Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018

ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣΗ αδελφή του Κατσίφα:

"Μας προσβάλλουν το θρησκευτικό μας συναίσθημα, την ιστορία μας,  τις ρίζες μας,  το αρχαιοελληνικό μας πνεύμα, πέθαναν οι παππούδες μας  εδώ σε αυτά τα χώματα.  Δώσανε μάχες εδώ και  δεν τους παρατάμε.

Λέμε ΟΧΙ.

Γιατί αυτά τα χώματα είναι άγια, ο αδελφός μου είναι ιερομάρτυρας,  δεν είναι απλός μάρτυρας. Τον φάγανε και μαρτύρησε.
Όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες…  ταπείνωσαν  το σώμα του με βάρβαρο τρόπο με κτηνωδία".  

  Η  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΤΟΥ  ΝΕΚΡΟΥ  ΗΡΩΑ

     Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός δολοφονημένος από τα πυρά των Αλβανών αστυνομικών. 
Σήμερα έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες μνημόσυνο στη μνήμη του. 
Συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και Έλληνες από διάφορες περιοχές συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά του και κρατώντας ελληνικές σημαίες έψαλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από τον τάφο του, ενώ δεν σταμάτησαν να φωνάζουν το σύνθημα «Ζήτω η Βόρειος Ήπειρος».


             ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΚΑΤΣΙΦΑΣ


                                 ΑΘΑΝΑΤΟΣΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ  Υ.Γ.


Ανακοίνωση της κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο 08.12.2018 20:00

Η σημερινή ημέρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, σε χωριά και πόλεις της Βορείου Ηπείρου, στον μεθοριακό σταθμό της Κακκαβιάς, καθώς και του Μαυροματίου θύμιζε μέρες του 1994.
Τότε η αλβανική κυβέρνηση με πρόεδρο τον Σαλί Μπερίσα είχε εξαπολύσει πόγκρομ κατά του βορειοηπειρωτικού πληθυσμού.
Σήμερα οι Αλβανικές αρχές έδειξαν μεγάλη σκληρότητα για ένα μνημόσυνο. Οι 8 στους 10 που προσπάθησαν να περάσουν από την συνοριακή διάβαση της Κακκαβιάς δεν μπόρεσαν να περάσουν επειδή οι αλβανικές αρχές δεν το επέτρεψαν. Σε δεκάδες άτομα τους δηλώθηκε εγγράφως πως είναι ανεπιθύμητοι και θεωρούνται επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια της Αλβανίας (!!). Εκατοντάδες άτομα στοιβάχτηκαν για ώρες σαν σαρδέλες σε αίθουσα μέχρι να ανακριθούν όλοι και να αποφασίσουν οι Αλβανοί αστυνόμοι για την τύχη τους. Σε δεκάδες άτομα, μεταξύ αυτών και επώνυμοι, έγιναν προσαγωγές και παρέμειναν επί ώρες στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων Αγίων Σαράντα και του Αργυροκάστρου. Ο Έλληνας γενικός πρόξενος στο Αργυρόκαστρο έδωσε αγώνα για να μπορέσει να πετύχει την απελευθέρωσή τους και για αυτό αξίζει συγχαρητήρια.
Ένας Έλληνας αστυνομικός, συνοδός βουλευτή, συνελήφθη και είναι πλέον υπόδικος επειδή οπλοφορούσε. Παρά το ότι το δήλωσε και του επετράπη να εισέλθει στην Αλβανία με όπλο.
Στο Αργυρόκαστρο Αλβανοί, κάποιας άγνωστης μέχρι σήμερα «Πατριωτικής Ένωσης» διαδήλωναν κατά της Ελλάδος. Στην Κακκαβιά οι Αλβανοί εξάντλησαν την σκληρότητά τους. Το ίδιο όμως και η μητέρα Ελλάδα η οποία υποδέχτηκε τα παιδιά της που γύριζαν προς το ελληνικό φυλάκιο διωγμένοι από τους Αλβανούς. Διαδήλωναν και κλείσανε τον δρόμο. Η μητέρα Ελλάδα τους δέχθηκε με ματ και δακρυγόνα. Ο Έλληνας αναπληρωτής ΥΠΕΞ από την Μόσχα όπου βρίσκεται βρήκε τον χρόνο να παρέμβει μόνο και ειδικά υπέρ δυο δημοσιογράφων, για τους οποίους ζήτησε να τους επιτρέψουν την διέλευση προς την Αλβανία.
Η επίσημη Ελλάδα, η κυβέρνηση, ο πολιτικός κόσμος έδειξαν ανεπάρκεια, ανοχή, αδιαφορία. Καμία δήλωση, καμία ενέργεια. Τίποτα! Με εξαίρεση τον κ. πρόξενο. Και όσο δεν γίνεται τίποτα η Αλβανία θα κάνει ότι θέλει.

Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου
3 σχόλια :

 1. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ8 Δεκεμβρίου 2018 - 9:22 μ.μ.

  .
  ΑΘΑΝΑΤΟΣ !
  .
  ΑΘΑΝΑΤΟΣ !
  .
  ΑΘΑΝΑΤΟΣ !
  .
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ !
  .
  Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !
  .
  ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ !
  .
  ΤΙΜΗΣΕΣ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ! ! !
  .
  ΕΙΘΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΡΩΪΚΗ ΣΟΥ ΘΥΣΙΑ !
  .
  ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ .............
  .
  .
  ΚΑΛΗΝ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ..........
  .
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΦΑ. «ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ 2018». Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ
  Τιμή στον ήρωα Κωνσταντίνο Κατσίφα προσέφεραν οι καταδρομείς κατά την διάρκεια της άσκησης «Σταυραετός 2018».  Στα βήματα του θρυλικού Γρηγόρη Αυξεντίου και των παλληκαριών του στα ιερά χώματα του Μαχαιρά βάδισαν το βράδυ του Σαββάτου οι έφεδροι καταδρομείς, στο πλαίσιο της άσκησης «Σταυραετός 2018».

  Η άσκηση διοργανώθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων και περιελάμβανε καταδρομικές αποστολές, τις οποίες ανέλαβαν να εκτελέσουν τετραμελή περίπολα μάχης.

  Τα αποτελέσματα της άσκησης κατέδειξαν το υψηλό φρόνημα και τις επιχειρησιακές ικανότητες των εφέδρων, οι οποίοι αφιερώνουν τον προσωπικό τους χρόνο για να εκπαιδευτούν, ώστε να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστούν την πατρώα γη.

  Αρνούμενοι να λησμονήσουν όσους έπεσαν για τη ιδανικά του Ελληνισμού, οι συμμετέχοντες αφιέρωσαν την άσκηση στον ηρωομάρτυρα Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος δολοφονήθηκε από το αλβανικό καθεστώς.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1940. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ
  Να’ μουν πούλι να πέταγα,
  να πήγαινα τ’ αψήλου,
  ν’ αγνάντευα την Ήπειρο
  τη δόλια τη Χειμάρρα,
  πώς πολεμούν τ’ αδέρφια μας,
  μαζί με τα παιδιά μας

  Τις πρωινές ώρες, της Κυριακής 22ας Δεκεμβρίου 1940 τα πρώτα τμήματα του 6ου Συντάγματος Πεζικού (της Κορίνθου),το οποίο διοικούσε ο Συνταγματάρχης Παναγιώτης Ζαλαχώρης άρχισαν να εισέρχονται στην πόλη της Χειμμάρρας, από την οποία οι Ιταλοί είχαν αποσυρθεί εσπευσμένα το βράδυ του Σαββάτου , για να μην περικυκλωθούν, μετά την κατάληψη του αυχένα του Κούτσι δύο χιλιόμετρα νότια από το Τσίπι, από τον οποίο περνούσε ο δρόμος προς τη Χειμμάρρα.
  Πολλοί ντόπιοι Έλληνες, όπως ο Θανάσης Κούστας, ο Αντώνης Κοκκαβέσης, ο Σάββας Πρίφτης, ο Πολυμέρης Κολιάκης, ο Π. Μπολάνος, ο Ν. Μπελέρης, ο Γ. Δημογιάννης, ο Σ. Λυκόκας, ο Γ. Μπρίγκος,ο Γ. Δήμας, ο Δ. Ζώτος,ο Ν. Ντούκος, Γρ. Πρίφτης, ο Π. Γκόρος αλλά και η ατρόμητη Κηπαριώτισσα Αναστασία Σάββα Οδήγησαν τους έλληνες στρατιώτες στην πόλη. Η είσοδος του Ελληνικού Στρατού ανακοινωθηκε από τις Καμπάνες. Πρώτος μπήκε στην πόλη ο 10ος Λόχος του 6ου ΣΠ.
  Οι γαλανόλευκες βγήκαν στα παράθυρα και στα μπαλκόνια, και ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους. Η κατάληψη της Χειμμάρρας εορτάστηκε με λαμπρότητα στην υπόλοιπη Ελλάδα, και με απόφαση της κυβέρνησης, ορίστηκε τριήμερος σημαιοστολισμός όλων των δημοσίων κτηρίων.
  Η κατάληψη της πόλης οδήγησε στην ανύψωση του φρονήματος των ελληνικών στρατευμάτων αλλά και του ελληνικού λαού. Η γραμμή του μετώπου αναπτύχθηκε από τον Σκουταρά, στα βόρεια της Χειμάρρας μέχρι την κορυφή Αυγό των Ακροκεραυνείων. Εκεί ψηλά στα Ακροκεραύνεια, στα χιόνια, ο στρατός μας πέρασε όλον τον χειμώνα του 1940-41 και επιβίωσε μέσα σε σκαμμένα λαγούμια στην πλαγιά του βουνού.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...