Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018

ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
Δελτίο των 11

Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας
 
Tο μακεδονικό ζήτημα εμφανίστηκε τον 19ο αιώνα, «πάγωσε» το 1913, και «ξεπάγωσε» το 1941, κάτω από νέες συνθήκες. Μπήκε πάλι «στο ψυγείο» το 1954, και επέστρεψε στο προσκήνιο  με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991. Οι ρίζες  του, ωστόσο, βρίσκονται αφενός στην Αγία Πετρούπολη, και στους πολιτικούς και διπλωματικούς σχεδιασμούς της τσαρικής Ρωσίας, και αφετέρου στην Βιέννη , όπου καλλιεργήθηκαν οι βλέψεις των διάσπαρτων Εβραίων, να αποκτήσουν πατρίδα.
H υπόθεση της Μακεδονίας δεν είναι «αγκάθι» και δεν είναι πρόβλημα.
Δίνουμε τον αγώνα για τον ελληνισμό και τη Μακεδονία 130 χρόνια, και όχι 17.
 Πολεμήσαμε με τους Βούλγαρους, τον Τσάρο, τον  Σιωνισμό, την κομμουνιστική διεθνή, τον Στάλιν, τον Τίτο και την ΣΝΟΦ. 

Ο αγώνας συνεχίζεται.


Η ουσία του «μακεδονικού τεχνάσματος» το οποίο δημιούργησαν, για διαφορετικούς λόγους, τόσο η ρωσική εξωτερική πολιτική όσο και η Αυστροουγγρική, βρίσκεται αφενός μεν στην αυθαίρετη χρησιμοποίηση, του «γεωγραφικού όρου» Μακεδονία για το σύνολο των διεκδικούμενων ευρωπαϊκών εδαφών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, μετά το συνέδριο του Βερολίνου, και αφετέρου στην χρησιμοποίηση του όρου «λαοί της Μακεδονίας» και «μακεδονικός λαός» αργότερα , για να περιγράψουν το σύνολο των κατοίκων, ανεξάρτητα από θρήσκευμα, γλώσσα και εθνική καταγωγή.

Ο λόγος για τον οποίο οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί εφηύραν την «γεωγραφική Μακεδονία» την οποία διαχώρισαν από την «ιστορική» Μακεδονία ήταν η επιθυμία να διατηρηθούν ως ενιαίο πολυεθνικό κράτος, τα ευρωπαϊκά εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Για το λόγο αυτό, εισήγαγαν τους πολιτικούς όρους , «Μακεδονία» και «Λαοί της Μακεδονίας», και μετά την ίδρυση της βουλγαρικής Εξαρχίας το 1870, για να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις τους, έβαλαν την Μακεδονία στην κλίνη του Προκρούστη, και την «τράβηξαν» για να περιλάβει την Θράκη και την Παλαιά Σερβία .

 Από το Παραμύθι της γεωγραφικής Μακεδονίας γεννήθηκε το «Μέγα προπαγανδιστικό Ψέμα» για τον «διαμελισμό» σε τρία εθνικά τμήματα της ενιαίας Μακεδονίας, με την συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913,τον οποίο υιοθέτησε η κομμουνιστική Διεθνής και επαναλαμβάνουν έκτοτε, όλοι οι αστοιχείωτοι «προοδευτικοί», «πεφωτισμένοι», «αριστεροί»,είτε ανήκουν στον ροζ πολτό, είτε στην πράσινη γλίτσα, είτε στο ΚΚΕ.
 Ταυτόχρονα, γεννήθηκαν από την κομμουνιστική Διεθνή, οι απολύτως αστήρικτοι, «γεωγραφικά» και ιστορικά, όροι της Αιγαιατικής Μακεδονίας, της Μακεδονίας του Βαρδάρη, και της Μακεδονίας του Πιρίν.

Στην συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν γίνεται καμιά άμεση ή έμμεση αναφορά στην γεωγραφική Μακεδονία η την «ιστορική» και ούτε αναφέρονται ποσοστά διανομής του Μακεδονικού χώρου. Η Ρωσία, επιθυμούσε να γίνει η «αυτόνομη Μακεδονία» εξάρτημα της Βουλγαρίας με όπλο την ταύτιση των «Μακεδόνων» με τους Βούλγαρους.
Ταυτόχρονα, η Αυστρουουγγαρία, της οποίας η διοίκηση ήταν γεμάτη από Εβραίους Φρανκιστές που είχαν «μεταλλαχθεί» σε καθολικούς, προσέβλεπε στην «εβραϊκή Θεσσαλονίκη» και επιθυμούσε μια πολυεθνική «αυτόνομη Μακεδονία» στην οποία θα κυριαρχούσε και θα διοικούσε το μεταλλαγμένο Ιουδαϊκό στοιχείο,και θα μπορούσαν να εγκατασταθούν οι Εσκενάζι της Κεντρικής Ευρώπης.

Τό σχέδιο υποστήριζαν και οι «σιωνιστές»,που στράφηκαν στην Μακεδονία πρώτα, καιμετά στην Κύπρο,και την Ουγκάντα πριν καταλήξουν στο σχέδιο «Παλαιστίνη». Στο παιχνίδι ,μπήκε μέσω των Βουλγάρων και των Αυστριακών και το Βατικανό, που θεώρησε την ενιαία, «Αυτόνομη Μακεδονία» ως ιδανικό χώρο για την ανάπτυξη της Ουνίας.

 Οι Βούλγαροι εθνικιστές μετά την εγκατάλειψη του σχεδίου « Μακεδονία» από την Τσαρική Ρωσία, συνέχισαν την προπαγάνδα και την συνεχίζουν ακόμη και σήμερα διαπληκτιζόμενοι με τα Σκόπια.

 Η προπαγάνδα του Βατικανού, των Εβραίων, και των Αυστριακών πέτυχε στην καθολική δυτική Ευρώπη να δημιουργήσει την εικόνα των «κακών εθνικιστών» Ελλήνων και Σέρβων, που κατέστρεψαν «την πολυεθνική Μακεδονία».

 Για κάποιο περίεργο λόγο, η βουλγαρική εθνικιστική προσπάθεια, έχει καταγραφεί περισσότερο σαν αντίσταση στην επιθετική πολιτική Αθήνας και Βελιγραδίου. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε η προπαγάνδα της Κομμουνιστικής Διεθνούς, η οποία κληρονόμησε την ρωσική προπαγάνδα αλλά και την εβραϊκή προπαγάνδα που είχε διαδοθεί μέσω του σοσιαλιστικού κινήματος. Η αλήθεια είναι, ότι «γεωγραφική Μακεδονία» , ανεξάρτητη και διαφορετική από την «ιστορική Μακεδονία» , δεν υφίστατο το 1878, δεν υφίσταται σήμερα, και δεν υπήρξε ουδέποτε.

Τα όρια, ,της ιστορικής και γεωγραφικής Μακεδονίας, της μόνης Μακεδονίας, συμπίπτουν στην γραμμή Αχρίδας-Μοναστηρίου- Κρούσοβου -Γευγελής- Στρώμνιτσας-Πρίλαπου-Μελενίκου.

 Η Μακεδονία ήταν το βασίλειο των Μακεδόνων.
Και οι Μακεδόνες ήσαν αρχαίοι Έλληνες.

Αλλά, μετά από  χρόνια επαναλαμβανόμενης προπαγάνδας, το τρικ της διαφοροποίησης των όρων «γεωγραφική » και «ιστορική » Μακεδονία,  έχει εδραιωθεί και οι περισσότεροι στην Ευρώπη αλλά και στα Σκόπια, πιστεύουν ότι
ο ήλιος ανατέλλει από την Δύση. 


Το Βατικανό, μαζί με τους Εβραίους του Κότελ, υπηρέτησε και υποβοήθησε την άνοδο του βουλγαρικού εθνικισμού χειροτονώντας και στέλνοντας βούλγαρους Ουνίτες ιερείς.
Στα μέσα του 19ου αιώνα στις κατοικούμενες από βουλγάρους περιοχές υπήρχαν τρείς Ουνίτικες ενορίες , που είχαν συνδεθεί με το βουλγαρικό «εθνικιστικό» κίνημα και την χειραφέτηση από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.
Οι Καθολικοί "εθνικιστές" έλεγαν  ότι στο Πατριαρχείο , «κυριαρχούσαν οι Ελληνες», που ασκούσαν "φιλο-Ελληνική επιρροή στον σλαβικό πληθυσμό που ζούσε στη Θράκη και τη Μακεδονία".

Στις 6/18 Δεκεμβρίου 1860, ο Ντράγκαν Τσάνκοφ, (βουλγαρικά: Драган Киряков Цанков), ο οποίος εκπαιδεύτηκε από τους Ιησουίτες, και ήταν δημόσιος υπάλληλος της Οθωμανικής Διοίκησης, παρέδωσε προς τον Παπικό Αποστολικό Νούντσιο στην Κωνσταντινούπολη, ένα υπόμνημα υπογεγραμμένο από «τη βουλγαρική πνευματική και κοσμική διανόηση», που ζητούσε την ίδρυση βουλγαρικής αυτοκέφαλης εκκλησίας κάτω από την σκέπη του Πάπα.

Ο Τσάνκοφ, που έγινε ο πρώτος Φιλελεύθερος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας το 1880 , είχε εκδώσει  στην Κωνσταντινούπολη
ένα χρόνο πριν , το 1859,  την εφημερίδα, «Βουλγαρία», με χρηματοδότηση από την Γαλλική προπαγάνδα με την οποία  υποστήριζε ότι η εκκλησιαστική Ένωση των Βουλγάρων με τη Ρώμη ήταν η μόνη λύση για τη Βουλγαρία και τους Βουλγάρους.

Το σκηνοθετημένο διάβημα του πράκτορα Τσάνκοφ, έγινε δεκτό από τον Πάπα Πίο IX, ο οποίος χειροτόνησε τον Αρχιμανδρίτη Ιωσήφ Σοκόλσκι ως αρχιεπίσκοπο της Ουνίτικης Βουλγαρικής εκκλησίας, την οποία ενέκριναν και οι Οθωμανοί.

Το κίνημα για την ένωση με τη Ρώμη κέρδισε αρχικά περίπου 60.000 οπαδούς, αλλά, μετά την εφεύρεση της Βουλγαρικής Εξαρχίας τουλάχιστον τα τρία τέταρτα από αυτούς επέστρεψαν στην σχισματική βουλγαρική  "ορθόδοξη" εκκλησία το 1870. 


 Ο  ΠΡΑΚΤΩΡ  ΤΣΙΠΡΑΣ


Δεν υπάρχει κανένα «συνωμοσιολογικό αφήγημα», περί «ανταλλαγής» της περικοπής των συντάξεων με το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και ο «οικολογικός» αγωγός TAP, ήταν οι όροι στο προεκλογικό συμβόλαιο του Αλιέκσι με τους Αμερικανούς.
Ο πράκτωρ Τσιπρέσκου δεν αντάλλαξε το όνομα της Μακεδονίας με τις συντάξεις, αλλά είχε αποστολή την αναγνώριση της Μακεδονίας, της Μακεδονικής γλώσσας και του Μακεδονικού λαού.

Ο πράκτωρ Τσιπρέσκου έγινε πρωθυπουργός στην Ελλάδα από τους Αμερικανούς για να περάσει ο αμερικανικός «οικολογικός» αγωγός αερίου και για να μπει η Μπουγιουρουμού στο ΝΑΤΟ. Είχε συμβόλαιο. 
Ο πράκτωρ Ντιμιτρόφ ήταν πρέσβης το 2008, και σαν διαπραγματευτής ενημέρωνε τους συνδέσμους τις Cia για τα προθέσεις του τότε πρωθυπουργού Γκρούεφσκι και του τότε προέδρου Τσερβενκόφσκι. Και μετά τον έκαναν υπουργό. 
Για τα «δικαιώματα» της «Μακεδονικής» μειονότητας στην γλώσσα της μας είχε ενημερώσει από το 2008 η Αμερικανίδα εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα κυρία Γκέι ΜακΝτούγκαλ, που όργωσε κυριολεκτικά την Μακεδονία ψάχνοντας για την «Μακεδονική μειονότητα». Τότε είχε ενημερώσει την μητέρα του αδελφού της.

Την 1η Δεκεμβρίου 2008, ο «ντονμέ» ισραηλίτης Μάθιου Μπράιζα είχε δηλώσει στον μακαρίτη Λάμπρο Παπαντωνίου: «Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. ΦΙΛΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΩ «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ»

Επειδή ο Νωθρός δεν εισάκουσε την φιλική συμβουλή ανατράπηκε, και ήρθε ο πράκτορας Αλιέκσι με τα πακέτο. Αγωγός και τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...