Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018

Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΒΑΡΒΑΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ. ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ. ΗΜΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΚΛΕΒΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ! "Κώστας Σημίτης: «Είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα προσφύγει ξανά σε δανεισμό από την ΕΕ». 
(Σημείωση:  δάνεια,  δάνεια  και  πάλι  δάνεια.  Αυτό  επιθυμούν  διακαώς  οι  πολιτικοί  μας.  Να  μην  μπορούμε  να  σηκώσουμε  κεφάλι  ποτέ.  Σκύβε  ραγιά  και  πλήρωνε  τους  τοκογλύφους).


Ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος συνέδεσε ολόκληρη την πολιτική του πορεία με τη διασφάλιση της θέσης της Ελλάδας στον πυρήνα της ΕΕ, αναλύει, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», το ταραχώδες κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη. Υποστηρίζει την ανάγκη διαμόρφωσης μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής που να ταιριάζει στις σύγχρονες συνθήκες υπέρβασης των συνόρων όχι την επανάκτηση από κάθε χώρα της χαμένης αυτονομίας της.

«Στην Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Αναπόφευκτη συνέπεια θα είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης» 

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΚΟΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ: "Δεν είναι τα πρόσωπα που καθορίζουν τις εξελίξεις αλλά οι κοινωνικο-οικονομικές δυνάμεις κάθε χώρας, οι επιδιώξεις, τα συμφέροντα, τα οράματά τους".

Ο κανονισμός της ΕΕ 472/2013 ορίζει: «Τα κράτη-μέλη παραμένουν υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα, εφόσον δεν έχει εξοφληθεί το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής που έχει ληφθεί». Με απλά λόγια, συνεχίζονται οι έλεγχοι και οι παρεμβάσεις.
Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η χώρα θα εξακολουθήσει να δανείζεται – γιατί τα πλεονάσματα τα οποία θα παράγει δεν θα αρκούν για να χρηματοδοτήσει την οικονομία και να εξοφλεί τις δόσεις αποπληρωμής προηγούμενων χρεών. Κατά τον δανεισμό από τις αγορές, δεν θα ισχύει η αρχή (όπως υπονοείται από την κυβέρνηση) «θα μπορούμε να δανεισθούμε ό,τι ποσό θέλουμε με όποιο επιτόκιο θέλουμε». Το επιτόκιο δεν θα κυμαίνεται από 1% ως 2%, όπως συμβαίνει στα δάνεια που παραχωρήθηκαν στο πλαίσιο των μνημονίων. Το επιτόκιο του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έφθασε το 4,35%, έναντι 0,57% του γερμανικού στις 18 Δεκεμβρίου. Θα είναι ανώτερο του 4% και σύμφωνα με τις εξελίξεις μπορεί να καταστεί απαγορευτικό για δανεισμό – 6% και περισσότερο. 
Στην Ευρωπαϊκή Ενωση θεωρείται βέβαιο ότι η Ελλάδα μετά το 2018 θα προσφύγει γρήγορα στον δανεισμό από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Αναπόφευκτη συνέπεια θα είναι η επιβολή νέων όρων στην οικονομική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης.

Όσον αφορά το (ΚΛΕΦΤΟ)ΠΑΣΟΚ, πράγματι στελέχη μας, αδιαφορώντας για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, εκμεταλλεύθηκαν κατά ανεπίτρεπτο τρόπο τις θέσεις τους για προσωπικό όφελος.

"Ο Τσοχατζόπουλος ήταν το δεξί χέρι του Ανδρέα Παπανδρέου στο κόμμα, υπουργός από το 1985 σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠαΣοΚ και αναπληρωτής του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της ασθένειας του πρωθυπουργού. Ο κ. Παπαντωνίου είχε διατελέσει υπουργός Εθνικής Οικονομίας από το 1994 και υφυπουργός για αρκετά χρόνια. Οταν επελέγησαν στην κυβέρνησή μου ως υπουργοί, δεν ήταν γνωστή οποιαδήποτε παράνομη πράξη τους. Η συμμετοχή τους ήταν αυτονόητη. Ο κ. Τσοχατζόπουλος εκπροσωπούσε ένα ισχυρό ρεύμα στο ΠαΣοΚ, στελέχη του οποίου σήμερα κατέχουν θέσεις ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο στην εκλογή του πρωθυπουργού όσο και στην εκλογή του προέδρου του κόμματος ήρθε δεύτερος με μικρή διαφορά από μένα. Ο κ. Παπαντωνίου ήταν ένας πετυχημένος υπουργός με πολύ καλή γνώση της Ενωσης και με πολλά θετικά σχόλια από υπουργούς της Ενωσης".ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...