμενη «μακεδονική» μειονότητα σε Βουλγαρία και Ελλάδα.
Ο… μετριοπαθής Ζόραν Ζάεφ τούς αράδιασε με υπερηφάνεια τα εξής για το τι αλλάζει με τη συμφωνία των Πρεσπών για τους «Μακεδόνες» στην Ελλάδα: «Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι θαυμάσιο. Ας αναρωτηθούμε τι κάνουμε γι’ αυτούς εδώ και 27 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς, κάναμε κάτι γι’ αυτούς; Η επίλυση αυτού του προβλήματος που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας».
Συνεχίζοντας, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είπε: «Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στη Ελλάδα να μάθουν τη μακεδονική γλώσσα – μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν, ήταν ένα θέμα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη Μακεδονία. Έχουμε μια ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά να απομακρύνουμε τα σύνορα».
Μετά τις δηλώσεις αυτές ξέσπασε σάλος στην Ελλάδα, λες και ο Ζάεφ είπε κάτι που δεν ήταν γνωστό.
Μα αυτό ακριβώς λέγαμε τόσον καιρό, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών και η αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και εθνικής ταυτότητας θα χρησιμοποιηθεί από τους εν Ελλάδι σλαβόφωνους που επιδιώκουν εδώ και χρόνια την αναγνώριση γλώσσας και ταυτότητας.
Μάλιστα, σε άρθρο μας που δημοσιεύτηκε την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας, γράφαμε τα εξής:
«Δυστυχώς, στη συμφωνία με τα Σκόπια, που υπογράφει ο Έλληνας πρωθυπουργός την ώρα που διαβάζει ο αναγνώστης αυτές τις γραμμές, η Ελλάδα όχι μόνο δεν πήρε τίποτα, αλλά έδωσε τα πάντα.
»Τη στιγμή που δεν υπάρχει γεωγραφική Μακεδονία, γλώσσα και ταυτότητα, με την επαίσχυντη αυτή συμφωνία τα αναγνωρίζουμε, αποδυναμώνοντας την εθνική άμυνα και ασφάλεια της Ελλάδας στη Θράκη και δημιουργώντας προϋποθέσεις ακόμα και διαμελισμού της πατρίδας μας.
»Ιδού οι αποδείξεις. Καταρχάς, η Ελλάδα, προτού υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία, έπρεπε να αναζητήσει και να βρει την απάντηση στο εξής ερώτημα: Γιατί οι Σκοπιανοί, και όλοι εκείνοι που βρίσκονται από πίσω τους, επιμένουν σε κάτι που και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν τους ανήκει; Γιατί επιμένουν στο όνομα Μακεδονία, τη μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, τη στιγμή που γνωρίζουν ότι η περιοχή τους δεν είναι Μακεδονία, ότι η γλώσσα τους είναι η βουλγαρική και ότι οι ίδιοι είναι Σλαβοβούλγαροι;
»Η απάντηση είναι απλή. Γιατί θέλουν να διεκδικήσουν τις περιοχές που διεκδικούσαν στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, στις οποίες κατοικούσαν πληθυσμοί που μιλούσαν την ίδια γλώσσα μαζί τους. Πρόκειται για περιοχές των νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών και Δράμας, όπου υπάρχουν χωριά των οποίων οι κάτοικοι μιλούν τη γλώσσα που η ελληνική κυβέρνηση, με την υπογραφή της συμφωνίας, αναγνωρίζει ως “μακεδονική”»...
Αυτά λέγαμε την ημέρα που υπογραφόταν η κατάπτυστη συμφωνία.
Και στην κυριολεξία, «πριν αλέκτορα φωνήσαι», δηλαδή πριν καν κυρωθεί από την Ελλάδα η συμφωνία αυτή, έχουν αρχίσει ήδη οι πρωτοβουλίες και οι κινήσεις σε Φλώρινα και Πέλλα για τη δημιουργία φροντιστηρίων «μακεδονικής» γλώσσας, ενώ οι φωνές των ψευδομακεδόνων να αναγνωριστούν ως «εθνικά Μακεδόνες», έχουν αρχίσει να ηχούν πιο γλυκά στ’ αυτιά εκείνων που μέχρι χθες ούτε ήθελαν να ακούσουν κάτι τέτοιο.
Συνοψίζοντας, κρούομε για άλλη μια φορά των κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση και τα κόμματα και τους καλούμε να αναλογιστούν το μέγεθος της προδοσίας που θα διαπράξουν αν τελικά φέρουν προς ψήφιση και κύρωση αυτήν την κατάπτυστη συμφωνία.
Η λύση δεν είναι ο Νίμιτς, στον οποίον κατέφυγε η ελληνική κυβέρνηση για να συνετίσει τον Ζάεφ.
Όταν κυρωθεί η συμφωνία αυτή από την Ελλάδα, τέτοια προβλήματα θα αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση επί δεκαετίες και αιώνες, αφού δίνουμε τη σφραγίδα της Μακεδονίας σε ένα κράτος το οποίο θα διεκδικεί τη μακεδονική ιστορία και πολιτισμό. Όταν θα έχει γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τότε δεν θα υπάρχει πλέον κανένας τρόπος να σταματήσουμε την καταστροφή.
Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει τώρα, και η λύση του προβλήματος πρέπει να επιδιωχθεί στην εξής βάση: Δεν υπάρχει γεωγραφική Μακεδονία, γλώσσα και εθνότητα.
Οποιαδήποτε άλλη λύση θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην Ελλάδα και τον ελληνισμό γενικότερα, ενώ θα οδηγήσει σε αλλαγή της παγκόσμιας ιστορίας, αφού οι Σκοπιανοί ως κράτος με το όνομα Μακεδονία, που κατοικείται από «Μακεδόνες» που ομιλούν τη «μακεδονική» γλώσσα, βήμα-βήμα θα διεκδικήσουν την «πατρότητα» της μακεδονικής ιστορίας και πολιτισμού.

Ας αναλογιστούν οι πολιτικοί αν με την υπογραφή και την ψήφο τους θέλουν να πάρουν μια θέση στις δέλτους της ιστορίας ως Λεωνίδες ή ως Εφιάλτες".

http://www.pontos-news.gr/article/187668/den-ftaiei-o-zaef-i-symfonia-ton-prespon-ftaiei


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

8 σχόλια :

 1. ΖΑΕΦ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ: "ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΑΘΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ".
  Ο Ζάεφ έγραψε στην ιστοσελίδα του στο ιντερνέτ στα βουλγάρικα των σκοπιανών: "Αλέξη, έλα στην Μακεδονία, να σου μάθω μακεδονικά".
  Ο Αλέξης δεν απάντησε ακόμη. Φήμες που κυκλοφόρησαν αναφέρουν ότι είναι βαθειά μέσα του πολύ ευτυχισμένος από την ευκαιρεία που του δίνει ο Ζάεφ και είπε στην γυναίκα του ότι θα βαλθεί να μάθει τα "'μακεδονικά" καλύτερα από τα αγγλικά.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΖΑΕΦ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ: "Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ македонскиот етнички и културен идентитет, ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ".

  Ο Ζάεφ λέει: "Ποτέ ο Τσίπρας δεν αναφέρθηκε σε σλαυική ταυτότητα για μας. Αφησε ελεύθερα να έχουμε μακεδονική ταυτότητα. Μόνο στο όνομα της χώρας μας ήθελε να λεγόμαστε Βόρεια Μακεδονία, και αυτό μόνο και μόνο για να περάσει αυτήν την συμφωνία πιο εύκολα στην χώρα του. Ἡ Ἑλλὰς πῆρε erga omnes τὸ ὄνομα καὶ ἐμεῖς πήραμε τὴν erga omnes ταὐτότητα, ἐνῶ τὴν ἴδια στιγμὴ καὶ ἡ ταὐτότης τῶν Μακεδόνων ποὺ ζοῦν στὴν Ἑλλάδα ἔχει διασφαλισθῆ από τόν Τσίπρα".
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ: "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΙ ΖΑΕΦ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ. Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ".
  Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας απείλησε τα Σκόπια με «βέτο» σε ΕΕ και ΝΑΤΟ εάν επιμείνουν στη «μακεδονική» γλώσσα
  Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, διαμήνυσε στον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ να μην καταχράται το θέμα της «μακεδονικής» γλώσσας γιατί δεν θα του δοθεί η δυνατότητα να εντάξει τη χώρα του στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με σαββατιάτικη ανακοίνωση του βουλγαρικού κόμματος VMRO-BND, όπως αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο.
  Η αντίδραση προήλθε από τη δήλωση του Ζόραν Ζάεφ ενώπιον του κοινοβουλίου της πΓΔΜ, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα αναγνωρίζει την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας και ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει.
  Όπως τονίζει ο Καρακατσάνοφ, «η Συμφωνία των Πρεσπών δεν δημιούργησε τεχνητά δικαιώματα, δηλαδή, αυτή η μακεδονική γλώσσα, που δεν αναγνωρίζεται από κανέναν ως επίσημη γλώσσα, να θεωρηθεί νόμιμη στην επικράτεια ολόκληρης της Βόρειας Μακεδονίας».
  Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, ο αρχηγός του VMRO-BND λέει ότι:
  «Ο Ζόραν Ζάεφ αύριο μπορεί να ζητήσει την πλήρως αναγνωρίσιμη ως βουλγαρική διάλεκτο (σ.σ. εννοεί τη σλαβική διάλεκτο «μακεδονίτικα»), να μελετηθεί και να παρουσιασθεί και στη χώρα μας ως ξένη γλώσσα, κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο και προκλητικό».
  Ο Καρακατσάνοφ προσθέτει ότι το έργο της βουλγαρικής-σκοπιανής επιτροπής για τα ιστορικά θέματα, πηγαίνει προς μια κατεύθυνση που δεν είναι υπέρ της ιστορικής αλήθειας, καθώς οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι θέλουν να «επιβεβαιώσουν μια ψεύτικη ιστορική εκδοχή» σε αυτήν.
  «Οι (σλαβο)μακεδονικές περιοχές είναι βουλγαρικές και αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ, προσθέτοντας ότι «δεν θα ανεχθώ ανθρώπους να λένε αόριστες απόψεις με αντίστροφη ανάγνωση της ιστορίας, που θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, σε βάρος της Βουλγαρίας και του ιστορικού δικαίου, μπάζοντας μάλιστα από το παράθυρο τη μακεδονική γλώσσα».
  Ο Καρακατσάνοφ τόνισε ότι εάν προχωρήσει έτσι η κατάσταση θα ζητήσει από τη Βουλγαρία να μην υποστηρίξει την ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΛΑΟ ΚΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΓΛΩΣΣΑ. ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ. ΠΟΙΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ;

  Καρακατσάνοφ: «Η Μακεδονικό γλώσσα δεν αναγνωρίζεται πουθενά ως επίσημη γλώσσα. Μόνο στο έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας την αποκαλούν γλώσσα. Ο Ζάεφ θα μπορούσε να απαιτήσει αυτή η βουλγαρική διάλεκτος να κηρυχθεί ως επίσημη ξένη γλώσσα στη Βουλγαρία, και αυτό είναι απαράδεκτη πρόκληση».
  Ο Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ , ηγέτης του βουλγαρικού ΕΜΕΟ που είναι αντιπρόεδρος και υπουργός άμυνας στην κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ, δήλωσε ότι ο Ζάεφ, άρα και ο προδότης της χώρας του Τσίπρας: «πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την αναγνώριση ύπαρξης μακεδονικής γλώσσας, αν δεν θέλει να χάσει κάθε πιθανότητα ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».
  Η Βουλγαρία δεν αναγνωρίζει το ούτε τον «μακεδονικό λαό» ούτε την «μακεδονική γλώσσα» .
  Η ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΛΑΟ ΚΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΓΛΩΣΣΑ. ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ. ΠΟΙΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 5. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΣΙΠΡΑ.
  Γιαννιτσά, 8 Δεκ. 2018
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Την 7η Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της προδοτικής «Συμφωνίας» των Πρεσπών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η διαδικασία άρχισε με μακρά, ψιθυριστή αγόρευση της εισηγήτριας Συμβούλου Επικρατείας, κ Αικ. Χριστοφορίδου κι έτσι ένα μεγάλο μέρος της ακροαματικής διαδικασίας δεν ακούστηκε από το κοινό και τους συνηγόρους. Η πρόεδρος κ. Αικ. Σακελλαροπούλου διηύθυνε μέσα σε κλίμα έντασης, προσπαθώντας να μειώσει την διάρκεια αγόρευσης των συνηγόρων κατά της «Συμφωνίας». Στην αίθουσα δημιουργήθηκε πρόσθετη ένταση, όταν το κοινό χειροκρότησε μία εκ των συνηγόρων μας. Η πρόεδρος διέκοψε την δίκη, αποχώρησαν οι δικαστές και ζητήθηκε να φύγει το κοινό. Ο κόσμος παρέμεινε ακλόνητος και η πρόεδρος αναγκάστηκε να επανέλθει και να συνεχίσει την διαδικασία.
  Ο συνήγορος κ. Χρήστος Παπασωτηρίου κατακεραύνωσε και αποδόμησε την «Συμφωνία των Πρεσπών» αποδεικνύοντας την αντισυνταγματικότητα και την ακυρότητά της, καταγγέλλοντας ότι: καταργεί την λαϊκή κυριαρχία που προβλέπει το Σύνταγμά μας, συνιστά σφετερισμό εξουσίας, παραβιάζει την διεθνή νομολογία και τη Σύμβαση της Βιέννης, ειδικά την διεθνή αρχή της ισότητος. Τέλος κατέθεσε συγκεκριμένα δεδικασμένα του Συμβουλίου Επικρατείας με τα οποία αποδεικνύονται παλαιότερες παρεμβάσεις του επί βλαπτικών κυβερνητικών νομοθετημάτων.
  Η κα Ειρήνη Μαρούπα τόνισε ότι αυτή η υπόθεση για τους δικαστές είναι η σημαντικότερη της ζωής τους, καθώς απειλείται η απόσχιση της Μακεδονίας μας και ο διαμελισμός της Ελλάδος. Είπε ότι ο κ. Κοτζιάς δεν είχε καμία εξουσιοδότηση από το Υπουργικό Συμβούλιο ή την Βουλή να υπογράψει και συνεπώς η πράξη του είναι εξόχως παράνομη, ενώ εκκρεμεί εναντίον του μήνυση για εθνική προδοσία που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή. Ανέφερε ότι η «Συμφωνία» καταργεί την ελληνική κυριαρχία στην Μακεδονία μας, θίγει ανεπανόρθωτα τα δικαιώματα των μοναδικών Μακεδόνων Ελλήνων, και βασίζεται σε διεθνώς γνωστά ψεύδη. Κατήγγειλε ακόμη ότι η «Συμφωνία» πρέπει να καταργηθεί αμέσως και όχι όταν θα έχει επιφέρει ανεπανόρθωτες καταστροφές στη χώρα μας. Κάλεσε το δικαστήριο να πάρει θέση επί της ουσίας και να μην κρίνει βάσει του τύπου. Είπε ακόμη ότι «οι δικαστές δεν μπορούν να κρίνουν ερήμην του λαού». Έκλεισε λέγοντας ότι η χώρα μας απειλείται με μία καταστροφή ανάλογη της Μικρασιατικής η οποία κατέληξε στην Δίκη των έξι. Επακολούθησαν χειροκροτήματα και η προαναφερθείσα διακοπή.
  Τεράστια αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι αγορεύσεις των δύο δικηγόρων της κυβέρνησης οι οποίες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δικαιολογήσουν όλες της ενέργειες των κ. κ. Κοτζιά και Τσίπρα, προβάλλοντας το παντελώς αστήρικτο, ότι οι διεθνείς συνθήκες της χώρας μας δεν κρίνονται. Και, ενώ η πρώτη διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουν τα σύνορα της Ελλάδος γιατί είναι εξασφαλισμένα από διεθνής συνθήκες, με πιο γνωστή αυτή του Βουκουρεστίου, η δεύτερη είπε το πρωτάκουστο ότι δεν υπήρχαν σύνορα μεταξύ Ελλάδος και πρώην Γιουγκοσλαβίας ή Σερβίας μετά το 1913, και τα έθεσε τώρα η «Συμφωνία των Πρεσπών». Το κλίμα για την κυβέρνηση δεν είναι καλό καθώς πολλοί εκ των δικαστών δείχνουν συγκλονισμένοι και αντίθετοι με την «Συμφωνία». Είναι βέβαιο ότι το σώμα αμφιταλαντεύεται. Στην εκδίκαση παρευρέθηκε ο δικηγόρος κ.Δημήτριος Γαρούφας ως εντεταλμένος εκπρόσωπος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
  Ο αγώνας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση, όσος χρόνος και αν απαιτηθεί και με οποιεσδήποτε συνθήκες.
  Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική!
  Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
  Τάτσιος Γεώργιος Κωστίκα Άννα
  antibaro.gr/
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΣΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΤΟΥ 1944 ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ, στο Περιστέρι, στο Άσυλο Κοκκινιάς, στα Τουρκοβούνια, στα διυλιστήρια της Ούλεν στο Γαλάτσι, (στον περίβολο των οποίων βρήκαν μαρτυρικό θάνατο πάνω 300 άνθρωποι), στην Κυψέλη, στο Δρουγούτι, στον Υμηττό, στην Καισαριανή, στον Βύρωνα, στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω, στα Λατομεία Κοπανά πάνω από την Ηλιούπολη, στο Γ΄ Νεκροταφείο, ως τον Απρίλιο του 1945 , οπότε σταμάτησαν οι έρευνες και οι εκταφές, είχαν αναγνωριστεί μόνο 5.000 πτώματα (από τους 45.000 δολοφονημένους Αθηναίους) που εξετάστηκαν από τους ιατροδικαστές. Από αυτά τα 3.300 ήταν τα πτώματα των θυμάτων της ΟΠΛΑ, που βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους ακρωτηριασμένα.
  Ανάμεσα σ' αυτούς περιλαμβάνονταν 275 κληρικοί, 239 εκπαιδευτικοί, 120 ιατροί και 264 εργάτες συνδικαλιστές.
  ΕΡΩΤΗΣΗ: το υπουργείο Παιδείας, το υπουργείο Υγείας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η ΓΣΕΕ, έκαναν ποτέ ένα μνημείο γι αυτούς. Έγινε ποτέ προσκλητήριο νεκρών. Αφιερώθηκε μία ημέρα στα σχολεία γι αυτούς τους ανθρώπους.
  Τι ήταν αυτοί οι Έλληνες;
  Αναλώσιμοι;
  Εξοντώθηκαν με φρικτά βασανιστήρια από τους κομμουνιστές και μεις τους ξεχάσαμε;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΕΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ. ΠΟΙΑ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ;
  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΛΑΟ ΚΑΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΓΛΩΣΣΑ.
  Ο Ζάεφ δήλωσε: «η συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαιώνει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας, μας το επιβεβαίωσε και ο έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας και πλέον δεν έχει κανένας το δικαίωμα να αμφισβητήσει αυτό».
  Ο Ζάεφ κυκλοφορούσε χθες με πακέτα μάρκας τσιγάρων με την ονομασία "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".
  Απάντηση του Βούλγαρου: σε ανάρτηση στο Facebook, ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ Karakachanov έγραψε ότι «τα εδάφη της πΓΔΜ ήταν βουλγαρικά, κάτι που είναι ένα ιστορικό γεγονός και ως εκ τούτου δεν θα επιτραπούν συμβιβασμοί με την ιστορία της Βουλγαρίας».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΕΠΙΝΟΗΘΗΚΕ ΤΟ 1945. ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ».

  Ο Βούλγαρος αντιπρόεδρος Καρακατσάνοφ τις τελευταίες ώρες έχει κάνει νέες δηλώσεις στα ΜΜΕ της Βουλγαρίας, που κάνουν τον προδότη Τσίπρα να στραβομουτσουνιάζει. Διέταξε το ΑΠΕ να μην τις μεταδώσουν. Απεναντίας με τις δηλώσεις του Ζάεφ ο προδότης Τσίπρας χαμογελάει ευχαριστημένος .
  Ζάεφ, όπως μετέδωσε το Radio Free Europe : «Είμαι Μακεδόνας, μιλάω μακεδονικά, αυτό είναι δικαίωμά μου, είναι ευρωπαϊκή αξία, περιμένω όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να αποδεχτούν και να σεβαστούν τις ευρωπαϊκές αξίες. Συμφωνήσαμε να μοιραστούμε την κοινή ιστορία και να συνεχίσουμε να συζητάμε στο πνεύμα της φιλίας, για να οικοδομήσουμε σχέσεις καλές γειτονίας».
  Καρακατσάνοφ : «Η βόρεια Μακεδονία είναι γεωγραφικός προσδιορισμός που καλύπτει επικράτεια της Βουλγαρίας. Ο Ζάεφ μπορεί να θέλει υφαρπάξει αύριο μια παρόμοια βουλγαρική διάλεκτο ως επίσημη ξένη γλώσσα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Πρόκειται για πρόκληση. Μίλησα με τον πρωθυπουργό Μπορίσοφ σχετικά με την χειραγώγηση, την οποία συνεχίζει να κάνει η «Μακεδονία» σχετικά με την ιστορία μας. Εδώ και μήνες έχω δώσει παραδείγματα παραχάραξης των ιστορικών γεγονότων. Διάβασα τις δηλώσεις του Ζάεφ στο κοινοβούλιο της «Μακεδονίας» για τη «μακεδονική» γλώσσα. Η γλώσσα αυτή επινοήθηκε το 1945. Διάβασα ότι θα ζητήσουν να αναγνωριστεί ως γλώσσα και στη Βόρεια Ελλάδα. Ποιες είναι οι εγγυήσεις ότι δεν θα ζητήσουν μετά να αναγνωριστεί ως γλώσσα και στη Βουλγαρία; Φτάνουν αυτά τα κόλπα».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...