Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

«ΤΣΙΠΡΑ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ»

 ΞΗΜΕΡΩΣΕ  Η  ΜΑΥΡΗ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.  Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ  ΚΗΔΕΥΕΙ  ΤΗΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ: «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΤΙΜΩΤΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ». 

«Μια μεγάλη αναπηρία των Ελλήνων είναι η ολέθρια και διεφθαρμένη πολιτική ζωή. Το μέγεθος στο οποίο παίζονται πολιτικά παιχνίδια στην Ελλάδα και το σημείο στο οποίο ο Έλληνας πολιτικός θα φτάσει, ακόμα και να θυσιάσει την χώρα του μαζί και πολλές ζωές, προκειμένου να κρατήσει το κόμμα του στην εξουσία για ακόμη λίγες εβδομάδες, δύσκολα κάποιος μπορεί να το πιστέψει…»

Έκθεση George Horton, γενικός σύμβουλος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Σμύρνη 26 και 27 Σεπτεμβρίου 1922.Σχεδόν όλοι όσοι ασκούν εξουσία νομίζουν ότι θα κρατήσει για πάντα. Δεν έμαθαν τίποτα από την Ιστορία, δεν διδάχθηκαν τίποτα από τη ζωή, ενώ αρκεί μία κηδεία για να πάρεις το μάθημα της ματαιότητας, να εμπεδώσεις τον νόμο που ο λαός έχει διατυπώσει σοφά: ό,τι ανεβαίνει,   κατεβαίνει.  Την πιο βρόμικη και χυδαία δουλειά, την κάνουν οι αρουραίοι της «στρατευμένης δημοσιογραφίας» και οι ψευδώνυμοι διαδικτυακοί καλικάντζαροι, τα έμμισθα τρολ που φτιάχνουν κλίμα, λέγοντας με πιο χυδαίο και κραυγαλέο τρόπο αυτά που λένε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του.
 Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: «ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΙΩΝΩΝ. ΒΡΗΚΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΞΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ».Μέχρι τις 14:00 μπορούμε να μπλοκάρουμε την ψήφιση της συνθήκης των Πρεσπών παραιτούμενοι 101 βουλευτές, υπογράφω την δική μου παραίτηση πρώτος, αποδείξτε κ Μητσοτάκη ότι δεν θα ανακουφιστείτε με την ψήφο των εφιαλτών ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ


Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Ο ΣΟΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟΝ  
 ΖΑΕΦ.

 Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ) ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΙΠΕ: «Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία γεννιέται, νέος ήλιος της ελευθερίας». ΣΤΟΝ ΥΜΝΟ ΑΥΤΟΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΥΝΕΙ ΤΑ ΑΡΧ… ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΕΞΥΝΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΣΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ, ΘΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
21/01/2019 Φαήλος Κρανιδιώτης
Από τον Λυσένκο σε Κοτζιά και Τσίπρα
Σχεδόν όλοι όσοι ασκούν εξουσία νομίζουν ότι θα κρατήσει για πάντα. Δεν έμαθαν τίποτα από την Ιστορία, δεν διδάχθηκαν τίποτα από τη ζωή, ενώ αρκεί μία κηδεία για να πάρεις το μάθημα της ματαιότητας, να εμπεδώσεις τον νόμο που ο λαός έχει διατυπώσει σοφά: ό,τι ανεβαίνει,   κατεβαίνει.
Θα έρθει η ώρα που οι κραταιοί σύμβουλοι, οι υπουργοί, οι βουλευτές που αυτάρεσκα κοιτούν την κάμερα στις τηλεμαχίες θα στέκονται στην ουρά και θα τρώνε σπρωξιές ή θα περπατούν με το ασταθές βήμα του γήρατος, κρατώντας την τσάντα του φαρμακείου, σχεδόν απαρατήρητοι και μόνον σε λίγους θα θυμίζουν κάτι.
Ετσι η πιο μεγάλη μου απορία ήταν πάντα αυτή. Αφού βλέπουν το προφανές, αφού έχουν φτάσει ψηλά, όπως κι αν φτάσανε, πληρώνονται 7.000 ευρώ τον μήνα, χώρια το υβριδικό, τους μετακλητούς, τις ατέλειες και το αφορολόγητο, όταν η πλειονότητα, αν έχει δουλειά, δεν βγάζει 7.000 σε έναν χρόνο, γιατί δεν προσπαθούν να αφήσουν μια υστεροφημία με τιμή, ένα έργο κλέος εσαεί για το όνομά τους και ωφέλιμο για την Πατρίδα, όταν έρθει ο Μεγάλος Θεριστής.
Και η απορία μου είναι διπλή για τους πρωθυπουργούς, γιατί αυτοί είναι οι ισχυρότεροι άνθρωποι στο αντιπροσωπευτικό μας σύστημα. Βασιλείς χωρίς στέμμα και με θητεία. Ε, για την κληρονομική διαδοχή τους, ε, μερικοί κάτι είχαν καταφέρει.
Η εμμονή του Τσίπρα στο λάθος, η αλαζονεία και ο εκνευρισμός με τα οποία καθυβρίζουν αυτός και συνεργάτες του τη μεγάλη πλειοψηφία, μέσα σε αυτή και πλήθος δικών τους ψηφοφόρων, είναι εντυπωσιακά.
 Την πιο βρόμικη και χυδαία δουλειά, βέβαια, την κάνουν οι αρουραίοι της «στρατευμένης δημοσιογραφίας» και οι ψευδώνυμοι διαδικτυακοί καλικάντζαροι, τα έμμισθα τρολ που φτιάχνουν κλίμα, λέγοντας με πιο χυδαίο και κραυγαλέο τρόπο αυτά που λένε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του.
Περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με την κατάπτυστη και βλαπτική των συμφερόντων μας Συμφωνία των Πρεσπών.
Διαφωνεί σχεδόν το 80% με 85% των πολιτών πανελλαδικά, στη δε Βόρεια Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάθει... ΑΝ.ΕΛ. Εξαερώνεται. Η αιτία αυτής της τύφλωσης είναι ο ιδρυματισμός των αριστερών. Με απλά λόγια, ζουν στην κοσμάρα τους, σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου οι περιθωριακές στην αληθινή κοινωνία εθνομηδενιστικές παλαιοκομμουνιστικές δοξασίες, που οδήγησαν την Αριστερά από ήττα σε ήττα, απόβλητη από την πλειοψηφία, εκεί, στον νοερό στραβοχυμένο κόσμο του Μαρξ και της παλιοπαρέας, κυριαρχούν.
Είπαμε, όταν η πραγματικότητα διαφωνεί με τις ιδεοληψίες της Αριστεράς, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.   Αλλωστε, θεωρούν ότι όλα μπορούν να προσαρμοστούν στις δοξασίες αυτής της θρησκείας χωρίς Θεό, με ιερατείο τους κομισάριους-υπουργούς και επίγειο παράδεισο, τον οποίο δεν είδαμε κι ούτε θα δούμε ποτέ, ώσπου να ρίξει μαύρο χιόνι.
Για να πάρετε μια γεύση της διαχρονικής ψυχοσύνθεσης των συντρόφων ανά τον πλανήτη, ψάξτε και διαβάστε για τον Τροφίμ Λυσένκο, έναν κομμουνιστή αγρονόμο, ο οποίος καταταλαιπώρησε την επιστήμη της Βιολογίας με τις ψευδοεπιστημονικές θεωρίες του, που τάχα θα πολλαπλασίαζαν π.χ. την παραγωγή σιτηρών, απορρίπτοντας τη ύπαρξη των γονιδίων, τη Δαρβίνεια Θεωρία της εξέλιξης και τη θεωρία της φυσικής επιλογής, ισχυριζόμενος ότι στη φύση κληρονομούνται επίκτητα χαρακτηριστικά και αντίθετα, αντί για φυσική επιλογή υπάρχει φυσική... συνεργασία.
Κάνανε, δηλαδή, κολχόζ τα γονίδια που δεν αναγνώριζε. Ισχυριζόταν ότι μπορούσε η σίκαλη να μετατραπεί σε σιτάρι και το σιτάρι σε βρόμη, και άλλα παλαβά. Είχε φυσικά την αμέριστη υποστήριξη του Στάλιν και των μαυροντυμένων φονιάδων του, και η ψευδοεπιστημονική κυριαρχία του κράτησε από το 1920 έως το 1964.
Φυσικά οι αληθινοί βιολόγοι αντιστάθηκαν σε αυτόν τον τσαρλατανισμό που οδήγησε τη σοβιετική βιολογία για 44 χρόνια σε ανυποληψία. Ετσι ο Λυσένκο ξεκίνησε μια διαρκή εκστρατεία συντριβής της επιστημονικής διαφωνίας στις μπούρδες του, ακολουθώντας τη ρήση του Στάλιν: «Ο θάνατος λύνει όλα τα προβλήματα.
Δεν υπάρχουν άνθρωποι, δεν υπάρχουν προβλήματα». Ετσι αρκετοί βιολόγοι τουφεκίστηκαν, περίπου 3.000 απολύθηκαν και πολλοί άλλοι, οι τυχεροί, γνώρισαν τις ομορφιές του Αρκτικού Κύκλου και των εσχατιών της Σιβηρίας. Η επιστημονική τάξη των βιολόγων ξεκληρίστηκε, ενώ όποιες ερευνητικές προσπάθειες είχαν γίνει στο πεδίο της Γενετικής, απλώς καταστράφηκαν, ενώ η έρευνα και διδασκαλία των σχετικών αντικειμένων, ακόμη και η Βιολογία των Κυττάρων, περιθωριοποιήθηκαν ή και απαγορεύτηκαν.
Ολα αυτά, γιατί ο Τροφίμ Λυσένκο και ο Στάλιν θέλανε να φτιάξουν μια «νέα βιολογία» με μαρξιστικούς κανόνες.
Γιατί αναφέρω αυτή την ψευδοεπιστημονική και αιματηρή υπόθεση δεκαετιών, που σκότωσε ή κατέστρεψε χιλιάδες ανθρώπους και έναν λαμπρό επιστημονικό κλάδο; Για να γίνει κατανοητή η παράνοια, το πάθος και η επιμονή με τα οποία οι αριστεροί μπορούν να υποστηρίζουν επί δεκαετίες το λάθος.
Ο «μακεδονισμός», η ευθυγράμμιση της ελληνικής Αριστεράς με το κατασκεύασμα του VMRO, έκλεισε πέρυσι έναν αιώνα. Στους Σοβιετικούς χρειάστηκαν 44 χρόνια να ξεφορτωθούν τον παλαβιάρη Λυσένκο και την ψευδοεπιστήμη του.
Οι ημέτεροι αριστεροί έναν αιώνα τώρα δεν έχουν ακόμη ξεμπλέξει τους μηρούς τους για να ξεφορτωθούν τις ιδεοληψίες των κομιτατζήδων του Ίλιντεν, του Ιβάν Μιχαήλοφ και σήμερα του Ζάεφ, λόγω του μίσους τους για το Ελληνικό Εθνος και τη διαχρονία του.
Οι δικοί μας φαίνεται είναι λίγο αργόστροφοι, ας τους δώσουμε άλλον έναν αιώνα...

*Ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
ΜΙΑ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ.  Του Σάββα Καλεντερίδη

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το 35,46 % των εκλογέων που προσήλθαν στις κάλπες και ψήφισαν. Αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι η συμμετοχή στις εκλογές ανήλθε στο 56,16 %, με μια απλή αναγωγή προκύπτει ότι η κυβέρνηση σήμερα, στην ιδανική περίπτωση που δεν έχει καμία φθορά, αντιπροσωπεύει το 19% του συνόλου των Ελλήνων ψηφοφόρων. Αν δε ληφθεί υπ’ όψιν ότι στις δημοσκοπήσεις η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 54%, τότε δικαιούμαστε να πούμε ότι η κυβέρνηση αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 10% των Ελλήνων ψηφοφόρων.

  


 ΠΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ» Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. 


 ΟΙ 152 ΕΦΙΑΛΤΕΣ. Η ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ. 


 ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ; ΤΑΜΠΟΥΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΝΕΡΩΝΑΣ. ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΚΟΜΒΟΪ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ. ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΣΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.   Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ. ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ. ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΡΙΟ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. 


 ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ – ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΞΥΠΟΛΥΤΟΙ Μ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ; Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις πέρυσι εδήλωσαν: "το τρίτο συλλαλητήριο δεν θα είναι απλώς λαοθάλασσα, θα είναι ένα τσουνάμι." Το τσουνάμι δεν μπόρεσε να ανεβεί δέκα σκαλοπάτια.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


  Υ.Γ.  


 


ΟΙ  153  ΕΦΙΑΛΤΕΣ  «ΨΗΦΙΣΑΝ»  ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ  ΤΗΝ  ΠΡΟΔΟΣΙΑ   ΤΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. 

Η  μεγαλύτερη εθνική ήττα από το 1922, η οποία γίνεται μεγαλύτερη αν σκεφθεί κανείς ότι δεν κρίθηκε στα πεδία των μαχών, αλλά στα βρώμικα παρασκήνια των συνομιλιών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ανθρώπους του Σόρος και  τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς.
Η ήττα, είναι ακόμα μεγαλύτερη και από αυτή του 1974 στην Κύπρο, δεδομένου ότι απωλέστηκε με την δική μας συγκατάθεση κάτι πολύ μεγαλύτερο από την προσωρινή απώλεια εδάφους: Απωλέστηκαν ιστορικά και οικονομικά δικαιώματα 2500 ετών!
Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλη την Βόρειο Ελλάδα και πλέον η χώρα εισέρχεται σε μία καθοδική τροχιά εθνικής έκλειψης, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ψηφοφορία.
Όλα  συνέπεια των Μνημονίων, που έφεραν στην εξουσία την ακροαριστερή κυβέρνηση, η οποία χωρίς καμία εθνική συνείδηση, απλά προχώρησε στο deal με τον Σόρος, όπως ο ίδιος ο πρώην συνεταίρος του Α.Τσίπρα,  Π.Καμμένος, παραδέχθηκε και κατήγγειλε (καθυστερημένα...).

19 Ιανουαρίου 2019
Γ.Κασιμάτης, Συνταγματολόγος

" Εάν, παρ’ ελπίδα, υπάρξει πλειοψηφία αντιπροσώπων του Λαού, που θα υπερψηφίσουν την  Συμφωνία των Πρεσπών, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον όρκο τους, η εν λόγω  Συμφωνία δεν θα έχει καμία απολύτως ισχύ και δε δημιουργεί καμιά  υποχρέωση για την Ελλάδα.
Την επόμενη ο Ελληνικό Λαός θα έχει το δικαίωμα και
την υποχρέωση να συνεχίσει τον Αγώνα. "


Α.Βγόντζας: Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί αφετηρία πολλών δεινών – Άκυρη χωρίς την υπογραφή του ΠτΔ.ΟΙ  153  ΕΦΙΑΛΤΕΣ

 
Δραγασάκης Ανδρέα Ιωάννης ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Φωτίου Βασιλείου Θεανώ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Κοτζιάς Άγγελου Νικόλαος ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Χριστοδουλοπούλου Ζαχαρία Αναστασία ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Γαβρόγλου Βασιλείου Κωνσταντίνος ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Φλαμπουράρης Γερασίμου Αλέξανδρος Α’ ΑΘΗΝΩΝ
Βούτσης Γεωργίου Νικόλαος Α’ ΑΘΗΝΩΝ
Φίλης Αριστοτέλη Νικόλαος Α’ ΑΘΗΝΩΝ
Βερναρδάκης Δημοσθένη Χριστόφορος Α’ ΑΘΗΝΩΝ
Τσακαλώτος Στεφάνου Ευκλείδης Β ΑΘΗΝΩΝ
Κουρουμπλής Ελευθερίου Παναγιώτης Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Παππάς Στυλιανού Νικόλαος Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Μπαλάφας Περικλή Ιωάννης Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Σκουρλέτης Βασιλείου Παναγιώτης (Πάνος) Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Ξυδάκης Γαλάτη Νικόλαος Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Τόσκας Στεφάνου Νικόλαος Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Παπαδόπουλος Κωνσταντίνου Χριστόφορος Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Δημαράς Θεοδώρου Γεώργιος Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Θεωνάς Γρηγορίου Ιωάννης Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Σπίρτζης Παναγιώτη Χρήστος Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Καφαντάρη Φωτίου Χαρούλα (Χαρά) Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Τσιρώνης Γεωργίου Ιωάννης Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Αυλωνίτου Βασιλείου Ελένη Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Καββαδία Σωκράτη Ιωαννέτα (Αννέτα) Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Κυρίτσης Μιλτιάδη Γεώργιος Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Βαρεμένος Βασιλείου Γεώργιος ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ AΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Τριανταφύλλου Κωνσταντίνου Μαρία ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ AΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Γκιόλας Δημητρίου Ιωάννης ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
Παπαηλιού Ηλία Γεώργιος ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Γεροβασίλη Βασιλείου Όλγα ΑΡΤΗΣ
Τσίρκας Δημητρίου Βασίλειος ΑΡΤΗΣ
Μπαλτάς Αλεξάνδρου Αριστείδης-Νικόλαος-Δημήτριος ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθανασίου Ευθυμίου Αθανάσιος (Νάσος) ΑΤΤΙΚΗΣ
Σκουρολιάκος Λουκά Παναγιώτης (Πάνος) ΑΤΤΙΚΗΣ
Πάντζας Σπυρίδωνος-Αριστοτέλη Γεώργιος ΑΤΤΙΚΗΣ
Δέδες Γεωργίου Ιωάννης ΑΤΤΙΚΗΣ
Αναγνωστοπούλου Πέτρου Αθανασία (Σία) ΑΧΑΪΑΣ
Σπαρτινός Νικολάου Κωνσταντίνος ΑΧΑΪΑΣ
Ριζούλης Κωνσταντίνου Ανδρέας ΑΧΑΪΑΣ
Θηβαίος Γεωργίου Νικόλαος ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Μπγιάλας Αθανασίου Χρήστος ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Καραγιαννίδης Γεωργίου Χρήστος ΔΡΑΜΑΣ
Σαντορινιός Κωνσταντίνου Νεκτάριος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Γάκης Θωμά Δημήτριος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Καματερός Ιωάννη Ηλίας ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Καΐσας Δημητρίου Γεώργιος ΕΒΡΟΥ
Γκαρά Γεωργίου Αναστασία (Νατάσα) ΕΒΡΟΥ
Ρίζος Γεωργίου Δημήτριος ΕΒΡΟΥ
Αποστόλου Δημητρίου Ευάγγελος ΕΥΒΟΙΑΣ
Ακριώτης Κυριάκου Γεώργιος ΕΥΒΟΙΑΣ
Πρατσόλης Κλεάνθη Αναστάσιος (Τάσος) ΕΥΒΟΙΑΣ
Λιβανίου Ευαγγέλου Ζωή ΕΥΒΟΙΑΣ
Κοντονής Νικολάου Χαράλαμπος – Σταύρος ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Γεωργοπούλου – Σαλτάρη Ευσταθίου Ευσταθία (Έφη) ΗΛΕΙΑΣ
Μπαξεβανάκης Σόλωνα Δημήτριος ΗΛΕΙΑΣ
Μπαλαούρας Δημητρίου Γεράσιμος ΗΛΕΙΑΣ
Καρασαρλίδου Γεωργίου Ευφροσύνη (Φρόσω) ΗΜΑΘΙΑΣ
Ουρσουζίδης Νικολάου Γεώργιος ΗΜΑΘΙΑΣ
Αντωνίου Αθανασίου Χρήστος ΗΜΑΘΙΑΣ
Τσίπρας Παύλου Αλέξιος ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Μιχελογιαννάκης Δημητρίου Ιωάννης ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Βαρδάκης Δημητρίου Σωκράτης ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ηγουμενίδης Εμμανουήλ Νικόλαος ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Κάτσης Σπυρίδωνος Μάριος ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Παρασκευόπουλος Ανδρέα Νικόλαος Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αμανατίδης Γεωργίου Ιωάννης Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κουράκης Στυλιανού Αναστάσιος (Τάσος) Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μπόλαρης Ηλία Μάρκος Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μηταφίδης Ανδρέα Τριαντάφυλλος Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τριανταφυλλίδης Γεωργίου Αλέξανδρος Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Φάμελλος Πέτρου Σωκράτης Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μάρδας Χρυσοβέργη Δημήτριος Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μαντάς Κωνσταντίνου Χρήστος ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Στέφος Θεοδώρου Ιωάννης ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τζούφη Στεφάνου Μερόπη ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Καραγιάννης Κωνσταντίνου Ιωάννης ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Εμμανουηλίδης Ιωάννη Δημήτριος ΚΑΒΑΛΑΣ
Μορφίδης Ανέστη Κωνσταντίνος ΚΑΒΑΛΑΣ
Παπαφιλίππου Αντωνίου Γεώργιος ΚΑΒΑΛΑΣ
Λάππας Ευαγγέλου Σπυρίδωνας ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
Κατσαβριά – Σιωροπούλου Αθανασίου Χρυσούλα ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
Βράντζα Αχιλλέως Παναγιώτα ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ
Τελιγιορίδου Ιωάννη Ολυμπία ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Βάκη Γεωργίου Φωτεινή ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Παυλίδης Κωνσταντίνου Κωνσταντίνος ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Θεοπεφτάτου Χρήστου Αφροδίτη ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Παραστατίδης Σωκράτη Θεόδωρος ΚΙΛΚΙΣ
Δημητριάδης Κλεάνθη Δημήτριος ΚΟΖΑΝΗΣ
Μουμουλίδης Σταματίου Θεμιστοκλής ΚΟΖΑΝΗΣ
Θεοφύλακτος Γαβριήλ Ιωάννης ΚΟΖΑΝΗΣ
Ντζιμάνης Δημητρίου Γεώργιος ΚΟΖΑΝΗΣ
Θελερίτη Παναγιώτη Μαρία ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Ψυχογιός Κωνσταντίνου Γεώργιος ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Τσόγκας Παύλου Γεώργιος ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Συρμαλένιος Ευαγγέλου Νικόλαος ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Συρίγος Δημητρίου Αντώνιος ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Μανιός Εμμανουήλ Νικόλαος ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Αραχωβίτης Γεωργίου Σταύρος ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Βαγενά Γεωργίου Άννα ΛΑΡΙΣΗΣ
Παπαδόπουλος Αβραάμ Νικόλαος ΛΑΡΙΣΗΣ
Θραψανιώτης Μιχαήλ Εμμανουήλ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Πάλλης Ευστρατίου Γεώργιος ΛΕΣΒΟΥ
Μεϊκόπουλος Μιχαήλ Αλέξανδρος ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Παπανάτσιου Στέργιου Αικατερίνη ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Μπαλλής Γεωργίου Συμεών ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Κατρούγκαλος Στέλιου – Παναγιώτη Γεώργιος ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Κοζομπόλη – Αμανατίδη Γεωργίου Παναγιώτα ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Κωνσταντινέας Νικολάου Πέτρος ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσεϊν ΞΑΝΘΗΣ
Γιαννακίδης Αλεξάνδρου Ευστάθιος ΞΑΝΘΗΣ
Στογιαννίδης Κωνσταντίνου Γρηγόριος ΞΑΝΘΗΣ
Δρίτσας Παναγιώτη Θεόδωρος Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Σταματάκη Παναγιώτη Ελένη Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δουζίνας Ευαγγέλου Κωνσταντίνος Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Γεννιά Σωκράτη Γεωργία Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Βίτσας Αθανασίου Δημήτριος Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Κασιμάτη Γεωργίου Ειρήνη (Νίνα) Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Καρακώστα Ελευθερίου Ευαγγελία (Εύη) Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Μεγαλοοικονόμου Πασχάλη Θεοδώρα Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Τζάκρη Εμμανουήλ Θεοδώρα ΠΕΛΛΗΣ
Σηφάκης Γεωργίου Ιωάννης ΠΕΛΛΗΣ
Σκούφα Δημητρίου Ελισσάβετ (Μπέττυ) ΠΙΕΡΙΑΣ
Τζαμακλής Γεωργίου Χαρίλαος ΠΙΕΡΙΑΣ
Καστόρης Νικολάου Αστέριος ΠΙΕΡΙΑΣ
Μπάρκας Θεοφάνη Κωνσταντίνος ΠΡΕΒΕΖΗΣ
Ξανθός Γεωργίου Ανδρέας ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Μουσταφά Μεμέτ Μουσταφά ΡΟΔΟΠΗΣ
Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν ΡΟΔΟΠΗΣ
Σεβαστάκης Αλεξίου Δημήτριος ΣΑΜΟΥ
Σταμπουλή Αποστόλου Αφροδίτη ΣΕΡΡΩΝ
Παπαδόπουλος Αποστόλου Αθανάσιος (Σάκης) ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Δριτσέλη Ιωάννη Παναγιώτα ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Σιμορέλης Βασιλείου Χρήστος ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Καραναστάσης Δημητρίου Απόστολος ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Βέττας Φωτίου Δημήτριος ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Μιχελής Ιωάννη Αθανάσιος ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Σαρακιώτης Αθανασίου Ιωάννης ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Σέλτσας Δημητρίου Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΙΝΗΣ
Κωστοπαναγιώτου Κωνσταντίνου Ηλίας ΦΩΚΙΔΟΣ
Ιγγλέζη Θεοδώρου Αικατερίνη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Σταθάκης Μηνά Γεώργιος ΧΑΝΙΩΝ
Πολάκης Πέτρου Παύλος ΧΑΝΙΩΝ
Βαγιωνάκη Νικολάου Ευαγγελία (Βάλια) ΧΑΝΙΩΝ
Μπαλωμενάκης Δημητρίου Αντώνης ΧΑΝΙΩΝ
Μιχαηλίδης Φραγκούλη Ανδρέας ΧΙΟΥ
 

Παπαχριστόπουλος Θεμιστοκλή Αθανάσιος Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Λυκούδης Διονυσίου Σπυρίδων Α’ ΑΘΗΝΩΝ
Κουντουρά Αλεξάνδρου Έλενα Α’ ΑΘΗΝΩΝ
Παπακώστα – Σιδηροπούλου Αγγέλου Αικατερίνη Β’ ΑΘΗΝΩΝ
Θεοχαρόπουλος Στεφάνου Αθανάσιος ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Δανέλλης Αθανασίου Σπυρίδων ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Μαυρωτάς Παρασκευά Γεώργιος ΑΤΤΙΚΗΣ
Θεοδωράκης Παναγιώτη Σταύρος Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΠΟΤΕ  ΘΑ  ΣΤΗΘΟΥΝ  153  ΑΓΧΟΝΕΣ

Σε  λίγο  καιρό  θα  συσταθεί  ειδικό  δικαστήριο.  Οι  153  εφιάλτες  θα  δικαστούν  για  προδοσία,  θα  καταδικαστούν  σε  θάνατο  και  θα  εκτελεστούν   ή  δια  τουφεκισμού  ή  με  την  ατιμωτική  εκτέλεση  της  κρεμάλας.  
Υπάρχουν  βέβαια  και  τα  απρόοπτα.  Μπορεί  π.χ.  στις  ερχόμενες  εβδομάδες  ή  μήνες  πολλοί  εφιάλτες  να  πάνε  από  διάφορα  ατυχήματα  και  να  μην  προλάβουν έτσι  να  τεθούν  στην  κρίση  του  Ελληνικού  Λαού  και  να  τιμωρηθούν  για  την  απίστευτη  προδοσία  τους.   

35 σχόλια :

 1. Πένθιμες κωδωνοκρουσίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Πιερίας για τη Προδοσία των Πρεσπών.

  ΞΗΜΕΡΩΣΕ Η ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

  Με πρωτοβουλία του άξιου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Πιερίας ήχησαν πένθιμα οι καμπάνες την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου το απόγευμα, μετά το πέρας του Εσπερινού, ως διαμαρτυρία κατά της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών που συζητείται αυτές τις ημέρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

  Ο ΔΙΕΦUΑΡΜΕΝΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΚΟΠΡΩΝΥΜΟΣ TI KANEI; ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥ;

  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κυνηγούν πατριώτισσα δασκάλα δημοτικού στην Θεσσαλονίκη γιατί ενημερώνει τα παιδιά για την προδοσία των Πρεσπών.
  Την ώρα που τα φασιστερά απομεινάρια του Τσαουσέσκου και του Στάλιν επιβάλουν τη δική τους προπαγάνδα για την προδοσία της Μακεδονίας υπάρχουν αντιστασιακές φωνές μέσα στα σχολεία που διδάσκουν την αλήθεια στα παιδιά μιας.

  Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της πατριώτισσας δασκάλας δημοτικού στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, η οποία με δικά της έξοδα ενημέρωνε τους μαθητές της για την αλήθειά γύρω από τις επιπτώσεις που θα έχει για την Μακεδονία μας η συμφωνία των Πρεσπών.
  Η πράξη αυτή της πατριώτισσας δασκάλας εξόργισε το κομματικό φυλλάδιο της φασιστερής κυβέρνησης΄, την εφημερίδα «Αυγή» καθώς έκανε λόγο για «δηλητήριο του εθνικισμού στα σχολεία». Σύμφωνα με την εφημερίδα ενάντια στην πατριώτισσα δασκάλα έχει κινηθεί Ένορκη Διοικητή Εξέταση από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καμμένος προς Κ.Μητσοτάκη: «Παραίτησε την Κ.Ο. της ΝΔ να πάμε σε εκλογές – Τι περιμένεις;»

  O Πάνος Καμμένος με ένα tweet που έκανε πριν από λίγα λεπτά προκαλεί τον Κ.Μητσοτάκη να παραιτήσει ολόκληρη την Κ.Ο. της ΝΔ για να προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές στις 56 περιφέρειες της χώρας που επί της ουσίας θα μετατραπούν σε εθνικές εκλογές και να σωθεί έτσι η Μακεδονία από την εκχώρησή της στους Σκοπιανούς
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «Ο ΣΟΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ».
  «Ο Σόρος όταν ξεκίνησαν το 90-93 οι πρώτες διαδηλώσεις σε Αυστραλία και ΗΠΑ (υπέρ των Σκοπίων) ήταν αυτός που τις χρηματοδοτούσε. Ήταν αυτός πάντα που προσπαθούσε να παρέμβει σε καίρια πόστα που αφορούν τη Μακεδονία. Ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης των μεταλλείων της Χαλκιδικής πριν τα πάρουν οι Καναδοί, ήταν αυτός που χρηματοδοτούσε τον Μπουτάρη».
  «Χθες τον είδαμε αγκαλιά με τον Ζάεφ, δεν σας έκανε εντύπωση αυτό; Η πρώτη συνάντηση του κ. Ζάεφ μετά τις αλλαγές στα Σκόπια ήταν με τον κ. Σόρος στην Ελβετία που τον παίρνει αγκαλιά και δηλώνει ότι τώρα πια άνοιξε ο δρόμος για νέες επενδύσεις και το ίδρυμα του Σόρος θα δημιουργήσει μεγάλα προγράμματα στα Σκόπια».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αντιναύαρχος ε.α. Β. Μαρτζούκος: ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. Αν «ντρέπεσαι¨ αντιναύαρχε πάρε τα καράβια σου και βούλιαξε τους προδότες. Σταμάτα να γράφεις άρθρα. Πράξε.
  Βέβαια υπάρχουν και χειρότερα. Άλλοι «έλληνες» στρατιωτικοί δεν ντρέπονται καθόλου. Καμαρώνουν με τους προδότες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 25/1/19, ΧΑΤΖΑΡΑΣ.
  Ραντεβού στα Γουναράδικα κύριοι και κυρίες βουλευτές
  Οι 151+2 που θα ψηφίσουν την προδοτική συμφωνία Αλιέκσι Ζάεφ - πρέπει να γνωρίζουν ότι ο σφετερισμός, με «οποιονδήποτε τρόπο», «της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή», είναι ξεχωριστό αδίκημα που προβλέπεται από το άρθρο 120 του Σύνταγματος και διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία.
  Δηλαδή, αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η Κ. ΞΕΝΗ ΞΥΝΕΤΑΙ.
  Ν.Δ: Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες Π. Καμμένου περί χειραγώγησης της Δικαιοσύνης
  Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα αλλά και από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ σχετικά με την καταγγελία του κ. Καμμένου από το βήμα της Βουλής για “κυρίες συμβούλους του κ. Τσίπρα που λένε στους δικαστές «άστο αυτό για παρακάτω»”, ζητά με ανακοίνωσή της η ΝΔ.
  Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «σοβαρότατη καταγγελία που επιβεβαιώνει την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης απευθείας από το Μαξίμου, όπως καταγγέλλει εδώ και χρόνια η Ν.Δ» . Τονίζει επίσης ότι η καταγγελία αυτή «χρήζει άμεσης εισαγγελικής παρέμβασης» .
  Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ έχει ως εξής:
  «Ο -κατά τον κ. Τσίπρα- αναντικατάστατος κ. Καμμένος, από το βήμα της βουλής, προέβη χθες σε μια σοβαρότατη καταγγελία που επιβεβαιώνει την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης απευθείας από το Μαξίμου, όπως καταγγέλλει εδώ και χρόνια η Ν.Δ.
  Η Κ. ΘΑΝΟΥ
  «Μιλώντας για “κυρίες συμβούλους του κ. Τσίπρα που λένε στους δικαστές «άστο αυτό για παρακάτω»”, φωτογράφισε ευθέως την κ. Βασιλική Θάνου υπονοώντας ότι μεθοδεύει τις δικαστικές υποθέσεις, σύμφωνα με τις επιθυμίες του πρωθυπουργού.
  «Η σοβαρότατη αυτή καταγγελία χρήζει άμεσης εισαγγελικής παρέμβασης. Ο κ. Τσίπρας που βρίσκεται στη βουλή δεν μπορεί ούτε να παριστάνει ότι δεν άκουσε, ούτε να σιωπά. Καλείται άμεσα να εξηγήσει τι εννοούσε ο κ. Καμμένος, όπως και ο μέχρι πρότινος συνεταίρος του να πει όλα όσα γνωρίζει και για τις ύποπτες παραιτήσεις εισαγγελέων τις οποίες επίσης κατήγγειλε».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Γεννηματά για καταγγελίες Καμμένου: Επιτέλους υπάρχει ένας εισαγγελέας;
  «Επιτέλους υπάρχει ένας εισαγγελέας να παρέμβει;» διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στις καταγγελίες του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου περί παρεμβάσεων συμβούλων του Πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη.
  Ζητώντας τον λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στα όσα είπε ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή ομιλία του στη διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η κ. Γεννηματά είπε απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα:
  «Πρώην συνεργάτες είναι σήμερα ‘καμένοι’ γιατί τόλμησαν να συνεργαστούν μαζί σας… Ο κ. Αλαβάνος, ο κ. Βαρουφάκης, τώρα ο κ. Καμμένος… Ο κατάλογος μακραίνει διαρκώς».
  Τόνισε επίσης ότι «η καταψήφιση της Συμφωνίας είναι πράξη εθνικής ευθύνης» γιατί «δεν προστατεύει τα συμφέροντα του τόπου» και πρόσθεσε απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό: «Με την Κεντροαριστερά δεν θα τα βγάλετε πέρα… γυρίζει εναντίον σας».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΝΔ: «Ανοησίες του ψεκασμένου Καμμένου» τα περί παραίτησης 101 βουλευτών- Αγνοεί το σύνταγμα
  «Ανοησίες» χαρακτηρίζουν πηγές της Ν.Δ. την πρόταση του Πάνου Καμμένου για παραίτηση 101 βουλευτών με στόχο να μπλοκαριστεί η διαδικασία της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «ο ψεκασμένος κ. Καμμένος εξακολουθεί να διακινεί ανοησίες», καθώς «αγνοεί ακόμη και το Σύνταγμα από το οποίο ρητά προκύπτει ότι η Βουλή δεν διαλύεται και δεν προκηρύσσονται εκλογές ακόμη κι αν παραιτηθούν όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης».
  «Παρ' όλα αυτά, η δική του παραίτηση, όπως και των προθύμων που στήριξαν την κυβέρνηση Τσίπρα είναι καλοδεχούμενη και πριν από τις 2 το μεσημέρι. Θα είναι η απαρχή εξυγίανσης του πολιτικού συστήματος» καταλήγουν στη Ν.Δ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΗΜΕΡΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 1453 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ. ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΘΑΥΜΑΤΑ, ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ… ΜΗΝΥΣΕΙΣ.
  Πολίτες από όλη τη Λάρισα κατέφθασαν στη Μητρόπολη για να προσευχηθούν εναποθέτοντας εκεί τις ελπίδες τους σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα…
  Αγρυπνία τελέστηκε στον Άγιο Αχίλλιο στη Λάρισα για την ευόδωση του αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
  Πολίτες από όλη τη Λάρισα κατέφθασαν στη Μητρόπολη για να προσευχηθούν εναποθέτοντας εκεί τις ελπίδες τους σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο Κουφός Πάκυς , η Φωνή του Λαού και η Οργή του Θεού
  Του Σπύρου Χατζάρα, 25/1/19

  Ο Ρυθμιστής του Πολιτεύματος, είναι προφανώς και Κουφός και Τυφλός.

  Το «Κράτος Δικαίου» στις Βρυξέλλες ακούει τις φωνές των Φίλων του Χουάν από χιλιάδες μίλια μακριά, αλλά ο Πάκυς , δεν ακούει τις φωνές εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που φώναζαν δίπλα από το προεδρικό , «Προδότη Τσίπρα Κομιτατζή».

  Ο Ρυθμιστής του Πολιτεύματος δεν βλέπει κάν τηλεόραση για να πληροφορηθεί από τα «σκηνοθετημένα» δελτία ειδήσεων ότι και οι συστημικές δημοσκοπικές εταιρείες που συνερίζονται με την Βασιλίσσης Σοφίας 91 διαπιστώνουν το σαφές και ξεκάθαρο «Όχι» στην προδοτική συμφωνία του Αλιέκσι με τον σύντροφο Ζόραν.

  Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της «MRB» στις ηλικίες από 17 έως 24 ετών απάντησε «όχι» στη Κόκκινη Συμφωνία του Αλιέκσι με τους Μακεδόνες του Ζάεφ απάντησε το 67% και μόλις το 9% συμφωνεί. Στους άνω των 65 αρνητικά απάντησε το 76%. Στις ηλικίες από 25 έως 34 το 68%, το 67% στους 35- 44 ετών και το 79% στους 46 - 64 ετών.

  Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Marc», «Όχι» στην Συμφωνία των Ψαράδων λέει το 65,7%, ενώ το 69,5% την κρίνουν συνολικά αρνητικά και το 67,4% θέλει εκλογές.

  Το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Ανθύπατο και τη Βασιλίσσης Σοφίας το πέτυχε η δημοσκόπηση της «Pulse» που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αλαφουζόλ . Κακή θεωρεί τη Συμφωνία του Αλιέκσι το 62%. Καλή το 27%.

  Ο Ρυθμιστής του Πολιτεύματος, είναι αρμόδιος να διαπιστώσει την δυσαρμονία της βούλησης του λαού με την θέληση των βουλευτών που για το δικό τους συμφέρον στηρίζουν τον Κομιτατζή Αλιέκσι και την Συμφωνία του.

  Το 27%, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αμερικανός πρέσβης, δεν μπορούν να επιβάλουν την θέληση τους στο 62-69%.

  Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
  Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, που δεν θέλει την Προδοτική Συμφωνία υπάρχουν υπέρ του λαού και του Έθνους και ασκούνται η μεν νομοθετική λειτουργία από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η εκτελεστική λειτουργία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.

  Οι «εξουσίες» που πηγάζουν από το λαό δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βάρος του λαού και του Εθνους.

  Ο Ρυθμιστής του Πολιτεύματος , δεσμεύεται από το άρθρο 120 του Συντάγματος.

  Ο Κομιτατζής Αλιέκσι και οι βουλευτές του έχουν καταφανέστατα σφετεριστεί την εξουσία που τους δόθηκε. Ο Ρυθμιστής του Πολιτεύματος έχει υποχρέωση όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες να αντιστέκεται με κάθε μέσο στο σφετερισμό, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή. Η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση του Ρυθμιστή του Πολιτεύματος κ. Παυλόπουλο.

  Οι 151+2 που θα ψηφίσουν την προδοτική συμφωνία πρέπει να γνωρίζουν ότι
  ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται , μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία.

  Δηλαδή αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές.
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΜΙΑ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ.

  Του Σάββα Καλεντερίδη
  Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το 35,46 % των εκλογέων που προσήλθαν στις κάλπες και ψήφισαν. Αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι η συμμετοχή στις εκλογές ανήλθε στο 56,16 %, με μια απλή αναγωγή προκύπτει ότι η κυβέρνηση σήμερα, στην ιδανική περίπτωση που δεν έχει καμία φθορά, αντιπροσωπεύει το 19% του συνόλου των Ελλήνων ψηφοφόρων. Αν δε ληφθεί υπ’ όψιν ότι στις δημοσκοπήσεις η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 54%, τότε δικαιούμαστε να πούμε ότι η κυβέρνηση αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 10% των Ελλήνων ψηφοφόρων. Για όσους ενδεχομένως θα ήθελαν να προσμετρήσουμε στην αντιπροσωπευτική δυναμική της κυβέρνησης τα… ρετάλια, με την πολιτική έννοια, που την συναπαρτίζουν, είναι τέτοια η απαξίωσή τους στην ελληνική κοινωνία, που είναι ζήτημα αν αντιπροσωπεύουν όλοι μαζί μερικές χιλιάδες ψηφοφόρους.

  Αυτή η κυβέρνηση λοιπόν, που αντιπροσωπεύει το 10% του ελληνικού λαού,

  Το ερώτημα που τίθεται είναι: Από πού αντλεί νομιμοποίηση η κυβέρνηση και φέρνει αυτήν την συμφωνία προς κύρωση, η οποία συμφωνία δεσμεύει τις επόμενες κυβερνήσεις για δεκαετίες και… αιώνες, αφού δεν έχει όριο λήξης και απαγορεύεται να αναθεωρηθεί (!), λες και πρόκειται για ένα νέο «θείο βιβλίο», μια καινούργια Αγία Γραφή; Από πού αντλεί νομιμοποίηση η κυβέρνηση και φέρνει προς κύρωση μια συμφωνία που αναγνωρίζει μια ανύπαρκτη γλώσσα και εθνότητα, προκαλώντας τεράστιο πλήγμα στην εθνική μας ταυτότητα.
  (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ρητορικό το ερώτημα του Καλεντερίδη. Όπως ξέρει καλά και ο ίδιος, η κυβέρνηση αντλεί νομιμοποίηση από την πηγή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας: την αμερικανική πρεσβεία. Ποιος χρειάζεται τον λαό;).
  Με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ακυρώνεται ο Μακεδονικός Αγώνας και προδίδονται εθνικοί αγώνες δεκαετιών που δόθηκαν για τη Μακεδονία.
  Αυτά που έχουμε να ζήσουμε τα επόμενα χρόνια, θα θυμίζουν εφιάλτη.
  Μετά από την προδοσία, το όνομα Εφιάλτης αμαυρώθηκε και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από κανέναν Έλληνα, αφού κατάντησε να είναι συνώνυμο της προδοσίας.
  Οι βουλευτές που ενέκριναν με την ψήφο τους αυτό το έκτρωμα, αυτήν την προδοτική συμφωνία, θα μπουν σε έναν κατάλογο και τα ονόματά τους θα μείνουν ανεξίτηλα στην εθνική μνήμη για πάντα.
  Είναι οι νέοι «Εφιάλτες» που σκότωσαν τη Μακεδονία
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΣΙΠΡΑ. ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ. ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ; Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΤOΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ. ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ; (Από το Pronews).
  Πώς θα αντιμετωπίσουμε τους Τούρκους όταν παραδίδουμε έδαφος - διότι το όνομα φέρει έδαφος και αυτό θα αποδειχτεί δυστυχώς στο μέλλον- γλώσσα, ταυτότητα στους Σκοπιανούς;
  Οταν δεχόμαστε μια εθνική καταστροφή χωρίς να πέσει... τουφεκιά, χωρίς να βρίσκεται η χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση. Οταν οι ΕΔ βλέπουν οικιοθελή παράδοση άνευ όρων στις επιταγές των ξένων κέντρων εξουσίας.
  Το ηθικό στο στράτευμα είναι στο ναδίρ. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες σειρά παίρνει το Αιγαίο, τα κοιτάσματα και η Κύπρος.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΡΗΓΑΣ, "ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ" ΡΙΧΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ: "ΖΗΤΩ Η ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

  Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας ανήρτησε στο twitter δημοσίευση με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
  «Μια νέα σελίδα ανοίγει για την Ελλάδα, τη Βόρεια Μακεδονία και τα Βαλκάνια με την υπερψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων της Συμφωνίας των Πρεσπών με 153 ψήφους. Για την ειρηνική συμβίωση, την αλληλοκατανόηση, την ασφάλεια και τη συνανάπτυξη προς όφελος των λαών».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΟΙ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ "ΤΣΟΥΝΑΜΙ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ Ο ΟΗΕ. ΟΧΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΑΓΡΥΠΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΣΑΝ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΩΝΑ.
  Από το Ισραήλ η πρώτη αναγνώριση των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία».
  Παμμακεδονικές οργανώσεις: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ – Ο Αγώνας ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ – Ετοιμάζουν προσφυγή στον ΟΗΕ
  Άμεση ήταν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων μετά την υπερψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως ξεκαθαρίζει ο πρόεδρός της, Γιώργος Τάτσιος, ο αγώνας συνεχίζεται, ενώ προαναγγέλλει προσφυγές σε ΟΗΕ και ευρωπαϊκά δικαστήρια.
  «Η κυβέρνηση επισφράγισε μία συμφωνία, η οποία εξυπηρετεί τα νατοϊκά και αμερικανικά συμφέροντα, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι τάσσεται υπέρ της βαρβαρότητας εναντίον των λαών» τονίζει, μιλώντας στο Sputnik, ο ίδιος. Παράλληλα, επαναλαμβάνει την ανάγκη αποτροπής της συμφωνίας, ενώ εκφράζει τη λύπη του για το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας.
  «Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ αυτή τη συμφωνία» τονίζει ο κ. Τάτσιος, προαναγγέλλοντας προσφυγές σε διεθνείς οργανισμούς. «Στόχος είναι να καταφέρουμε να την ακυρώσουμε» σημειώνει, μιλώντας στο ίδιο μέσο.
  Ωστόσο, δεν παραλείπει να ξεκαθαρίσει ότι αντίστοιχες προσφυγές αναμένεται να κατατεθούν και στα ελληνικά δικαστήρια, όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο. «Έχουν τελεστεί ποινικά δικαιώματα» αναφέρει, ενώ θέτει ζητήματα αντισυνταγματικότητας καθώς, όπως εξηγεί, «η κυβέρνηση έχει σφετεριστεί τη λαϊκή κυριαρχία».
  «Ο λαός έλεγε άλλο και η κυβέρνηση έπραξε άλλο» υποστηρίζει χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Sputnik.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Η ΕΡΤ3 ΣΕ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
  ΣΕ ΛΙΓΟ ΧΑΡΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
  Διχοτόμησαν ήδη την Μακεδονία - ΕΡΤ3: «Καλησπέρα από τα σύνορα Βόρειας με Νότια Μακεδονία»
  Η φράση που ακούστηκε από τον ρεπόρτερ του δελτίου ειδήσεων προκάλεσε σοκ και δέος αφού "βάφτισε" την Μακεδονία μας, "Νότια Μακεδονία".
  Όλα έγιναν στο μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ3 στις 23/01/2019.
  Η παρουσιάστρια του δελτίου έκανε σύνδεση με τα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ.
  «Να συνδεθούμε με το Τελωνείο Ευζώνων, στα σύνορα Ελλάδας – πΓΔΜ. Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν οι αγρότες από το Κιλκίς. Βρίσκεται στο σημείο ο συνάδελφος ο Αντώνης Καρανδεινός και μας δίνει το ρεπορτάζ», είπε η παρουσιάστρια.
  Για να πάρει την απάντηση από τον ρεπόρτερ:
  «Ή αλλιώς στα σύνορα της Βορείου με τη Νότια Μακεδονία θα έλεγα».
  Αυτό που δεν ειπώθηκε ακόμη είναι πως η βόρεια και η "νότια Μακεδονία" κάποτε θα πρέπει να ενωθούν.
  Οι γυφτοέλληνες δεν έχουν καταλάβει κάτι. Με την προδοσία του Τσίπρα δεν υπάρχει Νότια Μακεδονία. Υπάρχει μόνο μία, η Βόρεια, στην οποία ζούνε Μακεδόνες που μιλάνε μακεδονικά. Η Ελλάδα είναι απλώς η κληρονόμος της αρχαίας Μακεδονίας (το είπε καθαρά σήμερα ο Τσίπρας) και δεν έχει σύγχρονα δικαιώματα ούτε γεωγραφικά, ούτε ο,τιδήποτε άλλα. Αυτή είναι η συμφωνία για την οποία πανηγυρίζουν οι προδότες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ.
  Παναγιώτης Μπαλακτάρη
  Δικηγόρος
  Η Μακεδονία παραδίδεται. Εξηγήσαμε σαφώς στο κείμενό μας με τίτλο «ΗΣυμφωνία των Πρεσπών σημαίνει δημιουργία εθνικής μειονότητας στην Ελλάδα» πως και γιατί θα καταστούμε όμηροι όσων μας επιβουλεύονται, ψηφίζοντας αυτή την καταστροφική συμφωνία. Η Ελλάδα που αντιμετωπίζει απειλές στο Αιγαίο και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία θα βρεθεί στη μέση μιας δολοφονικής δαγκάνας. Η πίεση που θα μας ασκηθεί θα είναι ανυπόφορη και τα πράγματα θα γίνονται ασφυκτικά.
  Βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για την παράδοση της Μακεδονίας είναι η ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας. Μάλιστα, μας λένε ότι έχει ήδη αναγνωρισθεί από το 1977. Επιχείρημα που ούτε τα Σκόπια δεν επικαλέστηκαν στα τόσα χρόνια των διαπραγματεύσεων. Απόδειξη του γεγονότος ότι η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μετατράπηκε σε «βαποράκι» προπαγάνδας αποτελεί η επιμονή στην λανθασμένη ανάγνωση του βιβλίου «Στα μυστικά του Βάλτου» της Πηνελόπης Δέλτα αλλά και των επιστολών του Ήρωα Παύλου Μελά. Εκεί γίνεται μνεία σε «μακεδονίτικη» γλώσσα και «μακεδονικά», με αποτέλεσμα οι ενδοτικοί πολιτικοί νάνοι της κυβέρνησης να υποστηρίζουν ότι πρέπει να αποδεχτούμε την αναγνώριση! Ιστορικά αναλφάβητοι αυτοί, αλλά δυστυχώς ανάμεσα και σε άλλους ιστορικά αναλφάβητους.
  Ουδείς βουλευτής της αντιπολίτευσης απάντησε στο σαθρό αυτό επιχείρημα, παρά το γεγονός ότι η απάντηση είναι απλή και δεδομένη. Οι λογοτέχνες και οι λοιποί που αναφέρονταν σε «μακεδονική» γλώσσα εννοούσαν το βουλγαρικό ιδίωμα που μιλούσαν οι κάτοικοι της ελληνικής Μακεδονίας. Ο Βάλτος στον οποίον αναφερόταν η Πηνελόπη Δέλτα ήταν η Λίμνη των Γιαννιτσών και ο Μακεδονικός Αγώνας διαδραματιζόταν εκεί, στο Ρουμλούκι και μέχρι την Πέλλα στα βόρεια και το Δέλτα του Αξιού στα ανατολικά. Ελληνική Μακεδονία δίχως άλλο. Ονόμαζαν, λοιπόν, το βουλγαρικό ιδίωμα «μακεδονίτικη», επειδή ομιλείτο στη Μακεδονία μας και όχι επειδή αυτοί που το μιλούσαν ήσαν «Μακεδόνες» στην εθνότητα. Προσδιόριζαν την ονομασία του ιδιώματος από την περιοχή και όχι από τα υποκείμενα που την μιλούσαν. Απόδειξη του ισχυρισμού αυτού τυγχάνει ο Καπετάν Κώττας και άλλοι αγωνιστές του Μακεδονικού Αγώνα που μιλούσαν το ιδίωμα, αλλά είχαν ατόφια ελληνική συνείδηση.
  Εκτός και πάνω από τη δική μας ερμηνεία, τα ιστορικά ντοκουμέντα διαλύουν κάθε σύγχυση και κάθε αντίθετη άποψη. Σχετικά με το τι είναι και πως δημιουργήθηκε το ιδίωμα μάς πληροφορεί ο Φίλιππος Δραγούμης. Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Τα καλύτερα χωράφια στους εύφορους κάμπους τ’ άρπαξαν οι Τούρκοι ή τα κράτησαν όσοι από τους εντόπιους εξισλαμίσθηκαν κατά καιρούς και τα ονόμασαν τ σ ι φ λ ί κ ι α. Τα καλλιεργούσαν οι γαιοκτήμονες με δουλοπάροικους, που συνήθως ήταν χριστιανοί είτε παλιοί κάτοικοι ελληνόφωνοι είτε επήλυδες εις τα βορεινότερα μέρη βουλγαρόφωνοι. Το ιδίωμα των τελευταίων ήτονε σλαυικό, παρακλάδι της βουλγαρικής, πρωτόγονο, απλό και φτωχό, ενώ η εντόπια ομιλούμενη γλώσσα, η ελληνική, ήταν πολύ συνθετότερη και πλουσιότερη. Για το λόγον αυτόν ήτον ευκολότερον για τους πιο αναπτυγμένους ελληνόφωνους χωρικούς να συνεννοούνται με τους οπισθοδρομημένους σλαυόφωνους, μαθαίνοντας την απλή των γλώσσα, ενώ ήτον αδύνατον σχεδόν οι τελευταίοι να μάθουν την ελληνικήν.».
  Συνεπώς, ουδέποτε υπήρξε δημιουργία «μακεδονικής» γλώσσας, όπως οι ενδοτικοί εθνομηδενιστές ισχυρίζονται. «Μακεδονική» γλώσσα θα υπάρχει από την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο και μετά. Αυτή η ψήφιση που ισοδυναμεί εθνική καταστροφή.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ: "ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΙΦΙΚΡΑΤΗ ΑΜΥΡΑ ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ".
  Οι λανθασμένες παραδοχές του "πατριωτικού" αφηγήματος για την Μακεδονία
  Ιφικράτης Αμυράς
  Το "πατριωτικό" αφήγημα "η Μακεδονία είναι Ελληνική", είναι γεμάτο λανθασμένες παραδοχές. Επειδή ενεργοποιεί αυτοματοποιημένες και συναισθηματικές αντιδράσεις, παρακάμπτει όλες τις λογικές αντιφάσεις που εμπεριέχει, φτάνοντας στο σημείο του εθνικού αυτοχειριασμού εν μέσω "πατριωτικού" θριάμβου.
  Πρώτη λανθασμένη παραδοχή: «Εκχωρούμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια», άρα ενεργοποιείται ο αμυντικός μηχανισμός της καταπολεμήσεως της προδοσίας. Ενώ πρόκειται για πανάρχαια Μακεδονικά και Παιονικά εδάφη.
  Δεύτερη λανθασμένη παραδοχή: «Οι Σκοπιανοί είναι αλλοεθνείς», άρα προσπαθούν να μας κάνουν κακό. Ενώ πρόκειται για εθνικιστές Μακεδόνες, ή εκσλαβισμένους Μακεδόνες. Υπάρχουν και κάποιοι μιγάδες και αλλοεθνείς αλλά το πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε από τις μειονότητες. Με εξαίρεση τους Αλβανούς, ο κύριος πληθυσμιακός όγκος έχει σλαβόφωνη Μακεδονική ταυτότητα.
  Τρίτη λανθασμένη παραδοχή: «Αν διατηρήσουμε το όνομα, προστατεύουμε την Μακεδονία». Ενώ πρόκειται για εκχώρηση Μακεδονικών εδαφών και πληθυσμών στους Σλάβους, και ακούσια υποστήριξη των σλαβικών επεκτατικών σχεδίων.
  Τέταρτη λανθασμένη παραδοχή: «Μην διεκδικείτε την Μακεδονία μας», σημαίνει «δεν σας εκχωρούμε την Νότια Μακεδονία, και συγχρόνως δεν διεκδικούμε την Βόρειο Μακεδονία».
  Πέμπτη λανθασμένη παραδοχή: «Δεν υπάρχει Μακεδονική εθνότητα». Ελληνικά φύλα με μη-Ελληνική συνείδηση υπήρχαν και θα υπάρχουν όσο κάποιοι «πατριώτες» τούς θεωρούν αλλοεθνείς επειδή τώρα δεν αισθάνονται Έλληνες.
  Έκτη λανθασμένη παραδοχή: «Μονοπώλιο Μακεδονικής ονομασίας, ισοδυναμεί με ελληνική νίκη». Χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν το σύνταγμα των Σκοπίων, ο στρατιωτικός τους προσανατολισμός, το περιεχόμενο των σχολικών τους βιβλίων, και οι διπλωματικές τους συμμαχίες με άλλες χώρες, η αλλαγή της ονομασίας δεν κατοχυρώνει την εθνική ασφάλεια της Ελλάδος. Εν ολίγοις, το «δεν εκχωρούμε» των «πατριωτών», σημαίνει «δεν διεκδικούμε τίποτε εκτός Ελληνικών συνόρων».
  Σημαίνει ότι δεν διεκδικούν την σταδιακή Επανελλήνιση και ειρηνική ενσωμάτωση των Σκοπίων στην Ελληνική επικράτεια. Και προκειμένου να αυτοπροβληθούν ως πατριώτες, αντιπαραβάλλουν τον εαυτό τους με κάποιους εθνομηδενιστές οι οποίοι θέλουν απόσπαση του ελεύθερου-νοτίου κομματιού της Μακεδονίας.
  Το ότι κάποιος δεν θέλει την απόσπαση της Νοτίου Μακεδονίας και συγχρόνως εκχωρεί την Βόρειο Μακεδονία, δεν σημαίνει ότι είναι πατριώτης.
  Με τον όρο Βόρειο Μακεδονία, δεν εννοούμε μόνον την περιοχή Γευγελή-Μοναστήρι-Στρώμνιτσα. Εννοούμε όλα τα Σκόπια, δηλαδή την Αρχαία Παιονία και την Αρχαία Μακεδονία.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΓΥΦΤΟΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΟΧΙ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ
  Ο γυφτομητσοτάκης της οικογενειοκρατίας, που βούλιαξε την Ελλάδα για να την ξεπουλήσουν κομμάτι-κομμάτι οι κομμουνιστές, στον Economist: «Ποτέ δεν θα αποκαλούσα κάποιον «προδότη» επειδή στηρίζει την συμφωνία των Πρεσπών».
  Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο ετήσιο συμπόσιο του περιοδικού του Ρότσιλνυ Economist με τον ιουδαίο αρχισυντάκτη Ντάνιελ Κλάιν.
  Πρόσθεσε όμως ότι "δεν θα έλεγα ποτέ κάποιον προδότη επειδή στηρίζει την Συμφωνία, ούτε θα υποστήριζα την βία που ασκήθηκε τις τελευταίες ημέρες".
  ο γυφτομητσοτάκης νοιώθει την ανάσα του μασόνου Δένδια πολύ κοντά του και άρχισε να ανησυχεί. Θα σκύψει στα τέσσερα σε όλους τους ιουδαίους - διεθνείς παράγοντες και τοκογλύφους προκειμένου να μην του αρπάξει την αρχηγία ο δικηγόρος του Ρότσιλντ. Γι αυτό άλλωστε την τελευταία στιγμή ακύρωσε την πρόταση δυσπιστίας μετά την αρχηγική εμφάνιση του μετριώτατου δικηγόρου Δένδια στην βουλή, όταν ο Δένδιας εξαπέλυσε επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής μετά από τηλεφώνημα του Ρότσιλντ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ – "Πλέον η Μακεδονία θα ζει μόνο μες στις καρδιές μας.. Χρέος όλων μας να μεταδίδουμε την ιστορική αλήθεια στα παιδιά μας..."
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ο Zάεφ μετά τις ψήφους των 153 προδοτών: «"Μακεδόνες" και Ελληνες πρέπει να είναι περήφανοι για την μακεδονο-ελληνική λύση».
  Ο Zάεφ με δήλωσή του στην σκοπιανή έκδοση της Deutsche Welle, έσπευσε να χαιρετίσει την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, λέγοντας πως αποτελεί “κοινή νίκη”, για την οποία «Έλληνες και Μακεδόνες» θα πρέπει να είναι περήφανοι!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ (!) ΟΙ 153 ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ.
  ΜΙΑ «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Σχόλιο για την προδοσία της Μακεδονίας και τους 153 εθνοπροδότες "εθνοπατέρες" και "εθνομητέρες" - Λυκούργος Νάνης, ιατρός, Κατανυξη.
  Αφού οι πλείστοι εξ αυτών ψήφισαν όλα τα νομοσχέδια της ανωμαλίας με τα οποία η κυβέρνηση των ανδρεικέλων προάγει το διαστροφικό μετασχηματισμό της νεοελληνικής κοινωνίας επέπρωτο να ψηφίσουν και τη συμφωνία με την οποία προδίδεται ασύστολα η πατρίδα. Η προδοσία της πατρίδας συνιστά αναντιλέκτως ηθική αθλιότητα πρώτου μεγέθους αλλά και κορυφαία εκδήλωση ψυχικής διαστροφής.
  153 "εθνοπατέρες", πιόνια της διεθνούς νέας τάξης, αναίσχυντοι, απάτριδες, ανθέλληνες εζήλωσαν τη "δόξα" των Εφιαλτών και των Πηλιογούσηδων, των οποίων και "άξιοι" απόγονοι κατέστησαν με την προδοτική τους ψήφο… Ασέβησαν, κατά τρόπο αισχρό και βάναυσο στη μνήμη των μακεδονομάχων που έχυσαν το αίμα τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Από δω και πέρα θα φέρουν ανεξίτηλο το στίγμα του εθνοπροδότη και τα ονόματά τους με απέχθεια, αηδία και αποτροπιασμό θα προφέρουν οι μελλοντικές γενιές-θύματα της προδοσίας τους.
  Χωρίς τσίπα, σήμερα, ο αρχιεργάτης της προδοσίας, ο σπιθαμιαίος και ολίγιστος πολιτικάντης, αλλά τόσο επικίνδυνος για το εθνικό συμφέρον της χώρας πρωθυπουργός, σε μία ιδιαζόντως προκλητική τοποθέτησή του, μετά την ολοκλήρωση του εγκλήματος, μίλησε για "ιστορική μέρα για την Ελλάδα", και για, άκουσον, άκουσον!!! "θωράκιση της κληρονομιάς της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας" αλλά και για "ευγνωμοσύνη προς τους προδότες" των μελλοντικών γενεών!
  Ουδέποτε Έλληνας πρωθυπουργός πρόδωσε κατά τόσο αναίσχυντο και χυδαίο τρόπο την πατρίδα του και επεχείρησε να δικαιολογήση εκ των υστέρων με τόσο άθλια επιχειρηματολογία τη βδελυκτή του πράξη. Μια πράξη που στερείται πανηγυρικά της λαϊκής νομιμοποιήσεως προς "δόξαν" της δημοκρατίας για την οποία κατά τα άλλα τόσο υποκριτικά και φαρισαικά κόπτεται η σημερινή κυβέρνηση!
  Οι 153 εθνοπροδότες βουλευτές, Ιούδες της Ελλάδας, θλιβερά ανδρείκελα της Νέας Τάξης, ουτιδανοί και "τεράστια" πολιτικά μηδενικά, παντελώς ανυπόληπτοι, μετά τα εγκλήματα που διέπραξαν, μπορούν προσωρινά να επιχαίρουν και να μειδιούν. Το ιδιαζόντως ειδεχθές και στυγερό, όμως, έγκλημά τους δεν πρόκειται επ ουδενί να μείνη ατιμώρητο. Η αδέκαστη Ιστορία θα τους αναγράψει πανηγυρικά στη μαύρη βίβλο της, δίπλα από τα ονόματα του Εφάλτη, του Νενέκου και του Πηλιογούση.
  Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού όχι μόνο τους θεωρεί προδότες αλλά και θα τους το φωνάζει συνέχεια από δω και πέρα, κανοντάς τους το βίο αβίωτο. Αλλά ακόμη και να μην τους επεφύλασσαν αυτήν την τύχη τόσο η Ιστορία όσο και ο λαός, η Θεία Δίκη, όσο και να μην πιστεύουν σε αυτή οι ανιστόρητοι, α-φιλοσόφητοι και α-θεολόγητοι μεγάλοι ένοχοι-η απιστία μερικών δεν μπορεί να καταργήσει τις μεταφυσικές πραγματικότητες- θα τους τιμωρήσει παραδειγματικά. Ο πέλεκυς της Θείας Δικαιοσύνης θα επιπέσει επί των θρασειών κεφαλών τους. Από αυτήν δεν πρόκειται να γλυτώσουν, ό,τι και να κάνουν!
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ" ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
  Χθες, ημέρα Παρασκευή της 25ης Ιανουαρίου 2019 παραδόθηκε ελληνικό έδαφος στον εχθρό, χωρίς μάχη, για πρώτη φορά στην ιστορία μας, με την ανοχή του ‘’ελληνικού’’ στρατού. Κανένας πολιτικός προδότης, σε καμιά χώρα, δεν θα μπορούσε να πράξει μια τόσο μεγάλη μειοδοσία, χωρίς τη βοήθεια ή την ανοχή του στρατού.
  Ολοι οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί είναι συνένοχοι με τους ελληνόφωνους προδότες για εσχάτη προδοσία.
  Όταν παραδίδεις εδάφη και ιστορία είναι πράξη στρατιωτική και ο μόνος ικανός αλλά και υπεύθυνος να την ανατρέψει είναι ο στρατός.
  Γιατί ο στρατός είναι αυτός κυρίως που έχει δώσει όρκο να ‘’φυλάτει Θερμοπύλες’’, έχει πρόσβαση στον οπλισμό, έχει εκπαίδευση, τα μέσα και τον κατάλληλο αριθμό για να μπορέσει να αποτρέψει τέτοιες ενέργειες.
  Βλέπουμε στρατιωτικούς να υπογράφουν προδοσίες, όπως ο "Ναύαρχος" Αποστολάκης που υπόγραψε ήδη την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και που πήρε ως αντάλλαγμα το ‘’υπουργιλίκι’’. Το ‘’εκτελούσα διαταγές’’ δεν αποτελεί τεκμήριο αθωότητας, αλλά ενοχής. Τα στελέχη των ψεύτικα "ελληνικών" ενόπλων δυνάμεων με την σιωπή, την ανοχή και την αδράνεια τους, πρέπει να ξέρουν ότι αυτή η πράξη τους αποτελεί και τον τερματισμό της ελευθερίας τους, της καριέρας τους και πάνω απ'όλα της εθνικής και προσωπικής τους αξιοπρέπειας.
  Από εδώ και εμπρός οι νύχτες τους θα είναι εφιαλτικές από το άγχος και τις τύψεις τους για την αθέτηση του όρκου τους. Μόνο η αυτοκτονία τους θα ξεπλύνει λίγο την προδοσία τους προς την χώρα, για την οποία έδωσαν όρκο να την φυλάττουν.
  Μόνο εμείς πλέον, οι απλοί πολίτες, θα δώσουμε τη λύση, που δεν έδωσαν αυτοί που ορκίστηκαν να το κάνουν.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας: Ανεπιθύμητοι οι ψηφίσαντες Βουλευτές υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
  Με απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως «Ο Κυριακίδης» κηρύσσει ανεπιθύμητους τους ψηφίσαντες υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στις εφεξής εκδηλώσεις και δραστηριότητες του σωματείου.
  Ως ένα εκ των ιστορικών σωματείων του νομού Ημαθίας και της Μακεδονίας, οφείλουμε να προασπιζόμαστε την ιστορία, τις παραδόσεις και την πολιτιστική κληρονομιά στο συνολό της. Η χρήση της λέξης «Μακεδονία» στην ονομασία του γειτονικού κράτους, αλλά και όρων όπως «Μακεδόνας», «μακεδονική γλώσσα», «μακεδονικό έθνος» και οποιαδήποτε άλλη χρήση του προσδιορισμού «μακεδονικός-ή-ό», αντιτίθενται στην ιστορική αλήθεια. Οι Έλληνες βουλευτές όφειλαν να δράσουν προς υπεράσπιση όλων αυτών, αλλά και λαμβάνοντας υπόψιν το μεγαλύτερο μέρος της γνώμης των πολιτών.
  Εν κατακλείδι, τονίζουμε την διαφοροποίησή μας και την αντίκρουση οποιουδήποτε κομματικού ή πολιτικού χαρακτηρισμού, καθώς η τοποθέτησή μας είναι αποκλειστικά και μόνο έκφραση επί ενός εθνικού θέματος, ενώ επίσης σεβόμαστε την οποιαδήποτε υγειή προσωπική άποψη.
  www.verianet.gr
  Ζ.Π.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  “Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας χαιρετίζει θερμά την απόφαση της ελληνικού Κοινοβουλίου να κυρώσει την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία μπαίνει τέλος σε μία διένεξη τριών δεκαετιών που εμπόδιζε την εξέλιξη στην περιοχή.
  Η κυβέρνηση συγχαίρει όλους τους πολίτες των δύο χωρών για την ειρήνη, την πρόοδο και την ανάπτυξη που φέρνει η Συμφωνία αυτή και τους ενθαρρύνει να εντατικοποιήσουν τις συνεργασίες, τις διασυνδέσεις και τις φιλίες.
  Με την εξεύρεση της μακεδονο – ελληνικής λύσης, τα Βαλκάνια, η Ευρώπη και ο κόσμος απέκτησαν ένα νέο μοντέλο οικοδόμησης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών και των κρατών.
  Η κυβέρνηση ευχαριστεί όλο το πολιτικό προσωπικό και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που υποστήριξαν την Συμφωνία και έδωσαν αέρα στα πανιά των ιστορικών λύσεων που περιέχονται σε αυτήν”.
  Βλέπετε πουθενά να αναφέρονται σε «Βόρεια Μακεδονία»;
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. «H EΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΌΛΥΜΠΟ». Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 153. ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΥΡΛΙΑΖΕ Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΣΕ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙ ΑΥΤΟ.
  «Η Ελλάδα επιστρέφει κάτω από τον Όλυμπο, κάτω από την Λαμία». Όλη η αλήθεια για τη συμφωνία των Πρεσπών και τη Μακεδονία. από τον Γιώργο Παύλο, Πανεπιστημιακό, Καθηγητή Φυσικής και Φιλοσοφίας, όπου τονίζει πως η συμφωνία μας γυρνά στο 1821.
  Περιγράφει πως διαχωρίζουν την Μακεδονία από την αρχαία Ελλάδα.
  «Η Μακεδονία δεν έχει σχέση με την αρχαία Ελλάδα και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό» αυτό λέει η συμφωνία.
  «Αυτό είναι ένα ψέμα που το προωθούν μεγάλα διπλωματικά κέντρα, μεγάλα διεθνή κέντρα, για να περιοριστούν οι Ελληνες κάτω από τον Όλυμπο.
  Μπήκαν οι βάσεις όλος ο ελληνισμός της Μακεδονίας να αποχωρήσει από Ηπειρο, Μακεδονία, Θράκη» τονίζει ο καθηγητής.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Στρατηγός Κωσταράκος για «Πρέσπες»: «Εγκλημα εθνικής μειοδοσίας από μέλη του ΕΑΜ -Οι σταλινικοί σας πρόγονοι θα ήταν περήφανοι». Τουλάχιστον ένας στρατιωτικός έχει δυδύμια και μιλάει.
  Σφοδρή επίθεση στους 153 που ψήφισαν την συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Μιχάλης Κωσταράκος.
  Η Συμφωνία των Πρεσπών κυρώθηκε σήμερα (σσ χτες) από την Βουλή των Ελλήνων με 153 ψήφους υπέρ. Υποστήκαμε μια ξεκάθαρη εθνική ήττα χωρίς καν να δώσουμε μάχη. Ταυτόχρονα δείξαμε ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει πρόβλημα όταν 153 βουλευτές ψηφίζουν υπέρ και συμφωνούν σε κάποιο εξαιρετικά σημαντικό, εθνικό θέμα, στο οποίο αντιτίθεται το 66% τουλάχιστον του Ελληνικού Λαού.
  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εγγυητής του πολιτεύματος και προστάτης του λαού μας από παρεκτροπές των κυβερνώντων επιλέγει τη σιωπή (συμφωνώντας ή διαφωνώντας, ποιος ξέρει) ευελπιστώντας σε μια δεύτερη προεδρική θητεία.
  Όλοι οι πολιτειακοί θεσμοί και δικλείδες ασφαλείας γκρεμίστηκαν μπροστά στην επιμονή της κυβέρνησης να υλοποιήσει το «συμβόλαιο» της με κάποιους φίλους της στο εξωτερικό.
  Μια μικρή ανάλυση της μεγαλύτερης εθνικής τραγωδίας από την εποχή της Κύπρου, μόνο που στη κυπριακή τραγωδία ευελπιστούμε ότι κάποια στιγμή θα αναστρέψουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα αποτελέσματα. Εδώ τα αποτελέσματα εκτείνονται στους αιώνες των αιώνων.
  Πρωταγωνιστές και υπεύθυνοι: οι κ.κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος.
  Οι λοιποί 143 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον ευτυχείς που ξεπούλησαν τη Μακεδονία γιατί συνεχίζουν να θεωρούν τον εαυτό τους μέλη του ΕΑΜ που μετέχουν στον 4ο γύρο του Εμφυλίου.
  Κι αυτό ήταν μέσα στις προσταγές της Κεντρικής Επιτροπής τότε. Και οι δικοί τους σταλινικοί πρόγονοι θα είναι υπερήφανοι. Εμείς όμως δεν είμαστε υπερήφανοι για αυτούς. Απλά τους θεωρούμε προδότες.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΟΙ 153 ΠΡΟΔΟΤΕΣ. 50.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΑΤΑΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ 153 ΠΡΟΔΟΤΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ;
  Έντονη κινητικότητα στην Ελληνική Αστυνομία.
  Την ώρα που λήσταρχοι μπουκάρουν και μας ληστεύουν, οι ένστολοι ραγιάδες κατ’ εντολήν των αφεντικών της Κατεχάκη, φυλάνε σπίτια προδοτών και δημόσια κτίρια.
  Φυλάχτε τους. Να ξέρετε όμως ότι είστε κι εσείς υπόλογοι, την ώρα που ο Λαός θα τους παίρνει με τις πέτρες.
  Αν η ξένη παρέμβαση, οδηγεί τη Ελλάδα στο χάος (κι αυτό ήταν τελικά το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα), θυμηθείτε ότι το 1944, η Ελληνική Χωροφυλακή και η Αστυνομία, ήταν με το μέρος του Εθνικού Δίκιου, κι όχι με τους μπολσεβίκους. Θέλετε να αντιστρέψετε και να μαγαρίστε την ιστορία; Κάντε το. Αλλά στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
  Ήμουν 10 ετών περίπου, όταν είχε προσκαλέσει η οικογένεια μου κάποιους προμηθευτές μας από Ιταλία και Φιλιππίνες, κάπου το 1990. Είναι η πρώτη μνήμη που έχω να μιλάει κάποιος για το ότι η Μακεδονία είναι Βόρεια των συνόρων της Ελλάδας. Θυμάμαι αμυδρά, το αμήχανο γέλιο των γονιών μου, που προσπαθούσαν να εξηγήσουν στους φιλοξενούμενους μας τι εννοούν και εξηγούσαν ότι βρίσκονται ήδη στην Μακεδονία και ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη Μακεδονία πλην της Ελληνικής.
  Λίγα χρόνια μετά, αυτό το για το οποίο τότε γελούσαμε, το είδαμε να υπάρχει σαν θέμα στις ειδήσεις όπου κάποιοι Σλάβοι διεκδικούσαν το όνομα και την ιστορία μας. Το γέλιο κόπηκε και η συνέχεια είναι γνωστή.
  Η ζωή είναι ένας κύκλος. Το γέλιο διαδέχεται το κλάμα και ξανά από την αρχή. Σήμερα λοιπόν κλαίμε. Κλαίμε γιατί σε λίγες εβδομάδες θα δούμε τα πρώτα φροντιστήρια εκμάθησης ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ , να ανοίγουν στην Βόρειο Ελλάδα. Τις επόμενες ημέρες θα δούμε να γεννιούνται ‘’Μακεδονικές μειονότητες’’ στην Ελληνική επικράτεια. Ίσως δούμε και κάποιους ‘’Έλληνες’’ που θα ζητούν να κλείσουν τα Τέμπη..
  Όλα αυτά γιατί μια μειοψηφία, εντελώς αντιδημοκρατικά, αγνόησε προκλητικά το θέλημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ότι υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα, Μακεδονική Ιθαγένεια και ότι υπάρχει Βόρεια Μακεδονία. Άρα υπάρχει και Νότια. Και ποιος είναι ο ‘’στόχος’’ μιας Βόρειας και Νότιας κρατικής οντότητας; Ασφαλώς να ενωθούν κάποια στιγμή…
  Πολλά από αυτά θα τα ζήσουμε τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Τα χειρότερα όμως θα τα ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Γιατί όλος ο κόσμος και αν αναγνώριζε κάποια στιγμή ότι υπάρχει μια άλλη Μακεδονία, σημασία θα είχε ότι εμείς, που έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, δεν αναγνωρίζαμε ΠΟΤΕ , ότι υπάρχει Μακεδονικό Έθνος, Μακεδονική Γλώσσα, Μακεδονικό κράτος.
  Ακόμη και ο χειρότερος εγκληματίας μπορεί να δηλώνει αθώος μέχρι να ομολογήσει ο ίδιος…και τότε τελειώνουν όλα.
  Στην Κατερίνη ‘’ομολόγησαν’’ 3 βουλευτές, ότι υπάρχει Μακεδονική Γλώσσα, Μακεδονικό Έθνος και Βόρεια Μακεδονία. Βγήκαμε στους δρόμους, έγιναν καταλήψεις, φάγαμε χημικά, τους κηρύξαμε από το καλοκαίρι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ…κάναμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε με νόμιμο τρόπο. Μας αγνόησαν, δεν ίδρωσε το ‘’δημοκρατικό’’ αυτί τους.
  Σε λίγους μήνες δεν θα είναι βουλευτές. Θα γυρίσουν στην Κατερίνη και θα κινούνται ανάμεσα μας. Στην ιστορία όμως θα γραφούν τα ονόματα τους ότι υπέγραψαν την συμφωνία τω ν Πρεσπών με ότι αυτό θα συνεπάγεται. Θα τους ακολουθεί για ΠΑΝΤΑ!
  Εκπροσωπώντας λοιπόν τον εαυτό μου και μόνο, από όποιο πόστο έχω ή θα έχω στο μέλλον, δηλώνω ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μπούνε αυτοί οι τρείς στις εσαεί ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ προσωπικότητες της πόλης μας. Αν και εφόσον, υποχρεωθώ να βρίσκομαι στον ίδιο χώρο μαζί τους στην καλύτερη περίπτωση απλά θα αποχωρώ…
  Και να θυμούνται όλοι,
  στο τέλος κερδίζει πάντα η Ελλάδα!
  Αναστασιάδης Θωμάς
  Από το lefteria
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 31. ΒΡΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. «ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ». ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.
  Έξι άτομα τελικά συνελήφθησαν από τους δέκα προσαχθέντες για τα επεισόδια έξω από το σπίτι της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μπέτυς Σκούφα, στην Κατερίνη.
  Οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν στο κέντρο της πόλης, ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων, προσπάθησαν να πλησιάσουν το σπίτι της βουλευτή, ενώ επιτέθηκαν και κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες και βόμβες μολότοφ, με τους αστυνομικούς να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ. "ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 153 ΠΡΟΔΟΤΕΣ". ΛΕΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ Ο ΓΥΦΤΟΚΥΡΙΑΚΟΣ, Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ".

  Ανάρτηση έκανε μετά την έγκριση της Προδοσίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής A’ Πειραιά του Κινήματος Αλλαγής, Τάσος Καλαφάτης.
  «Πουλήθηκε από 153 μειοδότες! Προδότες πουλημένα τομάρια! Από 145 Συριζαίους και 8 ακόμα προδότες που τσέπωσαν λεφτά για να πουλήσουν την Πατρίδα μας! Που έστηναν κρεμάλες και τώρα θα τις χρειαστούν οι ίδιοι! Που για ότι διαπραγματεύτηκαν πούλησαν το Έθνος μας! Το κρίμα στο λαιμό σας! Σε εσάς και σε όσα κουτορνίθια σας πίστεψαν και σας ψήφισαν! Προς φίλους μου ΠΑΣΟΚΟΥΣ και δημοκράτες! Ο Συριζα δεν θέλει αντιπολίτευση με το γάντι και πληθυντικούς θέλει τραμπουκισμό και τη γλώσσα του πεζοδρομίου τη λαική όπου τους πετυχαίνουμε! Θέλει ΠΑΣΟΚ ΑΝΤΡΕΟΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟ! Σκληρό τίποτα λιγότερο! Επιστροφή στις ρίζες μας και Ανένδοτο μέχρι τέλους!»
  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΠΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
  ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ".
  "Η κυβέρνηση λειτούργησε ως υπηρέτης των ξένων συμφερόντων που ζητούσαν λύση τώρα. Δεν τους αφορά το περιεχόμενο της λύσης, δεν τους αφορούν τα προβλήματα που παραμμέμουν. Βρήκαν τον κατάλληλο άνθρωπο,απέναντί σας έχετε τον Ελληνικό λαό που σας λέει, Go back κύριε Τσίπρα, αυτό είναι το μήνυμα του κόσμου”.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ. Μωρά, παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες ως «ζωντανοί στόχοι» των ΜΑΤ. Αναστάσιος Β. Γκουριώτης
  Πλάκα έχουν οι συντηρητικοί πολίτες όταν πάνε στις διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια. Παίρνουν μαζί τους μωρά, παιδιά, εγγόνια,παππούδες, γιαγιάδες, νομίζουν ότι πάνε σε γιορτή, σε μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας για την Μακεδονία
  Κάπου εκεί τους πλακώνουν τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα στα χημικά και μετά στις «ματσουκιές» με τα γκλομπ και «που σε πονεί και που σε σφάζει».
  Τα ίδια στις Πρέσπες το καλοκαίρι, τα ίδια στην Θεσσαλονίκη στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, τα ίδια την περασμένη Κυριακή.
  Οι πολίτες νομίζουν ότι οι αστυνομικοί είναι άνθρωποι «του νόμου και της τάξης», όπως ήταν στην παλιά εποχή.
  Δεν έχουν καταλάβει ότι πρόκειται απλά για μισθοφόρους που μπορούν να κάνουν το χειρότερο έγκλημα, ακόμα και να ψεκάσουν χημικά στο πρόσωπο ενός μωρού, όπως συνέβη στη Σύνταγμα, χωρίς κανένα δισταγμό.
  Πάνε και δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουν, οι παλαιοί τίμιοι και «καθαροί» αστυνομικοί.
  Σήμερα παίρνουν 1000 ευρώ το μήνα, τους έχουν κλεισμένους σε μια κλούβα, κι όταν έρχονται οι νοικοκυραίοι που δεν θέλουν να δώσουν την Μακεδονία στα Σκόπια, τους αμολάνε «κι όποιον πάρει ο Χάρος».
  Μετά ρίχνουν και τους κουκουλοφόρους μέσα (των «υψηλών προσώπων» που είπε και η υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ) για να γίνει πιο ενδιαφέρον το έργο αφού οι φουκαράδες οι συντηρητικοί, απλά τρώνε ξύλο, κλαίνε από τα δακρυγόνα, ενώ οι κουκουλοφόροι των «υψηλών προσώπων» πετάνε πέτρες και μολότοφ στους συναδέλφους τους και γίνεται το γνωστό πανηγυράκι κάθε φορά.
  Γελούσα με τις «καθώς πρέπει» κυρίες που προσπαθούσαν μετά το συλλαλητήριο, στην Ερμού να ρωτήσουν αυτές τις «μάζες κρέατος» με τις μαύρες στολές και τα όπλα ανά χείρας: «Εσείς δεν είστε Ελληνες;» επειδή σάπιζαν στο ξύλο ακόμα και μικρά παιδιά που απλά τύχαινε να περνούν από εκεί.
  Ο εθνικόφρων ψηφοφόρος, αθεράπευτα ρομαντικός, θεωρεί ότι επειδή κάποιο ανθρωποειδές φορά στολή αστυνομικού, μπορείς να συζητήσεις μαζί του.
  Δεν αντιλαμβάνεται ότι το έχουν κλεισμένο σαν ζώο μέσα σε μια κλούβα και μετά το αμολάνε για να λιανίζει και να δηλητηριάζει τον κόσμο.
  Δεν μπορεί να διανοηθεί,ο δεξιός, ο συντηρητικός, ο αγνός διαμαρτυρόμενος πατριώτης, ότι την στολή την φορά ένας αγράμματος που κάνει αυτή την δουλειά, δηλαδή να δέρνει τον κόσμο που του λέει η εκάστοτε κυβέρνηση, απλά γιατί δεν μπορούσε να βρει άλλη δουλειά με τα μηδενικά προσόντα που είχε.
  Εν πάση περιπτώσει, καλό θα είναι να αρχίσουν να προσέχουν και τα παιδιά με τα γκλομπ και τις ασπίδες, γιατί μάλλον δεν θα αργήσει η ώρα που δεν θα αντιμετωπίσουν μωρά, παιδιά, παππούδες και γιαγιάδες.
  Μπορεί να αντιμετωπίσουν πιο οργανωμένα πράγματα και να... πονέσουν.
  Αλλωστε εδώ που φτάσαμε, ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα του φρενοκομείου και κανείς δεν έχει να χάσει τίποτα...
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ, ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
  Απ. Αποστολόπουλος
  Η κυρίαρχη αστική τάξη, έλεγε προ τριάντα ετών ο Παναγιώτης Κονδύλης, ξεπουλάει τη γεωπολιτική αξία της χώρας με αντάλλαγμα την παραμονή της στην εξουσία. Και πρόσθετε ότι όταν ξεπέσει αυτή η γεωπολιτική αξία θα αρχίσει να ξεπουλάει την ίδια τη χώρα. Λίγο ενδιαφέρει αν η ελίτ χρειάστηκε να φορέσει αριστερό προσωπείο για να το καταφέρει.
  Χαρακτηριστικό των ευρωπαϊκών κυβερνητικών ελίτ είναι η άμεση, απροκάλυπτη αντιπαράθεσή τους με τη θέληση της πλειοψηφίας για κρίσιμα θέματα (πχ το ευρωπαϊκό Σύνταγμα ή το ελληνικό δημοψήφισμα) και η συκοφάντηση των λαϊκών αντιδράσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ τις παραμερίζει σαν οδοστρωτήρας.
  Ο Κ. Καραμανλής ήθελε την ΕΕ (ΕΟΚ) για να μάθουμε να κολυμπάμε. Ο Α. Παπανδρέου δικαιολογήθηκε ότι ήταν αναγκαίο κακό. Το ΚΚΕ προτιμούσε την ΕΣΣΔ. Το ΚΚΕ εσωτ., αντίθετα, ήθελε να εξομοιωθεί, να γίνει σαρξ εκ της σαρκός της «Ευρώπης» ώστε να ξεφύγει από τον κομμουνισμό των Ρώσων. Έτσι κι έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ εσωτ. και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κληρονόμος, μετέτρεψαν τη δουλοπρέπεια της Αριστεράς προς τους Ρώσους σε δουλική μίμηση και υποταγή προς τους Ευρωπαίους και προς τους Αμερικάνους, προς ό,τι το Δυτικόν. Η ελληνική ελίτ άργησε να καταλάβει ότι είχε χάσει το μονοπώλιο των τεμενάδων στους ξένους (δυτικούς) επικυρίαρχους.
  Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι απλώς ένα «υπάκουο σκυλάκι» των ξένων αλλά έχει ενσωματώσει τον τρόπο του σκέπτεσθαι του ευρωιερατείου. Δεν εκτελεί απλώς εντολές, τις συμμερίζεται.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ... ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ.
  Ο απίστευτος προδότης Τσίπρας αναφέρθηκε σε στιγμές του εμφυλίου πολέμου για τις οποίες η Αριστερά θα έπρεπε να ντρέπεται, κανένας δεν είπε τίποτα. Ακόμα και οι Νεοδημοκράτες. Το άφησαν να περάσει. Ο πράκτορας πρωθυπουργός μέσα στην Βουλή έξυσε πολλές και παλιές πληγές. Ας αναλογιστούμε τι θα γινόταν αν ο Σαμαράς ή ο Μητσοτάκης μιλούσαν για τον Γράμμο και το Βίτσι. Θα σηκωνόταν θύελλα αντιδράσεων για την δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος.
  Ο Τσίπρας αναφέρθηκε στην Μίρκα Γκίνοβα η προτομή της οποίας κοσμεί πλατεία του Μοναστηρίου. Ήταν δίγλωσση, με Σλαβομακεδονική συνείδηση και γι΄αυτό κατά την Κατοχή εντάχθηκε πρώτα στον ΣΝΟΦ και μετά στον ΕΛΑΣ. Το 1946 ήταν από τα βασικά στελέχη του ΝΟΦ. Συνελήφθη στα μέσα Ιουνίου 1946, στην περιοχή του Καϊμάκτσαλαν μαζί με άλλους δέκα ομοϊδεάτες της, μεταξύ των οποίων και δύο καταδικασμένους σε θάνατο για συνεργασία, κατά την κατοχή, με την Οχράνα.
  Καταδικάσθηκε από το στρατοδικείο Γιαννιτσών για αποσχιστική δράση και στις 26 Ιουλίου 1946 εκτελέστηκε μαζί με έξι συντρόφους της, όπως προανέφερα. Στην FYROM θεωρείται ηρωίδα και έχει δοθεί το όνομα της σε δρόμους και σε πλατείες.
  Αναφέρθηκε στο Σλαβοκακεδονικό αλφάβητο που μοίραζαν στους αντάρτες του ΔΣΕ τόσο στον Γράμμο όσο και στην Τασκένδη στην συνέχεια, αναφέρθηκε στους 70.000 (;) Σλαβομακεδόνες πρόσφυγες που δεν τους επετράπη να επιστρέψουν στην Ελλάδα το 1983.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...