Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΚΑΜΜΕΝΕ, ΗΡΘΕ Η ΣΤIΓΜΗ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕΣ, ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΤΟΝ ΡΟΚΦΕΛΕΡ, ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ, ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, ΤΟΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ.

Προς όλους τους Έλληνες βουλευτές

Πλησιάζει η ώρα της εθνικής ευθύνης


ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΗΣ  ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ  ΤΗΣ  ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ  ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, 
17  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  1992

«Ένα ανεξάρτητο κράτος με το όνομα "Μακεδονία" θα συνεχίσει με μεγαλύτερη έμφαση την εκστρατεία  απελευθερώσεως της "υπόδουλης" Μακεδονίας.  Το  κράτος  των  Σκοπίων  δεν δικαιούται  να αποκτήσει, με διεθνή αναγνώριση, ένα πλεονέκτημα που δεν έχει κανένα κράτος στον κόσμο: Να χρησιμοποιεί ένα όνομα που και μόνο του προπαγανδίζει εδαφικές επιδιώξεις.»


  ΕΙΝΑΙ  ΑΡΧΗΓΟΣ  ΚΡΑΤΟΥΣ  ΑΥΤΟΣ  ΠΟΥ  ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΕΔΑΦΟΣ  ΣΤΟΝ  ΕΧΘΡΟ;  

Αν  υπογράψουμε,  εμείς οι  Έλληνες,  εμείς  οι Μακεδόνες,   ὅτι δεχόμαστε  και  εγγράφως  και  νομικά  και  διπλωματικά,  ότι  υπάρχει  Μακεδονικὸ  Έθνος καὶ Μακεδονική Γλώσσα,  σαν  κάτι  ξεχωριστό  από  την  Ελλάδα,  τὸ μόνο ποὺ θα  κάνουμε,  είναι  να  υποκύψουμε  στα  σχέδια  ορισμένων  κύκλων,  σχέδια  που  προβλέπουν  τον  διαμελισμό  της  πατρίδας  μας.  
Θα  δημιουργήσουμε  με  την  δική  μας  υπογραφή  ένα  κράτος  με το  όνομα  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,  και  αργότερα  ένα  προτεκτοράτο  με  το  όνομα  ΔΥΤΙΚΗ  ΘΡΑΚΗ.  Το  μόρφωμα  της  "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"  θα  πιέζει  συνέχεια  για  έξοδο  προς  το  Αιγαίο  και  κατάληψη  της  Θεσσαλονίκης.
Εάν  όμως  εμείς  οι  ίδιοι,  και  μόνο  εμείς  οι  ίδιοι,  δεν  τους  αναγνωρίσουμε  ποτέ,  νομικά και  διπλωματικά,  το  Όνομα,  την  Γλώσσα  και  την  Εθνότητα  ως  Μακεδονικά,  ουδέποτε  θα  έχουν  κάποιο  μέλλον  απέναντί  μας.
Η διεθνής  τοκογλυφία  επιδιώκει, εδώ και 100 χρόνια, να ιδρύσει ένα «ανεξάρτητο μακεδονικό κράτος», για δικούς της λόγους (στην αρχή, πριν 100 χρόνια, οι λόγοι αυτοί ήταν απλώς μίσος προς τον Ελληνισμό, σήμερα οι λόγοι πιθανόν να είναι ότι θέλουν ένα βαρβάτο μισοϊσλαμικό  προτεκτοράτο δίπλα στην καρδιά της Ευρώπης, για να τρομοκρατούν από εκεί τους ευρωπαίους).
Το ότι επί 100 χρόνια σύσσωμα τα εν Ελλάδι εβραιομαρξισταριά  λυσσάνε για  την  ίδρυση, ντε και καλά, ενός  τέτοιου κρατιδίου με  το  όνομα  Μακεδονία,  είναι ότι, η αρχική σκέψη/εντολή για ίδρυση/κατασκευή ενός τέτοιου μορφώματος δόθηκε από την  διεθνή  τοκογλυφία  σε κάποιον Αβραάμ  Μπεναρόγια, ο οποίος τοποθετήθηκε τότε «αρχηγός της ελληνικής αριστεράς», την οποία βεβαίως ίδρυσαν/φύτεψαν  στην  Ελλάδα  οι  τοκογλύφοι  της  εποχής  (Σιφ,  Κουν,  Ρότσιλντ  και  δεν  συμμαζεύεται).  
  
Από τότε λοιπόν, λες και είναι όλοι  συνεννοημένοι, ΟΛΟΙ οι  βρωμοκομμουνιστές  σε  συνεργασία  με  τους  διεθνείς  τραπεζίτες,  λυσσάνε για την  ίδρυση ενός τέτοιου μορφώματος  με  το  όνομα  Μακεδονία.
 Ο  ιδρυτής  και  αρχηγός  του  ΚΚΕ  Μπεναρόγια  πέθανε  ευτυχισμένος,  σε  βαθειά  γεράματα, που  αλλού,  στο Ισραήλ.  Σαν  εβραίος  και  κομμουνιστής  και  μάλιστα  αρχηγός  του  ΚΚΕ,  συνελήφθηκε  από  τους  γερμανούς  στην  κατοχή, στάλθηκε  σε  γερμανικά  στρατόπεδα  και  δεν  έπαθε  τίποτε  απολύτως,  ακριβώς  σαν  τον  άλλο  αρχηγό  του  ΚΚΕ,  τον  Ζαχαριάδη.

Το  ελληνικό  κράτος,  σ' αυτόν,  ένα  βούλγαρο  δάσκαλο,  του  κατέβαλε... σύνταξη,  άγνωστο  για  πιο  λόγο  και  του  την  έστελνε  στο  Ισραήλ.    Οι  γιοί  του  Μπεναρόγια  δραστηριοποιούνται  σαν  επιχειρηματίες  στις  ΗΠΑ  και  ταυτόχρονα  σαν  πράκτορες  της  CIA.


Πλησιάζει η ώρα της εθνικής ευθύνης - Επιστολή προς βουλευτές: Σύντομη αποτίμηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Προς όλους τους Έλληνες βουλευτές


7 Ιανουαρίου 2019.
Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι βουλευτές.
Σύντομη αποτίμηση της Συμφωνίας των Πρεσπών
 
Η Συμφωνία αυτή:
Πρώτον, δεν λύνει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Πόσο μάλλον, δεν το λύνει erga omnes.
Ενώ προβλέπει ότι το κράτος θα ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία», εν τούτοις
Η ιθαγένεια θα είναι σκέτο «μακεδονική» (αφορά σε όλους τους πολίτες της χώρας). Η ιθαγένεια δημιουργεί ταυτότητα, άρα αναγνωρίζει εθνότητα. Θα μπορούσε κανείς να το αμφισβητήσει (έστω και χωρίς να πείθει εντελώς) μόνο εάν η ιθαγένεια ήταν απλώς «κάτοικος της Βορείου Μακεδονίας»
Η γλώσσα θα ονομάζεται σκέτο «μακεδονική»
Τα διεθνή σύμβολα θα είναι MK και MKD, δηλαδή σκέτο «Μακεδονία»
Τα εμπορεύματά τους θα είναι σκέτο «μακεδονικά». Όσα ελληνικά προϊόντα χρησιμοποιούν σήμερα την ίδια ονομασία προοέλευσης, θα πρέπει να κάνουν αίτηση για να το διατηρήσουν εάν εγκριθεί από κοινή εμπορική επιτροπή.
Το επίθετο «μακεδονικός/η/ο» όσον αφορά σε πρόσωπα, αντικείμενα, αφηρημένες έννοιες, θα μονοπωλείται από τα Σκόπια, δεδομένου ότι αυτοί θα το έχουν στο όνομα του κράτους.
Παραμένει στο άρθρο 36 του Συντάγματος των Σκοπίων μετά τις τροποποιήσεις που έκαναν ή προτίθενται να κάνουν η αναφορά σε «μακεδονικό κράτος» χωρίς τον προσδιορισμό «βόρειο».
Η ασυμμετρία ότι για εκείνους το «Μακεδονία» θα είναι μέρος ονόματος μίας πολιτικής οντότητας με διεθνή εκπροσώπηση, υποκείμενο στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς σχέσεις, ενώ για την Ελλάδα θα είναι –στην καλύτερη περίπτωση- όνομα μίας εσωτερικής περιφέρειας, άρα μόνο εσωτερικής χρήσης, παράγει όλες τις παραπάνω προβληματικές επιφυλάξεις, με αποτέλεσμα όχι απλώς να μην λύνει το Μακεδονικό ζήτημα, αλλά να το διαιωνίζει και να το δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο, εις βάρος μάλιστα των εθνικών μας συμφερόντων.
Δεύτερον, θέτει τις βάσεις για αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας» στην Μακεδονία
Η πρώτη «Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού» των υποτιθέμενων «εθνικά Μακεδόνων» ιδρύθηκε στην Φλώρινα τον Ιανουάριο του 1990, δηλαδή 21 ολόκληρους μήνες ΠΡΙΝ τον Σεπτέμβριο του 1991 όταν η πΓΔΜ αποσχίστηκε από την Γιουγκοσλαβία και αιτήθηκε διεθνούς αναγνώρισης. Δεν είναι καινούργιο, ούτε πρόκειται να σταματήσει.
Η υποτιθέμενη επιτυχία της Συμφωνίας ήταν το άρθρο 7 όπου διαχωρίζεται η έννοια της Μακεδονίας. Κανείς δεν διάβασε προσεκτικά την παράγραφο 5 που λέει τα εξής: «Τίποτα στην παρούσα Συμφωνία δεν αποσκοπεί στο να υποτιμήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ή να αλλοιώσει ή να επηρεάσει τη χρήση από τους πολίτες εκάστου Μέρους.». Δηλαδή δεν μπορεί η Ελλάδα να επηρεάσει την χρήση του όρου «Μακεδονία» από τους Σκοπιανούς.
Μετά τις πρόσφατες Συνταγματικές τροποποιήσεις στα Σκόπια στο άρθρο 36 παραμένει η αναφορά σε «Μακεδόνες», που δεν είναι πολίτες της χώρας, αλλά «κατοικούν στο εξωτερικό». Η αναφορά σ’ αυτούς, ως σκέτο «Μακεδόνες» αφ’ ενός αναγνωρίζει «εθνότητα Μακεδόνων», η οποία χρήζει φροντίδας και προστασίας από το «μακεδονικό κράτος» (είναι το ίδιο άρθρο με αυτό που αυτή η έκφραση παραμένει αναλλοίωτη, αφ’ ετέρου εγγυάται τα δικαιώματα όσων «εκδιώχθηκαν ή κυνηγήθηκαν από μακεδονικούς εθνοαπελευθερωτικούς αγώνες». Ο μοναδικός τέτοιος αγώνας, σύμφωνα με το σκεπτικό τους, ήταν ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος. Θέτει λοιπόν η Συμφωνία τις βάσεις πίεσης προς την Ελλάδα να παύσει να «εκδιώκει» τους «εθνικά Μακεδόνες» στο έδαφός της, δηλαδή όσους σλαβόφωνους ζουν στην Ελλάδα.
Μετά τις πρόσφατες Συνταγματικές τροποποιήσεις στα Σκόπια, στο Προοίμιο παραμένει η αναφορά στην διακήρυξη της ΑΣΝΟΜ το 1944 (Αντιφασιστική Διάσκεψη για την Εθνική Απευθέρωση της Μακεδονίας). Στην διακήρυξη αυτή προβλέπεται ρητά ο στόχος «Ένωσης των Μακεδόνων της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της «Μακεδονίας» σε ένα κράτος».
Η έμμεση, αλλά σαφής, αναγνώριση «μακεδονικής εθνικής συνείδησης» γίνεται από την Ελλάδα για πρώτη φορά στην Ιστορία:
σε χάρτη κανενός περιηγητή του 19ου αιώνα δεν αναφέρονται «εθνικά Μακεδόνες»,
σε καμία Οθωμανική απογραφή δεν αναφέρονται «εθνικά Μακεδόνες»,
στην απογραφή του 1921 στην Γιουγκοσλαβία δεν αναφέρθηκε κανένας «Μακεδόνας» και καμία χρήση «μακεδονικής γλώσσας»,
Έλληνας υπουργός εξωτερικών αναγνώρισε τους Σλαβόφωνους της Μακεδονίας ως «βουλγαρική μειονότητα» στο Πρωτόκολλο Πολίτη-Καλφώφ το 1924. Το Πρωτόκολλο δεν κυρώθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο το 1925, άρα δεν εγκρίθηκε η αναγνώριση.
Έλληνας υπουργός εξωτερικών αναγνώρισε τους Σλαβόφωνους της Μακεδονίας ως «σερβική μειονότητα» το 1926. Η συμφωνία της κυβέρνησης Θ. Παγκάλου δεν κυρώθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο το 1927, άρα δεν εγκρίθηκε η αναγνώριση.
Ερώτημα για αναγνώρισή τους ως «μακεδονική εθνότητα» δεν έθεσε ποτέ κανείς νωρίτερα, διότι δεν υφίσταται τέτοια εθνότητα.
Με τη Συμφωνία των Πρεσπών γίνεται έμμεση αναγνώριση όσων απέμειναν στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο ως «εθνικά Μακεδόνες». Απομένει η απόρριψη κύρωσης της συμφωνίας αυτής από το ελληνικό Κοινοβούλιο για τρίτη φορά.
Τρίτον, δεν είναι απλώς μία «συμφωνία για το όνομα» (άρθρο 1), αλλά μία πολύ γενικότερη συμφωνία κατά την οποία η Ελλάδα παραχωρεί την εμπειρία και τεχνογνωσία της σε όλα τα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας. Δείτε τα άρθρα 9-18.
Πρόκειται για μία εθνικά απαράδεκτη Συμφωνία, η οποία υπονομεύει ευθέως τα συμφέροντα των Ελλήνων, η οποία επιβραβεύει και ενθαρρύνει έναν επιθετικό εθνικισμό εναντίον μας. Ο αλυτρωτισμός είναι δομικό στοιχείο του κράτους αυτού. Δεν νοείται χωρίς αλυτρωτισμό.
Αν αυτοί είναι Μακεδόνες, τότε εμείς τι είμαστε;
Είστε οι εκπρόσωποι των Ελλήνων στο εθνικό Κοινοβούλιο. Η κοινοβουλευτική αυτή περίοδος είναι ένας κρίκος μίας μακράς αλυσίδας των πολιτικών εκπροσώπων του ελληνισμού. Δεν έχετε το δικαίωμα ούτε να αγνοείτε αυτήν την παράμετρο καταδικάζοντας άπαξ και δια παντός τις επόμενες γενιές σε μερική απώλεια της ιστορικής τους μνήμης και ταυτότητας, ούτε να αγνοείτε την ξεκάθαρη βούληση του ελληνικού λαού, ο οποίος την περυσινή χρονιά πραγματοποίησε 140 συλλαλητήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό διαδηλώνοντας την αντίθεσή του.

Πράξετε τα δέοντα και αρνηθείτε να κυρώσετε την Συμφωνία σε όποιο κόμμα και αν ανήκετε.

Με τιμή,

Ανδρέας Σταλίδης.
Αντίβαρο


===============
Διευθύνσεις βουλευτών που μπορείτε να χρησιμοποιείτε για τις δικές σας επιστολές (ή αντίγραφο αυτής, αν θέλετε).


Οι διευθύνσεις πάρθηκαν από τον ιστοχώρο της ΒουλήςΣΥΡΙΖΑΝΔ
nathan@parliament.grxathanasiou2@gmail.com
g.akriotis@parliament.grinfo.athanasiou@gmail.com
amajohn1961@gmail.comsavanast@otenet.gr
anypanag@minedu.gov.grs.anastasiadis@parliament.gr
c.antoniou@parliament.grnafplio@andrianos.eu
evagelosapostolou@gmail.comjandrianos@parliament.gr
s.arachovitis@parliament.grargos@andrianos.eu
e.avlonitou@parliament.gri.antoniadis@parliament.gr
a.vagena@parliament.grmar.antoniu@gmail.com
e.vagionaki@parliament.grarampatzifot@yahoo.gr
f.vaki@parliament.grfoteini@arampatzi.gr
info@sokratisvardakis.gra.asimakopoulou@parliament.gr
gvaremenos@gmail.cominfo@avgenakis.gr
dimvett@gmail.comdrvag1@ath.forthnet.gr
vitsasd@gmail.comgiorgos@vagionas.gr
president@parliament.grg.vagionas@parliament.gr
p.vrantza@parliament.grinfo@mvarvitsiotis.gr
k.gavroglou@parliament.grmiltiadis@mvarvitsiotis.gr
dgakis@otenet.grvesiropoulos@gmail.com
g.gennia@parliament.grk.vlasis@parliament.gr
olgagerovasili@gmail.comgvlahos@ath.forthnet.gr
efgeorgopoulousaltari@gmail.comvoridis@parliament.gr
e.giannakidis@parliament.grinfo@elzoni.gr
natasagara@gmail.comvroutsis@ivroutsis.gr
i.gkiolas@parliament.grg.georgantas@parliament.gr
inslian@yahoo.grg-adonis@otenet.gr
g.dimaras@parliament.gra.georgiadis@parliament.gr
d.dimitriadis@parliament.grgiakoumatosge@gmail.com
c.douzinas@parliament.grstergiannakis@gmail.com
ydragasakis@parliament.grs.giannakis@parliament.gr
dritsas@parliament.grv.giogiakas@parliament.gr
pandritseli@parliament.grinfo@gioulekas.gr
d.emmanouilidis@parliament.grgioulekas@parliament.gr
zeybek@parliament.gra.davakis@parliament.gr
n.igoumenidis@parliament.grdendiaspg@gmail.com
m.theleriti@parliament.grchristos@dimas.gr
atheop@parliament.gradimoschakis@outlook.com
johntheofilaktos@gmail.coma.dimoschakis@parliament.gr
yanthe@otenet.grt.theocharis@parliament.gr
n.thivaios@parliament.gra.kavvadas@parliament.gr
igglezikaterina@gmail.compress@nkaklamanis.gr
i.kavvadia@parliament.grinfo@stavroskalafatis.gr
kaisasgeo@windowslive.comkkaragounis@gmail.com
i.kamateros@gmail.comkaramanlia@yahoo.gr
aykaradent@yahoo.grinfo@kostaskaramanlis.gr
ykk@otenet.grkaramanlis.office@gmail.com
ckaragiannidis@parliament.grinfo@karaoglou.gr
e.karakosta@parliament.grth.karaoglou@parliament.gr
apostolis.karanastasis@gmail.comkarasmanis@parliament.gr
froso.karasarlidou@gmail.comkasapidi@parliament.gr
kasimati@parliament.grkatsaniotis.info@gmail.com
a.kastoris@parliament.grkatsafados@gmail.com
g.katrougkalos@parliament.grg.katsiantonis@parliament.gr
xrysa.sior@gmail.cominfo@kedikoglou.gr
katsis.thesp@gmail.comkellas.xristos@gmail.com
kafantari@parliament.grinfo@nikikerameus.gr
pkozoboli@gmail.comol.kefalogianni@parliament.gr
kontonis@parliament.grykefalogiannis@gmail.com
n.kotzias@parliament.grg.kefalogiannis@parliament.gr
kourakis@parliament.grvassilis.kikilias@kikilias.gr
panagiotis@kouroumplis.grkonsolasmanos@gmail.com
kiritskirits@gmail.comkonsolasmanos@parliament.gr
p.konstantineas@parliament.grkostaskontogeorgos@gmail.com
kostopanagiotou@outlook.com.grinfo@koukodimos.gr
lappassp@gmail.comgtkoukodimos@gmail.com
z.livaniou@parliament.grinfo@gkoumoutsakos.gr
nikolaos.manios@gmail.comkutsubad@otenet.gr
chmantas@parliament.grd.kyriazidis@parliament.gr
d.mardas@parliament.grdimitris@kyriazidis.com
alexandros.meikopoulos@gmail.comk.markou@parliament.gr
tmitafidis@gmail.comkmarkou.office@gmail.com
press.michailidis@gmail.comgeorgia@gmartinou.gr
a.michelis@parliament.grmeimarakis@parliament.gr
imichelogiannakis@gmail.comvmeimar2@gmail.com
k.morfidis@parliament.groffice@mitarakis.gr
t.moumoulidis@parliament.grcontact@mitarakis.gr
balmak@yahoo.comkyriakos@parliament.gr
y.mpalafas@gmail.comgram@dorabak.gr
makbal@otenet.grcontact@dorabak.gr
a.mpaltas@parliament.grboukoros.office@gmail.com
abalomenakis@yahoo.grchboukoros@gmail.com
dbaxev@yahoo.grbouras@parliament.gr
barkas@parliament.grb.oikonomou@parliament.gr
cbgialas@gmail.comnikos.i.panagiotopoulos@gmail.com
bolaris@otenet.grplakiotakisgiannis@gmail.com
g.ntzimanis@gmail.comj.plakiotakis@parliament.gr
axanthos@parliament.gre.rapti@parliament.gr
n.xydakis@parliament.grthessaloniki@elenarapti.gr
g.pallis@parliament.grmsalmas@otenet.gr
gpantzas@parliament.grasamaras@parliament.gr
apapadopoulos@parliament.grinfo@skrekaskostas.gr
nik.papadopoulos@parliament.grcstaik@parliament.gr
c.papadopoulos@parliament.grd.stamatis@parliament.gr
g.papailiou@gmail.comstylios@parliament.gr
katerina.papanatsiou@gmail.comtasoulas@parliament.gr
g.papafilippou@parliament.grtzavaras@parliament.gr
n.paraskevopoulos@parliament.grkontzav@otenet.gr
th.parastatidis@parliament.gri.tragakis@gmail.com
k.pavlidis@parliament.grpolitikografeio@kostastsiaras.gr
pavlos.polakis@gmail.cominfo@thfortsakis.gr
a.pratsolis@parliament.gri.fotilas@parliament.gr
rizossufli@gmail.comjfotilas@gmail.com
rizoulisandreas@gmail.commaximos@parliament.gr
n.santorinios@parliament.grinfo@khatzidakis.gr
i.sarakiotis@parliament.gr
k.seltsas@parliament.gr
sifakis17@gmail.com
x.simorelis@gmail.com
p.skouroliakos@parliament.gr
bettyskoufa@gmail.com
k.spartinos@parliament.gr
christospirtzis@gmail.com
stathakisgs@yahoo.gr
e.stamataki@parliament.gr
astampouli@parliament.gr
stefgianni1@gmail.com
stogiannidisgrigoris@gmail.com
antoniossyrigos@hotmail.gr
nsyrm@parliament.gr
telioly@yahoo.gr
thtzakri@otenet.gr
c.tzamaklis@parliament.gr
m.tzoufi@parliament.gr
n.toskas@parliament.gr
alexandros@triantafilidis.gr
m.triantaf@parliament.gr
tsakalot@parliament.gr
alexis.tsipras@syriza.gr
vasilistsirkas@gmail.com
tsogasg.lawoffice@gmail.com
s.famellos@parliament.gr
n.filis@parliament.gr
thfotiou@parliament.gr
g.psychogios@parliament.grΔΗΣΥΧΑΚΚΕ
g.arvanitidis@parliament.gri.aivatidis@parliament.grkke@parliament.gr
arvanitidisvouli@gmail.coms.vlachou@parliament.grlab_giorgos@hotmail.gr
ilhanbelgin@hotmail.comg.germenis@parliament.grpapariga@parliament.gr
ilchan_achmet@hotmail.coma.gregos@parliament.grtpafilis@parliament.gr
ev.venizelos@gmail.comel.zaroulia@parliament.gr
f.gennimata@parliament.grpanagiotisiliopoulosgr@gmail.com
gennimata@gmail.come.karakostas@parliament.gr
grigorakos@parliament.gri.kasidiaris@parliament.gr
a.theocharopoulos@parliament.grn.kouzilos@parliament.gr
proedros@dim-ar.gri.lagos@parliament.gr
g.karras@parliament.grn.mihaloliakos@parliament.gr
info@kegeroglou.gril.panagiotaros@parliament.gr
x.kefalidou@parliament.grxapappas@gmail.com
xara@xarakefalidou.gri.sachinidis@parliament.gr
j.koutsoukos@parliament.grc.chatzisavvas@parliament.gr
kremastinos@gmail.com

press.odysseas@gmail.com

d.konstantopoulos@parliament.gr

dckonstan@gmail.com

loverdos@hol.gr

i.maniatis@parliament.gr

Kbargio12@gmail.com

k.bargiotas@parliament.gr

kbargio@yahoo.gr

t.papatheodorou@parliament.gr

skandalidis.k@gmail.com

mtzelep@otenet.gr

info@tzelepis.net

politikografeio@christofilopoulou.grΑΝΕΛΠοτάμι
p.kammenos@anexartitoiellines.gramiras@parliament.gr
katsikiskostas1960@yahoo.grs.danellis@parliament.gr
k.katsikis@parliament.grstavrostheodorakis@gmail.com
vkokkalhs@gmail.comspyros.lykoudis@gmail.com
v.kokkalis@parliament.grspyros.lykoudis@parliament.gr
maria@kollia.grmavrotas@chemeng.ntua.gr
minister@mathra.grg.mavrotas@parliament.gr
kountoura.e@gmail.compsarianos@parliament.gr
t.papachristo@gmail.com
Ένωση ΚεντρώωνΑνεξάρτητοι
m.georgiadis@parliament.grd.kammenos@parliament.gr
a.megalomystakas@parliament.grd.koukoutsis@parliament.gr
i.saridis@parliament.grgiorlazaridis@gmail.com

n.mixos@parliament.gr

k.mparmparousis@parliament.gr

ninikolopoulos@gmail.com

stathispanagoulis@gmail.com

kat_papakosta@parliament.gr

aristeidisfokas1@gmail.com

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
Υ.Γ.

ΚΑΜΜΕΝΕ,  ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ  ΝΑ  ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ  ΟΣΑ  ΕΙΠΕ  ΧΘΕΣ  ΓΙΑ  ΣΕΝΑ  Ο  ΓΙΩΡΓΟΣ  ΤΡΑΓΚΑΣ  στην εκπομπή «Εν Αθήναις» στα «Παραπολιτικά FM 90.1».

«Η πολιτικά άθλια παρέα του πρωθυπουργού θα επιδιώξει να κυρώσει την συμφωνία στο διάστημα από 18 Ιανουαρίου μέχρι 15 Φεβρουαρίου! Σήμερα όπως διάβασα, θα έχουν μυστική επαφή, ένα κρίσιμο τετ α τετ ο κύριος Τσίπρας με τον υπ. Άμυνας κ. Καμμένο. Εκτιμώ ότι αυτό το ραντεβού έχει να κάνει με τη ρύθμιση των τελευταίων λεπτομερειών για το συμφωνημένο διαζύγιο των 2 μεγάλων σαμποτέρ του Γοργοποτάμου, οι οποίοι αντί να ανατινάξουν τη γέφυρα, αναγνώρισαν τα Σκόπια ως ‘’μακεδονική εθνότητα, ομιλούσα την Μακεδονική γλώσσα’’!
Μην έχετε καμία αμφιβολία, όλα είναι συμφωνημένα για να πραγματοποιήσει την ηρωική έξοδο από το Υπουργείο και τη συγκυβέρνηση, ο Πάνος Καμμένος, μήπως και σωθεί, όχι εκλογικά, αλλά ως πολιτική οντότητα.
Προσωπικά εκτιμώ ότι ήδη έχει εξαερωθεί, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας. Η προδοσία είναι πολύ μεγάλη. Και η τιμωρία θα είναι πολύ μεγάλη! Ουδείς μπορεί να παραδώσει έτσι την εθνική κυριαρχία και την ιστορία της Μακεδονίας. Ουδείς μπορεί να ανοίξει κερκόπορτες και να φύγει αλώβητος. Να φύγει ατιμώρητος!
Επίκειται η προσχεδιασμένη αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από τη κυβέρνηση. Ο Υπουργός Άμυνας γνωρίζει πολλά ένοχα μυστικά του κ. Τσίπρα. Γνωρίζει καλά όλες τις δουλειές και τις πρακτικές του κ. Παππά, του κ. Πετσίτη, του κ. Φλαμπουράρη και άλλων μέσα στο Μαξίμου. Από την άλλη πλευρά, και ο Τσίπρας ξέρει πολλά μυστικά για όσα έκανε ο Καμμένος. Κακά τα ψέματα τους συνδέει η μοίρα τους και το πολιτικό πεπρωμένο τους. Αύριο και μεθαύριο, θα αντιμετωπίσουν και οι δύο την οργή του λαού και τους πολιτικούς τυφώνες που έσπειραν σε βάρος του έθνους.
Ο Πάνος Καμμένος, μιλάει για αποστασίες. Προφανώς αναφέρεται στην απόπειρα διάσπασης της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝ.ΕΛ. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει πλέον κόμμα. Δεν υπάρχει πλέον υπακοή και πειθαρχία στον πρόεδρο του κόμματος. Είτε αυτό είναι συμφωνημένο, μεταξύ Τσίπρα – Καμμένου είτε είναι πραγματική… αποστασία που οργάνωσε ο υπουργός πίσω από την πλάτη του πρωθυπουργού, οι ΑΝ.ΕΛ δεν υφίστανται πλέον στον πολιτικό χάρτη!
Είναι ένα τσούρμο βουλευτές που ο καθένας κάνει το δικό του και προσανατολίζεται σύμφωνα με τα συμφέροντα του. Ήδη κυκλοφορούν φήμες για αργυρώνητους βουλευτές που πήραν χρήματα για να ψηφίσουν τη συμφωνία της λίμνης. Μερικοί από αυτούς φωνάζουν και δείχνουν δυνατά ότι ανταλλάσσουν την καρέκλα τους ή κάποια οφέλη με αυτή τη ψήφο κατά της Μακεδονίας και του Έθνους! Οι δηλώσεις που κάνουν δείχνουν ιδιοτέλεια. Παράδειγμα η κ. Χρυσοβελώνη η οποία δήλωσε ότι δεν έχει κανένα λόγο να εγκαταλείψει την θέση της υφυπουργού και να φύγει από την κυβέρνηση, εάν αποχωρήσει ο κ. Καμμένος, καλώντας την κοινοβουλευτική ομάδα του να πράξει το ίδιο! Αντιλαμβάνεστε ότι η κ. Χρυσοβελώνη γνωρίζοντας ότι δεν έχει κανένα πολιτικό μέλλον, επιλέγει να παραμείνει δίπλα στον Τσίπρα και να μετέχει της μεγάλης προδοσίας! Πόσο γλυκιά είναι η καρέκλα!!!
Ο περίφημος δεξιός, πρώην καραμανλικός και αντιμνημονιακός (κάποια φεγγάρια), Τέρενς Κουίκ, διαγράφηκε ήδη από τον κ. Καμμένο, επιλέγοντας να κάνει παρέα με τον κ. Κατρούγκαλο και τον κ. Τσίπρα στο υπουργείο εξωτερικών.
Η κ. Κουντουρά -λέγεται- ότι θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας της λίμνης, ως συνεπής αγωνίστρια των ΑΝ.ΕΛ. Εκείνος ο οποίος όμως «χτύπησε τα… κόκκινα» είναι ο κ. Παπαχριστόπουλος ο οποίος λίγο πολύ, έχει περάσει απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους της Ελλάδας! Όπου βρεθεί και όπου σταθεί, σκίζει τα ιμάτια του, υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.
Υποστηρίζει ότι θα δώσει την βουλευτική καρέκλα του και τον μισθό του, αμέσως μόλις ψηφίσει τη Συμφωνία! Γεννήθηκε γι’αυτή τη δουλειά. Μεγάλωσε γι’ αυτή την ιστορική πράξη! Θέλει να το κάνει και να φύγει για πάντα από την πολιτική ζωή! Γιατί άραγε?
Τονίζω για μια ακόμη φορά ότι οι μειοδότες των Αθηνών, οι άφρονες, ανοίγουν κερκόπορτες. Ο Τσίπρας προετοιμάζει την υποδοχή της Μέρκελ στη Αθήνα. Κάθε πρωί, κάποιος εκεί στο Μαξίμου, πρέπει να του υπενθυμίζει ότι τη προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ΚΑΝΕΝΑΣ!!!
Το παιχνίδι που παίζουν Τσίπρας – Καμμένος, εδώ και καιρό, είναι ορατό από όλους τους Έλληνες! Ο υπουργός Άμυνας θέλει να δείξει πατριώτης που τηρεί τον λόγο του, αλλά με τον Α ή Β τρόπο, φρόντισε να έχει ο κ. Τσίπρας, ο άλλος ‘’σαμποτέρ’’ του Γοργοπόταμου δηλαδή, τους μισούς βουλευτές και τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. Φρόντισε να περάσει στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Παπακώστα, που δηλώνει… οπαδός της Καραμανλικής σκέψης (sic) για να ψηφίσει τη συμφωνία της Λίμνης.
Πάντως ένα είναι σίγουρο: το Μαξίμου θα δείξει στην κ. Μέρκελ τη λίστα με τους 152 πρόθυμους, που θα κυρώσουν τη συμφωνία! Ανάμεσα τους θα είναι και ο κ. Δανέλλης, του Ποταμιού και απ΄ότι φαίνεται ο κ. Θεοδωράκης, ο κ. Λυκούδης και ο κ. Μαυρωτάς! Για όλα αυτά τα ονόματα βέβαια, ας κρατήσουμε κάποια μικρή επιφύλαξη.
Ήδη κυκλοφορούν φήμες για τα εκατομμύρια που θα δοθούν και στην Αθήνα, προκειμένου να παρακαμφθούν και οι τελευταίες αντιστάσεις, ή αντιρρήσεις. Υπάρχει βέβαια, κυρίες και κύριοι και η άποψη του κ. Κατσίκη, του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ που λέει ότι ‘’θα φύγουμε από την συγκυβέρνηση πριν έρθει προς κύρωση στην Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών’’. Επομένως θα καταρρεύσει η κυβέρνηση λόγω έλλειψης δεδηλωμένης και λόγω της απόφασης του Θεοδωράκη να μην στηρίξει την κυβέρνηση σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας της Ν.Δ.
Θέλω με την ευκαιρία να απευθυνθώ στον κ.Θεοδωράκη και στα μέλη του Ποταμιού: Είναι ιστορική η στιγμή για όλους. Είναι κρίσιμη για τον παλιό δημοσιογράφο που έγινε πολιτικός. Πρέπει να λάβει υπόψιν του τα αισθήματα εκατομμυρίων Ελλήνων που πληγώνονται απ’ όλη αυτή τη μειοδοσία. Του μεταφέρω σήμερα τα αισθήματα και τις σκέψεις, αλλά και την οργή εκατοντάδων χιλιάδων Μακεδόνων της ομογένειας!
Ο παλιός δημοσιογράφος, ξέρει καλά και έχει πει αρκετά για τα έργα του κ. Τσίπρα και κυρίως του κ. Καμμένου. Δεν επιτρέπεται να ενταχθεί ως πολιτικός και ως άνθρωπος σε μία τέτοιου είδους συμφωνία που έχει απέναντι της τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων! Δεν επιτρέπεται να γίνει το δεύτερο δεκανίκι του κ. Τσίπρα! Να αναπληρώσει περιστασιακά το κενό και τη στήριξη του κ. Καμμένου.
Όπως είπα και χθες στην ραδιοφωνική μου εκπομπή, εγώ πιστεύω το σενάριο που λέει ότι θα κυρωθεί ξεχωριστά το κομμάτι της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και κατόπιν θα έχουμε ραγδαίες και απρόβλεπτες εξελίξεις. Ο Τσίπρας θα παραδώσει όλες τις καυτές πατάτες στον Μητσοτάκη, που ήδη πιέζεται από το Βερολίνο να διευκολύνει όλα τα προωθούμενα σχέδια.
Γι αυτό κάποιοι γράφουν ότι ο Κυριάκος δεν πρόκειται να κάνει καμία πρόταση μομφής! Κακά τα ψέματα και ο Κυριάκος είναι δεσμώτης των εντολών του Βερολίνου και υπακούει τυφλά σε όσα λέει και προστάζει η γερμανική ηγεσία. Βέβαια, ο «αριστερός», ο «επαναστάτης», ο… έλληνας Τσε, ο Αλέξης μας, είναι το πιο βολικό παιδί, τόσο των Γερμανών όσο και όλων των δυνάμεων κατοχής!
Δεν αποκλείεται πάντως, να έχουμε εκπλήξεις τόσο στην Αθήνα, όσο και στα Σκόπια. Κρατήστε το αυτό…
Ά και να μην το ξεχάσω…
Έρχεται και η κ. Μέρκελ, προκειμένου να επιβλέψει την υλοποίηση της μεγάλης μειοδοσίας! Η Καγκελάριος έρχεται να εποπτεύσει όλων των παρασκηνιακών ενεργειών προκειμένου να προωθηθούν τα σχέδια του Βερολίνου. Το πολιτικό προσωπικό των Αθηνών, όπως εκτιμώ θα κλείνει το γόνυ και θα φτάσει το πηγούνι στο πάτωμα σε όλα τα προστάγματα της κυρίας Μέρκελ.
Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης, δεν αναμένεται να είναι επικριτικοί σε όσα κάνουν οι Γερμανοί στο προτεκτοράτο τους. Το ίδιο και ο κ. Παυλόπουλος. Ίσως βέβαια ακούσουμε πάλι κάποια… κορώνα για τις πολεμικές αποζημιώσεις, από τον κ. Παυλόπουλο. Από αυτόν τον μοιραίο πολιτικό που βρέθηκε στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας τα τελευταία χρόνια, της εθνικής ταπείνωσης…»ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ: «ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ 500 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΥΦΤΟΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΥΦΤΟΠΡΩΘΥΠΟΥΓΟ».

«Η κατάσταση των νότιων συνόρων είναι σταθερή και τα μέλη του Στρατού εκτελούν τα καθήκοντά τους, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η σταθερότητα του κράτους, επιτρέποντας στους πολίτες να περνούν ειρηνικά αυτές τις γιορτινές ημέρες».
Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Άμυνας των Σκοπίων, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, κατά την επίσκεψή της σε στρατιωτικά φυλάκια στο νότια σύνορα της χώρας προς την Ελλάδα.
«Επισκεφθήκαμε σήμερα τους στρατιώτες στα νότια σύνορά μας με την Ελλάδα (στη Γευγελή). Με ενημέρωσαν για την κατάσταση των συνόρων η οποία είναι σταθερή με τη μόνιμη παρουσία του στρατού και την υποστήριξη των επιχειρήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να μην παραμεληθεί το πρόβλημα της χώρας μας.
Μόνο φέτος, ο στρατός μας κατάφερε να αποτρέψει στα σύνορά μας, περισσότερες από 500 παράνομες διαβάσεις (μεταναστών). Όταν η πίεση στα σύνορα ήταν μεγαλύτερη τα περασμένα έτη ο αριθμός ήταν αρκετά μεγαλύτερος», είπε ο Σεκερίνσκα.
Η υπουργός Άμυνας τόνισε ότι για να ανταμείψει η κυβέρνηση τους στρατιώτες το 2018 αύξησε το μισθό τους κατά 10% και φέτος θα δοθεί αύξηση 5%.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ παρέδωσε στους στρατιώτες στο τέλος του έτους, μπότες και στολές και ότι ο στόχος είναι ακόμη μεγαλύτερος.
ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΟΤΖΙΑΣ: «Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δεν θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση όταν κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του», σε συνέντευξη στο News 24/7.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος: Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν απειλούμαστε. Δεν εξαγοραζόμαστε ποτέ. Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε αποστασία. Εμείς ανένδοτο».
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και “μαφιόζικα”, δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν...».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Πάνο άσε τα tweet και πάτα το κουμπί, ρίξε την κυβέρνηση τώρα. Το καθήκον ενός πατριώτη είναι να ρίξει την κυβέρνηση τώρα, να καταστρατηγηθεί η συμφωνία των Πρεσπών και να μας πεις τι ξέρεις για τον Κοτζιά».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Πάνο μη γίνεσαι πελάτης του Τζανακόπουλου, του Ξυδάκη και του Πολάκη. Μην γίνεσαι πελάτης των κομμουνιστών, αυτοί θα την πουλήσουν την πατρίδα, στο έχω πει…».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Πάνο ρίξε την κυβέρνηση τώρα. Θέλει να διαλύσει την εκκλησία, ρίχ’ τους Πάνο. Το κάνω από αγάπη στην πατρίδα, δεν με ενδιαφέρει ο Πάνος. Να σώσουμε την πατρίδα όχι την καρέκλα, μη σώσω και ξαναμπώ στη βουλή». 
ΖΑΕΦ: "ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

Σε ευχητήριο μήνυμα του για το τέλος της χρονιάς, ο Ζάεφ είπε: «Ελπίζω να μετατρέψουμε τις ευχές και τους στόχους μας σε πραγματικότητα, να γίνουμε μία χώρα με ειρήνη και σταθερότητα, να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να γίνουμε μία παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία, με μία οικονομία που λειτουργεί για όλους»


Υπουργός Αμύνης των Σκοπίων: «Η “Μακεδονία” έχει ήδη κρατήσει θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ».


Τον απολογισμό της χρονιάς έκανε η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, τονίζοντας στο δημόσιο μήνυμά της πως εξασφαλίσανε μία πρόσκληση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και κέρδισαν την υποστήριξη πολιτικών ηγετών παγκοσμίου κύρους.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Ραντμίλα Σεκέρινσκα τόνισε πως «θα γραφτεί στην ιστορία ότι τη φετινή χρονιά βάλαμε ένα τέλος στην απομόνωση της χώρας μας και ανοίξαμε το δρόμο για να γίνουμε ένα ίσο κράτος-μέλος στην ισχυρότερη αμυντική και πολιτική συμμαχία. Η πρόσκληση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι στα χέρια μας, οι ενταξιακές συνομιλίες ήταν επιτυχείς. Μία θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ είναι ήδη κλεισμένη», σημείωσε.
Και συνέχισε: «Το 2018 επικεντρωθήκαμε στον στόχο μας – η "Μακεδονία" να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Γνωρίζουμε πως το 2019 πρέπει να επικεντρωθούμε στις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας μας. Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα φέρουμε αποτελέσματα».
ΖΑΕΦ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ 
 
Ούτε τις γιορτινές ημέρες δεν αφήνει σε ησυχία τους γραικύλους των Αθηνών, ο νικητής και τροπαιούχος της Συμφωνίας των Πρεσπών, Ζάεφ. Συνεχώς τους φέρνει σε δύσκολη θέση!
Σήμερα, λοιπόν, σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ο εν λόγω υποστήριξε ότι με την συμφωνία των Πρεσπών ενισχύεται η αξιοπρέπεια της «Μακεδονίας» του και πως πλέον κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει ούτε την «μακεδονική» ταυτότητα ούτε την «μακεδονική» γλώσσα.
Επιπλέον, ο Ζάεφ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η «Μακεδονία» του θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., εφόσον του το έχουν τάξει οι «μεγάλοι προστάτες», Αμερικανοί.
Να σημειωθεί, ότι οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, ξεκινούν στην βουλή των Σκοπίων στις 9 Ιανουαρίου και αναμένεται η όλη υπόθεση να έχει τελειώσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου… Ο ΑΡΧΙΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΑΣΟΝΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ.

«Ὡς πρόεδρος τῆς Βουλγαρίας δὲν συμφωνῶ μὲ τὸ ὄνομα «Βόρειος Μακεδονία». Δὲν ὑπάρχει τέτοια χώρα. Αὐτὸ τὸ ὄνομα δὲν μπορεῖ νὰ ἰσχύσῃ. Καὶ δὲν μποροῦμε νὰ δεχθοῦμε ὅτι ὑπάρχει «μακεδονικὴ γλῶσσα». Αὐτὸ εἶναι ὅ,τι χειρότερο γιὰ τὴν σταθερότητα στὰ Βαλκάνια».
Ροῦμεν Ράντεφ,
κατὰ τὴν συνάντησή του μὲ τὸν Παυλόπουλο...
 ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ: "Ο ΣΟΡΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

«Βόμβα» στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου για Τζορτζ Σόρος: «Χρηματίζει βουλευτές για να ψηφίσουν «Ναι» στις Πρέσπες
Με αφορμή την κριτική που ασκεί στον Παντελή Καψή για ένα άρθρο του αναφορικά με το Μακεδονικό, ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος ρίχνει βόμβα μεγατόνων για τις πρακτικές Σόρος στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα ο κ. Φράγκος, προτρέπει τον δημοσιογράφο «να κάνει έρευνα και να κατακεραυνώσει τους βουλευτές που χρηματίζονται από τον Σόρος προκείμενου να ψηφίσουν στη Βουλή το Προσύμφωνο των Πρεσπών».
Αναλυτικά, όσα γράφει ο στρατηγός Φράγκος στο facebook:
«Στο άρθρο του Παντελή Καψή (H Μεταφυσική του Μακεδονικού στο raeder.gr) υιού του αείμνηστου Γιάννη Καψή ΥΠΕΞ επι σειρά ετών του Ανδρέα Παπανδρέου και συμβούλου στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αυτός βυσσοδομεί..
Τον προκαλώ να μελετήσει τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας και την πρώην βουλευτή και Εισαγγελέα κυρία Χρυσούλας Γιαταγάνα για αργυρώνητους βουλευτές!!
Το θεωρώ αδιανόητο γνωστοί επώνυμοι και υψηλά αμειβόμενοι δημοσιογράφοι να έχουν μπει σε παρόμοιο πειρασμό επι αμοιβή απο γνωστούς εχθρούς της πατρίδος τύπου Σόρος..
Εκτιμώ ότι ο κύριος Παντελης Καψης να ακούσει τις θέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, για τον κίνδυνο εκχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στους Σκοπιανούς των Ζαεφ, Δημητρώφ και Γκρουεφσκι τέκνα απογόνων των πρωταγωνιστών του άδικου αιματοβαμμένου Εμφυλίου, που και αυτοί εκχωρούσαν Θράκη και Μακεδονία με συμφωνία στο Λαιμό των Πρεσπών το 1948 (ΚΚΕ) σε Σλάβους..
Δεν άκουσε τη δήλωση του νυν ηγέτη του ΚΚΕ κυρίου Κουτσούμπα που κατηγορηματικά δηλώνει ΟΧΙ στην συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζοντας το μέγα λάθος της τότε ηγεσίας του κόμματος του…
Μετά από αυτό τον προτρέπω να κάνει έρευνα που το λένε «ρεπορτάζ» στη γλώσσα τους οι δημοσιογράφοι και να κατακεραυνώσει τους βουλευτές που χρηματίζονται απο τον Σόρος προκείμενου να ψηφίσουν στη Βουλή το Προσύμφωνο των Πρεσπών, για να δύναται να ανάβει κερί στο μνήμα του Ελληνοψυχου πατέρα του Γιάννη Καψή».
 Ο Ζάεφ αγόρασε 240.000 διαβατήρια που αναγράφουν «Δημοκρατία της Μακεδονίας». 
 ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΖΑΕΦ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΤΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ" ΜΗΔΕΝ. 

Στην αγορά 240.000 καινούργιων διαβατηρίων που αναγράφουν την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» προχώρησε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με τηλεοπτικό κανάλι της χώρας. Όπως μετέδωσε το Alfa TV, η κυβέρνηση πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη αγορά μόλις λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας των συνταγματικών αλλαγών στη Βουλή των Σκοπίων, με τις οποίες η ονομασία της θα αλλάξει σε «Βόρεια Μακεδονία», όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alfa TV, μια τέτοια κίνηση δεν θα έπρεπε να γίνει, αφού η τελική ψηφοφορία αναμένεται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
«Παρόλο που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται (η τελική) ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές, που θα οδηγήσουν στην αλλαγή της ονομασίας του κράτους, αλλά και των προσωπικών εγγράφων των πολιτών, ένας μεγάλος αριθμός από πολλά κενά έντυπα για ‘μακεδονικά’ διαβατήρια βρίσκονται εν αναμονή στα τελωνεία», αναφέρει το ρεπορτάζ.
«Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Alfa TV, 240.000 έντυπα βρίσκονται σήμερα σε τακτική τελωνειακή διαδικασία», συνεχίζει επικρίνοντας την κυβέρνηση Ζάεφ: «Γιατί αγοράζονται έντυπα υπό αυτή τη μορφή, αφού το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αρκετά και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους; Γιατί το υπουργείο Εσωτερικών ξοδεύει χρήματα του προϋπολογισμού, αφού σε δέκα μέρες αναμένεται να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές»;
Στην απάντησή του το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας εξηγεί ότι «ακόμη και αν οι συνταγματικές αλλαγές ψηφιστούν στις 15 Ιανουαρίου, απαιτείται μια χρονική περίοδος για την αλλαγή των διαδικασιών και τις νομικές αλλαγές, καθώς και την έναρξη ισχύος των τροπολογιών», κάνοντας λόγο για «μεταβατική περίοδο» μέχρι την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών στην πράξη.
Ο ΑΡΧIΜΑΣΟΝΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: 
«ΣΩΣΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ. ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΗΣ».
«Δεν είμαστε διατεθειμένοι, ενόψει της οριστικοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών και πριν από την κύρωσή της, να αποδεχθούμε ερμηνείες αυθαίρετες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας προς τους Έλληνες λειτουργούς των Ευρωπαϊκών Θεσμών στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σήμερα στις Βρυξέλλες.
«Μόνον όταν τελειώσει οριστικά όλη αυτή η διαδικασία και αφού διαπιστωθεί ότι η συνταγματική αναθεώρηση εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις είναι δυνατό να υπάρξει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, καθώς και οιαδήποτε έναρξη συζητήσεων, σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την ΕΕ. Μόνο τότε είναι δυνατό να οριστικοποιηθεί και το περιεχόμενο της Συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ και να έρθει προς κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Wikileaks: «Βαθύ λαρύγγι» της CIA Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΝΙΚΟΛΑ ΝΤΙΜΙΤΡΩΦ.

 
Μυστική έκθεση που δημοσιεύουν τα Wikileaks αποκαλύπτει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, υπήρξε μυστικός πληροφοριοδότης της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ.
Η μυστική έκθεση εμφανίζει ως προστατευόμενη πηγή της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια τον Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος το 2008 ενημέρωνε τη CIA για τις προθέσεις κυβερνητικών παραγόντων των Σκοπίων γύρω από τις διαπραγματεύσεις τους με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.
Εκείνη την περίοδο, ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ – ο οποίος υπέγραψε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά τη Συμφωνία των Πρεσπών, και ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές και συντάκτες της – υπηρετούσε ως πρεσβευτής, συμμετέχοντας στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για το ονοματολογικό.
Από πρώτο χέρι…
Γνώριζε λοιπόν από πρώτο χέρι τις προθέσεις του τότε πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι και του πρώην προέδρου της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, τις οποίες, σύμφωνα με την έκθεση, μετέφερε μέσω της CIA στην αμερικανική πλευρά.
Εκείνη την εποχή είχε αναπτυχθεί η διαδικασία της επίλυσης του προβλήματος του ονόματος με την Ελλάδα και ο Ντιμιτρόφ, σύμφωνα με τα Wikileaks, φέρονταν ως προστατευόμενη πηγή της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια.
Το θέμα μάλιστα, όπως μεταδίδει το echedoros-a.gr, παρουσιάζουν εκτενώς αρκετά αλβανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση στις αποκαλύψεις τόσο από την αμερικανική πλευρά όσο και από την πλευρά του σημερινού υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ «ΔΙΚΟ ΜΑΣ» ΤΣΙΠΡΑ:
Τον είχαν έτοιμο οι Αμερικανοί στον σχεδιασμό τους. Περιμένανε την κατάλληλη στιγμή, την κατάλληλη κυβέρνηση για να το περάσουν. Γι' αυτό και άτομα του ξένου παράγοντα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένα όταν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν ακούς Αμερικανούς (που μεταξύ άλλων έχουν διαβάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ) να χαρακτηρίζουν σοβαρούς τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ (που παλιά δεν θέλανε ούτε να ακούν γι' αυτούς) ε τότε καταλαβαίνεις τι εννοούν οι Αμερικανοί όταν λένε "σοβαρός".
Σοβαρός=υπάκουος.

 Πράκτορας της Cia από το 2008, ο υπουργός εξωτερικών του Ζάεφ, Νίκολα Ντιμιτρόφ. Χαμός στα Σκόπια.
Πράκτορας και με τη βούλα.
Ο πατήρ τούτου, ήταν πράκτορας των βουλγάρων όπως και ο «αιγαιάτης» παππούς του.
Ο «...δικός» μας, ο Κοτζιάς, που συνυπέγραψε, λέτε να ήταν και αυτός, παλιός «συνάδελφος»; Των Πρακτόρων η σχολή είναι χρήσιμη πολύ.  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ.

Nα γιατί σε πούλησε ο Τέρενς κ. Καμμένε.
(βλ. και makeleio.gr στις 8-12-2017)
Τι να πει κανείς…..
Εμείς φταίμε, εμείς τον βάζαμε σπίτια μας όλα αυτά τα χρόνια!
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ βαρύνεται με οφειλή προς το Δημόσιο ύψους 273.658 ευρώ. Το χρέος το έχει ρυθμίσει με μηνιαίες δόσεις των 2980,77 ευρώ. Επίσης τα υπόλοιπα των συνολικά 11 δανείων του, ανέρχονται σε 870.500 ευρώ.
Ερώτηση: για αυτό στηρίζει με τόσο πάθος τον Τσίπρα;
Άλλη ερώτηση: όταν ο Τσίπρας πέσει, πως θα ξεπληρώσει αυτά τα δάνεια.
Άλλη ερώτηση: τι τα έκανε τα λεφτά από τα δάνεια, τα φυλάει κάτω απο το μαξιλάρι του, γιατί από ότι ξέρουμε είναι τσιγκούνης και δεν προβαίνει σε αγορές…
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στους ΑΝΕΛ αλλά και πυρετός διαβουλεύσεων Κουίκ ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες, αφού ο τελευταίος δεν θέλει να μείνει πολιτικά άστεγος. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ήδη υπάρχει επικοινωνία Τσίπρα – Κουίκ – Σκουρλέτη, και όλα λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τον Κουίκ μετά χαράς. Δεν πρόκειται να υπάρξει ένταση μεταξύ Καμμένου και Τσίπρα γιατί έχουν αρκετές φορές γίνουν αλλαξακωλιές μεταξύ των δύο κομμάτων. Σε κάθε περίπτωση ο Τέρενς αναμένεται να καταλάβει μια εκλέξιμη θέση στο επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ. 


Οι  3.000 από τους 6.000 Μακεδονομάχους ήταν Κρητικοί.
Πηγή: antilogoshanion.blogspot.com


Ο Μακεδονικός Αγώνας είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο της νεώτερης ελληνικής ιστορίας και η ευτυχής έκβασή του υπήρξε τεράστιας εθνικής σημασίας για το γένος των Ελλήνων, γιατί η Μακεδονία αποτελούσε από αρχαιοτάτων χρόνων τη ραχοκοκαλιά των ελληνικών χωρών, όπως αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά και της νεώτερης Μεγάλης Ελλάδας των δύο Ηπείρων και των πέντε Θαλασσών, όπως την οραματίστηκε ο Μέγας Εθνάρχης του γένους μας, Ελευθέριος Βενιζέλος, που θα πει αργότερα: «Εθνικοί λόγοι επιβάλλουν ο Μακεδονικός Αγών να γίνει το Ευαγγέλιον της ελληνικής φυλής … Αξίζει να στεφανωθεί ο αμυντικός εθνικός εκείνος Αγώνας, ο οποίος έσβησε την ντροπήν του 1897, διότι με το παράδειγμα των ηρωικών εθελοντών εξύπνησε και ενθάρρυνε ολόκληρο το αποθαρρυμένον έθνος». Για την οικονομία του χρόνου, θα αναφερθούμε μόνο στην κρητική παρουσία και συμμετοχή, που υπήρξε όχι μόνο η πολυανθρωπότερη, αλλά και η ουσιαστικότερη από άποψη εμπειροπόλεμων αγωνιστών, και επομένως αποφασιστικής σημασίας στην έκβαση αυτού του αγώνα.
Οι Κρήτες εκείνης της εποχής, φωτισμένοι ακόμη από τη λάμψη του Αρκαδίου, δεν ήταν μόνο οι πιο εμπειροπόλεμοι αγωνιστές, από τις αλλεπάλληλες επαναστάσεις των κατά των Τούρκων, αλλά διεκρίνοντο για το υψηλό εθνικό τους φρόνημα και τη φιλοπατρία τους, ιδεώδη που είχαν σφυρηλατηθεί κατά τους πολύχρονους αγώνες για την ανεξαρτησία και την ελευθερία τους και είχαν εδραιωθεί στη συνείδηση και στη σκέψη τους.
Δεν είναι τυχαίο πως, στην αρχή ακόμη, πριν ξεσπάσει ο Μακεδονικός Αγώνας, ο Γερμανός Καραβαγγέλης Αρχηγός, γράφει στον πρωθυπουργό Ζαΐμη: «Στείλε μου πενήντα άντρες. Πενήντα όμως Κρητικούς, να ενωθούν με τους αγέρωχους καπεταναίους Στρεμπενιώτη και Κώττα, για ν’ αντιμετωπίσουν τις βουλγαρικές ορδές».
Για σκεφτείτε για τι άντρες μιλούμε, όταν μόλις πενήντα ήταν αρκετοί για να κατατροπώσουν τις ορδές των Βουλγάρων!
Τα κρητικά εθελοντικά σώματα, τα πολυπληθέστερα όλων, καταφθάνουν πρώτα για να συνδράμουν τον μακεδονικό Αγώνα. Γιατί άραγε; Λίγοι στίχοι του προικισμένου και φωτισμένου ηγέτη Μακεδονομάχου Παύλου Γύπαρη δίδουν την απάντηση. Ακούστε τους:

Αχ, όποιος έζησε σκληρά, σ’ αγέρα σκλαβωμένο,
κι έφαγε μ’ αίμα το ψωμί και δάκρυα ζυμωμένο,
όποιος της μαύρης της σκλαβιάς δοκίμασε τον πόνο,
σκλαβιά και πόνος τι θα πει, εκείνος ξέρει μόνο.
Τούτος ο προαιώνιος κληρονομικός έρωτας των Κρητικών για τη λευτεριά ήταν η κινητήρια δύναμη που τους έσπρωξε να σπεύσουν να βοηθήσουν τους αδελφούς Μακεδόνες να την αποκτήσουν.
Τρεις χιλιάδες, οι μισοί δηλαδή απ’ όσους πήραν μέρος σε τούτο τον υπέρτατο αγώνα, ήταν οι Κρητικοί, από τους οποίους οι επτακόσιοι πότισαν με το τίμιο αίμα τους τη μακεδονική γη κι έμειναν στα σπλάχνα της, για να ριζώσει, ν’ ανθίσει και να καρπίσει το δέντρο της λευτεριάς, όταν η ίδια η ιδιαίτερη πατρίδα τους δεν είχε βρει ακόμη το δρόμο της απόλυτης ελευθερίας κι εμάχετο ακόμη για ανεξαρτησία κι αυτοδιάθεση.
Ένωση ή θάνατος ήταν τότε το σύνθημα στους κρητικούς αγώνες.
Από τους τρεις Γενικούς Αρχηγούς του Μακεδονικού Αγώνα μόνο ο ένας δεν ήταν Κρητικός: Ο Παύλος Μελάς, το γενναίο τούτο παλικάρι από την Παλιά Ελλάδα, με το ψευδώνυμο Καπετάν Ζέζας.
Ο Γεώργιος Κατεχάκης, με το ψευδώνυμο Καπετάν Ρούβας, ήταν από το Ηράκλειο Κρήτης, κι ο Γεώργιος Τσόντος,που παρέμεινε αρχηγός πολύ μεγαλύτερο διάστημα από τους προηγούμενους, με ψευδώνυμο Καπετάν Βάρδας, από τ’ Ασκύφου Σφακίων.
Από τους είκοσι πολίτες αρχηγούς, οι δεκατέσσερις ήταν Κρητικοί, κι από τους ογδόντα δύο σημαιάρχες, οι δεκαεννέα πάλι Κρητικοί.
Ο Μακεδονικός Αγώνας στηρίχτηκε από τους Κρητικούς σαν δικός τους αγώνας, γι’ αυτό βλέπουμε μια τόσο μεγάλη συμμετοχή όχι μόνο σε απλούς αγωνιστές, αλλά ιδιαίτερα σε εμπειροπόλεμα στελέχη αυτού του αντάρτικου που ουσιαστικά διεξήγε τούτο τον αγώνα.
Κι ο πρώτος μη Μακεδόνας που έπεσε στο πεδίο της τιμής Κρητικός ήταν. Ο Γεώργιος Σεϊμένης από τα Σφακιά, που για τον δι’ αποκεφαλισμού φρικτό θάνατό του θρυλούνται πολλά.
Ότι δηλαδή, η κομμένη κεφαλή του έφτυνε κατάμουτρα τους κομιτατζήδες, που τρομαγμένοι από το υπερφυσικό τούτο φαινόμενο, ετράπησαν σε φυγή και δεν ξαναπολέμησαν.
Συμπληρώθηκε ήδη φέτος ένας ολόκληρος αιώνας από τότε που οι Κρήτες σταυραετοί πέταξαν από τις κορφές του Ψηλορείτη και της Μαδάρας, στα βουνά του Μοριχόβου και της Μπελκαμένης, να κυνηγήσουν, να διώξουν και να εξοντώσουν τα λογιώ λογιώ μυαρά, που ’χαν πέσει να κατασπαράξουν την ελληνική μακεδονική γη.
Η λαϊκή μούσα δεν παρέλειψε το χρέος της να υμνήσει τους Κρήτες Μακεδονομάχους με τους παρακάτω στίχους:
Για τον Τσόντο:
Μεριάστε ο Βάρδας να διαβεί να πάει στο Μοναστήρι
κει που’ ν ο πόλεμος χαρά κι η μάχη πανηγύρι …
Για τον Κατεχάκη:
Οι σφαίρες δε σε τρόμαζαν γιατί ’σουν αντρειωμένος
ήσουν σεμνός κι αντρόπιαστος, απ’ όλους διαλεγμένος
Για το Βολάνη:
Δόξα σε σένα Αρχηγέ των Λάκκων το καμάρι
όπου πολέμας όρθιος με θάρρος και με χάρη …
Για το Νταφώτη:
Νταφώτη μου ατρόμητε πετάξ’ από τον Άδη
και βάλε κάθε Βούλγαρο κομιτατζή σημάδι.
Και τόσοι άλλοι ατελείωτοι στίχοι με τους οποίους η κρητική λαϊκή μούσα υμνολόγησε τους αείμνηστους Κρήτες Μακεδονομάχους. [ ]
*Τέως πρ. του Συλλόγου Κρητών Ηλιούπολης


Ονομαστική Αναφορά των 39 Κρητικών Καπεταναίων Μακεδονομάχων
Πηγή: antilogoshanion.blogspot.com

Στο σημείο αυτό κρίνω επιβεβλημένο να σας αναφέρω τους 39 Κρητικούς καπεταναίους, οι οποίοι έλαβαν μέρος στο Μακεδονικό Αγώνα 1903- 1908 και ενδεικτικά τον αριθμό των ανδρών που έκαστος εξ αυτών είχε υπό τας διαταγάς του.
Γεώργιος Τσόντος – Βάρδας: Ανθυπολοχαγός (ΠΒ). Γενικός Αρχηγός Μακεδονικού Αγώνα 1903-1908. Από τα Ασκύφου Σφακίων Χανίων. Αριθμός Ανδρών 168.
Γεώργιος Κατεχάκης ή Ρούβας: Ανθυπολοχαγός (ΠΖ). Γενικός Αρχηγός Μακεδονικού Αγώνα. Από την Πόμπια Καινουρίου Ηρακλείου. Αριθμός Ανδρών 160
Ευθύμιος Καούδης: Aρχηγός Μακεδονικού Αγώνα 1903-1908. Από το Καψοδάσος Σφακίων Χανίων. Αριθμός Ανδρών 150.
Γεώργιος Βολάνης: Αρχηγός Μακεδονικού Αγώνα. Από τους Λάκκους Κυδωνίας Χανίων. Αριθμός Ανδρών 175.
Ιωάννης Πούλακας: Αρχηγός Μακεδονικού Αγώνα. Από το Θέρισο Κυδωνίας Χανίων. Αριθμός Ανδρών 98.
Παύλος Γύπαρης: Αρχηγός Μακεδονικού Αγώνα 1903-1908. Από την Ασή Γωνιά Αποκορώνου Χανίων. Αριθμός Ανδρών 110.
Ιωάννης Καραβίτης: (ο Μακρυγιάννης του Μακεδονικού Αγώνα) Αρχηγός1903-1908. Από την Ανώπολη Σφακίων Χανίων. Αριθμός Ανδρών 132 – Απόγονος του μεγάλου επαναστάτη του 1770 Γιάννη Δασκαλογιάννη, ήταν 20 ετών όταν ακολούθησε τον Παύλο Μελά στη Μακεδονία. Γρήγορα και μετά το θάνατο του Παύλου Μελά έγινε Αρχηγός Σώματος. Στην Φλώρινα υπάρχει η προτομή του στην κεντρική πλατεία. Σε όλες τις κωμοπόλεις της Φλώρινας υπάρχουν δρόμοι με το όνομά του. Πέθανε το 1949 σε ηλικία 66 ετών όσο και ο Μακρυγιάννης.
Θεόδωρος Κουκουλάκης: Οπλαρχηγός Μακεδονικού Αγώνα. Από τους Λάκκους Κυδωνίας Χανίων. Αριθμός Ανδρών 108.
Εμμανουήλ Σκουντρής: Αρχηγός Μακεδονικού Αγώνα 1903-1908. Από το Άδελε Ρεθύμνου. Αριθμός Ανδρών 148.
Εμμανουήλ Νικολούδης: Αρχηγός Σώματος Μακεδονικού Αγώνα 1903-1908. Από τους Λάκκους Κυδωνίας Χανίων. Αριθμός Ανδρών 120.
Νικόλαος Ανδριανάκης: Οπλαρχηγός Μακεδονικού Αγώνα 1903-1908. Από τους Λάκκους Κυδωνίας Χανίων. Αριθμός Ανδρών 82.
Ευάγγελος Φραγκιεδάκης- Γαλλιανός: Οπλαρχηγός Σώματος Μακεδονικού Αγώνα . Από τον Πρινέ Ρεθύμνου. Αριθμός Ανδρών 84.
Ιωάννης Δοξάκης – Δοξογιάννης: Οπλαρχηγός Σώματος Μακεδονικού Αγώνα 1903-1908 . Από τον Πρινέ Σελίνου Χανίων. Αριθμός Ανδρών 98.
Ηλίας Δεληγιαννάκης : Οπλαρχηγός Μακεδονικού Αγώνα. Φονεύθηκε στο Σκρά το 1918. Ανθυπολοχαγός. Από την Αργυρούπολη Ρεθύμνου. Αριθμός Ανδρών 135.
Νικόστρατος Καλομενόπουλος – Νίδας: Αρχηγός Μακεδονικού Αγώνα, μετέπειτα Στρατηγός. Από το Ρέθυμνο Κρήτης. Αριθμός Ανδρών 105.
Γεώργιος Δικώνυμος – Μακρής: Αρχηγός Σώματος Μακεδονικού Αγώνα 1903-1908 . Από τον Καλλικράτη Σφακίων Χανίων. Αριθμός Ανδρών 120.
Εμμανουήλ Κατσίγαρης- Καραμανώλης: ΑρχηγόςΜακεδονικού Αγώνα. Φονεύθηκε στον Όλυμπο στις 20-4 1908. Από το Νίπος Αποκορώνου Χανίων. Αριθμός Ανδρών 75.
Λεωνίδας Παπαμαλέκος: ΑρχηγόςΜακεδονικού Αγώνα 1903-1908. Από τον Βάμο Αποκορώνου Χανίων. Φονεύθηκε στις 4-11- 1912 στα Σιάτιστα Κοζάνης. Αριθμός Ανδρών 63.
Γρηγόρης Παπαδάκης: Οπλαρχηγός Σώματος Μακεδονικού Αγώνα . Από τον Κάστελο Αποκορώνου Χανίων. Φονεύθηκε στην Μικρά Ασία το 1922. Αριθμός Ανδρών 50.
Ιωάννης Νταφώτης : Αρχηγός Σώματος Μακεδονικού Αγώνα 1903-1908. Από το Αβδού Πεδιάδος Ηρακλείου. Αριθμός Ανδρών 108.
Αριστείδης Κιτράκης – Νύσταρης: Οπλαρχηγός Μακεδονικού Αγώνα . Από τα Ρούστικα Ρεθύμνου. Αριθμός Ανδρών 8.
Λαμπρινός Βρανάς: Οπλαρχηγός Β Τάξεως. Από τον Καλλικράτη Σφακίων Χανίων. Φονεύθηκε ηρωικά στη Μπελκαμένη (Άσπρη Πέτρα-Δροσοπηγή Φλώρινας) στις 17- 4 -1905. Αριθμός Ανδρών 18.
Ανδρέας Δικώνυμος – Μπαρμπανδρέας: Οπλαρχηγός Μακεδονικού Αγώνα 1903-1908. Από τον Καλλικράτη Σφακίων Χανίων. Φρούραρχος Λεχόβου (τραυματίας του Στρεμπένου-Χωριό Ασπρόγεια). Αριθμός Ανδρών 24.
Γεώργιος Μηναδάκης- Λιάπης: Οπλαρχηγός Μακεδονικού Αγώνα 1903-1906. Από το Αμπελάκι Ρεθύμνου. Έπεσε στο Λέχοβο (Χωριό της Φλώρινας). Αριθμός Ανδρών 6.
Πέτρος Μάνος- Βέργας, επίλαρχος (1903-1908) Αρχηγός Σώματος Μακεδονικού Αγώνα, αδελφός του Κων/νου,διαδέχθηκε στην προεδρία τον Καλαποθάκη (Μακεδονικό Κομιτάτο). Από τα Χανιά της Κρήτης.Αριθμός Ανδρών 47.
Ευάγγελος Νικολούδης: Αρχηγός Μακεδονικού Αγώνα 1903-1906. Από τους Λάκκους Κυδωνίας Χανίων. Φονεύθηκε στο Γκορνίτσοβο (Κέλλη-σημαίνει χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο) στις 18-7-1906 με 14 συμπολεμιστές του, μεταξύ των νεκρών και ο Μανούσος Γρύλλος έξ Αλικάμπου Αποκορώνου Χανίων, ανήκων στην ομάδα Καραβίτη. Αριθμός Ανδρών 45.
Γεώργιος Καμηλάκης: Ομαδάρχης Μακεδονικού Αγώνα 1903-1907. Απαγχονίσθηκε στο Μοναστήρι στις 20-5-1907. Από το Καστέλλι Καινουρίου Ηρακλείου. Αριθμός Ανδρών 16.
Γεώργιος Σπυριδογιάννης: Αρχηγός Μακεδονικού Αγώνα 1903-1912. Από τα Γρυμπιλιανά Κολυμβαρίου Κισσάμου Χανίων. Αριθμός Ανδρών 18.
Γεώργιος Λιαπάκης: Οπλαρχηγός Μακεδονικού Αγώνα. Από το Ρέθυμνο Κρήτης. Αριθμός Ανδρών 17.
Ιωάννης Μαυρογέννης: Οπλαρχηγός Α Τάξεως. Από τους Λάκκους Κυδωνίας Χανίων. Αριθμός Ανδρών 18.
Γεώργιος Σκαλίδης: Αρχηγός Μακεδονικού Αγώνα 1903-1906. Από το Έλος Κισσάμου Χανίων. Έπεσε ηρωικώς μαχόμενος στις 20-3-1906 στο Ίβεν Μακεδονίας (χωριό δυτικά του Μοναστηρίου στην καμπή του Εριγώνα ποταμού) μαζί με τους 16 συντρόφους του, επέζησε ένας.
Στυλιανός Κλειδής: Αρχηγός Μακεδονικού Αγώνα 1903-1908. Από τα Αγκουσελιανά Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Αριθμός Ανδρών 120. Έπεσε στο Μέτσοβο το 1912, πολεμώντας όρθιος τους Τούρκους
Παναγιώτης Γερογιάννης: Οπλαρχηγός Μακεδονικού Αγώνα 1903-1908. Από το Γαλατά Κυδωνίας Χανίων. Αριθμός Ανδρών 37.
Στυλιανός Κοκκινάκης: Οπλαρχηγός Μακεδονικού Αγώνα 1903-1908. Από την Ασή Γωνιά Αποκορώνου Χανίων. Αριθμός Ανδρών 10.
Εμμανουήλ Μπενής: Οπλαρχηγός Α Τάξεως Μακεδονικού Αγώνα 1903-1908. Από τον Καλλικράτη Σφακίων Χανίων. Αριθμός Ανδρών 55.
Ιωάννης Καλογεράκης: Οπλαρχηγός Μακεδονικού Αγώνα. Φονεύθηκε στον Αετό στις 28-7-1905. Από το Ζυβραγού Κισσάμου Χανίων. Αριθμός Ανδρών 14.
Εμμανουήλ Λυκοβαρδής: Οπλαρχηγός Μακεδονικού Αγώνα 1903-1908.Από τα Περβολάκια Κισσάμου Χανίων. Αριθμός Ανδρών 38.
Ευστράτιος Βολάνης: Οπλαρχηγός Μακεδονικού Αγώνα 1903-1908. Από τους Λάκκους Κυδωνίας Χανίων. Αριθμός Ανδρών 20.
Παναγιώτης Φιωτάκης: Οπλαρχηγός Α Τάξεως Μακεδονικού Αγώνα 1903-1907. Από το Γαλατά Κυδωνίας Χανίων. Έπεσε ηρωικά κοντά στη Μονή Παραλόβου στο Μορίχοβο τον Απρίλιο του 1907 Αριθμός Ανδρών 10.
Σύνολο Ανδρών 2976
Η προσέλευση Κρητικών εθελοντών συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του 1908.
Από τους 6000 εθελοντές οι 3000 ήταν Κρητικοί. (Όπως αναφέρθηκαν αριθμητικά προηγουμένως).
Από τους 3 Γενικούς Αρχηγούς οι 2 ήταν Κρητικοί.
Από τους 82 Αρχηγούς Σωμάτων οι 19 ήταν Κρητικοί
Και από τους 19 ιδιώτες αρχηγούς οι 14 ήταν Κρητικοί
Αυτοί που έμειναν για πάντα στη Μακεδονική γη ήταν:
Αρχηγοί- Οπλαρχηγοί: 13
Oμαδάρχες: 12
Εθελοντές Οπλίτες-Πράκτορες: 639
Εθελοντές σε σώματα μη Κρητικών: 108
Σύνολο : 769
Βέβαια, στο Μακεδονικό Αγώνα πολέμησαν και θυσιάστηκαν, επίσης, γενναίοι αγωνιστές από τη Μάνη, Μεσσηνία, Αρκαδία, Αθήνα, Ρούμελη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Θράκη, Μικρά Ασία, τα νησιά μας και από κάθε άλλη γωνιά του ελεύθερου και υπόδουλου ελληνισμού.25 σχόλια :

 1. ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA, ΤΗΣ MOSSANT ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΤ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ.

  Handelsblatt: «Η Α.Μέρκελ είναι επιεικής με την κυβέρνηση Α.Τσίπρα γιατί δέχτηκε την εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια».
  Ο Θεοδωράκης του Ποταμιού δίνει τις ψήφους στον Α.Τσίπρα για να εκχωρήσει την Μακεδονία με αντάλλαγμα... τις εκλογές! "Το βλάκα μπορείς να τον καταλάβεις από δυο ενδείξεις: μιλάει για πράματα που είναι γι’ αυτόν άχρηστα και εκφράζει γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει." Πλάτων.
  Το Ποτάμι δίνει τις ψήφους που χρειάζεται ο Α.Τσίπρας για να εκχωρήσει την Μακεδονία στα Σκόπια, με τον όρο ότι μετά θα έχουμε...κάλπες.
  Διότι απλούστατα θα είναι η τελευταία στήριξη που θα δοθεί στην κυβέρνηση Τσίπρα και από την στιγμή που θα αποχωρήσουν (όπως λέει ο Π.Καμμένος) οι ΑΝΕΛ τότε δεν θα διαθέτει καμία πλειοψηφία στην Βουλή για να περάσει οποιοδήποτε νομοσχέδιο.
  Αρκεί, λοιπόν να πάει σε εκλογές, με αντάλλαγμα την Μακεδονία. Αυτή είναι η πολιτική πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη.

  Tα γερμανικά ΜΜΕ δεν κρύβουν το γεγονός ότι η Α.Μέρκελ και οι δανειστές δείχνουν επιείκεια στην κυβέρνηση Α.Τσίπρα επειδή συμφώνησε να εκχωρηθεί η Μακεδονία με την Συνθήκη των Πρεσπών.
  Η Handelsblatt σε εκτενές άρθρο της κάνει εκτενή αναφορά στην επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα.
  Η εφημερίδα γράφει: «Για τον Αλέξη Τσίπρα η Άγκελα Μέρκελ ήταν πριν μερικά χρόνια η 'πιο επικίνδυνη πολιτικός της Ευρώπης'. Όμως στο μεταξύ η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια υπό ευρωπαϊκό ζυγό. Μετά την αρχική περίοδο όπου οι σχέσεις της γερμανίδας καγκελαρίου με τον έλληνα πρωθυπουργό ήταν στον πάγο, πλέον έχει γίνει για αυτόν σημαντική εταίρος.
  Λέγεται ότι οι δυο τους τηλεφωνιούνται συχνά. Σε αντίθεση με την κορύφωση της ευρωκρίσης, όταν η καγκελάριος γινόταν δεκτή με αφίσες που είχαν πάνω τους τη σβάστικα και μαζικές πορείες, η Άγκελα Μέρκελ μπορεί να ελπίζει την Πέμπτη σε μια φιλική υποδοχή στην Αθήνα.»
  Στη συνέχεια η Handelsblatt σημειώνει ότι στο περιθώριο της επίσκεψης θα συζητηθεί και πάλι το θέμα της διάσωσης της Ελλάδας. «Η καγκελάριος ενδέχεται να προειδοποιήσει τον Τσίπρα να μην αποκλίνει της μεταρρυθμιστικής του πορείας.
  Στην αρχή της χρονιάς ο πρωθυπουργός πήρε πίσω μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και το δίκαιο συλλογικών διαπραγματεύσεων, που η ΕΕ είχε ζητήσει. Επίσης ανέστειλε την περικοπή συντάξεων και διένειμε ως 'κοινωνικό μέρισμα' 710 εκατομ. ευρώ σε 1,4 εκατομ. οικογένειες. Ορισμένοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα ήδη βρίσκεται στο δρόμο για το επόμενο πακέτο βοήθειας».
  «Η Μέρκελ δεν βλέπει πια τον Τσίπρα ως παρία»
  Η καγκελάριος μπορεί να ελπίζει σε μια καλύτερη υποδοχή στην Αθήνα την Πέμπτη από ότι στο παρελθόν.
  Σε άλλο σημείο η οικονομική εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι η ΕΕ συνεχίζει να είναι «επιεικής» με την Ελλάδα –όπως και με άλλες χώρες της ευρωζώνη κι αυτό, όπως γράφει, «παρά το ότι ο Τσίπρας έχει εξαγγείλει δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό το σύστημα πελατειακών σχέσεων, που θεωρείται μια από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης χρέους. Αλλά ο Τσίπρας έχει επίσης μπροστά του προσεχώς και εκλογές.
  Και η καγκελάριος δεν βλέπει πια τον πρωθυπουργό ως πολιτικό παρία αλλά ως πραγματιστή, λόγω και του συμβιβασμού που δρομολόγησε στο πλαίσιο της διαμάχης για το ονοματολογικό με τη γειτονική ΠΓΔΜ.
  Ο συμβιβασμός αυτός είναι που αναμένεται να ανοίξει στα Σκόπια την πόρτα για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, γεγονότα από τα οποία η Δύση ελπίζει να επέλθει σταθεροποίηση στα ταραγμένα από διαμάχες Βαλκάνια. Η καγκελάριος θα επιδιώξει λοιπόν κατά την επίσκεψή της να συζητήσει μόνο εν συντομία για τα πισωγυρίσματα στις μεταρρυθμίσεις –και θα περάσει γρήγορα στο επόμενο θέμα».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΟΝ (ΟΧΙ) ΙΟΥΔΑΙΟ ΤΣΙΠΡΑ: «ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ».
  Το Βερολίνο και οι τοκογλύφοι γενικότερα φοβούνται ότι με τον Πάνο Καμμένο εκτός κυβέρνησης και με την κοινωνική κατακραυγή για τη Συμφωνία των Πρεσπών να εντείνεται, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να «πετάξει το μπαλάκι» στο λαό και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Με τον τρόπο αυτό, ο Έλληνας πρωθυπουργός σκέφτεται πως αν καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές θα προχωρήσει ακάθεκτος στην ψήφιση της Συμφωνίας, διαφορετικά, θα έχει ρίξει με τον πιο επίσημο τρόπο την ευθύνη στην επόμενη κυβέρνηση.
  Ωστόσο, αν ο κ. Τσίπρας προκηρύξει εκλογές «παγώνουν» τα πάντα. Αυτό ακριβώς φοβάται και η Μέρκελ. Η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο μετατίθεται για το μέλλον και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης που θα εκλεγεί.
  Το μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα είναι σαφές: «Μην διανοηθείς να πας σε εκλογές αν δεν ψηφιστεί πρώτα η Συμφωνία των Πρεσπών. Επικυρώστε το συντομότερο τη Συμφωνία και μετά κάνε ότι θες στο εσωτερικό της χώρας σου».
  Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του ελπίζει σε «ανταλλάγματα». Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν του αιτήματος για γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, θα ζητήσει από την καγκελάριο να βγει η Ελλάδα στις αγορές με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Παράλληλα θα τονίσει πως είναι ανάγκη να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις και γι’ αυτό απαιτείται η στήριξη από την πλευρά των θεσμών.
  Είναι προφανές πως το «παιχνίδι» που παίζεται είναι «χοντρό». Άλλωστε, δεν θα επέλεγε να έρθει η καγκελάριος στην Αθήνα αν δεν διακυβεύονταν σημαντικά ζητήματα. Η Δύση καίγεται να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών, να αποκόψει τα σχέδια της Μόσχας στα Βαλκάνια και να προχωρήσει χωρίς προβλήματα στα ενεργειακά σχέδια στην ευρύτερη «γειτονιά» μας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
  Αποκάλυψη-βόμβα για τον ρόλο Τσίπρα τη νύχτα της τραγωδίας στο Μάτι. Ήξερε για νεκρούς. tanea.gr Λαμπρόπουλος Βασίλης
  Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας είχε ζητήσει, μπροστά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να ενεργοποιηθεί η Ειδική Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων για ν’ αρχίσει το μακάβριο έργο της στην πύρινη λαίλαπα στο Μάτι. Ομως λίγη ώρα αργότερα ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του δεν είχε αναφέρει οτιδήποτε για νεκρούς από την πυρκαγιά.
  «ΤΑ ΝΕΑ» αποκαλύπτουν ένα νέο δείγμα της κυβερνητικής προσπάθειας να αποκρυφτούν -για επικοινωνιακούς λόγους – τα τρομακτικά μεγέθη της τραγωδίας στο Μάτι το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2018. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις έγγραφες εξηγήσεις ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής για την εκατόμβη θυμάτων στο Μάτι. Με κύριο χαρακτηριστικό την αλληλοεπίρριψη ευθυνών. Κι ενώ ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής υποστηρίζει στις σχετικές εξηγήσεις ότι είχε τελικώς δοθεί εντολή εκκένωσης στο Μάτι!

  Ηξεραν από τις 19.51
  Τα νεότερα έγγραφα που έχουν ενταχθεί στη δικογραφία αποκαλύπτουν νέα στοιχεία για τη σύσκεψη που είχε γίνει στο συντονιστικό όργανο της Πυροσβεστικής. Ο Πρωθυπουργός μπήκε στο επιχειρησιακό κέντρο στις 23.40 της 23ης Ιουλίου και προχώρησε σε δηλώσεις όπου δεν υπήρχε καμιά αναφορά σε θύματα μετά τα μεσάνυχτα. Από τις απομαγνητοφωνήσεις στα τηλεφωνικά κέντρα και στα συστήματα επικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής προκύπτει τελικώς ότι η πρώτη ενημέρωση για νεκρούς είχε υπάρξει στις 19.51 και μέχρι έως ότου ξεκινήσει η σύσκεψη είχαν μεταδοθεί σταδιακά πληροφορίες για άλλους περίπου 20 νεκρούς.

  Η μοιραία σύσκεψη
  Στις έγγραφες εξηγήσεις στις οποίες προχώρησε, στις 23 Νοεμβρίου 2018, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κ. Τσουβάλας (αποχώρησε τον Αύγουστο του 2018), εκτός των άλλων, αναφέρει για τη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε το βράδυ εκείνο: «περί ώρα 24.00 της 23ης Ιουλίου 2018 (σ.σ.: κι ενώ ήταν στην αίθουσα συσκέψεων ο Πρωθυπουργός) μίλησα τηλεφωνικά με τον διευθυντή του ΕΣΚΕΔΙΚ (συντονιστικό όργανο της ΕΛ.ΑΣ.) ταξίαρχο κ. Τζεφέρη Πέτρο και την υποστράτηγο Μηνιάτη Πηνελόπη, διευθύντρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, και τους ζήτησα στο πλαίσιο επιφυλακής ετοιμότητας, που ήδη βρίσκονταν στο γραφείο τους, να πραγματοποιήσουν μία πρώτη, άτυπη κοινή προπαρασκευαστική συνάντηση συνεργατών τους για να εξετάσουν την διαδικασία που προβλέπεται για τη συγκρότηση λειτουργία της Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών». Δηλαδή λίγο πριν ο Πρωθυπουργός δεν αναφέρει οτιδήποτε για νεκρούς στο Μάτι, ακριβώς δίπλα του γινόταν λόγος για τη διαδικασία αναγνώρισης θυμάτων σε πολύνεκρα συμβάντα.

  Ανοργανωσιά
  Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονταν επί τόπου σημείωναν ότι «δεν είδαν κανέναν αξιωματικό της Πυροσβεστικής να βρίσκεται στο πύρινο μέτωπο».
  Στις έγγραφες εξηγήσεις του ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης εντυπωσιάζουν τα όσα αναφέρει ο πρώην ανώτατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής για τον λόγο που δεν έσπευσε επί τόπου στο πύρινο μέτωπο στο Μάτι. Οπως σημειώνει (μιλώντας σε τρίτο πρόσωπο) «η μη παρουσία του έρχεται να «εξισορροπήσει» κάτω από μια τεκμαιρόμενη ψυχική πίεση μια δυσάρεστη και διαταράσσουσα επενέργεια επάνω στην προσωπικότητά του, η οποία έχει ως αφετηρία την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος και τον ορθό συντονισμό και των υπόλοιπων πυρκαγιών»!
  Ο δικηγόρος Αθηνών Μιχάλης Μιχόπουλος, που εκπροσωπεί νομικά αξιωματούχο της Πυροσβεστικής, σημείωσε ότι «η δικαστική έρευνα θα είναι μακρά και θα παρουσιαστούν περαιτέρω διευκρινιστικά στοιχεία».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τσίπρας: «Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΜΟΥ». Έτσι είχε καυχηθεί και ο Εφιάλτης πριν τον σκοτώσουν οι Έλληνες: «Οι Θερμοπύλες, το μεγαλύτερο επίτευγμά μου».
  Λίγο πριν τις 20:00 (9.1.2019) ξεκίνησε την συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον τηλεοπτικό σταθμό Open και την δημοσιογράφο, Έλλη Στάη.
  Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας σχολίασε:
  «Πραγματικά πιστεύω ότι πρόκειται για άλυτο πρόβλημα εξαιτίας της αδράνειας κυβερνήσεων. Είναι βαρίδι στην εξωτερική πολιτική της χώρας.
  Θεωρώ ότι η λύση του Μακεδονικού είναι μία από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της θητείας μου».
  Όλοι οι Έλληνες εύχονται: λίγα, πολύ λίγα, να είναι τα ψωμιά σου, βρωμερέ προδότη.
  Ζ.Π..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Nice post. I really enjoy reading it. Very instructive, keep on writing.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ…

  Έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Ντέιβις συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που μπορεί να ξεσπάσει θανατηφόρα επιδημία.
  Η έρευνα είχε ως αντικείμενο τις περιοχές του πλανήτη που μπορεί να ξεσπάσει ο επόμενος ιός ζίκα ή κάποιος άλλος παρομοίων διαστάσεων.
  Οι ερευνητές έφτιαξαν έναν θερμικό χάρτη που δείχνουν που μπορεί να εξαπλωθεί κάποιος ιός, βάσει των ζώων που μπορεί να τον μεταφέρουν.
  Για παράδειγμα συμπέραναν πως ο κίτρινος πυρετός και ο ζίκα μπορεί να ξεσπάσουν στη Νότια Ασία και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ της Ινδονησίας και της Μαλαισίας, ενώ η Βόρεια Αμερική κινδυνεύει από τον ίο του Δυτικού Νείλου.
  Όσον αφορά την Ευρώπη τώρα, όπου βρίσκεται η χώρα μας, κινδυνεύει περισσότερο από την Ιαπωνική Εγκεφαλίτιδα.
  Συνολικά στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Communications εξετάστηκαν 10.400 είδη πουλιών και 5.400 θηλαστικά.
  «Χρειαζόμαστε αυτή την τεχνική μοντελοποίησης, προκειμένου να κατανοήσουμε τους πιθανούς “οικοδεσπότες” ενός ιού σε φυσικό περιβάλλον. Η έρευνα είναι σημαντική τόσο για την παγκόσμια υγεία, όσο και για την διατήρηση της άγριας πανίδας», είπε ο καθηγητής, Christine Kreuder Johnson.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΤΟ 2012.
  Ο προδότης Τσίπρας δήλωνε τότε ότι μιας και θα έρθει αύριο η κυρία Μέρκελ, «καλό θα ήταν να την ρωτήσει ο πρωθυπουργός – γιατί θα συζητήσουν, απ’ ότι φαντάζομαι, για τα νέα βάρη δισεκατομμυρίων στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους- αν η γερμανική εταιρεία Hochtief προτίθεται να δώσει στο ελληνικό δημόσιο τα πάνω από 600 εκατομμύρια που χρωστάει από τον ΦΠΑ που δεν αποδίδει.
  Ο πρωθυπουργό Σαμαράς να ρωτήσει την γερμανίδα καγκελάριο αν πρόκειται κάποια στιγμή να δώσει στη δημοσιότητα την απολογία του Μιχάλη Χριστοφοράκου στο γερμανικό δικαστήριο, για να δούμε ποιοι ακριβώς ήταν αυτοί που χρηματίστηκαν από τη γερμανική εταιρεία. Να δώσει στη δημοσιότητα όλες αυτές τις συζητήσεις που γίνονται σε κλειστά γραφεία, αλλά δεν τις μαθαίνει ποτέ ο ελληνικός λαός.
  Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ελληνικός λαός αύριο, με ειρηνικό αλλά μαζικό τρόπο, θα δώσει απάντηση. Γιατί αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας είναι πρωτοφανές και είναι εγκληματικό. Δηλαδή, σε ένα πρόγραμμα που και οι ίδιοι οι εμπνευστές του παραδέχονται ότι είναι αδιέξοδο, επιμένουν στην εφαρμογή του, σε μία εφαρμογή που θα μας οδηγήσει στην κοινωνική διάλυση. Και ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχτεί άλλο αυτό το έγκλημα.
  Η υποδοχή της κυρία Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή. Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα μήνυμα Δημοκρατίας. Ένα μήνυμα που θα φτάσει, θα βγει έξω από τα σύνορα της χώρας και θα είναι το έναυσμα για μια μεγάλη αλλαγή πορείας για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.
  Πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ότι αν η γερμανίδα καγκελάριος έρθει στην Ελλάδα χωρίς να έχει τίποτα παραπάνω να πει, απ’ όλα όσα μας έχει πει όλο το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή ότι πρέπει να εφαρμόσουμε ένα αποτυχημένο πρόγραμμα, τότε αυτή η επίσκεψη θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της. Γιατί θα αποτελέσει το έναυσμα για να μάθει όλη η Ευρώπη και οι λαοί της Ευρώπης, ότι οι Έλληνες πολίτες, η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, στέκεται απέναντι στην προοπτική μιας εθελούσιας αυτοκτονίας που μας προτείνουν σήμερα οι ηγέτες της Ευρώπης. Και ίσως, λοιπόν, να είναι πάρα πολύ χρήσιμη αυτή η επίσκεψη, για να συνειδητοποιήσει και η κυρία Μέρκελ ότι αυτή η πολιτική δεν μπορεί να προχωρήσει και να αλλάξει στρατηγική».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΕΝΑΣ ΕΜΦΑΝΩΣ ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟΣ, ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΟ.

  «Σεξιστή, εθνικιστή και ανισόρροπο» χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.
  «Έγινε ο κ. Τσίπρας οπαδός του δόγματος Σόιμπλε ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι μια ενόχληση… Έπρεπε να ενημερώσει για τη συμφωνία και να υπάρξει συναίνεση του λαού της Ελλάδας και της FYROM».
  «Ο κ. Σόιμπλε είχε πει ότι είναι έκθαμβος για τον αποφασιστικό τρόπο που η κυβέρνηση πέρασε τα μέτρα με αποφασιστικό τρόπο που καμία άλλη δεν τα πέρασε» εξήγησε για την πολιτική στήριξη της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ στον πρωθυπουργό ενόψει της επίσκεψής της στην Αθήνα.
  «Oι βασικές αποφάσεις δεν παίρνονται από την κυβέρνηση. Αυτό συνέβη και με το Σκοπιανό».
  «Ήταν ανισόρροπος για την οικονομία… Κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του στο υπουργικό πραγματικά προσπαθούσα να μην ακούσω ό,τι λέει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών. «Ανθρωπολογικά, πολιτιστικά, ιδεολογικά ερχόταν σε σύγκρουση με οτιδήποτε είχα ταχθεί να υπηρετήσω στη ζωή μου» εξήγησε.
  Ζ.Π..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. H «MΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΥ ΜΩΣΕ ΠΙΑΝΤΕ, ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΜΠΕΝΑΡΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.
  Από το βιβλίο του Γ. Μόδη “Ο Μακεδονικός αγών και η νεώτερη
  Μακεδονική Ιστορία”. Θεσσαλονίκη 1967.

  « Η χωριστή ‘Μακεδονία’, εθνότητα που κατασκευάστηκε μόλις το 1944 στα Σκόπια, είναι ένα απ’ τα θαύματα του κόσμου.
  Από τότε καλλιεργήθηκε και η χωριστή ‘μακεδονική’ γλώσσα που έγινε για τους βεβήλους …αγνώριστη. Αναγνωρίστηκε ωστόσο και από μερικούς ξένους επίσημους σλαβολόγους σαν μια καινούργια σλαβική γλώσσα, που είναι πάντοτε πρωτοξάδελφη της βουλγαρικής.
  … Διενεργήθηκαν (επί Οθωμανών) δύο βουλευτικές εκλογές το 1909 και το 1911. Και στις δύο βγήκαν στη σημερινή ελληνική Μακεδονία 5 Έλληνες βουλευτές και ένας έκτος στο Μοναστήρι, που αποτελεί σήμερα τμήμα της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας του Βαρδαρίου», ο Τραϊανός Νάλης και δύο βούλγαροι με έναν τρίτο στο Μοναστήρι, τον Πάντσε-Ντόρεφ. Κανένας «Μακεντόν» του τύπου των Σκοπίων δεν παρακάθησε στην οθωμανική Βουλή, ούτε καν υπήρξε υποψήφιος! Είχαν εκλεγεί, είναι αλήθεια, και τις δύο φορές βουλευτής ο περιβόητος Ντιμίτρι Βλάχωφ, πατριάρχης του «Μακεδονισμού» και της «Μακεδονίας του Βαρδαρίου», μα ως …Βούλγαρος και αντιπρόσωπος Βουλγάρων!»
  «Γεννώνται τα ερωτήματα.
  Πως γεννήθηκε ένας καινούργιος λαός στα μέσα του εικοστού αιώνα (1944-1945) μέσα στην Ευρώπη;
  Γιατί δεν είχε δώσει καθόλου σημεία ζωής έως τότε; Κατοικούσε σε άλλον πλανήτη; Δεν είχαν εκτυλιχθεί στη Μακεδονία, ιδίως από το 1900 συνταρακτικά γεγονότα, όπως ο κομιταζηδισμός, το Ήλιντεν, οι ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις, η επέμβαση ελληνικών και σερβικών σωμάτων, η αλληλοσπαραγμός, η νεοτουρκική μεταπολίτευση, βουλευτικές εκλογές, οι βαλκανικοί πόλεμοι και ο πρώτος ευρωπαϊκός πόλεμος, χωρίς ν’ αναφέρουμε τα παλαιότερα; Που «γης» ήταν κρυμμένος ο Μακεδονικός λαός;
  Είναι ποτέ δυνατό να υπνωτιστεί ένας λαός, όταν στον τόπο του και στο σπίτι του συμβαίνουν τόσο συγκλονιστικά πράγματα που αναστάτωσαν και απασχολούν αδιάκοπα την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και την ευρωπαϊκή διπλωματία;
  Έγινε νεκρανάσταση;
  Έγιναν δύο φορές (1895 και 1905) επίσημες τουρκικές απογραφές. Διενεργήθηκαν επίσης δύο φορές (1909 και 1911) βουλευτικές εκλογές.
  Πουθενά, ποτέ ούτε σκιά «Μακεδόνα» παρουσιάστηκε.
  Δεν χρειάστηκε μεγάλη μαντική ικανότητα για να καταλάβει κανείς ότι κάποιο λάκκο έκρυβε η παράξενη αυτή υπόθεση.
  Όλος ο καυγάς ήταν και είναι για το πάπλωμα μας, για την ελληνική Μακεδονία που την βάπτισαν στα Σκόπια «Αιγαιακή» (εγκέισκα).
  Ο Ντιμίτρι Βλάχωφ, πρώην βούλγαρος βουλευτής δύο φορές στην τουρκική βουλή και εκπρόσωπος Βουλγάρων επίσης Βούλγαρος Γεν. Διοικητής, έπειτα πατριάρχης του μακεδονισμού, κραύγασε σε συλλαλητήριο στο Μοναστήρι στις 21 Σεπτεμβίου του 1946: «τι γυρεύουν οι γραικοί στη Μακεδονία; Δεν έχει κανένα δικαίωμα η Ελλάς στη Μακεδονία του ‘Αιγαίου’.
  Τον Βλάχωφ συμπλήρωσε ο Φράνκ Φρολ, υπουργός της Δικαιοσύνης της κεντρικής κυβερνήσεως του Βελιγραδίου και εκπρόσωπος της κεντρικής επιτροπής του λαϊκού μετώπου της Γιουγκοσλαβίας. Δήλωσε ότι οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας θα αγωνιστούν για να ενωθεί όλη η Μακεδονική Γη και να συγχωνευτεί η Μακεδονία του Αιγαίου με την Μακεδονία του Βαρδαρίου, μέσα στα πλαίσια πάντοτε της Γιουγκοσλαβίας.
  Επίσης άλλοι πολλοί ανώτεροι, ο ίδιος ο Τίτο, σε συλλαλητήριο στα Σκόπια (11 Οκτωβρίου 1945) διακήρυξε ότι δεν θα ησύχαζε, αν δεν ελευθέρωνε τους ‘υποδούλους’ στην Ελλάδα ‘αδελφούς του, Μακεδόνας».
  Ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Μοσέ Πιάντε, Εβραίος, και όλα τα ανώτερα στελέχη του Κ.Κ.Γ. και του γιουγκοσλαβικού κράτους επαναλαμβάνουν ακούραστα σε υψηλότερο και εντονότερο τόνο την ίδια επωδό.
  Ο Δημητρώφ, πρωθυπουργός και πρόεδρος της Βουλγαρίας, απ’ την άλλη μεριά τόνιζε μέσα στη Βουλγαρική Βουλή ότι η Δυτική Θράκη με την Καβάλα ήταν αναφαίρετη ιδιοκτησία της Βουλγαρίας.
  Έριξαν κλήρο ‘επί των ιματίων μας’ των ματωμένων. Πρέπει προς τιμήν τους να αναγνωριστεί ότι δεν έκρυβαν καθόλου τα σχέδιά και τις ορέξεις τους. Μάλιστα τα διαλαλούσαν.»
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. 5.000.000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ. ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΣΟΝ Ο ΣΟΡΟΣ.
  Δεν βρήκε ακόμα τους 80 βουλευτές ο Ζάεφ. Αναβάλλεται η συζήτηση στο σκοπιανό κοινοβούλιο.
  Ο Ζάεφ έχει πυρετώδεις διαπραγματεύσεις με τους οκτώ ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το VMRO-DPMNE αλλά και με τον επικεφαλής του αλβανικού κόμματος BESA, Κασάμι.
  Το αλβανικό κόμμα εμφανίζεται ανυποχώρητο στις απαιτήσεις του να μην ισχύσει για τους Αλβανούς κατοίκους της χώρας η «μακεδονική» υπηκοότητα και να υπάρξει προστασία όχι μόνο για τους «Μακεδόνες ομογενείς» που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και για τους «ομογενείς από τη Μακεδονία». Αυτές οι αξιώσεις όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την άποψη των οκτώ ανεξάρτητων βουλευτών, που αποχώρησαν από το VMRO-DPMNE επειδή ακριβώς συμφώνησαν με όσα αναφέρονται στις προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα.
  Ο απερχόμενος αμερικανός πρέσβης - Ανθύπατος στα Σκόπια Τζες Μπέιλι, έξω φρενών με τους καυγάδες των οκτώ αποστατών του ΕΜΕΟ με τον Ζάεφ και με τον αλβανό Κασάμι, που θέτουν εν αμφιβόλω το έργο του, τους κάλεσε σήμερα το πρωί στην αμερικανική πρεσβεία για να τους κόψει τους όρχεις.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ BESA ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ; ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΜΠΑΞΙΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΝΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ;

  Όπως αναφέρει το σκοπιανό σάιτ a1on, ο Zaev έχει πυρετώδεις διαπραγματεύσεις με τους οκτώ ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το VMRO-DPMNE αλλά και με τον επικεφαλής του αλβανικού κόμματος BESA, Κασάμι.
  «Αυτό που ζητά το “BESA” είναι μέσα από τη διατύπωση για την υπηκοότητα, “μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας“, να μην δημιουργείται η εντύπωση πως οι Αλβανοί, οι Τούρκοι, οι Σέρβοι, οι Βλάχοι, οι Ρομά και οι άλλοι στη χώρα θα γίνουν Μακεδόνες.
  Αυτή είναι η ουσία. Εξετάζονται οι τεχνικές πτυχές για την εξεύρεση λύσης… Εργαζόμαστε για την εξεύρεση μίας λύσης σε ότι αφορά την τεχνική διατύπωση, με ποιόν τρόπο η υπηκοότητα θα είναι “μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας” χωρίς οι Αλβανοί και οι άλλες εθνοτικές ομάδες να είναι Μακεδόνες», είπε ο Ζάεφ.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Θέλει πράγματι ὁ καμμένος νά σταματήσῃ τήν «συμφωνία»;

  10 Ἰανουαρίου 2019 ἀπὸ τὴν Φιλονόη Μανούσκας Κῦρος

  Ἐπειδὴ δὲν ἀντέχω ἄλλο νὰ ἀκούω μαλακίες στὴν ἑλληνικὴ τηλεόραση ἀπὸ πληρωμένους δημοσιογράφους σὲ διαρκῆ ὑπηρεσία νὰ κάνουν πλύση ἐγκεφάλου στοὺς Ἕλληνες γιὰ τὸ θέμα τῆς «συμφωνίας» τῶν Πρεσπῶν καὶ νὰ λὲν ὅτι ἡ συμφωνία θὰ περάση μὲ ἢ χωρὶς τοὺς ΑΝΕΛ καὶ τὸν Καμμένο στὴν κυβέρνηση, θὰ ἐξηγήσω μὲ ἁπλᾶ λόγια γιατί μᾶς λὲν ψέμματα.
  Ἐὰν ὁ καμμένος πάῃ αὔριο στὸν πρόεδρο τῆς δημοκρατίας καὶ ζητήσει ἄρση ἐντολῆς, δηλαδὴ πάρει πίσω τὴν ἐμπιστοσύνη στὸ σχηματισμὸ κυβερνήσεως τότε κυβέρνησις δὲν ὑπάρχει!!!
  Κάτι ποὺ σημαίνει ὅτι ὁ ΣΥΡΙΖΑ δὲν μπορεῖ νὰ φέρῃ γιὰ ψήφιση ὁποιοδήποτε «σύμφωνο Πρεσπῶν» καὶ γενικὰ δὲν μπορεῖ νὰ φέρῃ γιὰ ψήφιση στὴν Βουλὴ ὁποιοδήποτε νομοσχέδιο, ἐπειδὴ θὰ εἶναι πλέον μειοψηφία!. Τὸ Σύνταγμά μας προβλέπει πλειοψηφία 151 βουλευτῶν γιὰ σχηματισμὸ κυβερνήσεως. Ἄρα ἀπὸ τὸ Σύνταγμα προβλέπεται ὅτι ὁ πρόεδρος δημοκρατίας εἴτε παραιτεῖται καὶ γίνονται ἐκλογές, εἴτε παραμένει καὶ προκηρύσσει ἐκλογές.
  Ἀμέσως μετὰ τὴν ἄρση ἐντολῆς καμμένου ἀνεξαρτητοποιοῦνται οἱ βουλευτὲς τῶν ΑΝΕΛ καὶ ἀκόμη καὶ ἐὰν προσχωρήσουν στὸν ΣΥΡΙΖΑ ὁρισμένοι πάλι δὲν βγάζουν 151 ὥστε νὰ ὑπάρξῃ κυβέρνησις. Ὅποτε καὶ πάλι θὰ ἔχουμε ἐκλογές!!!
  Ἄρα ἡ ὅλη ἱστορία τῶν Πρεσπῶν εἶναι κυριολεκτικὰ αὐτὴ τὴν στιγμὴ στὰ χέρια τοῦ καμμένου. Ἐὰν δὲν θέλῃ νὰ φθάσῃ ἢ νὰ περάσῃ ἡ «συμφωνία τῶν Πρεσπῶν» ἀπὸ τὴν Βουλὴ πρέπει ὡς πρόεδρος τοῦ κόμματος συνασπισμοῦ σχηματισμοῦ κυβερνήσεως νὰ ζητήσῃ ἄρση ἐντολῆς ἀπὸ τὸν ΠτΔ.
  Ὅλα τὰ ὑπόλοιπα ποὺ ἀκούγονται στὰ πληρωμένα παράθυρα τῶν τσοντοκαναλων εἶναι μαλακίες!!!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αλαβάνος: «Ο πρωθυπουργός που έχουμε έχει Γερμανίδα μπέιμπι σίτερ».

  «Ζούμε σε μια εποχή που έχουμε απο τις πιο δουλικές κυβέρνησης μετά την ανεξαρτησία της χώρας με την επανάσταση του 1821. Έχουμε καθαρή επέμβαση ξένου παράγοντα στα εσωτερικά της χώρας μας. Ο ερχομός της Μέρκελ αποβλέπει στο να δώσει μια ώθηση και εμπιστοσύνη στους βουλευτές που καιροσκοπούν».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Μίκης Θεοδωράκης για Μέρκελ: «Ήρθε να ελέγξει τα αποκαΐδια και να μας αποτελειώσει - Μας έκανε ραγιάδες»
  «Η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Μέρκελ επέβλεψε με γερμανική πυγμή και συνέπεια την καταστροφή της χώρας μας από την αρχή των Μνημονίων και ιδιαίτερα μετά το 2015 έχοντας γοητεύσει και καθυποτάξει τον Αλ. Τσίπρα».
  «Μετά την μεγάλη πυρκαγιά ήρθε να ελέγξει τα αποκαϊδια με σκοπό να επιτύχει την περαιτέρω αξιοποίησή τους και την τελειωτική μας ερήμωση και με το βλέμμα στους υδρογονάνθρακες που σήμερα όλοι πλέον γνωρίζουν την ύπαρξη και την αξία τους που ανέρχεται σε δεκάδες τρισεκατομμύρια».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Β.Λεβέντης: «Με απείλησαν ο Γερμανός και ο Αμερικανός πρέσβης για να ψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών».

  Στην καταγγελία ότι ο Γερμανός πρέσβης τον απείλησε προκειμένου να ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών, προχώρησε, μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και τους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
  «Ήρθε ο Γερμανός πρέσβης και με απείλησε, μου είπε αν δεν ψηφίσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα μπείτε στην Βουλή. Και ο Αμερικανός πρέσβης, τα ίδια», ανέφερε ο Βασίλης Λεβέντης.
  «Η ελληνική κυβέρνηση είναι ορντινάτσα των Αμερικανών», τόνισε.
  Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, «η συμφωνία αυτή είναι όλη υπέρ των Σκοπίων, είναι εξαρχής προδοσία για την Ελλάδα. Οι Σκοπιανοί τα κερδίζουν όλα».
  Αναφερόμενος στην συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, ο Βασίλης Λεβέντης, σχολίασε ότι όπως εξελίσσεται το θέμα «ο Πάνος Καμμένος γίνεται ξεφτίλα. Αν δεν αποσύρει την εμπιστοσύνη, πιστεύω ότι θα την αποσύρει, αλλά θα αφήσει κατά συνείδηση τους βουλευτές του. Άνθρωποι σαν την Κουντουρά πότε θα ξαναδούν υπουργεία. Και δέκα ημέρες στην καρέκλα είναι σημαντικό για αυτούς».
  Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες, κάνοντας λόγο για διεφθαρμένους βουλευτές.
  «Ο Τσίπρας έιναι τόσο διεφθαρμένος που μπορεί να βρει και 300», ανέφερε.
  Όπως είπε ο Βασίλης Λεβέντης, «η μία αμοιβή είναι πάρε λεφτά, η άλλη πάρε υπουργείο, η άλλη θα σε κάνουμε πρόεδρο των ΕΛΤΑ. Πουλημένα κρέατα όλοι. Αυτή η Βουλή είναι καταραμένη. Έγιναν το 2015 εκλογές με λίστα. Στο 151 ο Τσίπρας θα υπολογίζει και την Μεγαλοοικονόμου που είναι βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων. Δεν τα συγχωρεί αυτά ο κόσμος».
  «Ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας για εμένα είναι σαπίλα. Είναι πρόστυχοι που παίρνουν βουλευτές με λίστα και λένε ότι έχουν 151. Θα το πληρώσουν όλοι αυτοι, μην νομίζετε ότι ο λαός είναι ηλίθιος», ανέφερε.
  Ο Βασίλης Λεβέντης δεν θέλησε να μιλήσει για τον βουλευτή Γιάννη Σαρίδη. «Δεν θέλω να συζητήσουμε για τον Σαρίδη. Εγώ δεν έχω διαγράψει κανέναν», ανέφερε.
  Για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο Βασίλης Λεβέντης εκτίμησε ότι αυτές θα γίνουν τον Μάρτιο.
  «Δεν μπορεί να κάτσει πάνω από τρεις εβδομάδες (σσ. αφού φύγει ο Καμμένος), έτσι η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση κουρελού που θα γελάνε και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.
  Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μίλησε για παρέμβαση Παυλόπουλου στο θέμα της κυβέρνησης ανοχής, που όπως είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στην κυβέρνηση «αυτό που λέτε για κυβέρνηση ανοχής, δεν γίνεται».
  Τέλος αναφερόμενος στην επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου είπε «η Μέρκελ κάνει την δουλειά της, είναι Γερμανίδα δεξιά και ψάχνει για κλητήρες».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Είναι άμεση ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το πολίτευμά μας
  Stirlitz
  Όλοι θα θέλαμε να λειτουργεί άψογα η δημοκρατία στη χώρα μας και να είμαστε όλοι οι Έλληνες συνειδητοποιημένοι και υπεύθυνοι πολίτες, άριστα ενημερωμένοι, με ορθή κρίση, με διορατικότητα και με ανιδιοτέλεια. Επειδή όμως η πραγματικότητα ούτε καν πλησιάζει αυτό το ιδεώδες, επειδή η δημοκρατία μας είναι ουσιαστικά ένα κακέκτυπο αντιπροσωπευτικότητας, και επειδή το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα τα τελευταία 45 χρόνια είναι καθαρά πρωθυπουργοκεντρικό, είναι σαφές ότι για να σωθεί η χώρα και για να βγει επιτέλους από την κρίση χρειάζεται οπωσδήποτε να βρεθεί στον πρωθυπουργικό θώκο μια μεσσιανική προσωπικότητα.
  Χρειαζόμαστε έναν ηγέτη που να έχει συγκεντρωμένα σπάνια χαρίσματα, να εμπνέει, να καθοδηγεί, να παιδαγωγεί, να επιβάλλεται με το κύρος, το ήθος, την εργατικότητα και την ακεραιότητά του, να αποτελεί ταυτόχρονα παράδειγμα και υπόδειγμα αναβάθμισης του πολιτικού λόγου και βίου. Οι μέχρι τώρα διατελέσαντες πρωθυπουργοί της κρίσης ούτε κατά διάνοια δεν πλησιάζουν έστω αυτό το ιδεώδες ηγέτη. Ο Τσίπρας μάλιστα κατέρριψε κάθε ρεκόρ αμορφωσιάς, ψευτιάς, πολιτικής απάτης, ξεδιάντροπου κυνισμού, οσφυοκαμψίας έναντι των ξένων και ανικανότητας.
  Το θετικό είναι πως οι μεσσιανικές προσωπικότητες είναι συνήθως προϊόντα της εποχής τους και εμφανίζονται τότε που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη για αυτές. Το αρνητικό όμως είναι πως το ίδιο το πολιτικό σύστημά μας, έτσι όπως είναι δομημένο, αποκλείει σχεδόν με μαθηματική βεβαιότητα την ανάδειξη ενός χαρισματικού ηγέτη.
  Με τους σημερινούς συνταγματικούς και κοινοβουλευτικούς κανόνες, ούτε κατά λάθος δεν θα μπορούσε να φτάσει στο υψηλότερο κυβερνητικό αξίωμα μία πολύ αξιόλογη προσωπικότητα, αφού με την πάροδο των δεκαετιών έχουν θεσμοθετηθεί αλλεπάλληλα ανυπέρβλητα εμπόδια που θα της έφρασσαν τον δρόμο.
  Επομένως είναι άμεση ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το πολίτευμά μας και να δοθεί ο χώρος και η ευκαιρία σε ικανά άτομα να εμπλακούν στην πολιτική και να προσφέρουν.

  Η κρίση και η αδυναμία εξόδου από αυτή ακόμη και έπειτα από 10 χρόνια σκληρής δοκιμασίας και διεθνούς διασυρμού, αλλά και η επαίσχυντη προδοσία της Μακεδονίας από μία άθλια κυβέρνηση μειοψηφίας κόντρα στην εκπεφρασμένη βούληση του ελληνικού λαού, φανερώνουν ότι το πολίτευμά μας έτσι όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα έχει χρεοκοπήσει οριστικά και αμετάκλητα. Δοκιμάστηκε στα δύσκολα και αποδείχτηκε δύσκαμπτο, δυσλειτουργικό, επιρρεπές στη διαφθορά και χρήσιμο μόνο στις θλιβερές μετριότητες και στους καραγκιόζηδες οι οποίοι για να κατοχυρώσουν τα προνόμια και τα αξιώματά τους είναι πρόθυμοι να πουλήσουν και τη μάνα τους, και δεν επιτρέπουν στους πραγματικά σπουδαίους συμπατριώτες μας να αναδειχθούν.
  Όπως πριν από 25 αιώνες ήμασταν εμείς εκείνοι που δώσαμε στον κόσμο το δημοκρατικό πολίτευμα, έτσι και τώρα θα πρέπει να πρωτοπορήσουμε και πάλι και να αλλάξουμε δραστικά το πολίτευμά μας αυξάνοντας την αμεσότητα της συμμετοχής των πολιτών στις αποφάσεις, θεσπίζοντας δικλείδες αποτελεσματικού ελέγχου της εξουσίας και βρίσκοντας τρόπους για να γίνει και πάλι η πολιτική ελκυστική για τους άριστους, τους ιδεαλιστές και τους ταλαντούχους, και όχι μόνο για τους τεμπέληδες συνδικαλιστές, τους καθ' έξιν ψεύτες, τους γραφικούς τηλεμαϊντανούς και τους γόνους της οικογενειοκρατίας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. «Ο Τσίπρας της ζήτησε να πείσει τον Κυριάκο να ψηφίσει τις Πρέσπες».
  Απεσταλμένη της Ντώϋτσε Βέλλε πληροφόρησε τους τηλεθεατές ότι σκοπός της επίσκεψης της κ. Μέρκελ ήταν να πείσει την ελληνική πολιτική ηγεσία να ψηφίσει την συμφωνία για την «Βόρεια Μακεδονία» και αποκάλυψε ότι ο κΤσίπρας της ζήτησε να ασκήσει την επιρροή της στον αρχηγό της αντιπολίτευσης για να μην την καταψηφίσει.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Στην Ελβετία μουσουλμάνος πλήρωσε πρόστιμο €190 επειδή φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

  Ο 22χρονος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν συνάντησε έναν φίλο του στο δρόμο
  Εκπρόσωπος της αστυνομίας υποστήριξε ότι το ίδιο θα έκαναν οι συνάδελφοί του και αν άκουγαν κάποιον να βρίζει.
  Πρόστιμο 190 ευρώ πλήρωσε ένας Μουσουλμάνος στην Ελβετία επειδή φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» όταν συνάντησε ένα φίλο του στο δρόμο.
  Το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον 22χρονο Ορχάν Ε. συνέβη τον περασμένο Μάιο στην πόλη Σαουφχάουσεν.
  Σύμφωνα με αυστριακά ΜΜΕ οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον άνδρα και τον κατηγόρησαν για διαταραχή της κοινής ειρήνης επειδή φοβήθηκαν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.
  «Ξαφνικά μια γυναίκα αστυνομικός με φώναξε και με ρώτησε τι εννοώ με τη φράση αυτή. Εγώ της είπα ότι λέμε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και ως χαιρετισμό. Με απείλησε με φυλάκιση αν δεν πλήρωνα το πρόστιμο. Εγώ έχω γεννηθεί στην Ελβετία και δεν έχω ζήσει ξανά κάτι παρόμοιο» περιέγραψε την περιπέτειά του ο Ορχάν.
  «Η συνάδελφος έπρεπε να ερευνήσει τι ακριβώς συμβαίνει γιατί η φράση αυτή έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις στο πρόσφατο παρελθόν» απάντησε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Επιστολή της Ισμήνης Παπάζογλου, μαθήτριας της Γ’ τάξης του Ενιαίου Λυκείου Θεσσαλονίκης.
  «Είμαι μαθήτρια της Γ Λυκείου Ενιαίου Λυκείου Θεσσαλονίκης, είμαι γέννημα θρέμμα της Μακεδονίας εγώ, όπως ο πατέρας, η μητέρα μου, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, οι πρόγονοί μου σε βάθος χρόνου.
  Το αίμα της ράτσας με καλεί να ορθώσω ανάστημα και λόγο, να βροντοφωνάξω στην κυβέρνηση και σε όλη την πολιτική ηγεσία του τόπου μας.
  Μην πουλάτε την ιστορία μας, μην ξεπουλήσετε τη Μακεδονία, τη χώρα ηρώων, αγέρωχων αγωνιστών, μην υποκύψετε στις πιέσεις των ισχυρών, είμαστε λίγοι ναι, όμως έχουμε ψυχή να αγωνιστούμε, να υπερασπισθούμε σαν τον Διγενή Ακρίτα την Ιστορία μας, τις αξίες μας, τα ιδανικά μας.
  Αφήστε τα μας παρακαταθήκη. Είναι ο Θώρακάς μας, η ασπίδα μας για το μέλλον που φαντάζει δυσοίωνο.
  Η Μακεδονική ψυχή θεριεύει και πετιέται στους αγέρηδες του κόσμου ζητώντας δικαίωση.
  Ζωντανεύουν οι νεκροί τούτης εδώ της γης για να αρματωθούν και να παλέψουν. Δεν μοιράζεται η ιστορία, το ψωμί μοιράζεται και ο πλούτος.
  Ντροπή σου Έλληνα αν πουλήσεις τη Μακεδονία».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ἡ Κουντουρᾶ, λέγεται πὼς τὸ 2009 καὶ τὸ 2013 ἔλαβε δύο δάνεια ἀπὸ τὴν «Ἐθνικὴ Τράπεζα», συνολικῆς ἀξίας 798.697,49 εὐρῶ τῶν ὁποίων ἡ ἀξία τὸν Δεκέμβριο τοῦ 2017 ἦταν 854.676,41 εὐρῶ (πληροφορία ἀπὸ τὸ press-gr, μέσῳ Χάρη Κοντοπούλου).
  Αὐτὰ τὰ δάνεια πρέπει νὰ ἐξυπηρετηθοῦν κι ἐὰν δὲν διαθέτῃ ἡ (κάθε) μανδὰμ κουντουρᾶ τὰ ἀπαραίτητα εἰσοδήματα, δὲν θὰ τὰ καταφέρῃ. Συνεπῶς;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ο «Διπλωματικός Κύκλος Συνταξιούχων Πρέσβεων» με ανοικτή επιστολή του προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για τη Μακεδονία, αναφέρει και τα εξής:
  «Διότι αναγνωρίζεται, εντελώς εσφαλμένα, ‘’ η μακεδονική γλώσσα’’ και ‘’ταυτότητα’’, ήτοι τα κυριότερα συστατικά στοιχεία για την δημιουργία μιας εθνικής οντότητας. Οι σχετικές διατάξεις της συμφωνίας των Πρεσπών παρέχουν το νομικό πλέον κάλυμμα για να συνεχίσει η σκοπιανή πλευρά την ‘’ αλυτρωτική’’ της πολιτική με άλλα πιο ισχυρά από τα μέχρι τώρα μέσα και μία πιο έντονη ρητορική προβολή τους.
  Οι δηλώσεις , άλλωστε , του Πρωθυπουργού της Π.Γ.Δ.Μ . στις Πρέσπες , πριν καν στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της εν λόγω συμφωνίας, όπου διαχώρισε τους Έλληνες από τους ‘’Μακεδόνες», ως και εκείνες παρόμοιας φύσης άλλων αξιωματούχων του κράτους αυτού, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας ως προς τις προθέσεις των βορείων γειτόνων μας.
  Η εν λόγω συμφωνία θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τη συνέχιση της ΄΄ αλυτρωτικής’’ πολιτικής από τους βόρειους γείτονες μας, αναπροσαρμοσμένης στα νέα δεδομένα που τους παραχωρούνται (γλώσσα , ταυτότητα, εθνική υπόσταση) και θα ενσπείρει σύγχυση ως προς την ελληνικότητα της ιστορικής ελληνικής Μακεδονίας. Είναι δε εξωπραγματικό να πιστεύεται, ότι ο πολίτης μιας τρίτης χώρας (π.χ. Αφρικής, Λατινικής Αμερικής κλπ) θα ενδιαφερθεί να ανατρέξει στην παραπάνω συμφωνία για να πληροφορηθεί ότι η ‘’μακεδονική γλώσσα της Βορείου Μακεδονίας ‘’ είναι σλαβική και ‘’ουδεμία σχέση έχει με την γλώσσα του Μεγάλου Αλεξάνδρου»’’.
  Τα Μέλη του Διπλωματικού Κύκλου
  Αιλιανός Κωνσταντίνος, Αλιάγας Σπύρος, Βάσσης Κωνσταντίνος, Γεννηματάς Ιωάννης, Δεναξάς Ευάγγελος, Δοκιανός Σπύρος, Δρακουλαράκος Ιωάννης, Θεοδωρακόπουλος Αθανάσιος, Κοραντής Ιωάννης, Μεγαλοκονόμος Μάνος, Νομικός Αντώνιος, Παπαδόπουλος Ιωάννης, Παπασλιώτης Απόστολος, Πολίτης Κωνσταντίνος, Σταματίου Εμμανουήλ, Στοφορόπουλος Θέμος, Φραγκούλης Ευάγγελος, Χισκάκης Μιλτιάδης».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Γιατί το κόμμα του ιουδαίου Μπεναρόγια (ΚΚΕ) δεν έκανε συλλαλητήριο για τη Μέρκελ;
  Η χθεσινή επίσκεψη της Γερμανίδας πρωθυπουργού, σημαδεύτηκε από ένα «κινηματικό» παράδοξο: την πλήρη απουσία των δυνάμεων του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ από το πεζοδρόμιο.

  Τον Οκτώβριο του 2012, σε ανάλογη επίσκεψη, το ΚΚΕ είχε, μέσω ΠΑΜΕ, διοργανώσει δυναμικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια, με την παρουσία της τότε Γ.Γ. και σύσσωμης της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Χθες, όχι μόνο δεν κάλεσε σε συγκέντρωση αλλά ούτε καν σε μια τυπική πικετοφορία, παρά την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συγκεντρώσεων, από την πλευρά της κυβέρνησης.

  Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει οργανωτικές αδυναμίες; Φυσικά όχι. Το ΚΚΕ, μέσω του μηχανισμού του, είναι ικανό να διοργανώσει, μέσα σε ελάχιστες ώρες εάν χρειαστεί, μια αξιοπρεπή συγκέντρωση οπουδήποτε στην Αθήνα.

  Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει λόγους περιφρούρησης; Μα έτσι και αλλιώς το ΚΚΕ δεν «συγχρωτίζεται» με πορείες που μπορεί, στις παρυφές τους, να προκύψουν «έκρυθμες καταστάσεις». (Ίσως η τελευταία φορά μιας τέτοιας «συνύπαρξης» ήταν ο Οκτώβρης του 2011, στη πλατεία Συντάγματος).

  Άρα οι λόγοι είναι καθαρά πολιτικοί και εως προς αυτό μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν, καθώς καμία ανακοίνωση του ΚΚΕ δεν απαντάει, έμμεσα φυσικά, σε ένα τέτοιο ερώτημα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΕΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
  «Συγχαίρω τους πολίτες και τους βουλευτές για την ευθύνη για τις συνταγματικές αλλαγές, με την οποία μαζί ανοίξαμε τις πόρτες ΝΑΤΟ και ΕΕ για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας», γράφει ο Ζάεφ, κάνοντας λόγο για ακόμη μία φορά περί «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και όχι «Βόρεια Μακεδονία», όπως ορίζει η συμφωνία των Πρεσπών.
  Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ιδιαίτερή του ικανοποίηση για τη ψήφιση στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ της αναθεώρησης του Συντάγματος για την αλλαγή ονόματος της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
  Το Foreign Office στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ένα μεγάλο βήμα προς την επίλυση μιας μακροχρόνιας διαμάχης μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ, που ανοίγει το δρόμο για την "Μακεδονία να προχωρήσει προς την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ".
  "Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τη Μακεδονία" υπογραμμίζεται.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. To μήνυμα της Βίκυς Χατζηβασιλείου στον Τσίπρα για την εκχώρηση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

  Με μια ανάρτηση της η Βίκυ Χατζηβασιλείου θέτει μια σειρά από ερωτήματα στον Αλέξη Τσίπρα και στέλνει το μήνυμα της…
  «Κύριε Τσίπρα τελώ σε σύγχυση!
  Δεν έχω καταλάβει, βρίσκομαι στη Β. Ελλάδα ή στη νότια Μακεδονία;
  Αν εδώ στην Μακεδονία εγώ μιλάω Ελληνικά (και τα μιλάω καλά, σας διαβεβαιώ) και τα μιλούσε κι ο παππούς μου κι ο προπάππος μου και όλοι οι…προ, τότε ποιά είναι αυτή η γλώσσα που θα μιλάνε οι άλλοι «Μακεδόνες» πιο βόρεια και γιατί εγώ θα πρέπει να τους την αναγνωρίσω;
  Αν αυτή η συμφωνία είναι επωφελής μόνο για τα Σκόπια (εγώ αρνούμαι να τους αποκαλέσω με οποιοδήποτε συνθετικό εμπεριέχει την ονομασία του τόπου όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα) διότι τους ανοίγει το δρόμο για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τότε γιατί να την επικυρώσει η ελληνική Βουλή;
  Αν ΗΠΑ, Γερμανία και αρχές της ΕΕ πίεσαν σκληρά ώστε η Ελλάδα να συμφωνήσει σε ένα συμβιβαστικό όνομα, τότε γιατί να θεωρήσω αυτή την πράξη ως εθνικά συμβατή;
  Κι αν δεν μπορείτε να απαντήσετε στα ερωτήματά μου και να ξεμπλέξει το…κουβάρι του μυαλού μου, φοβάμαι πως κουβάρι θα γίνουν όλα γύρω μας εδώ στη Μακεδονία.
  Βόρεια, Νότια, Δυτικά και Ανατολικά!.. #vikychatzivasileiou», αναφέρει στην ανάρτηση της η παρουσιάστρια.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. ΟΙ ΕΒΡΑΪΚΟΙ «ΤΑΪΜΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ» για συμφωνία των Πρεσπών: «Σπάνιο δείγμα θριάμβου της εβραϊκής διπλωματίας του Νίμιτς».

  Δίνοντας τέλος σε μια διαμάχη που εξόργιζε επί δεκαετίες και κρατούσε τη μικρή βαλκανική χώρα της «Μακεδονίας» εκτός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, οι βουλευτές συμφώνησαν χθες να αλλάξουν επισήμως το όνομα της χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, γράφουν οι New York Times.
  Και προσθέτουν: «Πράγματι, σε μια στιγμή κατά την οποία η ΕΕ αντιμετωπίζει σειρά προκλήσεων, η χθεσινή ψηφοφορία αντιμετωπίζεται ως ένα σπάνιο δείγμα καλών νέων και θριάμβου της επιμελούς διπλωματίας».
  Η αμερικανική εφημερίδα τονίζει ότι η χθεσινή απόφαση, «Ήταν το προτελευταίο βήμα μιας μακράς και βασανιστικής πορείας για την κυβέρνηση του πρωθυπουργου Ζόραν Ζάεφ, να τερματίσει τελικά, επισήμως, τη διαμάχη με την Ελλάδα για αυτό το θέμα».
  «Πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι μας, να ξεπεράσουμε όλα τα ζητήματα της διαιρεμένης μας κοινωνίας», είπε ο Ζαεφ στους βουλευτές πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, καλώντας τους να κοιτάξουν προς την ημέρα εκείνη που θα μπορούν υπερήφανα να βλέπουν τη σημαία της χώρας να κυματίζει μπροστά από την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
  Πριν, όμως, συμβεί κάτι τέτοιο, η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να ψηφίσει για την αναγνώριση του νέου ονόματος, κάτι που είναι πιθανόν να αποδειχθεί μια όχι εύκολη υπόθεση, δεδομένων των διαιρέσεων που συνεχίζει να προκαλεί εκεί το θέμα. Παρόλα αυτά, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμεργκ, χαρακτήρισε την εξέλιξη ως ιστορική στιγμή για το λαό της ΠΓΔΜ επισημαίνοντας ότι «το ΝΑΤΟ στηρίζει σθεναρά την πλήρη υλοποίηση της συμφωνίας, η οποία αποτελεί σημαντική συμβολή στη σταθερότητα και ευημερία της περιοχής».
  Τη θέση αυτή απηχούν και σχόλια Ευρωπαίων ηγετών, με την Φεντερίκα Μογκερίνι και τον Γιοχάνες Χαν να τονίζουν, με κοινή τους δήλωση, ότι «Η ΕΕ στηρίζει σθεναρά τη συμφωνία αυτή, η οποία αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την περιοχή και την Ευρώπη στο σύνολό της».
  Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά
  Ήδη, πριν από την ψηφοφορία στα Σκόπια, φάνηκε να κλιμακώνεται η διάσταση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του δεξιού κυβερνητικού του εταίρου, Πάνου Καμμένου, ο οποίος απείλησε με αποχώρηση από την κυβέρνηση, εξέλιξη που θα μπορούσε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Παραμένει, ωστόσο, αβέβαιο, αν θα πραγματοποιήσει την απειλή του αυτή, παρά το γεγονός ότι γίνεται ολοένα και πιο ηχηρός στη διαφωνία του. Σε περίπτωση αποχώρησής του, θα παραιτηθεί από τη θέση του ΥΕΘΑ χωρίς να είναι εξασφαλισμένο ότι θα καταφέρει να αποτρέψει την εξέλιξη.
  Σε τηλεοπτική του συνέντευξη την περασμένη Τετάρτη, ο πρωθυπουργος Αλεξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο Καμμένος θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης σε περίπτωση αποχώρησης του δεξιού εταίρου του και δηλώνοντας βέβαιος ότι μπορεί να εξασφαλίσει τη στήριξη που χρειάζεται για να διατηρηθεί στην εξουσία. Σημείωσε, επίσης, ότι σε περίπτωση αποχώρησης του Π.Καμμένου θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, καθώς η εκδοχή του να ηγηθεί κυβέρνησης μειοψηφίας θα ήταν συνταγματικά επιτρεπτή, πολιτικά, όμως, θα ήταν προβληματική. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, οι πρόωρες εκλογές θα διενεργηθούν μετά από την κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή των Ελλήνων και μετά από την περάτωση σειράς εκκρεμοτήτων.
  Ανατρέχοντας, ακολούθως, στην ιστορική διαδρομή της διαμάχης από το 1991, η εφημερίδα επισημαίνει τις ανησυχίες δυτικών διπλωματών για τη στάση της Ρωσίας, η οποία αντιτίθεται στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και «για το ενδεχόμενο η Μόσχα να επιτείνει τις προσπάθειες της για υποδαύλιση παθών στην Ελλάδα πριν από την κύρωση της συμφωνίας».
  Η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία επισκέφθηκε την Αθήνα σε μια επίδειξη στήριξης στον κ. Τσίπρα, επαίνεσε την ηγετική στάση του Έλληνα πρωθυπουργου στο θέμα αυτό. «Ευγνωμονώ τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία να εξεύρει λύση μαζί με τον Ζόραν Ζάεφ που αφορά σε ένα δύσκολο ζήτημα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...