Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ: «ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΕΟΣ. ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΞΩΦΛΗΣΑΤΕ. ΠΑΛΙΑ ΣΑΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ».


Peterson Foundation: Ξεπέρασε τα $22 τρισ. το χρέος των ΗΠΑ 

ΣΑΛΒΙΝΙ: "Ο ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΛΑΟ". ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  
Το χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών ξεπέρασε και το επίπεδο των 22 τρισ. δολ. σημειώνοντας νέο ρεκόρ, σε λιγότερο από 12 μήνες μετά την αναρρίχηση του πάνω από τα 21 τρισ. δολ. σύμφωνα με το αμερικανικό ίδρυμα Peterson Foundation.

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1 τρισ. δολ. τους τελευταίους 11 μήνες, αναφέρει το Peterson Foundation, προειδοποιώντας ότι αυτό είναι "ένα νέο σημάδι ότι η δημοσιονομική κατάσταση δεν είναι απλά μη βιώσιμη, αλλά η επιδείνωση [των δημοσιονομικών] επιταχύνεται".
Το ίδρυμα έκανε αυτές τις εκτιμήσεις χρησιμοποιώντας τις ημερήσιες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για τις υποχρεώσεις και χρηματοοικονομικά στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Το ίδρυμα έχει από καιρό ζητήσει τη μείωση του χρέους προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη οικονομική υγεία της χώρας.
Το χρέος φτάνει σχεδόν 1,8 φορές το συνολικό ποσό των χρημάτων που βρίσκονται σε καταθέσεις σε όλες τις αμερικανικές τράπεζες, αναφέρει το Peterson Foundation, ενώ εκτιμά ότι εάν το κάθε αμερικανικό νοικοκυριό έδινε 1.000 δολ. το μήνα θα χρειάζονταν σχεδόν 11 χρόνια για να αποπληρωθεί το εθνικό χρέος.
Ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί από περίπου 78% το 2019 στο 106% μέχρι το 2029 και μέχρι το υψηλό του 193% έως το 2049 με βάση τις υφιστάμενες δημοσιονομικές πολιτικές, εκτιμά από την πλευρά του το Brookings Institution σε έκθεση που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα.
Το χρέος των ΗΠΑ εκτοξεύτηκε μετά την ύφεση του 2007-2009 και άρχισε πάλι να αυξάνεται μετά τις φορολογικές περικοπές της κυβέρνησης Τραμπ το 2017 και την αύξηση των ομοσπονδιακών δαπανών.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Κάποτε οι τοκογλύφοι μπορούσαν να πουν: «Το χρέος είναι σε δολάρια. Βάζω μπροστά τις μηχανές, τυπώνω όσα δολάρια θέλω και σας ξοφλάω». Σήμερα αυτό είναι δύσκολο. Πολλές χώρες έπαψαν να αγοράζουν σε δολάρια. Οπότε τι γίνεται; Ότι και παλιά. Βρίσκεται ένας εχθρός, δαιμονοποιείται και αρχίζει πόλεμος. Στον πόλεμο οι τοκογλύφοι ξεφορτώνονται τα χρέη και μετά κερδίζουν απίστευτα λεφτά.Ο Nahum Goldmann, πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου από την ίδρυσή του το 1938 μέχρι το 1977, δήλωσε τα εξής:

«Για την ίδρυση του Ισραήλ έπρεπε να γίνουν δύο πόλεμοι. Ο πρώτος για να εξαναγκασθεί η Αγγλία στην διακήρυξη του Balfour,  ο δεύτερος για να υποχρεώσουμε τα Ηνωμένα Έθνη να αποφασίσουν την δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους σε ένα τμήμα της Παλαιστίνης».
Βλέπε και: Nahum Goldmann, Israel muß umdenken, σελίδα 15.
 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια :

 1. Γιατί ο εβραίος τοκογλύφος Σόρος καίγεται ΤΟΣΟ πολύ για τη «Μακεδονία»;
  Ένα εξαιρετικά επίκαιρο ρεπορτάζ του αμερικανικού περιοδικού New Yorker, απ’ το 1995.
  Πουθενά δεν έριξε ο Σόρος περισσότερη ενέργεια και χρήματα για να ενισχύσει μια χώρα και κυβέρνηση απ’ ό,τι στην «Μακεδονία».
  «Ο George είναι ο σωτήρας της Μακεδονίας» δήλωσε ο φίλος του Morton Abramowitz.
  Εκατό και πλέον χρόνια, τα τσιράκια των ιουδαίων τοκογλύφων της Νέας Υόρκης, οι «έλληνες» κομμουνιστές, επιτέλους με τον Τσίπρα, τον Παππά, τον Καρτερό και το Παυλόπουλο το πέτυχαν. Η άριστη συνεργασία ιουδαίων τοκογλύφων και κομμουνιστών έφερε το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Μία βαθειά ρωγμή στο σώμα του Ελληνισμού, στους απογόνους των καταραμένων Μακεδόνων Αντιόχων.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ΤΡΑΜΠ, ΜΕ ΚΟΡΗ ΙΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΓΑΜΠΡΟ ΕΒΡΑΙΟ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΣΟΡΟΣ.
  Με ένα διάγγελμα από τον "Κήπο των Ρόδων", εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε Δημοκρατικούς, CNN, Σόρος δείχνοντας πως θα εφαρμοστεί το δόγμα "όποιος είναι με τον Σόρος, είναι και εχθρός μου". Οπως γίνεται αντιληπτό, έρχονται σαρωτικές αλλαγές στον πλανήτη.
  Γιατί είναι θανάσιμος εχθρός του ο Τ.Σόρος; Γιατί ανήκει "στην κλίκα" που ελέγχει την FED και πρεσβεύει (ένα μόνο από τα πολλά) αυτό που είπε ο Τραμπ από το Τέξας: Την δημιουργία "σοσιαλιστικών κρατών"!
  Ομως όπως είπα ο Ν.Τραμπ: "Η Αμερική δεν θα γίνει ποτέ σοσιαλιστικό κράτος"!
  Είπε ο Ν.Τραμπ:
  "Δεν είναι δυνατόν να πολεμάμε 6.000 μίλια μακριά σε μέρη που δεν έχουμε καν δουλειά και να μην πολεμάμε για την χώρα μας, για τα σύνορα μας" τόνισε.
  Σχεδόν ουρλιάζοντας είπε στον ρεπόρτερ του CNN, "τί έχεις να πεις σε αυτές τις μάνες που έχασαν τα παιδιά τους, κόρες και γιους (angel moms), λόγω των λαθομεταναστών";
  - Τέρμα στις ανεξέλεγκτες ροές παράνομων μεταναστών και νομιμοποιήσεων τους.
  - Πολύ σκληρή νομοθεσία για την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Ο Ν.Τραμπ ανέφερε για παράδειγμα πως η Κίνα έχει θεσπίσει θανατική ποινή γι αυτά τα εγκλήματα.
  - Επαναφορά των εθνοκεντρικών κρατών.
  - Ελεγχος της FED
  «Τα νότια σύνορά μας είναι αγωγός για εισαγωγή τεραστίων ποσοτήτων ναρκωτικών», είχε πει, σημειώνοντας ότι 300 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα μόνο από την ηρωίνη, το 90% της οποίας ρέει από τα νότια σύνορα.
  «Περισσότεροι Αμερικανοί θα πεθάνουν φέτος από ναρκωτικά απ’ όσους σκοτώθηκαν όλα τα χρόνια του πολέμου του Βιετνάμ» τόνισε ο Ν.Τραμπ. Μίλησε για περισσότερες από 266.000 συλλήψεις ξένων με ποινικό μητρώο, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται 100 χιλιάδες που κατηγορήθηκαν ή καταδικάστηκαν για επιθέσεις, 30.000 για σεξουαλικής φύσης εγκλήματα και 4.000 για βίαιους φόνους, λέγοντας ότι εδώ και χρόνια «χιλιάδες Αμερικανοί σκοτώθηκαν βάναυσα από αυτούς που εισέρχονται στη χώρα παράνομα και χιλιάδες ακόμη ζωές θα χαθούν αν δεν δράσουμε τώρα».
  «Κοιτάξτε επίσης αυτά τα πανομοιότυπα πανό φτιαγμένα από επαγγελματίες. Πληρώνονται από τον Σόρος και άλλους», πρόσθεσε. Ηταν η πρώτη φορά που κατονόμαστε τον Τ.Σόρος ως υπεύθυνο.
  - Ομως ο μεγάλος στόχος του Ν.Τραμπ είναι η FED. Ο Ν.Τραμπ γνωρίζει πολύ καλά, το έχει πει και δημόσια, πως η αμερικανική οικονομία έχει ουσιαστικά βουλιάξει και το κράτος πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο της FED.
  Στην επίσημη έκθεση του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, το δημόσιο χρέος "έσπασε" για πρώτη φορά το "φράγμα" των 22 τρισ. δολαρίων καταγράφοντας αύξηση άνω του 100% μέσα στην τελευταία δεκαετία. Το αμερικανικό χρέος διαμορφώθηκε στα 22,012 τρισ. δολάρια με τα 16,1 τρισ. από αυτά να αφορούν σε χρέος του δημοσίου και τα 5,8 τρισ. δολάρια σε διακυβερνητικό χρέος.
  "Το μοναδικό πρόβλημα της οικονομίας μας είναι η Fed", έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter.
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της ανάρτησης, όπως και σχόλια υβριστικά προς τους αρθρογράφους, προσβλητικά σχόλια προς άλλους αναγνώστες σχολιαστές και λεκτικές επιθέσεις προς το ιστολόγιο θα διαγράφονται.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...