Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΝΟΥΝ F-35 ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΙΝΟΥΝ S-400 ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΙΝΟΥΝ LEOPARD ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΣΑΓΕΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΙΜΑΜΗ. ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 1974, ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΜΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ: «ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΤΕ».Κίσσινγκερ προς Φορντ το 1974: «Ας πάρουν οι Τούρκοι το 1/3 της Κύπρου».


Η  ΕΛΛΑΔΑ  ΤΟΥ  ΤΣΙΠΡΑ  ΣΕ  ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ  ΤΥΠΟΥ  ΙΩΑΝΝΙΔΗ  - ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ

Χοντρό «δούλεμα» από Ρώσο πρεσβευτή: «H Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχεί για τους τουρκικούς S-400 - Είναι αμυντικό όπλο».  Από  το  Pronews.
 Χοντρό "δούλεμα" έριξε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα, Α.Μασλόφ, καθώς τόνισε πως "η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ανησυχεί διότι οι τουρκικοί S-400 είναι... αμυντικό όπλο και όχι επιθετικό!"
Πιο αναλυτικά, ο πρέσβης της Ρωσίας ανέπτυξε τις ιδιαίτερες σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία σε οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό και γεωπολιτικό επίπεδο, τονίζοντας ότι η «Τουρκία είναι μια μεγάλη γειτονική χώρα της Ρωσίας με την οποία οι σχέσεις της Μόσχας κρίνονται πολύ ικανοποιητικές».
Με περισσότερους από 5 εκατ. Ρώσοι τουρίστες να επισκέπτονται κάθε χρόνο την Τουρκία και την αναμενόμενη πώληση του συστήματος S-400, ο κ. Μασλόφ υπογράμμισε ότι "η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ανησυχεί καθώς οι S-400 είναι «αμυντικό και όχι επιθετικό όπλο». 
Αναφερόμενος στον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε ότι "η λειτουργία του θα συμβάλει στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην νοτιοανατολική Ευρώπη ενώ τόνισε ότι για πιθανή επέκτασή του και σε ελληνικό έδαφος απαιτείται οικονομική αξιολόγηση από τις εμπλεκόμενες εταιρίες και σαφείς εγγυήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν θα εμποδίσει την επέκταση και τη μελλοντική λειτουργία του αγωγού".
Και πρόκειται φυσικά για "δούλεμα" καθώς η τουρκική Αεράμυνα  εξοπλισμένη με το Triumph θα έχει τη δυνατότητα προσβολής των μαχητικών της ΠΑ δυνητικά και εάν εξοπλιστεί με το βλήμα 40N6 από αποστάσεις της τάξης των 400 χλμ.
Το υποθετικό τόξο που θα μπορεί να καλύπτει το σύστημα εάν είναι τοποθετημένο στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, προκαλεί δέος. Χρησιμοποιώντας τους πυραύλους 40N6E μπορεί να ελέγξει ια περιοχή μέχρι την Καβάλα στα δυτικά και κινούμενο νοτιότερα περνά πάνω από την Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο στο κεντρικό Αιγαίο για να καταλήξει καλύπτοντας την Λέσβο στη Χίο!
Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί μια από τις δύο κύριες τοποθεσίες που πρόκειται να αναπτυχθεί με την άλλη να είναι η περιοχή της Άγκυρας. Από την Κωνσταντινούπολη πάντως το S-400 θα μπορεί να προστατεύει στις κρίσιμες ναυτικές εγκαταστάσεις (ναυπηγεία, ναυστάθμους) που διατηρεί το τουρκικό  Ναυτικό στη Θάλασσα του Μαρμαρά όπως και τις αεροπορικές βάσεις του Εσκισεχίρ, του Μπαλικεσίρ και της Μπαρντίμα μεταξύ άλλων.
Από την Άγκυρα τo S-400 καλύπτει όλη την κεντρική Τουρκία φτάνοντας μέχρι τις ακτές της Μεσογείου.
Η τοποθέτηση ενός πλήρους συστήματος για παράδειγμα στη Σμύρνη για την προστασία του εκεί ναύσταθμου ουσιαστικά «κλειδώνει» όλο το κεντρικό Αιγαίο φτάνοντας η εμβέλεια των πυραύλων του έως και 40 χλμ. δυτικά από τη Κόρινθο!
Με άλλα λόγια αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την 114ΠΜ στην Τανάγρα θα είναι αμέσως στόχοι του συστήματος, ενώ τα βλήματα θα μπορούν να φτάσουν μέχρι και στην 111ΠΜ στην Νέα Αγχίαλο.
Φυσικά ούτε λόγος για τα readiness που θα επιχειρούν από την 135 Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο ή την 130 ΣΜ στη Λήμνο. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα το έργο των μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ γίνεται εξαιρετικά δύσκολο σε σημείο που καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της εξεύρεσης αντιμέτρων.
Επιπλέον, ο Ρώσος πρεσβευτής τόνισε πως η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών για την μετονομασία της γείτονος χώρας σε "Βόρεια Μακεδονία" δεν πρόκειται να επηρεάσει τις ρωσο – ελληνικές σχέσεις, υπογράμμισε ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ. 
Σε ενημέρωση Ελλήνων δημοσιογράφων με αφορμή τη συμπλήρωση 190 διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες, ο κ. Μασλόφ επανέλαβε την θέση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Σερκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με τον οποίον η Ρωσία (σ.σ μια από τις πρώτες χώρες στον κόσμο που αναγνώρισε τη γείτονα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας) «δεν είναι αντίθετη με μια νέα ονομασία και όποια συμφωνία υπάρξει ανάμεσα στις δύο χώρες και κατοχυρωθεί στο Σύνταγμα της πΓΔΜ θα γίνει σεβαστή από τη Ρωσία». 
Σύμφωνα με τον πρέσβη της Ρωσίας η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και η συνάντησή του με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν το αποκορύφωμα ενός πολύ επιτυχημένου έτους στις διμερείς σχέσεις.
«Η Ελλάδα είναι ένας ιδιαίτερος εταίρος στο πλαίσιο τους αμοιβαίου σεβασμού και των συμφερόντων. Συμπληρώνονται 190 χρόνια διπλωματικών σχέσεων και το 2019 θα είναι έτος ρωσικής γλώσσας και λογοτεχνίας στην Ελλάδα και ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας στη Ρωσία», υπογράμμισε ο κ. Μασλόφ, τονίζοντας τη συμφωνία Αθήνας - Μόσχας για τα εγκαίνια δύο νέων επίτιμων προξενείων στη χώρα μας, σε Ναύπλιο και Αλεξανδρούπολη. 
Ο Ρώσος πρεσβευτής αναφερόμενος στις οικονομικές σχέσεις των δύο κρατών έκανε λόγο για συνεχή αύξηση του διμερούς εμπορίου και των επενδύσεων, με το παράδειγμα της Ελούντας στην Κρήτη, καθώς και στους 850.000 Ρώσους τουρίστες που επισκέφθηκαν το 2018 την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για μεταφορά τεχνογνωσίας από την Ελλάδα στους τομείς της ιχθυοκαλλιέργειας και των γαλακτοκομικών προϊόντων. 
Αναφορικά με το εμπάργκο σε ελληνικά προϊόντα που έχει επιβάλει η Ρωσία, ο κ. Μασλόφ υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εξαίρεση, καθώς το εμπάργκο αποτελεί τη ρωσικά απάντηση στις «παράνομες» (όπως τις χαρακτήρισε) κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία. 
Μόσχα: Η αγορά Patriot από την Τουρκία δεν επηρεάζει την πώληση των S-400
Η πώληση στην Τουρκία των αμερικανικών αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση τη συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας που αφορά τις πωλήσεις των συστοιχιών S-400 στην Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Οι δυο αυτές πωλήσεις είναι ξεχωριστές, στη δεδομένη περίπτωση υλοποιούμε εκείνες τις συμφωνίες που έχουμε με τους Τούρκους εταίρους. Τo σχέδιο και το συμβόλαιο για τους S-400 βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης και θα συνεχισθεί» δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας στο ερώτημα αν η απόφαση των ΗΠΑ να πωλήσουν συστήματα Patriot στη Τουρκία θα έχει αντίκτυπο στις συμφωνίες της Ρωσίας με την Άγκυρα.
Ο Πεσκόφ σχολιάζοντας δημοσιεύματα μερικών δυτικών ΜΜΕ τα οποία, επικαλούμενα πηγές, έγραψαν ότι η Τουρκία έχει υποσχεθεί στους Αμερικανούς πρόσβαση του τεχνικού τους προσωπικού στα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400, υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν έχει λόγους να μην εμπιστεύεται την Τουρκία, η οποία ανέλαβε την υποχρέωση να μη μεταβιβάσει σε τρίτους στοιχεία που αφορούν τους S-400.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι κατά κανόνα η στρατιωτική και τεχνολογική συνεργασία της Ρωσίας με άλλες χώρες προϋποθέτει την ύπαρξη νομικών δεσμεύσεων, βάσει των οποίων απαγορεύεται η αποκάλυψη ευαίσθητων πληροφοριών, που σχετίζονται με την εν λόγω συνεργασία.
«Τέτοιου είδους δεσμεύσεις έχει και η τουρκική πλευρά. Για αυτό δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην εμπιστευθούμε του Τούρκους εταίρους μας» κατέληξε ο Πεσκόφ.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι το Στέητ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot στην Τουρκία αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στα τέλη Νοεμβρίου ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ιμπραγκίμ Καλίν, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να αγοράσει τα αμερικανικά αντιαεροπορικά συστήματα Patriot σε περίπτωση που υπάρξει μια καλή πρόταση εκ μέρους της Ουάσιγκτον. Ο Καλίν είχε πει επίσης ότι η Τουρκία « αγοράζει τα συστήματα αυτά για αμυντικούς λόγους και δεν προτίθεται νε επιτεθεί σε κανέναν».
Tον Δεκέμβριο του 2017 ο πρόεδρος της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ είχε δηλώσει ότι οι S-400 θα πωληθούν στην Τουρκία έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Τουρκία είναι το πρώτο κράτος μέλος του ΝΑΤΟ που θα αγοράσει συστοιχίες πυραύλων S-400.


Προκλητικό το Βερολίνο στα συνεχή διαβήματα της Κύπρου για τα τουρκικά Leopard στα κατεχόμενα: «Δεν απαντάμε»!
Στο κενό, ή καλύτερα στον "γκρεμό"  φαίνεται να πέφτουν τα συνεχή διαβήματα της κυπριακής Κυβέρνησης προς το Βερολίνο για τη μεταφορά, από τους Τούρκους, τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης γερμανικής κατασκευής, τύπου Leopard, στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Κύπρου "Σημερινή" , η Λευκωσία έχει εγείρει το θέμα σε πολλαπλά επίπεδα -και «με κάθε ευκαιρία»- στη γερμανική πλευρά, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει οιαδήποτε, επί της ουσίας, αντίδραση.
Με δήλωσή του στην κυπριακή εφημερίδα  ο Κύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου επιβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση «έχει προβεί σε σειρά διαβημάτων προς το Βερολίνο και συνεχίζει να κρατά το θέμα ανοικτό».
Ωστόσο, η γερμανική πλευρά αποφεύγει να σχολιάσει, αν και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ήγειρε το θέμα στο πιο υψηλό επίπεδο, στην ομιλία του ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περασμένη εβδομάδα.
Κύπρος και Γερμανία βρίσκονται σε επαφή και διερευνούν το θέμα της μεταφοράς, από την Τουρκία, γερμανικών αρμάτων μάχης τύπου Leopard στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αλλά μέχρι εκεί, με το Βερολίνο να συνεχίζει την ίδια προκλητική του στάση, για να μην "συγχύσει" το σύμμαχό του Ερντογάν.
«No comment» από τους Γερμανούς
Παρ’ όλα αυτά,  απόπειρα επικοινωνίας της εφημερίδας με  την γερμανική Πρεσβεία στη Λευκωσία,  κατέληξε στο να εισπράξει ένα… μεγαλοπρεπές «No comment», όπερ μεθερμηνευόμενον εστί, «δεν σχολιάζουμε», «δεν γνωρίζουμε», «δεν μας αφορά το θέμα» ουσιαστικά δεν απαντούμε.
Οιοδήποτε και από τα τρία κι αν συμβαίνει, δηλοί την πρόθεση της γερμανικής πλευράς να μη δώσει προεκτάσεις στο θέμα, δεδομένης της πρόσφατης βελτίωσης του κλίματος στις γερμανοτουρκικές σχέσεις, με την υπογραφή, μάλιστα, συμφωνιών αμυντικής συνεργασίας, που αφορούν, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση των γερμανικής κατασκευής αρμάτων Leopard του τουρκικού στρατού, καθώς και την άρση του «παγώματος» πώλησης νέων γερμανικών αρμάτων μάχης στην Τουρκία.
Συγκεκριμένα, τη θέση της γερμανικής Κυβέρνησης για την κάθοδο των τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης Leopard στην κατεχόμενη Κυθρέα επιχείρησε να καταγράψει η «Σημερινή», επικοινωνώντας την περασμένη Τετάρτη (12 Δεκεμβρίου) με τη γερμανική πρεσβεία στη Λευκωσία.
Το αίτημα της εφημερίδας να λάβει  προφορικές ή γραπτές απαντήσεις σε πέντε ερωτήματα επί του θέματος, καταγράφηκε από τη συνεργάτιδα του Γερμανού Πρέσβη, που, όπως λέχθηκε, βρισκόταν σε σύσκεψη, ώστε να μεταβιβαστεί στον ίδιο. Τα ερωτήματα ήταν τα εξής:
1. Ήταν ενήμερη η γερμανική κυβέρνηση για τη μεταφορά των Leopard στην κατεχόμενη Κύπρο;
2. Δεν όφειλε η Τουρκία να ενημερώσει τη γερμανική εταιρεία για τη μεταφορά των αρμάτων σε άλλη χώρα;
3. Πώς σκοπεύει να αντιδράσει η Γερμανία για τη μεταφορά των Leopard από την Τουρκία στην Κύπρο; Έχετε προβεί σε διαβήματα;
4. Βρίσκεστε σε επικοινωνία με την κυπριακή Κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα;
5. Τι προβλέπει η γερμανική νομοθεσία για τέτοιες περιπτώσεις;
Το πρωί της Πέμπτης (13 Δεκεμβρίου), η συνεργάτις του κ. Franz Josef Kremp επικοινώνησε με την κυπριακή εφημερίδα για να πει ορθά κοφτά ότι δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο θέμα.
Η απάντηση επί λέξη ήταν ένα "ξερό": «No comment» (Ουδέν σχόλιον).
ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΚΤΑΚΤΟ. Οι ΗΠΑ «σκύβουν το κεφάλι» στον Ερντογάν: Αποσύρουν όλες τις δυνάμεις από Συρία και εγκαταλείπουν τους Κούρδους!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Συρία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αποσύρουν το σύνολο των δυνάμεών τους από τη Συρία και όχι μόνο από το βόρειο τμήμα της χώρας. Σύμφωνα με πηγές, επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ Τραμπ- Ερντογάν.
Το Ισραήλ τόνισε πως "σέβεται την απόφαση των ΗΠΑ". Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, διέταξε τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να αποσυρθούν εντελώς από τη Συρία, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.
Εξάλλου, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε ανάρτηση στο Twitter, στο ίδιο πνεύμα.
«Νικήσαμε τον ISIS στη Συρία, τον μοναδικό λόγο για να είμαστε εκεί κατά την διάρκεια της προεδρίας Τραμπ», έγραψε.
Όπως μάλιστα ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου στο CNN η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων θα είναι «πλήρης» και «ταχύτατη», θέλοντας να καταδείξει ότι θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα λίγων εβδομάδων.
Στη Συρία υπάρχουν περί τους 2.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς ειδικών δυνάμεων μέρος των καθηκόντων των οποίων είναι η εκπαίδευση των Κούρδων μαχητών, η προστασία του άμαχου κουρδικού πληθυσμού απο την Τουρκία όπως και η εκτέλεση επιχειρήσεων εναντίον της ISIS.
Οι πληροφορίες για την άμεση απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων και όπως είπαν Αμερικανοί επίσημοι αυτή πρόκειται να αρχίσει το «συντομότερο δυνατό».
Βέβαια η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων έχει να κάνει και με κάποια μυστική συμφωνία μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντ.Τραμπ και του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν και για αυτό το λόγο ο τελευταίος είχε πει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει θετικά την τουρκική επέμβαση ανατολικά του Ευφράτη.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΨΑΧΝΕΙ ΙΜΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΠΟΥ ΧΤΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ».

Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τη θέση ιμάμη για το τζαμί που πρόκειται να ανεγερθεί στο Βοτανικό κατόπιν σφοδρών πολιτικών πιέσεων από την Τουρκία.
«Η Ελλάδα ψάχνει για ιμάμη» είναι το σχετικό άρθρο της yeni akit η οποία λέει πως το ελληνικό υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων ψάχνει για τον ιμάμη της Ελλάδας προκειμένου αυτός να πιάσει δουλειά στο νέο τζαμί που κτίζεται στην Αθήνα.
Οι πιέσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν ήταν αφόρητες τα τελευταία χρόνια απέναντι στην Ελλάδα για την ανέγερση του τζαμιού, με αποτέλεσμα να ξεκινησει η κατασκευή του.
Μέχρι τώρα έχει κατασκευαστεί το κεντρικό κτίριο και συνεχίζονται οι εργασίες για τον περιβάλλοντα χώρο και για τον εξοπλισμό του.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά αυτό πρόκειται να είναι έτοιμο τον αρχόμενο Μάρτιο και έτσι το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων απηύθυνε πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για τη θέση του ιμάμη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, καλεί τους μουσουλμάνους που διαβιούν «νόμιμα» στην Αττική, και οι οποίοι επιθυμούν να υπηρετήσουν στη θέση του ιμάμη στο τζαμί Αθηνών, να υποβάλουν σχετική αίτηση.
Μάλιστα αυτοί πρέπει να έχουν άριστη γνώση του Κορανίου όσο και της αραβικής γλώσσας.
Η αίτηση και τα δικαιολογητικά συμμετοχής υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους στο κτίριο του υπουργείου από την προσεχή Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 2 μ.μ.
Στην πρόσκληση αναφέρονται τα τυπικά και επιθυμητά προσόντα, η προθεσμία, ο τόπος υποβολής της αίτησης, τα αναγκαία δικαιολογητικά και η διαδικασία επιλογής. Το διοικητικό συμβούλιο, αφού μελετήσει τους φακέλους των υποψηφίων και ύστερα από συνέντευξη μαζί τους, θα καταλήξει σε έναν κατάλογο υποψηφίων, τον οποίο θα υποβάλει στον υπουργό Κ.Γαβρόγλου.
Ο Γαβρόγλου θα έχει τον τελικό λόγο για το πρόσωπο του πρώτου ιμάμη του τζαμιού.
Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία για την κυβέρνηση
Οι ώρες λειτουργίας του τζαμιού
Όπως ορίζει η απόφαση του υπουργού Παιδείας, το ωράριο λειτουργίας του τζαμιού είναι «όλες τις ώρες και τις ημέρες, μισή ώρα πριν από την ώρα τέλεσης από τον ιμάμη της πρώτης προσευχής έως και μισή ώρα μετά την ώρα τέλεσης από τον ιμάμη της τελευταίας προσευχής. Κατά τη διάρκεια δε του ιερού μουσουλμανικού μήνα (Ραμαζάνι) και της εορτής της θυσίας του Αβραάμ, θα λειτουργεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως».
Επίσης, σύμφωνα με την ίδια απόφαση:
Ολοι οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα στο τζαμί , κατά τις ώρες λειτουργίας του και το πρόγραμμα των προσευχών του έτους, προκειμένου να ασκήσουν τα λατρευτικά καθήκοντά τους.
Oφείλουν να σέβονται τους θρησκευτικούς λειτουργούς και τους άλλους πιστούς, ανεξαρτήτως κλάδου του Ισλάμ, ιδίως δε εάν την ημέρα εκείνη το τζαμί έχει παραχωρηθεί σε κατ’ ιδίαν χρήση συγκεκριμένης θρησκευτικής κοινότητας που ζει στην Αττική.
Oι οργανωμένες θρησκευτικές κοινότητες που διαβιούν στην Αττική οφείλουν να απέχουν από οργανωμένες προσευχές τους τις ημέρες που το τζαμί έχει παραχωρηθεί σε συγκεκριμένη θρησκευτική κοινότητα που ζει στην Αττική, εκτός και εάν η τελευταία τους έχει προσκαλέσει.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...