Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ; ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΠΕΜΠΤΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ. 71% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΕΝΕ ΌΤΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΤΟ 66% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.


Κάλεσμα για την Μακεδονία - Ακυρώνουμε τη συμφωνία, τιμωρούμε την προδοσία, προβάλλουμε την αλήθεια, αναδεικνύουμε την ιστορία. 

Για έναν νέο Μακεδονικό Αγώνα. 

Οι πολίτες ήταν, είναι και θα είναι οι αποκλειστικοί προστάτες και υπερασπιστές του Ελληνισμού. 

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται και είναι αποφασισμένοι, μπορούν να στείλουν email στο stavros.kal@gmail.com δηλώνοντας την πρόθεσή τους, το ονοματεπώνυμο και την πόλη τους, και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε διαδικτυακές δράσεις και διαδικασίες.

Στην έρευνα, η οποία έγινε από τη Metron Analysis και παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά, στο ερώτημα αν η Συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδος ή όχι, το 71% απάντησε ότι δεν τα εξυπηρετεί, το 19% απάντησε ότι τα εξυπηρετεί και 10% δεν απάντησαν.
Στο ερώτημα αν «στις επόμενες βουλευτικές εκλογές σκέφτεστε να ψηφίσετε ένα από τα κόμματα που είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών ή ένα από τα κόμματα που είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών;» το 66% απάντησε ότι θα ψηφίσει κόμμα που είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών!
Στις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν την κύρωση της Συμφωνίας αποτυπώνονταν ήδη η τραγική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την επικράτεια, ενώ ειδικά στη Μακεδονία τα ποσοστά της Κουμουνδούρου κυμαίνονταν ανάμεσα στο 5% – 8%!
Tην ίδια στιγμή σοκαριστικά ήταν και τα στοιχεία που αφορούσαν τον ίδιο τον Τσίπρα σχετικά με την δημοφιλία του, καθώς για πρώτη φορά εν ενεργεία πρωθυπουργός, βρίσκεται πέμπτος σε ότι έχει να κάνει με τις θετικές απόψεις της κοινής γνώμης… ανταγωνιζόμενος (σε αρνητική δημοφιλία) μόνο τον Μιχαλολιάκο και τον Καμμένο.


ΤΟ  ΚΟΜΜΑ  ΤΩΝ  ΠΡΟΔΟΤΩΝ 


Σημείωση:  Το  ΣΥΡΙΖΑ,  αυτό  το  κόμμα  των  προδοτών,  φέτος  θα  γίνει  παρελθόν  για  την  Ελλάδα.  Πριν  φύγει  όμως  θα  έχει  καταφέρει  δολοφονική  μαχαιριά  στα  σπλάχνα  της  Ελληνικής  Πατρίδας.  Εάν  στις  ερχόμενες  εκλογές  αυτό  το  προδοτικό  μόρφωμα  πάρει  πάνω  από  3%,  θα  είναι  άλλη  μία  μεγάλη  αποτυχία  του  Ελληνικού  Λαού.  Μέχρι  3%  εχει  καλώς.  Ακόμη  και  στους  σπουδαιότερους  σύγχρονους  λαούς  τρεις  προδότες  σε  κάθε  εκατό  άτομα  είναι  ένας  ανεκτός  και  αντιμετωπίσιμος  πληθυσμός.

Κάλεσμα για την Μακεδονία - Ακυρώνουμε τη συμφωνία, τιμωρούμε την προδοσία, προβάλλουμε την αλήθεια, αναδεικνύουμε την ιστορία.

Μία εβδομάδα μετά την πράξη εθνικής μειοδοσίας από τη βουλή των προδοτών, η Μακεδονία παραμένει ζωντανή. Και θα παραμένει ζωντανή όσο υπάρχουν Ελληνίδες, Έλληνες και Φιλέλληνες που αγωνίζονται γι’ αυτήν.           
Πολίτες που κατάγονται από τη Μακεδονία, πολίτες των οποίων οι πρόγονοι πολέμησαν και υπερασπίστηκαν τα Μακεδονικά εδάφη, αλλά και όλοι οι Έλληνες ανεξαρτήτως γεωγραφικής καταγωγής οι οποίοι αναπνέουν ακόμα ελεύθερα και αγαπούν τη χώρα τους, οργανώνονται για να αντεπιτεθούν στους μαύρους προδότες που σκοπός τους είναι να αφανίσουν την Ελληνικότητα. 
Το παρόν κάλεσμα απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν να απελευθερώσουν την πατρίδα τους από ολόκληρο το πολιτικό ανθελληνικό προσωπικό (μηδενός κόμματος εξαιρουμένου), το οποίο είναι σύσσωμο και συστρατευμένο εναντίον της πατρίδας μας.
Το κάλεσμα απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι δεν δέχονται τους εκφυλιστικούς δεσμούς με τις εξωγενείς δυνάμεις που επιβουλεύονται την Ελλάδα. 
Το κάλεσμα απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν παραδώσει τις κομματικές ταυτότητες και θέτουν εαυτόν στον ιερό σκοπό του Ελληνισμού. Έναν σκοπό για τον οποίο σκοπεύουν να εργαστούν σκληρά και εθελοντικά. Με ομόνοια και πνεύμα συνεργασίας και δίχως κανέναν απώτερο προσωπικό στόχο. 
Για την προώθηση του μακεδονισμού που είναι αποκλειστικά Ελληνικός.
Για τη δημιουργία ενός εθνικού αναχώματος απέναντι στις μελλοντικές προδοσίες.

Για έναν νέο Μακεδονικό Αγώνα. 
Οι πολίτες ήταν, είναι και θα είναι οι αποκλειστικοί προστάτες και υπερασπιστές του Ελληνισμού. 
Όσες και όσοι ενδιαφέρονται και είναι αποφασισμένοι, μπορούν να στείλουν email στο stavros.kal@gmail.com δηλώνοντας την πρόθεσή τους, το ονοματεπώνυμο και την πόλη τους, και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε διαδικτυακές δράσεις και διαδικασίες.
Παράλληλα, θα διεξαχθεί συνάντηση το πρωί της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας για την εκκίνηση των δράσεων. Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες στην ανωτέρω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα βιντεοκλήσης.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Υ.Γ.


Έκθεση-καταπέλτης αμερικανικού  (ΕΒΡΑΪΚΟΥ;)  πανεπιστημίου για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα!
Ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς και οι 151 βουλευτές που ενέκριναν την προδοτική συμφωνία, διέπραξαν αθλιότητα μεγαλύτερη από το ηθικό και πολιτικό τους ύψος
·          
Διάσημο αμερικανικό πανεπιστήμιο διεξήγαγε έρευνα στην Ελλάδα και κατέληξε ότι το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν αναγνωρίζει τη μακεδονική μειονότητα που ζει στη Νότια Μακεδονία, όχι μόνο δεν επιτρέπει να διδάσκεται η μακεδονική γλώσσα στα σχολεία, αλλά καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα των Μακεδόνων και τους αντιμετωπίζει ως υπανθρώπους.

Η έρευνα του αμερικανικού πανεπιστημίου είναι καταπέλτης για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα καθώς το ελληνικό κράτος εκτός από τους Μακεδόνες καταπιέζει τους Τούρκους της Θράκης και τους τσάμηδες.
Η έκθεση καταλήγει ότι η αντιμετώπιση από την Ελλάδα της μακεδονικής μειονότητας είναι τόσο απάνθρωπη και κτηνώδης που έχει πάρει μορφή γενοκτονίας, και καλεί τους διεθνείς οργανισμούς να επέμβουν με όλα τα μέσα, ακόμα και με στρατιωτικά, για να αποτρέψουν τη γενοκτονία του μακεδονικού λαού από το ελληνικό κράτος.
Χαρίδημος Πένσας
·         ΥΓ1. Αυτή η έκθεση του αμερικανικού πανεπιστημίου είναι μια έκθεση από το μέλλον, ίσως μάλιστα και από το πολύ κοντινό.
·         ΥΓ2. Αυτή η έκθεση δεν διαφέρει από τις εκθέσεις των αμερικανικών πανεπιστημίων που οδήγησαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.
·         ΥΓ3. Και κατά την επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία τα αμερικανικά πανεπιστήμια εκπονούσαν μελέτες σύμφωνα με τις οποίες οι μειονότητες στην Ελλάδα καταπιέζονται πιο πολύ από τις μειονότητες στη Γιουγκοσλαβία.
·         ΥΓ4. Την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ήδη τουρκική την ανεβοκατεβάζουν διάφοροι «καλοθελητές».
·         ΥΓ5. Την ελληνική Μακεδονία άρχισαν ήδη να την αποκαλούν Νότια Μακεδονία οι δημοσιογράφοι της τηλεόρασης του ΣΥΡΙΖΑ!
·         ΥΓ6. Το κράτος της Ακροδεξιάς μέχρι σήμερα κουβάλησε πολύ νερό στο μύλο των Αμερικανών και γενικά των ΝΑΤΟϊκών. Αναγνώρισε «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και «μακεδονική γλώσσα» με διάφορους επίσημους τρόπους. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως παρέα με τους ΑΝΕΛ το τερμάτισε εντελώς. Τόσο νερό στο μύλο του ΝΑΤΟ δεν είχε κουβαλήσει κανένας μέχρι τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ εφηύρε με ΝΑΤΟϊκή εντολή και αναγνώρισε για πρώτη φορά μακεδονικό λαό, ενώ μακεδονικός λαός και μακεδονικό έθνος δεν υπήρξαν ποτέ στην ιστορία. Υπάρχει η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας στην οποία έζησαν και ζουν διάφοροι λαοί, αλλά μακεδονικός λαός δεν υπήρξε ποτέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάφτισε Μακεδόνες τους Σλάβους και τους Αλβανούς ώστε να συνταχθεί εύκολα, όποτε χρειαστεί, η παραπάνω έκθεση από κάποιο διάσημο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ για την καταπίεση της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.
·         ΥΓ7. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε υπογραφή στη Συμφωνία των Πρεσπών. Άρπαξε τον υποκόπανο και βρόντηξε γερά, για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, τα τύμπανα του πολέμου στην Ελλάδα και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.
·         ΥΓ8. Εάν η παραπάνω έκθεση φανεί σε κάποιον υπερβολική, τότε αυτός ο κάποιος ή δεν έχει ιδέα ούτε από την πρόσφατη ιστορία των Βαλκανίων ή είναι αφελής ή βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία.
·         Πηγή: agkidapress.gr.

 

14 σχόλια :

 1. Μελέτη του ΕΛΙΑΜΕΠ. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ.

  Κείμενο εργασίας 50 σελίδων συνέταξαν και “υπογράφουν” ένας εκ των πλέον καταξιωμένων αμυντικών αναλυτών, ο κ. Μάνος Ηλιάδης και ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, Δρ Θάνος Ντόκος.
  Υπάρχουν τρεις τρόποι για να καταστραφεί ένα στράτευμα, και δυστυχώς στην Ελλάδα τους βλέπουμε και τους τρεις σε πλήρη εφαρμογή “καθ’ υπαγόρευση των θεσμών, από όλες τις κυβερνήσεις μετά την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου”.
  Οι τρόποι αυτοί είναι α) η μη ανανέωση του εξοπλισμού, με αποτέλεσμα να καθίσταται σύντομα απηρχαιωμένο και να καθορίζει την μορφή των επιχειρήσεων που είναι δυνατόν να αναλάβει, β) ο δραστικός περιορισμός των λειτουργικών δαπανών που πλήττει άμεσα τη συντήρηση του υπάρχοντος υλικού και που σε συνδυασμό με την μεγάλη υποβάθμιση της εκπαίδευσης (μείωση ασκήσεων, βολών κλπ.) και την έλλειψη καυσίμων οδηγεί στην κάθετη μείωση του αξιόμαχου και το όλο σύστημα σε ακινησία και γ) η μείωση του προσωπικού και η καταδίκη στην εξαθλίωση αυτών που παραμένουν μέσω της σημαντικής και μη-αναστρέψιμης μείωσης των μισθών και συντάξεων.
  Αναλυτικότερα: ο πρώτος μνημονιακός αμυντικός προϋπολογισμός, από 6,317 δισ. το 2009, μειώθηκε σε 4,531 δισ. το 2010 (2,03% του ΑΕΠ), ενώ για την πενταετία 2006-2010 η αξία των εξοπλιστικών προγραμμάτων και για τους τρεις Κλάδους των Ε.Δ. “έπεσε” στα 962 εκατ. Ευρώ το οποίο αποτελεί ιστορικό ρεκόρ (προς τα κάτω) από την Μεταπολίτευση. Οι αμυντικές δαπάνες του 2011 μειώνονται, ωστόσο, περαιτέρω στο επίπεδο των 3,603 δισ. ευρώ (1,73% του ΑΕΠ), εν συνεχεία στα 3,436 δισ. το 2012 και ακολούθως στα 3,692 δισ. το 2013, με τα ποσά αυτά να σταθεροποιούνται στο ίδιο περίπου ύψος και τα επόμενα έτη, μέχρι και τώρα.
  “Με τον αμυντικό προϋπολογισμό του 2017 και 2018 να είναι σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, 3,08 δισ. το 2017 και 3,18 δισ. το 2018 και την κατάσταση στη χρηματοδότηση της άμυνας να εκτιμάται σχεδόν μετά βεβαιότητας ότι θα παραμείνει η ίδια τουλάχιστον μέχρι το 2022, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως τις ξέραμε μέχρι πρόσφατα, θα είναι πλέον μία μακρινή ανάμνηση.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «Θα μας γαμήσουν τώρα!» είπε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά το «μπλόκο» σε κυβερνητικό ν/σ στην Βουλή!
  ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
  Το διπλό «μπλοκάρισμα» από τους ΑΝΕΛ σε κυβερνητικά ν/σ σε Βουλή και Επιτροπή αναδεικνύουν ότι από εδώ και στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση μειοψηφίας με ανοχή που όμως επί της ουσίας δε θα μπορεί να νομοθετεί και αυτό φαίνεται πως το ομολογεί με «γλαφυρό» τρόπο βουλευτής του κυβερνώντονς κόμματος ο οποίος είπε «Θα μας γ@μ@σουν τώρα!» Η κυβέρνηση Α.Τσίπρα έχασε ψηφοφορία για νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και είναι πλέον κατανοητό πως δεν μπορεί να κυβερνήσει.
  Είναι πλέον μονόδρομος η παραίτηση της κυβέρνησης καθώς δεν έχει την δεδηλωμένη.
  ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
  Διάλογοι απείρου κάλλους ακούστηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού όταν ο αποχώρησε από το κόμμα ο Γ.Ψαριανός, ο οποίος αποκάλεσε ούτε λίγο ούτε πολύ τον Σ.Θεοδωράκη «καραγκιόζη» και στην συνέχεια το μέλος του Συμβουλίου Φωτεινή Λεομπίλα αποκάλεσε τον ίδιο «καραγκιοζάκο» και ότι εκτελούσε εντολές της ΝΔ.
  «Δεν θέλω να εκβιάσω κανέναν. Ούτε πουθενά είπε την μαλ@@α που λέει ο Σκάι από το μεσημέρι ότι είπε ο Ψαριανός ότι αν ψηφίσει το Ποτάμι την Συμφωνία εγώ αποχωρώ από το Ποτάμι. Δηλαδή οτι είμαι ο 5ος και εκβιάζω ας πούμε τον καραγκιόζη ότι αν ψηφίσεις, θα σου διαλύσω το κόμμα. Αυτά δεν υπάρχουν, δεν κάνω τέτοια.»
  Η Φωτεινή Λεομπίλα σχολιάζει ως εξής στην τοποθέτηση του Γρηγόρη Ψαριανού:
  «Όχι Γρηγόρη μου...εσύ δεν κάνεις τέτοια, κάνεις χειρότερα...Και εκβίασες και καραγκιοζάκος αποδείχτηκες και κατάφερες τη διάλυση της Κ.Ο του Ποταμιού σε αγαστή συνεργασία με τον Αμυρά κατ' εντολήν της Πειραιώς. Καλοφόρετοι και οι δύο εκεί στη ΝΔ! να τους χαίρεστε!»
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ». Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΘΕΣH ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Open Society ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.


  «Είναι ξεκάθαρο από τις δημοσκοπήσεις ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αντίθετη στον συμβιβασμό... Όλες οι δημοσκοπήσες που διενεργήθηκαν μετά την υπογραφή δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων απορρίπτει τη Συμφωνία και δεν δέχονται τον παραμικρό συμβιβασμό στην διένεξη για το όνομα», επισημαίνει η έκθεση στο πρώτο της κεφάλαιο με τίτλο «Κατανοώντας την ελληνική αντίθεση στην προσέγγιση µε τη Βόρεια Μακεδονία».
  Όπως επισημαίνεται στο ίδιο κεφάλαιο, η αντίθεση είναι πιο έντονη στην Βόρεια Ελλάδα και ιδίως στην περιοχές της «Θεσσαλονίκης, της ελληνικής Μακεδονίας και της Θράκης».

  Στο άλλο άκρο του φάσματος βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας που έχουν επενδύσει πολλά στη διευθέτηση του ονοματολογικού ζητήματος εν μέσω ενός εχθρικού κλίματος. Όπως επισημαίνει ο διεθνής οργανισμός: «Ο αρχικός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ (αυτό που αποκαλείται ΣΥΡΙΖΑ του 3%) θα δεχόταν κάθε διευθέτηση της διένεξης (σ.σ.: µεταξύ Αθήνας και Σκοπίων). Στην πραγματικότητα, για τους υποστηρικτές από τον πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ η πλήρης εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών θα αποτελούσε απόδειξη ότι η παλιά αριστερή ψυχή του κόμματος δεν έχει χαθεί».

  Αυτά λέει ο Σόρος που χρηματοδοτεί και συμβουλεύει το ΣΥΡΙΖΑ (κατά τον Καμμένο). Αυτούς τους προδότες τους γνωρίζει καλά ο Σόρος. Γνωρίζει την ψυχή τους. Ξέρει ότι είναι έτοιμοι να πουλήσουν και την μάνα τους, όχι μόνο την πατρίδα τους.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Α΄ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ


  Σας παρουσιάζω απόσπασμα από την ομιλία του κ. Πασχαλίδη και η οποία αναφέρεται στην δεύτερη βουλγάρικη κατοχή της Μακεδονίας (1916-1918).

  Θέμα είναι οι Μακεδόνες όμηροι που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους και μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως στην Βουλγαρία.
  Οι περισσότεροι από αυτούς πέθαναν ή θάφτηκαν ζωντανοί.
  Για την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων που έστρεψαν τα όπλα και τα νώτα τους στην πατρίδα πολύς λόγος.

  Για τους Μακεδόνες ομήρους που θάφτηκαν
  «ακήδευτοι, αστόλιστοι, αφίλητοι»
  ΤΙΠΟΤΕ.
  Ξεκινούμε το επετειακό :
  Στις 20 Ιουλίου 1917 ημέρα του Προφήτη Ηλία και ημέρα της εξέγερσης του Ιλιντεν
  ( Μακεδονία στους Μακεδόνες........) ομάδα Βουλγάρων με αρχηγό τον αρχικομιτατζή Πανίτσα ηγετικό στέλεχος της BMARC -
  Βουλγάρικη Επαναστατική Οργάνωσης Μακεδονίας-Αδριανούπολης
  της μετέπειτα ΒΜΡΟ δηλαδή της
  Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης κατέφθασε και στην Τσατάλτζα.

  Άρπαξε τα όργανα της φιλαρμονικής τους Συλλόγου, έκαψε τα βιβλία της ιστορικής Βιβλιοθήκης του «Αναγνωστηρίου» και
  οδήγησε πεντακόσιους σαράντα τρείς (543) άντρες Μακεδόνες ως ομήρους στη Βουλγαρία.
  Απ αυτούς οι τριακόσιοι (300) Μακεδόνες μεταφέρθηκαν στο Κίτσεβο Kičevo , που ήταν το χειρότερο από τα δεκάδες άλλα στρατόπεδα ομήρων.
  Που βρίσκεται το Κίτσεβο Kičevo;
  Πολύ κοντα στο Κρούσοβο στην για 10 μέρες Δημοκρατία του Ιλιντεν.

  Το Κίτσεβο Kičevo θεωρείται το
  «μέγα νεκροταφείο του Ελληνισμού της Ανατολ. Μακεδονίας» όπου χάθηκαν 12.000 Μακεδόνες από τους Βουλγάρους και τους Γενιτσάρους τους.
  Φυσικά δεν είναι μόνο η Χωριστή. Σε όλα τα χωριά της Μακεδονίας έχουμε αρπαγή ομήρων, μόνο όμως πατριαρχικών Μακεδόνων γιατί οι εξαρχικοί συντάχθηκαν με τους κατακτητές.
  Ενδεικτικά αναφέρω την περίπτωση του χωριού Εμ. Παπά:

  ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ:
  Στα πλαίσια των «Ελευθερίων» της Δράμας (1η Ιουλίου 1913) εντάχτηκαν εφέτος στο πρόγραμμα του Δήμου και οι σημερινές εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της Χωριστής, τότε Τσατάλτζας, καθώς και για τα χιλιάδες θύματα των Ελλήνων της Ανατολικής Μακεδονίας, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη μαύρη περίοδο της δεύτερης Βουλγαρικής Κατοχής 1916-18.
  Σύμφωνα με τις επίσημες εκθέσεις που συνέταξαν η Επιτροπή καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Διεθνής Ανακριτική Επιτροπή, ο τότε νομάρχης Δράμας Νικόλαος Μπακόπουλος, δεκάδες επιφανείς και απλοί πολίτες καθώς και συμφωνά με τους ονομαστικούς καταλόγους των ομήρων (θανόντων και παλιννοστησάντων από τη Βουλγαρία) που απόκεινται
  στο ιστορικό αρχείο του Υπουργείου των Εξωτερικών, καταφαίνεται
  ότι η δεύτερη Βουλγαρική κατοχή είχε πάνω από 45.000 θύματα.
  Ήταν δηλαδή πολύ χειρότερη της πρώτης 1912-13 και της τρίτης 1941-44 για τα θύματα των οποίων καλώς τιμούμε τη μνήμη τους με μνημόσυνα και καταθέσεις στεφάνων κάθε χρόνο.
  Γιατί όμως καμιά επίσημη τελετή δεν πραγματοποιείται μέχρι σήμερα για την τραγωδία του 1916 -18 και σε κανένα μνημείο δεν καταθέτονται στεφάνια για τα χιλιάδες θύματα εκτός από τη Χωριστή, που εδώ και πέντε χρόνια τιμά τέτοια εποχή τους νεκρούς της;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Β΄ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

  Γιατί η ελληνική ιστοριογραφία αλλά και η επίσημη πολιτεία αποσιωπούν τα γεγονότα που συνέβησαν τότε στην Ανατολική Μακεδονία;
  Γιατί καμία νύξη δεν γίνεται στα σχολικά βιβλία;
  Μήπως, άραγε, οι γεροντότεροι κάτοικοι της Χωριστής ήταν μυθομανείς όταν διηγούνταν, ότι κατά το διάστημα της Βουλγαρίας, όπως έλεγαν τότε, πέθαναν στο χωριό εκατοντάδες γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι από πείνα, κακουχίες, σκληρές αγγαρείες και αρρώστιες; Μήπως ήταν υπερβολικοί όταν έλεγαν ότι οι περισσότεροι από τους Τσαταλτζιανούς, που οδηγήθηκαν ως όμηροι στο καταραμένο Κίτσεβο της Σερβίας, πέθαναν κυρίως από την πολύωρη και σκληρή εργασία, το ελάχιστο φαγητό,
  τον εξανθηματικό τύφο, την παντελή έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, την έλλειψη ενδυμασίας και στέγης και τις συχνές, μέχρι θανάτου, βιαιοπραγίες από μέρους των απάνθρωπων φρουρών του στρατοπέδου;
  Δυστυχώς, όχι μόνο δεν ήταν μυθομανείς οι Χωρισπανοί αλλά, όπως διαπιστώσαμε στη συνέχεια, έλεγαν πολύ λιγότερα από αυτά που έπαθαν.
  Πράγματι, ύστερα από πολύχρονη, επισταμένη, επιτόπια και αρχειακή έρευνα, καταγράψαμε ονομαστικά σε σχετικό βιβλίο (ανάτυπο), που εκδόθηκε το 1998,
  εξακόσια είκοσι τρία (623)
  θύματα για την περίοδο αυτή,
  τα οποία επιμερίζονται ως εξής: θύματα στη Χωριστή από εκτελέσεις, πείνα και αρρώστιες κατά το 1916-18
  τριακόσια εννέα (309).
  Θύματα ομήρων Χωριστής στην τότε Βουλγαρική επικράτεια κατά το 1917-18
  τριακόσια δεκατέσσερα (314).
  Επέστρεψαν από την ομηρία στο χωριό μετά την ανακωχή διακόσιοι είκοσι εννέα (229) άντρες, οι οποίοι αντί να βρουν θαλπωρή βρήκαν σπιτικά ρημαγμένα και οικτρά λεηλατημένα από τον χάροντα.
  Όλες οι πόλεις και τα χωριά της Ανατ. Μακεδονίας υπέστησαν δεινές καταστροφές και μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό.
  Κανένας όμως οικισμός του σημερινού νομού Δράμας δεν έχασε το ένα τέταρτο (1/4) του πληθυσμού του όπως η Χωριστή.
  Και το λέγω αυτό μετά λόγου γνώσεως, γιατί ύστερα από κοπιαστικές έρευνες στα αρχεία του Υπουργείου των Εξωτερικών στην Αθήνα, κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε όλες τις ονομαστικές καταστάσεις των ομήρων, οι οποίες στάλθηκαν μετά την ανακωχή από τη Δράμα και τους οικισμούς της στο Υπουργείο όπου και διασώζονται στα αρχεία του.
  Έτσι είχαμε τη δυνατότητα να συγκρίνουμε τα δεδομένα της Χωριστής με τα δεδομένα των άλλων οικισμών.
  Μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός να εκδώσουμε αυτούς τους καταλόγους.
  Θα είναι νομίζουμε μια προσφορά σε
  Δράμα,
  Δοξάτο,
  Αδριανή,
  Ξηροπόταμο,
  Πετρούσα,
  Προσοτσάνη,
  Πύργους,
  Βώλακα,
  Νευροκόπι,
  Περιθώρι,
  Λευκόγεια,
  Παγονέρι,
  Μικρόπολη,
  Καλή Βρύση,
  Καλλιθέα,
  Αργυρούπολη,
  Καλαμπόκι και σε άλλους οικισμούς, για να γνωρίσουν, όπως γνώρισε η Χωριστή, τους ομήρους προγόνους τους ονομαστικά, που είτε πέθαναν στα κάτεργα της Βουλγαρίας είτε επέστρεψαν στην πατρίδα τους σακατεμένοι.

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γ΄ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

  Πολύ μεγαλύτερη, βέβαια, προσφορά είναι το τρίτομο έργο Τετράδια Βουλγαρικής Κατοχής, Ανατολική Μακεδονία 1916-18, που θα παρουσιάσουν σε λίγο ο επιμελητής της έκδοσης κ. Νικόλαος Ρουδομέτωφ, Πρόεδρος του Ιστορικού Λογοτεχνικού Αρχείου Καβάλας, που το εξέδωσε και ο κ. Θωμάς Πέτρου Πέννας Πρόεδρος της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείες Σερρών - Μελενίκου (με έδρα την Αθήνα), που αφορούν στις περιοχές Δράμας, Καβάλας, Σερρών.

  Το έργο αυτό είναι μετάφραση από τα γαλλικά στα ελληνικά της έκθεσης που συνέταξε η διεθνής ανακριτική επιτροπή, η οποία στις αρχές του 1919 περιόδευσε στις πόλεις και τα χωριά της Ανατ. Μακεδονίας και περιέγραψε τα εγκλήματα, που διέπραξαν τότε τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής.
  Τυπώθηκε το 1919 στη Γαλλία.
  Αντίτυπο αυτού του βιβλίου έλαβε και η τότε ελληνική κυβέρνηση του Βενιζέλου, η οποία όφειλε να το μεταφράσει στην ελληνική γλώσσα, να το εκδώσει και να το στείλει σε όλες τις βιβλιοθήκες της χώρας και στις τότε νομαρχίες της Ανατ. Μακεδονίας Δράμας και Σερρών, ώστε να γνωρίσει ο ελληνικός λαός τις βουλγαρικές ωμότητες.
  Τελικά όχι μόνο δεν μεταφράστηκε και δεν εκδόθηκε αλλά καταχωνιάστηκε στα κρατικά αρχεία με τη μορφή που στάλθηκε από τη Γαλλία.
  Σ' αυτή τη μορφή, έτυχε να το βρω το 1992 στο Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου, από όπου φωτοτύπησα το κομμάτι που αφορούσετο νομό Δράμας.
  Τέσσερις φίλοι μου καθηγητές των γαλλικών η Σεραφειμίδου-Τεκέογλου Αθηνά, ο Κουσοροπλής Βασίλειος, η Τριανταφυλλίδου Σπυριδούλα και η Ουρανία Αϊ'βάτογλου, το μετέφρασαν και αποσπάσματα του χρησιμοποίησα στην ανακοίνωση μου με θέμα
  «Η Χωριστή Δράμας κατά τη δεύτερη βουλγαρική κατοχή της Ανατ. Μακεδονίας»
  στην Β Έπιστημονική συνάντηση το Μάιο του 1994.
  Σήμερα, 91 χρόνια μετά την έκδοση του στα γαλλικά, θα έχουμε τη χαρά να κρατήσουμε στα χέρια μας, σε τρεις καλαίσθητους τόμους Δράμας, Σερρών, Καβάλας, ολοκληρωμένη τη μετάφραση του έργου στα ελληνικά, για την οποία αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στον επιμελητή και εκδότη κ Νικόλαο Ρουδομέτωφ όσο και στον μεταφραστή κ. Παναγιώτη Αμπεριάδη.
  Στις 22 Ιουνίου η Ελλάδα κήρυξε τον πόλεμο εναντίον τον Γερμανών και των Βουλγάρων.
  Τότε η Βουλγαρία εφάρμοσε τη μέθοδο της ομηρίας. Με το πρόσχημα ότι οι Έλληνες της περιοχής μπορούσαν να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό στα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής, συλλαμβάνονταν και οδηγούνταν τμηματικά σιδηροδρομικώς στη Βουλγαρία άνδρες ηλικίας 17 έως 60 ετών ικανοί προς εργασία.
  Εξαιρέθηκαν του μέτρου Τούρκοι, Εβραίοι και Αρμένιοι.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δ΄ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

  Ο Χωριστιανός όμηρος Χριστόφορος Μερτζίδης, γιος του γιατρού Θωμά Μερτζίδη, που γλύτωσε και επέστρεψε καλυμμένος μόνο με ένα τσουβάλι από το κολαστήριο του Κίτσεβο, διέσωσε το παρακάτω ποίημα που συνέταξε εκεί με τίτλο:


  Του Κίτσοβου τα Χιόνια
  Μήνες πολλοί περάσανε από τη
  μέρα εκείνη,
  που μας άρπαξαν απ το χωριό οι
  βάρβαροι, τα κτήνη.
  Σαν ζώα μας στοιβάξανε μέσα εις
  τα βαγόνια, μας φέρανε στο Κίτσοβο, στους
  πάγους και στα χιόνια.
  Ξύλο, αρρώστια, ψείρα είναι η συντροφιά μας αυτή είναι η αμοιβή,
  για την πολλή δουλειά μας.
  Έλιωσαν τα ρουχάκια μας μαζί με τα κορμιά μας,
  είμαστε ζωντανοί νεκροί πάει η
  λεβεντιά μας.
  Απ την Τσατάλτζα ήρθαμε περίπου τριακόσιοι,
  κι ως τώρα επεθάνανε πιο πάνω
  από διακόσιοι.
  Εψές το βράδυ πέθανε ο Γιώργος
  του Ανέστη, τον έριξαν σαν το σκυλί σε λάκκο
  με ασβέστη.
  Φέρτε τη μπάντα του χωριού πένθιμα για να παίξει,
  το φεύγα του παλληκαριού γλυκά
  να συνοδέψει.
  Και όσοι απομείναμε να παίξουμε μαζί της
  ένα τραγούδι λευτεριάς,
  ένα τραγούδι νίκης.
  Κίτσοβο 13 Ιανουαρίου 1918
  Χριστόφορος Μερτζίδης ποιητής
  Οι όμηροι που επέστρεψαν από τη Βουλγαρία οργανώθηκαν σε συλλόγους και συνδέσμους.
  Ο κ. Χρήστος Τζιρίτης λόγω επαγγελματικών απασχολήσεων πήγε πολλές φορές στο Κίτσεβο που έχει χαρακτηριστεί «μέγα νεκροταφείο του Ελληνισμού της Ανατολ. Μακεδονίας» και εντόπισε την περιοχή όπου χάθηκαν 12.000 Έλληνες.
  Μακάρι να βρεθούν σύντομα εκπρόσωποι όλων των συλλόγων της Αν. Μακεδονίας στο σημερινό Κίτσεβο των Σκοπίων για ένα προσκύνημα στους προγόνους μας, που θάφτηκαν εκεί και αλλού,
  «ακήδευτοι, αστόλιστοι, αφίλητοι».

  Μας περιμένουν εδώ και ενενήντα δύο χρόνια να τους ανάψουμε ένα κερί.
  Σεβαστό ακροατήριο, Η διατήρηση της μνήμης και η απόδοση τιμής στα θύματα της μεγάλης αυτής τραγωδίας ήταν και είναι χρέος μας ιερό.
  Χρέος μας όμως είναι και να γνωρίσουμε την αλήθεια και να την παραδώσουμε στα παιδιά μας απαραμόρφωτη.
  Μόνο πάνω στην αλήθεια, μπορούμε να στηρίξουμε ένα μέλλον απαλλαγμένο από τη βία του διχασμού και των παθών, από την αδυναμία του μίσους και της προκατάληψης.
  Είναι βέβαιο ότι αυτό ακριβώς θα μας συμβούλευαν και οι νεκροί μας μάρτυρες από το ύψος της αιωνιότητας τους.
  Αιωνία τους η μνήμη.
  Σας ευχαριστώ.
  Δημήτρης Α. Πασχαλίδης
  Χωριστή 4 Ιουλίου 2010

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ε΄ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

  Μακεδόνες Όμηροι από το Νέο Σούλι Σερρών στην Βουλγαρία (1916-1918).
  Απόσπασμα από το άρθρο του κ. Μεσάικου Δημητρίου, Φιλόλογου Καθηγητή

  Οι κάτοικοι της Ανατολικής Μακεδονίας και μαζί και του χωριού μας, τον Οκτώβριο του 1912, κατά τον Α΄ Βαλκανικό πόλεμο, απαλλάχτηκαν από τον Τούρκικο ζυγό, αλλά δυστυχώς αντί να δεχθούν ως ελευθερωτή τον Ελληνικό στρατό, δέχτηκαν το Βουλγαρικό, ο οποίος ήταν σύμμαχος τότε, ή μάλλον ψευδοσύμμαχος με τους Έλληνες.

  Το Μάιο του 1913 άρχισαν να γίνονται αθρόες συλλήψεις των προκρίτων της πόλης των Σερρών και του χωριού μας και να καταζητούνται όλοι εκείνοι, όσοι εργάστηκαν για την Ελληνική ιδέα.

  Όσοι βρίσκονταν, στέλνονταν δεμένοι με συνοδεία οπλισμένων στρατιωτών στις φυλακές των Σερρών.

  Αργότερα, τον Ιούνιο του 1913, εξερράγη ο Β΄ Βαλκανικός πόλεμος.

  Τα βουλγαρικά στρατεύματα νικήθηκαν και οι Βούλγαροι καθώς έφευγαν έκαιγαν, λεηλατούσαν και κατέστρεφαν καθετί το Ελληνικό. Τότε το χωριό μας λίγο έλειψε να υποστεί την τύχη της πόλης των Σερρών, που κάηκε ολόκληρη
  στις 28 Ιουνίου 1913, αφού από τα 6.000 συνολικά σπίτια καταστράφηκαν τα 4.050 και 1.000 καταστήματα.
  Οι συγχωριανοί μας σώθηκαν, γιατί με επικεφαλής τον ηρωικό Αθανάσιο Κυριακόπουλο, πριν ακόμη έλθει ο Ελληνικός στρατός, κατέφυγαν στο γνωστό εκείνο τέχνασμα, να στήσουν δηλαδή σκηνές απέναντι στα υψώματα του Μπουζιάρου, τις οποίες μόλις τις είδαν από μακριά οι Βούλγαροι, νόμισαν ότι ήταν του Ελληνικού στρατού και έτσι έφυγαν αμέσως.

  Δυστυχώς, όμως, ξανάρχονται οι Βούλγαροι και πάλι με την ευκαιρία του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου, για να ικανοποιήσουν τις κατακτητικές βλέψεις του Τσάρου τους στο βαλκανικό χώρο.
  Σκοπός τους ήταν να εκβουλγαρίσουν, να καταστρέψουν κάθε τι το ελληνικό, να ξεγυμνώσουν τις πόλεις και τα χωριά, και να εξοντώσουν τους κατοίκους.

  Σύμφωνα με τα σχέδιά τους η Ανατολική Μακεδονία έπρεπε με κάθε τρόπο να κατακτηθεί και να αφελληνισθεί, γιατί, όταν θα κατόρθωναν να εξαπλώσουν το βουλγάρικό τους οδοστρωτήρα προς νότο, έχοντας δεξιά το Στρυμόνα και αριστερά το Νέστο, η Θράκη θα έπεφτε στα χέρια τους σαν ώριμο σύκο.

  Για το λόγο αυτό φρόντισαν το 1913, το 1916 και το 1941, με επιστημονικό σύστημα να εξοντώσουν και να εκβουλγαρίσουν αυτό το Ελληνικό τμήμα (Στρυμόνα-Νέστου) με κάθε σκληρό και ανάλγητο μέσο.
  Στην εκτέλεση αυτού του σχεδίου αποδείχθηκε ότι οφείλονται οι σφαγές που έγιναν το 1913 στο Σιδηρόκαστρο, στο Δοξάτο και το κάψιμο της πόλης των Σερρών, και το 1916 η σκόπιμη και συστηματική φρικτή πείνα του ερμητικά αποκλεισμένου Ελληνισμού της Ανατ. Μακεδονίας, με πρόσθετο έγκλημα τους ομαδικούς θανάτους βρεφών και παιδιών.
  Στο ίδιο σχέδιο οφείλονται οι βαριές αγγαρείες, οι βασανισμοί, οι δαρμοί και οι αγχόνες και τέλος η εξοντωτική ομηρία του 1916-1918,
  “για να καθαρίσει ο τόπος από αυτούς τους φανατικούς και ενοχλητικούς Έλληνες”,
  όπως έλεγαν.
  Με αναίσχυντο τρόπο και τα Βουλγαρικά φύλλα έγραφαν τότε : “Θέλουμε τη Μακεδονία άδεια από κατοίκους”.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΣΤ΄ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

  Για να ξεγυμνώσουν το χωριό μας ιδού τι έκαναν.

  Μαζεύουν όλους τους χωρικούς μια Δευτέρα βράδυ, στις 3 Οκτωβρίου 1916, και τους λένε ότι δήθεν πήραν διαταγή από το Υπουργείο τους στη Σόφια να αδειάσουν το Ν. Σούλι (τότε Σουμπάσκιοϊ) και να απομακρυνθούν οι κάτοικοι όλοι από τα σπίτια τους, γιατί επρόκειτο να γίνει μέσα στο χωριό μάχη.
  Οι χωρικοί τρομαγμένοι άκουσαν τη διαταγή αυτή και δεν ήξεραν τι να κάνουν.

  Και επειδή περνούσε η ώρα και οι κάτοικοι δεν έλεγαν να φύγουν, τότε όρμησε τη νύχτα ο βουλγαρικός στρατός και με τη βία ανάγκασε όλους τους κατοίκους να βγουν και να φύγουν από το χωριό. Τη νύχτα εκείνη δεν ακούγονταν τίποτα άλλο παρά θρήνος και κλαυθμός και οδυρμός.
  Πολλές μάνες έχασαν τα παιδιά τους και πολλά παιδιά τις μάνες τους.
  Τα υπάρχοντά τους όλα και τα χρήματά τους τα άφησαν μέσα στα σπίτια τους………..


  Στην Ελλάδα η διαμάχη μεταξύ του Βασιλιά Κων/νου και του Βενιζέλου έφθανε κατά τα μέσα του Σεπτέμβρη του 1916 στο αποκορύφωμα. Ο ένας υποστήριζε να τηρήσει η Ελλάδα ευμενή ουδετερότητα υπέρ της Αντάντ, ο άλλος ήθελε με κάθε τρόπο να βγει η Ελλάδα άνευ όρων στον πόλεμο υπέρ της Αντάντ. Τότε είναι που ο Βενιζέλος σχηματίζει στη Θεσ/νίκη την “Προσωρινή Κυβέρνηση”.
  Τελικά η Αντάντ πέτυχε την εκθρόνιση του βασιλιά Κων/νου και την προέκταση της κυριαρχίας της Προσωρινής Κυβέρνησης της Θεσ/νίκης σ’ ολόκληρη τη λοιπή Ελλάδα τον Ιούνιο του 1917. Ακριβώς τότε, με την ένταξη της Ελλάδας στο πλευρό της Αντάντ και επομένως και της κήρυξης του πολέμου εναντίον της Βουλγαρίας, βρήκαν πρόφαση οι Βούλγαροι και έστειλαν στην ομηρία 70.000 Έλληνες της Ανατολικής Μακεδονίας “ως πολίτες εχθρικού κράτους”.

  Ήταν 23 Ιουνίου του 1917, ημέρα Παρασκευή, που οι Βούλγαροι κατά το Βασιλικό τους Διάταγμα έστειλαν όλους τους άνδρες του χωριού μας ως ομήρους στη Βουλγαρία. Το ίδιο μέτρο εφάρμοσαν και στις Σέρρες και σ’ όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ανατολικής Μακεδονίας……….Και πραγματικά από τους 70.000 Έλληνες της Ανατολικής Μακεδονίας, που εκτοπίσθηκαν κατά τα έτη 1916-1917 από τους Βουλγάρους μόνο 12.000 έμειναν στη ζωή.
  Συγκεκριμένα από το χωριό μας, από τους 350 που έφυγαν τότε, οι 170 πέθαναν στη Βουλγαρία (131 ντόπιοι και 39 ξένοι υπάλληλοι που εργάζονταν τότε στο χωριό).
  Όλους αυτούς οι Βούλγαροι ομαδικά τους είχαν εκτοπίσει στη βορινή, παγωμένη και αφιλόξενη Βουλγαρία.
  Αυτοί οι ίδιοι οι όμηροι διηγούνται, αυτοί εκθέτουν, αυτοί μόνοι τους εξιστορούν τα μαρτύριά τους, τα οποία έχουν τραβήξει στην εξορία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ζ΄ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

  Ιδού με ποιες λέξεις περιγράφει τα δεινοπαθήματα όλων των Μακεδόνων στη Βουλγαρία ο προαναφερθείς συμπατριώτης μας Γραμμένος Βασίλειος, ένας από τους παθόντες και αυτόπτης μάρτυρας :
  “Πατέρες και παιδιά, άνδρες γενναίοι και παλικαράδες, οι οποίοι απέθαναν από την πείνα, από το ξύλο, από τη δυστυχία, από το ψύχος, από την ψείρα και λέρα, άδικα απέθαναν οι καημένοι.
  Δεν ζει άνθρωπος με 100 δράμια ψωμί.
  Και το φαγητό ήταν ένα κεφάλι βοδινό, για να φάνε εξακόσιοι (600) άνθρωποι.
  Και κάθε μέρα κασμά και φτιάρι, και να φωνάζουν όλοι από μικρό έως το μεγάλο : “Κτυπάτε τους κερατάδες τους Γραικούς”.
  “Απέθαναν οι καημένοι όλοι όσοι προσπαθούσαν να τραφούν από τις χελώνες και βατράχους και ακανθόχοιρους. Έφαγαν και ψοφίμια πολλά, που οι χωρικοί τα έριχναν στις κοπριές, ορνίθια, και βόδια και γουρούνια και ό,τι άλλο έβρισκαν μέσα στις κοπριές, κι όλα αυτά για να γλιτώσουν τη ζωή τους.
  Όλοι οι Μακεδόνες, όπου εργαζόμασταν μαζί ήμασταν 1048, και τώρα μείναμε το τέταρτο ή το ήμισυ του τετάρτου.
  Αλλά και αυτοί που μείνανε δεν είναι γεροί.
  Άλλος έκοψαν το πόδι του και άλλος έχασε το λογικό του, άλλος έχει ρευματισμούς”.

  Ο Νατάλης Πέτροβιτς, Σερραίος πατριώτης, περιγράφοντας τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, γράφει:“Βάσις όλων των ομήρων ήταν το στρατόπεδο συγκεντρώσεως της Σιούμλας.

  ( Σημ.: Η Σιούμλα, Shiumla ή Shumla βρισκόταν δυτικά της Βάρνας,Στρατόπεδο Σιούμλας.)

  Από εκεί έστελναν διάφορες αποστολές, όπου η στρατιωτική διοίκηση είχε ανάγκη για έργα στρατιωτικά ή αγροτικά. Οι πιο άτυχοι ήταν εκείνοι που τους κατέγραψαν και τους έστειλαν:
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Η΄ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

  1. Στο ΚΑΡΝΑΜΠΑΤ( Σημ. Karnobat (Bulgarian: Карнобат). ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

  Εκεί τους έβαζαν σε βαριές δασικές δουλειές, να κόβουν δέντρα στα δάση, να πριονίζουν κορμούς, να τεμαχίζουν τους κορμούς με τα τσεκούρια, μέσα στον άγριο χειμώνα, μέσα στο χιόνι και στους πάγους, χωρίς επαρκή τροφή, σε πρόχειρη στέγαση και χωρίς φάρμακα και ιατρική περίθαλψη.
  Σ’ αυτή την αποστολή η αναλογία των θανάτων ήταν μεγάλη.  1. Στο ΚΑΡΝΑΜΠΑΤ( Σημ. Karnobat (Bulgarian: Карнобат). ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

  Εκεί τους έβαζαν σε βαριές δασικές δουλειές, να κόβουν δέντρα στα δάση, να πριονίζουν κορμούς, να τεμαχίζουν τους κορμούς με τα τσεκούρια, μέσα στον άγριο χειμώνα, μέσα στο χιόνι και στους πάγους, χωρίς επαρκή τροφή, σε πρόχειρη στέγαση και χωρίς φάρμακα και ιατρική περίθαλψη.
  Σ’ αυτή την αποστολή η αναλογία των θανάτων ήταν μεγάλη.

  2. Στο ΓΚΟΣΤΙΒΑΡ (Σημ. Gostivar Bulgarian:Гостивар, αλβανικά : Gostivari). FYROM

  Σε μια άγρια και ακατοίκητη περιοχή κοντά στην Αχρίδα για στρατιωτικές ανάγκες οι Βούλγαροι έβαλαν τους ομήρους να στρώσουν σιδηροδρομική γραμμή μήκους 130 χιλιομ. στην καρδιά του χειμώνα του 1917.
  Κάτω από προσταγές, κραυγές και βούρδουλα κατά χιλιάδες οι συμπατριώτες μας έπιαναν τον κασμά με παγωμένα χέρια, μετέφεραν και έστρωναν τις τραβέρσες και τις ράγες της γραμμής αυτής. Από κρυοπαγήματα, υποσιτισμό και δαρμούς πέθαναν οι περισσότεροι.
  Τόσοι πολλοί πέθαιναν κάθε μέρα, ώστε άνοιγαν ομαδικούς τάφους για κάθε 300 νεκρούς και αφού τους ράντιζαν με ασβέστη τους σκέπαζαν με χώμα.

  3. Στο ΚΙΤΣΕΒΟ (Σημ. Kičevo (Bulgarian: Кичево, Albanian: Kërçovë or Kërçova)FYROM.

  Δυστυχώς από τους Σερραίους που εργάστηκαν στο Κίτσεβο- τη μεγάλη αυτή καταβόθρα του Άδη- λίγοι κατόρθωσαν και επέστρεψαν ζωντανοί, γιατί ο βούλγαρος φρουρός για το παραμικρό χτύπαγε αλύπητα με τη διπλή φαρδιά πέτσινη ζώνη με μετάλλινο τοκά και δεν του έμελλε πού θα εύρισκε: στη ράχη, στο κούτελο, στο πρόσωπο, και δος του αίματα να τρέχουν, χωρίς να έχεις και τίποτε να τα σταματήσεις. Ούτε μαντήλι, ούτε πανί, ούτε βαμβάκι. Πάγωνε το αίμα πάνω στο τραύμα και όταν έπιανε κρούστα σταματούσε. Αυτά ήταν τα ελαφρότερα χτυπήματα, γιατί χτύπαγαν συχνά με τον υποκόπανο και άφηναν πολλούς στον τόπο. Μέσα σ’ αυτή τη ζάλη ποθούσες να έρθει ο θάνατος σαν σωτηρία, σαν λυτρωτής ...”
  Η ομηρία τους διήρκεσε 16 ολόκληρους μήνες και για μερικούς 17.

  Μόλις τον Οκτώβριο του 1918 άρχισαν, όσοι επέζησαν, να επανέρχονται στην πατρίδα τους. Αλλά σε ποια κατάσταση! Σκελετοί κατάξεροι, κατακίτρινοι, καταξεσχισμένοι, καταψειριασμένοι εντελώς, αγνώριστοι στους δικούς τους.
  Όλοι ρωτούσαν να μάθουν για τους δικούς τους από αυτούς που κατέφθαναν. Πολλές οικογένειες περίμεναν τους προστάτες τους να γυρίσουν από την ομηρία, με μια διαρκή ελπίδα που δεν έσβηνε, αφού και τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο, και μέχρι και το Πάσχα του 1919, επέστρεφαν ακόμα από την ομηρία άτομα μεμονωμένα με σημαντική καθυστέρηση….
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ Bilderberg».

  Ο Iταλός "σοφός" της Αριστεράς, Diego Fusaro, εξαπέλυσε σφοδρή προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας για «σημαντικά υλικά οφέλη» που πήρε ο πρωθυπουργός της χώρας για την εκχώρηση της Μακεδονίας!

  «Βραβείο Νόμπελ στον Τσίπρα με την υποστήριξη της Ε.Ε.; Η πώληση της ψυχής στον διάβολο είναι πάντα κερδοφόρα.
  Ο Τσίπρας πούλησε την Ελλάδα στους άκαρδους αχαλίνωτους Ευρωκράτες των Βρυξελλών».
  «"Τσίπρας για το Νόμπελ Ειρήνης;
  Η Ε.Ε. υποστηρίζει την υποψηφιότητά του.
  Η πώληση της ψυχής στον διάβολο είναι πάντα κερδοφόρα.
  Η προδοσία ενός αγώνα και η διέλευση στην άλλη πλευρά του οδοφράγματος έχει σημαντικά υλικά οφέλη.
  Ο Τσίπρας, το γνωρίζουμε, έχει προδώσει τον λαό του, πρόδωσε την εργατική τάξη.
  Πούλησε την Ελλάδα στους άκαρδους κι αχαλίνωτους Ευρωκράτες των Βρυξελλών.
  Ακόμη και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πέταξε στις τσουκνίδες, με το οποίο ο ελληνικός λαός είχε εκφραστεί εναντίον των καταθλιπτικών πολιτικών λιτότητας που ζητούσε υπογραφή η ΕΚΤ.
  Και τώρα εκπλήσσεστε πως τον δοξάζουν με κάθε τρόπο;»
  "Τσίπρας και Σπινέλλι, η αριστερά της λέσχης Bilderberg.
  Η υπόδουλη αριστερά του κεφαλαίου.
  Η αριστερά που πρόδωσε τους εργαζόμενους και πουλήθηκε στ' αφεντικά. Ο εχθρός που προσποιείται τον φίλο".

  ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΗ.
  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΥΧΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗ;
  ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ;
  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ.

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Σκόπια: Στην απογραφή πληθυσμού οι πολίτες ζητούν να καταγράφεται η εθνικότητα. Οι Έλληνες και κρυπτοέλληνες είναι 700.000 στα Σκόπια.


  Εκτός από τα πολιτικά κόμματα, η στήλη στην απογραφή του πληθυσμού, για την καταγραφή της εθνοτικής καταγωγής, απασχολεί τους πολίτες.
  Οι περισσότεροι από αυτούς που ρωτήθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι ‘21’ είναι της άποψης ότι η εθνικότητα θα μπορούσε να βγει από τον κατάλογο της απογραφής, αφού πρώτα αφαιρεθούν οι συνταγματικές διατάξεις που αναφέρονται σε δικαιώματα που απορρέουν από τα πληθυσμιακά ποσοστά των εθνικοτήτων στη χώρα.
  «Η απογραφή δεν θα είναι πλήρης εάν αφαιρεθεί η στήλη που καταγράφει την εθνικότητα των πολιτών στη χώρα. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο η ταυτότητα, αλλά πως θα καθορισθεί επίσημη μια γλώσσα με βάση το 20% το πληθυσμού που αναφέρει το Σύνταγμα;»
  «Από πού θα βρεθεί ότι σε μια περιοχή υπάρχει μια άλλη εθνική κοινότητα και μιλά μια άλλη γλώσσα, όταν δεν υπάρχει σχετική εθνοτική καταγραφή στην απογραφή του πληθυσμού;», λένε οι πολίτες.
  Εν τω μεταξύ, το κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι τίθεται εναντίον της καταγραφής της εθνικότητας των πολιτών στην απογραφή του 2020. Το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI δεν έχει ακόμη σαφή θέση.
  Και όλα τα άλλα κόμματα, μεταξύ των οποίων και τα κόμματα της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE και των Αλβανών, τάσσονται υπέρ της καταγραφής της εθνικότητας στην απογραφή.


  Πηγη:
  https://www.echedoros-a.gr

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Η 24η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΣ ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

  H Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος–Αυστραλίας συναισθανόμενη την ευθύνη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις επί του Σκοπιανού θέματος, καταθέτει πρόταση για τη θέσπιση ημέρας ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.

  Ως ημέρα προτείνεται η 24 Φεβρουαρίου, γιατί στις 24 Φεβρουαρίου 1870 αρχίζει η συστηματική γενοκτονία των Μακεδόνων σε πνευματικό, μορφωτικό, εκκλησιαστικό και σωματικό επίπεδο στα βιλαέτια Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου και Αδριανουπόλεως από τους Βούλγαρους κομίτες (κομιτατζήδες) με την αρωγή ή και με την σιωπηρή συγκατάθεση της κυβέρνησης του τότε βουλγαρικού πριγκιπάτου.
  Εμείς οι Mακεδόνες έχουμε χρέος να προστατεύσουμε την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, να αποδώσουμε ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στα ιερά σφάγια των μακεδονικών γενοκτονιών από τους Σλάβους (τους τελευταίους 3 αιώνες τουλάχιστον), οι οποίοι δεν εκτίμησαν ότι αν έχουν πολιτισμό, γλώσσα, θρησκεία, λόγο, γραφή αυτό το οφείλουν αποκλειστικά στους Μακεδόνες αδελφούς Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, που δεν επέβαλλαν την ελληνική γλώσσα, αλλά έφτιαξαν σλαβική σχεδόν εκ του μηδενός.
  Δεν κάνουμε εξωτερική πολιτική και ούτε αυτός είναι ο σκοπός μας, αλλά τονίζουμε αλήθειες που πρέπει να ειπωθούν για τη λύση του "προβλήματος" που έχουν οι γείτονες.
  Εμείς οι Μακεδόνες δύο φορές Έλληνες δεν υποχωρούμε και δεν πρέπει να υποχωρήσουμε στα αδιαπραγμάτευτα της Ιστορίας μας, ούτε όμως και να γίνουμε ανάδοχοι (νονοί) των γειτόνων μας.
  Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος Αυστραλίας
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...